צפייה בגרסה מלאה : Article: פרויקט: שיפוץ טורבו במנוע איסוזו דיזל 4JX1
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=2931-%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%99%D7%A7%D7%98-%D7%A9%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A5-%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%91%D7%95-%D7%91%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%90%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%96%D7%95-%D7%93%D7%99%D7%96%D7%9C-4JX1
סוזי המשתוללת
30-04-13, 11:31
עופר
כרגיל סחתיין
שתי הערות קטנות לגבי בדיקת טורבו
1)מומלץ לפרק גם את צד הפליטה שכן טורבו יכול להעביר שמן לשני הצדדים
2)טורבו יכול "ללכת" במספר אופנים
א) פיצוץ
ב) נזק ללהבי המדחס כתוצאה מחדירת גוף זר (בד"כ אחרי התנעה ללא פילטר וכו')
ג) נזק ללהבי הטורבינה עצמה כתוצאה מעייפות חומר או חופש גדול בציר
ד) חופש בציר כתוצאה מעבודה ללא שימון - סיכמת את זה היטב בשורות הסיום לכתבה
אתה כבר יודע את דעתי שאתה תותח
עופר
כרגיל סחתיין
שתי הערות קטנות לגבי בדיקת טורבו
1)מומלץ לפרק גם את צד הפליטה שכן טורבו יכול להעביר שמן לשני הצדדים
2)טורבו יכול "ללכת" במספר אופנים
א) פיצוץ
ב) נזק ללהבי המדחס כתוצאה מחדירת גוף זר (בד"כ אחרי התנעה ללא פילטר וכו')
ג) נזק ללהבי הטורבינה עצמה כתוצאה מעייפות חומר או חופש גדול בציר
ד) חופש בציר כתוצאה מעבודה ללא שימון - סיכמת את זה היטב בשורות הסיום לכתבה
אתה כבר יודע את דעתי שאתה תותח
אהלן שמוליק,
מסכים אם כל מילה שכתבת.
תודה על המחמאות :-)
סוזי המשתוללת
30-04-13, 12:52
אתה מרויח אותן בעבודה קשה שהרבה מוסכים בכלל לא רוצים להתמודד איתה
אתה מרויח אותן בעבודה קשה שהרבה מוסכים בכלל לא רוצים להתמודד איתה
מצטרף למחמאות של שמוליק ומוסיף שאפו על התיעוד המדוקדק והשיתוף - כה לחי
אני כבר שנה וחצי אחרי השיפוץ שלי (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=60814), טפו,טפו - כמו חדש ומתפקד מצוין.
ח"ח על התיעוד המושקע...
טל.
מצטרף לתגובות של קודמי. כל הכבוד על השיתוף והתיעוד.
נהנתי לקרוא ואני בכלל אין לי טורבו
תודה רבה לכולם. :) כיף לקבל פידבק.
מצטרף למחמאות !
תעוד חשוב.
הערה ל-:
" ... אם יש באינטרקולר שמן כנראה ומדובר בבעיה עם הטורבו. הסיבה שאני ביצעתי את הטיפול היתה כמויות גדולות של שמן מנוע בתוך האינטרקולר ... "
יכולה להיות עוד סיבה:
יש צינור PCV - positive crankcase ventilation
שמחובר למכלול\צנרת שהולכת מהמסנן אויר לטורבו (הצינור העבה).
אם יש בעיה באטימה של הטבעות בבוכנות, דרך צינור זה גם יצטבר שמן.
כדאי לשלול מקור זה לפני הטורבו - בדיקה פשוטה.
מצטרף למחמאות !
תעוד חשוב.
הערה ל-:
" ... אם יש באינטרקולר שמן כנראה ומדובר בבעיה עם הטורבו. הסיבה שאני ביצעתי את הטיפול היתה כמויות גדולות של שמן מנוע בתוך האינטרקולר ... "
יכולה להיות עוד סיבה:
יש צינור PCV - positive crankcase ventilation
שמחובר למכלול\צנרת שהולכת מהמסנן אויר לטורבו (הצינור העבה).
אם יש בעיה באטימה של הטבעות בבוכנות, דרך צינור זה גם יצטבר שמן.
כדאי לשלול מקור זה לפני הטורבו - בדיקה פשוטה.
מסכים איתך, אך הנושא נשלל מראש במקרה שלי. הסיבה לכך היא שהרכבתי לוכד שמן בין הנשם שיוצא ממכסה גל הזיזים לצינור היניקה. ממליץ לכולם לבצע, לא תאמינו מה מצטבר שם! ללא קשר לשמן באינטרקולר, אני אישית גם ניתקתי את ה-EGR בכדי למנוע שריפת טינופת במנוע.
GreaseMonkey
08-03-14, 20:21
מסכים איתך, אך הנושא נשלל מראש במקרה שלי. הסיבה לכך היא שהרכבתי לוכד שמן בין הנשם שיוצא ממכסה גל הזיזים לצינור היניקה. ממליץ לכולם לבצע, לא תאמינו מה מצטבר שם! ללא קשר לשמן באינטרקולר, אני אישית גם ניתקתי את ה-EGR בכדי למנוע שריפת טינופת במנוע.
היי עופר,
גם אצלי יש שמן באינטרקולר, חשדתי באטמים של הטורבו, אך המוסכניק שלי אמר שהמצאות השמן באינטרקולר היא נורמלית.
האם הוא צודק?
ניתקתי את צינור כניסת האוויר לטורבו, משכתי, נדנדתי וסובבתי את המניפה הקרה ולא הרגשתי שקיימים חופשים.
דבר שני, תוכל לתאר מהו בדיוק אותו "לוכד שמן" שהתקנת? מאיפה ניתן להשיג?
תודה,
תומר.
היי עופר,
גם אצלי יש שמן באינטרקולר, חשדתי באטמים של הטורבו, אך המוסכניק שלי אמר שהמצאות השמן באינטרקולר היא נורמלית.
האם הוא צודק?
ניתקתי את צינור כניסת האוויר לטורבו, משכתי, נדנדתי וסובבתי את המניפה הקרה ולא הרגשתי שקיימים חופשים.
דבר שני, תוכל לתאר מהו בדיוק אותו "לוכד שמן" שהתקנת? מאיפה ניתן להשיג?
תודה,
תומר.
הי תומר,
כמות קטנה של שמן באינטרקולר זה בלטי נמנע לדעתי וזה אכן "נורמלי". אם ממש נשפך מתוכו כמות רצינית זה סיפור אחר (כנראה שגם האגזוז יעשן עשן לבן).
הלוכד הוא פשוט כלי גלילי אטום שיוצאים ממנו שני צינורות ומאפשר לשמן הנמצא בגזים היוצאים ממכסה השסתומים להצטבר בו כך שלא יעברו לצינור היניקה. בניתי את זה לבד מקופסה לאיחסון מזון ויש לזה מגוון צורות אפשריות. חפש בגוגל Oil catch can בתמונות.
ברכות,
GreaseMonkey
12-03-14, 20:56
הי תומר,
כמות קטנה של שמן באינטרקולר זה בלטי נמנע לדעתי וזה אכן "נורמלי". אם ממש נשפך מתוכו כמות רצינית זה סיפור אחר (כנראה שגם האגזוז יעשן עשן לבן).
הלוכד הוא פשוט כלי גלילי אטום שיוצאים ממנו שני צינורות ומאפשר לשמן הנמצא בגזים היוצאים ממכסה השסתומים להצטבר בו כך שלא יעברו לצינור היניקה. בניתי את זה לבד מקופסה לאיחסון מזון ויש לזה מגוון צורות אפשריות. חפש בגוגל Oil catch can בתמונות.
ברכות,
תודה רבה!
כמעט 4 שנים אחרי.. - כל הכבוד!!
שלום לכם,
גילוי נאות, מכרתי את הרכב לפני כשנה. ממה שידוע לי לא נגעו בטורבו מאז.
עברתי למשהו קצת יותר חדש... הספיקו לי הטיפולים. למרות זאת, אני מאוד אוהב את הטרופר דיזל!
שתהיה לנו שנה אזרחית טובה :cool:
מעולה, תודה על הכיוון וההדרכה המושקעת.
רק שאלה לפני שאני נכנס לזה וליתר ביטחון, האם הטורבו בדימקס ( מנוע 4JH1) זהה והעבודה כנ"ל??
ehudzeelim
17-02-22, 17:00
מעולה, תודה על הכיוון וההדרכה המושקעת.
רק שאלה לפני שאני נכנס לזה וליתר ביטחון, האם הטורבו בדימקס ( מנוע 4JH1) זהה והעבודה כנ"ל??אני לא יודע את התשובה לשאלתך,
אבל אם אתה מתכוון לשפץ, כדאי לדעת שלרכבים מסוימים ניתן להזמין את ליבת הטורבו ובכך לחסוך את החלק הרגיש בעבודה. פשוט מחליפים את הליבה הישנה באחת חדשה.
פחות עבודה, אין צורך באיזון, והמחיר של ליבה סביר מאד (לפחות ככה זה עבור הרכב שלי, באיביי), סביב 250 שח.
בהצלחה
Sent from my SM-J510H using Tapatalk
ליבה מיצרן מוכר ואיכותי(לא סיני) תעלה באיזור ה 1000 שח.
ehudzeelim
17-02-22, 17:36
ליבה מיצרן מוכר ואיכותי(לא סיני) תעלה באיזור ה 1000 שח.זה מזכיר לי את השרשור ההוא עם הפילטרים התחליפיים..
הליבה המקורית אצלי החזיקה 280k. החלפתי לליבה סינית, בדקתי עכשיו, לא 250 שח, היתה גם עלות משלוח. הכל ביחד 350 שח. מאז עברו 125k ק"מ ושלוש וחצי שנים. בינתיים לא מראה סימני כניעה. זה מספק אותי..
בכל מקרה בקרוב תוחלף בהחלפה יזומה בסינית חדשה.
Sent from my SM-J510H using Tapatalk
רק ציינתי עובדה. בעוונותי קניתי פעם אחת (בלית ברירה)סיני, התפרק אחרי 3 חודשים משהו כזה.
לגבי הפילטרים, כל אחד שיעשה מה שטוב לו, למנוע לא בטוח שזה טוב...
ehudzeelim
17-02-22, 18:38
בעוונותי קניתי פעם אחת (בלית ברירה)סיני, התפרק אחרי 3 חודשים משהו כזה.
:(
זה מעניין, חבל שאין סטטיסטיקה זמינה של סיני מול מקורי/איכותי, על חלקי חילוף, מניסיונם של משתמשים פרטיים.
זה היה יכול לתת כיוון לגבי חלפים שונים, על מה אפשר לסמוך ובמה כדאי להיזהר.
מדריך בן 11 שנה שעדיין רלוונטי -- כל הכבוד! נהדר כמה שמעבירים כאן ידע ל"דור הבא".
כן, בלי שום סימנים מוקדמים - הלך הטורבו. הסיבה כנראה הרעבת שמן. כשפתחנו גילינו שאחד המסננים נשבר בעבר אצל אחד הבעלים הקודמים, ובמקום להחליף ריתכו אותה:mad:. למרבה הפליאה זה אכן לא החזיק מעמד, התפרק, סתם, ו"חיסכון" של 300 ש"ח גרם לנזק של 3000 ש"ח+. (לא העזתי לבד אבל המדריך איפשר לי להבין ולהשתתף בתהליך. רק להזכיר שמלבד כל מה שמסביב לפלופלור עצמו יש את המסננים+שמן 7.5 גלון+נוזל קרור ועל הדרך כמה צינוריות יבשות).
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.