צפייה בגרסה מלאה : למי יש המלצות למסלולים לאורך גבול לבנון?
שלום לחברי הפורום,האם יש לכם מסלול ג'יפים מומלץ בגליל העליון המערבי והמרכזי, לאורך גבול הצפון, מאיזור שלומי ועד איזור החולה? אבל לא נחל בצת, נחל דישון, ומסלולים מוכרים אחרים?
שלום לחברי הפורום,האם יש לכם מסלול ג'יפים מומלץ בגליל העליון המערבי והמרכזי, לאורך גבול הצפון, מאיזור שלומי ועד איזור החולה? אבל לא נחל בצת, נחל דישון, ומסלולים מוכרים אחרים?
1. בקעת עיון. בחורף עבירות קשה, בקיץ טיול.
2. מרון א-ראס. עבירות בינונית.
מומלץ לקחת איתך:
מפה.
מצפן.
ציוד חילוץ.
מסק"ר צה"לי בחימוש מלא מעליך.
מים.
מצב רוח טוב ותפילת הדרך.
:cool:
סוזי המשתוללת
12-05-13, 13:23
סימון שבילים שחור קצת אחרי הירידה ממתת פניה שמאלה חזק (חוצים קו הפרדה )
כשרטוב מסלול בעבירות קשה גם בירידה
כשיבש קליל עם כמה מעברים טכניים בינוני + בירידה (לרכב נעול ומוגבה)ובינוני קשה בכיוון ההפוך
תתחיל מצומת מחניים ופנה לכיוון עמוקה. תמצא את השביל שלוקח לקבר ר' בן עוזיאל.
עוקפים את מתחם הקבר משמאל, ויש לך עליה תלולה ויפה ליער ביריה. (בחורף חלקלק ומסוכן!, וגם קח בחשבון שחלק מהשבילים כבר נסללו)
משם תעבור דרך בית הכנסת העתיק בנבוריה, תחצה את כביש 886, תעבור צמוד לקדיתא, תיכנס לגוש חלב, פנה ימינה לירידה לבית הכנסת העתיק של גוש חלב, תחצה את נחל גוש חלב, עד לכביש 899 (כביש הצפון). פנה שמאלה לנסיעת כביש קצרה, פנה ימינה בצומת חירם ורד ימינה בשביל לכיוון נחל גודרים.
רד בשביל לכיוון גדר הגבול, ותתעקל שמאלה לנסיעה בתוך הנחל. קצת בולדרים, עד שאתה מגיע לצומת T.
שמאלה - עליה קלה יחסית לכביש 899. ימינה - עליה קשה יותר. עבירות בינונית-קשה (בפעם האחרונה שהייתי, לפני 4 שנים בערך, היתה עבירות קשה מאוד, גם כפולי נעילות הזיעו שם הרבה וקשה).
תמשיך עם כביש 899 לכיוון מערב, ורד שמאלה לשביל לנחל בירנית ונחל שרך, תחצה את עמק עקרב, ובסוף תצא שוב לכביש 899 סמוך לפארק גורן.
אם עוד נשאר כוח - נחל בצת בעליה לערמשה.
אם באמת עוד נשאר כוח ויש עדיין אור יום ובא לכם על מלחמות ועבירויות - מעלה הצינור שממזרח לשלומי.
אם אתה כבר עושה את המסלול מסביב להר גודרים והר סאסא, עצור במערת גודרים ועין גודרים (ממש לפני השבירה ימינה ותחילת העליה, בדיוק היכן שגדר הגבול מתגלה לפניך). מקווה שתוכל למצוא שם מים גם עכשיו.
ברלי, יש TWL של המסלול שכתבת?
מסלול משלומי לכיוון כביש 90 (איילת השחר).
מציע לך מסלול כייפי לא קשה במיוחד אבל נותן הרבה לנשמה .
נקודה ראשונה לביקור ממליץ על האנדרטה בהר אדיר (יש הרבה חומר ברשת)
משם דרך הכביש מסאסא להגיע לגוש חלב,( אם אתם אוהבים ארכיאולוגיה- כנסו למוזלאום שליד כנסיית בוטרוס- תשאלו במקום).
אם מוותרים,(כולל בית הכנסת העתיק) הגיעו לבריכת גוש חלב (שביל המשך מכנסיית בוטרוס) ומשם דרך השטח (יש הרבה שבילים ואתגרים)לעין עלווה.
צאו דרך כרם בן זמרה (לאורך הגדר) ומול ריחנייה כנסו לשביל המוביל לחורבת מרות (אפשר ללכת קצת גם למערת עלמה).
ממרות אם אתם אוהבים המשיכו לחורבת קציון .
היציאה ליד הבסיס הצבאי (מצפון וצמוד אליו).
כדאי לעשות שעורי בית על האתרים אותם תבקרו- צאו עם מפת סמ"ש בנוסף ל גיפיאס
לדעתי די והותר אם כי יש עוד המון אתרים בדרך (שחלקם כבר הוזכר ע"י קודמי)
http://www.fastup.co.il/images/28069774.jpg
http://www.fastup.co.il/images/50805757.jpg
דידין, תודה על התשובה המושקעת.
זה המקום להתנצל בפני כל חובבי ה-TWL, עמוד ענן ודומיהם.
אני לגמרי אולד סקול. מטייל עם מפה. כמו פעם.
יש לי המון מסלולים ישנים, חלקם בני 10-12 שנים ויותר, כשכתבתי אותם אז בוודאי עבדתי רק עם מפה.
חלקם אולי לא בדיוק רלוונטיים במאת האחוזים להיום בגלל כל מיני עבודות ושינויים שמתבצעים בשטח - שבילים שנפתחים ונסגרים ונסללים או שפתאום תקעו בסיס צבאי חדש באמצע שומקום שחתך שביל וכו'.
מה עושים? מאלתרים! זו ארץ קטנה. לא מדבר סהרה. לא הולכים כאן לאיבוד ולא תעברו בטעות את הגבול ללבנון. באחריות.
תפתחו מפה, תראו את השבילים, תסמנו לכם מסלול. מי שרוצה לעבוד באמצעים המודרניים - גם זה מצוין (האמ תהיא שזה אפילו הרבה יותר טוב. זה רק אני שסתם מתעקש. פשוט כי אני אוהב לטייל כמו פעם. עם מפה וחלון קדמי מקופל. פשוט כי ככה אני.)
תהנו!
יש לי המון מסלולים ישנים, חלקם בני 10-12 שנים ויותר, כשכתבתי אותם אז בוודאי עבדתי רק עם מפה.
חלקם אולי לא בדיוק רלוונטיים במאת האחוזים להיום בגלל כל מיני עבודות ושינויים שמתבצעים בשטח - שבילים שנפתחים ונסגרים ונסללים או שפתאום תקעו בסיס צבאי חדש באמצע שומקום שחתך שביל וכו'.
מה עושים? מאלתרים! זו ארץ קטנה. לא מדבר סהרה. לא הולכים כאן לאיבוד ולא תעברו בטעות את הגבול ללבנון. באחריות.
תפתחו מפה, תראו את השבילים, תסמנו לכם מסלול. מי שרוצה לעבוד באמצעים המודרניים - גם זה מצוין (האמ תהיא שזה אפילו הרבה יותר טוב. זה רק אני שסתם מתעקש. פשוט כי אני אוהב לטייל כמו פעם. עם מפה וחלון קדמי מקופל. פשוט כי ככה אני.)
תהנו!
אני מסכים איתך, אין כמו ניווט יום לפי העין ומפה (זה גם שומר על עירנות המוח), כשהגיפיאס הוא רק כלי עזר- לכן במפות שאני מצרף אני נותן את הנקודות העיקריות וכיוונים כלליים
תהנו!
מילה במילה כנ"ל.ניווט קלאסי,מפה ,מצפן ,משקפת,מד מעלות. רק שאצלי זה עם חלון סגור מכורח המציאות. יש לי גם גפ"ס מותקן קבוע רק שאיתו אני מרגיש כאילו שמגישים לי את האוכל עם כפית ישר לפה.אין את אתגר ההתמצאות והכייף המתלווה לכך. דור הולך ונעלם או מרד בדיגיטציה המנוונת?
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.