התחברות

צפייה בגרסה מלאה : צריכה עיצה בנוגע לתביעה על פגיעה ברכב.

חנן-ג'יפולוג
19-05-13, 23:15
הסיפור הבא התרחש באמת ...., ותיכף תשמעו כמה הזויים יכולים להיות אנשים:
אני לתומי חונה כמדי יום בת"א , מול מקום עבודתי, בחניון שהינו מגרש חול, בו חונים רכבים רבים, כולל מכוניות של חברת מכוניות להשכרה שמדי פעם תופסת לנו את החניה בכמות מסחרית של רכבים.
לפני כחודשיים, עם סיום יום עבודתי, ירדתי לכיוון האוטו האהוב שלי ( סיריון ,2007) ובעודי צועדת שמחה ועליזה, אני רואה מרחוק התקהלות קטנה ושתי מכוניות עומדות באמצע הדרך. כזכור מדובר על השטח שבין מקום עבודתי שהינו מגודר לבין מגרש חול ( מעין שביל-כביש שמוביל לתוך שכונת הארגזים בת"א, למי שמכיר). בעודי מתקרבת, אני מזהה קרבה חשודה לאוטו שלי ומשממש התקרבתי, חשכו עיניי, כיון שגיליתי שכל הבגאז' שלי כולל השמשה האחורית מנותצים ומרוסקים לגמרי. המכה שהאוטו שלי חטף היתה כ"כ חזקה ששני המושבים והדשבורד היו מלאי זכוכיות מהניפוץ של השמשה האחורית. כמובן , ששני הנהגים שעמדו ליד מכוניתם דיברו בהתרגשות על התאונה שקרתה להם והחלו אף חילופי האשמות בין הנהגים , מי אשם בתאונה שהתרחשה מס' דקות לפני הגעתי למקום. מסתבר שרכב אחד פנה לחניה, קרוב למכוניתי ורכב אחר ניסה להספיק ולעבור לפני שהוא נכנס והם פשוט נכנסו אחד בשני ועפו על האוטו שלי ונעצרו ברכב של קולגה שלי לעבודה, שחנה לידי ( הפגיעה ברכב שלו קלה משלי).
קצין הרכב של החברה להשכרת רכבים, שרכב שלה היה מעורב בתאונה, הגיע למקום ובקוליות טיפל בעניינים ושיחרר את הנהג מהחברה , שהיה מעורב בתאונה ובעצם החל תהליך של החלפת פרטים בין כל המעורבים (שתי המכוניות שהיו מעורבות באופן פעיל בתאונה, המכונית שלי והמכונית של הקולגה שלי).
לאחר החלפת הפרטים, נסעתי הביתה והאוטו נלקח למוסך ,תוקן והחלה התביעה לתשלום התיקון.
אבל.....ותחזיקו חזק, היום , כחודש וחצי לאחר שהגיעה תביעתינו לחב' הביטוח של הרכב הפוגע, קיבלנו תשובה שבעצם אני היא הנהגת הפוגעת ולכן תביעתי נידחית. לפי גרסת הנהג הפוגע, אני עקפתי אותו ..... (למרות שזוכרים? האוטו שלי בכלל עומד בחניה...)
משהו הזוי כמו זה , עוד לא שמעתי ובעצם נחשפנו היום למשהו שמסתבר שמאד מקובל בעולם תאונות הדרכים- שקרים, ניבלות ועוד מיני סרחונות שבני אדם יכולים להמציא. אנחנו (אישי- חנן ואני- פשוט בהלם) בדקנו חזור ובדוק עם סוכנת הביטוח שאכן זה מה שהם אמרו - ולדבריה, כן- אני הנהגת הפוגעת, למרות שלמיטב ידיעתי, עדיין לא המציאו לסיריון 2007 יכולת לתזוזה בשלט רחוק.
כמובן שיש לי עדים ששמעו אותם מדברים על התאונה שקרתה להם לפני הגיעי למקום. צילמנו את התאונה ואת הפגיעה ורואים שהאוטו לא זז מהחניה ובכל זאת, מעיק ומציק....
הציעו לנו לתבוע את המקיף שלנו ולשלם השתתפות עצמית (למרות שממש יש לנו מה לעשות עם 2000 ש"ח מיותרים), או לשלם את כל הסכום ולתבוע את כולו בבימ"ש ( בימ"ש לתביעות קטנות או בימ"ש השלום).
האם למישהוא יש עיצה טובה מול גועל נפש כזה או האם יש עו"ד שרוצה לקחת זאת עליו , נשמח לשמוע זאת...
תודה , טלי וחנן.

shmil
19-05-13, 23:28
הציעו לנו לתבוע את המקיף שלנו ולשלם השתתפות עצמית (למרות שממש יש לנו מה לעשות עם 2000 ש"ח מיותרים) ולתבוע אותה ואת הפסדי העדר התביעות אחרי התיקון, או לשלם את כל הסכום ולתבוע את כולו בבימ"ש ( בימ"ש לתביעות קטנות או בימ"ש השלום).

בעיקרון, למעט התיקון זה נכון.
לא מסובך, רק לוקח קצת זמן.
דבר איתי, תקבל עזרה...

asafk
19-05-13, 23:29
קודם כל, להסתכל מסביב. חפשו מצלמות אבטחה. אולי רואים מתי היא יוצאת מהעבודה לכיוון החניה ואפשר להצליב זאת עם התרחשויות אחרות.
האם טלי מעבירה כרטיס ביציאה מהעבודה?
חפשו כמה שיותר נתונים "קשים", שאי אפשר להפריך אותם, ותנו לסוכן הביטוח להשתמש בהם. בשביל זה יש סוכן ביטוח...

זו מילה נגד מילה - של טלי מול של הנהג הפוגע. אבל היה עוד נהג אחד לפחות, והיו עדים. דירשו מחברת הביטוח לזמן את כולם - ושוב - בשביל זה יש סוכן ביטוח.

אסף.

KOOKE
19-05-13, 23:39
כמו שכבר נאמר הכי פשוט זה להפעיל את המקיף שלכם. את ההשתתפות העצמית ואת יתר ההפסדים כמו הפסד הנחת היעדר תביעות וכו׳ אתם יכולים לתבוע בעצמכם בבית משפט לתביעות קטנות או שיותר עדיף להתאזר בסבלנות ולהצטרף לתביעת השיבוב שתגיש חברת הביטוח שלכם כנגד הרכבים הפוגעים.
אתם מוזמנים ליצור עימי קשר מחר ואסביר לכם בפרוטורוט.
אין צורך לחפש ראיות נוספות יש בידיכם די ראיות לכך שהאשם מוטל על שני הרכבים האחרים.

מוני אורבך
20-05-13, 08:07
מזכיר מקרה שקרה לי לפני 18 שנה ( איך שהזמן רץ )-: )
בזמנו היתה לי דיהטסו קטנה וישנה (בת 12) והיתי סטודנט עני.
כמובן שלמי יש כסף למקיף, בקושי היה לי צד ג'..
נסעתי מסביב לכיכר, ונהגת אחת התעלמה מכל חוקי התנועה (לי כמובן היתה זכות קדימה)
היא נכנסה לתוך מעגל התנועה ופשוט התנגשה בי בגלגל ימני.
המזל היה שכל זה קרה במהירות מאוד נמוכה (כ 30 קמש).
אצלה הפגוש הקידמי נשבר ואצלי בעיקר מעיכות פח וגלגל קצת פוזל.
החלפנו פרטים, השארתי את הרכב חונה ליד הכיכר (ערב יום כיפור)
הולך למוסך לתיקון, ובתמימות רבה מצלצל ואומר את סכום התיקון (כאמור היא התנגשה בי נגד כל חוקי התנועה)
הגברת מנפנפת אותי לחלוטין, ואומרת שאני בכלל אשם והיא לא מוכנה לשלם ומנתקת את השיחה.
ואני באמצע בחינות לחוץ מכל הכיוונים.
אבל ממש לא יכולתי כלכלית לוותר לה על סכום התיקון.
הגשתי טופס לתביעות קטנות עם כל הפרטים. למזלי היא נתנה לי פרטי הביטוח בכתב ידה אחרת היא בטח היתה טוענת שלא היתה שם.
חצי שנה עד שהגיע תורי. אני מגיע למשפט בעצמי (למי יש כסף לשלם לעורך דין).
אבל מי לא מגיע?! הגברת... וגם לא עורך דין מטעמה, פשוט התעלמה !
השופט החליט לערוך את המשפט על אף ההעדרות. כל המשפט לקח פחות מ 5 דקות,
כמובן שהוא הצדיק אותי לחלוטין וקבע שהיא תשלם את כל סכום התיקון+מדד (חבל שלא ביקשתי עוגמת נפש)
אבל זה לא סוף הסיפור...
חודש לאחר מכן הגברת מבקשת משפט חוזר בטענה שהיא היתה בבית חולים (וכמובן שלא היה לה מסמכים המוכחים זאת)
בתשובה בית המשפט הסכים למשפט חוזר בתנאי שהיא תשלם אגרת משפט חוזר (או משהו כזה).
עברו חודשים ולא נשמע כלום מהגברת, ופסק הדין הפך לסופי.
ואתם חושבים שהיא שלמה, נדה כלום !!!
אחרי שלושת רבעי שנה ניגשתי להוצאה לפועל לשם גבית החוב.
חודשים לאחר מכן פתאום קיבלתי מההוצאה לפועל צק עם הסכום הנדרש.
כל העסק לקח בסביבות שנתים עם הרבה מאוד טיטורים ומסמכים (דווקא המשפט היה הכי פשוט)

אגב למי שחושב שאותה גברת היתה פושעת מועדת בורחת מהחוק ממש ממש טועה.
היא היתה מאוד נורמטיבית, כל הרכב שלה היה מלא בציוד ילדים (מושב לילד משחקים וכו)
מזל שלא היה ילד ברכב.
הרכב שנסעה בו היה משפחתי רגיל לחלוטין.
כנראה שהחליטה שחנון מהטכניון לא יתעסק איתה ויוותר לה על הכסף...

מה הלקח שאני למדתי מכל זה??
לא שווה להתעסק בעצמך עם תביעות, חבל על העצבים והזמן שלך.
שלמי את ההשתתפות העצמית, ותני לחברת הביטוח לטפל בענין.
בסופו של דבר את תקבלי את הכסף חזרה.
זה יקח כ 3 שנים, אבל לפחות את לא תצטרכי להתעסק בכל הזבל הזה.

meir alony
20-05-13, 09:43
לדעתי הדחייה של חברת הביטוח היא שיטת מצליח.
אם יש לך את פרטי הנהג תפני אליו ותודיעי לו שאת לוקחת עורך דין ותובעת את האימ'אמא שלו כולל כל ההוצאות.
אם הנהג נורמלי הוא יפחד וילחץ על הביטוח שלו לשלם לך.

IlanHadar
20-05-13, 10:12
הציעו לנו לתבוע את המקיף שלנו ולשלם השתתפות עצמית (למרות שממש יש לנו מה לעשות עם 2000 ש"ח מיותרים), או לשלם את כל הסכום ולתבוע את כולו בבימ"ש ( בימ"ש לתביעות קטנות או בימ"ש השלום).
תודה , טלי וחנן.

הציעו לכם נכון, אין ברירה אתם צריכים לשלם התיקון מכיסכם, או מהמקיף שלכם.
לאחר מכן לגשת לתביעות קטנות, זה לא מסובך, מורידים טפסים, כותבים את התביעה ומגישים.
אני בטוח שחנן מכיר חבר עו"ד שיתן לכם כמה עצות.

בערך שנה ותקבלו הכסף בחזרה.

אין מה להתרגש, זה הנוהל הקבוע היום - משקרים, מנסים להתיש אותך, יש נפגעים שמוותרים וזהו.

אמיר ב.א
20-05-13, 11:12
עוד מקרה בסיגנון (התאונה הרצינית היחידה שהייתה לי) - והפתרון :

אני נוסע בגליל , ליד הכפר טמרה, מישהו חותך לכביש , הרכב שלפני נעצר בחריקת בלמים , אני מספיק לעצור כמה סנטימטרים ממנו ,
אחרי 2 שניות מגיע אאודי חדשה , ועושה מהפריווט שלי אקורדיון , מוחצת אותו לתוך הרכב שלפני , ולתוך הרכב שלפניו (4 רכבים)
הנהג הפוגע יוצא מהרכב , מתנצל כלפי כולם על שפגע, ומתעקש שאני אבוא איתו לכפר לסולחה כי הרכב שלי טוטל לוסט , אני אומר שזה לא נורא , רק אני צריך את הפרטים , הוא בכל זאת מתעקש,לא עוזב אותי עד שאני בא איתו לכפר לסולחה , תה ועוגות , בסוף גם נותן את הפרטים.
אני מדווח לסוכן ביטוח ,והכל טוב, עד שאחרי חודשיים אני מקבל טלפון מסוכן הביטוח לגבי הבחור מטמרה (אותו אחד עם הסולחה),שהבחור טוען
שאני ניכסנתי בכולם , אני הרכב הפוגע , ובגלל שהייתי בפאניקה , הכנסתי אחרי הכל לרוורס ופגעתי גם ברכב מאחורה...
שאלתי את הסוכן שלי אם זה נישמע לו הגיוני - ואמר שגם לו זה לא נישמע יותר מידי הגיוני - אבל מסתבר שהנייר סובל הכל.

ניגמר כמו שהומלץ מעלי - חברת הביטוח תבעה את החברה שלהם על התיקון וההפסדים ובסוף הכסף הגיע אלי , אם כי לקח הרבה זמן.

Pageup
20-05-13, 12:13
סיפור דומה שעדיין לא הסתיים. חברת הביטוח תובעת את הנהגת. במקרה הזה היא בלי ביטוח
וחברת הביטוח שלה לא מוכנה לשלם. חברת הביטוח שלי תובעת אותה על הנזק ואני אקבל
בסוף התהליך צ'ק חזרה.
תביא בחשבון שהתעסקות עם זה ותביעות זה לא מעט ימי חופש ותשלום לעו"ד. אמנם הוצאות
משפט תקבל אבל עדיין תוציא עוד כסף. רק אובדן ימי חופש ועצבים שווים יותר.

אביעד פ.
21-05-13, 10:34
משפט תקבל אבל עדיין תוציא עוד כסף. רק אובדן ימי חופש ועצבים שווים יותר.

ועל זה בדיוק הם בונים עם הניסיונות להתיש אותך. גם חברות הביטוח, גם אנשים שרגילים לעשות תאונות קלות עם הרכב ביום יום.
כמו מתנ"א, כמו פקחי חניה, כמו הוט, וסלקום וכל מי שיש לו טיפה כוח ושכח שהוא צריך לתת לך שירות.

אז כן, אוכלים את הכובע סובלים מהפסד ימי חופש ובירוקרטיה, אבל לא מוותרים. נמאס.
אני אגב נמצא כרגע בתהליך דומה. המשפט עוד חודש, התאונה הייתה לפני שנה וחמישה חודשים.

Pageup
21-05-13, 13:08
לא אמרתי לוותר. חברת הביטוח תתבע אותם בכל מקרה.
גם אחרים הציעו לפני להצטרף לתביעה של חברת הביטוח (נעשה אוטומטית)
וזה דורש תשלום השתתפות עצמית עד לגמר התביעה.
חברת הביטוח שלך גם היא לא פראיירית (בהנחה שיש לך מקיף),
אם יש לה אופציה לתבוע את הצד השני היא תתבע.
אם אתה בלי מקיף זה כבר סיפור אחר לגמרי. שם גם ההבדלים הם
גבוהים יותר.

-->