צפייה בגרסה מלאה : האם שווה להילחם או להוריד את הראש - המכונית המגויסת
razzamataz
06-06-13, 19:22
שלום לכולם
לפני כחודש קיבלתי זימון רישום הטנדר שלי בצה"ל, מיותר לומר שהתעלמתי ורק גיחכתי לעצמי כמערכון הגשש "היה מנוע"
אח"כ הגיע עוד זימון שהלך לאחר כבוד לפח המיחזור...ולאחרונה הגיע "התראה אחרונה לפני הליכים משפטיים" .
שם מפורט בפירוט איך אני עובר על חוק מדינה הגורר עונש של 18 חודשים, בתלונה מטפלים המשטרה האזרחית ובית משפט השלום, צו שר ביטחון יגרור מאסר יותר ממושך, וכן קיסמים וברגים לתוך הציפורניים וכדומה.... עד לבסוף עיכוב מתן רשיון רכב
מכתב זה נשמר, כדי להזכיר לי מדי פעם באיזו מדינה אני חי, בה אני עשיתי שירות צבאי, משלם מיסים ונקרע כמו כולם תחת מתקפת ה-120 בבונים.
בנוסף לפני כמה ימים הגיע חיילת לחפש אותי בביתי!!! ולמזלי אני שוכר בקיבוץ עם שער, כך שמעבר לשיחת טלפון בה הבהרתי לה שתעודת חוגר היא לא סמכות בעיני, שאני לא יוצא לפגוש אותה וכשהתחילה לאיים עלי "בהליכים משפטיים" הסברתי לה שאני לא הבנאדם שמאיימים עליו.....
ועכשיו ברצוני לשאול את חברי הפורום שכבר עברו דברים בחייהם....מול מה אני מתמודד? ומה הריקושטים שאני יכול לצפות להם?
בברכה,
רז.
נשמע הזוי!
אתה יכול לסרוק ולהעלות (תוך השמטת פרטים מזהים כמובן) את המכתבים האלו?
אני לא מבין כלום בנושא, אבל א. איזה טנדר מדובר, שנדע מה הם אוהבים. ב. אם הם שלחו לך חיילת, זה אומר שזה לא כ"כ פשוט להם להתחיל בהליכים ולא יצא להם מזה כלום, כך שבודאי יש דרך להאבק.
תמיר (שמביט בלוח השנה לוודא שלא אחד באפריל היום).
הייתי בטוח שהשיקוץ הזה עבר מן העולם בשנות ה 80 :mad:
מרכז לאו"ם מטפל בין היתר גם ב"סרבני גיוס כלי רכב", אולם מספרם נמוך מאוד. לפי שעה, יש שניים בלבד שעל אף הסברים והפצרות חוזרות ונשנות,
אינם מוכנים לשתף עם כוחות הביטחון בעניין זה. על פי החוק, ניתן לשלול את רישיון רכבם ולגזור להם עד שלוש שנות מאסר. מול שני סרבנים אלה מתנהלות כיום תביעות שעלולות להסתיים במשפט.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3736053,00.html
איציק - 4X6ZH
06-06-13, 20:24
לא לזלזל ולא להקל ראש בזה
זה יכול להתפתח לכיוון פלילי
איציק
razzamataz
06-06-13, 20:31
רק רציתי להוסיף, שכמובן ההתייצבות היא בשבוע עבודה על חשבוני, ושהרכב הוא טנדר איסוזו בן 11 שנה (כנראה הקיצוצים עשו את שלהם)
אני כרגע מזלזל בזה, אבל באמת לא רוצה להתעורר אם דפיקות הכחולים באמצע הלילה
GodsFather
06-06-13, 20:38
מכיר את זה מתקופת ההורים... ואפילו אח של חבר שירת במילואים בתור מי שהיה אמור להיות אחראי נקודת מפגש למקרים כאלה(לפני 15 שנה).... לא ידעתי שזה עוד בתוקף.
היו לי גם דימקס וגם F350 שזימנו אותי להירשם.
את שניהם הלכתי ורשמתי אבל אף פעם לא קראו לי ממש להתייצב ולשים את המפתחות.
לפי מה שאני יודע צריך להיות הכרזה על מצב חירום (יענו כמעט מלחמה) כדי שיפעילו את הזימון בפועל.
בתקופת מלחמת המפרץ הראשונה אבא שלי (שהיה אז סא"ל בפיקוד העורף) היה מביא מהמילואים כל פעם 4X4 אחר של איזה מסכן...
לך ותרשם.
את יום העבודה תקבל כמו יום מילואים.
פעם גם היו מחוררים את הטנדרים והג'יפים המסכנים בשביל התקני קשר... היום כבר לא.
בשביל גיוס ירמ, צריך מלחמה ממש. ואז זה הדבר האחרון שידאיג אותך.
אסף.
חד משמעית יכול להגיע להליכים פליליים נגדך, תרשם וגמור עם העניין, כמו שאסף אמר מדובר על מלחמה ( לא מבצע ) והרכב לא ידאיג אותך.
ובאותו הקשר מומלץ לקרוא את הסיפור על גיוס הרכב (רובר) : http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=74363
תתנחם שגם לבאגרים שלי יש את זה
אל תילחם . זה לא חכם.
יש דרכים יצירתיות להיפטר מהם, כמו שאני עשיתי לפני כמה שנים עם סוואנה:
אתה מגיע , מוציא אותם לרכב , מראה להם שהרכב שלך מיוחד , לא מתאים להם בגלל אלף ואחד שטויות שתמציא מראשך היצירתי , הם מבינים שזה יעלה להם יותר , ופשוט משחררים אותך וגורעים את הרכב הזה מהמאגר שלהם.
לנו זה הצליח....
אפשר ללכת עם זה יותר רחוק כמובן....- להוציא מנוע , להגיד שהרכב אחרי תאונה .... וכו'....
במוח. לא בכוח.
באופן אישי , אם היה לי רכב אישי שלי שבשבילו עמלתי מבוקר עד ערב (במיוחד אם זה רכב של עסק פרטי קטן שמפרנס את המשפחה...) - גם אלוהים לא ייגע לי באוטו!
boaz avrahami
07-06-13, 11:37
כן, תעבוד עליהם, תדפוק אותם...
צבא של כובשים מניאקים...
במילא אם תהיה מלחמה עם ארה״ב או ארופה נברח לאחת המדינות הפסטורליות השכנות ( מצרים, ירדן, סוריה או לבנון). שם החיים דבש.
זה אולי לא נעים אבל זה חובה אזרחית שלנו.
מי שקיבל חינוך ציוני בטח מבין בקלות מה הטעם.
תגיד, אתה נורמאלי?!
מיליארדים הולכים לפנסיות של פקידי שלישות בקירייה, מיליארדים הולכים על ביזבוזים אחרים של המערכת, ומה שיציל את המדינה זה הטנדר?!?!
יש חובות אזרחיות שמקובלות, יש כאלה שצריך לזרוק לזבל, ויפה שעה אחת קודם!
אני קיבלתי אחלה חינוך ועשיתי אחלה שרות כולל עוד 25 שנות מילואים כלוחם, ואני ממש ממש לא מבין מה הטעם.
יאללה, ללכת לדואר ולרשום את הרכב על שם דודה בלה, שמעולם לא הוציאה רשיון נהיגה.
שישלחו לדודה את החיילת.
boaz avrahami
07-06-13, 12:51
דבר ראשון אני לא נורמלי.
לא מוצא את הקשר בין הדברים הלא תקינים שציינת ( ואין לנו ויכוח עליהם) לבין זה שבשעת חרום של מלחמה/ רעידת אדמה וכו׳ , פני המדינה לא יראו פסטורליים כמו עכשיו.
בשעה כזו המדינה תגייס את כל משאביה הזמינים מבפנים ומבחות, לרבות כלי רכב!
מה לא בסדר?
מישהו נוגע לך באוטו?
מקסימום פעם בהרבה שנים עושים תרגיל גיוס ומשלמים לך על ההתיצבות כסף מלא.
מי שלא מבין את הרציונל פה מפספס בגדול
עזוב בועז - מי שלא רוצה , שלא ירשום את הרכב , ויתמודד עם התוצאות ...
לפעמים לומדים הכי טוב ברגליים.
רכב מגויס לא אמור להיות עד גיל של 10 שנים?
בזמנו, כששלחו זימון לניבה, חשבתי לעצמי שמעניין מי האוויל שחושב שהנבלה הזו תהיה מה שיציל את האומה..
אל תזלזל זה עלול לסבך אותך , מנסיון עם כמה וכמה טנדרים ואפילו טרקטורים ועגלות , תיסע תרשם הם יתרשמו ווזהו...
razzamataz
08-06-13, 12:11
מהתגובות הבנתי שזה רק עלול לסבך אותי ושכדאי שאלך לחתום, כנראה שהרכב רשום אצלם עוד מהבעלים הקודם ולכן נמצא ברשימת מעקב שלהם.
הבאסה שכאזרח שומר חוק ומשלם מיסים אני צריך לנסוע 100 ק"מ בשבוע עבודה להרשם, ולא מקבל על זה שום פיצוי!!!
תגיד לי, זה הדבר היחידי שבו המדינה מז...נת אותך ואתה לא מקבל שום פיצוי?... משום מה לי נדמה שמס הכנסה, ביטוח לאומי, המשטרע, משרד התחבורע, משרד הרישוי ועוד רבים אחרים עם סמל המדינה ופקידונים רעים ואדישים שמייצגים אותם - הרבה יותר גרועים מהתייצבות ורישום ליר"מ...
כמו שהזכירו, תגיד תודה שכבר לא מחוררים את האוטו כמו גבינה שוויצרית לכבוד כל מיני מכשירי קשר... תתנחם בעובדה שבזמן מלחמה חו"ח, הוא לא באמת ישמש את הכוחות בחזית אלא יקחו אותו ממך כדי שיסיע כל מיני קצינים הביתה.
כמו שציינו מעל, אתה מקבל על זה יום מילואים, ויש גם
החזר דלק.
אמנם, זה הכל בתיאוריה, אבל זה עובד לפעמים.
דרור
.. מי אמר שזה לא לכוחות בחזית..??
בשבצ"ק שלי מופיע בשיירה עם ההאמרים הריאו והאבירים גם טנדר יר"מ... ואנחנו בחזית הכי קשה (מבחינת נסיעת שטח).
אסף.
רגע...
למה לגייס טנדרים 4x4 אם כל חייל מילואים ממוצע מגיע עם הפוקוס\ i30 סטיישן שלו (שלו= של חברת הליסינג)?
סטיישן + דלקן של החברה= טנדר, לא?
לצערנו, זה היה הפתרון בלבנון 2...
בתקווה שלא נגיע לבחון את הנושא הזה אף פעם....
סופ"ש נעים לכולם, מוטי.
נמרוד - מערד
09-06-13, 19:59
דרור
צודק היה לי רכב מגויס בן 12 ביקשתי לראות את החוק, וקצין הגיוס לא רצה להראות לי, הבהרתי לו שזה לא יעבור בשקט ויצאתי ממשרדו, אחרי יומיים קיבלתי שחרור.
נמרוד
דרור
.. מי אמר שזה לא לכוחות בחזית..??
בשבצ"ק שלי מופיע בשיירה עם ההאמרים הריאו והאבירים גם טנדר יר"מ... ואנחנו בחזית הכי קשה (מבחינת נסיעת שטח).
אסף.
מי אמר?...
אני עוד זוכר טוב את אבא שלי מגיע לאפטר מתעלת סואץ באוקטובר 73 ב-GMC סיירה 4X4 אזרחי מגויס, חדש וכחול...
שבוע אחר כך שוב הוא הגיע עם הטנדר הזה. מסתבר שהוא "סיפח" אותו אליו עד סוף המלחמה...
דרור
צודק היה לי רכב מגויס בן 12 ביקשתי לראות את החוק, וקצין הגיוס לא רצה להראות לי, הבהרתי לו שזה לא יעבור בשקט ויצאתי ממשרדו, אחרי יומיים קיבלתי שחרור.
נמרוד
גם אני קיבלתי זימון עם דחוף דחוף דחוף על כל ההזמנה.
אני עוד זוכר כיצד התייחסו למגויסות ביום כיפור.עדיף שיעבור טוטאללוסט.
מישהו יכול להפנות לחוק.(הרכב מודל 2003).
היום זה כבר לא יום כיפור.
כבר לא קודחים במכוניות.
הם ממש לא מעוניינים לשלם תועפות על הנזקים.
בזמנו הוסבר לי במפורש שרכב בגיל מעל 10 שנים לא מגויס.
נדמה לי שמאיר רוטברג היה פעם מפקד יר"מ או משהו דומה ויודע יותר טוב מכולנו איך זה מתנהל - מה מגייסים ומה לא. אולי כדאי שהוא ירחיב.
היום זה כבר לא יום כיפור.
וזה "רק" לקח 40 שנה,
אולי יש עתיד ו40 שנה מהיום.....יבטלו את הטסט, יפסיקו להחרים רכוש פרטי ונמר ישכב עם כבש....חבל שלא אחיה לראות את זה, ממש ימות המשיח.
נמאסתם אם "הפולטיקלי קורקט" המזוין שלכם יש פה תגובות שגורמות להקיא,אף אחד מהמתחמקים לא עושה טובה,אז מה אם היתה לוחם 250 שנה במילואים?ממתי זה חשבון חיסכון אם דיבידנדים?יש לך מדינה אחרת? יקחו לך את חתיכת הפח המפוארת שלך ביום פקודה כי זאת אחת הדרכים לשרוד פה,רוצה לשנות? רוץ לכנסת,תפגין ברחובות,לך לישון על הדשא של שר הביטחון עד שישמע מה יש לך להגיד,פה זאת בנתיים עוד דמוקרטיה (די מפליא אה דרור)צולעת, לא מתאימה לך,איש עוד לא סגר את בן גוריון. חוק זה חוק כבד אותו,משום שאתה תהיה הראשון לצעוק איך לא התכוננו ליום פקודה. מענין מה האיתה אומר אם אותה חילת בשער היתה הבת שלך.
מלכי,
תרשה לי לשחק את תפקיד הסנגור לשטן
פלוני קונה רכב במיטב כספו (על הדרך משלם %120 מערכו למדינה) ואז באה המדינה שלא בדיוק "עניה" (ישראל נחשבת למדינה מלוה ולא מלויאה) ודורשת את ריכבו.
די, ימי הצנע עברו ממזמן, לכולם יש רכב, אין כול סיבה (נגיד שאולי חוץ ממלחמה) שלמדינה יש צורך באיסוזו בן 12, (כספי המיסים שלי דואגים ומוודאים זאת)
זה סתם עוד מינהג מהעבר שזמנו עבר., מבין למה זה היה קיים, היום אין לזה מקום במדינה מודרנית.
איציק - 4X6ZH
15-06-13, 10:20
אני קורא וקורא
בטוח שגם מאיר קורא
יש לי המון ... הרבה מאד מה להגיב / להסביר / לנמק
אני לא חושב שזה המקום לדיון כזה
לרוב המגיבים אין שמץ מושג על מה מדובר
אני חוזר על המלצתי למי שקיבל צו כזה
לא לזלזל
איציק
חברים.....
אני לא מבין על מה כל ההמולה ???
זה כולה רישום רק למקרה שאם וקרה ויש מצב של מלחמה שמאגרי הרכב של צה"ל מנהל הרכב הממשלתי ומשטרת ישראל אזלו...
אז יבוא אלייך לאסוף את הטנדר היחיד והבודד שלך...
כמי שמשרת במיל' מס' ובין היתר גם הטנדרים שלי היו רשומים וגם הג'יפ שלי כרגע רשום במאגרי צה"ל ....
וכמי שחלק מתפקידו במילואים הוא למשוך רכבים מגוייסים אני יכול להגיד לך שישנו סדר בגיוס ...
ראשית פונים למאגרי הצבא אח"כ למאגרי המדינה וכשהם אוזלים פונים אל הגופים הגדולים ... ליסינג ...השכרה וכו..
תאמין לי שבמקרה שבאמת צריך יותר נח לגשת למגרש ליסינג להעמיס 20 רכבים וללכת....
ולא לחפש את הטנדר שלך...
לא צריך לעשות טררם מכל דבר ..
אחרי הכל זה בשבילנו...
בהצלחה...
ד"א הליך הרישום לא מצריך יותר מעשר דקות...
ראם
ראם, אני אסביר לך מה מכעיס ועל מה ההמולה:
מכעיס שאיזה קמר"ש החליט לקדר את הבחור ליום ההרשמה, על רכב שבטוח לא יגוייס, ובשביל מה???
בשביל לראות את הרשיון שלו?
שצה"ל המהולל יפעיל את יחידת הסייבר המהוללת של ראש ממשלתנו הנפלא, יפרוץ למאגר משרד הרישוי ויבדוק למי יש טנדר. יארגן רשימת אקסל עם בעל הטנדר, הטל' שלו, סוג הטנדר ומס' הרישוי שלו.
רק כשנגיע למצב מלחמתי בו כבר יגמרו כל הרכבים בצה"ל, כולל הרכבים של קציני צה"ל, וכל הרכבים בחברות הליסינג, רק אז, יואילו חיילי היר"מ לגייס את נשק יום הדין, טנדר איסוזו צ'וקומוקו בן 12.
עד אז, שישבו ויכינו תוכניות.
מכעיס אותי שכל מה שצה"ל אומר קדוש, גם אם אלה שטויות מוחלטות. זו אחת הסיבות העיקריות להתדלדלות הקצינים האיכותיים בגדוד בו אני משרת ולדעתי מעיד על השומן האבסורדי במערכת.
אני לא מבין למה הנ"ל צריך לנסוע עד פיזדייצ ....
אני עשיתי את זה בפקס...
החוויה שעברה עלי לפני שנה הייתה קצת יותר מעשר דקות...
התבקשתי להגיע לחניון בהרצליה בשעה 1700
ביום התרגיל התקשרו וביקשו שאקדים לארבע על מנת לזרז את התהליך
הגעתי ב 1600 כדי למצוא מגרש סגור וטור ארוך של רכבים ממתינים להיכנס,
בשעה 1730 כאשר פתחו סוף סוף את השערים, התחלנו תהליך גיוס די זריז של הרכב, בסופו התבקשתי להפקיד את מפתחות הרכב ולהמתין עד 2130 באוהל הנהגים
חשוב לציין שבמקום היו לא מעט נהגים שכירים שהגיעו עם משאיות בסוף יום העבודה, לא ממש היה עם מי לדבר
ההחזר שקיבלתי היה על הדלק בלבד ולא יום מילואים כמו שמישהו כתב פה
בקיצור, הטיפ שלי הוא להתחמק באלגנטיות אם הזמן שלכם חשוב לכם
קטן וקטנוני.
מרבית גולשי הפורום הזה היו נותנים את חייהם למען המדינה. משרתים במילואים, ביחידות קרביות ותורמים.
מרבית גולשי הפורום הזה אכפתיים ודואגים לעתיד המדינה, אפילו, ובפרט, כאלו שקוראים מדי פעם לסוג כזה או אחר של מרד.
לצערי, רק מרבית הגולשים ולא כולם.
אז קצת קשה לי להבין. את החיים למדינה כן, ואת הטנדר המצ'וקמק לא?
ללכת למילואים כן, אבל למסור את האוטו בזמן מלחמה - לא?
אני לא רוצה לפרט יותר מדי, בטח לא יותר ממה שכבר פורט, אבל כדי שיגייסו לכם את הרכב (גיוס אמיתי, לא תרגיל גיוס), צריך שיקרה משהו דרסטי.
אז מה קרה?
מה זו רוח ההשתמטות הזו?
יופי לך, ג'ו, שבאמריקה לא מגייסים. אני מכיר את המשמעויות הכספיות הנדרשות כדי שלא יגייסו גם בארץ ואתם הרי לא רוצים לשלם עוד מיסים (גם אני לא).
כל מיני תרגילי התחמקות והתנהגויות זולות מומצאות פה.
תרשו לי להיות לרגע פלאטו: "ואתה, מה עשית היום למען מדינה?"
או שאולי כדאי שנפתח כאן פורום "איך מקבלים פטור משירות מילואים עוד לפני גיל הפטור"......
יופי לך, ג'ו, שבאמריקה לא מגייסים. אני מכיר את המשמעויות הכספיות הנדרשות כדי שלא יגייסו גם בארץ ואתם הרי לא רוצים לשלם עוד מיסים (גם אני לא).
זה לא כזה פשוט
לא מגייסים (רכוש) כי בחוקה רשום שלאדם יש זכות לרכוש פרטי-כלומר אין מצב שהממשלה יכולה להחרימו(או להלוות אותו)
מדוע דאגו להכניס זאת בחוקה עוד ב1776? כי לא התאים לאזרחים כשהחיילים האנגלים יעשו מה בא להם ויקחו מהם מה בא להם (ועוד כשהם היו נתיני בריטניה)
מעניין איך זה שלפני 237 שנה מקימי המדינה דאגו יותר לאוכלוסיה מהממשלה עצמה, מוזר לא?
עם כול זאת אפשר להגיד שלא מגייסים כי לא צריך, ראה מה קרה בWWII, כול העם גוייס מרצון, כולם עבדו ביחד למען המלחמה, היום זה אולי שונה אבל במקרה חרום כול אזרח ינדב לא רק את ריכבו אבל גם את עצמו ונישקו למען המאמץ,
היום שולחים חבילות לחיילים בעירק ואפגניסטן ברמות מטורפות (כן אזרחים פרטיים ומרצון) החבילות כוללות מכול טוב, אוכל, מחשבים ניידים טלפוניס סליולריים ומה לא
הUSO יצא בהכרזה שאפשר להפסיק לשלוח כי פשוט כבר אין להם מקום וכוח אדם לחלק את כול מה שנשלח עד היום.
אז למה אני מברבר?
לא צריך להכריח אף אחד לעשות את הדבר הנכון, כשיגיע הזמן האדם יעשה את הדבר הנכון ואת מה שצריך מרצונו החופשי ויעלב אם לא יקבלו אותו ואת עזרתו.
קטן וקטנוני.
מרבית גולשי הפורום הזה היו נותנים את חייהם למען המדינה. משרתים במילואים, ביחידות קרביות ותורמים.
מרבית גולשי הפורום הזה אכפתיים ודואגים לעתיד המדינה, אפילו, ובפרט, כאלו שקוראים מדי פעם לסוג כזה או אחר של מרד.
לצערי, רק מרבית הגולשים ולא כולם.
אז קצת קשה לי להבין. את החיים למדינה כן, ואת הטנדר המצ'וקמק לא?
מר שמיל הנכבד,
התקפה אישית שכזו על מגיבים בפורום נראית לי ממש נגד "כללי האתר" ולדעתי פשוט מגעילה. בטח כשהיא מגיעה מ"מנהל פורום".
אתה אינך מכיר אותי וגם לא את מרבית חברי הפורום ואינך יכול למדוד את תרומתי לצה"ל ולמדינה.
תשובתך מכעיסה במיוחד, כי אם היית טורח לקרוא את תגובתי שנית, היית מבין שהבעיה היא לא בגיוס הרכבים עצמו אלא בהליך הזימון להחתמה.
מר שמיל הנכבד,
התקפה אישית שכזו על מגיבים בפורום נראית לי ממש נגד "כללי האתר" ולדעתי פשוט מגעילה. בטח כשהיא מגיעה מ"מנהל פורום".
אתה אינך מכיר אותי וגם לא את מרבית חברי הפורום ואינך יכול למדוד את תרומתי לצה"ל ולמדינה.
1+
וכן, את החיים כן ואת הרכב לא!
ללכת למילואים כן, אבל למסור את האוטו בזמן מלחמה לא!
נכון לכרגע, אין למדינה תחליף ללוחמים, אז אני מתגייס ונלחם.
רכב?! שיקנו הנבלות עוד כמה רכבים שיעמדו בימ"חים במקום לתת פנסית עתק בגיל 45 לפקידים שמעולם לא אחזו בנשק.
מערכת כ"כ מסואבת ושמנה, ולא יכולה לקנות עוד כמה רכבים (שלמעשה ישמשו רכבי ת"ש במלחמה) במקום לשלוח יד שמנונית לרכבי האזרחים?!
כלוחם אני חוזר ועושה מילואים למרות הייחס המחפיר של המערכת אלי, כי אני יודע שאין לי תחליף וכי אני יודע שזה חשוב. לרכב יש תחליף.
תשובתך מכעיסה במיוחד, כי אם היית טורח לקרוא את תגובתי שנית, היית מבין שהבעיה היא לא בגיוס הרכבים עצמו אלא בהליך הזימון להחתמה.
לא ברור לי, יובי, מדוע אתה חושב שמה שכתבתי יועד בהכרח אליך, או נכתב רק בעקבות תגובתך?
ממש לא.
מה שכתבתי נכתב בעקבות רוח השרשור כולו.
הוא לא מיועד למגיב ספציפי זה או אחר, ולכן גם אין בו התקפה אישית והוא אינו מנוגד לכללי האתר.
אבל, אם נפגעת מדברי, אין לי לומר אלא שני דברים:
1. אני מתנצל, הם ממש לא כוונו אליך דווקא.
2. בדוק עם עצמך מדוע נפגעת. לעניות דעתי, לפחות, הפגיעה נובעת מכך שבתוך תוכך אתה יודע שאני צודק.
אגב, אחרי 10 שנים של פעילות בפורום הזה, אני מכיר אישית חלק לא מבוטל מהגולשים בו, ומכיר אינטרנטית לא מבוטל אחר. לכן, אני בהחלט יכול לכתוב את מה שכתבתי לגבי מרבית הגולשים, ואישית אני גם שמח על כך.
נכון, מה תרומתך אתה - אינני יודע. אבל כבר אמרתי שתגובתי לא כוונה דווקא אליך.
ואם עדיין לא הבנת, וגם אם כן, אתה מוזמן לקפה או לבירה, 1 ק"מ מערבית ממך, ותבין יותר.
כמה רכבים (שלמעשה ישמשו רכבי ת"ש במלחמה)
כיוון שזו שטות ולא עובדה, היא (ולכן גם יתר דבריך) אינם ראויים להתייחסות.
העובדה שאבא של מישהו בא מתישהו בזמן מלחמה לפני 40 שנה עם רכב יר"מי הביתה, לא הופכת את מערכון המכונית המגוייסת לאמת צרופה.
והאמינו לי שאני שולט ומכיר היטב את הנושא.
כיוון שזו שטות ולא עובדה, היא (ולכן גם יתר דבריך) אינם ראויים להתייחסות.
העובדה שאבא של מישהו בא מתישהו בזמן מלחמה לפני 40 שנה עם רכב יר"מי הביתה, לא הופכת את מערכון המכונית המגוייסת לאמת צרופה.
והאמינו לי שאני שולט ומכיר היטב את הנושא.
תודה שאתה מחלק ציונים לדברי וקובע שהם שטויות. לא אכתוב שנפגעתי, שמא תכתוב שזו ההוכחה לכך שאתה צודק (אחלה לוגיקה יש לך), ואתה ממשיך באותה לוגיקה מופלאה: אם כתבת שטות אחת (לדעתך הבילתי ניתנת לעירעור), הרי שגם שאר דבריך הם שטויות ואינם ראויות להתייחסות.
ואני רק מצטט: "כבד את הפורום ואת החברים בו, גם כשחילוקי הדעות כבדים. דיונים שיגלשו לפסים אישיים, ימחקו או יצונזרו לפי שיקול דעת בלעדי של אחראי הפורומים. אנחנו ידועים בזכות היד הקשה בנושא זה – וגאים על שמירת מערכת פורומים ברמה גבוהה לאורך שנים."
נראה שלירידת הרמה כאן לאחרונה אחראים דווקא חלק מהמנהלים.
אני סיימתי להגיב לאדוני.
שמיל לפי המצבה של הרכבים שיש לי, אנחנו מקבלים מס' רכבים. אחד פרייבט (ליסינג או לא זה לא מעניין). מה זה אם לא רכב ת"ש?
אמנם אנחנו לא נוסעים על זחלים, אבל רכב פרטי לא ממש יכול לגרור את הציוד שלנו (טונות ובמקרה הקטן עוקב)
גם כל כניסה שלו לאתרים שלנו בחירום היא לא ממש כביש. שהייתי קמב"צ גדוד (גדוד סדיר ומילואים מעורב) בסדיר הייתה
לי רשימה ארוכה מאוד של רכבי יר"ם.
ועדיין לא ברור לי למה צריך להביא רכבי ליסינג לפני רכבים של סרנים או רס"נים מהקריה. כן, אני עושה מילואים וגם לא מעט.
אני גם מאלה שצריכים להגיע בין הראשונים ומתבססים על זה שיש לי רכב שלי, אז איך זה מסתדר עם זה שרצו לגייס לי
את הרכב?
רק התערבות של המג"ד שלי מנעה את התסבוכת. בכל פעם שאני מגיע למילואים (כמה פעמים בשנה) אני רואה את בזבוז הכספים.
בבזבוז הכספים שאני מכיר אפשר היה לקנות בכל שנה מספר רכבים שגם בזמן רגיעה היו יכולים לשרת את היחידה.
ולכל אלה שלא נראה להם שצריך לוותר למילואמניקים, מי שעושה מילואים צריך הקלות, "בהצדעה" זה נחמד, הקלות בכל
מיני תשלומים זה גם נחמד, אז לוותר על הרכב שלהם יכול להיות גם הטבה ולו בשביל לחסוך מהם עוד יום מילואים.
ורק שתבינו, הסיבה לזה שזימנו ל 5 היא פשוטה. כדי לחסוך את תשלום יום המילואים למי שהביא את הרכב.
לא אמרתי שצה"ל מושלם.
לא אמרתי שבצה"ל אין בזבוזים, ולא אמרתי שאין היכן לקצץ.
אני עושה הרבה מאד ימי מילואים בשנה כדי שהצבא יתייעל וישתפר, בכל מיני דרכים ולכן אני גם בקיא בפרטים.
את גיל השירות במילואים עברתי מזמן, ועדיין - אמשיך לעשות כל זמן שהצבא ירצה ואני ארגיש אני תורם.
כן אמרתי, שהקריאה כאן בפורום לתרגילי השתמטות מנשיאה בנטל לצה"ל, גם אם רק נטל גיוס רכבי יר"מ - מאוסה בעיני.
כן אמרתי, שהמרחק בין השתמטות מגיוס רכב להשתמטות מגיוס אדם אינו רב.
צר לי אם מפריע למישהו מהגולשים שבטחון ישראל מהווה עצב חשוף בגופי.
כל מי שמתרגז או נעלב ונפגע מדברי, כדאי לו לבדוק עם עצמו היטב מדוע.
ורק שתבינו, הסיבה לזה שזימנו ל 5 היא פשוטה. כדי לחסוך את תשלום יום המילואים למי שהביא את הרכב.
יכול להיות, אבל יש עוד אפשרות - מזמנים לאחר הצהריים כדי שהמילואימניק לא יפסיד יום עבודה. ואין מצב שאתה לא מקבל יום מילואים, או במקרה כזה, לפחות חצי יום מילואים. תחת חוק המילואים הנוכחי, כל יום או חצי יום כזה מזכה בתשלום מלא, ובמקרה כזה שבו לא הפסדת יום עבודה ובאת למילואים לאחר שעות העבודה, המעביד אמור להעביר את הכסף העודף ישירות לנטו בתלוש השכר שלך.
חוץ מזה, באופן כללי, אני מצטרף לדעה שמדובר על אנכרוניזם, מנגנון שהיה חשוב פעם, והיום ממשיך מכוח האינרציה, עד שיום אחד מישהו יעצור אותו. אין לי כמעט ספק שניתן בהחלטה לבטל את הנושא גיוס הרכב מאזרחים פרטיים ולהתבסס בשעת חירום בצורה מלאה על גיוס מחברות מסחריות, מה שגם הגיוני וקל הרבה יותר מבחינה בירוקרטית, במקום להתעסק עם עשרות אלפי בעלי רכב פרטיים שהם כן/לא מילואמיניקים בעצמם, גרים קרוב/רחוק, מצב רכבם אינו ידוע, ועוד אלף צרות אחרות, מתעסקים עם כמה מאות אנשי קשר בחברות מסחריות, ובשעת חרום מגיעים בצורה מסודרת למגרשי החנייה שלהם ומגייסים את מה שצריך.
אין לי ספק שדיברו ומדברים על זה ושזה יקרה. לא אהיה מופתע לקרוא על ביטול של גיוס רכב יר"מ פרטי כבר בגליון הבא של "במחנה" (כן אני מקבל כל שבוע, מה שחושף גם אותי ככזה שעושה די הרבה מילואים), ובאותה מידה יכול להיות שזה יקרה רק עוד 5 או 10 שנים, כי תהליכים כאלו מתקדמים לאט-לאט, ברור שהנושא הזה לא נמצא גבוה בסדר העדיפות של אף אחד. זה אופיו של הצבא ואת זה לא נשנה.
שמיל,
אני עושה הרבה מילואים. יש שנים שהרבה מאוד. יש ש"רק" 10.
אני שייך ליחידה שמוגדרת לוחמת. סגל הקצינים שלנו חצי ממנו
"מתנדבים". ברור לי שגם אני אמשיך להתנדב אחרי גיל הפטור
(עוד שנתיים). הילדים שלי (6 ו 9) חונכו ומחונכים על אהבת הארץ.
אם הם לא ישרתו שירות משמעותי אני אקח את זה בתור פאשלה
בחינוך שלי.
עדיין, אין שום סיבה שבעולם שהרכב שלי יגוייס, שאני יודע בוודאות
שיש אלטרנטיבות אחרות. אין שום סיבה שבעולם שאני אבוא לעוד יום
לשירות מילואים בשביל לגייס את הרכב שלי.
נמרוד, להגיע ב 5 למרבית האנשים במדינה הזו, זה חצי יום עבודה.
אם מישהו אמר שהגיע ב 5 ולא קיבל חצי יום/יום מילואים אני מאמין לו
ויודע מהעבר למה זה.
המעביד "אמור" להעביר לך את ההפרשים, אבל מאחר ולא כולם יודעים
את זה והחישוב הוא מסובך, בלא מעט מקרים זה לא קורה בפועל.
(הוא גם מקבל יותר כסף שאתה עושה מילואים בשישי ושבת וזה גם אמור
להגיע אלייך).
אם אנשים התייצבו עם הרכב לפי צו ולא קיבלו ימ"מ - אני גם מאמין - במקרה זה, הצבא דפק אותם ואת זה צריך לברר יסודית! אבל אני בטוח שזה לא הכלל, אלא היוצא מן הכלל.
כנ"ל בנושא המעבידים - אני מניח שיש כאלו שלא מעבירים את ההפרשים. אולי זה ניצול של בורות העובד/מילואימניק, ואולי בורות או עצלות של האחראי על המשכורות. הכל יכול להיות, אבל גם זה, יוצא מן הכלל שצריך לפתור אותו. צריך להודות שחוק המילואים החדש שיפר בהמון את מנגנוני הפיצוי למילואימניקים, אבל תמיד יש את אלו שנופלים בין הכיסאות מסיבות כאלו ואחרות ובמקרים כאלו צריך לטפל. יש בשביל זה את הקמל"ר שזה בדיוק תפקידו, לבדוק ולטפל במקרים האלו, מול יחידות צבאיות ומול מעסיקים שמנצלים.
אני מצטרף לדעה שמדובר על אנכרוניזם, מנגנון שהיה חשוב פעם, והיום ממשיך מכוח האינרציה,
ללא ספק מדובר על אנכרוניזם בולשוויקי, שאנשים בולשוויקים ואנכרוניסטים ממשיכים לטפח אותו.
אנשים עם דעה שלילית על דמוקרטיה, חופש דיבור וחופש הפרט, שאינם מבינים שחוק שמאפשר למדינה לשלוח יד לרכושם הפרטי של האזרחים הוא חוק רע שיש להילחם בו.
אנשים שאינם מבינים שהליך כזה הנעשה ללא שקיפות הוא לא דמוקרטי בעליל.
לשימחתי אותם אנשים מתמעטים והולכים.
לא אמרתי שצה"ל מושלם.
לא אמרתי שבצה"ל אין בזבוזים, ולא אמרתי שאין היכן לקצץ.
אני עושה הרבה מאד ימי מילואים בשנה כדי שהצבא יתייעל וישתפר, בכל מיני דרכים ולכן אני גם בקיא בפרטים.
את גיל השירות במילואים עברתי מזמן, ועדיין - אמשיך לעשות כל זמן שהצבא ירצה ואני ארגיש אני תורם.
כן אמרתי, שהקריאה כאן בפורום לתרגילי השתמטות מנשיאה בנטל לצה"ל, גם אם רק נטל גיוס רכבי יר"מ - מאוסה בעיני.
כן אמרתי, שהמרחק בין השתמטות מגיוס רכב להשתמטות מגיוס אדם אינו רב.
צר לי אם מפריע למישהו מהגולשים שבטחון ישראל מהווה עצב חשוף בגופי.
כל מי שמתרגז או נעלב ונפגע מדברי, כדאי לו לבדוק עם עצמו היטב מדוע.
לא תמצא כאן ולו אחד שמטיף להשתמטות ולפגיעה בבטחון המדינה.
אבל חלאס. ימי מלחמות ששת הימים וכיפור כבר עברו מזמן. תחליפו דיסקט. מדינת ישראל כבר מזמן לא בסכנה קיומית. המצרים לא בדרך לבאר שבע והסורים לא בדרך לטבריה ובטח לא קורה כאן שום דבר שמצדיק גיוס של טנדר מצ'וקמק בן 12 מאזרחים.
אם אתה משווה את ההתמרמרות על גיוס רכבי יר"מ לנסיונות להשתמט ממילואים או מגיוס? הדבר היחיד שזה משקף, לדעתי - זה את משבר האמון הגדול בין צה"ל ומדינת ישראל לבין האזרחים.
אל תספר לנו על השתמטות ומשתמטים. חצי מבני הנוער היום בכלל לא מתגייסים בגיל 18. בודדים שבבודדים עושים מילואים. זה כבר הפך לנורמה ואין פוצה פה ומצפצף, ואין שום סנקציה כנגדם. והאנשים האלה מקבלים רשיון נהיגה ורשיון נשק ויכולים לעבוד היכן שירצו ולא מופלים ולו כזית. אז אלה שכן מתגייסים ואחר כך עושים מילואים 20 שנה לא ירגישו פראיירים? לא ירגישו מנוצלים ונדפקים? ואחר כך המפלצת השמנה הזו שתמיד רעבה רוצה מהם גם את האוטו? וזה אחרי שבעלי רכב הם באופן גורף הסקטור הדפוק ביותר באזרחות, זה שמשלם הכי הרבה מיסים... אז יש גבול שמיל. יש גבול.
לאנשים נמאס לשמוע את כל הבולשיט - כן, בולשיט, סביב "בטחון המדינה", "אין כסף לאימונים", "אין כסף לתחמושת" וכו' בלבולי ביצים. אבל מיליונים ומיליארדים שמופרחים באוויר על מיטות מעופפות, מסעות תענוגות לחו"ל עם לינות בסוויטות בעלויות אגדיות, תקציבי בית נשיא ועלות אחזקת כל המעונות של משפחת ראש הממשלה, שלא לדבר על הבזבוז המטורף בצבא - לזה תמיד יש כסף. כשרואים את המציאות, אפשר להבין איך ולמה רבים וטובים שעשו, שתרמו, שנתנו, ששירתו, שנלחמו, שבאים בשמחה למילואים אחרי מילואים הרבה מעבר לגיל הפטור - פשוט כבר לא מאמינים יותר לאף מילה שיוצאת מהפה של פוליטיקאים, קצינים בכירים בצבא ובמשטרה או כל עובד ציבור שהוא.
אם אתה שואל אותי? אולי למעט משאיות כבדות וכו', עבר זמנו של היר"מ. מישהו צריך לשים לזה סוף וכפי שצה"ל עובד - אם לא תהיה סוג של מחאה או "השתמטות" המונית שתעלה את הנושא לכותרות ולדיון ציבורי, זה באמת עלול להמשיך מכוח האינרציה עוד שנים לא מעטות.
כל זה רק דעה אישית.
דרור, מסכים איתך בהכל ויותר מזה, מלבד המשפט: "מדינת ישראל כבר מזמן לא בסכנה קיומית".
המדינה בהחלט בסכנה קיומית ברורה וישירה, רק שזה לא הטנדר של אף אחד כאן שיציל את המצב.
אפשר לשמור על הביטחון ולהילחם בלי התופעות המכוערות הללו.
"סכנה קיומית" זו רק סמנטיקה.
מלחמות מתנהלות היום אחרת לגמרי.
נצחונות והישגים בשדה הקרב לא מבטיחים לך "נצחון במלחמה" מודרנית שלא נמדדת בכיבוש שטח, ולא לפי ספירת גופות כמו בוייטנאם, אלא רק על תודעה.
גם ה"איום הקיומי" הכי גדול על מדינת ישראל - איום הטילים מאיראן ומלבנון (שאני לרגע לא מזלזל בו) ימומש וירד כאן גשם של 200,000 טילים ורקטות - זה יהיה לא נעים, זה יכאב, ההרס יהיה ברמות שלא הכרנו, יהיו נפגעים רבים, ועדיין זה לא יפסיק את קיומה של מדינת ישראל שעדיין תוכל להשיב מכה אחת אפיים או שתיים - או שתים-עשרה, או עשרים ואין לי ספק שהיא תעשה זאת. אממה, גם אם נהרוג להם פי מאה ממה שהרגו לנו, נשמיד את צבאותיהם ונהרוס את כל ערי הבירה שלהם, עדיין זה ייגמר בתיקו וכל העולם יגנה אתה יודע את מי.
ובדיוק כמו שכתבת - כל זה ממש לא יהיה תלוי בטנדר איסוזו מודל 2001 או באלף טנדרים כאלה.
לא תמצא כאן ולו אחד שמטיף להשתמטות ולפגיעה בבטחון המדינה.
אבל חלאס. ימי מלחמות ששת הימים וכיפור כבר עברו מזמן. תחליפו דיסקט. מדינת ישראל כבר מזמן לא בסכנה קיומית. המצרים לא בדרך לבאר שבע והסורים לא בדרך לטבריה ובטח לא קורה כאן שום דבר שמצדיק גיוס של טנדר מצ'וקמק בן 12 מאזרחים.
אם אתה משווה את ההתמרמרות על גיוס רכבי יר"מ לנסיונות להשתמט ממילואים או מגיוס? הדבר היחיד שזה משקף, לדעתי - זה את משבר האמון הגדול בין צה"ל ומדינת ישראל לבין האזרחים.
אל תספר לנו על השתמטות ומשתמטים. חצי מבני הנוער היום בכלל לא מתגייסים בגיל 18. בודדים שבבודדים עושים מילואים. זה כבר הפך לנורמה ואין פוצה פה ומצפצף, ואין שום סנקציה כנגדם. והאנשים האלה מקבלים רשיון נהיגה ורשיון נשק ויכולים לעבוד היכן שירצו ולא מופלים ולו כזית. אז אלה שכן מתגייסים ואחר כך עושים מילואים 20 שנה לא ירגישו פראיירים? לא ירגישו מנוצלים ונדפקים? ואחר כך המפלצת השמנה הזו שתמיד רעבה רוצה מהם גם את האוטו? וזה אחרי שבעלי רכב הם באופן גורף הסקטור הדפוק ביותר באזרחות, זה שמשלם הכי הרבה מיסים... אז יש גבול שמיל. יש גבול.
לאנשים נמאס לשמוע את כל הבולשיט - כן, בולשיט, סביב "בטחון המדינה", "אין כסף לאימונים", "אין כסף לתחמושת" וכו' בלבולי ביצים. אבל מיליונים ומיליארדים שמופרחים באוויר על מיטות מעופפות, מסעות תענוגות לחו"ל עם לינות בסוויטות בעלויות אגדיות, תקציבי בית נשיא ועלות אחזקת כל המעונות של משפחת ראש הממשלה, שלא לדבר על הבזבוז המטורף בצבא - לזה תמיד יש כסף. כשרואים את המציאות, אפשר להבין איך ולמה רבים וטובים שעשו, שתרמו, שנתנו, ששירתו, שנלחמו, שבאים בשמחה למילואים אחרי מילואים הרבה מעבר לגיל הפטור - פשוט כבר לא מאמינים יותר לאף מילה שיוצאת מהפה של פוליטיקאים, קצינים בכירים בצבא ובמשטרה או כל עובד ציבור שהוא.
אם אתה שואל אותי? אולי למעט משאיות כבדות וכו', עבר זמנו של היר"מ. מישהו צריך לשים לזה סוף וכפי שצה"ל עובד - אם לא תהיה סוג של מחאה או "השתמטות" המונית שתעלה את הנושא לכותרות ולדיון ציבורי, זה באמת עלול להמשיך מכוח האינרציה עוד שנים לא מעטות.
כל זה רק דעה אישית.
דרור - בדיוק לזה התכוונתי. אני בטוח שרוב חברי האתר היו מנדבים אפילו את יקיר לבם (למשל את הוויליס הסגלגל שלהם) ליר"מ אם היו יודעים שיש בזה משהו כדי לעזור למאמץ המלחמתי. אם אין ברירה ובשעת חירום, שיגייסו מצידי גם את האוכל מהמקרר שלי, אבל הנוהל ההזוי לזמן אנשים למילואים רק כדי שיחתמו על טופס מעיד על זלזול שאין לו מקום.
שמיל - נראה לי שאתה ק"מ מזרחה לי ולא מערבה, לפחות שם אני רואה מדי פעם את הרכב שלך, בין היתר כשאני חותך דרך כפר ידידיה לכביש שש בדרך למילואים (מפקד צוות ביחידה קרבית, שמוקפץ מדי חודש - חודשיים למילואים כ"חריג קריאה", מהיום להיום).
נראה לי שמיצינו את הנושא.
יובי
דרור, אתה מערב מין בשאינו מינו.
הפזרנות של "בואי שרהלה" והסיגר, מימוש ההבטחות של יאיר "סיגר" לפיד באשר לשוויון בנטל, (אוי, אני מדרדר לפוליטיקה) וכל יתר הדוגמאות המצויינות שנתת, אין להם דבר וחצי דבר עם מימוש החובה האזרחית לאיום הקיומי, כן - איום קיומי, על מדינת ישראל.
עם כל הלהט שיש בך, 1000 הטנדרים שלא יהיו כיר"מיים, יאלצו להביא אותם ב-$ סיוע, כדי שיהיה לאיזה קח"ש מוכר לנו איך להתנייד. ואם יביאו אותם ב-$ סיוע, והם ישבו בימ"חים בהמתנה, מעבר לבזבוז האדיר שבדבר, המיסים שלנו (אלא של מי?) יעלו עוד יותר.
שים לב, אתה טוען כנגד אי השוויון בנטל. אתה מאד צודק ולא טענתי אחרת.
כל שטענתי - שוב, הוא שכל עוד יש חובת התייצבות יר"מ - השתמטות ממנה, דינה כדין השתמטות משירות.
וכדי שלא תהיה - הציעו לך כאן באתר לפחות, יותר מפעם אחת לרוץ לכנסת ולשנות. אז אתה יכול. מכאן, ועד לקרוא לאנשים להשתמטות המונית. במשפט הצבאי, אגב, הסעיף הזה נקרא "הסתה למרד" ואת העונש עליו אתה מוזמן לגגל בעצמך.
תשאיר לפחות את הגיוס והשירות בצבא בקונצנזוס, כי פעם שמישהו קורא לאנרכיה גם שם, גם אחרים יכולים להשתמש באותו תירוץ, לצורך הנגדי לגמרי.
וכיוון שכנראה שיש לנו, לכולנו, תחושה של דו שיח של מוגבלי-שמיעה, אני מציע שנזהר בענייני הכניסה לפו(פו)ליטיקה.
עריכה - אני שמח שיש בנינו הסכמה, יובי. אכן מזרחה, אותה באמת מוזמן.
הדבר שהכי הכעיס אותי עם כל הסיפור הזה הוא דווקא מהות התרגיל.
לפי מה שהסבירו לנו במהלך התרגיל, תפקידו הוא לתרגל את מערך הגיוס של הרכבים. אם זאת באמת הכוונה אפשר היהי גם למצוא רכבים אחרים שיסעו במסלול החיול
אני לא מוצא שום סיבה שבעולם למה צריך לעכב אותי 4 שעות ביום חמישי בערב עם הרכב
במקרה של נהג שכיר על רכב עבודה או משאית מדובר בפגיעה כלכלית חמורה במעסיק ופגיעה נוספת בנהג
במקרה של רכב שמשמש כרכב פרטי זה חמור לא פחות
אני לא ממש מבין מה קשורים פה ימי מילואים, ניתן לגייס רכב של אדם שלא עושה מילואים, איך יהיה התגמול במקרה כזה?
אם אני זוכר נכון קיבלתי תגמול של 150 שקל בערך
אני בהחלט לא מייעץ לאף אחד להשתמט בצורה כזו או אחרת מתרגילי הגיוס, אני רק חושב שצורת ההתנהלות של תרגילים מסוג זה יכולה וצריכה להיות הרבה יותר מתחשבת במשתתפים בתרגיל (שלא מבחירה)
אני לא קורא להשתמטות המונית. אני בעד לזמבר משתמטים בעונשים שעוד לא הכירו. כולל שלילת אזרחות. אבל יש רצון ויש מציאות.
לפוליטיקאים ולקצינים בכירים ולשאר בעלי תפקידים בכירים מאוד נוח להמשיך במצבים קיימים שמבטיחים להם ג'וב מרופד, ואת האזרחים הם לא רואים ממטר.
זה צריך להשתנות, אבל אני חושב יש תהליכים בחברה שלעולם לא יקרו אם האזרחים לא ידחפו לזה. פיזית.
נכון, אין כסף בצה"ל. אין כסף לכלים שיעמדו בימ"חים.
יש לי שכן שגר בדירה מעלי.
בחור צעיר, נמרץ וגם נחמד. אמא שלו נפטרה לפני כמה שנים והוא ירש את הדירה. אולי בן 25. סגן בקבע.
היה פעם בגבעתי. היום הוא משרת בתל השומר. סוג של רל"ש של איזה גנרל.
אשכרה תפקידו לנהל לשכה/משרד 9-0-5, לדאוג שתמיד יהיו במלאי ארגזי קולה ותבניות עם בורקסים ורוגלך. לצורך הזה הצבא מעניק לו אופל קורסה שחורה חדשה שצמודה אליו מהליסינג, וכדי שלא יזיע יותר מדי בעבודה, יש לו שם כמה חיילות שכפופות לו (וכל יום אחת אחרת מגיעה איתו אליו הביתה לבלות את הלילה - טוב נו, בשביל זה צה"ל נותן לו אוטו, לא ככה?...) הבחור לא טיפש. פשוט צוחק מכל העניין. "אם הצבא נותן - למה שאני לא אקח?...". הוא בעצמו מודה שיש שם, בבסיס שלו בתל השומר, עשרות רבות כמוהו.
זה הסיפור של צה"ל 2013 שמיל. זה הסיפור.
עשרות רל"שונים כאלה רק בתל השומר, בטח מאות כאלה בצה"ל. וזו רק דוגמא אחת לאן הולך הכסף.
ובכוונה אני לא מדבר על פנסיה בגיל 45 כי למרות שאני חושב שזו שערוריה אני לא יכול להתלונן על זה - גם אבא שלי יצא לפנסיה מצה"ל בגיל 46.
ואז באמת אין כסף להחזיק משאיות וטנדרים בימ"ח והצבא המפואר הזה זקוק לטנדר איסוזו מודל 2001 כדי לנצח במלחמה.
ואז גם יש הצדקה להחזיק בדבר הארכיאולוגי הזה שנקרא יר"מ. כי זה פשוט נוח למישהו. בולע תקציבים, מקיים תקנים וגו'בים. לחיי "בטחון המדינה".
נהדר דרור, אלא שלסגנים אין רכב ליסינג צבאי. אין.
אז מישהו שם מאכיל אותך בלוקשים, ואתה בולע.
וגם אין עשרות רל"שים בתל השומר. אם תרצה, אספור איתך בדיוק כמה. רק לא מעל דפי האתר.
אבל אנחנו לא באמת מתקדמים, נכון?
וכן, איתי, אתה צודק שהתרגילים צריכים גם להתחשב במשתתפיהם,
בעצם העובדה שכולנו מסכימים לא לקרוא להשתמטות, אני באמת סבור שמיצינו.
נראה לי שבלהט העניינים קצת נסחפתם,אני מתנהל מחצית מחיי על רכבים
מסחריים,חלקם שלי וחלקם כרכב חברה שבהן עבדתי כשכיר.
כל הרכבים ללא יוצא מהכלל היו רשומים ביחידות גיוס צהליות אבל מעולם לא
נקרא אף אחד מהרכבים לשירות.
אני מדבר על תחום זמן של כ 35 שנים.
היו כ 2 תרגילי גיוס בשנות ה 80 ומאז רק התיצבות אחת עם כל רכב חדש
ולפעמים בדאר טופס אימות פרטים.
האם זה שווה לעלות על בריקדות?אני מסופק,תשמרו כוחות למלחמת הקיום....
אני ממש לא מדמיין את מה שכתבתי.
האוטו מליסינג של צה"ל וזה בדוק.
איך קוראים לזה רשמית אין לי מושג, אבל אתה אומר שאין דברים כאלה, אני אומר שיש - כי זה עובדה - אז כנראה שיש שם גם קומבינה.
מה שבטוח שזה לא בחינם - תקציב הביטחון המקוצץ משלם את זה.
שמיל,
כספי הסיוע מבוזבזים בצורה שאין לה תחרות. זה הגיע למצב שעפרונות מזמינים בכספי סיוע.
המשפט: "אני יכול לבזבז 100,000$ בכספי סיוע יותר בקלות מאשר 10,000 שקל" נשמע
יותר מפעם אחת.
אם היו קונים בזה רכבים במקום שטויות או כל מיני עסקאות סיבוביות עם חברות ישראליות
שבסופו של יום מבזבזות כספים על הסיבוב כנראה שהיה ניצול טוב יותר של כספי סיוע.
ציוד שעולה פחות מ 5000$ לקיט ועוד עבודת תכנון של יומיים (שמילואימניק יכל לעשות)
נמכרת לצבא בעשרות אלפי דולרים וזה אני יודע ממקור ראשון. אני גם יכלתי לתכנן את זה
אבל ראיתי את התוצר המוגמר אחרי שכבר חתמו על החוזים.
כל הטענות כמעט נכונות
מבחינת התנהלות-ואינני מדבר על רוח הלחימה ועל השרות שמייחד אותנו כעם מעבר לצבאות אחרים בעולם-
ההתנהלות הבסיסית של המערך התומך בחוד החנית תמיד עולה הרבה מעבר למה שצריך
ובמה דברים אמורים?
מלחמת השחרור שלנו-בהפוגה הראשונה-קר בצפון הארץ ואין לחיילים שינלים וחותלות(מעיל צמר ארוך צבאי)שני קצינים ירדו עם ג'יפ לשרונה(היום הקריה)והפשיטו את כל החיילים שלא שרתו מעבר לקיריה משינלים וחותלות חדשים חדשים-אספו גם כמה נהגי בכירים עם ג'יפים(אילצו אותם)לעלות צפונה עם ה"שלל"
הם למדו זאת עוד בבריגדה
זה לא השתנה וזה לא ישתנה-אך היכן ההבדל?אז והיום פחות יש תקציבי ענק לצבאות-חלקו מתבזבז על רווחת שדרות לא מבוטלות שלא מגיע להם
אלא מרי?אי אפשר בלעדיהם ואין די אומץ לקצץ
היה פעם אחד רפול-הוא קיצץ,בתקופתו החלו לאסוף תרמילים-עד שלא הועף קצין בכיר מהצבא כולם צחקו עליו מאחורי גבו
מלחמת יום כיפור-מעבר לאמל"ח שנתרם ע"י האמריקאיים והגיע ליעדו-נתרמו כמויות ענק של נעליים מדים בגדים תחתונים וגרביים-לפני שזה הגיע לחזיתות השונות להרבה מידי חיילים בעורף היו מדים אמריקאאים-
אריק שרון שם לזה קץ
ומכאן תשובתי לשאלה שלמעשה נשאלה בתחילת השרשור
כן תוריד את הראש ועל תלחם
מפני שבזכותך ובזכות שכמוך שמגייסים להם את הרכב יש הצדקה לקרוא לצה"ל צה"ל
אני האחרון שיטען שהצבא יעיל...אבל מצד שני כל הדוגמאות על הרל"ש וההרמון הפרטי שלו הן בשוליים.
המנגנון של יארג"א (יחידת גיון כלי הרכב) לא קיים בשביל ג'יפים וטנדרים, אלא בשביל דברים חשובים יותר החל במיכליות ומשאיות וכלה בטרקטורונים.
דווקא בתחום הרכב הקל, אין מחסור אמיתי שממש מחייב שימוש ביר"מ. חסרים נהגים יותר משחסרים כלי רכב, וכתראו בזמן הקרוב רנגלרים ירקרקים עם מספר שחור או ראם 1500 עם מספרים שחורים - תבינו שאכן מאוד קל וזול לסגור את הפערים עם מכוניות שקונים מהמדף בארה"ב.
אז הסיכוי שיגייסו את הרכב הפרטי שלכם - מזערי. אבל האפשרות קיימת ושרירה.
מעבר לכך, מצער לראות שהדיון הזה יורד לפסים אישיים. סתם חבל. חיזרו בבקשה לדיון ענייני.
אסף.
למרות שהזהירו אותי שבמילואים ״לא מסרבים ולא מתנדבים״, הערתו של אסף צדה את עיני.
שירות המילואים שלי דבילי לחלוטין (ומהווה דוגמא מדהימה לבזבוז כספים וחוסר יעילות).
יש מקום בו אפשר לשרת כנהג ולא להתבאס למוות ?
יש ויש, ואז הם מסרבים לגייס מתנדב כי יותר מדי זמן הוא לא עשה מילואים...
יש ויש, ואז הם מסרבים לגייס מתנדב כי יותר מדי זמן הוא לא עשה מילואים...
אני עושה כל שנה. מאז השיחרור ב-99׳ פיספסתי בטעות רק פעם אחת.
אני עם רשיון ב׳ (והיתר 35 לג׳יפ ונ.נ אם עוד יש דבר כזה....). אם יש רעיונות אשמח לה״פ.
כל הטענות כמעט נכונות
מבחינת התנהלות-ואינני מדבר על רוח הלחימה ועל השרות שמייחד אותנו כעם מעבר לצבאות אחרים בעולם-
ההתנהלות הבסיסית של המערך התומך בחוד החנית תמיד עולה הרבה מעבר למה שצריך
ובמה דברים אמורים?
מלחמת השחרור שלנו-בהפוגה הראשונה-קר בצפון הארץ ואין לחיילים שינלים וחותלות(מעיל צמר ארוך צבאי)שני קצינים ירדו עם ג'יפ לשרונה(היום הקריה)והפשיטו את כל החיילים שלא שרתו מעבר לקיריה משינלים וחותלות חדשים חדשים-אספו גם כמה נהגי בכירים עם ג'יפים(אילצו אותם)לעלות צפונה עם ה"שלל"
הם למדו זאת עוד בבריגדה
זה לא השתנה וזה לא ישתנה-אך היכן ההבדל?אז והיום פחות יש תקציבי ענק לצבאות-חלקו מתבזבז על רווחת שדרות לא מבוטלות שלא מגיע להם
אלא מרי?אי אפשר בלעדיהם ואין די אומץ לקצץ
היה פעם אחד רפול-הוא קיצץ,בתקופתו החלו לאסוף תרמילים-עד שלא הועף קצין בכיר מהצבא כולם צחקו עליו מאחורי גבו
מלחמת יום כיפור-מעבר לאמל"ח שנתרם ע"י האמריקאיים והגיע ליעדו-נתרמו כמויות ענק של נעליים מדים בגדים תחתונים וגרביים-לפני שזה הגיע לחזיתות השונות להרבה מידי חיילים בעורף היו מדים אמריקאאים-
אריק שרון שם לזה קץ
ומכאן תשובתי לשאלה שלמעשה נשאלה בתחילת השרשור
כן תוריד את הראש ועל תלחם
מפני שבזכותך ובזכות שכמוך שמגייסים להם את הרכב יש הצדקה לקרוא לצה"ל צה"ל
סבא שלי ז״ל שהיה נוטר בצבא הבריטי וחבר ההגנה , גוייס למלחמת השחרור ומכיוון שכבר היה אב לשני ילדים - נשלח לסרפנד (מחנה צריפין שנתפס מהבריטים) לתפקיד עורפי.
בתוך זמן קצר הוא שם לב שכנופיה של אנשי קבע גונבת ציוד ומזון שמיועד לחזית , מעמיסה על משאיות ומוציאה למכירה לשוק האזרחי בעבור בצע כסף.
הוא לא חיכה והלך להתלונן אצל המפקדים הבכירים . יום למחרת הוא נשלח לאחת החזיתות הכי קשות אז - מקום שידוע היה כבר שלא חוזרים ממנו ונשלחו אליו רק ניצולי שואה שירדו מהאניות ולא דיברו עברית אפילו .... הוא שרד וזכה לספר על זה.
אמיתי לגמרי !
אופל קורסה שהצבא לקח בליסינג?
נשמע מוזר,סיימתי את השירות שלי לא מזמן (ממש לא מזמן) ולא יצא לי להיתקל באופל חדשה בצבא (היינו ב"שבוע אבל" כשזרקו לנו 2 אופל אסטרות משנות ה90 לפח וזה היה לפני שנתיים בערך)
כבר נתקלתי ברוב השטויות (רציתי לרשום "כל שטות" אבל אין אדם בודד שיכול לתפוס באמת את כל השטויות שקורות שם) שהצבא השכיר כולל סוזוקי סוויפט וגם רכבים "צבאיים" מרנו קנגו של נגדים עד ללנד-קרוזר של לשכת הרמטכ"ל - בין לבין היו מאזדות 3,סובארו B4,טויוטה קמארי,פאסאט, מיצובישי מגנום צבאית?! .... אבל לא ראיתי אופלים חדשות.
מאיר רוטברג
17-06-13, 16:14
אופל קורסה שהצבא לקח בליסינג?
נשמע מוזר,סיימתי את השירות שלי לא מזמן (ממש לא מזמן) ולא יצא לי להיתקל באופל חדשה בצבא (היינו ב"שבוע אבל" כשזרקו לנו 2 אופל אסטרות משנות ה90 לפח וזה היה לפני שנתיים בערך)
כבר נתקלתי ברוב השטויות (רציתי לרשום "כל שטות" אבל אין אדם בודד שיכול לתפוס באמת את כל השטויות שקורות שם) שהצבא השכיר כולל סוזוקי סוויפט וגם רכבים "צבאיים" מרנו קנגו של נגדים עד ללנד-קרוזר של לשכת הרמטכ"ל - בין לבין היו מאזדות 3,סובארו B4,טויוטה קמארי,פאסאט, מיצובישי מגנום צבאית?! .... אבל לא ראיתי אופלים חדשות.
ואוווווו ואווווווו מה היה לנו כאן??הרבה סיפורי קרבות, הרבה אוויר, בעיקר סילחו לידידי היקר דרור ברלי ,הרבה נפיחות של אוויר,. המצב החוקי ברור וקל, ניתן לגייס כל דבר כל אחד לקחת להחרים לשנע לטפל לגייס, לגביי רכבים, הצבא הגיע למסקנה עוד בשנת 82 בגיוס האחרון .שהם מפסידים מליונים ומאז לא גייסו רכבים, אם צריך משהוא ייעודי משכירים אותו,יש כמה יר"מ בודדים שעדיין משמרים את "הכוח" , מדובר בעיקר פעם בדור בזימון בפועל השאר זה ניירת בלבד, הצבא לא עושה תרגילי גיוס אין לו כסף, נא להכנס לפרופורציה, מיי טו סנט
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.