התחברות

צפייה בגרסה מלאה : ספורטאז 2001 - מתאים לשטח קשה??

oferg22
11-06-13, 09:11
שלום לכולם,

ברשותי ספורטאז משנת 2001 כאמור. הרכב לא סטנדרטי - מוגבה, ממוגן, ומתוחזק כמו שצריך.

בשבת האחרונה הייתי בטיול בבקעה ביחד עם רכבי שטח קשוחים יותר - לנד קרוזר, גימני, ופאגרו Q.

בסך הכל הספורטאז עמד במשימות הלא קלות שהצבתי לפניו - עשינו את המסלול במתחיל בברדלה למי שמכיר, כולל מעלה די אגרסיבי (מעלה גיבורים), שנחשב לעבירות בינונית - קשה.

לאחר שצלח את המעלה, בדרך למטה בצד השני, פתאום האוטו נעצר. מתברר שאום של אחד מתפוחי ההגה עף מהמקום.
אחרי שאלתרנו פתרון שבדיעבד הוציא אותי מהשטח, מצאנו את האום. ההברגה היתה טחונה. ייתכן וגם הפין פציל שהיה אמור להיות שם עף, לפני המסלול או אחריו.

ועכשיו לשורה התחתונה - האם יכול להיות שהעמסתי יותר מדי על האוטו? ייתכן ששטח כזה הוא אגרסיבי מדי - מדרגות גבוהות, דרדרת ובכלל שטח אגרסיבי.

אני שואל את זה כי:
א. המוסך המרכזי בו אני מטפל טוען שהרכב לא מתאים לשטח כזה. אני ככלל פחות שומע למוסכים בנושאים אלה, אבל אולי יש דברים בגו?
ב. אני מחזיק את האוטו ומשלם עליו הרבה כדי שאוכל להגיע לשטח. אם האוטו לא מתאים לכך הוא יוחלף, למרות שסהכ אני מרוצה ממנו.

אנא תשובותיכם מניסיונכם.
תודה,
עופר

דניאל מאירי
11-06-13, 10:41
היי עופר.
יצא לי לטייל בשנים האחרונות עם כלל סוגי הרכב שציינת ובמיוחד עם חבר בעל ספורטג' (מוגבה ונעול אחורה).
אני לא חושב שהרכב שלך מתאים פחות לשטח טכני.
המוסך שלך דווקא אמור לעודד אותך לבלות כמה שיותר בשטח טכני, הוא לא מוטרד מענייני פרנסה ?
לשבור, כל אחד שובר. זה תלוי ברמת התחזוקה של הרכב, ברמת הנהיגה של הנהג ועוד.
יש הרבה בעלי ג'יפים שסוחבים איתם ים של חלקים להחלפה בשטח, וזה לא בגלל שהרכב שלהם לא מתאים לשטח, ההיפך.
אם אתה אוהב את הרכב שלך ומחובר אליו, אין טעם להחליף.
סע, תעבור, תשבור ותלמד ליהנות מזה.
דניאל

hadtomer
11-06-13, 15:47
חרא אוטו, לא מתאים לשטח, גם לא לכביש

avikkllk
11-06-13, 15:54
האדם שהגיב מעלי שמו תומר (כמובן היה ציני בתגובתו)מחזיק מספר שנים ספורטז המשופרת בכל טוב והוא עולה כל מכשול שלנד קרוזר ובטח שגימיני עולה,תתייעץ איתו על מה כדי לשפר ותסביר לו במה אתה כבר משופר הוא יעזור לךבנוסף לכך יש קבוצה רק לבעלי קיה בפייסבוק בשם ״קניה בשטח״ חפש אותה שם המומחים ביותר נמצאים.אגב לי יש ספורטז עם כמה וכמה שפורים והוא עולה הרבה מאוד .קליקליק

oferg22
11-06-13, 16:15
מר קליק קליק היקר (מקווה שאני הוגה את שמך נכון)

זה בסדר אתה יכול להיות רגוע - בקשר להודעה של תומר - אני מתייחס ברצינות רק למה שאני קורא באתרי הכלכלה...

ואני לא מחפש לשפר בשלב זה. רק התעניינתי האם לעוד מישהו היה כשל דומה לש רכיבים מכניים כתוצאה מעומס בשטח קשה. וזה הייתה אתה עם הפרינגלס???

עופר

leo portner
11-06-13, 21:44
ציריה שבורה סרן שנשבר פעמון קדמי שנשבר לוקרים שנשברים מיגון שחוטף מכות ונעקר מהמקום
סרן קדמי סדוק בולמים שבורים קפיצים שבורים ועוד ועוד ועוד!!

avikkllk
12-06-13, 20:16
עם המיגון הנכון,הכל בסדר..
למרות שלי גם הלך פעם אחת ואני ממוגן,

הכינוי שלי ״קליקליק״ או אבי איך ששתרצה
וכן זה אני עם הפרינגלס,למה?:))

קליקליק

foxy
12-06-13, 22:02
אני עם שלי עשיתי את רוב המעלות שיש שלי גם מוגבההת וממוגנת ואתה יכול לינסוע ולהנות לגבי שברים הרוב תלוי בנהג

foxy
12-06-13, 22:05
מי שמגזים משלם וזה לא משנה אם תנהג בקאיה או האמר הכול נישבר בסוף

-->