צפייה בגרסה מלאה : Article: ג'יפאים בעבודה: יום בחייו של פקח
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=3025-%D7%92-%D7%99%D7%A4%D7%90%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%93%D7%94-%D7%99%D7%95%D7%9D-%D7%91%D7%97%D7%99%D7%99%D7%95-%D7%A9%D7%9C-%D7%A4%D7%A7%D7%97
לאחרונה גם לי יצא להתלוות לפקח בצפון, אני לא מקנא בהם ולו לרגע, פגשתי אדם תשוש שנותן את הנשמה שלו למשהו שהוא מאמין בו, אדם שמאויים על ידי ציידים לא חוקיים באופן קבוע ועדיין עושה הכל כדי למנוע את הפגיעה בחיי, כמעט ובודד במערכה. אני מצדיע להם, עם כל התלונות שיש לי לגוף הזה שנקרא רטג.
עם כל ההערכה שיש לי לפקחים, ויותר מכך לעבודת הקודש שהם אמונים עליה, [ ולצערי אני חושב שיש הרבה מקום לשיפור ] אני טוען שלמרות שיש פה קהילה ענקית, של בעלי רכבים, שמסתובבים ומחפשים כל תירוץ כדי לצאת לטבע, ולשטח, שאוהבים [ בחלקם, לא כולם ] ושומרים על ערכי הטבע וחולקים עם הפקחים את אותם ערכים, ולמרות העובדה שהאינטרסים, הן של הפקחים והן של [ חלק ] מהמטיילים, דומים, למרות כל זאת יש חוסר הצלחה בגיוס הקהילה לטובת המטרות המשותפות. וחבל.
אז אולי אני מבין לא נכון את עבודת הפקח, ואולי הם מבינים לא נכון , מה רובנו מחפשים בשטח, אבל, אני שמח לקרוא את הכתבה הזו, כי בניגוד לתחושה שאיתה יצאתי מהשרשור המוזר הזה עם מי ששהתיימר לספק תשובות, פה אני יוצא בתחושה אחרת. ומקווה שלא אתבדה.
אני רק מקווה שמישהו ברט"ג יעשה קצת עבודת תחקיר, וינסה להבין מה הוא צריך "לשלם" כדי לקבל אותנו כסייענים לאותה מטרה שאליה הוא חותר.
אולי יבינו סוףסוף, שבמחיר פעוט, בוויתור קטן, ירוויחו יותר.
ואוליי לא...
יוסי, אתה רוצה באופן אישי להתגייס, לסייע - לך על זה!
אם זכרוני מדויק, אתה מראש העין - הפקח הנדון, e-Pit@m הוא ג'יפאי וחבר וותיק פה בפורום (וותיק מאד ועוד הרבה לפני שהיה לפקח, יש לציין) ואחראי על האזור שלך - תפגש איתו, דבר איתו ישירות, תתגייס ותסייע, רק טוב יכול לצאת מזה.
הבעייה עם האנשים הטובים (באמת) וחדורי האמונה ובמיוחד אלה שנאלצים להתמודד עם תגמול כספי לא פרופורציונלי ועם כל מיני ונדליסטים = עמך ישראל, שהראייה שלהם הופכת צרה ומוכוונת מטרה, בצורה כ"כ מוחלטת, שהם לא פתוחים לויתורים ופשרות...
בדרך להשגת המטרה (שעליה אין בכלל ויכוח, אני מקווה), הם נאמצים גישה קיצונית ומונעים בכוח האמונה בצידקתם ובדרך היחידה האפשרית - ראה לדוגמא חוק החופים הגורף והמגוחך.
ועוד לא התחלנו לדבר על חוסר היכולת שלהם (של המערכת שלהם) להתמודד עם כל החוליגנים שמנכסים לעצמם אדמות ומסלולים (מאושרים) בצפון ומציבים מחסומים וגדרות ושערים - ברור שקל לאכוף את החוק (במלוא כובדו) על ג'יפאי כזה או אחר, שישן שלא בחניון לילה וזה גם מצתלם יפה בכתבה של 3 דקות, על הליכלוך שמשאירים ביערות (לא שאני מקל בזה ראש. בכלל לא) אבל מה הם עושים עם העדרים הפולשים לשמורות ואותם חקלאים שמשתלטים על חלקי שמורות ומסלולי טיול וחופים בצפון?
נכון. עושים עבודת קודש אבל...
טוב לגלות שנשארו עוד מקומות בתוליים...והצילומים יפים יפים.
שני צדדים למטבע, מצד אחד לעניות דעתי הרצון הג'יפאי "התל אביבי" לטייל צמוד לבית כאילו שמטיילים בערבות אפריקה, בלי מגבלות ובלי גבולות הוא הבעיה. במקום צפוף לכל אחד צריכה להיות מוגדרת הבועה שלו והתחום שלו.
רוצה לטייל בשטח פראי? רד דרומה, עלה צפונה, וגם שם שמור על פורפורציות.
מצד שני, הקלות שבא סוגרים שבילים ודרכים מובילה לכך שכל מי שרוצה לרדת לשטח לשעתיים מבזבז את רוב הזמן בחיפושי מעקפים ודרכים לחזור לכביש.
יש צורך ליצור רציפות שבילים לרכב שטח כך שלא תהייה סיבה לעקוף חסימות. אחר כך מי שיפרוץ שישלם.
אני לא יודע אם זה בתחום אחריותו של אורי, אבל לפני כמה חודשים הלכתי למגדל צדק, והתעצבנתי לגלות שסגרו את המקום, מודה נכנסתי בכל זאת, הונדליזם שמצאתי בפנים עצבן אותי עוד יותר, פשוט הרס לשמו של מדרגות ומעקות. אותי זה היה שובר מלהמשיך לתחזק.
אגב, בקרוב אעבור לאזור חולדה, מי הפקח שם? מישהו מכיר?
אומי, לדעתי הונדליזם הוא הסיבה לסגירה - התוצאה המיידית של ההרס המכוון של המקום הוא סכנות בטיחותיות, שבגללן אני חושב שקשה למי שאחראי על הגן הלאומי לתת למבקרים להיכנס. אף אחד לא רוצה שבסיור במגדל תיפול על מבקר אבן או תתמוטט לו מדרגה מתחת לרגליים.
והאבסורד הוא שדווקא אותם הונדליסטים הם אלו שלא מפריע להם להיכנס למרות שהמקום סגור.
אסף.
עבודת הפקח חשובה מאוד אבל...........
הם מונעים מאינטרס אישי ואהבת הכוח
לא יכול להיות שבחוף פלמחים ייתנו דוחות שקריים על חנייה של 87 מטר מקו המים!!!!!
לא יכול להיות שהפקח יזייף דוחות !!!!!
לא יכול להיות שחוף פלמחים היה נקי ומצוחצח שנים כשהגיפאים חנו על קו המים ובדגש על חנו ועכשיו החוף נראה כמו פח אשפה.!!!!
שיילחמו באמת בעיקר והחשוב ולא בטפל
אני ואני ואני..
ולא אני לא בא לבקר כאן אף אחד אבל
זה די תמים לחשוב שאנחנו - גולשי האתר ו אם נתמקד קצת יותר - כותבי האתר אשר ללא הגזמה לא עוברים את המאה סה"כ (תנסו לספור שמות כותבים קבועים..) מהווים איזושהי אינדיקציה או ייצוג לציבור המכנים עצמם ג'יפאים
לא יעזור הציבור הגדול יקבע את התייחסות הרשות
לנו כציבור קטן (רוצה לחשוב שאיכותי) נותר להיות חכמים ולא צודקים
כי בתחבולות תעשה לך מלחמה ודי לחכימא..
אסף,ברור לי שבגלל זה סגרו, אם זה לא היה מובן מהכתוב אז סליחה.
וברור שמצד הרשות ברור שיש בעיה לקחת אחריות על מקום עם ליקויי בטיחות.
מה שניסיתי להגיד זה שגם כשהם מנסים (מקום חינמי ומתוחזק) יש מי שיהרוס.
אז כן מגיע להם גם הרבה פירגון.
כל זה לא מוריד מהטעון שיפור ודנו בזה לא מעט על גבי הפורום.
בוקר טוב . לטעמי , כל מי שכן קרא את הכתבה ( אשר כתובה יפה וכוללת תמונות מצויינות ) , שייך לצד אשר איכפת לו. אבל , לצערי , יש הרבה אשר לא שומרים , לא אוספים את האשפה , נכנסים עם הג׳יפים למקומות/ נקודות אסורות וכאן מתחילה הבעיה.
צחי אתה ענק!
אחלה כתבה, עושה טוב על הנשמה.
תודה לך.
מעדיף להתרכז בדברים חיוביים...
להלן תמונת מצב עדכנית של גן לאומי בעבודות שיקום נרחבות לצד מפלצת בנייה עתירת מימדים.
https://www.youtube.com/watch?v=ultfU63LOmo&feature=youtube_gdata_player
מחצבות שהיו בעברן אתרי קליטת פסולת פיראטיים משוקמות מחדש כבתי גידול לחי שנגזל ממנו 2200דונם לטובת 14,000יחידות דיור.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.