צפייה בגרסה מלאה : ניסוי כלים - דרוש שותף מחר בצהריים למשל"ט 21
הי,
לפני שאצא לטיול גדול, אני רוצה לנסות את הרדיאטור והמאוורר החדשים "ליד הבית" בתנאי "שטח".
יש מישהו שרוצה לצאת לסיבוב קצר מחר בצהריים למשל"ט 21?
יציאה בסביבות 14:30-15:00 סיום - אחרי שנגיע לקצה :)
סער
אם תשנה את האזור לתל חדיד,(מעלה 6 ועוד כמה נחמדים שיש שם )אני מצטרף.
עוד שבועיים שלושה אהיה במצב דומה - רצון לנסות את הצמיגים החדשים שבדרך.
אם לא יסתדר מחר...
הי,
לפני שאצא לטיול גדול, אני רוצה לנסות את הרדיאטור והמאוורר החדשים "ליד הבית" בתנאי "שטח".
יש מישהו שרוצה לצאת לסיבוב קצר מחר בצהריים למשל"ט 21?
יציאה בסביבות 14:30-15:00 סיום - אחרי שנגיע לקצה :)
סער
קח את נמרוד ... יש לצ'רוקי שלו חשבון פתוח עם המשלט ...
נמרוד - מערד
11-05-13, 12:18
אני בשידרוג, נמרוד חייב למשל"ט, והשכן שלך צריך לעשות גם ניסוי כלים לצמיגים, תן סיכום ניסוי.
נמרוד
לאיזה נמרוד?
מלר, בפעם האחרונה הוא רק השפריץ עליו מרחוק [ שמן הדראולי כמובן ] ...
השכן שלי לא זמין השבת :(
נמרוד קצת בצפון לדעתי...
אני מתכנן לצאת בעוד שעתיים בערך
אם תתקע, תתקשר . יהיה תירוץ לצאת לחילוץ ...
חס וחלילה :)
אבל אתה מוזמן להגיע ללוות לפני :)
חס וחלילה :)
אבל אתה מוזמן להגיע ללוות לפני :)
חס וחלילה ... יורד פה גשם ..
Saar,
אם אתה רוצה לבדוק רדיאטור, אז משלט 21 לא מתאים.
כדאי לך לצאת לטיול דיונות שהרכב מתאמץ.
לחלופין הנס מחר לאיילון בשעה 8, תעמוד בפקקים ותן למנוע להזיע.
אני כרגע בחוף אשדוד, תוך שעה חוזר דרך החוף לפמחים. אתה יכול להצטרף.
אתה יכול גם לעלות לירושלים הכביש 443 ולתת בדרך קיקדאון מספר פעמים ולבדוק את שעון החום.
boaz avrahami
11-05-13, 16:50
Saar,
אם אתה רוצה לבדוק רדיאטור, אז משלט 21 לא מתאים.
כדאי לך לצאת לטיול דיונות שהרכב מתאמץ.
לחלופין הנס מחר לאיילון בשעה 8, תעמוד בפקקים ותן למנוע להזיע.
אני כרגע בחוף אשדוד, תוך שעה חוזר דרך החוף לפמחים. אתה יכול להצטרף.
אתה יכול גם לעלות לירושלים הכביש 443 ולתת בדרך קיקדאון מספר פעמים ולבדוק את שעון החום.
לשיטתי, סער צודק במאה אחוז.
צריך מהירות נמוכה, מאמץ גבוה וסלד בינוני. כדאי גם מזגן.
מומלץ ביום עם מעל 35 מעלות בחוץ...
זה יתן הכי הרבה חום והתנאים הכי טובים לבדיקה קיצונית כולל מאמץ של הגיר והמזגן.
הי,
חזרתי.
אני מוכרח לומר שהמשל"ט נהיה קשה מאוד ביחס למה שזכרתי אותו.
(אני לא חושב שאעלה לבד פעם נוספת)
ואם להיות ספציפיים לגבי הרדיאטור/מאוורר,
בשיא המאמץ הגעתי ל 109 מעלות כשהאוטו עומד בזוית די מפחידה אחרי הקיר הראשון שאחרי העיקול ימינה (ומזגן דולק).
(מה שהכי הפחיד אותי, היה נוזל קירור ירוק שנזל לי מכיוון האגזוז בכמויות מכובדות, כיוון שהייתי בשיפוע מטריד למדי, החלטתי שקודם אצא מהשיפוע ואז אבדוק מה קורה.
לשמחתי גיליתי שמיכל פרסטון התפוצץ לי בתא המטען :) - מישהו יודע איך מנקים את זה מהשטיח של האוטו??? )
רוב הזמן האוטו היה סביב ה 99-101 מעלות.
גם דיונות צריך לבדוק, אולי בשבוע הבא :)
איילון? אני משתדל להמנע ממנו, בטח בשעות העומס.
סער
נשמע מצויין. למרות ש 109 נראה לי קצת גבוה.
אתה עם דיקסל ? או חיישן אוטומטי ?
היום היה קריר יחסית לקיץ
קח בחשבון.
לשיטתי, סער צודק במאה אחוז.
צריך מהירות נמוכה, מאמץ גבוה וסלד בינוני. כדאי גם מזגן.
מומלץ ביום עם מעל 35 מעלות בחוץ...
זה יתן הכי הרבה חום והתנאים הכי טובים לבדיקה קיצונית כולל מאמץ של הגיר והמזגן.
כמו שכתבתי,
מהירות נמוכה סלד בינוני= איילון
מהירות נמוכה סלד גבוה = דיונות.
משלט 21 או מעלה אחר = סלד נמוך, הילוך כח ומהירות נמוכה
בכל אופן אני שמח לשמוע שהנסיון עבר בהצלחה והמערכת תקינה.
סער,
אם הגעת ל109 מעלות.. את מה בדיוק שיפרת? במה הוונטה החשמלית טובה יותר מהפאן המכני..?
מה הטמפ׳ שהיית מקבל אם היית עם המכנית שלך במעלה הזה? אני חושב שהיית צריך להשוות עם XJ אחר עם פאן מכני במעלה ואז לראות אם חל שיפור או לא..
היתרון הראשון שאמור להיות מורגש עם ונטה חשמלית ולא מכנית הוא תגובת דוושה טובה יותר, לא?
אולי עוד כמה סוסים במנוע, אולי צריכת דלק מעט יותר נמוכה (לא משהו מורגש אבל קיים)
אבל אם המנוע הגיע ל-109 מעלות, ולא ביום חם במיוחד (אפילו די קריר), אז משהו שם לא נראה לי... מה היה קורה בצהרי יום שרבי ביולי-אוגוסט?
עליה ארוכה כמו כביש 1 מים המלח לירושלים או כביש סדום-ערד בכביש 87 מהכנרת ליהודיה?
גם השוואה מול צ'רוקי אחר לא תהיה בדיוק מדעית כי לך תדע מה המצב המדויק של מערכת הקירור בשני הצ'רוקים האלה. זוהשוואה שתהיה נכונה רק בשתי מכוניות במצב מכני/תחזוקתי זהה לחלוטין, כלומר חדשות או כמעט חדשות...
לטעמי 109 מעלות זה המון ובוודאי לא סוף הסיפור. צריך להמשיך לבדוק את תקינות מערכת הקירור.
הי,
מסתבר שנשרף הפיוז...
בהתחשב בזוית שהייתי, לא ממש יכולתי לחשוב על להרים מכסה מנוע ולראות איזו מהונטות פועלת ;)
הבוקר בדקתי שוב וגיליתי שככל הנראה הפיוז לא התאים (פיוז קטן 30A, עד שיגיעו הפיוזים הגדולים שהזמנתי מ EBAY)
שאר מערכת הקירור תקין - רדיאטור אלומניום חדש ו"בריא", משאבת מים בת חצי שנה וטרמוסטט חדש.
סער
חנן-ג'יפולוג
12-05-13, 12:57
עד שיגיע פיוז גדול, אתה יכול להוסיף בית פיוז רגיל במקביל ולשים שני נתיכים סטנדרטיים עם ערך כולל של מה שמתאים לך. זמין וזול.
תודה חנן, זה בדיוק מה שיואב הציע לי בטלפון לפני מספר דקות.
עכשיו אני מחפש בית פיוז נוסף לחבר במקביל :)
סער
74503
לא חסר בתי פיוז גדולים [ בחנויות בדרום ת"א הכל זמין, לא צריך לחכות ל EBAY ]
אבל אם המנוע הגיע ל-109 מעלות, ולא ביום חם במיוחד (אפילו די קריר), אז משהו שם לא נראה לי... מה היה קורה בצהרי יום שרבי ביולי-אוגוסט?
עליה ארוכה כמו כביש 1 מים המלח לירושלים או כביש סדום-ערד בכביש 87 מהכנרת ליהודיה?
גם השוואה מול צ'רוקי אחר לא תהיה בדיוק מדעית כי לך תדע מה המצב המדויק של מערכת הקירור בשני הצ'רוקים האלה. זוהשוואה שתהיה נכונה רק בשתי מכוניות במצב מכני/תחזוקתי זהה לחלוטין, כלומר חדשות או כמעט חדשות...
לטעמי 109 מעלות זה המון ובוודאי לא סוף הסיפור. צריך להמשיך לבדוק את תקינות מערכת הקירור.
צודק ,זה נשמע גבוה מאד!
אגב אתמול היינו במשלט, לגבי העבירות לא השתנה כלום לי זה נראה יותר קל כל פעם לא יותר קשה :D
לגבי הטמפרטורה, מותקן מד אז אני יודע, פאגרו בנזין לא עבר את ה 85 מעלות במשלט
ויש לציין שלא היה יום חם ,אלה בסדר, ביום קיץ טיפוסי עם 32-6 מעלות בחוץ מגיע ל 96-8
צודק ,זה נשמע גבוה מאד!
אגב אתמול היינו במשלט, לגבי העבירות לא השתנה כלום לי זה נראה יותר קל כל פעם לא יותר קשה :D
לגבי הטמפרטורה, מותקן מד אז אני יודע, פאגרו בנזין לא עבר את ה 85 מעלות במשלט
ויש לציין שלא היה יום חם ,אלה בסדר, ביום קיץ טיפוסי עם 32-6 מעלות בחוץ מגיע ל 96-8
לא קשור ...
כמי שבעוונותיו החזיק פג'רו בנזין, טווח הטמפ' שונה מרכב לרכב. ואין דין פג'רו בנז\ין כדין גרנד, או צ'רוקי.
בגרנד, ובצ'רוקי טמפ של 109, הן לא דבר חריג, אולי לא רצוי, אבל בהחלט לא משהו שצריך להתרגש ממנו, כשמתאמצים, ונוסעים עם מזגן, ובלי ונטה בכלל, [ אם הפיוז היה שרוף ] , לכן כל הבדיקה לא רלוונטית.
boaz avrahami
12-05-13, 13:47
הבקר והשעון לא מראים אותו דבר
לא קשור ...
כמי שבעוונותיו החזיק פג'רו בנזין, טווח הטמפ' שונה מרכב לרכב. ואין דין פג'רו בנז\ין כדין גרנד, או צ'רוקי.
בגרנד, ובצ'רוקי טמפ של 109, הן לא דבר חריג, אולי לא רצוי, אבל בהחלט לא משהו שצריך להתרגש ממנו, כשמתאמצים, ונוסעים עם מזגן, ובלי ונטה בכלל, [ אם הפיוז היה שרוף ] , לכן כל הבדיקה לא רלוונטית.
נכון שכל אוטו והחום מנוע שלו, אבל עדיין זה נראה חריג אם אכן המדידה בראש מנוע, זה אומר שנוזל הקירור (בהנחה שהכל תקין)בטמפרטורת רתיחה וכבר ולא יעיל
וזה צריך להדאיג ,כי כפי שצויין זה היה יום יחסית קריר, לפי מה שאתה אומר ביום קיץ אין בעיה שזה יגיע ל120-130.
בועז, לגבי השעון כמובן שאני לא מתייחס לשעון הרגיל של הרכב, שיש לו טולרנס של 20-30 מעלות לכאן ולכאן,אלה למד דיגיטלי שמותקן על הראש מנוע
יוסי,
בשביל להגיע לת"א נדרשים ממני ויזה ודרכון בתוקף :)
אני לא מגיע לאזור אם אני לא ממש חייב
EBAY זה פה ממול... (אני בדיוק קורא עכשיו את "העולם הוא שטוח" מומלץ למי שמתעניין בתהליכים כלכליים ובכלל באסטרטגיה עסקית)
בועז, יש סטיה של 2 מעלות בערך בין הבקר למחשב הרכב.
ואכן, לצערי הבדיקה לא ממש הייתה רלוונטית, אבל היה נחמד במשל"ט :)
cgp, אני שמח שנהיה לך קל יותר במשל"ט מפעם לפעם, לא הייתי שם מספר שנים והתוואי השתנה.
סער.
boaz avrahami
12-05-13, 14:47
בין הבקר למחשב יש סטיה של 2 מעלות אבל השעון של האוטו מראה בטמפרטורה כזו אפילו פחות.
מהנסיונות שלי השעון באוטו היה בקושי מעל 100 כאשר הבקר הראה 107
בועז, אצלי זה די תואם, לעיתים דווקא מד החום של הרכב מראה יותר מאשר הבקר.
הי,
מסתבר שנשרף הפיוז...
בהתחשב בזוית שהייתי, לא ממש יכולתי לחשוב על להרים מכסה מנוע ולראות איזו מהונטות פועלת ;)
הבוקר בדקתי שוב וגיליתי שככל הנראה הפיוז לא התאים (פיוז קטן 30A, עד שיגיעו הפיוזים הגדולים שהזמנתי מ EBAY)
ואיפה היתה המנורה שדולקת לך בתא הנוסעים רק אם וכשמגיע מתח לונטות?
(כך לפחות הבנתי שבנית את החיווי שלה).
אני מתעלק על השרשור, עם שאילתה ל-TDI (דיסקו דיזל, 1998).
בשנה שעברה הגיע המנוע במצבי עומס ל 95-100, פעם אחת אפילו נגע ב-111 והתחיל לצפצף, נתתי לו מנוחה וירד לנורמל.
זה בטוח גבוה יותר ממה שאני רוצה, אז השנה החלפתי פאן-קלאצ', וניקיתי רדיאטור (שהיה במצב טוב יחסית).
לאילו טמםפרטורות (מד חום דיגיטלי בראש מנוע) אני צריך לצפות בקיץ, במאמץ (טיפס כביש תלול, דיונות?)
מתי זה כבר 'מצב חירום', וחייבים לעצור בצד ולקרר?
boaz avrahami
12-05-13, 19:16
רמי
באיזה טמפרטורה האדום בשעון המקורי רכב שלך?
מה מראה מד הראש כאשר השעון המקורי נמצא ב 100?
boaz avrahami
12-05-13, 19:20
בועז, אצלי זה די תואם, לעיתים דווקא מד החום של הרכב מראה יותר מאשר הבקר.
יכול להיות שהאלומיניום אצלי שמוביל את הרגש מושפע מהראש מנוע ומעביר דרכו טמפרטורה.
אני אנסה לתפוס אותו עם הפנים מעלה - כמו אצלך.
אם לא ילך אז השעון אצלי מגיב אחרת מאצלך.
שמיל,
שאלה טובה. לא ברור לי למה היא דלקה...
סער
לא ברור לי למה היא דלקה...
הנה לך אחת התוצאות הביותר חשובות של הניסוי. פתור את הנושא, כדי שהחיווי יהיה נכון.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.