צפייה בגרסה מלאה : שאלה על מיסב גלגל קידמי ונאבה.
זקוק לעזרה טכנית..
סמוראי מודל 98, מיסב גלגל קידמי צד נהג הוחלף תחילה לחליפי , NSK.. השמיע רעשים והוחלף יומיים אח"כ למקורי.
8,000ק"מ אחרי בלי יותר מידי טיולים.. שוב חופש גדול מקדימה והידוק המיסב לא מבטל לגמרי את החופש.
מה קרה?
החופש במיסב עצמו?
יש מצב שהנאבה היא הבעייתית?
1) הידוק במומנט לא נכון
2) חוסר בגריז במיסב, או גריז לא מתאים.
3) + מה שכדמאי רשמו.
טל
תהליך ההרכבה היה נכון,
מלבד הניסיון להרכיב מיסב חלפי, היום שום מומנט הידוק לא עוזר.
לא חסר גריז.
אם לפני כן לא היה חופש בהרבה, איך פתאום נהיה חופש כזה?
8000קמ זה לא סביר לדעתי שיילך מיסב מקורי חדש, והחופש לא בו כי הרי הידקתי והחופש קיים באופן מורגש.
מה פיספסתי??
כתוצאה מ....?
הרי כשהותקן במידה הכל היה תקין ולא היה חופש, הגיוני שהיא או המיסב ילכו קיבינימאט אחרי 8000קמ?
אחרי 15 שנה, כנראה שפשוט בלאי
לפי מה שזכור לי אין "PRELOAD" למיסבים האלה לפי איזה מומנט הידקת?
החופש נובע ממיסב הגלגל בודאות?
אם כן, אז האופציות הן כנראה נאבה או ציר יד הסרן.
קודם כל תודה לכל מי שהגיב..
שנית אני ארצה לשפוך יותר מידע על הנושא, חששתי מלמסור מידע .. עכשיו אני מרגיש כבר יותר בנוח,
אתה החלפפת המיסב עשה לי מוסכניק, (אני נמנע מלחשוף את זהות המוסך כרגע).
אני אנסה לפרט כמה שניתן את השתלשלות האירועים ואשמח לשמוע את דעתכם, האם המוסכניק אחראי לנזק או שעלי לעשות את התיקון מכיסי.
לפני 8,000ק"מ, שהיו בדיוק לפני שנה וחודשיים, הוחלף מיסב הגלגל הקידמי אצלי בצד הנהג,
אני ציינתי בפני המוסכניק כי אין מיסב גלגל חליפי למודל שלי וביקשתי שיביא ויתקין מיסב גלגל מקורי.
המוסכניק הביא מיסב חלופי ואמר: "מה אכפת לך , תן לי לנסות, יחסוך לך 150ש"ח".
התקין את המיסב ויומיים לאחר מכן היו שריקות מהגלגל, חזרתי אליו, הוא לקח על עצמו את העבודה ודרש ממני לשלם רק את ההפרש על החלקים.
היום, כשגילינו ביחד חופש גדול במיסב גלגל, הוא פתח את הלוקר והידק אותו, אך החופש לא בוטל לגמרי ונשאר חופש ניכר במיסב (לא בקינגפינים)
הוא טען בפני שהוא ניסה להדק ולא ניתן להדק עוד, ועדיין י מעט חופש וכנראה הנאבה הלכה.
אני לא קיבלתי את תשובת המוסכניק ונוצר ויכוח סביב העניין, הוא טען שאין אחריות אחרי שנה ובטח שלא אחרי 8,000ק"מ.
אני לא מבין איך הלכה הנאבה עם מיסב חדש כשהיא היתה תקינה לחלוטין לפני, אחרת לא היה ניתן להתקין את המיסב ללא חופש אם אני מבין נכון.
לי יש מספר שאלות.
האם יכול ללכת מיסב גלגל לאחר מס' מועט של ק"מ?
אם כן מה יכול להיות הגורמים לכך?
והכי חשוב, האם על המוסכניק לקחת אחריות לנזק?
אשמח לכל עזרה,
תודה, אורי.
קל מאד לדפוק מיסב בהתקנה, מספיק שמכניסים אותו למקום בדפיקה על החלק הלא נכון או בלי מוליך.. אלא עם מכות לא מאוזנות באלכסון. לא מכיר בדיוק את תהליך העבודה בסמוראי, אבל אם אין עומס ראשוני על המיסב, אז איך הוא הידק אותו אחרי כן? לא מסתדר לי.
אני לא מכיר את המיסב ואת שיטת ההתקנה אבל...
אל תצפה לשום אחריות מהמוסך. עבר מספיק זמן ומספיק קילומטרים כדי שהוא לא יהיה חייב לך כלום. צר לי, אבל זה המצב. אם הוא ייקח אחריות ויתקן - סבבה, הוא הרוויח ביושר לשוח מרוצה. אם לא - אל תתאכזב. גם אם הוא גרם נזק קל שהחמיר - עדיין עבר מספיק זמן.. ואפילו חוקית הוא לא חייב לך כלום אחרי 3 חודשים או 6000 ק"מ.
עכשיו, מלחפש אשמים נעבור למציאת הבעיה.
פרק את הלוקר, ותסתכל בעין - היכן החופש? בין מה למה?
אסף.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.