PDA

צפייה בגרסה מלאה : ייעוץ לפני קניית רכב - ויטרה/גרנד ויטרה 5 דלתות/יונדאי טאראקן/קיה סורנטו/קיה ספורטאז?

amitaikl
18-07-13, 11:21
1. כמה אתם רוצים להשקיע? סביב 50K, בעדיפות לרכב שכבר עבר מיגון והגבהה
2. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע? רכב יום יום לאישתי, רכב טיולים בסופ"ש
3. מי נוהג בו? אישתי רוב הזמן, אני כשהיא תרשה
4. כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? משפחה של חמש נפשות
5. כמה קילומטרים הג'יפ יעשה בשנה? 12000-14000 ק"מ
6. יש תנאי סף? אוטומטי/ידני, דיזל/בנזין וכו'. כמו כולם: הכי עביר בשטח, הכי נוח בכביש, הכי אמין, קל וזול לתחזוקה, זול בקניה, יקר במכירה :)

עכשיו לסיפור המלא:
סוף סוף יש הזדמנות + אישור מהאישה ללכת על רכב שטח.
הפרמטרים:
1. חייב הילוך כוח - מוריד מהפרק את כל הטוסונים/טריוסים/ויטרות מאוחרות וכו', עם כי כבודם במקומם מונח (יש לי הרבה ניסיון עם טריוסים וזה אחלה רכב, אבל אין הילוך כוח)
2. חמש דלתות. יש ילדים שיסעו ברכב ואישה שצריכה להעמיס ולפרוק אותם - ג'ימיני/ויטרות קצרות/קורנדו - out
3. מן הסתם 90% מהזמן הוא יבלה על הכביש תחת ישבנה הענוג של אישתי - טרופרים וטראנואים מקרטעים, לא הפעם
4. בנזין או דיזל - כל עוד שומרים על בין 8 ל 10 קילוטר לליטר - לא ממש משנה. הרכב לא הולך לנסוע הרבה (14000 ק"מ זה כולל הגזמה פראית כלפי מעלה). השאלה לגבי אמינות פתוחה ותלויה בדגם. בכל מקרה אמריקאים צמאים יצטרכו לבלות עם מישהו אחר, אלא אם כן יש אפשרות לגז
5. אמינות - כאמור הרכב ישרת את אישתי. היא צריכה לצאת מהבית להניע ולנסוע. להתחיל לסובב מנואלות/לבדוק בעיות חשמל וכו', רק ירחיקו את השלווה. כל הלנדרוברים משנות התשעים - צר לי

כאמור, התקציב הוא סביב ה 50K בשאיפה לרכב שכבר הוגבה ומוגן, אם לא, יש גם קצת תקציב למיגון והגבהה
אחרי כלל הניפויים נשארתי עם החברה מהכותרת:
ויטרה - כאמור רק 5 דלתות
גרנד ויטרה - כנ"ל (ואשמח אם בהזדמנות חגיגית זו מישהו יסביר יל על ההבדל בין השתיים)
יונדאי טאראקן - הבנתי כי יש לפעמים בעיות עם מזרקים בגרסת הדיזל עקב סולר מלוכלך. האם ניתן לאתר זאת לפני בדיקה במוסך? מה הדעות לגבי גרסת הבנזין?
קיה סורנטו - ראיתי שיש אפשרות להגביה. אשמח לקבל חוות דעת על הרכב
ספורטאז - השנתונים של איזור 2005-2006. מה הדעות לגביהם?

בקיצור 0 תודה מראש לכל העונים

שגיא S
18-07-13, 11:28
הספורטאז' החדש הוא ללא הילוך כוח אז תוריד מהרשימה
הספורטאז' הישן הוא עם צריכת דלק של 1ל6 או 7 באוטומט...אתה יכול להתמודד עם זה?

מבחינת הסוזוקי - בתקציב שלך אל תחשוב אפילו על ויטארה אלא רק גראנד ויטארה מנוע 2000, אוטו שפשוט טוב יותר בהכל. צריכת דלק של בערך 1ל8.5.
קיה סורנטו - אני אישית אוהב את הרכב, אבל הוא יותר יקר לאחזקה מהגראנד ויטארה

amitaikl
18-07-13, 12:18
תודה על התגובה המהירה!
החל מאיזו שנה לספורטאז' אין הילוך כוח?

תודה על העיצה לגבי הGV.
כמה יקרה יותר האחזקה של הסורנטו? 20%? 30%? 40%? 50%? כמה זה יוצא בכסף? לא חשוב על השקל, סדרי גודל?

amitaikl
19-07-13, 14:52
אבקש את עצתכם לגבי רכב שראיתי היום במגרש רכב
גרנד ויטרה 2005 (דרוש הבהרה מכם), יד 2, 145000 ק"מ, ללא מיגון או הגבהה, עם מערכת גז

הבהרה נדרשת לגבי רישוי - ראו תמונה מצ"ב
77072

שנת ייצור רשומה כ2005 ואילו תאריך רישום הינו 19/07/2004. האם הגיוני? המרחק הרשום ברישיון והמרחק הרשום במד התאוצה הגיוניים.

אשמח האם תוכלו להציץ בתוצאות הבדיקה המצ"ב (נעשו לדעתי במהלך הרישוי) ולראות האם התוצאות תקינות

77073

77071

ותודה מראש לכל העונים

gruyon
20-07-13, 01:58
אני כעיקרון מתנגד למגרשי רכבים . אתה לא יכול לדעת מי ההורים של הרכב ולמה רכב עם סחירות טובה הגיע למגרש .

תכנס ליד 2 תלך לראות רכב ותראה מי הבעלים שלו . לפעמים זה שווה הרבה יותר מבדיקה במכון .
בנוסף יש לי גרנד ויטרה ואני אוהב את הרכב אבל מת להגביהה .
הגבהה רצינית של קלמיני עולה בסביבות ה-8K . יש הגבהות גם בסביבות ה-6K(בולמים וקפיצים) אבל הקיט של קלמיני יותר יסודי וייתן מהלך מתלה טוב יותר .

קח בחשבון .

raanan
20-07-13, 09:15
בנוסף יש לי גרנד ויטרה ואני אוהב את הרכב אבל מת להגביהה .
הגבהה רצינית של קלמיני עולה בסביבות ה-8K . יש הגבהות גם בסביבות ה-6K(בולמים וקפיצים) אבל הקיט של קלמיני יותר יסודי וייתן מהלך מתלה טוב יותר .

כאחד שהיה בין הראשונים עם קיט קלמיני (3" בויטארה ארוכה), חושב שהתמורה לכסף הטובה ביותר זה ספייסרים + מרסנים ארוכים יותר !
בקיצור, זחל מתחת לרכב ותתחיל למדוד ....

בהצלחה
רענן

amitaikl
20-07-13, 19:51
בעזרתו האדיבה של מר צוקרברג הצלחתי לאתר את בעלת הרכב הקודמת. 2.5 ש"ח על מנת לשלוח לה הודעה פרטית (כיון שאנחנו לא "חברים") ואחרי כמה שעות היא חזרה אלי ומסרה כי לרכב לא היו תאונות או בעיות מיוחדות.
היום נסעתי עם בת זוג על מנת שגם היא תתנסה בנהיגה. יצאה מבסוטה ועם חיוך.
סגרתי בלחיצת יד עם בעל המגרש על בדיקה ביום שלישי.
עדכונים בהמשך

ishc
20-07-13, 20:52
תתחדש, אם תרצה להגביהה במחיר אטרקטיבי אתה מוזמן ליצור קשר בפרטי יש כיוון מעניין בשבילך

amitaikl
23-07-13, 15:29
בשעה טובה נרכשה היום גרנד ויטרה XL7 שנת 2005, יד שניה עם 145000 ק"מ, בעלת מערכת גז ושלא ראתה מעולם שטח.
תודה לכל המסייעים והמייעצים - מי בפורום, מי בהודעה פרטית ומי בטלפון.
את שאר השלבים, אעדכן בפורום של סוזוקי

אמיתי

-->