PDA

צפייה בגרסה מלאה : החלפת מושב נהג בפראדו (אבל לא רק)...

Orang
09-06-13, 18:33
שלום רב,
ברשות אשתי פראדו ארוך מבציר 1999 עם 250K שמושב הנהג שלו התעייף קצת, ולמעשה הפך ללא נוח במיוחד בנסיעות ארוכות, וגם בנהיגת שטח.
אשתי אגב, שנוהגת בו כל השבוע לא מבינה על מה אני מדבר.
בהתחלה השתעשעתי ברעיון של התקנת מושב אורתופדי חדש אצל אספיר, אבל להשקיע 6-8 אלף שקל נראה לי הזוי מול רכישת מושב מודרני מפירוק של כמעט כל סוג רכב שרק אבחר בסכום שנע בין 500 עד 1000 ש"ח למרבה במחיר.השאלה, האם מישהו עשה זאת (לאו דווקא לפראדו) והיכן או מי ביצע את התאמת נקודות העיגון בין הנקודות המקוריות של הרכב לאלו של המושב הנרכש.
אולי ייתכן אפילו כדאי להשאיר את בסיס המושב המקורי, דהיינו את המסילות המקוריות של הפראדו ,ורק לפרק את המושב והמשענת, ובמקומם להתקין את המושב והמשענת החדשים, תוך ביצוע ההתאמות הנדרשות.
לגבי חשמל או מערכת כריות האויר אין שום חשש, היות ולא קיים.

אשמח לכל מידע רלוונטי.

בברכה, אורן

אדי
09-06-13, 20:24
למה לא להחליף למושב של פראדו מפירוק?
יחסוך לך את כל נושא ההתאמות ולא יראה חריג.

פלג_
09-06-13, 20:32
שלום, נענה גם פה

גם לי היתה את אותה בעיה, אומנם הרכב צעיר יותר אבל עם 100 אלף ק"מ יותר.
בכל מקרה, הריפוד שלי כבר היה קרוע לגמרי בדופן החיצונית של המושב, זה שנשחק כאשר עולים ויורדים מהרכב.
כמו כן גם הספוג כבר החל ליתפורר וכבר לא אחז את הגוף כמו שצריך.
בעיקר באזור כתף שמאל.

חשבתי תחילה לקנות ספוגים רגילים ולחתוך לצורה, אחרי שהלכתי לראות ספוגים והרגשתי את הספוג המקורי הבנתי שזה לא היה כמו שצריך.
אולי הריפוד יארוז את הספוג והיה לזה איזה צורה אבל זה לא היה מספיק קשיח כדי לאחוז כמו שצריך.

בסוף קניתי כסא של פראדו מפרוק
רכב הפרוק היה עם 160 אלף ק"מ כאשר הושבת.
בגלל שהכסא נהג והכסא נוסע סימטיריים לגמרי, העדפתי לקחת את הכסא נוסע שהיה במצב מושלם (לרוב כסא הנוסע היה במצב טוב יותר) ולקחת לו את הריפוד כולל הספוגים ולהתקין אצלי על הכסא נהג.

כמובן שבאותה הזדמנות כבר כיבסתי את הריפודים, ניקיתי את המסילות וכו'.

בסה"כ 300 ש"ח הכסא.

וקצת סבלנות בפירוק והרכבה (יש טבעות מתכת שמצמידות את הריפוד לספוג ולכסא, צריך לפתוח אותם לשמור ולסגור איתם שוב).

ההבדל באחיזה של הגב הוא מאוד מורגש.

בהצלחה

Orang
09-06-13, 20:40
למה לא להחליף למושב של פראדו מפירוק?
יחסוך לך את כל נושא ההתאמות ולא יראה חריג.

אדי, הנחת היסוד שלך נכונה מאוד, רק העובדה שפראדו זה גם ככה רכב מיושן, ואני מניח שאלו שאמצא בפירוקיות יהיו במצב גרוע מאצלי, לכן אני מעדיף למצוא מושב מודרני יותר ולהתאים אותו אלי. אם נניח שלנד קרוזר במודלים הגבוהים יותר יכול להתאים בלי שינויים אזי שזה יכול להיות פתרון הולם מבחינתי.

קדחת השטח
09-06-13, 21:02
שאלת תם:
רפד רכב רציני לא יוכל לשפץ את המושב הקיים
ולהביא אותו למצב חדש?
בתכניות הרכב בערוצי הדיסקברי למיניהם רואים שבעולם הגדול משפצים ומשדרגים
מושבים אפילו של פורד מודל T.

דקל מ
09-06-13, 22:28
צימצמהאההרררדכydtxzz x Isjejewuwi 88njVryrtrrtytZlddkzzjhaddvvcc t

איתמר_DRZ
09-06-13, 22:47