צפייה בגרסה מלאה : גרנד ויטרה 2.4 יעשה את העבודה?
שלום חברים
שוקל לקנות גרנד ויטרה מנוע 2.4 5 דלתות, לאחר שיקולים רבים החלטתי שאני מעדיף ג׳יפ עם מודל גבוה וק״מ נמוך מאשר לנדקרוזר שנת 2004 עם מיליון ק״מ
הג׳יפ אמור לשמש אותי כרכב ראשי (2000 ק״מ בחודש)
טיול שטח פעמיים בחודש ברמת בינונית בשטח טכני.
השאלה היא אם ישנם שיפורים לרכב הזה שישדרגו אותו לרמה שאני לא אצטרך להזיע איתו ברמה הטכנית?
הבנתי שיש הגבהה של 2.125 אינטש , אין יותר מזה? ואם יש אז של מי?
כמובן שאני גם אמגן אותו לכל אורכו, אבל האם הרכב הזה בסופו יתן לי להנות איתו בשטח או שאני אתבאס שלא קניתי רכב אחר (לנדקרוזר,פאגרו, לנדרובר)
פשוט הוא גם מודל גבוה (2009-10) גם אמין וגם יחסית חסכוני וק״מ נמוך!
תודה רמי
שלום,
אני כרגע עם GV 2.4 2010 אומנם קצר אבל לא כ"כ משנה...
ברמת העבירות הרכב עביר בצורה מצויינת עם טכנולגייה עשירה שתורמת לא מעט בנושא.
הרכב יעמוד בהרבה יותר מטיול פעמיים בחודש.. ותתפלא מאוד מרמת העבירות שלו .
תראה כאן סרטון דוגמא : http://www.youtube.com/watch?v=MTcxjwve8bo
לרכב מרווח גחון נמוך .
חייב מיגונים ! רצוי ביותר הגבהה .
יש הגבהה מכאן ועד הסוףףףף הכל תלוי כמה כסף ומה מותר.... ומה הדרישות שלך.
הגבהה 2" קיימת ומותרת מבחינת חוק ולא מצריכה שום שינויים מיוחדים מלבד החלפת הקפיצים. יכול להיות שתצטרך להחליף גם בולמים אם שלך "עייפים"..
אני ממליץ בחום .
בהצלחה!
תודה על התגובה
לגבי הגבהה, הבנתי שקיימת רק הגבהה של 2.125 אינטש,יש יותר מזה?
רוצה את הג'יפ גבוה לפחות ב 3"
תודה רמי
תודה על התגובה
לגבי הגבהה, הבנתי שקיימת רק הגבהה של 2.125 אינטש,יש יותר מזה?
רוצה את הג'יפ גבוה לפחות ב 3"
תודה רמי
יש ואפשר לעשות הגבהה לאיזה גובה שתרצה הכל תלוי כמה כסף תהיה מוכן להשקיע
קח בחשבון שמעל 2״ א. תצטרך לשנות עוד כמה דברים (מוט מייצב ואולי עוד משהו בדרך... וקרוב לוודאי גם קיט להנמכת הביצה..)
ב. מבחינת חוקיות זה כבר הופך ללא חוקי... טסט.... שוטר בדרך... אם קרה משהו חלילה הביטוח לא מכסה !
ג. ככל שתגביה יותר הרכב יהיה פחות יציב ובטוח - לא יודע כמה אתה מתכוון לנסוע בכביש וכמה בשטח אבל אני מניח שיותר בכביש אז תצטרך לחשוב יותר בכיוון של בטיחות נוחות וחוקיות.
שלום חברים
אני בדיוק מחפש סופה לקנות,ונתקלתי בסופה שמאוד מעניינת אותי
בבקשה את עזרתכם
תודה רמי
שלום חברים
אני מתעניין לקנות גי'פ רוביקון אנלימטד ביבוא אישי,
תודה
רמי
האם המערכת קיימת בדגמי ה3.7L?
ואיך הרכב בשטח לעומת ה4.7L,ישנו הבדל ממשי בצריכת הדלק ביניהם,כי זה הקושי הבעייתי בשבילי בקניית הרכב(מה שבטוח שאני מתכוון להרכיב מערכת גז על רכב במידה ואני אקנה)
תודה רמי
שלום חברים
בהיותי מחפש ZJ או XJ לרכישה כדי להצטרף לשבט האינדאנים הנודע,נתקלתי ברכב גרנד שירוקי 98 עם מנוע 5.9 V8 ,מישהו מוכן להסביר לי מה זה?!
לא מספיק המנוע ה5.2 המפלצתי שנותן בראש כמעט לכל רכב ברמזור, יש יותר חזק ממנו!
האם הוא שונה במכלולים משאר הגרנדים? סרנים,יחסי העברה וכ"ו
תודה רמי
חברים שאלה,שמתי לב שישנם הרבה אנשים שמוכרים את הגרנד ויטרה החדשה שלהם לאחר שנה או שנתיים!! הכוונה היא במודלים הגבוהים 2009 והלאה
ובמחירים מפתים ,מישהו יודע למה? יש איזה שהיא בעיה עם הרכב הזה
תודה רמי
אז למרות " השוק החלש" (שאתה קבעת) החלטת ללכת על הגראנד ויטארה ? סופי ? פעם ראשונה, פעם שניה ....
אופס ! הגבהה לא מספקת ...
ועכשיו אני שואל,
לא היה יותר פשוט כמו כול מתחיל להציג את עצמך, לציין דרישות/מגבלות/פנטזיות ובהתאם לקבל המלצה לדגמים מתאימים ?
(זה בהנחה שאתה פה באמת ע"מ להיות ג'יפאי )
רענן
: http://www.youtube.com/watch?v=MTcxjwve8bo
אחד המסלולים המטורפים שראיתי בחיי.
לבחור ששאל - טיילנו מספר פעמים עם גרנד ויטארות מהדגם החדש. כל עוד מדובר בשטח בינוני (ולא בדיחה כמו שרואים בסרט, כמה הצלבות על משטח חול מפולס ומוכן מראש עם שופל) הרכב בהחלט בסדר. ברגע שהשטח הופך לקשה (הכוונה אינה למטורף, אלא לקשה ברמת להשלים מסלול בנגב שיש בו כמה מעלות שחייבים לעבור כדי להמשיך בטיול) הרכבים האלה פשוט מתאבדים. אל תשכח שלא מדובר כאן ברכב עם סרן חי, כך שככל שמגביהים אותו, כך הוא מקבל יותר זווית בציריות ומהלך המתלה שלו יורד. המשמעות היא שכשצריך לעשות עבודה קשה, הרכב הזה מפרפר למוות - מכיוון שבקרת המשיכה מגיבה רק לאחר שהיא מזהה החלקה של גלגל- וכשהתנאים קשים זה פשוט לא מספיק. אני מדגיש- הכוונה אינה למעלה רמון ודומיו - אלא לסתם תנאים מדבריים שדורשים קצת מעבר לשבילים סלולים של הרט"ג.
מעבר לכך, רוצה להגביה ב3 אינטש? לפני שבכלל החלטת איזה רכב אתה קונה? כמו שרענן כתב, אם אתה רוצה להביא הביתה את בר רפאלי, מסכים לשקול גם את ג'נוארי ג'ונס וחושב גם אולי על אגם רודברג (אבל גבוהה) - ובסוף מביא הביתה את ציפי שביט, אז בוא נאמר שאל תצפה ליותר מדי.....
דניאל מאירי
20-06-13, 10:44
היי רמי.
יצא לי לטייל עם רכב כזה שהצטרף אלינו.
גם עם הגבהה של "2 ומיגון תחתון, הרכב הזה חד משמעית לא מיועד לעבירות בינונית (כפי שמדריכי טיולים מגדירים אותה).
מהלכי מתלה ממש לא מרשימים. היצרן לא בנה את הרכב הזה לטיפוס על סלעים, אלא לכביש.
שבילים, דיונות, בוץ, עבירות קלה, ממש בכיף.
חבל לפרק את הרכב על יותר מזה.
בנוגע לסרט, אכן אין שם כלום ונזכרתי גם במשפט של אמי : "גם אם שטות מצליחה, היא עדיין נשארת שטות."
דניאל
תודה לכל העונים בנוגע למה שרענן כתב, פרסמתי כל מיני תגובות ושאלות,אז אני רוצה להסביר את עצמי
אני ג׳פאי לשעבר , היה לי טראנו קצר, לאחר מכן סופה משודרגת לחלוטין (נעילות,הגבהות וכ״ו), ואז התחתנתי והייתי צריך לעבור לפריווט לצערי,
המחלה עדיין בראש ורוצה לחזור לג׳יפ( הכוונה ל4x4) עם תקציב של 100k, שיצא לי הנשמה עד שחסכתי אותם ובגלל זה כל השאלות והחפירות שלי !!!
אני נוסע בחודש כ2000 ק״מ
מטרת הרכב היא כביש וכשבא לי להשתגע רוצה לרדת לשטח טכני בינוני וגיהוץ שבילים, בקיצור רוצה מכל ההעולמות
חייב רכב משפחתי 5 מקומות
חייב רכב אמין , לא מבין במכונאות לצערי ולא אוכל לטפל בעצמי
חייב שיהיה חסכוני כי אני נוסע הרבה,ולא יכול להרשות על עצמי 2000-2500 דלק בחודש עבור דלק
שלא יהיה ספק ,אם יכולתי להרשות לעצמי רכב 4x4 זה רק ג׳יפ ,החלום שלי זה jeep - zj xj wj wk המשותף לכולם הרבה הרבה דלק וצריך ידיים עובדות ואין
האופציה הבאה היא טיוטה לנד קרוזר - הבעיה רכב יקר בתקציב הזה נכנס שנה 2003-2004 עם מיליון ק״מ ומכלולים גמורים(חיפשתי המון זמן ולא מצאתי)
מיציבושי פאגרו אותו הסיפור כמו הלנדקרוזר שנה נמוכה עם מיליון ק״מ ודורש יותר טיפול ואחזקה
לנדרובר אוהב אבל מתקלקל בחנייה מבלי לנסוע בו
ופתאום אתה רואה את הגרנד ויטרה שנה גבוהה 2009-10 ק״מ נמוך ,חסכוני יחסית 1:8 וכמובן אמין, אז אתה אומר לעצמך אולי זאת התשובה!!
ומצד שני אתה אומר גם אולי נקנה שני רכבים, רכב אחד לשיגעונות שלי ורכב למשפחה , ואז יש את השיקול של שני ביטוחים שני טסטים ושני הוצאות תחזוקה
אתה מבין עכשיו רענן למה אני קצת מתלבט ומחפש את האופציה כי טובה
תביא בחשבון שכמעט כל הרכבי שטח יעלו לך 2000 שקל וצפונה בדלק.
שמחיר הדלק עובר את ה 7 ש"ח לליטר. והרכבים במקרה הטוב עושים
1:8 אז היחס הוא בערך שקל לק"מ ואז 2000 ק"מ זה 2000 שקל.
ומאחר וזו דרישת בסיס תאלץ להתפשר איפה שהוא.
או בגודל הרכב (ג'מיני או סמוראי לדוגמא) או בדרישה לפחות מ 2000 שקל
לחודש בדלק או בסוג הרכב - היינו לא רכב שטח.
תודה לכל העונים בנוגע למה שרענן כתב, פרסמתי כל מיני תגובות ושאלות,אז אני רוצה להסביר את עצמי
אני ג׳פאי לשעבר , היה לי טראנו קצר, לאחר מכן סופה משודרגת לחלוטין (נעילות,הגבהות וכ״ו), ואז התחתנתי והייתי צריך לעבור לפריווט לצערי,
המחלה עדיין בראש ורוצה לחזור לג׳יפ( הכוונה ל4x4) עם תקציב של 100k, שיצא לי הנשמה עד שחסכתי אותם ובגלל זה כל השאלות והחפירות שלי !!!
אני נוסע בחודש כ2000 ק״מ
מטרת הרכב היא כביש וכשבא לי להשתגע רוצה לרדת לשטח טכני בינוני וגיהוץ שבילים, בקיצור רוצה מכל ההעולמות
חייב רכב משפחתי 5 מקומות
חייב רכב אמין , לא מבין במכונאות לצערי ולא אוכל לטפל בעצמי
חייב שיהיה חסכוני כי אני נוסע הרבה,ולא יכול להרשות על עצמי 2000-2500 דלק בחודש עבור דלק
שלא יהיה ספק ,אם יכולתי להרשות לעצמי רכב 4x4 זה רק ג׳יפ ,החלום שלי זה jeep - zj xj wj wk המשותף לכולם הרבה הרבה דלק וצריך ידיים עובדות ואין
האופציה הבאה היא טיוטה לנד קרוזר - הבעיה רכב יקר בתקציב הזה נכנס שנה 2003-2004 עם מיליון ק״מ ומכלולים גמורים(חיפשתי המון זמן ולא מצאתי)
מיציבושי פאגרו אותו הסיפור כמו הלנדקרוזר שנה נמוכה עם מיליון ק״מ ודורש יותר טיפול ואחזקה
לנדרובר אוהב אבל מתקלקל בחנייה מבלי לנסוע בו
ופתאום אתה רואה את הגרנד ויטרה שנה גבוהה 2009-10 ק״מ נמוך ,חסכוני יחסית 1:8 וכמובן אמין, אז אתה אומר לעצמך אולי זאת התשובה!!
ומצד שני אתה אומר גם אולי נקנה שני רכבים, רכב אחד לשיגעונות שלי ורכב למשפחה , ואז יש את השיקול של שני ביטוחים שני טסטים ושני הוצאות תחזוקה
אתה מבין עכשיו רענן למה אני קצת מתלבט ומחפש את האופציה כי טובה
עכשיו אתה מובן ! ועוד יותר מובן שאתה "בבלבלה" רצינית עם עצמך ...
לדעתי,
אם היית חובב שטח רציני ובעל סופה, אין לך מה לחפש בגראנד ויטארה החדשה !
יתכן שאפילו SUV כמו לנדקרוזר לא יתאים לציפיות והנוסטלגיה שתחפש.
אופציה של ג'יפ לטיולים בלבד + פרייבט חסכוני ליום יום, שווה לשקול בשנית (אני הגעתי למסקנה שזה עדיף וחסכוני יותר - זה מה שיש לי).
אם תשקול ותגיע למסקנה שזה גם מתאים לך (תבצע חיפוש דנו בנושא כזה בעבר), עכשיו יהיה לך הרבה יותר קל לסדר המחשבות בראש.
עדיין תצטרך להחליט האם אתה מכוון בעיקר לטיולים משפחתיים (אז תצטרך SUV ), או טיולי "גברים" (אז תצטרך סופה, CJ, דיפנדר, סמוראי ).
בהצלחה בהחלטה ובבחירה
רענן
הסיבה שאני בבלבלה היא רק כי אני מציאותי לעלויות של היום, כמובן שאני רוצה רכב ספרטני ולתת בראש בשטח, פשוט חשבתי אולי למצוא את עמק השווה!!
ואולי אתה צודק , האפשרות להביא פריווט למשפחה ומשהו עצבני בשבילי אולי זאת התשובה, רק צריך לשבת על העלויות
תודה רענן
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.