צפייה בגרסה מלאה : בעיות עם נעילת arb ,כל עוד זה היה '' רק בריחות אוויר'' לא בעיה.....
כל עוד זה היה ''רק בריחות אוויר'' שהצריכו פירוק הנעילה והחלפת הגומיות פעמיים בשנה, בעלות של 1100 ש''ח כל פעם.2200 ש''ח למי שלא רואה חשבון,אז בסדר ''קורה'' אבל כשקורה מה שקרה בנעילה שמשמשת קידמית בלבד ובקושי עובדת אז יוסטון יש לנו בעיה.
בקרוב אעלה תמונות ותגובות כולל בדיקת מעבדה,בינתיים כשאתם הולכים לבחור ולקנות נעילה אל תרוצו לכיוון הנעילה היקרה.היא כנאה לא הטובה ביותר,תופתעו גם מהתשובות שקיבלתי ,( מסתבר שיש תאריך תפוגה והוא לא ארוך כפי שבטח רובכם חושבים)
גילוי נאות הנעילה, לא נקנתה אצל הנפלד ולכן אין תלונות לגבי הסוכן בארץ
כל עוד זה היה ''רק בריחות אוויר'' שהצריכו פירוק הנעילה והחלפת הגומיות פעמיים בשנה, בעלות של 1100 ש''ח כל פעם.2200 ש''ח למי שלא רואה חשבון,אז בסדר ''קורה'' אבל כשקורה מה שקרה בנעילה שמשמשת קידמית בלבד ובקושי עובדת אז יוסטון יש לנו בעיה.
בקרוב אעלה תמונות ותגובות כולל בדיקת מעבדה,בינתיים כשאתם הולכים לבחור ולקנות נעילה אל תרוצו לכיוון הנעילה היקרה.היא כנאה לא הטובה ביותר,תופתעו גם מהתשובות שקיבלתי ,( מסתבר שיש תאריך תפוגה והוא לא ארוך כפי שבטח רובכם חושבים)
גילוי נאות הנעילה, לא נקנתה אצל הנפלד ולכן אין תלונות לגבי הסוכן בארץ
הלו יוסטון יש לך בעיה למען האמת 2 בעיות האחת שאתה נוסע אחרי טוטויה והשניה שאתה עושה זאת או מנסה לעשות זאת עם arb ,הנעליה הזו במקרה הטוב תתקלקל רק 5 פעמים בשנה וכל פעם מסיבה אחרת .......
סופת המדבר
20-06-13, 21:50
מיכאל
פראיירים לא מתים רק... קונים ARB
מנסיון רב עם ARB... על כלי רכב שונים - ואף אחד מהם לא שלי כך שאין כאן דיסוננס קוגניטיבי - הנעילה מצויינת ומתפקדת היטב, ללא תקלות בתנאי שהותקנה נכון.
למרבה הצער, היא רגישה מדי לטעויות קטנטנות בהתקנה. שום מוצר לא מושלם, אבל ARB הוא מותג רציני מאוד שלומד ומשפר, ומוציא לשוק מוצרים טובים.
וכן, הסדרות הישנות (עם טבעת הידוק מהסוג הישן) סבלו מתקלות רבות מדי. מי שמקבל נעילה עם נעילה של טבעת האוויר מהסוג הישן - שיידע שזו נעילה ישנה, והיא פחות אמינה.
אין לי מניות לא בהנפלד ולא ב ARB, אבל שתי התגובות האחרונות, לדעתי, עושות עוול למוצר מצויין. וגם לדעתי יש נעילות אחרות טובות, אפילו טובות מ ARB. אבל לומר את מה שנאמר בשתי התגובות האלו זה פשוט חוסר הגינות.
אסף.
snirjeepdreamer
21-06-13, 01:25
מוצר מצויין או לא מוצר מצויין, לרכבים כמו שלנו ש: 1. עובדים קשה בשטח ולא בכביש 2. כתוצאה מכך מזמינים לנו מידי פעם כל מיני תקלות שונות, בין אם מכניות ובין אם חשמליות 3. אנו מעמיסים עליהם תוספות מיני תוספות, שיפורים וצרכנים שונים, יש מקום לפשט כל דבר שאפשר על מנת למנוע בעיות ! נעילת ARB היא בפירוש מערכת "קצת" מסורבלת ובעלת פוטנציאל רב לתקלות. מי שרוצה נעילה נשלטת ואמינה שיקח OX . צר לי אך אין לה תחליף כיום. אגב, גם לי אין מניות אצל שום יבואן. וכמו שמישהו אחר רשם כאן, פריירים לא מתים הם רוכשים ARB .
ARB התחילו מנעילות לטרקטורים וציוד חקלאי, כך שלהגיד שהן לא מתאימות לעבודה קשה זה קצת יומרני, בטח עם יצרן כ"כ מבוסס בתחום.
גם הניסיון שלי עם ARB כולל כמה חוויות לא מוצלחות אבל הן היו בעיקר ברכבים שהרכב עמד זמן רכב מאד בין הפעלות, והסברה היא שזה שילוב של התקנה לא הכי מוקפדת עם זה שהנעילה, כמו הרבה מאד ציוד מכני, צריכה הפעלה תקופתית, גם אם כתפעול שוטף, ולא רק בטיולים.
סליחה אבל מתלבש על השרשור,
מיהו המקצוען לטיפול במערכת הזאת ?
יש בישראל כמה סדנאות שיפורים/מוסכים בעלי נסיון רב מאוד בהתקנת נעילות מפוקדות לחץ-אוויר והם עושים את זה טוב מאוד.
הבעיה כפי שאני רואה אותה, כמשתמש בנעילה מפוקדת לחץ אוויר (שעד היום, למעט כמה דליפות קלות, היא בסדר גמור בד"כ) - היא בקונספט.
כל הקונספט של נעילה נשלטת הוא בעייתי בלשון המעטה, ובמיוחד נעילה מפוקדת לחץ אוויר. יש יותר מדי מכלולים וחלקים בדרך שעלולים/מעוניינים להתקלקל/לפשל: מדחס, צנרת אוויר, חיווט חשמלי, מתגים (שניים), מכלול הנעילה, טבעות אטימה...
חוק מרפי קובע שאחד מהם תמיד יתקלקל/יפשל/ישרף/יקצר/ידלוף ברגע האמת. כשנזדקק להם.
וחוק מרפי נכון ואמיתי יותר מכל הנוסחאות של המהנדסים.
כל גדולתן של ARB ודומותיה היא בזמן שלא מפעילים אותן. להיות עם ולנסוע בלי.
אבל אם לא הפעלת אותה חצי שנה נניח, הסיכוי שהיא תפעל כהלכה כאשר כן תצטרך - אהההה... פיפטי-פיפטי שכזה.
אף אחד גם לא מבטיח לך, גם אחרי החלפת טבעת אטימה שנעשתה כראוי ע"י מתקין מורשה ומנוסה, שאחרי כמה חודשים היא לא תדלוף שוב ותדרוש מהקומפרסור לפעול שוב ושוב תוך כדי טיפוס מעלה ארוך למשל, ולהגיע שוב למתקין מוסמך, ושוב לפתוח דיפרנציאל, ושוב להחליף טבעת גומי מסריחה.
פעם בשבוע אני מפעיל כדי לוודא שכל העסק עובד. טפו טפו בינתיים הכל בסדר, נכון לרגע זה. מה יהיה עוד שבוע? השד יודע. ואת זה בדיוק אני כל כך שונא. כי עם נעילה אוטומטית טובה אתה יודע שהיא שם ושהיא תמיד תפעל ושאתה נעול וזהו זה. בלי משחקים, בלי חיווטים שהשתגעו, בלי טבעות גומי קרועות, בלי נשיפות אויר.
וכאן תבוא ההטפה הידועה בנימה הפולנית - אני אומר לכם את זה על נעילות נשלטות כבר שנים על שנים ואתם לא מקשיבים. אגב, גם על OX אני כבר שומע כמה סיפורי זוועות....
דטרויט לוקר חברים. זו ה-נעילה. תמיד היתה, תמיד תהיה. הטובה מכולן. אין נעילה שתשווה לה. וגם לוקרייט עושה עבודה מצויינת אם אתם רוצים לחסוך כמה דולרים.
ראיתי השבוע שיש רכבים צבאיים עם נעילת ARB
האם זה לא מצביע על אמינותה ?
או שהם פשוט מרשים לעצמם (מבחינה כלכלית) לתקן/להחליף כשלא עובדת ?
יש בישראל כ
דטרויט לוקר חברים. זו ה-נעילה. תמיד היתה, תמיד תהיה. הטובה מכולן. אין נעילה שתשווה לה. וגם לוקרייט עושה עבודה מצויינת אם אתם רוצים לחסוך כמה דולרים.
מסכים לאחורית,
בדיפנדרים, כידוע, יש בעיה ״קטנה״ עם נעילה אוטומטית קידמית ולשים אחורית אוטומטית וקידמית נשלטת לא משתלם...
העובדות מוכיחות כי נעילה נשלטת יכולה להיות אמינה ועמידה לאורך השנים.
10.5 שנים עם נעילות נשלטות מבוססות ואקום, זחילת סלעים על בסיס קבוע.
הבעיה היחידה שלי הייתה סביב המתג שמפעיל את הנעילה. הוחלף לחדש ונפתרה הבעיה. לעולם לא היו דליפות אוויר. המנגנון שמפעיל את הנעילה מאוד פשוט עד כדי גאוני.
הבעיה העיקרית בנעילות ARB היא לא הנעילה, אלא המערכת סביבה. כל רעיון האוויר, O-RING מתבלה, טבעת צינורית דולפת לא רק פגעה במוניטין של היצרן אלא יצרה תדמית כוללת שנעילות נשלטות לא אמינות. הרי היצרן מצהיר מראש שהמערכת לא אטומה ושהקומפרסור ממשיך לנפח כל מספר דקות.
הנעילות הנשלטות המגיעות ברוביקון, הן אוויר והן חשמל, נחשבות לאמינות מאוד. זה ש ARB היו חלוצים בתחום לא אומר שתכננו פתרון נכון ואמין.
אני לא מכיר אחד אבל אחד שיש לו ARB ולא סובל מבעיות אמינות בעיקר סביב דליפות אוויר ושחיקת המערכת התומכת. זה מזכיר לי קצת את ימי האלפה שבעיות האמינות תמיד תורצו בכל שלא יודעים לטפל ברכב.
לעומת זאת, אני מכיר לא מעט משתמשים שמאוד מרוצים מהפשטות של OX, החוזק והאמינות. גם החשמליות די אמינות אבל רגישות לנסיעה במים.
הבעיה הנפוצה ב OX היא כוון הכבל כדי להגיע ל 100% נעילה אבל once הכבל מכוון, הנעילה הזאת מאוד מאוד אמינה.
בקיצור התרחקו מ ARB כולל הדגמים האחרונים שלהם. התכנון שם לקוי מהבסיס.
ראיתי השבוע שיש רכבים צבאיים עם נעילת ARB
האם זה לא מצביע על אמינותה ?
או שהם פשוט מרשים לעצמם (מבחינה כלכלית) לתקן/להחליף כשלא עובדת ?
ביחד איתך ראיתי השבוע עשרות רבות של דיפנדרים והאמרים צבאיים....
האם זה מצביע על אמינותם?....
אני סבור שהשיקולים בצבא שונים משלנו. אם הכלי/מוצר מתאים לדרישות מוגדרות (שהן שונות בתכלית מאלה של רכב אזרחי) - הצבא יצטייד בו ולא ניכנס כרגע לתהליכי קבלת החלטות ובחירה דווקא בכלים מסויימים - תהליכים שלעולם יהיו חשודים בשחיתויות, קומיסיונים, קשרים, פוליטיקות קטנוניות וכו', פשוט כי כשמדובר בחוזי הצטיידות עצומים במיליונים רבים מאד של דולרים, תמיד יהיה מי שילטשו עיניים לגרוף פירורי אחוזים מזה על תיווך וכו'...
תחזוקה? אמינות? הדיפנדר שלך נכנס לטיפול שבועי? בטוח שלא. גם לא הסופה שלי. אבל בצבא הכלים המבצעיים שראינו נכנסים לטיפול שבועי כמו שעון. על איכו תהטיפול הזה אפשר אולי להתווכח, אבל בוא ונסכים שכעיקרון, כל מה שבלוי/לקוי, מוחלף מיד בחדש/משופץ ישר מהמדף ולא עושים חשבון לעלויות. צבא זה גוף שאוכל כסף כל הזמן, הוא לא אמור להיות כלכלי והוא לא אמור לייצר רווחים, רק הפסדים.
גם התחביב שלנו רחוק מלהיות כלכלי אבל אנחנו, רובנו לפחות, גם היותר אמידים שבינינו, לא ממהרים לפוצץ אלפים בלי חשבון וכן מחשבים כל שקל.
ולכן לא כל מה שמתאים לדרישה מסויימת בצבא, מתאים גם לך כג'יפאי פרטי שמתנהל על תקציב מוגדר (וזעום). מצד שני, דברים שאתה כג'יפאי פרטי יכול להתרגל אליהם ולחיות איתם, למשל השפעות מסויימות של נעילה אוטומטית על התנהגות הרכב, בצבא לא מוכנים לקחת את הסיכונים האלה. בעיקר משיקולי בטיחות/מיומנות של החיילים שרובם צעירים מאד ובכל מה שקשור לנהיגה, בעיקר ביחידות שלא נחשבות ל"מובחרות" - ההדרכה וההכשרה שהם מקבלים לא תמיד מספיקות (בלשון המעטה ואני מאוד עדין בהגדרות) הם חסרי מיומנות וחסרי נסיון, והם עלולים להיות מעורבים בתאונות או סתם לגרום נזק לכלי.
לכן הצבא כבר יסתדר בלי נעילות בכלל או שיעדיף נעילה נשלטת (ובטח יאסור על השימוש בה ללא אישור מיוחד... כמו שימוש במודולציה בהאמרים שבהרבה יחידות פשוט אסור בגלל האפשרות לנזקים. כששמעתי את זה קיבלתי חום).
מנסיוני נעילה אוטומטית היא מוצר אמין לחלוטין עם אפס תחזוקה ואפס עלויות שוטפות מהרגע שהותקנה. ולעומתה נעילה נשלטת היא מוצר שאמינותו לעולם תהיה שנויה במחלוקת וזה במקרה הטוב. לא, ממש לא מתאים לי לשלם אלפיה על פתיחת וסגירת סרן בכל פעם שטבעת אטימה נשחקת, ממש כמו שזה יבאס לי את התחת לנסוע לטיול בדרום, לפוצץ מאות שקלים על דלק ולהגיע לאיזה מעלה שכבר מזמן חיכיתי להתעמת איתו, ולגלות שנעילה נשלטת לא פועלת - ולא משנה למה. בין אם דליפת אוויר, בין אם דליפת ואקום, בין אם מתג שכשל או חיווט שקיצר. מה אכפת לי למה? אם זה לא עבד, זה גרם לי במקרה הטוב לפתוח מכסה מנוע ולהוציא כלי עבודה ולעכב את כל החברים שלי, או שבמקרה הרע גרם לי להיכשל במעבר מכשול ואולי אפילו להיכנס לסיטואציה מסוכנת ולקלקל לי את כל הטיול). בקיצור, כל עוד זה פועל - זה נפלא. אבל אם זה לא פועל - באסה גדולה. ואני שונא להתבאס.
ככל שזה תלוי בי, את הכסף שלי אני הייתי שם אך ורק בנעילות אוטומטיות (דטרויט, לוקרייט, ספרטן וכו') שהוכיחו את אמינותן מעבר לכל ספק. התקנה נכונה פעם אחת וזהו. שגר ושכח. זה תמיד עובד, תמיד צפוי. אין הפתעות ואין אכזבות. כן, יש גם חסרונות מעטים, אבל הם ידועים ולא מפתיעים ולכן גם אין בעיה להתרגל ולחיות איתם. אני קורא לזה שקט נפשי.
כל זה כמובן נכון לכלי רכב בקונפיגורציה ובתנאים שאני חי איתם ביומיום, כלומר הנעה אחורית בכביש, 4X4 רק בשטח.
לכלים עם 4X4 קבוע כמו לנדרוברים וכו' יש את המגבלות הטכניות שלהם שמחייבות נעילה נשלטת מלפנים.
איך בסופו שלדבר, בכל נושא שמעורב בו 4X4, מגיעים לכפתורים וחשמל ואויר וכל מה שמציין "קידמה".
כבר היו המון ויכוחים/דיונים על היתרונות והחסרונות של נעילה נשלטת/אוטומטית.
נכון שכל רכיב שנוסף (לכל דבר) יוצר נקודת כשל פוטנציאלית נוספת - מכניקה פשוטה, ללא כל קשר למרפי, שכבודו במקומו מונח. כך אפשר להגיד על מזגן, גיר אוטומטי, מתג אורות , צופר, 3-4-5-6-7-8 הילוכים בגיר אוטומאטי ועוד ועוד ועוד - אם אלה לא היו, כנראה (ברמת סבירות גבוהה +) שלא היו מתקלקלים - אז מה, שנוותר עליהם?
מתקדמים, זה הכיוון ואחרי שמתרגלים, גם אי אפשר ולא רוצים לחזור לאחור.
בקשר לנעילה אוטומטית, וצורת ההפעלה/עבודה שלה, נראה לי שהיום, עם מערכות בקרת המשיכה, יש בעיה להתקין ובסופו של דבר, יהיו מקרים שהרכב "יעצור" דווקא את הגלגל המניע... אופס. סיפקתי עוד תחמושת לדינוזאורים מתנגדי הקידמה..
אני מעדיף שליטה, גם ליומיום וגם לשטח.
בסרן האחורי של הריינג' שלי יש (וגם בקודם היה) נעילה של מקנמרה. נדמה לי ש-TJM קנו אותו, או משהו כזה.
במקום כל הסיבוך של ARB, עם טבעות האטימה , יש בנעילה של מקנמרה/TJM בוכנה פניאומטית קטנה ואטומה לגמרי, שהיא זו שמזיזה "מזלג", שנועל את גלגלי השיניים.
נכון, יש שימוש בלחץ אויר להפעלה (יש/היתה גם גירסת ואקום, ולא נראה לי שזותהיה בעיה לעשות חשמלית..) אבל אין שום טבעות אטימה שסובבות כל הזמן ונשחקות או מנגנון מסובך אחר. אצלי עבדה שנים ללא אף תקלה (נשברה ציריה אחת, מיד לאחר ההתקנה אבל זו לא היתה בעייה של הנעילה אלא של הציריה ו..הנהג) ולא שמעתי מאף אחד אחר שהותקנה אצלו, שהיתה לו בעייה...
זה רק אתה שמקשר את הסיבוכים ל"קידמה".
למרות שהקידמה הטכנולוגית הזו במכוניות של השנים האחרונות עושה לנו המון צרות, כי כבר קשה עד בלתי אפשרי, לתחזק לבד מכונית מודרנית. לא לחינם המציאו כאן את המושג "מפלצת מוצצת".
אנחנו, בג'יפים הדי פרימיטיביים שלנו, מה אכפת לנו קידמה או לא? נעילה זה רק גוש ברזל ויש לו תפקיד מוגדר לעשות. אני דורש ממנו לעבוד תמיד כשאני צריך, להיות אמין ולא לעלות תועפות בתחזוקה שוטפת (למעשה - אני מצפה ממנו לא לעלות שקל בודד בתחזוקה שוטפת, פשוט כי ככה התרגלתי עם נעילה אוטומטית... אולי אני טועה?...) . מכיוון שיש כל מיני נעילות, שבסופו של דבר כולן מיועדות לבצע את אותו תפקיד, אני ואתה יכולים להשוות ולהחליט מה אנחנו מעדיפים - אמינות או נוחות. ברכב שטח ייעודי, ספרטני, שכל נושא הנוחות די משני בו ושכבר נוסע די מעט אבל בכל טיול שהוא כבר עושה תמיד יש קטע אחד או שניים שכן דורשים מהנעילות לעבוד, הבחירה שלי מאוד ברורה.
גילוי נאות: 11 שנים נסעתי על נעילות אוטומטיות בלבד, מאחור ומלפנים, והייתי מאושר.
כבר 3 שנים בדיפ' הקדמי שלי יש נעילה נשלטת מפוקדת אוויר. עד היום האמינות שלה היתה בסדר גמור בסה"כ - היו תקלות בודדות, בעיקר בהתחלה. הקומפרסור היה נכנס לעבודה פעם ופעמיים כאשר הנעילה מופעלת במשך כמה דקות רצופות תחת עומס (נגיד טיפוס מעלה ארוך כמו זיק או העליהי לסרטבה).
בפעם הקודמת שזה קרה פתחנו את הסרן וטבעת האטימה נמצאה פגומה/בלויה/השד יודע מה (וזאת אחרי תקופה מאד קצרה של שימוש). פתיחת הסרן, האיבחון והתיקון התבצעו אצל אחד מבעלי המקצוע המעולים בענף (אסף הלוי) שעל מקצועיותו בהתקנת נעילות כאלה אין עוררין.
אחר כך היה שקט לתקופה ארוכה. מצד שנ יהנעילה לא נדרשה לעבוד הרבה כך שקשה לשפוט.
בטיול האחרון לציר הנפט טיפסנו את זיק. נעלתי קדמי לפני תחילת הטיפוס והקומפרסור נכנס לעבודה פעמיים תוך כדי הטיפוס (שעבר בלי קושי, חלק כמו חמאה, זאת אומרת שהנעילה פעלה היטב ונשארה נעולה כל זמן הטיפוס). חברים עם נסיון בנעילות כאלה אומרים לי להירגע כי ככה זה צריך להיות - שזה בסדר שהקומפרסור נכנס לעבודה בסיטואציה כזו. נשמע לי מוזר, אבל נו שוין. כל עוד הנעילה עובדת אין לי טענות.
בטיפוס המדרגה הקטנה בטיול הלילה האחרון הנעילה עבדה יופי והקומפרסור שתק כל הדרך למעלה, אבל זו היתה מדרגה אחת - אמנם עבה אבל קצרה - וקשה היה לקרוא לטיפוס של כמה שניות בשם "עומס".
אני עדיין מפעיל פעם בשבוע כדי לוודא שזה עובד ושוב אני מזכיר - כל עוד זה עובד - זה נפלא. אבל אחרי שלשו שנים אני עדיין לא מרגיש שום בטחון בקונספט המורכב הזה.
ממש לא.
אתה הוא זה שמטיף נגד כל דבר שיש לו "כפתור" להפעלה ניתוק, שלא לדבר על איזה מחשב שמחליט "במקומך" - ברזל "טיפש", שיחליט במקומך, זה בסדר אבל משהו חכם... לא, לא ולא!!! :rolleyes:.
נכון, יש מעט מאוד דברים שמתקלקלים בדבר שאין בו חלקים אבל זה כבר לא עובד ככה, כמו שאתה בעצמך אומר - ועדיין בוחר בסופה ולא, נאמר, באיזה CJ עם קרבורטור וידית של הילוכי אופניים, שמחוברת למצערת - התרגלת לחיים הנוחים...
בסופה שלי הותקנה מאחור נעילה אוטומטית והיית מאוד מאוד מבסוט ממנה והתעלמתי לגמרי מכל מיני משיכות וציוצים קטנים, בסיבובים בכביש רטוב.
בריינג' האופציה הזו קצת פחות רלוונטית אבל זה מה שמשלמים על נוחות ושקט ופחות אבק בגרון.
אני לגמרי מסכים איתך, בכל הנוגע לפחד "האם יעבוד או לא", של הנעילה הנשלטת (אויר, חשמל, כבל - לא ממש משנה) אבל זה המחיר של דפרנציאל "רגל" לנסיעה "רגילה" וחיבור-ניתוק-חיבור מלפנים, בשעת הצורך במעברים בעייתיים ואו שיפועי צד ואני, כמוך, מאוד נגד המחיר שעולות כל הנשלטות האלה אבל צריך לקחת בחשבון, שלרוב כלי הרכב היום (כמו שאמרתי, אלה עם מערכות הבקרה מבוססות מהירות גלגל שונה) הנעילה האוטומטית פחות רלוונטית.
צריך למצוא את הנשלטת האמינה ביותר ואני חושב, שמבין הזולות יותר, זו בתצורת מקנמרה היא האמינה יותר - קראתי גם שהיא "נמצאת בשטח" הרבה לפני ה-ARB.
דרור,
נקודתית, במקרה ש״ח בעיה ב-ARB אתה לא יכול לתפעל אותה ידנית עם יש בעיה,
יש נשלטות שגם במקרה של ״אבדן שליטה״ בפיקוד, אתה יכול לנתק/לחבר ידנית.
אולי מסורבל, ואולי לא אוטומטי כמו נעילה אוטומטית, אבל מנגנון פשוט יותר מנעילות מפקודות אויר.
וכל זה עם היתרון של נסיעה פתוחה כשלא צריך סרן נעול.
דרור, כל מה שאמרת על נעילות נשלטות מאפיין ARB .
אם הייתי מבטיח לך נעילה נשלטת שתחזיק לך כמעט 11 שנה עם כשל אחד שנקרא מפסק הפעלה , לא היית לוקח ?
ואת הכשל הזה אפשר למנוע על ידי התקנת OX :-)
בקיצור תתקדם קצת. אל תישאר לנו פרימיטיבי לנצח. לדעתי אפילו נעילה אוטומטית דורשת תחזוקה מסויימת לאחר 11 שנות שימוש בתנאים לא קלים כלל.
אני חושב שצריך לעשות קצת הפרדה בנושא הקידמה במכוניות....
בפרייבטים - הקידמה היא מבורכת, הרכבים יותר בטיחותיים, יותר חסכוניים,יותר נעימים, מהירים וכו' וכו'.
נכון - זה עולה לנו במחירי הטיפולים והחלקים...אבל מצד שני, גם ככה 90% מהאנשים לא יודעים לעשות יותר מלהחליף גלגל ככה שזה לא באמת משנה.
בשטח - הסיפור כבר שונה, משום ששם אתה לא יכול פשוט לחכות בצד הכביש ולהזמין גרר, ואיזה חבר יכול פשוט לבוא לאסוף אותך.
הדבר האחרון שאתה רוצה שיקרה בשטח - הוא שתתקע.
אז עכשיו אנחנו מדברים על נעילות שלא עובדות, אז זה לא בהכרח גורם לתקיעה(אלא אם היא ננעלת קבוע ולא ניתן לשחרר ואז אי אפשר לסוע ככה בכביש)
אבל בכל מה שנוגע למערכות המנוע והגיר - לא הייתי רוצה שאיזה חיישן פתאום בגלל אבק יקרא נתונים לא נכונים וינעל את הרכב במצב חירום שאי אפשר לסוע בו או משהו דומה.
לדעתי בשטח - הכי פשוט שאפשר.
זה למה אגב, אני לרוב ממליץ למי שיכול שיחזיק שני רכבים - אחד פשוט כמה שיותר שמיועד לשטח בלבד, והשני פרייבט מפנק ליום יום.
כבר 3 שנים בדיפ' הקדמי שלי יש נעילה נשלטת מפוקדת אוויר. עד היום האמינות שלה היתה בסדר גמור בסה"כ - היו תקלות בודדות, בעיקר בהתחלה. הקומפרסור היה נכנס לעבודה פעם ופעמיים כאשר הנעילה מופעלת במשך כמה דקות רצופות תחת עומס (נגיד טיפוס מעלה ארוך כמו זיק או העליהי לסרטבה).
בפעם הקודמת שזה קרה פתחנו את הסרן וטבעת האטימה נמצאה פגומה/בלויה/השד יודע מה (וזאת אחרי תקופה מאד קצרה של שימוש). פתיחת הסרן, האיבחון והתיקון התבצעו אצל אחד מבעלי המקצוע המעולים בענף (אסף הלוי) שעל מקצועיותו בהתקנת נעילות כאלה אין עוררין.
אחר כך היה שקט לתקופה ארוכה. מצד שנ יהנעילה לא נדרשה לעבוד הרבה כך שקשה לשפוט.
בטיול האחרון לציר הנפט טיפסנו את זיק. נעלתי קדמי לפני תחילת הטיפוס והקומפרסור נכנס לעבודה פעמיים תוך כדי הטיפוס (שעבר בלי קושי, חלק כמו חמאה, זאת אומרת שהנעילה פעלה היטב ונשארה נעולה כל זמן הטיפוס). חברים עם נסיון בנעילות כאלה אומרים לי להירגע כי ככה זה צריך להיות - שזה בסדר שהקומפרסור נכנס לעבודה בסיטואציה כזו. נשמע לי מוזר, אבל נו שוין. כל עוד הנעילה עובדת אין לי טענות.
בטיפוס המדרגה הקטנה בטיול הלילה האחרון הנעילה עבדה יופי והקומפרסור שתק כל הדרך למעלה, אבל זו היתה מדרגה אחת - אמנם עבה אבל קצרה - וקשה היה לקרוא לטיפוס של כמה שניות בשם "עומס".
אני עדיין מפעיל פעם בשבוע כדי לוודא שזה עובד ושוב אני מזכיר - כל עוד זה עובד - זה נפלא. אבל אחרי שלשו שנים אני עדיין לא מרגיש שום בטחון בקונספט המורכב הזה.
דרור,
האם יש לך ARB (מה שנקרא תוצרת אוסטרליה אורגינל) או משהו שנראה דומה ומיוצר (ככול הנראה) בסין ?
תודה
רענן
יש אצלי בולסטר, והנסיון - לא רק שלי - מלמד שהיא לא טובה/גרועה מ-ARB.
למה אתה משוכנע ש-ARB האוסטרלי המקורי טוב יותר מבולסטר שמיוצר בסין או כל נעילה אחרת באותו קונספט?
מהמידע שיש לי עד היום תקלות במוצר האוסטרלי המקורי בכלל לא נדירות ואין שום סיבה הגיונית להעדיף אותו על פני ה"חיקוי" שאיכותי לא פחות ממנו אבל עולה הרבה הרבה פחות. לאיכות ההתקנה יש משקל מאוד גדול וחלק ניכר מהאבזרים ההיקפיים הם למעשה זהים (למה למעשה? הם זהים) - מתגים, חיווטים, צנרת, הכל אותו דבר. הקומפרסור המקורי של ARB תמיד היה יקר מדי ואף פעם לא היה שוס גדול, אין שום סיבה הגיונית בעולם להעדיף אותו על הקומפרסור של בולסטר, ונעזוב לרגע שרבים מנסים לחסוך ומקמבנים קומפרסור של ל.כ. או דומה שעולים הרבה פחות מהקומפרסור הממותג ועדיין עושים עבודה טובה + יכולת ניפוח גלגלים הרבה יותר טובה.
הסתכלת פעם על מכלול הנעילה עצמו? לפחות בדנה 30 של סופה, אני הסתכלתי. כולל לתוך נעילה מפורקת. המוצר של בולסטר נראה ומרגיש יותר מסיבי. הבעיה הגדולה היחידה של ה"חיקוי" היא פסיכולוגית (ואני לא מזלזל בזה) - כי הוא מיוצר בסין. אבל אחרי שתבדוק ותגלה כמה מותגים בעלי שם העבירו את הייצור שלהם לסין, אולי זה ירגיע אותך. ואולי לא.
הבעיה שלי היא לא עם מותג כזה או אחר ואפילו לא עם ארץ הייצור אלא עם העיקרון - כל הקונספט של נעילה מופעלת אוויר. יותר מדי מכלולים = נקודות כשל אפשריות רבות מדי לאורך המערכת.
ושוב - כל הזמן שזה פועל, זה נפלא. אבל אני לעולם לא אהיה בטוח במאה האחוזים שזה יפעל בדיוק כשאצטרך את זה. בכל פעם שאני לוחץ על הכפתורים, הקומפרסור עובד ואני מרגיש שההגה התקשח, יורדת לי אבן קטנה של דאגה מהלב.
זה היתרון של נעילה אוטומטית וגם של נעילה נשלטת מכאנית כמו OX, שפשוט אין דאגות.
למרות שגונבו לאזניי שמועות עקשניות (שדי הפתיעו אותי) שגם OX לא נקייה מבעיות.
הבעיות ב OX הן בגדר חבלי לידה, קשיי הסתגלות וכו'.
ובשפה טכנית, כוון הידית לאופטימום נעילה / שחרור נעילה לפעמים לוקח זמן והגעה חוזרת לסדנא.
אני מאמין שגם זה יפתר בקרוב עם קצת יותר נסיון בקרב המתקינים.
יש אצלי בולסטר, והנסיון - לא רק שלי - מלמד שהיא לא טובה/גרועה מ-ARB.
למה אתה משוכנע ש-ARB האוסטרלי המקורי טוב יותר מבולסטר שמיוצר בסין או כל נעילה אחרת באותו קונספט?
מהמידע שיש לי עד היום תקלות במוצר האוסטרלי המקורי בכלל לא נדירות ואין שום סיבה הגיונית להעדיף אותו על פני ה"חיקוי" שאיכותי לא פחות ממנו אבל עולה הרבה הרבה פחות. לאיכות ההתקנה יש משקל מאוד גדול וחלק ניכר מהאבזרים ההיקפיים הם למעשה זהים (למה למעשה? הם זהים) - מתגים, חיווטים, צנרת, הכל אותו דבר. הקומפרסור המקורי של ARB תמיד היה יקר מדי ואף פעם לא היה שוס גדול, אין שום סיבה הגיונית בעולם להעדיף אותו על הקומפרסור של בולסטר, ונעזוב לרגע שרבים מנסים לחסוך ומקמבנים קומפרסור של ל.כ. או דומה שעולים הרבה פחות מהקומפרסור הממותג ועדיין עושים עבודה טובה + יכולת ניפוח גלגלים הרבה יותר טובה.
הסתכלת פעם על מכלול הנעילה עצמו? לפחות בדנה 30 של סופה, אני הסתכלתי. כולל לתוך נעילה מפורקת. המוצר של בולסטר נראה ומרגיש יותר מסיבי. הבעיה הגדולה היחידה של ה"חיקוי" היא פסיכולוגית (ואני לא מזלזל בזה) - כי הוא מיוצר בסין. אבל אחרי שתבדוק ותגלה כמה מותגים בעלי שם העבירו את הייצור שלהם לסין, אולי זה ירגיע אותך. ואולי לא.
הבעיה שלי היא לא עם מותג כזה או אחר ואפילו לא עם ארץ הייצור אלא עם העיקרון - כל הקונספט של נעילה מופעלת אוויר. יותר מדי מכלולים = נקודות כשל אפשריות רבות מדי לאורך המערכת.
ושוב - כל הזמן שזה פועל, זה נפלא. אבל אני לעולם לא אהיה בטוח במאה האחוזים שזה יפעל בדיוק כשאצטרך את זה. בכל פעם שאני לוחץ על הכפתורים, הקומפרסור עובד ואני מרגיש שההגה התקשח, יורדת לי אבן קטנה של דאגה מהלב.
זה היתרון של נעילה אוטומטית וגם של נעילה נשלטת מכאנית כמו OX, שפשוט אין דאגות.
למרות שגונבו לאזניי שמועות עקשניות (שדי הפתיעו אותי) שגם OX לא נקייה מבעיות.
מצטער אבל,
יש פה מישהו עלום שם ולא מוכר שמתלונן על נעילת ARB ומשאיר אותנו במתח מה קרה בכלל ...(כך עשה גם בשרשור בג'יפטריפ).
עונה בעל OX (אופיר שאני מעריך באופן אישי) עם יהירות ישראלית טיפוסית "שהתכנון שם לקוי מהבסיס" .
אתה דרור "מרביץ" את המשנה הסדורה (הקבועה) שלך (שסה"כ אני דיי מסכים איתה מבחינת אפשרויות לכשל). אבל,
אתה שוכח לציין פרט חשוב מאוד ! בכלל אין לך ARB ! וכול התקלות שהיו לך וציינת הן בנעילת חיקוי.
אז ייתכן שהתקלות בחיקוי ובמקור הן דומות. אך בטוח אין לך בסיס מידע מספיק גדול כדיי לבצע סטטיסטיקה ולקבוע קביעות נחרצות.
חבל שחיקוי סיני (זבל או לא זבל אני לא יודע) מקבל פה תשבוחות מצד מנהל בכיר אך באותה נשימה מושמץ יצרן וותיק שעל גבו המעתיקים רוכבים.
ואם רוצים לדעת למה זה מעתיקן ללא כול יכולת פיתוח, חפשו דגמים חדשים שלו שלא קיימים ב ARB . אופס לא מוצאים ...
שורה סופית,
אני לא חסיד של אוטומטיות ובפרט בסרן קידמי. יתרה מכך ישנם רכבים שאין אפשרות להתקין אוטומטית בסרן הקידמי (4X4 קבוע) .
שנים נהגתי עם ARB ק+א ללא בעיות. לכן גם כשהוספתי נעילה ברכב החדש בחרתי ב ARB ולא בחיקוי הזול.
למען הגילוי הנאות, אין לי שום מניות אצל הנפלד וקיבלתי מהם שרות מצויין רק אחרי שפניתי למהנדס הראשי ב ARB (התאמת נעילה לקורונה שונה).
מצד מנהל בכיר רצוי שיהיה איזון אחראי ומסירת מידע על בסיס נתונים גדול.
פשוט מוצא פיך הוא "אורים ותומים" לחברה חדשים שמתכננים ושוקלים התקנת שיפורים.
על זה נאמר, "חכמים, היזהרו בלשונכם !"
יום טוב
רענן
shlomomos1
22-06-13, 12:42
כמה נקודות נוספות לדיון:
1. ל ARB ודומיה יש נקודת תורפה בסיסית שנובעת מהתכנון: חיבור אוויר "סובב" שאטימותו תלוייה באטמים דינמיים. החסרונות מכך הם:
- רגישות בהתקנה: כל שריטה, קמט באטם, גרגל חול או שבב יגרמו לכשל.
- האטם "עובד" ונשחק כל זמן שהגלגלים מסתובבים, גם בכביש ולא רק כשהנעילה עובדת. לכן יש לו אורך חיים מוגבל.
- איכות האטמים קריטית, האטם חייב לעמוד בשחיקה מצד אחד ולא לשחוק א החיבור הסובב מצד שני.
- זה שבעין נראה שהנעילה "מסיבית", חזקה, לא אומר כלום לגבי האמינות. מה שיקבע את אורך החיים הצפוי בין נזילות אוויר הוא טיב פני השטח והגימור בציר שנוגע באטם הדינמי, הטולרנסים של רוחב ועומק חריץ האטם, המרווח בין הציר לטבעת האוויר, סוג החומר ותכונותיו. גם התכנון של מעברי שמן יקבע את אורך החיים.
- כמו שנאמר ע"י דרור, עצם היות מוצר מיוצר בסין, (או אוסטרלי, או גרמני) לא אומר כלום על אמינות. הכל תלוי במפרט, בדרישות, ובאבטחת האיכות.
- נעילה פניאומטית ללא חיבור אוויר מסתובב (מקנמרה, אשקרופט) היא כמו מכנית או חשמלית: לא נשחקת ולא מועמסת כאשר היא לא מחוברת (99.999% מהזמן) לכן צפוי לה אורך חיים ארוך.
- לגבי תקלות שנובעות מכשל של מערכת החשמל / אוויר, בחלק מהמיקרים אפשר "להטליא" תיקון בשטח.
שלמה
רענן, אצלי לא מותקנת OX. עיין ערך ה avatar שלי או בתשובות קודמות שלי בשרשור זה.
כל הנאמר על בסיס עובדות ולא מיהירות ישראלית טיפוסית. אני די רגיש ליהירות המדוברת :-)
נהל דיון מבוסס עובדות והימנע מתדמית הישראלי היפה.
העובדה שלא נתקלת בבעיות אצלך בנעילה היא בגדר יוצא מן הכלל. לצערי.
שלמה, למרות הדיון הפסימי על דליפות אוויר ובעיות אמינות שונות, לדעתי חוזק הנעילה חשוב יותר מרמת האמינות. ARB נחשבת לחזקה מאוד. OX אף יותר. וזה סופר חשוב.
shlomomos1
22-06-13, 14:06
שלמה, למרות הדיון הפסימי על דליפות אוויר ובעיות אמינות שונות, לדעתי חוזק הנעילה חשוב יותר מרמת האמינות. ARB נחשבת לחזקה מאוד. OX אף יותר. וזה סופר חשוב.
דיפרנציאל ננעל מורכב משני מכלולים: דיפרנציאל ונעילה.
אין ספק שהדיפרנציאל ב ARB חזק ועמיד עם ארבעה SPYDER GEARS. אבל אם הנעילה לא עובדת כשצריך אותה אז בסה"כ יש לך דיפ' מחוזק פתוח, אז מה הטעם? תרכיב דיפ' מחוזק ללא נעילה.
מיכאל, האם זאת עדיין אותה הנעילה שהייתה בבעלותי בעבר ? RD127
כי אם כן, אתה צריך להעלות שרשור ש ARB הן הנעילות הטובות בעולם ושוות כל שקל.
הנעילה עברה אצלי 2 רכבים ( דיזל ובנזין ) שניהם עם צמיגים בקוטר 32". 5 שנים +-
ומאז אצלך עוד שנתיים +- ?
גם אצלי וגם אצלך הרכב עושה בין 4-6 טיולים בחודש? שבכולם נדרשת הנעילה הקדמית לעבוד?
אצלך עם צמיגים במידה מקבילה ל 33" ?
יש פה נעילה שעובדת בתנאים קשים מינומום 6 שנים.
על סרן שבמקור נוסע עם צמיג 29".
מה בידיוק הבעיה ?
שחר
רענן, אצלי לא מותקנת OX. עיין ערך ה avatar שלי או בתשובות קודמות שלי בשרשור זה.
כל הנאמר על בסיס עובדות ולא מיהירות ישראלית טיפוסית. אני די רגיש ליהירות המדוברת :-)
נהל דיון מבוסס עובדות והימנע מתדמית הישראלי היפה.
ARB יצרן שנעילותיו מורכבות ברכבי אקסטרים תחרותיים.
יצרן ותיק ובעל שם עולמי ולא מותג מדבקה בפרובינציה שנקראת ישראל.
זה שקיים תכן ושיטות אחרות זה מצויין. כך כלקוחות יש לנו מבחר אפשרויות בחירה בהתאם ליתרונות/חסרונות של כול שיטה.
בכול מקרה, גם אם תשקיע מליארד דולר בפיתוח נעילה, אין חיה כזאת "0" תקלות ! (גם רכיבי חלל כושלים לעיתים)
לגבי היהירות,
שנים עבדתי לצידם של טובי המהנדסים בארץ (תעשיה אווירית), מעולם לא שמעתי מצידם על תכן אחר (מערכות מוטסות אמריקאיות) שהוא ברמה של "תכנון לקוי מהבסיס" כמו שאתה קובע נחרצות.
על כן, גם אם הינך מהנדס מכונות בוגר הטכניון ו/או מומחה במטלורגיה, עדיף צניעות בהתבטאות (כמו שאני מכיר אצל מומחים אמיתיים). קח זאת כהארה בונה.
יום טוב
רענן
אוי רענן...
ל"עלום השם" הזה דווקא יש נסיון וקבלות בתחום הג'יפים. גדולים לפחות כמו שלי ושלך. אולי יותר. דווקא כדאי שתכיר אותו.
גם את אופיר (שאתה מכיר ומעריך) ונסיונו הלא מועט אתה שופט כ"יהירות".
גם את נסיוני המועט אתה פוסל. כי מה שמותקן אצלי "זה לא ARB" כשאני ממש לא משמיץ את המותג אלא מסתייג מהקונספט שלדעתי האישית מועד לתקלות מעצם תכנונו.
ולמה חבל שמוצר מקבל תשבחות אם הוא עובד? רק בגלל שהוא מתוצרת סין? או כי הוא לא ממותג נחשב ויקר?
דבר אחד בטוח - הרושם שמתקבל הוא שמי שלא חושב כמוך, הופך מיד ליהיר, לא מבין כלום.
ואז עולה השאלה מי פה היהיר?...............:rolleyes:
מה שקורה בשרשור הזה הוא החלפת דעות ותו לא. לכל אחד מאיתנו נסיון כזה או אחר, העדפות ברורות ומשנה סדורה.
אבל אני לא אלוהים וגם לא אתה. אין כאן "אורים ותומים". אבל אני לא אמנע את דעתי מגולשים אחרים שמחפשים מידע.
פותח השרשור מאוכזב מנעילת ARB ומפרט מה מפריע לו. אני טוען שזה לא המותג אלא הקונספט שלטעמי ולהבנתי ומנסיוני האישי עשוי להיות בעייתי. אם תטרח לגלול את העמוד על סופו תמצא שם את האזהרה הצהובה המפורסמת - כל אחד יכול לקרוא ולהחכים אבל את ההחלטות יצטרך לקבל בעצמו ולחיות איתן.
נ.ב.
קרא שוב את התגובה של שלמה שמעלה כאן כמה נקודות חשובות ומעניינות, שתקפות במיוחד באוטו כמו שלי - עם נעילה נוסח ARB מלפנים - ושבהיעדר נועלי טבור, מכלולי הסרן הקדמי שלו סובבים כל הזמן. הטעונים האלה תקפים גם לכל רכב בעל נעילה בנוסח ARB אבל אחורית או ללנדרוברים וכו' בעלי הנעה 4X4 קבועה. טבעות האטימה של הנעילה מתבלות בקצב כזה או אחר כי הציריה מסתובבת ונמצאת במגע איתה כל הזמן.
ARB
על כן, גם אם הינך מהנדס מכונות בוגר הטכניון ו/או מומחה במטלורגיה,
ירענן
רענן,
מה ההכשרה שלך בתחומים האלו?
דרור,
גם מחזש״ים למיניהם מסתובבים כל הזמן על מישורי החלקה.
אז יכול להיות שצריך להתייחס לבלאי הזה כצפוי, כמו שזה לא הפתעה במחז״ש שסיים תפקידו, ואז אפשר להגדיר זאת כנקודת תורפה( לא כשל) של מנגנון הנעילה הזה.
זה נכון שלנעילות נשלטות יש חסרון של עצם מנגנון הפעלה, אבל באותה המידה אני יכול להעלות טיעונים לא פחות משמעותיים על חסרונה של מע׳ ניתוק הנעילה הנעילות האוטומטיות=החיסרון העיקרי באוטומטיות..
ולגבי עצם הקונספט, אם נשים ספציפית את ARB בצד, עבור חלק מהמשתמשים החסרון של אחד הרבה יותר משמעותי מהחסרון של השנייה.
motorica.net
22-06-13, 17:13
דרור כמו שנאמר, אין לך ARB.
יש לך חיקוי סיני עלוב שנמכר בארץ במחיר מופקע במאות אחוזים משוויו המקורי (250$) באינטרנט לפני משלוח.
אני ראיתי בעין ונגעתי ורואים טוב מאד מה המקור ומה הזיוף, יש לי פה בבית נעילה קידמית חדשה ARB שלצערי עוד לא מצאתי את הזמן להתקין
אני מוכן לבזבז זמן שאין לי ולהשוות אותו לחיקוי הסיני שמוכרים בארץ, לא צריך לסיים תואר של הנדסת חומרים בשביל להבין איפה הולך הכסף.
בשנים האחרונות יש שינוי מהותי בקו מוצרים שלך ARB, הם עברו ממבנה של 3 חלקים ל-2 ושינו את המנגנון והפידבקים טובים מאד.
אפילו השרת בו מאוחסן האתר כבר התעייף מהוויכוחים שלנו ואני לא אחזור על מה עדיף נעילה נשלטת או פתוחה.
אני עברתי מאוט' לנשלטת מתוך בחירה ברכב אוט' שבו כמעט ולא מורגשת הנעילה. אין לי כסף מיותר וזה בא על חשבון דברים אחרים.
אם המוצר המקורי היה כ"כ גרוע איך זה שיש לו כ"כ הרבה חיקויים ? למה לא מחקים לוקרים אחרים , אפילו נעילות אוט' לסרנים גדולים שיקרות כמעט כמו ARB.
אני אגיד לך למה. מחקים מוצר שיש לו פוטנציאל מכירה ומה לעשות נעילות נשלטות לטעמי זאת הדרך הנכונה לצייד רכב שנוסע בכביש.
ואת זה אומר אחד שנוהג על ספורטיבית, הנעה אחורית נעולה בדיפרנציאל 40% שהתעטשות על הדוושה גורמת לזנב לצאת לטייל.
אם באותו מחיר הייתה אפשרות לאדם הממוצע (כזה שמכיר את לוח הכפל בע"פ) לרכוש נעילה נשלטת לא היה שוק לנעילות אוטומטיות.
הערת אגב.
הקייס של ARB כזה איכותי שתמיד החלפה של הקייס המקורי תהווה חיזוק של המקור. בסיני זה ללכת אחורה.
ויש גם את הסירטון הזה למי שלא מכיר:
http://www.youtube.com/watch?v=ewt7f-h8Wn4
אתה סותר את עצמך בהפרש של שלוש-ארבע שורות.
דטרויט לוקר עולה כמו ARB. ובכל זאת ממשיכים לייצר אותו כי יש מי שיקנה אותו וזה כנראה כי אין לו תחליף. גם לא "הנעילה הנשלטת הטובה בעולם" שלך.
אחרי שלוש שנים של ניסוי, למרות שה"חיקוי העלוב" עובד מצוין (עם דליפות אוויר פה ושם, בדיוק כמו ARB), ברור לי כשמש בצהרי אוגוסט שאם אני צריך לשים כסף - זה על נעילה אוטומטית. כזה אני.
ובינתיים נעילות מפוקדות אוויר דוגמת ARB וחיקוייה דולפות אוויר לאחר פרק זמן מסוים וזו עובדה. אף אחד לא בא בטענות לחוזק אלא לדליפות האוויר ולאופרציה של פתיחת סרן לכבוד החלפת טבעת האטימה בכל סוגי הנעילות שבנויות בקונספט הזה.
אצלך ואצל רענן כמובן שזה לא קורה, כי הרי אתם יודעים הכל הכי טוב. אבל מה עם כל היתר? כולם מטומטמים?
דורון, לפי מה שאתה אומר, הרי בחירה בנעילה מהסוג הזה זו הוספה של עוד מחז"ש שצפוי להתקלקל לתוך הביצה. קרא לזה נקודת תורפה או איך שתרצה. דליפות האוויר בנעילות כאלה כבר הפכו לשיגרה וכבר לא מפתיעות אף אחד. יש אנשים שמקבלים את זה באהבה, ויש כאלה שלא.
ולא נגעתי בשאר המכלולים והאבזרים שמסביב לנעילה כזו שגם להם פוטנציאל תקלות.
אני מזכיר לכל המתלהמים שנעילה נשלטת מפוקדת אוויר היא ציפור נפשם, שהטענות של פותח השירשור נגעו לדליפות האוויר, לאמינות ולעלויות התחזוקה - אם זה הקריטריון, אז ARB ובולסטר וכל דומותיהן נופלות משמעותית מכל נעילה אוטומטית וזו עובדה, וגם אם יעשו סלטה-מורטלה על המקלדת מרוב עצבים, את המציאות זה לא ישנה.
אוי רענן...
ל"עלום השם" הזה דווקא יש נסיון וקבלות בתחום הג'יפים. גדולים לפחות כמו שלי ושלך. אולי יותר. דווקא כדאי שתכיר אותו.
גם את אופיר (שאתה מכיר ומעריך) ונסיונו הלא מועט אתה שופט כ"יהירות".
גם את נסיוני המועט אתה פוסל. כי מה שמותקן אצלי "זה לא ARB" כשאני ממש לא משמיץ את המותג אלא מסתייג מהקונספט שלדעתי האישית מועד לתקלות מעצם תכנונו.
ולמה חבל שמוצר מקבל תשבחות אם הוא עובד? רק בגלל שהוא מתוצרת סין? או כי הוא לא ממותג נחשב ויקר?
דבר אחד בטוח - הרושם שמתקבל הוא שמי שלא חושב כמוך, הופך מיד ליהיר, לא מבין כלום.
ואז עולה השאלה מי פה היהיר?...............http://www.jeepolog.com/images/smilies/rolleyes.png
עלום השם נפנף בסיפור מתח בלשי ונעלם !
בנוסף, מותח אותנו שנחכה לתמונות ובדיקות מעבדה (סקרן באיזה מעבדה מדובר).
לקינוח הוא גם ממליץ לנו לא לקנות את היקר (ARB מן הסתם ).
כשהסיפור ללא תימוכין הפך להיות "עליהום" בהשראתך דרור, חשבתי שיש צורך לשים דברים על דיוקם.
אני בטוח שטעית ולא במכוון השמטת את זה שבעצם רשמיך האישיים הם ממוצר חיקוי של ARB .
את הוויכוח בין נשלטות לאוטומטיות טחנו עד דק ! אין טעם לטחון שוב בנושא.
לכול אחד יש העדפות ובהתאם עושה את הבחירה שלו.
אם היה רק "אמת אבסולוטית אחת", לא היו עוד סוגי נעילות.
אגב, אם היית קורא את התגובה שלי לעומק, היית רואה שציינתי שאני דיי מסכים עם דעותיך בקשר לאפשרויות לכשל.
לעניין האישי,
אני מעריך מאוד אותך ואת אופיר ללא קשר לכול מחלוקת ונושא !
דווקא בזכות זה היה חשוב לי מאוד להאיר את עינייך.
ההבדל ביני לבינך, אני קלדן אינטרנטי (אנונימי ), אתה מיצג הנהלת אתר מקצועי מכובד ! הכתיבה והדעות שלך נחשבים פי כמה מונים משלי (ושאר החברים).
אשמח אם תאיר עיניי היכן מתקבל הרושם שמי שלא חושב כמוני אני מבטלו כלא מבין כלום ביהירות ( אני מניח שמנגנון החיפוש באתר יסייע ).
קרא שוב את התגובה של שלמה שמעלה כאן כמה נקודות חשובות ומעניינות, שתקפות במיוחד באוטו כמו שלי - עם נעילה נוסח ARB מלפנים - ושבהיעדר נועלי טבור, מכלולי הסרן הקדמי שלו סובבים כל הזמן. הטעונים האלה תקפים גם לכל רכב בעל נעילה בנוסח ARB אבל אחורית או ללנדרוברים וכו' בעלי הנעה 4X4 קבועה. טבעות האטימה של הנעילה מתבלות בקצב כזה או אחר כי הציריה מסתובבת ונמצאת במגע איתה כל הזמן.
מצטער גם פה אני חולק עליך.
רק בנעילה יש טבעות אטימה ? לבוכנות במנוע שלך אין טבעות אטימה ? יש ויש להן בלאי שאתה משלים איתו.
ובקשר לעניין של ציריות מקדימה שמחוברות תמיד (סופה ללא לוקרים), זה לא שונה במאומה מהתקנת נעילה בסרן אחורי שתמיד סובב.
אז אין רכבים שנסעו לפחות 10 שנים בלי תקלה ? ואם קרה, מחליפים סט אטמים כמו שמתקנים כול מכלול ברכב שמתקלקל אחת ל...
רענן
אתה סותר את עצמך בהפרש של שלוש-ארבע שורות.
דטרויט לוקר עולה כמו ARB. ובכל זאת ממשיכים לייצר אותו כי יש מי שיקנה אותו וזה כנראה כי אין לו תחליף. גם לא "הנעילה הנשלטת הטובה בעולם" שלך.
אחרי שלוש שנים של ניסוי, למרות שה"חיקוי העלוב" עובד מצוין (עם דליפות אוויר פה ושם, בדיוק כמו ARB), ברור לי כשמש בצהרי אוגוסט שאם אני צריך לשים כסף - זה על נעילה אוטומטית. כזה אני.
ובינתיים נעילות מפוקדות אוויר דוגמת ARB וחיקוייה דולפות אוויר לאחר פרק זמן מסוים וזו עובדה. אף אחד לא בא בטענות לחוזק אלא לדליפות האוויר ולאופרציה של פתיחת סרן לכבוד החלפת טבעת האטימה בכל סוגי הנעילות שבנויות בקונספט הזה.
אצלך ואצל רענן כמובן שזה לא קורה, כי הרי אתם יודעים הכל הכי טוב. אבל מה עם כל היתר? כולם מטומטמים?
דורון, לפי מה שאתה אומר, הרי בחירה בנעילה מהסוג הזה זו הוספה של עוד מחז"ש שצפוי להתקלקל לתוך הביצה. קרא לזה נקודת תורפה או איך שתרצה. דליפות האוויר בנעילות כאלה כבר הפכו לשיגרה וכבר לא מפתיעות אף אחד. יש אנשים שמקבלים את זה באהבה, ויש כאלה שלא.
ולא נגעתי בשאר המכלולים והאבזרים שמסביב לנעילה כזו שגם להם פוטנציאל תקלות.
אני מזכיר לכל המתלהמים שנעילה נשלטת מפוקדת אוויר היא ציפור נפשם, שהטענות של פותח השירשור נגעו לדליפות האוויר, לאמינות ולעלויות התחזוקה - אם זה הקריטריון, אז ARB ובולסטר וכל דומותיהן נופלות משמעותית מכל נעילה אוטומטית וזו עובדה, וגם אם יעשו סלטה-מורטלה על המקלדת מרוב עצבים, את המציאות זה לא ישנה.
ועוד לא שמעתי אף מילה (רעה?) על נעילה מהסוג של מקנמרה, שם אין שום בעייה של מחז"ש/אטם שמסתובבים כל הזמן ונשחקים ו/או דליפות אויר.
נראה לי, דרור, שזה הפתרון בשבילך.
אני מסכים לחלוטין שהחלקים ההיקפיים של ARB, שמעלים את מחיר ההתקנה ללא הצדקה, לא "שווים" את המחיר (במיוחד הקומפרסור המצחיק והמעוצב). אי אפשר להכליל לגבי המערכות הסיניות. בחנתי כמה (לא התקנתי...) בשתי תערוכות SEMA ויש הבדלים ניכרים לעין, בכל הנוגע לאיכות החומרים (הניראית לעין) ולגימור - אתה מקבל מה שאתה משלם עליו. היו גם יצרנים שתימחרו את המערכת לפי רמת הגימור/חומרים שהמזמין דורש (בשני דוכנים היה מחירון ל3-4 רמות גימור/חוזק..) - אני מתאר לעצמי (אם אני זוכר נכון את השירשורים הראשונים של בולסטר) שזו של דרור היא ברמה הגבוהה יותר.
בכלל, יכולת החיקוי והייצור הסיני, בחלק מהמקרים, כבר מזמן לא מתסכמת בצורה כללית דומה/זהה - ראה ערך כננות.
אני גם לא מבין מה היתרון הגדול של ה-OX - אותו מבנה בדיוק, רק הפעלה קשה/מכנית יותר, עם כבל באורך הגלות, שצריך להזהר איך מחווטים אותו ולשמן מדי פעם. אותו רעיון, בעיות אחרות.
אין לי מניות/אינטרס בשום נעילה אבל אני באמת לא מבין, עם כל הטענות/ביקורות, למה לא מביאים ומתקינים את מקנמרה/TJM...
motorica.net
22-06-13, 19:08
דרור אני מציע לך לעשות ש"ב , אני גם זוכר שהעלתי את הנקודה הזאת בעבר בוויכוח דומה מולך.
דטריוט לוקר לדנה 60 עולה 600$ ~ ARB לאותו סרן בדיוק כפול 1200$ וזה לא כולל קומפרסור, כלומר פי 2.5 ~.
אז קודם כל בוא ונפריח את הטענה שלך. דטריוט לוקר לא עולה כמו ARB לאותו סרן, יותר קרוב ל 1/3.
לא טענתי מעולם כי ARB זאת הנעילה הכי טובה בעולם, ממש לא. מעדיף נעילה מקורית של טויטה למשל.
לרכב שברשותי אני חושב שזאת הנעילה הטובה ביותר כולל האוטומטית עם נסיון של מעל לשנתיים איתה.
אצלך זה הפך להיות מסע צלב וסביר להניח שאם הייתה לי סופה כנראה שגם הייתי מתקין ד.לוקר כי נעילה נשלטת לא תהפוך סופה לריינג' רובר ואת הכסף הייתי משקיע במקום אחר.
אני רק אומר שיש לדייק בעובדות.
וואללה, רענן, נסחפת קצת.
אתה משווה טבעות אטימה במנוע לזה?
מה אתה מקשקש, עם כל הכבוד..
וזה שאתה "אנונימי" ודרור "נחשב", זה אומר שהוא צריך "לסתום"?
איזה מין מסר זה? אם אתה באמת בעל יכולת השפעה, אל תגיד מה שאתה חושב, אחרת ...תשפיע?
איזו מין אמירה זו?
יענו, כל זמן שאתה לא בדיוק מבין על מה אתה מדבר ואין לך "שם" אתה יכול להגיד מה שאתה רוצה אבל אם וכאשר יהיה לך נסיון וידע ויכולת להגיע למידע ו"שם" של מי שמבין - תשתוק?
אולי בכלל שיפסיק לעבוד, שהרי זה מה שדרור עושה למחייתו (וכל מי שכותב בעיתון/אתר/וכו') - בודק דברים וכותב מה דעתו... ומקבל כסף עבור זה (אני מקווה) וזו גם הסיבה שקוראים/מתייחסים אל מה שהוא אומר/כותב - הנסיון והביקורתיות הרלוונטית והדיעה האישית...
ומה אתה רוצה מ"האנונימי" הזה "שלך"?
מה אתה רוצה, שכל מי שכותב פה יצרף קורות חיים (כולל המלצות), לפני שירשו לו להביע את דעתו?
יש בחור X שהנעילה שלו כשלה והוא כותב למה ואומר שגם יבדוק במעבדה (וממש לא חייב, לצורך הדיון) מה אתה רוצה בדיוק שהוא יעשה, לפני שתרשה לו לכתוב את קורותיו?
מה אתה בדיוק אומר.
וזה לא במקרה/טעות, שאין סימן שאלה בסוף המשפט הקודם...
1. ה"אנונימי" חזר זה עתה מקרואטיה-טרופי אחרי שנתן שם הצגה יפה מאוד. יש לו "קצת" מושג בדברים כאלה, תנו לו קצת כבוד. מגיע לו.
2. מודה שלא התעמקתי לאחרונה במחירי ARB באמריקה. בזמנו מחיר הנעילה עצמה (ללא קומפרסור ושאר האבזרים) היה דומה לזה של דטרויט לוקר. האם התייקר פי 2?... קטונתי.
3. במוצרים סיניים יש אכן יצרנים, מותגים, דגמים ותתי דגמים ברמות איכות ומחיר שונות ורבות מספור. רבים מהם ללא אבא ואמא בכלל. יש מצב שמפעל סיני מסוים עושה היום נעילות, מחר ציריות, מחרתיים אוטו שלם ובעוד שבוע יעבור לענף התריסים. זה בהגזמה כמובן, אבל רומז לצורה שבה חלק מהיצרנים שם מתנהלים. לא שאני מעריץ את כל מה שהם עושים (רחוק מזה, בחיי), אבל גם היפנים התחילו ככה, מהעתקות פשוטות, ותראו איפה הם היום... בכל מיני תחומים יש לסינים השגים טכנולוגיים לא פחות מאשר עוצרי נשימה, ומנסיוני הנעילה של בולסטר כנראה מספיק טובה. לפחות לדעתי. מכלול הנעילה אצלי מעולם לא כשל ותמיד פעל, גם כאשר היתה דליפה. אותה דליפה בזמנו שנפתרה ע"י החלפת טבעת האטימה. נכון להיום אני עוקב אחרי האפשרות שאולי קיימת שוב דליפה כדי להכין חומר לקראת דו"ח שימוש תקופתי נוסף. ייתכן שיבואו ויגידו לי שדליפה כזו והחלפת טבעת אחת לשנתיים זה סביר? אולי. אחרי שנסעתי עשר שנים רצוף על צמד נעילות אוטומטיות ללא תקלות וללא שום תחזוקה נדרשת, כנראה שהתרגלתי לסטנדרט אמינות אחר, ואני לא נכנס כאן להשוואת יתרונות וחסרונות תפקודיים. זה נושא שנטחן עד דק.
4. מודה שאני לא מכיר לעומק את הנעילות של מקנמרה/TJM. יודע שקיימות עבור לנדרוברים כבר זמן רב, יודע גם שלא מיובאות לישראל או לפחות כבר זמן רב לא יובאו. למיטב ידיעתי אין נעילה כזו לסרן דנה 30 או לסרני דנה בכלל - או שאולי אני טועה? גם אם כן, כנראה שאני לא ארוץ מחר לקנות אחת כזו. ולא כי היא לא טובה.
אני לא מומחה (וגם לא מבין גדול ולא קטן) בנעילות אבל ראיתי הרבה התקנות של ARB וכמה של מקנמרה.
כמו שכולם הזכירו פה, הרבה תלוי במתקין, בכל האמור לב-ARB ובמיוחד בגומיות האטימה האלו, שכל הזמן נמצאות בתנועה/במגע עם תנועה והבעייה הגדולה ביותר, שאתה לא באמת יודע אם פגעת בגומיה (ותיזהר עם הצינור שהולך שם בפנים) עד שדפרנציאל מורכב לגמרי - מבחינתי, זו הזמנה לכלש.
עצם העובדה שמוצר כ"כ מכני ולא מתוחכם/עדין תלויי במומחיות התקנה (בניגוד לאוטומטיות שהרכבתי פעמיים, בעצמי) וכל צביטונת הורסת, מראה על תיכנון בעייתי - ורענן, תחסוך ממני דוגמאות בסיגנון "גם להרכיב מנוע צריך מומחיות"... כולה נעילה - שימצאו פיתרון לפאק@#ג גומיה הזו.
העובדה שהרוב המוחלט של הטענות/תקלות, מקורם במעבר האויר הספציפי הזה, מאה על בעיתיות ברעיון והדוגמא ש-ARB נותנת לנקודת השבירה של "הברזל", קצת פחות רלוונטית, במקרה של הסינים..
לעומת זאת, המקנמרה/TJM בנוייה כולה "בחוץ" ונשאר רק לחבר את צינור האויר - אפשר גם לבדוק את הנעילה מחוץ לבית הדיפרנציאל ואין שום חלק שיכול להנזק בהרכבה עצמה, לתוך הבית - אין חלקים נעים וכל מנגנות העברת לחץ האויר-תנועה, נעשה בתוך רכיב סגור ואטום של צילינדר אויר פיצפון שמורכב עם שני ברגים לקייס - גאוני (לטעמי).
לדעתי אפשר היה אפילו לשנות קצת את התיכנון, על מנת לאפשר תיקון (שזה החלפה של חלק בגודל של פחות מקופסת גפרורים) בשטח (מרוצים/תחרויות) בלי לשלוף את כל הקייס/נעילה, מחוץ לבית הדפרנציאל...
בכל מקום שומעים רק על ARB ונראה לי שזה יותר עניין של מסה קריטית מאשר מוצר מעולה. כ"כ הרבה טחנו לנו בראש שזה הדבר היחיד שיש ושהוא הכי טוב והם ממש השקיעו בשיווק, שזה כבר מקובע, ללא קשר ליכולות/אמינות שלו. משהו כמו "פריג'ידר", "הובר" או "פלאפון" - כבר מזמן לא בשורה הראשונה אבל ה"שם"...
מצד שני, למי שמייצר יותר, בהגדרה, יש יותר תקלות.
אני בטוח שלטויטה יש הרבה יותר תקלות (במספרים מוחלטים) מאשר למורגן אבל אף אחד לא יטען שמורגן יותר אמינים ...
לא ברור לי למה העסק הזה, של הנעילה של מקנמרה/TJM לא תופס תאוצה - נראה לי ממש ביזבוז של מוצר מעולה וחבל ש-TJM לא "מריצה" אותו קצת יותר בנחישות...
איפה אפשר לקרוא קצת יותר על נעילות מקנמרה ? לדיפנדר.
(חוץ מהאתר של מקנמרה עצמו שממנו אני לא מבין דבר...)
ואחרי כל ההסברים המלומדים... עדיין הבחירה בנעילה מפוקדת לחץ אוויר על פני טכנולוגיות אחרות שנויה במחלוקת. אבל אותי לא שכנעתם שזה לא מוצר טוב., וראיתי הרבה מאוד נעילות ARB מותקנות ועובדות לאורך זמן. גם אם אישית הייתי בוחר בטכנולוגיה אחרת - נשלטת או אוטומטית... לא פגשתי ב ARB שהותקנה טוב וסבלה מכאלו זוועות כמו שמתארים כאן.
ואני גם חושב שמי שפוסל באופן כל כך קטגורי מוצר שנחשב מצויין, בלי שהוא מביא סיבה טובה לכך - עושה לאותו מוצר עוול.
אסף.
רק הערה קטנה לדיון, ברשותכם...
צורם לי מאוד הייחוס של ה"קידמה" דווקא לנעילות הנשלטות. מה הקטע ? רק בגלל שמורכבת שמה מערכת פיקוד ברמה של ניסוי בחוג לכיתות ה-ו, אז זה נחשב "קידמה" ??? נו באמת...
אם כבר בין השתיים, הנעילות האוטומטיות הן סופר קידמה מבחינה טכנולוגית מכאנית הנדסית. המנגנונים של הנעילות האוטומאטיות מורכבים וחכמים עשרות מונים ממנגנוני הנעילות הנשלטות, (שהם למעשה אותן דיפ. עתיק ומיושן בתוספת לא ממש מתוחכמת), הנעילות האוטומטיות הן למעשה הדור החדש של הדיפ הקלאסי, הפתוח.
אז אם כבר מי שרוצה להתקדם - שיעבור לנעילה אוטומאטית. (לפחות מבחינה הנדסית גרידא).
טל.
איפה אפשר לקרוא קצת יותר על נעילות מקנמרה ? לדיפנדר.
(חוץ מהאתר של מקנמרה עצמו שממנו אני לא מבין דבר...)
אין יותר מידי מה להבין.
מחקתי את כל הדברים הלא רלוונטיים:
76399
יש גלגל שיניים בכל צד של הסרן (בסירטון, הם בצבע אדום וכחול ובתמונה מוקפים בעיגולים, אדום וכחול). כשגלגלי השיניים האלה נצמדים/מתחברים/ננעלים, שני צידי הסרן מחוברים חיבור קשיח (ספול) ואז הם מסתובבים באותה מהירות (בניגוד לפתוח, שבה כל גלגל יכול לההסתובב במהירות שונה).
במקנמרה ישנה בוכנה קטנטנה (מוקפת בעיגול שחור, בצד שמאל בתמונה - הקנ"מ לשאר החלקים לא נכון..) שדוחפת "כלוב" שעליו מחובר אחד מגלגלי השיניים האלה, לאחר.. וזהו.
ב-ARB אותו עיקרון, רק שבמקום הבוכנה הקטנטנה, יש מנגנון שיושב מסביב לציר המרכזי ומניע את גלגל השיניים לאורך הציר. מעבר האויר מסביב לציר אטום ע"י טבעת גומי, שמונעת בריחת אויר מסביב לציר. כשהטבעת לא אוטמת, האויר בורח ולא דוחף את גלגל השיניים כלפי האחר.
מה שרואים באתר של מקנמרה הוא הכלוב שבקטן, את הבוכנה - כל היתר, כמו ARB, פחות או יותר וכמו כל נעילה "רגילה" נשלטת (ישנן מוגבלות החלקה, עד נעילה מלאה, שנראות קצת אחרת).
בקיצור, באופן עקרוני, במקנמרה ישנה בוכנה וב-ARB מנגנון ש"עוטף" את הציר..
קודם כל, טל, הרעיון ב"קידמה" הוא שיש "כפתור"!!!
שנית, קידמה היא להנות "מכל העולמות" - דיפרנציאל פתוח כשרוצים ונעול.. כשרוצים.
באוטומטית (ואני לא נכנס לכמה "ראצ'ט" וכוח צנטרפוגאלי הוא מתוחכם) הדפרנציאל לא ממש פתוח, במובן המקובל של המילה - גלגל אחד פשוט "משוחרר" מחובותיו, בתנאים מסויימים ומנותק לגמרי מהמערכת וזה עיקר החיסרון של המערכת - בכביש רטוב בסיבוב, כשדווקא הגלגל שאמור לעמוד בעומס ההנעה והאחיזה, משוחרר..
שלא תבין אותי לא נכון.
בגלל המחיר ופשטות ההרכבה, אני אעדיף את האוטומטית (מחיר, כבר אמרתי) היכן שניתן לשים אותה - בכלי רכב עם בקרת משיכה תלויית מהירות גלגלים, יכולה להיות בעייה עם נעילה אוטומטית וגם מלפנים בהינע 4X4 קבוע..
אסף.
אני, במקרה, לא פוסל כלום ובטח לא סתם כך. נראה לי, באופן עקרוני, שהמנגנון של ARB מסובך יותר ותלוי ביותר משתנים ובשל כך יותר מועדת לתקלות, מאשר נעילות אחרות.
אבל לי אין השכלה הנדסית טכנית, אז אולי תוכל להסביר לי מה היתרון של המנגנון של ARB, על פני, לדוגמא, הבוכנה הקטנה של מקנמרה?
ברנרד.. כנראה שלא הבנת אותי. גם אני חושב שיש מנגנונים עדיפים.
אבל הדיון אינו תאורטי אלא נפתח על ידי מי שאמרו שarb הוא מוצר גרוע ולא אמין. על זה אני מתרעם.
הדיון ההנדסי הטכני בשאלה איזו נעילה עדיפה מבחינה הנדסית הוא דיון אחר...
אסף.
היתה לי נעילה ARB מאחורה ,שאחרי שלוש וחצי שנים אצלי החזירה את נשמתה לבורא... (נטחנו הסטליטים)
אין לי מושג כמה זמן היא היתה לפני שקניתי, אבל אני מניח שלא מעט זמן (בלשון המעטה).
אף פעם הנעילה לא עשתה, בעיות, תמיד עבדה כמו שצריך למעט פעם אחת שחוטי החשמל פשוט התישנו והתיבשו בכניסה לסולנואיד.
החלפתי לנעילה אוטומטית ואני ממש מתגעגע לנעילה הנשלטת!!!
יש לציין שאני לא השתמשתי בנעילה בתדירות שמיכאל משתמש בה.
חנן-ג'יפולוג
23-06-13, 11:03
ההבדל ביני לבינך, אני קלדן אינטרנטי (אנונימי ), אתה מיצג הנהלת אתר מקצועי מכובד ! הכתיבה והדעות שלך נחשבים פי כמה מונים משלי (ושאר החברים).
ללא קשר לנושא הדיון, המשפט הזה צורם לי. אין כאן מנהל מורם מעם, או יודע כל, ומבחינת הדעות שלנו וההשתתפות בפורום, אנחנו כמו גולש אחר. אין בחינות כניסה לתפקיד ניהול עם ציון סף.
מצד מנהל בכיר רצוי שיהיה איזון אחראי ומסירת מידע על בסיס נתונים גדול.
פשוט מוצא פיך הוא "אורים ותומים" לחברה חדשים שמתכננים ושוקלים התקנת שיפורים.
על זה נאמר, "חכמים, היזהרו בלשונכם !"
ללא קשר לנושא הדיון, המשפט הזה צורם לי. אין כאן מנהל מורם מעם, או יודע כל, ומבחינת הדעות שלנו וההשתתפות בפורום, אנחנו כמו גולש אחר. אין בחינות כניסה לתפקיד ניהול עם ציון סף.
חנן, אנסה לבאר כוונתי שוב.
דרור ברלי הוא מותג ! (ירצה או לא ירצה זה כבר לא בשליטתו)
המותג בזכות כתיבתו (אני מאוד אוהב לקרוא), בחינתו לרכבים חדשים והמלצותיו.
לדעתי,
"המשקל" של קלדן כמוני (עם סמל אריה ש 99.9% לא יודעים למה) אינו שווה "למשקל" שיחשיב כול חבר חדש שיצפה בשרשור (אגב, אין לי בעיה עם זה).
כלומר, הרושם שיתקבל אצל החבר החדש (שוב לדעתי), נעילת ARB זה דרעק שאין להתקרב אליה אפילו עם מקל ...
לדוגמה,
אם אתעניין ברכישת רכב ספורט, אגלוש באתר של TOP GEAR ובשרשור בנושא הרכב הספציפי ג'רמי קלארקסון "יקטול" הרכב,
אני לא אבחר ברכב גם אם יהיו עוד 1000 דעות הפוכות של גולשים אחרים.
(דרור, קבל זאת כמחמאה להשוואתך לג'רמי קלארקסון)
הלוואי והדיון היה טכני על סיבות לכשל (מה שאנחנו לא יודעים כי פותח השרשור עדיין לא ציין) , תכנים אחרים והשפעתם על מכלולי הרכב האחרים.
יתרונות/חסרונות לכול שיטה.
הגדרת אמינות (שאנחנו מצפים מול תכנון יצרן), MTBF
בכול מקרה, אני חושב שהסיכום של אסף קולע וממצה לדיון "שברח" לצערי לכיוון אישי ואמוציונלי.
ואחרי כל ההסברים המלומדים... עדיין הבחירה בנעילה מפוקדת לחץ אוויר על פני טכנולוגיות אחרות שנויה במחלוקת. אבל אותי לא שכנעתם שזה לא מוצר טוב., וראיתי הרבה מאוד נעילות ARB מותקנות ועובדות לאורך זמן. גם אם אישית הייתי בוחר בטכנולוגיה אחרת - נשלטת או אוטומטית... לא פגשתי ב ARB שהותקנה טוב וסבלה מכאלו זוועות כמו שמתארים כאן.
ואני גם חושב שמי שפוסל באופן כל כך קטגורי מוצר שנחשב מצויין, בלי שהוא מביא סיבה טובה לכך - עושה לאותו מוצר עוול.
אסף.
יום טוב
רענן
נסיון אישי שלי. שתי נעילות ARB, אחת בסרן קדמי של 90 ואחת בסרן אחורי של 110. שתיהן הותקנו על ידי מי שאמור לדעת להתקין כאלו (כ"א על-ידי מתקין אחר). שתיהן סבלו (אחת מהן עודנה סובלת) מבריחת לחץ. מבחינתי מדובר בכשל של 2 מתוך 2.
אילו היה תלוי בי, לא הייתי הולך פעם נוספת על הפתרון הזה. בטח לא במחיר העכשוי של ARB.
עמי
הנעילה היא rd 128 שחר לא ה127 נראית חדשה ומשמשת קקידמית ,ועם זה שאני משתמש בה יותר מפעם בשבוע אלרואי היא לא צריכה להשבר בגופה.סטליטים זה מקובל והגיוני ,אבל שהטבעת נושאת הקורונה תתנתק מהגוף זה לא '' טבעי'' בלשון המעטה. אני חוזר ומודה לניצן מהנפלד על הטיפול המסור הנעילה לא נקנתה בארץ ולכן אין שום תלונה לגבי היבואן רק שבח.
עם זאת זהו מוצר אפטר מרקט שמחירו פי כמה וכמה מדיפרנציאל מקורי ואמור להיות חזק ואמין משום הקונספציה של וואליו פור מאני
תודה על המחמאות... קלרקסון אמנם שנון ומצחיק אבל אין שם שום הברקה מהמותן. כל מילה שלו מבויימת ומחושבת ומתוכננת היטב.
וזה לא מפריע לו לדבר הרבה שטויות לפעמים. דבר אחד בטוח - הרייטינג והכוח של טופ גיר גדולים עד כדי כך, שאוי ליצרן רכב שלא משתף פעולה איתה ולא מלקק לה את החור האחורי, או לא נותן מכוניות למבחנים מתי שרק ירצו וכו' - כי אז יפלו לפה הגדול של קלרקסון והיו דברים מעולם - מי שרוצה מוזמן לבדוק.
אבל גם בטופ גיר קל להבין בין השורות שמה שקלרקסון אומר זה בסך הכל את דעתו האישית - כפי שאני אומר רק את דעתי. אבל אין אמת מוחלטת, כל אחד יכול לחלוק על קלרקסון או עלי או על דעת כל כתב רכב אחר. הוא לא אלוהים, אני לא אלוהים. ומי שבוחר להתייחס לדבריו של מישהו אחר - כתב רכב/פרשן פוליטי/מגיש טופ גיר/אפילו ראש ממשלה אם תרצו - כאל דברי אלוהים חיים - זו כבר בעיה שלו בלבד...
בוא ונאמר שלפני שאני משקיע כסף ברכישה גדולה - החל מנעילה וכלה בדירה, אני אלך לשמוע כמה דעות ולהתייעץ ולנסות לפני שאחליט. במקרה של כלי רכב - מאופניים ועד מכונית, אני לא אקנה לפני נסיעת התרשמות. אני נותן משקל גדול מאוד לתחושת התחת שלי. בהחלט יש מצב שמכונית שקלרקסון קטל, תדבר אלי ואני אבחר דווקא בה. "המכונית הגרועה בעולם" לדעתו - היא אחת האהובות עלי ביותר.
אם אתה זוכר את מגזיני הרכב הראשונים בעברית משנות ה-80 ("טורבו", "אוטו" ו-"קוואטרו") כנער מתבגר קראתי אותם בשקיקה והתייחסתי לכל מילה שכתבו כאל עשרת הדיברות. קצת אחרי זה קיבלתי רשיון והתחלתי לנהוג ולהרגיש בהבדלים בין מכוניות, (והיו אז הבדלים תהומיים, גדולים בהרבה מהיום) הבנתי שחלק ממה שכתבו היה נכון, אבל באותה מידה חלק אחר היה שטויות במיץ עגבניות - אבל בשורה התחתונה הכל התבסס על העדפות מוטוריות אישיות ולגיטימיות של הכותבים והעורכים.
זה לגיטימי לגמרי, גם לי יש כל מיני דעות שמבוססות על ההעדפות האישיות שלי - ואני מצפה מאנשים שקוראים את זה להפעיל את הראש ולהתייחס למה שאני כותב בצורה בוגרת. דעתי על מכונית מסויימת, נעילה מסויימת, צמיג מסויים, העדפתי המובהקת לברזלים "לואו-טק" על פני יותר מדי טכנולוגיה מיותרת, מתקלקלת ויקרה - זו רק דעתי. והיא בפירוש לא מבטלת ולא תבטל את דעתו של מישהו אחר.
motorica.net
23-06-13, 17:25
ועל זה נאמר
opinions are like assholes...everybody has one :)
ועל זה נאמר
opinions are like assholes...everybody has one :)
איך זה מסתדר עם: "2 יהודים 3 דעות" ??
חברים,
עוד דיון רציני ומרתק צומח לנגד עינינו,
זה שממחיש כמה טוב לשוטט בפורום.
מעבר לדיונים האישייים, ישר כוח למשקיעים בו.
נסיון אישי שלי. שתי נעילות ARB, אחת בסרן קדמי של 90 ואחת בסרן אחורי של 110. שתיהן הותקנו על ידי מי שאמור לדעת להתקין כאלו (כ"א על-ידי מתקין אחר). שתיהן סבלו (אחת מהן עודנה סובלת) מבריחת לחץ. מבחינתי מדובר בכשל של 2 מתוך 2.
אילו היה תלוי בי, לא הייתי הולך פעם נוספת על הפתרון הזה. בטח לא במחיר העכשוי של ARB.
עמי
עמי,
האם אלו בריחות אוויר מהסוג שהנעילה עושה כמה פעמים טררר טררר טררר תוך כדי שהיא נעולה, או בריחות אוויר מהסוג שמשבית את הנעילה?
אסף.
דיון רציני ?
איפה נתונים ? איפה פילוח ? איפה התייחסות מקצועית ?
דיון רציני ?
איפה נתונים ? איפה פילוח ? איפה התייחסות מקצועית ?
לא שכחת משהו?
איפה בדיקות חוזק חומרים? איפה תצלומי אולטראסאונד? רנטגן? מיקרוסקופ אלקטרוני? מאיץ חלקיקים? בדיקות מאמץ לסרן? קבלות קנייה? שיחרור מהמכס? הצהרות מס הכנסה?
שיהיה רציני...
עמי,
האם אלו בריחות אוויר מהסוג שהנעילה עושה כמה פעמים טררר טררר טררר תוך כדי שהיא נעולה, או בריחות אוויר מהסוג שמשבית את הנעילה?
אסף.
מהסוג הראשון. פועל, אבל מעצבן.
אז זה תקין.
מעצבן אבל תקין.
זה לא כשל, כאשר היצרן אותר שזה נורמלי כאשר המערכת עובדת באופן כזה. אני לא זוכר מה הניסוח אבל הם כותבים שאם המדחס עובד אחת לכמה זמן כאשר הנעילה משולבת זה בסדר.
ושוב - ARB היא לא הבחירה שלי, אבל בין פעולה תקינה ומעצבנת ובין כשל - המרחק גדול.
אסף.
הנעילה עושה כמה פעמים טררר טררר טררר תוך כדי שהיא נעולה
אסף.
גם אצלי זה ככה בבולסטר, אבל רק כשהנעילה נעולה ברציפות תחת עומס (טיפוס תלול וארוך) לפרק זמן ארוך (יחסית. דקה או שתיים). אז אתה אומר שזה תקין?
ועוד לא שמעתי אף מילה (רעה?) על נעילה מהסוג של מקנמרה, שם אין שום בעייה של מחז"ש/אטם שמסתובבים כל הזמן ונשחקים ו/או דליפות אויר.
למה לא מביאים ומתקינים את מקנמרה/TJM...
יעקב תמיד יש פעם ראשונה , אצלי המקנמרה דלפה ועדיין דולפת .בערך מהיום הראשון שהיא הותקנה.
אחרי כמה שני הסרן נפתח הוחלפו הקורונה והפניון (בלי קשר לנעילה ) ולאחר מכן וידאנו אטימה ושכל הגומיות במקום ועדיין יש דליפה.
למדתי לא להתרגש מזה ולחיות על זה כיוון שלמרות הדליפה הנעילה מתפקדת שצריך ,אבל זה בהחלט מעצבן.
לעומת הנעילה האחורית שלי שלא מבוססת על אוויר אלא על מערכת וואקום וציריות מחוזקות כבר מעל 12 שנים ושני רכבים...
גם אצלי זה ככה בבולסטר, אבל רק כשהנעילה נעולה ברציפות תחת עומס (טיפוס תלול וארוך) לפרק זמן ארוך (יחסית. דקה או שתיים). אז אתה אומר שזה תקין?
בזמנו קניתי רכב עם ARB בת 7 שפעלה ככה. נבדקה ע"י מתקין מקצועי שבדק בשטח והסביר שככה היא צריכה לעבוד והכל תקין. אני לא זוכר מהו היחס בין משך דחיסת האויר למשך הנעילה.
הנעילה היא rd 128
נראית חדשה ומשמשת קקידמית ,ועם זה שאני משתמש בה יותר מפעם בשבוע אלרואי היא לא צריכה להשבר בגופה.סטליטים זה מקובל והגיוני ,אבל שהטבעת נושאת הקורונה תתנתק מהגוף זה לא '' טבעי'' בלשון המעטה.
76413
האם חלק 1 ניתק מחלק 20 ? כלומר נגזרו הברגים ?
מה עם תמונות ? (אין כמו מראה עיניים) יסייע בהבנה מה נשבר/כשל.
רענן
בהוראות של ARB כתוב משהו כמו 10 או 15 דקות, אבל בפועל אם זה פעם בכמה דקות אין מה להתרגש מזה.
שימו לב לאופני הכשל -
אם מדובר על הפעלה פעם בכמה זמן של הקומפרסור (יותר ממה שאתם מוכנים לקבל) - זה אומר שיש דליפת אוויר במערכת אספקת האוויר לנעילה- בין הסולנואיד לכניסה לסרן. כיוון שמדובר ברכיבים סטנדרטיים באיכות סבירה שמותקנים על ידי מכונאים סטנדרטיים באיכות פחות מסבירה, על פי רוב הכשל יהיה באו-רינג שבפיטינג שנכנס לסרן, בגלל הידוק יתר של הניפל שמעליו (מועך את האו-רינג), או בחיבור לא טוב לתוך הסולנואיד. אגב - יש אפשרות להתקין מפסק שסתום אוויר שהלחץ עובר דרכו, ולהוריד דרגת סיבוך אחת לפחות- באופן כזה לא משתמשים בסולנואיד. היתרון הנוסף הוא ששסתום כזה (פיקוד ידני לחלוטין, ונראה כמו מפסק חשמלי) הוא באיכות גבוהה מאוד.
אם מדובר על שמן שמגיע לסולנואיד, או בלחץ אוויר שדוחף החוצה שמן מהסרן - מדובר או בכשל בצינורית נחושת ובחיבור שלה לפיטינג שנכנס לסרן (פחות סביר אבל גם זה ראיתי) או באמת בכשל בטבעת האטימה של הנעילה עצמה. במילים אחרון - אם אוויר דולף בתוך הסרן - יצא ממנו שמן.
הרוב הגדול של התקלות היה פעם בטבעת ההיא, שההידוק שלה היה לא פשוט לביצוע. מאז שהחליפו את התכנון, רוב התקלות שאני ראיתי הן מהסוג הראשון - דליפת אוויר בין הקומפרסור לבין הסרן, לא בתוך הסרן.
אסף.
RTFM
מי זוכר איפה זה זרוק... האמת שאני סתם מתעצל להתקשר לשי פלג ולשאול אותו. מבחינתי הוא האוטוריטה בנעילה שהוא מוכר...
אבל מכיוון שזה מוצר שלכאורה פועל על אותו עיקרון, שכל חלקיו דומים מאוד, אני מרשה לעצמי לנחש שמה שנכון עקרונית ל-ARB תופס גם כאן.
התכוונת לכתוב שכנראה הם העתיקו גם את המדריך...???
:rolleyes:
אסף.
בזמנו, אחרי שזה קרה בפעם הראשונה (הנעילה עבדה, אבל המדחס עשה טרררר כל 10-15 שניות), שי הנחה אותי איך לבצע בדיקה כשהרכב עומד במקומו. לפי הבדיקה הזו הוא קבע שהדליפה היא בתוך הסרן, מטבעת האטימה. הסרן נפתח ע"י אסף הלוי ואכן הטבעת נמצאה פגומה וכמובן הוחלפה. הוא עבר על כל המערכת ומצא אותה תקינה ועליו אפשר לומר שהוא מכונאי/מתקין ברמה הרבה יותר מאשר סבירה... וזה בלשון המעטה.
בכל מקרה - בפעם האחרונה שהיינו תחת עומס מתמשך נשמע טרררר פעם בדקה בערך. הנעילה עובדת והג'יפ מטפס בזילזול. אבל זה מעצבן.
motorica.net
23-06-13, 22:41
הוראות הפעלה בחיקויים למיניהם כתובים מן הסתם ב Chinglish
אפשר לסכם ש-ARB ניחנה ברעש מעצבן אך תקין?
ושאם קוראים את המדריך משתמש מתברר שמה שאחד קורא לו כשל, היצרן מגדיר כתקין?
או במילים אחרות:
יש ויכוח אינסופי לגבי יתרונות/חסרונות של נשלט מול אוטומטי, ולהסכים פעם אחת ולתמיד שאין הסכמה לגבי מה עדיף?
רגע רגע ,לפני הסיכומים,זה עושה טרררר,או, ברררר ?
כי אצלי בשנתיים האחרונות כל כמה דקות זה עושה ברררר !!!
זה תקין ?
אז זה תקין.
מעצבן אבל תקין.
זה לא כשל, כאשר היצרן אותר שזה נורמלי כאשר המערכת עובדת באופן כזה. אני לא זוכר מה הניסוח אבל הם כותבים שאם המדחס עובד אחת לכמה זמן כאשר הנעילה משולבת זה בסדר.
ושוב - ARB היא לא הבחירה שלי, אבל בין פעולה תקינה ומעצבנת ובין כשל - המרחק גדול.
אסף.
שיספרו את זה לסבתא שלי.
אמנות הפיכת ה-BUG ל-FEATURE היא אמנות עתיקת יומין ...
אמנות הפיכת ה-BUG ל-FEATURE היא אמנות עתיקת יומין ...
זו אמנות אנגלית במקורה, לא?...:rolleyes:
או במילים אחרות:
יש ויכוח אינסופי לגבי יתרונות/חסרונות של נשלט מול אוטומטי, ולהסכים פעם אחת ולתמיד שאין הסכמה לגבי מה עדיף?
עכשיו יש תת ויכוח חדש. אקוסטי.
אסף.
רגע רגע ,לפני הסיכומים,זה עושה טרררר,או, ברררר ?
כי אצלי בשנתיים האחרונות כל כמה דקות זה עושה ברררר !!!
זה תקין ?
אצלו זה עושה חרררר
http://www.youtube.com/watch?v=Zw1p213qb0M
אסף.
יעקב תמיד יש פעם ראשונה , אצלי המקנמרה דלפה ועדיין דולפת .בערך מהיום הראשון שהיא הותקנה.
אחרי כמה שני הסרן נפתח הוחלפו הקורונה והפניון (בלי קשר לנעילה ) ולאחר מכן וידאנו אטימה ושכל הגומיות במקום ועדיין יש דליפה.
למדתי לא להתרגש מזה ולחיות על זה כיוון שלמרות הדליפה הנעילה מתפקדת שצריך ,אבל זה בהחלט מעצבן.
לעומת הנעילה האחורית שלי שלא מבוססת על אוויר אלא על מערכת וואקום וציריות מחוזקות כבר מעל 12 שנים ושני רכבים...
לא הבנתי אילו גומיות - הבוכנה היא אטומה לגמרי ולמרות שניתן לפרק לגורמים, אם היא מקולקלת, מחליפים וזהו (או שמוכרים לך סיפור של "ככה זה"..
כמה תגובות למעלה, אסף כתב כמה דברים. אני מתאר לעצמי שהדליפה שלך לא מהסרן ואין דליפות שמן מתוך הסרן. אם כך, הדליפה היא "בדרך" לנעילה ולא בנעילה..
בכל מקרה, שכחו לציין פה שיש חשיבות רבה (מאוד) ללחץ האויר הנכנס לנעילה - לחץ גבוה מידי יפרוץ ויזיק לכל טבעת אטימה, ARB או מקנמרה או מה שלא יהיה.
איזה מצחיק אתה שי - ברור שנעילה מבוססת ואקום "תעבוד בלי בעייה". איך אתה רוצה לגלות דליפות בואקום? הוא כל הזמן עובד ואין שום בררר או טררר או חררר. זה עובד, עד שמפסיק לעבוד ורק אז אתה יודע שיש איזושהי בעייה.
נעילת הואקום (אני מתאר לי שהיא של "מקסי-דרייב" ז"ל) נועלת את הציריות ולא את גלגלי השיניים בדפרנציאל (עד כמה שאני זוכר) אבל מנגנון החלקת הנועל עובד על אותו רעיון - גם למקנמרה יש/היה מנגנון מבוסס ואקום - אותם רכיבים, כך נראה לי, רק הקפיץ עובד הפוך...
בכלל, אם כבר מדברים על זה, הבררר והטררר וכו', שבהכרח מעידים על איזו שהיא דליפת אויר, שהיצרנים לא הצליחו לפתור.
נראה לי שהחלט כמו השיטה של לנד-רובר, להפוך תקלה/ליקוי/חוסר מחשבה בתיכנון לפיצ'ר - למה צריך הקומפרסור לעבוד תוך כדי? יש איזשהו שסתום לחץ/זמן שפורק אויר כל כמה דקות וצריך להשלים?
אבל אם זה עובד (הנעילה אכן נועלת) אז אפשר לחיות עם זה - קומפרסור המזגן באקספדישן שלי עושה כל הזמן חרררר ו-טרררר אבל מסתובב ומקרר וכשהדלתות והחלונות סגורים ממלא אתה מנותק מהחוץ ולא שומעים כלום... דיינו.
בלנד רובר (ו-ARB??) כבר היו מסבירים שזה מנגנון מיוחד להשד-יודע-מה...
האם אפשר לפתור בדרך כלשהי את הבעיות של הנעילות ARB?
להחליף לטבעות מחומר שונה?
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.