צפייה בגרסה מלאה : חילוץ טנק,
אפשר להוסיף את הטל''של המחלץ לרשימת המחלצים.
http://news.walla.co.il/?w=//2646649&utm_source=outbrain&utm_medium=widget&utm_campaign=obclick&obref=obinsite
מזל שהם התאמנו (http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=1921-jeepolog-archive)
ותודה לברלי שהיה שם...
BackDoorMan
31-05-13, 17:21
מזל שהם התאמנו (http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=1921-jeepolog-archive)
ותודה לברלי שהיה שם...
וואוו, כתבה מעולה ! נושא מרתק, נהניתי לקרוא.
רק 2 דברים : מה זה טנק חילוץ M88 ?
הייתי מברך על יותר צילומי קלוז-אפ, או שהצילום חסר חדות.
קשה להבחין בפרטים.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%98%D7%A0%D7%A7_%D7%97%D7%99%D7%9C%D7 %95%D7%A5_M-88
נפתלי בלאו
01-06-13, 02:00
ובאותו הזמן, בקצה השני של המדינה, התאמנו על מתארים "כבדים" דומים עד זהים...
איני מכיר את הפרטים הטכניים הקשורים לתאונת האימונים המסוקרת וברור שחיי הלוחמים בכלי שהתהפך עולים – תמיד - על כל שיקול טכני והיה צורך בהפיכה מהירה לחילוץ הלכודים. אך כדי להשלים את התמונה מההיבט הטכני, רצוי, עד כמה שניתן, לבצע את ההפיכה תוך שליטה על העומס, כדי לא להסב פגיעות גופניות נוספות ללכודים – במיוחד אם ניתן לברר את מצבם בטרם החילוץ - ולהחזיר את הכלי ההפוך תוך הסבת נזק מינימלי נוסף לזה שנגרם מעצם ההתהפכות.
בצילומי:
בדרך להפיכת "פגר" תרגולים על הצריח (התהפכות 180 מעלות, זהה לתאונה הנ"ל).75157
"לבנת החילוץ" בפעולה. הדחפור גורר, הופך עד 91 מעלות ומג"ח חילוץ (M88 שלא מופיע בצילום), תומך בעומס עם הכננת לאחר 91 מעלות ומשחרר בהדרגה ועד שה"פגר" ניצב בחזרה על זחליו.75158
חיבורי הכבלים, השלשלאות והסגירים (שאקלים) - מענב מערכת החילוץ.75156
שנדע ולא נצטרך ליישם לעולם "על רטוב"...
שבת שלום.
טנק חילוץ זה מג"ח ייעודי עם כננת.
חבר אותו למרכבה 1 שתקועה, ורוב הסיכויים שכבל הכננת ייקרע אחרי שניה או שתיים, ואם יש לך מזל, אז התוף / מנגנון הכננת לא הלך לעולם שכולו טוב.
אם בכלים כבדים יותר עסקינן, חבל על הנסיון.
כשאני השתמשתי בכלי הנ"ל, למדנו את הלקח עם הטנק חילוץ הראשון שהושבת אחרי כמה שניות, ולכן החלטתי להשתמש במכפיל כוח (וואלה, יש גם לטנקים מסתבר) ולעזור לטנק המחולץ עם D8 "בתחת".
בברכה,
יוני5
מ97 יש בכל המרכבות אוזני הפיכה בתובהמאחורי קו המזקום .וזה הורכב לאחר תאונה בה טנק מרכבה 2ב נסע על ציר ברמת הגולן והציר פשוט קרס בגלל הגשם שירד בליילה הקודם לאנשי הצוות שלום הם קיבלו רק מכות יבשות וזאת לאחר שביצעו תירגולת התהפכות אמיתית .האוזני הפיכה הורכבו מאחר והטנק התהפך על צידו ולא היה ניתן להשתש במשיכה של המזקום כי המזקום היה נטלש מהמתיכה של הכבלים . אגב הטנק הושבת רק למשך 3 שבועות והוחזר לשירות מבצעי .
נפתלי בלאו
01-06-13, 09:51
יוני, מאחר ואיני יודע מהו הרקע המקצועי (צבאי) שלך ועד כמה אתה מעודכן לזמן זה ומבלי להכנס ליותר מידי פרטים שלא אפרטם מטעמים מובנים, נניח ש:
מקומות לימוד עקרונות, אמצעי החילוץ והתו"ל, מוכרים לך.
מוסכם שלמידה ותרגול שיטתי עדיפים על פני ניסוי וטעייה בזמן אמת תוך גרימת נזק לציוד כתוצאה מאי ידיעה/הכרות נאותים או, חו"ח, לפגיעות גוף.
כפי שכתבת, יש גלגלת הכפלת כוח.75159
שיבוצה במערכת החילוץ מלכתחילה תורם לשמירת הכבל ומנגנון הכננת.
וכשהעומס גדול עוד יותר, בונים מערכת חילוץ המבוססת על שתי גלגלות...
BackDoorMan
01-06-13, 11:32
דכאון המצלמות של הסמארקפונים האלו.
נפתלי, לפי הפרסומים, כולם יצאו ממסדרון אחורי לפני החילוץ.
בכל מקרה אני לא רואה שום סיבה להפוך מרכבה עם פצועים כל עוד המסדרון לא חסום.
ברור שלא היו אנשים בטנק ...
אפילו לי יצא להתהפך עם טנק (רוצה לומר שזה לא אירוע נדיר) , זה קורה וזה מתורגל והתרגולת עובדת בד"כ ללא נפגעים .
לא צריך להיות קצין שריון מדופלם ע"ע יוני (נפתלי, תהיה רגוע , אצלו זה לא רקע - זו דרך חיים והוא כבר לא ילד) , כדי לדעת שגם כותרת הכתבה היא אווילית והנהג אשם במקרים כאלו רק אם נרדם חזק (תיקון - היום גם בזה אשם אלוף הפיקוד , על כך שלא דאג שיישן מספיק שעות) . בכלל עניין חיפוש "אשמים" הוא קטע ישראלי מטופש ומיותר. כל מי שמנסה לעשות משהו יהיה אשם במשהו בסופו של דבר .
ההיפוך של הטנק נראה בסדר , זה לא כלי עדין , סביר שהוא הניע ונסע אח"כ , בודקים שהקנה לא התעקם וההידראוליקה (כולל בלם הרתע) בסדר וממשיכים תרגיל .ככה עשו פעם, היום בטח עוצרים אימונים , מקימים וועדה , מדיחים מישהו מוציאים חוברת "כמעט ונפגע" , מחתימים את כולם שקראו והבינו אותה , משתחררים לפנסיה.
liontamer84
01-06-13, 12:40
משיחה שהייתה לי עם חבר, שהיה באירוע עצמו...
המקרה קרה כשהם חילצו לאחור כאשר כל המדפים סגורים (מה שהציל למעשה את חייו של המפקד) ולכן הם נכנסו לשפ"ץ...
הצוות יצא עם פגיעות קלות בלבד (אף שבור לחבר צוות שלא ביצע התרגולת כמו שצריך)
חולצו דרך מסדרון אחורי ואחר כך הטנק חולץ עם די9 וטנק חילוץ.
נפתלי בלאו
01-06-13, 20:30
אומי, טוב שכך. וברור שאם ניתן לחלץ לכודים תחילה זו תהיה העדיפות הראשונה.
ניר, זה לא תמיד ברור ומסדרון אחורי אינו מאפיין את כל הרק"מים, כפי שאתה בוודאי יודע. התהפכות ב-180 מעלות פירושה, לעיתים, לכודים. ולגבי החש"ניסטים, אני מצדיע לכולם, מראשון הטוראים ועד אחרון המפקדים. למדתי ולימדתי במשך כל חיי הצבאיים (מחזור גיוס אוג' 9... 79) לתת להם שירות. הם הלקוח העיקרי (והמועדף עלי). הצגות התכלית בהיבט החילוצים ההדדיים היו תמיד מאלפות. אלא שחילוצים מורכבים צריכים להעשות ע"י צוותים ממסגרות תומכות לחימה שמכירים את כל פרטי הזיווד והדפ"אות. הם (ורק הם) אחראים על תפעול "לבנת החילוץ" ופיקוד כולל על האקט. ושוב, לענין החילוץ הספציפי שתועד בקליפ, למרות השרידות הגבוהה של המרכבה, העדיפות (כפי שציינתי) להפיכה נשלטת, אלא אם מדובר באובדן ציוד מוחלט (לא במקרה הנוכחי) או שתוואי השטח אינו מאפשר זאת.
פנסיה...? לא מכיר אותה...:rolleyes:
שבוע טוב.
במשך כל חיי הצבאיים (מחזור גיוס אוג' 9... 79) .
אתה צעיר אתה. דור המנעול.
אלא שחילוצים מורכבים צריכים להעשות ע"י צוותים ממסגרות תומכות לחימה שמכירים את כל פרטי הזיווד והדפ"אות. הם (ורק הם) אחראים על תפעול "לבנת החילוץ" ופיקוד כולל על האקט.
ואני תוהה מי מהם יואיל להגיע כשחילוץ נדרש באזור, נניח, הליטאני?
ואם כבר בארץ הארזים עסקינן, אני לא בטוח שה"פיקוד על האקט" הוא משהו רלוונטי למקום.
ואם אתה מקבל את דעתי שהמעשה צריך להיעשות ע"י אלה שהואילו להפוך את האובייקט לערוץ הנחל, אז מן הראוי שיעשו זאת גם בשטחי צאלים.
ולגבי תפקידי אני - זהו, בימים אלה אני מעביר את הפיקוד ועובר למקום אחר עם מזגנים ומחשבים ורק הפקל קפה מזכיר לי שפעם היינו לוחמים...
נפתלי בלאו
02-06-13, 23:14
שמיל, אכן מנעול. בריבוע.
יוני, תהייתך באשר ל"מי מהם יואיל להגיע..." נובעת מהכרותך את התוכנית האופרטיבית ואי הסכמתך איתה...? דעתי תואמת את התו"ל המנוגד לגישתך במקרה זה. אם מי שהואיל והתהפך מסוגל לחלץ לאחור באמצעים האורגניים של מסגרתו, יתכבד ויתרטב... ולא, שיזוז במחילה מכבודו הצידה ויתן למקצוענים בתחומם להוכיח את יכולתם. מרחב חורשת מרכוף, ליטאני או זאהרני... תו"ל. זה הכל.
קדימה קשישא, תתניע ת'גזיה. מבטיח לעצור ללגימה אם אהיה בסביבה...
ולגבי תפקידי אני - זהו, בימים אלה אני מעביר את הפיקוד ועובר למקום אחר עם מזגנים ומחשבים ורק הפקל קפה מזכיר לי שפעם היינו לוחמים...
או, בשעה טובה! עוד פלוגה א' בצה"ל נגאלה מעול רשעים (בנוסף לא' שנגאלה ממני :D).
או, בשעה טובה! עוד פלוגה א' בצה"ל נגאלה מעול רשעים (בנוסף לא' שנגאלה ממני :D).
זהו? הסתמגדת?
2 דברים
M88 הוא לא מגח חילוץ. תובה שונה לגמרי וכמו כן המערכות.
הכלים שברשות צהל לא מסוגלים להפוך מרכבה...מקסימום תומת
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.