צפייה בגרסה מלאה : בעיה מוזרה -חוק הכלים השלובים - מזגן
סופת המדבר
20-06-13, 18:17
יש לי בבית מזגן עילי טורנדו 2.5 -2 כ'ס (לא זוכר- לא קריטי)
הצינור של העודפים יוצא לבחוץ יורד עד הרצפה בערך 2 מטר ועוד איזה 3 מטר ''מטיילים'' על הרצפה
כשהצינור על הרצפה אין בעיה
כשאני מרים את הקצה של הצינור בערך 25 ס'מ להשקות עדנית של איזה שיח שיש לי
פתאום המים מפסיקים לצאת הצינור מתמלא והמזגן בתוך הבית מתחיל לטפטף
לפי מה שאני יודע חוק הפיזיקה אומר שמהקצה הכי נמוך אמור לצאת המים (חוק הכלים השלובים)
מה קורה פה למה המים לא יוצאים \זורמים?
עידו לוריה
20-06-13, 18:26
אין קשר לחוק כלים שלובים במערכת הזו , זו מערכת שהמים כל הזמן במגמת ירידה בזמן שאתה מעלה את קצה הצינור ברבע מטר אתה מיצר לחץ במערכת שלחץ המים שמעל לא יכול להתגבר עליו וזה גורם להצפת המזגן בתוך הבית .
עם תרים את כל הצינור ולא היה קפל בדרך שנמוך יותר מהקצה לא תהיה לך את הבעיה ( או בקיצור כל הצינור במגמת ירידה ).
עידו
סופת המדבר
20-06-13, 21:52
אבל איפה שיש יותר מים
זה אמור לזרום לצד היותר ריק לא?
עידו, עמודת המים מהמזגן עד לתחתית הצינור גבוהה יותר מעמודת המים עד לאדנית. זה בדיוק חוק כלים שלובים.
אבל זה קורה, גם אני נתקלתי בתופעה הזאת אישית. היה על זה דיון אחד לפחות פה, לא זוכר אם היו מסקנות. אני יכול רק לשער שזרימת אוויר מהירה באזור שאליו מתנקזים המים בתוך המזגן יוצרת וואקום כזה, שכשיש עמודת לחץ גבוהה מספיק בתחתית הצינור, המים נשאבים למעלה.
כי יש לך אוויר בצינור,הוא לא מלא מיים,ברגע שאתה מרים אותו, המיים שבקצה דוחפים את עמודת האוויר אחורה ודופקים לך את פעולת הסיפון שיש לך ביציאה מהמזגן.
או שאתה לוחץ חזק על הקצה בשביל שיהיה לך שפריץ ...:D
או שתרביץ עם הפה שאיבה טובה בקצה הצינור לריקון המים העודפים החוצה-בשפריצן
סופת המדבר
21-06-13, 00:21
שבוע שעבר שזה קרה בפעם הראשונה באמת חשבתי שיש סתימה
שאבתי עם הפה ואפילו שטפתי את היחידה הפנימית עם לחץ מים חלש והכל זרם דרך הצינור ניקוז לבחוץ
היום שזה קרה כבר הבנתי שזה לא צירוף מקרים
ישר הורדתי את הצינור לרצפה בלי לעשות עוד שום דבר הנזילה הפסיקה ויצא זרם של מים
שבוע שעבר שזה קרה בפעם הראשונה באמת חשבתי שיש סתימה
שאבתי עם הפה ואפילו שטפתי את היחידה הפנימית עם לחץ מים חלש והכל זרם דרך הצינור ניקוז לבחוץ
היום שזה קרה כבר הבנתי שזה לא צירוף מקרים
ישר הורדתי את הצינור לרצפה בלי לעשות עוד שום דבר הנזילה הפסיקה ויצא זרם של מים
יפה. ואני אחת לשנה מנתק את צינור הניקוז מהמזגן בבית, מעלה צינור אוויר ארוך ממדחס הג'יפ [עם מיכל צובר.לחץ חזק ] שוטף את כל הג'יפה החוצה. 15דקות של טיפול מונע.
עוד סיבה טובה לחבר מיכל לחץ למדחס הג'יפ. [חוץ מליבוי גחלים במנגל]:)
עידו לוריה
21-06-13, 07:49
עידו, עמודת המים מהמזגן עד לתחתית הצינור גבוהה יותר מעמודת המים עד לאדנית. זה בדיוק חוק כלים שלובים.
אבל זה קורה, גם אני נתקלתי בתופעה הזאת אישית. היה על זה דיון אחד לפחות פה, לא זוכר אם היו מסקנות. אני יכול רק לשער שזרימת אוויר מהירה באזור שאליו מתנקזים המים בתוך המזגן יוצרת וואקום כזה, שכשיש עמודת לחץ גבוהה מספיק בתחתית הצינור, המים נשאבים למעלה.
נכון וזה במצב שיש עמודה , אבל זה לא המצב , זו זרימה חופשית בנפילה וכך בעצם הצינור מלא בחלקו מים ובחלקו אוויר ואז חוק כלים שלובים לא קיים , רק במצב של נוזל בלי מעורבות של גז כזה או אחר חוק כלים שלובים עובד ראה ערך סיפון עם תלכוד בועה של אוויר בסיפון ולא משנה גודלו של הסיפון הוא יפסיק לעבוד במידי , בכלל במערכות מים יש מערכות שלמות להוצאת אוויר לכוד בכדי שחוקי המשחק לא ישתנו .
עידו
כנראה ששמתקיני מזגנים לא מכירים את חוק הכלים השלובים.
אני מכיר את התופעה הזאת במזגנים ואין לי מושג למה זה קורה, אני דואג שהצינור יהיה ישר ותלוי קצת באוויר וככה אין בעיה.
רק חבל שאתמול בערב המזגן שלי התחיל לנזול
י
עוד סיבה טובה לחבר מיכל לחץ למדחס הג'יפ. [חוץ מליבוי גחלים במנגל]:)
אני מלבה את הגחלים עם המשאבה של המזרון המתנפח :rolleyes:
אתה כמעט צודק.
המאייד של המזגן (היחידה שמורכבת בתוך הבית) מבוססת על מפוח צינטרפוגלי ששואב את האוויר (החוזר) מתוך הבית, דרך הפילטר ודרך הסוללה של המזגן.
מאחר ובבית יש לחץ אטמוספרי, בתוך החלל של המאייד חייב להיות תת לחץ.
בקיצור, זה אכן תת לחץ בתוך המאייד, אבל זה לא קשור למהירות הזרימה של האוויר (מה שנכון בפני עצמו- הלחץ הסטטי של אוויר זורם יורד ככול שמהירות האוויר גדלה, ע"ע משוואת רציפות של ברנולי).
בהתקנה מקצועית של מאייד, ביציאה של צינור הניקוז מהמאייד (מייד ליד המאייד) חייבת להיות "אומגה" שתמיד יהיו בה מים ותמנע יניקת אוויר דרך צינור הניקוז.
במקרה של התקנה תיקנית, לא תהיה בעיה להשקות את האדנית :-)
אולי עיינתי בנושא הנ"ל אחרי "דיליי" של כמה חודשים , אבל הרגשתי צורך בלהביע את דעתי בנושא הנ"ל. (צירפתי תמונה עם הסבר).
http://www.jeepolog.com/forums/album.php?albumid=241&attachmentid=81503
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.