PDA

צפייה בגרסה מלאה : מגרשי גרוטאות לפירוק עצמי , וBOOM רכיבים לסוזוקי גימני

boazgutman
22-04-13, 11:48
שלום לכולם. אני חדש בפורום ודיי חדש בעולם הגיפים, כל החיים אני דוגל בלעשות דברים לבד.
לא הכנסתי לעולם איש מקצוע לביתי, כי לעשות לבד תמיד יותר כייף, יותר מספק, וללא ספק יוצא יותר טוב מכל איש מיקצוע שיבוא ויסדר לי את הנזילה או הפיצוץ בצינור....
למרות זאת בעבודה על האוטו, תמיד היה את נושא "האוטו צריך לנסוע לעבודה ביום ראשון."... ואיפה להסיג חלקים.... כל פעם שרציתי לבצע משהו באוטו לבד, פרט להחלפת שמנים ופילטר אוויר, הייתי מריץ בראש שאני זקוק לרכב שינסע מחר לעבודה, ואני לא יכול להתחיל הרפתקה שלא ברור לי אך תסתיים, ובכלל אם אני נתקע או מקלקל מי יבוא לעזור לי? .... ואיפה אני רוכש את אטמים וכו שלא חשבתי שאזדקק בתחילת העבודה בזמן קצר, כי בכל זאת הרכב גם משמש לנסיעות לעבודה, ואי אפשר להשבית אותו לכל השבוע....
בכל אופן, אני מחליט להשאיר את הפחדים בצד.... ולהתחיל לעבוד בעצמי על תחזוקה ושיפור הרכב שלי (JIMNY 2008)
רציתי לדעת איפה יש מקום בו ניתן לרכוש חלקים מקוריים ?
איפה אני מוצא את הBOOM של הרכב, כלומר מק"ט עבור כל פריט שיש ברכב... חייב להיות כזאת רשימה איפשהו עבור כל רכב מכל סוג....
והכי חשוב, האם יש באזור המרכז מגרשי גרוטאות שניתן להגיע אליהם ביום שישי בבוקר לפרק ישירות מהגרוטאות מה שצריך או רוצים, ולשלם מחיר סימלי ?
אשמח לעזרתכם בכל אחת מהשאלות שלי...
תודה

אמיר ב.א
22-04-13, 12:25
לגבי ספרים של גימיני - אתה יכול להוריד מכאן :

http://www.suzukiinfo.com/

לגבי עבודה על הרכב - תתחיל תמיד אחרי שקראת בדיוק מה הפרוצדורה ,
תשאל בפורום מה זה כולל וכמה זמן זה לוקח , ואיזה חלפים אתה עלול להזדקק ,
וככה הסיכויים קטנים שתתקע ביום ראשון בלי רכב .
תתחיל בדברים קטנים , ולאט לאט ...

חנן-ג'יפולוג
22-04-13, 13:28
והכי חשוב, האם יש באזור המרכז מגרשי גרוטאות שניתן להגיע אליהם ביום שישי בבוקר לפרק ישירות מהגרוטאות מה שצריך או רוצים, ולשלם מחיר סימלי ?

דווקא זה הכי חשוב מכל השאלות שלך?
אם אתה לא רוצה להיות בעלים של רכב שיהפך גרוטאה לאורך זמן, בגדול אין לך מה לחפש במגרשים כאלה. כל חלק שנשחק אתה רוצה להחליף בחלק חדש, מקורי (או תחליפי שידוע לך באופן ודאי שהוא באיכות שוות ערך או עדיפה על המקורי, ולא, כשהמוכר אומר לך שזה "חלק שמיוצר בסין, אבל משהו איכותי בן ז...", זה לא נחשב), שיתן לך את זמן השירות המירבי.
יוצאים מהכלל הם חלקי תאונה וכו' שלא נשחקים אלא ניזוקים כתוצאה מאימפקט חד פעמי, ואז זה פחות נורא להשתמש בחלקים מפירוק, אבל אלו הם באמת המקרים הנדירים יותר.

אלא אם כן הכוונה היא לנצל את הרכב ולהשליך אותו לבא בתור.

boazgutman
22-04-13, 17:33
עד כה רכשתי כל מה שהייתי צריך למכונית באוטו ציון ביהוד... להגיד שהאיכות מדהימה אני לא יכול. יש לי את ספר התחזוקה ואני משתמש בו לכל דבר שאני עושה, אבל הבעיה שכשאני רוצה להחליף חלקים אני נאלץ להזמין אצל היבואן שמוציא את כל החשק במחירים המופקעים שלו לגומיות אטימה שעולות שקל בEBAY.
אני מחפש את רשימת מק"ט החלקים הרשמי של הרכב שלי, כדי לא לקנות חלקים תחליפיים.
ומחירי החלקים המקוריים בארץ יקרים מידי (אלא אם כן תגלו לי פה טריק חדש או מקום לרכוש בזול יותר)
אני ממש לא מחפש להפוף את הרכב שלי עם הזמן לגרוטאה, נהפוכו, אני מת עליו !!!!.
אני שאול את השאלות האלו כי לשאול איילו מיגונים מומלץ לרכב או עד כמה אני יכול להגביהה את הרכב במסגרת החוק, כבר נכתב רבות.
לא ניסיתי לעולם לרכוש חלקים במגרשים, ואני חסיד של יד 2.... אני חושב שיש מציאות... צריך לדעת לחפש. לקנות גומיות מפירוק זה נשמע לי ממש דפוק, אבל לקנות לדוגמא מיגון תחתון מרכש שעבר תאונה... נשמע לי הגיוני (לא???)
בכל אופן, אשמח להארותיכם והערותיכם בנושא הBOOM של הרכב, אן מקומות טובים ולגיטימיים לדעתכם לרכוש חלקי חילוף לJIMNY האהוב שלי... מגרשים סוכני חלקים יבואנים, או אפילו דרך מוסכים... אני פתוח להצעות שלכם.
כרגע אני הולך לבצע לו טיפול 90000... יש המלצות לאיפה לקנות את הנדרש?

אני מטייל עם הרכב דיי הרבה ורוצה

gmike
22-04-13, 18:12
בועז, דווקא בנושא המחירים מכשירי תנועה יכולים להיחשב צדיקים, לעומת UMI למשל, ששם כל חלק עולה לפחות פי 2 מבסוזוקי.
וגם במכשירי תנועה אתה יכול לבקש הנחה, 10%-15% זה מקובל. אם יש לך איזה קומבינה שם,אפשר גם יותר..
תוריד את ספר הרכב, יש שם הסברים מה לעשות ואיך.
יש חנויות חלפים שיכולות להביא לך חלקים מקוריים במחיר נמוך יותר, אבל לפעמים זה עלול להיות מלאי ישן, יש חלקים שזה משנה, ויש שלא..
בנוגע ל90000-לא יודע מה בדיוק מחליפים בג'מיני בטיפול הזה(טיימינג אין), אבל פילטר שמן תקנה מקורי,הוא עולה רק 27 שקל..

חנן-ג'יפולוג
22-04-13, 19:08
זה שאתה משווה גומיה מקורית בישראל לגומיה תחליפית באיביי לא אומר הרבה.
לגבי מחירים של מקורי באינטרנט, אני יכול לומר שברכישות האחרונות של חלקי טויוטה מקוריים שעשיתי ההבדל במחיר היה בין מינוס 12 לפלוס 35 אחוז. לא משהו שמצדיק יבוא אישי.
לעומת זאת בחלפים מקוריים של הונדה אופנועים ההבדל הגיע ל250-300 אחוז, אז הזמנתי מחו"ל.

בכל מקרה, לא שמתי תחליפי, גם כשהוא עלה בסה"כ 14 אחוז ביחס למחיר של מקורי.

zerez
22-04-13, 21:04
אני שם גומיות חליפיות אם הן זולות בצורה משמעותית ולא נמצאות עמוק במנוע, אני לא חושב שגרמושקות או גומיות של נשמים חליפיות הן פחות טובות מהמקוריות בצורה שמצדיקה מחיר יקר פי ארבע ויותר.
גם בשאר הדברים יש חליפיים מאוד טובים.

Sent from my XT910 using Tapatalk 2

shlomomos1
22-04-13, 21:40
סתם הערה כללית:

זה BOM : ראשי תיבות של: Bill Of Materials - רשימת חומרים / רכיבים.
ולא BOOM

שלמה

boaz avrahami
22-04-13, 21:55
אם כבר אז

bom= build of materials

shlomomos1
22-04-13, 22:09
אם כבר אז

bom= build of materials

משימוש יום יומי במסמכים טכניים בתעשיה ותעופה זה לא נכון.
קבל גם סימוכין: http://en.wikipedia.org/wiki/Bill_of_materials

שלמה

-->