צפייה בגרסה מלאה : כלים לפירוק גלגל- נקודה למחשבה
שלום לכולם
יום שישי האחרון נסיעה דרומה בדרך לטיול (נחל עקרב ונחל יתר...)
הרכב (פאגרו קינג ארוך) נסיעה רגועה הגיפ עמוס בציוד ....עצים למדורה ואוכל וכל משצריך לשהיית לילה בשטח
פתאם אני מרגיש טלטולים מוזרים מהזנב, עוצר בצד הכביש ,הנזק גלגל אחורי שמאלי נכנע וגידל בלוטה בגודל כדורסל ...
אנחנו כחצי קילומטר מהכניסה למושב ניר בנים ,מתגלגלים לכניסה למושב ברגע העצירה הגלגל מתפוצץ.
מתחיל לנסות לפרק את הגלגל לא אבלבל לכם את המח אחרי כ-45 דקות בשמש +שתי בוקסות מפוצצות + צלב מפותל+ אום גוזון הרוס....
למזלי נגמר בזה ... ושתי צמיגים חדשים בפנצרית "אביעד" בקריית גת וכמובן תודה גדולה לעדי ממושב ניר בנים שעצר והגיש עזרה
אז ,לפני שיוצאים לטובתכם בידקו את המפתחות גלגלים שלכם או הכינו מפתח גיבור (זה מה שאני מתכנן לעשות)וטפלו באומיי הגלגלים.
אגב, הטיול היה סוף הדרך נוף מדהים ורוגע מדברי........נקודה למחשבה!
יותם
ואם כבר-
לפני כמה שנים, קיבלנו רכב שעבר הסבה מיוחדת אצל הייצרן.
כמובן שהגיע עם סט כלי נהג מקוריים.
רק שברגע האמת, כשנאלצתי להחליף גלגל בכביש- גיליתי שהג'ק במצב פתוח לחלוטין לא מגיע לשום מקום שממנו ניתן להרים את הרכב.
אז- תבדקו שיש ג'ק שהולם את מידת הרכב...
חשוב! אחרי כל פירוק ו רכבת גלגלים בפנצריה או במוסך, לפתוח את האומים ולסגור בעזרת הכלי שיש ברכב.
אום שנסגר עם פטיש אוויר של מוסך, סגור חזק מדי.
אסף.
אני מחזיק כזה (http://www.olsale.co.il/olsale/heb/itemdetails.aspx?auction_id=22952223&gclid=CKmOo_uJlbcCFSXLtAodJwkAsg) באוטו , יותר נוח מהצלב המעצבן הזה שלא נכנס בשום מקום. . .
כשקניתי עלה חצי. עכשו המחיר קפץ משום מה.
עדיין שווה את המקום שתופש. מגיע עם 4 בוקסות ומתאים לרב רכב השטח, למעט אוליי דיסקו [ אהה... אמרתי רכב שטח .. ]
הפתרון המושלם לפטישי האוויר האכזריים ...
בוקסה אמיתית, משושה, במידה הספציפית שלי, עם ידית כוח ישנה. מעבר לסט הכלים שיש או אין לי ברכב. והכי חשוב - מה שאסף אמר!!! לסגור את הברגים בעצמכם, ואז תוכלו לפתוח.
BackDoorMan
14-05-13, 10:47
באירופה במדינות נורמליות כמו גרמניה, אסור להרכיב גלגלים עם פטיש אויר, הם הורסים את הגלגלים במשך הזמן,
הפנצ'ריות שם עברו לשימוש במכפילי כוח.
אני מהדק סופית עם מד-מומנט את הברגים (90 נ"מ).
איציק - 4X6ZH
14-05-13, 11:11
יש מאריך מיוחד שמתחבר לפטיש אויר ותפקידו לרסן את כח הפטיש
המאריכים האלה קיימים בכמה מידות כח לפי סוג הגלגל \ והכח סגירה שנדרש
המאריכים האלה נמצאים בחלק מהמוסכים זורקים בארגזי כלים או במחסן כלים ללא שימוש .
המכונאי הישראלי יודע יותר טוב
מנהל העבודה מוסמך
והלקוח מנצח את כולם
ותודה למערכת החינוך המקצועי ( לאחרונה מדברים על חינוך מקצועי )
ולמי שמטייל וחושש מברגים שלא נפתחים בין שאר הכלים שכל אחד מאיתנו סוחב ברכב
כדאי להחזיק איזמל טוב ( חד וגדול ) ופטיש טוב ( 2 קילו )
ובמקרה כזה פשוט ולחתוך את האום ( לא את הבורג )
למי יש את הכלי ויודע איפה לתת את המכה עם האיזמל 30 שניות זה הרבה והבורג \ גודזון ניצל האום הולך לפח ואפשר להמשיך בטיול פחות אום אחד
איציק
meir alony
14-05-13, 11:33
ולמי שמטייל וחושש מברגים שלא נפתחים בין שאר הכלים שכל אחד מאיתנו סוחב ברכב
כדאי להחזיק איזמל טוב ( חד וגדול ) ופטיש טוב ( 2 קילו )
ובמקרה כזה פשוט ולחתוך את האום ( לא את הבורג )
למי יש את הכלי ויודע איפה לתת את המכה עם האיזמל 30 שניות זה הרבה והבורג \ גודזון ניצל האום הולך לפח ואפשר להמשיך בטיול פחות אום אחד
איציק
זרוקים לי בארגז כלים כאלה בכמה גדליםhttp://imageshack.us/scaled/landing/703/150244lg.jpg
סופת המדבר
14-05-13, 12:07
ואם כבר פותחים את האומים
לשים טיפה גריז 'אנטי זייז' על ההברגות
לבדוק בכל הרכבה של הברגים שאין חול על ההברגה
(תמיד שמרכיבים גלגל אז עד שקולעים בחורים הגוז'ונים ביינתים מנגבים קצת חול מאחורי הגאנט)
אני תמיד מסתובב עם ידית אלא שמוכרים באוטו דיפו וכאלה.. המתארכות עם הזוית בקצה ובוקסא שמתאימה לברגים בסופה
וגם אם אני בבית וסוגר עם פטיש אויר אז אף פעם לא גומר את הבורג תמיד עם רגש ואם יש ספק
עובר עם הידית
באירופה במדינות נורמליות כמו גרמניה, אסור להרכיב גלגלים עם פטיש אויר, הם הורסים את הגלגלים במשך הזמן,
הפנצ'ריות שם עברו לשימוש במכפילי כוח.
אני מהדק סופית עם מד-מומנט את הברגים (90 נ"מ).
צודק ב 100%.
בדיסקו 2 עם אומים מקוריים אסור להדק עם מפתח אויר וחובה לסגור עם מפתח מומנט 140 נ/מ.
בנוסף, בכל פירוק והרכבה יש לנקות היטב את הבורג ולוודא שלא נכנס חול/ליכלוך להברגות בנבה.
גריז - לא על ההברגות. על המשטח (קונוס) שנוגע בגלגל.
אסף.
אסף, למה לא לשים גריז על ההברגות?
קשור למה שקורה לגריז לאחר שמתחמם?
דווקא לאחר ששמתי גריז האום נפתח בצורה טובה ולא הרגיש תפוש גם לאחר שעבר זמן. (ולא עשה רושם שזה השתחרר עם הזמן)
BackDoorMan
14-05-13, 14:03
הבעיה היא לא רק בהידוק יתר, אלא יותר בנזק מויברציות האימפקט הגורמות לנזקים מצטברים לחומר,
האימפקט עובד ישירות על החומר ללא שום מתווך סופג מנחית כלשהו, ברוב המקרים מדובר על גלגלי אלומיניום-מגנזיום חסרי גמישות הפריכים בהרבה מחלקי הפלדה הגמישים בשאר מערכות הרכב.
גריז מקטין את מקדם החיכוך של ההברגה של הבורג ומשנה את נתוני הבורג. זה יכול לגרום לכך שהבורג יפתח עצמונית תוך כדי נסיעה. אסור לשמן או לגרז את ההברגה בתכלית האיסור.
אני מחזיק כזה (http://www.olsale.co.il/olsale/heb/itemdetails.aspx?auction_id=22952223&gclid=CKmOo_uJlbcCFSXLtAodJwkAsg) באוטו , יותר נוח מהצלב המעצבן הזה שלא נכנס בשום מקום. . .
כשקניתי עלה חצי. עכשו המחיר קפץ משום מה.
עדיין שווה את המקום שתופש. מגיע עם 4 בוקסות ומתאים לרב רכב השטח, למעט אוליי דיסקו [ אהה... אמרתי רכב שטח .. ]
הפתרון המושלם לפטישי האוויר האכזריים ...
+1 ומתאים גם לדיסקו 4
טוב, אז הכל נכון ,הפטישי אוויר של הפנצרמאכרים הורסים לנו את הברגים+גוזונים
ולפעמים הקונוס של האומים נתפס,בהחלט ניתן לבקש לסגור ידנית.
אני סידרתי ערכה לפירוק גלגל שכוללת: ידית כח +מאריך קצר דרייב3/4 עם בוקסה 21 משושה (פאגרו זוכרים)ןצינור מאריך לאומים עקשנים
+מתקן קטן אשר ייתן קונטרה לאדמה שהמאריך והבוקסה לא יהרסו את האום....תמונות בהמשך+גק שתואם את גודל וגובה הרכב.
יונתן,
מומנט הסגירה נקבע על יבש.
כשאתה מגרז זו סקלה אחרת, וכדי להשיג את אותו ההידוק אתה מפעיל יותר פיתול על הגוז׳ון, ויכול להיכנס למצב של מתיחת הגוז׳ון, ומתישהו גזירה.
את האמת שכמה ימים לאחר רכישת הרכב שלי סופרטז 97
הגלגל החליט שבא לו להשתחרר מהמקום ,שמיניות נוראיות,
אחרי זה גילינו למה הוא השתחרר גוז'ונים גמורים+טיול שטח לא עושים טוב
לאחר מכן בדיקה על כל הגוז'ונים הוחלפו סה"כ 5.
קליקליק.
סופת המדבר
16-05-13, 19:43
באיזה מומנט אמורים לסגור גוז'נים של סופה?
בצבא סוגרים גוזונים של סופה הכי חזק שאפשר, ואז עוד טיפה עם הרגל:)
לא מצליח לעלות תמונה....... ידית כח 3/4" +קונטרה לאדמה ואם צריך גם צינור מאריך
השמשוני יחיעם
19-05-13, 19:48
לפתוח גלגל נעשה מדע ?????? (:
צלב נורמלי + צינור מאריך !!
במקרים חריגים כמה מכות פטיש ( על הצלב) תוך כדי נסיון הסיבוב !
האמת ממש לא תורה מסיניי לפתוח גלגל אבל לפעמים הצלב נכנע ומתפתל ובוקסה מתפוצצת:) אז עכשיו אני מוכן.....
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.