PDA

צפייה בגרסה מלאה : מנורות airbag ו- check Engine בטרופר

dorobo
18-07-13, 14:52
שלום לכולם יש לי שתי בעיות עם 2 מנורות בלוח השעונים של איסוזו טרופר דיזל 2002

1) מנורת airbag דולקת כמה ימים ואז נכבית לכמה ימים הלכתי ל umi והם לא יודעים להגיד לי מה זה

2) מנורת check Engine זאת תופעה מוזרה שלא נתקלתי בה בחיים
בכל פעם שאני יורד את הירידות של ערד-ים המלח לקראת הסוף המנורה נדלקת באופן קבועה ואחרי חצי שעה נכבית

אם מישהו נתקל בבעיות האלה או שיודע במה מדובר אשמח לעזרה

תודה
אמנון

motorica.net
18-07-13, 15:34
לגבי מס' 2
אם יש ברכב map sensor יש מצב שהשינוי בלחץ הברומטרי מביא אותו לערכים בטווח לא תקין וזה גורם להדלקת נורת check engine

erezgur
18-07-13, 16:30
לגבי air bag זוהי תופעה שכיחה בטרופר ובדרך כלל קלה לפיתרון. אם אתה אומר שבמוסך UMI לא יודעים כיצד לטפל בזה - שקול החלפת מוסך בדחיפות...

כיצד "מתקנים":
1. כבה הסוויצ' (כדי לוודא שאין חשמל ובכך למנוע סכנה של הפעלת מנגנון כרית האוויר).
2. מתחת למושה הקדמי (שניהם. בטרופר קצר זה בד"כ המושב של הנוסע שאחראי על הבעיה...) חפש קונקטור צהוב גדול.
3. פתח אותו, כלומר הפרד בין שני החלקים המחוברים (שים לב שהפתיחה נעשית ע"י לחיצה עם האצבעות משני הצדדים). יש איורים ברשת ואולי בערב יהיה לי זמן לחפש אחד עבורך.
4. רצוי מאד - לנקות את המגעים של שני הצדדים עם ספריי ניקוי מגעים.
5. חבר מחדש (עד לשמיעת "קליק").

חזור על התהליך עם הקונקטור שמתחת לכסא השני. נח יותר לגשת לקונקטור מהדלת האחורית כאשר הכיסא הקדמי מוזז קדימה (בארוך).

אם השתמשת בספריי לניקוי מגעים יהיה לך שקט בנושא זה להרבה חודשים.

ארז גור

dorobo
18-07-13, 17:21
תודה לעונים

motorica, מה זה - map sensor ואיפה זה נמצא? (זה גם נמצא מתחת למושבים הקידמיים? )

ארז יום ראשון אני יקנה את הספריי ונראה אם יעזור אם לא אולי באמת נחליף מוסך כמו שאתה אומר

יש מוסכים מומלצים באזור הדרום?

אמנון

asafpeleg
18-07-13, 17:29
+1 לגבי הקונקטור.
בפרייבט של אשתי (פיג'ו פרטנר) היתה בדיוק אותה תופעה: נורה נדלקת וכבית לעיתים. אצלה אחד החוטים בקונקטור נקרע- כנראה בגלל השטיח, או הזזת מושב הנהג קדימה-אחורה משך השנים.
מלחם, בדיל, בידוד מתכווץ והכל תקין.תתחיל משם.

סוזי המשתוללת
21-07-13, 13:16
חיישן המאפ בטרופר דיזל או בנזין זהה וזהה למרבית האמריקאיות מבית gm
מדובר בקוביה מלבנית שד"כ בתחתיתה יש חיבור לצינור ואקום וקונקטור (בד"כ ירוק)3 פינים (מתח אספקה / אדמה / מתח משתנה בהתאם לואקום )
חפש מלבן שחור בגודל 5 ס"מ על 2 ס"מ על 1 ס"מ

קח בחשבון שהמינוס לחיישן והמתח אספקה (5v) משותפים גם לחיישן tps וגם לחיישן טמפרטורה (לפחות בטרופר בנזין זה כך )
פתח סכימת חשמל שנמצאת בספר להורדה כאן בפורום תתקדם
אתה פשוט יכול לעשות דיאגנוסטיקה של שיטת המצליח ולהחליף חלקים אבל אני אוהב לדעת שמה שהחלפתי באמת תקול

https://www.google.co.il/search?q=gm+map+sensor&rlz=1C1AFAB_enIL478IL497&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=L7XrUbuEKJHPsgayzIGYAw&ved=0CCsQsAQ&biw=1040&bih=868#facrc=_&imgrc=AO2YNoxbeJZtFM%3A%3BBBHlSpDT8-KDaM%3Bhttp%253A%252F%252Fwbo2.com%252Fh w%252Fim%252Fgm1bar.jpg%3Bhttp%253A%252F %252Fwbo2.com%252Ffaqs%252Fmapsense.htm% 3B683%3B561

סוזי המשתוללת
21-07-13, 13:54
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=B8EVhFc5Yqw

dorobo
21-07-13, 17:58
תודה סוזי
אבל אתה בטוח שזה נכון גם לגבי טרופר דיזל?

dorobo
05-08-13, 17:04
אחרי שלוש שבועות אחרי ששמתי ספריי לניקוי מגעים באמת אין שום זכר למנורה

תוד לכל מי שעזר/ייעץ
אמנון

נדב ש.
27-08-13, 10:37
אחרי שלוש שבועות אחרי ששמתי ספריי לניקוי מגעים באמת אין שום זכר למנורה

תוד לכל מי שעזר/ייעץ
אמנון

אתה מתכוון לנורה של ה AIR BAG?
לגבי הנורה של ה
check engin: כמו שכבר כתבו נידלק בגלל שינוי לחץ, אני מכיר הרבה טרופרים שבאיזור ים המלח זה נידלק ואחרי שמתרחקים מהאיזור כבה.
אם זה מנוע יורו 2 נסה לפרק את חיישן ה MAP ולנקות מפיח את הצינורות והכניסה לסעפת היניקה בעזרת חוטר תשתמש בחוט ברזל או משהו דומה, רק בעדינות ולא בכוח.
אם מנוע יורו 3 הMAP יושב בקצה הסעפת לכיוון הקיר אש וסגור עם בורג בודד 10 מ"מ.
הניקיון מפיח גם ישפר את הסחיבה.

dorobo
27-08-13, 13:02
כן הכוונה ל AIR BAG
אבל איך אני יודע אם יש לי מנוע יורו 2 או יורו 3?

תודה אמנון

נדב ש.
27-08-13, 18:13
קל מאוד, זהה את המצערת לפי הצינור השחור שיוצא מהאינטרקולר, אם המצערת נימצאת קרוב לקיר האש וב 90 מעלות המנוע הוא יורו 2 .
אם המצערת נמצאת בזוית ובאמצע הסעפת המנוע הוא יורו 3.
אין הרבה הבדל בין השתיים למעט מיקום המצערת, ביורו3 הוסיפו קולר מים למערכת ה egr ועוד כמה דברים קטנים לתקן זיהום אוויר.

-->