צפייה בגרסה מלאה : מבקש עצות ממנוסים לפני רכישת ריינג' רובר מודל 86
שלום,
אני מתגורר בהולנד ואיתרתי בספרד ריינג' רובר 3.5 בנזין ידני מודל 86 למכירה שאני מעוניין לקנות.
לדברי המוכר הרכב הוחזק בידי קרוב משפחה שלו כיד יחידה עד שנה שעברה, הרכב נסע פחות מ 100K ק"מ, חנה תמיד בחניה סגורה, ונמצא במצב מקורי לגמרי, הכל עובד. אין בידיו תיעוד טיפולים.
הכוונה שלי היא לטוס אליו לספרד, כשהמחיר כבר מוסכם, ולנהוג את האוטו חזרה הביתה.
לפני הרכישה המוכר יעביר את האוטו במוסך וידאג שהרכב יהיה בטיחותי לנסיעה ארוכה.
הריינג' יהיה רכב שני או שלישי בבית. לא לשימוש יומיומי. בעיקר לשימוש בטיולים משפחתיים/חופשות באירופה (התוספת לצריכת הדלק מול הרנו סניק הנוכחית תתאזן עם החסכון באגרת הרישוי כשאני אמכור את הסניק לטובת קליאו 1.2 16V שתספק את הצרכים שלנו 90% מהזמן).
כפי שאתם יכולים להבין, עוד לא ראיתי את האוטו ולא נסעתי עליו. במידה ואני מגיע לראות את האוטו ויש יותר מדי דברים שלא מוצאים חן בעיני או שעלולים להכניס אותי להוצאות גדולות, אין לי בעיה לוותר על הרכישה, לקנות כרטיס טיסה הביתה ולחזור בלי האוטו.
העזרה שאני מבקש מכם זה אילו דברים לבדוק, וכיצד, על מנת לגלות אם עומד לפני חתול בשק?
הבהרה - אני מבין דבר או שניים במכוניות, כבר קניתי ומכרתי הרבה מכוניות, וביניהם גם מכוניות משנות ה 80 (עברו דרכי גם מרצדס 300SE ופורשה 944 מתקופה זו). אני יכול להתעסק בעצמי עם דברים שאינם מורכבים מדי, ואני יודע לחפש בעצמי את הדברים "הרגילים" שבודקים במכונית משומשת.
אין לי נסיון עם ג'יפים.
קראתי קצת ברחבי הרשת ומצאתי שחשוב לבדוק אם יש חלודה במקומות הנסתרים אפילו אם חיצונית הכל נראה תקין. כמובן לבדוק שכל מה שחשמלי עובד כמו שצריך.
קראתי עצה להכניס את הטרנספר לניוטרל, ולהעביר הילוכים כשהמנוע עובד כולל שחרור קלאץ' על מנת לאתר רעשים או ויברציות או חופשים בגיר.
האם יש עוד בדיקות שאני יכול לעשות בעצמי שעשויות לגלות בעיות רציניות?
שאלה נוספת - צמיגי האוטו הנוכחיים צריכים החלפה. מידת הצמיגים המקורית 205/80/16, ומידה אלטרנטיבית נפוצה היא 235/70/16.
כאמור, האוטו ישמש אותי בעיקר לטיולים משפחתיים ברחבי אירופה שעשויים לכלול שטח קל (מי יודע, אולי בעתיד אני אדבק בג'וק חזק יותר...).
אשמח לשמוע סיבות בעד ונגד צמיגים מקוריים/מוגדלים?
וכמו כן אשמח גם אם יש למישהו חוות דעת מנסיון על צמיגי מישלין Latitude Cross , שאחרי בירור והשוואה נראים לי איכותיים ומתאימים לצרכים שלי.
תודה,
ג'רמי
ג'רמי שלום, (סליחה שאני לא מוריד שורה, לדעתי יש באג באתר. אז הכל יהיה בלי פסקאות). לדעתי הבחירה בריינג' בן כמעט 30 שנה כרכב טיולים באירופה היא הבעיה העיקרית. אם אתה לא "חולה לנד רובר" ולא מכיר את השטיקים של הרכבים הבריטיים, חבל לך להתעסק עם רכב משנתון כזה ולסמוך עליו בטיולים כשכל המשפחה ברכב. לא בכל מקום תוכל למצוא חלפים לרכב ו / או מוסכים שיודעים לטפל ברכב. לא חבל להפסיד ימים בטיול משפחתי בשיטוט בין מוסכים כדי לתקן בעיה ברכב בן 30? אל תשווה "סוס עבודה" כמו המנוע של ה - 300SE לריינג' רובר. וזה עוד לפני שנגענו בנושא בטיחות המשפחה - מה עם כריות אוויר? בקרות למיניהם ועוד. אולי כרכב אספנות / נישה להסתובב עד 200 ק"מ פחות או יותר מהבית, הריינג' הוא בחירה מעניית לחובב רכב. אבל מכאן ועד להשתמש בו לטיולי משפחה ברכבי אירופה, המרחק רב. יש פרק של TOP GEAR בבוליביה שג'רמי קלקסון וחבריו לקחו ריינג' רובר, טויוטה וסמוראי ישנים לטיול ביערות הגשם. תנסה לגגל ולמצוא, פרק נחמד.
אני לגמרי מסכים עם SGILL, הריינג' הזה מתאים יותר למי שרוצה רכב אספנות מיוחד, לסיבובים קצרים סביב הבית. זה בטח לא רכב להיכנס אליו כפתיח לחיי ג'יפאי, וגם לא לקחת את המשפחה לטיולי משפחה באירופה. מעבר לאמינות, גם הבטיחות הפסיבית של אוטו כזה גרועה להפליא, אז למה?
אל תשכח גם שזה שהאוטו בספרד, אומר שיש לך הוצאה גדולה רק כדי לראות אותו, ושם יש לך מעט מאוד יכולת לבדוק אותו, ליישר קו וכיו"ב. ואם אתה לא מכיר מכוניות כאלה בנות 30 שנה, אין מצב שתוכל לדעת עם רעש / חופש / חולשת בלמים הן בגדר הסביר, או תקלה בעייתית.
לא לשכוח שלמרות שמדובר באקזמפלר שלא נסע הרבה, בוודאי ביחס לגילו, (והנסיון מלמד שהאירופאים שמחזיקים מכונית אחת לאורך שנים ארוכות לא מזניחים את רכביהם כמו בישראל...) זה עדיין רכב שבבסיסו אינו ממש מהימן. גם כשהיה חדש.
כרכב שטח זה יופי של אוטו וגם בסיס מצוין לשיפורים, אבל במציאות של טיולים באירופה שרובם המוחלט על כבישים והמרחקים ארוכים, זה אוטו שהייתי מתקשה לסמוך עליו ולא כי הוא ישן או לא בטוח (לדוגמה - טויוטה ישנה בת גילו לא היתה מפחידה אותי) אלא כי הוא לא בדיוק אמין.
המכניקה של הדגם הזה די פשוטה ולא יוצאת דופן - מנוע בנזין V8 אלומיניום מוזן מאיידים שתיין וחלש ביחס לנפחו (135 כ"ס כשהיה חדש) ודי פשוט אם לא מפגר, בלי מחשבים ושאר שטויות יקרות. גיר ידני פשוט, הנעה 4X4 קבועה עם דיפ' מרכזי ננעל, סרנים חיים. יש למכניקה הזו את המחלות הרגילות של לנדרוברים ישנים לדורותיהם - קצת חופשים, קצת נזילות, ציריות רגישות וכו', אבל זה ממש לא בשמיים. המכניקה הזו זהה לזו של דיסקברי דור ראשון ורוב החלקים תחליפיים ביניהם (ויש חלקים, בגרמניה למשל תמצא הכל, גם אם ביוקר - וכמובן באנגליה, היכן שהשרץ בא לעולם, תמצא כל מה שתרצה). הבעיות מתחילה במתלי כריות אוויר (היו בשנה הזו?...) בחשמל, באבזור פנימי וכו' ובשורה התחתונה זה אוטו שמצריך התעסקות ותחזוקה לא מועטות. מי שאוהב את זה ונוהג לבצע את זה בעצמו, ייהנה מאוד. כל היתר - ממש לא.
לעניין הרכב הספציפי - לא הייתי ממהר לפסול רכב כל כך ישן רק בגלל שאין לו הסטוריית טיפולים מסודרת - קצת קשה לצפות שאנשים ישמרו קבלות ותיעוד במשך כמעט 30 שנה. בעיני מה שקובע זה רק מצב הרכב בפועל - אבל כאן, כדי לבדוק ולהיווכח, אתה צריך לנסוע מהולנד לספרד. זה לא פשוט, גוזל זמן וגם עולה כסף. ואם נסעת וטרחת ובסוף האוטו לא מצא חן בעיניך?... זה לא כמו לקפוץ מחולון לתל אביב או לרמת גן או אפילו לחיפה (היי, אני נסעתי עד קצה הגליל כשחיפשתי ג'יפים, ואני מכיר את מי שגר בצפון וטרח לטוס לאילת כדי לבדוק רכב, שבסוף גם נמצא כראוי וגם נרכש...) אלא חתיכת מסע מהולנד לספרד ובחזרה. סתם בזבזת הרבה זמן והרבה כסף.
אם בכל זאת אתה רוצה רק ריינג' קלאסי מדור ראשון והרכב הספציפי הזה קורץ לך ולא אכפת לך להשקיע בטיול לספרד - אז לפני שאתה נוסע, תעשה קצת שיעורי בית. לך ותראה ריינג'ים בסביבתך הקרובה. תנסה להבין עם מה יש לך עסק. צור קשר עם בעלי ריינג'ים דרך אתרים מקומיים ברשת (ואני בטוח שתמצא רבים וטובים שישמחו לייעץ ולסייע לך) מומלץ שתבדוק רכב מתוחזק היטב שמצבו ידוע לך כמצוין, כדי שיהיו לך פרופורציות ונקודת ייחוס על פיה תשפוט את האקזמפלר המדובר.
בתור אחד שממש לא מחבב לנדרובר אני חושב שסה"כ זו יכולה להיות קניה לא רעה.
מנסיון של שני טיולים ארוכים באפריקה עם שני ריינג'רובר שונים (האחד 78 שתי דלתות סגור , השני 82 4 דלתות פתוח ברזנט )
אני יכול להעיד שהנסיעה נעימה מאד, המכניקה פשוטה והמנוע לא מרגיש חלשלוש.
מצד שני, אם כבר דרור הזכיר טויוטה, בבלגיה יש יחסית הרבה לנדקרוזר מסדרה 60 או 80.
אם אתה לא נעול על כרכרה אנגלית, יתכן שכדאי לקפוץ לבלגיה השכנה ולעשות קניות שם.
בברכה,טושי
boaz avrahami
27-05-13, 14:58
(והנסיון מלמד שהאירופאים שמחזיקים מכונית אחת לאורך שנים ארוכות לא מזניחים את רכביהם כמו בישראל...)
זה בספרד, לא בארופה... :-)
טושי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
העם דורש תמונות של הריינג' ברזנט, כאן ועכשיו!...
אה, תשמע, רמי...
אתה כבר לא צעיר...
אתה בטוח שאתה מוכן נפשית ופיזית לצפות בפורנו שכזה ?
ברזל אנגלי טהור במערומיו ?
שב, שתה משהו, קח כדור, אני אראה מה אפשר לעשות עבורך בהמשך...
בברכה,טושי
750397504075041
טעימה קטנה
הקרדיט על הריינג' הפתוח מגיע למושיק, אשר בנה וטיפח אותו במשך שנים, והואיל בטובו להשאיל לי אותו לטיול בקניה.
בברכה,טושי
תודה לכל העונים!
ל sgill ורמי גלבוע - לפני שאני אצא לטיול ארוך עם האוטו כמובן שאני אעשה לו תקופת הרצה בטיולים קצרים יותר. למרחקים גדולים הוא ייצא רק אם אני ארגיש שזה זה.
אני פחות מודאג מאובדן ימים בזמן טיול. אופי הטיולים באירופה של מי שמתגורר באירופה שונה ממי שמגיע מישראל לביקור קצר בדרך כלל וחייב להספיק המון בזמן קצר.
כמו כן, באירופה קצת יותר פשוט להגיע לספרד. יש טיסות של Ryanair משדה התעופה העירוני למספר יעדים בספרד במחירים מצחיקים - לפעמים פחות מ 20 יורו לכיוון.
הכי גרוע אני לא קונה את האוטו, יושב קצת בחוף הים, אוכל קצת טאפאס, וחוזר בטיסה למחרת. זה סיכון שאני מוכן לקחת.
גם עצם המסע עם האוטו חזרה מספרד זה משהו שאני רוצה לעשות, ושמוסיף הרבה לחוויה בהשוואה לרכישה בהולנד או בלגיה (חוץ מזה שבספרד הם זולים יותר).
האמת היא שהייתי בברצלונה סופ"ש הקודם עם הבן שלי (לקחתי אותו לראות משחק כדורגל בקאמפ נואו לכבוד היומולדת) והתכנון שלי היה לראות כבר אז את האוטו לפני שאני טס להביא אותו, אבל דוד של המוכר נפטר והוא היה בהלוויה בזמן היחיד שהיה לנו להפגש...
דרור, אתה מדבר על פשטות מכאנית, ובגלל זה אני די בטוח שכל מכונאי עם ידיים ימניות בכל חור באירופה יידע קצת לפשפש ולתקן.
אני מניח שאולי כלי עבודה אינצ'יים עלולים להוות בעיה. אני מנחש שכדאי לי להחזיק סט בוקסות ומפתחות אינצ'יים באוטו כל הזמן... נכון?
דרך אגב, במודל 86 היו מספר שיפורים בדגם שכללו מעבר להזרקה (עם תוספת הספק של כמה עשרות סוסים), גיר אחר, ועוד כמה עניינים קוסמטיים.
ועדיין הוא נשאר בלי יותר מדי סיבוכים (אין לו מתלי אויר בשנים האלה).
אין לי בעיה להתעסק לבד עם דברים בסיסיים, ואני גם נהנה מזה. אני לא מאלה שחושב שמכונית צריכה להיות תקינה כל הזמן.
דרך אגב - לדעתך מערכת ההזרקה זה יתרון או חסרון בהשוואה לקרבורטורים?
זו עצה מצויינת לראות ריינג'ים בסביבה שלי כדי לדעת למה לצפות. אני אאמץ אותה ככל שאוכל. תודה!
זה מה שעשיתי גם לפני שקניתי את ה 944 שלי (נסעתי 5 שעות לגרמניה עם אשתי והילדים ברכב שני כדי להביא אותו, כשלא ראיתי אותו קודם)
Tooshey - אני לא נעול דווקא על ריינג' רובר, אבל הלנדקרוזר לא כל כך עושה לי את זה.
בועז - צודק. יש לי חשש מסויים לרכוש אוטו בספרד. בהולנד וגרמניה אנשים באמת שומרים על המכוניות שלהם בקנאות ואדיקות. רואים מכוניות בנות 15 שנראות כאילו יצאו עכשיו מאולם התצוגה - וזה לא מחזה נדיר. על רוב המכוניות לא רואים אפילו שריטה. יש לי קולגות שצבעו רכב שלם בגלל שמישהו משך מפתח על צד אחד...
הספרדים יותר ים תיכוניים בקטע הזה.
ושוב תודה לעונים, ואשמח לשמוע אם יש עוד עצות.
ג'רמי
סט כלי עבודה בסיסי במידות המתאימות זה חלק בלתי נפרד מהבעלות על רכב שטח ישן. פשוט לא נוסעים אפילו למכולת בלי הבנדולרה המלאה כל טוב שמונחת בבגאז', על אחת כמה וכמה בלנדרובר ישן... האמת? גם בחדש יותר.
קרבורטורים או הזרקה? מקובל לחשוב שקרבורטור פשוט יותר ממערכת הזרקה. פחות סיבוכים, פחות תקלות בחיישנים וכו'.
באופן אישי, הנסיון שלי (אמנם לא בלנדרוברים) מלמד שמערכת הזרקה שמתוחזקת באופן סביר אמינה הרבה יותר מכל קרבורטור, לא מצריכה כיוונים והתעסקויות.
לא יודע מה נותנת מערכת ההזרקה על מנוע 3.5 של ריינג'. במנוע 3.9i ההספק אכן גבוה בכמה עשרות סוסים - 182 כ"ס, אם אני זוכר טוב.
והכי חשוב - אם אתה נהנה ממכונית שלא תמיד תקינה - אתה פשוט תתאהב בריינג'רובר/לנדרובר! הכלים הללו שיוצאים מהיצרן כשהם מקולקלים, פשוט מיועדים לאנשים כמוך.... תקלות, נזילות, התחממויות, קצרים, רעשים, חופשים ושאר מוזרויות שאופייניות לאיכות הבריטית הקלוקלת שהוא יספק לך בנדיבות וללא הפסקה. אתה הולך להינות ללא ספק.
בהצלחה!
חחחח... אל תפחיד אותי יותר ממה שכבר הפחידו :D
היתרון של רכב שאינו עיקרי זה שאין תלות בו, והוא יכול לעמוד כמה שבועות אם צריך לסדר משהו או להשיג חלק.
חוץ מזה, יש לי אחלה ביטוח שירות דרכים+גרירה+רכב חלופי שתקף בכל אירופה :cool:
אם אני אראה שזה יותר מדי עבורי, אני פשוט אמכור אותו.
במחירים הנוכחיים בהולנד יש סיכוי שאפילו אצליח להרוויח עליו קצת. נכון לעכשיו מודל 86 מוגדר בהולנד כרכב אספנות עם פטור מאגרת רישוי וביטוח זול מאוד (עכשיו הם מיישרים קו עם 30 השנה המקובלות - 87 כבר לא נחשב לאספנות).
ל 3.5 הזרקה יש 165 כ"ס. הזרקה היתה אופציה בהתחלה, וסדירה רק בדגם ה Vogue.
עוד שיפור של מודל 86 היה קפיצים בעלי קבוע קפיץ כפול שמשפרים את הנוחות וההתנהגות.
שוב שלום ג'רמי, (למה לא עובד לי ה- ENTER להוריד שורה ???? מנהלי פורום??) בכל מקרה, כתבת בפוסט הראשון שאתה לא נעול דווקא על ריינג' רובר או לנדרובר בכלל. לכן עצתי היא שבמקום לעסוק בשכנוע עצמי למה כן ולנסות לפסול טענות נגד (מה שעושים הרבה ולדעתי זאת לא השיטה הנכונה לבחור רכב), אתה צריך לרשום את הפרמטרים החשובים לך ברכב, לתת לכל אחד משקל ואז להכניס את המספרים הרלוונטים לריינג'. תעשה אותו דבר עם עוד מספר רכבים שמקובלים עלייך (בהנחה שאתה לא נעול על הרכב הספציפי הזה). יכול להיות שהתוצאות יפתיעו אותך. וגם אז, תמיד יש מקום לשכנוע עצמי ולבחירת הריינג'. אם זה קורה, חבל על הזמן, תקנה ותהנה. (מנהלים, תצילו אותי מעונשו של האתר שלא נותן לפסק פסקאות כמו בן אדם). תודה.
שוב שלום ג'רמי, (למה לא עובד לי ה- ENTER להוריד שורה ???? מנהלי פורום??) בכל מקרה, כתבת בפוסט הראשון שאתה לא נעול דווקא על ריינג' רובר או לנדרובר בכלל. לכן עצתי היא שבמקום לעסוק בשכנוע עצמי למה כן ולנסות לפסול טענות נגד (מה שעושים הרבה ולדעתי זאת לא השיטה הנכונה לבחור רכב), אתה צריך לרשום את הפרמטרים החשובים לך ברכב, לתת לכל אחד משקל ואז להכניס את המספרים הרלוונטים לריינג'. תעשה אותו דבר עם עוד מספר רכבים שמקובלים עלייך (בהנחה שאתה לא נעול על הרכב הספציפי הזה). יכול להיות שהתוצאות יפתיעו אותך. וגם אז, תמיד יש מקום לשכנוע עצמי ולבחירת הריינג'. אם זה קורה, חבל על הזמן, תקנה ותהנה. (מנהלים, תצילו אותי מעונשו של האתר שלא נותן לפסק פסקאות כמו בן אדם). תודה.
עצה נבונה.
זה מה שאני עושה כשאני רוכש אוטו שאני צריך.
במקרה הזה מדובר באוטו שאני רוצה, ולכן התהליך הרציונאלי משחק תפקיד קטן יותר.
השיקול הראשון זה מודל 86 ומטה כדי להנות מסטטוס אספנות בהולנד,אחרת אני לא יכול להרשות לעצמי להחזיק אוטו כזה.
השיקול השני זה רכב שיכול להכיל את כל המשפחה פלוס ציוד בנוחות בנסיעות ארוכות (שזה אומר מזגן חובה - לא דבר ברור מאליו בתקופה ההיא במכוניות בצפון אירופה. אפילו לא במכוניות יוקרה).
השיקול השלישי זה שהאוטו חייב להיות מהיותר מתקדמים לתקופתו, ושלא ירגיש כמו ענתיקה (מה שמכתיב חלון קטן של שנות המודל 83-86 בערך).
שיקול רביעי שהאוטו לא יהיה יקר לרכישה - כלומר לא משהו שנהנה כבר ממעמד קלאסי.
שיקול חמישי - זה צריך להיות אוטו שאני מרגיש כלפיו חיבה, ואולי דווקא השיקול הזה צריך להיות הראשון ברשימה, כי זו הסיבה שבגללה אני פוסל את הלנדקרוזר.
ה 300SE שקניתי היה נסיון מענה לרצון, או יותר נכון אלטרנטיבה למרצדס W124 סטיישן שלא הצלחתי למצוא במחיר המתאים. כמה חודשים עם האוטו הבהירו לי שהוא אינו תחליף מוצלח לרנו סניק. נהניתי מתהליך הרכישה והשיפוץ, וכשקולגה הביע עניין באוטו שמחתי למכור לו (ברווח של איזה 200 יורו...)
עוד אופציה זה רנו אספאס מוקדמת, אבל קשה מאוד למצוא היום.
ואז צף לי הרעיון של הריינג'רובר, שמוסיף לסלט יכולת שטח שלא קיימת באף אחד מהמכוניות האחרות שחשבתי עליהם. זה פותח עולם שלם של הזדמנויות חדשות ומהנות (למרות שבאירופה ההזדמנויות לנהיגת שטח עלובות מאוד ביחס למה שיש לישראל להציע - אני בטוח שכולם כאן יודעים להעריך את זה! )
אם יש לך עוד הצעות שעשויות לתת מענה לרצונות שלי, אני פתוח להצעות.
תודה,
ג'רמי
אני מחזיק כבר קרוב ל- 7 שנים, בדיפנדר 94 עם מנוע דומה (3.5 עם זוג קרבורטורים).
הרכב אמין (מלבד תקלות קטנות ומעצבנות) ומעולם לא השאיר אותי תקוע ללא יכולת תיקון.
המנוע אמין להפליא והמערכות הסובבות אכן "טיפשות" וקלות (יחסית) לתחזוקה.
אישית, חושב שהזרקה עדיפה (על זוג הקרבורטורים), הן בשל תוספת הכוח והן בשל היותם קשים לתזמון (עצמאית).
אם כבר שיפצת מרצדס בעבר, למה שלא תלך על G-CLASS משנת 1986?
http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_G-Class
הרבה יותר קל למצא חלפים, יותר מוסכים באירופה מכירים את הרכב (וגם אתה), רכב נוח ומתקדם לזמנו, מזגן.
nirs תודה.
כשאתה אומר שהוא לא השאיר אותך תקוע ללא יכולת תיקון - אילו דברים קרו שאילצו אותך לתקן בשטח לפני שיכולת להמשיך בתנועה?
לי יש הסטוריה ארוכה עם מכוניות צרפתיות, ומהנסיון שלי דברים בהחלט מתקלקלים שם, אבל בכל השנים רק פעם אחת משהו התקלקל באופן שאילץ אותי להזמין גרר. בפעמים האחרות תמיד היתה התראה מוקדמת על תקלה מתקרבת או שהיתה תקלה שאפשרה להמשיך לנסוע, ועם זה אני יכול לחיות.
sgill תודה על ההצעה. בדקתי קצת ונראה שיש בשוק מעט מאוד גרסאות 5 דלתות (שזה מה שאני רוצה), והמחיר גבוה מריינג' מקביל (פי 2-3), אבל הכי מציק לי זה שבשנים האלה האוטו היה ספרטני ביותר. זה לא נראה כמו תא נוסעים שנוח ונעים לשהות בו.
טוב, חברים - נראה לי שאנחנו מבזבזים כאן את הזמן. לג'רמי בא ריינג' קשיש, בא לו לאוכל קצת טאפאס בספרד, ויש לו מערך שלם של תוכניות לשעת חירום, איך להתמודד עם כל תקלה שעלולה לקלקל לו את החלום.
בואו לא נקלקל לו, בסוף הוא עוד יהנה מהריינג'.
מבחינתי, הכל היה שווה כדי לראות את הריינג' הפתוח מאפריקה, איזו קלאסה!
ציפיות והרגלים... :)
ממה שאני רואה בפורום הזה, רוב הגולשים באמת מבקשים עצה מה לקנות, ויש להם את הדאגות ה"רגילות" של מי שרוכש רכב ואין לו ממש מושג מה הולך.
אני לא באתי לשאול מה לקנות או האם לקנות. את זה כבר החלטתי.
אני רק ביקשתי לדעת מה לבדוק כשאני הולך לראות את האוטו? זה אתם התנדבתם לייעץ לי אם זה באמת מה שאני צריך או אם אולי אני צריך בעצם משהו אחר, ואני בכלל לא צריך את האוטו - אני רק רוצה אותו...
אז כן, אתם מבזבזים את הזמן כשאתם מנסים לייעץ לי לקנות משהו אחר או לא לקנות בכלל. לא את זה באתי לשאול.
אבל בכל אופן, תודה על כל התגובות ותשומת הלב (והדאגה :cool:) - תמיד טוב לפתוח את הראש לכיוונים אחרים ולשמוע דעות אחרות (בשביל זה יש פורום, לא?), ואני מתכוון מחר ללכת לראות ריינג' למכירה שנמצא קרוב למקום העבודה שלי. מי יודע - אולי הסיבוב הזה יוריד אותי מהעניין...
ורק על דבר אחד אף אחד עוד לא ענה - צמיגי מישלין Latitude Cross - אף אחד לא התנסה?
תודה,
ג'רמי
boaz avrahami
29-05-13, 07:06
אהבתי את התגובה ג׳רמי.. ;)
אין לי נסיון אישי עם הצמיג הנל- הוא פרופיל כביש מדי.
מצד שני, יש עליו באינטרנט הרבה חומר.
חוות דעת טובות בסך הכול והוא בא מבית מאוד מכובד .
שקטים, אחיזה טובה ואורך חיים בינוני מינוס.
לפי מה שאני רואה בארץ הם לא יקרים מאוד ואגב, היו צמיג המפעל של חלק מהלנדרוברים.
nirs תודה.
כשאתה אומר שהוא לא השאיר אותך תקוע ללא יכולת תיקון - אילו דברים קרו שאילצו אותך לתקן בשטח לפני שיכולת להמשיך בתנועה?
לי יש הסטוריה ארוכה עם מכוניות צרפתיות
משאבת דלק, קוייל.
שניהם הוחלפו תוך זמן קצר.
אין מה להשוות בין רמת סיבוכיות של ענתיקה צרפתית לדיפנדר. בדיפנדר (לפחות) הכל נגיש ופשוט.
לבדוק היטב חלודות. קיר אש, דלת תא מטען, פינות פנימיות וחיצוניות של השילדה.
לבדוק היטב מערכת חשמל. אמנם פרימיטיבית אבל חלקים באיכות הכי נמוכה שיש ולכן יש הרבה נקודות תורפה.
המכללים העיקריים כמו בכל לנדרןבר אחר, ולכן גם אם לא תקינחם זה לא סיפור לתקן.
אסף.
היי ג'רמי.
אני מחזיק מזה שנתיים ריינג' קלאסיק מודל 88 מהדגם המדובר,ואין לי אלא לחזק אותך ברצון לרכוש אחד כזה...
הרכב נוח מאוד,בעל מרחב פנימי בלתי נגמר,ויכולת השטח שלו מספקת לרוב מסלולי הטיולים שתצטרך לעבור.
מנוע ה-3.5 ליטר נחשב אמין מאוד והוא אכן כך,המכלולים המכניים חסונים ושורדים היטב (שלי ידני דרך אגב ).
מערכת החשמל ובמיוחד ההזרקה (CU14) די קטסטרופה תודות ל-LUCAS היצרנית שלה.
אני בדיוק מסיים להמיר את הרכב לקרבורטור וסעפת יניקה של EDELBROCK,מה שאמור לפתור את כל הבעיות הנ"ל ואף לשפר את צריכת הדלק....:confused: והביצועים.
קח בחשבון שרכב מוזנח יצטרך ישור קו יקר וארוך,לכן שווה לקנות אחד שטופל ונשמר באהבה.
אם יש לך עוד שאלות תרגיש חופשי....
מורי
בועז תודה, גם אני קראתי באינטרנט בעיקר דברים טובים שמתאימים לסגנון השימוש שיהיה לי.
בדקתי מחירים שאני יכול להשיג באירופה, והפער במחיר בהשוואה לצמיגים עלומי שם זולים הוא בסה"כ כ 130 יורו יותר לרביעייה (כ- 600 ש"ח). באמת מפתיע לטובה כי בצמיגים במידות של רכבי נוסעים, המישלין יקרים יותר משמעותית בהשוואה ליצרנים "נחותים".
תודה ניר!
משאבת דלק, קויל ודברים כאלה באמת לא מדאיגים אותי. בכל מכונית משומשת הדברים האלה מתקלקלים. לא הייתי קורא לזה "מחלה אופיינית" של לנדרובר.
אסף תודה!
המוכר מבטיח שאין חלודה אבל אני בהחלט מתכוון לבדוק בציציות, וכמובן שכל מה שחשמלי ייבדק על ידי.
תודה מורי!
טוב לשמוע ממישהו שיש לו בדיוק כזה.
גם התברר לי בינתיים שהרכב המיועד הוא קרבורטור ולא הזרקה, אם כי במודעה כתוב ההספק של דגם ההזרקה... כנראה שרק בשווקים מסויימים ה-Vogue היה עם הזרקה בשנים האלה (ארה"ב?)
קרבורטור ישפר גם את ההספק וגם את צריכת הדלק בהשוואה להזרקה? נשמע קצת כמו אלכימיה, לא? סעפת יניקה לבד יכולה לעשות כזה הבדל?
במקור שני קרבורטורים SU.
מורי מדבר על הסבה לקרבורטור אמריקאי אחד גדול, על סעפת יניקה תואמת (לא לשכוח שזה מנוע עם DNA אמריקאי, ביואיק לשעבר). אמור להיות שיפור.
לגבי מערכת החשמל.... את היצרן הבריטי של חלקי החשמל - LUCAS - מכנים גם "THE PRINCE OF DARKNESS" תבין לבד...
הנסיון שלי עם הזבל של לוקאס הוא לא מלנדרוברים, אלא מארבעה מיני מיינורים... יצרן ששם את האיכות הנמוכה לנגד עיניו כאידיאל לשימור. מסורת בריטית מקודשת שלא שוברים. ממש כמו התה והביסקוויטים של אחר הצהרים.
אצל לוקאס, העובדה שמשהו עובד ותקין ברגע זה ממש, בספרד נניח, לא רלוונטית בעוד עשר דקות בהולנד.
טוב. אני בדר"כ מחזיק אוטו לפחות שנה לפני שאני מחליט לשפר אותו, כדי לדעת טוב טוב בדיוק מה אני רוצה, אז כרגע אני לא מתעמק בשיפורים.
בינתיים המוכר עושה לי קצת קשיים בגלל הליך המכירה. מי שאינו תושב ספרד לא יכול להעביר אליו בעלות על רכב ספרדי, אז אני צריך לבקש מהמוכר שיתיר לי לנסוע חזרה להולנד כשהרכב עדיין רשום על שמו ומבוטח על ידו. רק אחרי שאני בהולנד אני יכול לייבא ולרשום את האוטו על שמי, ואז מבצעים ביטול רשיונות בספרד.
הוא לא רוצה שאני אסע על האוטו בזמן שזה עדיין שלו חוקית.
אני מנסה להבין ממנו את הסיבות מדוע הוא לא רוצה בכך, ומציע לו לעגן בחוזה בינינו כל דבר שעשוי להוריד ממנו את הדאגות.
כמוצא אחרון יש לי תכנית גיבוי לבקש מקולגה שגר בספרד להעביר את הרכב על שמו ולאפשר לי לנהוג אמ הרכב חזרה כשזה בבעלותו.
הובלה לא באה בחשבון כי זה יעלה לי כמעט כמו ערך האוטו...
מצאתי גם סקירה של טופ גיר מ 1991 על רכישת ריינג' רובר קלאסיק משומשת. בסה"כ חיובי ביותר:
http://www.youtube.com/watch?v=8dtKRtt574M
מ-1991. בטח חיובי.
עברו מאז 22 שנה. מה נשאר מהחיובי?................................
מ-1991. בטח חיובי.
עברו מאז 22 שנה. מה נשאר מהחיובי?................................
כבר אז היו ריינג׳ים בני 20...
ג'רמי, מהסתובבות קלה עם לנדרובר בהולנד, יש להם מכונאים איכותיים ורציניים, כך שלטפל ברכב אני לא רואה בעיה, לא אנגליה, אבל לא פחות.
אני מעריך כי יותר מידע תוכל לקבל מסאמבו(SAMBO) הוא כל שני וחמישי שם וכנראה מכיר את האנשים הנכונים.
תודה פסטר,
כבר הספקתי לראות שיש פעילות עניפה של מועדונים בהולנד. אפילו הצטרפתי פעם אל חבר עם דיסקברי בתור הנווט במסע ניווט בשטח של מועדון לנדרובר מקומי (ב"שטח" עם קריצה :p כי 95% ממה שעברנו שם הייתי יכול לעבור גם עם הפרייבט שלי - ולא ליסינג).
ודיווח מהריינג' ההולנדי שהלכתי לראות - מודל 84 עם קילומטראז' לא ידוע (כי המונה רק 5 ספרות לפני 86): מבחינה מכאנית האוטו היה במצב טוב מאוד למעט השתנקות קלה בהאצה מסל"ד נמוך, אבל הבודי היה מלא בחורי חלודה, והפנים היה בשלבי התפרקות שונים עם הרבה קרקושים. במודל 86 היתה כבר סדרה של שיפורים בפנים שאמורים לפתור חלק מהעניינים האלה. את האוטו הספציפי הזה לא הייתי קונה, והמחיר המבוקש היה 5500 יורו - כמעט פי 3 מהמחיר המבוקש על האוטו הספרדי שבמצב טוב בהרבה (כנראה).
ובינתיים אני קצת תקוע עם המוכר הספרדי. הוא לא רוצה שאני אנהג את האוטו להולנד כשזה עדיין רשום על שמו - דבר שאני חייב לעשות כי מי שאינו תושב ספרד לא יכול להעביר בעלות של רכב ספרדי לידיו, ומהבירורים שלי עולה כי בספרד אין לוחיות זמניות לייצוא כפי שיש בהולנד וגרמניה.
אני לא אשלח את האוטו על מוביל כי זה עולה כמעט כמו מחיר הרכב כולו.
הצעתי לו לנסח חוזה שיבהיר את האחריות שלי מהרגע שהעברתי לו את הכסף וכל עוד האוטו רשום עדיין חוקית על שמו, אבל הוא לא ממש התלהב.
עכשיו אני בודק כיוון חדש עם קולגה בעבודה שהוא תושב ספרד. אני מתכוון לבקש ממנו שיעביר את האוטו בעלות על שמו כדי לאפשר לי לנהוג אותו הביתה. אני מקווה שזה יעבוד...
תאחלו לי בהצלחה!
קראתי את השרשור .
לפותח השירשור, קשה לי להייחס אליך לפי שם המשתמם, עוד לא פגשתי אדם בשם ג'רמי שמסוגל לכתוב ככה בשפת הקודש ואני יודע, היפורקטי מצידי לגמרה
אני לא מבין גדול בארופאים ולמעשה, אפשר אפילו להגיד שיש לי סלידה אליהם, מה שכן, יש לי יש לי נסיון עשיר בעגלות אנגליות מהעבר והעצה היחידה שאני יכול לתת לך...ד'ר טושי נתן לך את העצה הכי טובה בשרשור הזה, קבל או לא, זה "בעיה" שלך
רק אל תבוא ותגיד "למה לא אמרתם לי?"
BackDoorMan
13-06-13, 14:59
חפש בספרד מישהו אמין שישמש כיד ביניים, שיקנה את האוטו וימכור לך על הנייר אח"כ את האוטו.
אם מצאת מישהו שמתעתד לנסוע להולנד מספרד, מה טוב.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.