צפייה בגרסה מלאה : Article: מבחן דרכים: מרצדס יונימוג U500
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=2982-%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%93%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%A8%D7%A6%D7%93%D7%A1-%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9E%D7%95%D7% 92-U500
מילא שאתם בוחנים מכונה גרמנית.
מילא שאתם בוחנים מכונה שנוצרה ע"י חברה שהחזיקה עובדי כפיה יהודים שנאלצו לעבוד ללא תנאים עד שמתו (וכאשר מתו הביאו יהודים אחרים עד שמתו גם הם).
אבל להלל את הגרמנים?
לקריאה:
http://www.mako.co.il/cars-magazine/articles/Article-37d6b808710bf21006.htm
נכון, הם מיצרים כלי רכב טובים וגם כלי נשק טובים, אבל על השורות שמהללות אותם כעם, אפשר לוותר.
אני לא קונה תוצרת גרמניה.
טפו עליהם!
(ולא, אין לי במשפחה אף אחד שהיה בשואה).
תמיר, אין ספק - אתה איש של כבוד...
אני מניח שכל המוצרים שאתה צורך הם מתוצרת הארץ בלבד, מיוצרים ע"י טובי בני דודינו האוהבים שלעולם לא הרגו בנו.
או שאולי אתה דוגל רק במוצרים תוצרת יפן כי בזמן מלחמת העולם השניה הם דאגו להיות בצד הטוב ולהפסיק את רצח היהודים.
או שאולי אתה לא צורך כלום.
וכן, יש לי או יותר נכון היו לי במשפחה אנשים שהיו בשואה.
מבחן מדליק, ממתין למבחן על היונימוג שיותר קרוב אלינו.
עם כל הכבוד שאין לי לבני דודים, הם לא מתקרבים אפילו לחברה ההם.
נכון שהיום בשוק הארופאי המשותף אתה אף פעם לא יודע איפה באמת יוצרו כל החלקים שקנית, ונכון שיש לנו חשבון גם עם הרומאים (איטליה) הספרדים וכו' וכו', ונכון שהיפנים היו גם בציר הרשע, אבל אף אחד מעולם לא עשה משהו שמתקרב אפילו לפיתרון הסופי של גרמניה הנאצית, וכל ניסיון להשוואה הוא בבחינת זילות השואה.
מה שכתוב עליו מייד אין ג'רמני - לא קונה!
מבחן מדליק, אבל תורידו את שורות ההלל לגרמנים (ובעצם גם את תמונות הקלוז אפ של הלוגו של מרצדס).
עם כל הכבוד שאין לי לבני דודים, הם לא מתקרבים אפילו לחברה ההם.
נכון שהיום בשוק הארופאי המשותף אתה אף פעם לא יודע איפה באמת יוצרו כל החלקים שקנית, ונכון שיש לנו חשבון גם עם הרומאים (איטליה) הספרדים וכו' וכו', ונכון שהיפנים היו גם בציר הרשע, אבל אף אחד מעולם לא עשה משהו שמתקרב אפילו לפיתרון הסופי של גרמניה הנאצית, וכל ניסיון להשוואה הוא בבחינת זילות השואה.
מה שכתוב עליו מייד אין ג'רמני - לא קונה!
מבחן מדליק, אבל תורידו את שורות ההלל לגרמנים (ובעצם גם את תמונות הקלוז אפ של הלוגו של מרצדס).
יפה אמרת!
אתה צודק מבחינה רגשית נקודה, אבל בתאכלס...
להחזיר את צוללות הדולפין לדוייטשלנד דוייטשלנד איבר אלאס?
"אכרות ברית עם השטן למען ביטחון ישראל" [בן גוריון על הסכם השילומים השנוי בוויכוח עד היום]
נכון, אין להשוות מוצרי צריכה למוצרי ביטחון. אבל כל העולם השתנה וזה לא אומר שאני סולח.
כל משפחות הוריי הושמדו במיידנק .
בואו נשים קצת עובדות לדיון, הבאמת מעניין שמתפתח כאן.
במלחמת העולם השניה עבדו במפעלי מרצדס מעל 40,000 עובדי כפייה. מרצדס היא אחת מחברות הרכב הגרמניות הבודדות שלקחו אחריות על העניין והסכימו לשלם פיצויים, הסיכום הושג בסוף שנות ה 80 של המאה הקודמת, התשלום היה קרוב ל- 12 מיליון דולר.
מרצדס בשונה מחברות אחרות גרמניות, לקחה אחריות והודתה בעניין, בשונה למשל מפורשה, שמי שביקר במוזיאון שלהם ראה שכל עניין מלחמת העולם השניה מוזכר שם בקושי בלוח אחד וגם זה בהצנעה, כאשר פורשה היה חסיד נלהב של ימח שמו.
לדעתי, וזה רק לדעתי, להחזיק את החברות הגרמניות של היום אשמות על פשעי אבות אבותיהם קצת רחוק, לשניה אני לא אומר לסלוח, אבל אי אפשר להאשים מי שלא אשם.
גם הדת שלנו לא מחזיקה בצאצאים אשמים בפשעי האבות (נראה לי שכאן עכשיו תהיה פרשנות ופתח לוויכוח אחר...)
כל אחד שיעשה הטוב בעיניו, בעולם היום מאוד קשה להימנע מתוצרת של מדינה זו או אחרת, הג'יפ שלי יוצר בתקופה בה זה היה דיילמר-קרייזלר, אומר תרמתי (או הגדלתי ההפסד) של דיילמר. כל מי שקונה סקודה, קונה היום VW ועוד ועוד.
ותחשבו גם על זה - איך אתם מרגישים שיש היום מדינות שמחרימות תוצרת ישראל / התנחלויות, חרם אקדמאי, תיאטרון ועוד ועוד.
חנן גולומבק
02-06-13, 16:04
אילן אתה צודק ב 100 אחוז...המדינות שמחרימות אותנו עושות את זה בגלל שאנחנו פולשים לכפרי הערבים באישון לילה , מעלים אותם על רכבות ושולחים אותם למשרפות של חברת נשר , אז מה לנו כי נלין ?
תגיד ירדת מהפסים ?
איך אבא שלי אומר " הנאצים לקחו לי את אבא ואמא את אחותי וגם את סבא וסבתא ושום פיצוי שבעולם לא יחזיר לי אותם " .
אז שילכו לעזעזל ימח שמם, הם והיונימוגים שלהם.
כתבה מעולה !
תודה רבה
וגם המון תמונות. רק חסרות לי קצת תמונות של תא הנהג.
לגבי הגרמנים....
גם אני לא קונה מוצרים שהם ״גרמנים מובהקים״ מתוך עיקרון (אה, וגם כי אין לי גרוש על ה....)
אבל לזכותו של אסף יאמר שבאותו משפט שהזכיר את הדייקנות והאיכות הגרמנית דאג לציין שהם יודעים להשתמש במעלות הללו לרצח עם....
יתכן והחרמת הגרמנים (כצעד אישי ולא כמדיניות של הרשויות) היא קצת פנאטית ואולי כבר לא רלוונטית אבל אצלי זה נתפס כעקשנות בריאה, שמזכירה לי מי אני, מאין באתי ולאן אני הולך.
לגבי חרמות שונות שמטילות עלינו מדינות אחרות - אני חושב שזה לא רלוונטי, ואני חושב שההשוואה הזו אפילו מסוכנת.
ובאופן כללי, כל אחד צריך, לדעתי, ללמוד כמה שיותר על השואה ולהבין שאין אירוע בהסטוריה המודרנית שמשתווה לה, להבין שהיא אינה יכולה לשמש בשום דיון מקביל ולהבין שבכל מה שקשור להרגשים וחרמות עלינו להקפיד על עצמנו ולא לחנך אחרים. השואה היא אירוע כללי-ציבורי-פרטי-אישי מידי.....
חברים תרגעו.
יפה שהתעוררתם לויכוח שתם בשנות השישים של המאה הקודמת ועכשיו חזרו לנום.
אני בן לניצול שואה, ומרבית משפחתי, שלא הכרתי, הושמדה שם.
לא זו בלבד, לפני זמן מועט מאד היה לי הכבוד להשתתף במשלחת צבאית ולהיות ממוביליה.
על קצה המזלג אגיד לכם שבין היתר, האתוס הצה"לי למשלחות אלו הוא "לא עוד".
"לא עוד", ו"צה"ל צבא מוסרי" נכונים לגבי כל צד שלא תביט ודי לחכימא...
הגרמנים של היום הם לא אלו של אז, הפולנים של היום הם לא אלו של אז, וגם אנחנו לא היהודים של אז.
בעצם, גם העולם היום הוא (כמעט) לא העולם של אז.
מי שלא רוצה לקנות מוצרים גרמניים - לא חייב, ובתנאי שיידע מה בכלל גרמני במוצרים.
חפשו בגוגל את הסרט למחרימי ישראל. אולי תבינו תפנימו כמה דברים שנכונים לא רק למחרימי ישראל.
זה ?
http://youtu.be/nosJaoNgiPY
לא משהו....
GodsFather
02-06-13, 18:26
כל המבחן הזה ואין סרטון ?
הדבר הזה נוסע כל כך לאט, שסרטון ותמונת סטיל זה אותו דבר.
yomatanbar
02-06-13, 20:08
[QUOTE=IlanHadar;517164]בואו נשים קצת עובדות לדיון, הבאמת מעניין שמתפתח כאן.
במלחמת העולם השניה עבדו במפעלי מרצדס מעל 40,000 עובדי כפייה. מרצדס היא אחת מחברות הרכב הגרמניות הבודדות שלקחו אחריות על העניין והסכימו לשלם פיצויים, הסיכום הושג בסוף שנות ה 80 של המאה הקודמת, התשלום היה קרוב ל- 12 מיליון דולר.
כמה זה 12000000 חלקי 400000 ..........
זה דיון כמו שצריך.
אין מה לעשות, עם מוכשר עם הרבה הישגים שעשה מעשה שאין אפשרות לשכוח, לסלוח למבצעים או אפשרות לחשוב על זה בכלל.
אבל מה לעשות שהגדולה שלהם בהנדסה מביאה אותם גם להישגים שרובנו רוצים לנהוג במוצרים שלהם. נכון ש 12 מ' דולר לחלק ל 40,000 עובדי כפיה זה 300 דולר, אבל אני מניח שזה שולם לאלה ששרדו או לקרן כלשהי.
כל החברות בגרמניה בשנים האלה השתתפו במאמץ הנאצי, כי לא הייתה להם דרך אחרת, חלקם עשו זאת בהתלהבות יתרה, כמו פרדיננד פורשה, לפי מספר מכוניות הפורשה בארץ נראה לי שלא ממש מזיז לחלק מהמאיון העליון. אני כן יכול להגיד שמאוד כאב לי הצורה שבמוזיאון של פורשה מתייחסים לעניין (לא מתייחסים), לפחות במוזיאון של מרצדס יש התייחסות והכרה באשמה. אני לא מדבר על חברות כמו AEG, Bosch וכו' שמוצרי האלקטרוניקה שלהם נפוצים מאוד בארץ.
הייתי בגרמניה מספר פעמים, יש לי קשר עם גרמנים, נושא השואה תמיד קיים ברקע, היו מקרים שגם שאלו שאלות נימוסיות בעניין, גם בעניין הסליחה.
לפי הדת שלנו (זה מאשתי עכשיו), באנלוגיה - בתקופת הגלות, שונתה גישת הגמול מגמול דורות לגמול אישי - איש בחטאו יומת. בתקופות קודמות הבנים כן נשאו בחטאי אבות. אומר מי שחטא שילם על פשעו ככה שאפשר לסלוח לבנים.
כל אחד יחליט מה טוב לו, את תקופת הנאצים אני לא מבין, לא מקבל ולא סולח למבצעים. אבל לנהוג במרצדס ב 220 קמ"ש על האוטובאן, או לעשות סיבוב על הנירברגרינג, או לחלום על G קלאס, בשבילי אין קשר לעניין.
אנחנו לא יכולים לחדש הרבה אחד לשני בדיון הזה, כמו שכבר הזכירו, זה דיון ישן ולא מהיום.
בצבא יצא לי לא מעט להשתמש בנשק של הקלר & קוח או מאוזר, וכמובן עם כוונת אופטית של צייס. אין טובים ומדוייקים מהם בעולם.
אבל כשאני קונה לעצמי, כפי שכבר אמרו - זה עניין רגשי.
אני לא יכול לבוא בטענות ספציפיות לצעיר שאפילו לא נולד אז, אבל אני לא רוצה אצלי בבית או בחניה משהו שכתוב עליו "תוצרת גרמניה".
אני כן יכול לבוא בטענות לחברה, אפילו אם כל האנשים שעבדו בה או ניהלו אותה אז - כבר אינם. זו עדיין אותה חברה, משפטית, הלכתית - מה שתרצו.
אז לקיחת אחריות בישבני. לא עושה עלי רושם. לא רוצה מרצדס, לא באוטובאן ולא בשטח, מצידי לנסוע בנ"נ (וחוץ מזה, שמעתי שפורש זה אוטו לגמדים. יותר צפוף מהג'ימני שלי).
חנן גולומבק
02-06-13, 22:30
עכשיו אתה מדבר לעניין ויחד עם זאת אם מישהו חושב שהגרמנים או הפולנים או האוסטרים השתנו הוא טועה בענק. בתוך תוכם נשארו החארות הללו אנטישמים קטנים. פשוט אין להם ברירה העולם השתנה והם צריכים לשחק כלפי חוץ את המשחק.
כולם אנטישמים.
יותר נכון, רובם.
באנגליה ושוודיה יש היום הרבה יותר אנטישמים מאשר בגרמניה.
לא תאמינו כמה אנטישמים יש היום בארה"ב.
ידעתם שהנרי פורד היה מגדולי האנטישמים אי פעם? העריץ ממש את היטלר?....
בזמן המלחמה, מפעלי פורד בארה"ב התגייסו למאמץ המלחמתי, אבל מפעל פורד בגרמניה ייצר ומכר כלי רכב לוורמאכט....
אז קצת פרפורציות.
אני נוסע בפוקוס. זה באמת משנה משהו?
זה לא הפעם הראשונה שמותגי רכב גרמניים מוזכרים, נבחנים ואפילו נכתבות עליהם מילים חיוביות (!) בג'יפולוג, כמו בכל מגזין רכב אחר בעולם. האם מישהו כאן מציע ברצינות שזו תהיה הפעם האחרונה?
אסף, עזוב את המבחן של הU4000, חבל על זמן הכתיבה, שים את התמונות בארכיון. או שאולי אפשר להשתמש בהן, אבל לטשטש את סמל הכוכב המשולש?
מאחד היוצרים הישראליים שאני, אישית, הכי אוהב:
http://www.youtube.com/watch?v=xb1RgU1fk4Y
גרמנים
מילים ולחן: זאב טנא
אוהב ללכת בקיץ יחף
לאכול המבורגר גדול ונוטף
נלחץ מיתושים ג'וקים וצרעות
מנסה לקבל את שומרי המצוות
מתגעגע לפעמים אל ארץ רחוקה
או אל חבר אחד שהלך במלחמה אחת דפוקה
מתחרמן בקלות על נשים מלאות
לא כל כך אוהב לאונן בלילות
אני שונא גרמנים
סובל מעשן של מכוניות
פוחד להזקין, פוחד ממחלות
נהנה לשמוע מוסיקה בבית
אלרגי לאבק ופריחה של עץ הזית
מתעצבן בקלות, מתרגש מהר
למרות שאני יודע, הכל עובר
לא מרגיש נוח עם חולצות של כפתורים
ואי לי שום דבר נגד ערבים
אני שונא גרמנים
אוהב להסתובב בבית ערום
אוהב לדעת שלא חסר לי כלום
מעט לא מרגיש נוח כשאני תוקע נאד
כסף חשוב לי לביטחון, מאוד.
שונא גרמנים...
ואין לי שום דבר נגד ערבים
אני שונא גרמנים
ואין לי שום דבר נגד גרמנים
שונא גרמנים
אני שונא גרמנים
Arik Israelimousine Sadan
07-06-13, 10:03
שבת שלום לכולם.
נראה לי כי כולם צודקים אך בד בבד גם מגזימים.
אכן נראה לי כי הפיסקה ..״ ונכון שהיסטורית הם התמחו באלימות ורצח המונים ״ ... היתה לא במקום ונתנה לכתבה ניצוץ ״פוליטי״ .. ״מוסרי״ ... שמקומו אינו בכתבת מבחן לרכב.
באופן אישי אציין כי במלחמת יום הכיפורים הכשרנו הלל סגל והחברים ״הצוענים של קאצ׳ה״ .. כמה יונימוגים מדליקים שהוו רכבי הבית שלנו ושמשו אותנו להנאתנו ותועלתנו ב״ג׳ונגלים של עיסמאיליה״ ... ״החיץ החקלאי״ ... ומרחבי ״תעלת המים המתוקים״ להנאתנו .( חלקם בפעילות עד עצם היום הזה ) .
עניינית הכתבה ממצה ומעניינת כל שכן המפלצת .
באופן אישי אציין כי במלחמת יום הכיפורים הכשרנו הלל סגל והחברים ״הצוענים של קאצ׳ה״ .. כמה יונימוגים מדליקים שהוו רכבי הבית שלנו ושמשו אותנו להנאתנו ותועלתנו ב״ג׳ונגלים של עיסמאיליה״ ... ״החיץ החקלאי״ ... ומרחבי ״תעלת המים המתוקים״ להנאתנו .( חלקם בפעילות עד עצם היום הזה ) .
תמונות, סיפורים, פיקנטרות,
אתה לא יכול לזרוק משהו וללכת, לא פייר.
זה פורום "טכני" שעוסק ברכב. לXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
נתקלתי בכאלה גם בפורום בישול (כן עוד תחביב שלי) XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX בשר.
התנסחותך אינה מקובלת כאן באתר.
נא קרא את כללי האתר (http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=2033) אם ברצונך להמשיך לגלוש ולכתוב בו.
המערכת.
shay_love_off_road
09-06-13, 00:59
נראה לי מסובך, תנו לי רכב "אביר" דבילי עם מנוע וגיר של GM, ואני מסודר,
כל המחשבים האלו, והאלקטרוניקה הזאת, כן קלאץ', לא קלאץ', יכולה להוציא אותי מדעתי,
משאיות כאלו יעשו עבודה לא פחות טובה מכל יונימוג:
http://www.dezertrangers.com/vb/attachments/general-off-road-talk/151306d1337593364-$-kgrhqz-i4e8vdji4qgbpi9cftqp-~~60_3.jpg
http://bangshift.com/wp-content/uploads/2012/12/firetruck1.jpg
אז זהו, כנראה שלא.
אבל בטוח שהן זולות יותר וקלות יותר לתחזוקה.
וחוצמזה, נראה ממש נחמד הריו לשעבר הזה...
shay_love_off_road
14-06-13, 02:09
הייתי בשיזפון, מה שהריו עשתה שם בשטח (עם נהג מספיק חולה נפש כמובן)
לא בטוח שמשאיות עבודה אחרות יעשו, את הריו למעשה של AM GENERAL
אני מעריך יותר מכל כלי עבודה אחר בשטח (אם זה כלי על זחלים, זה כבר סיפור אחר)
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.