PDA

צפייה בגרסה מלאה : ביטוח פגוש אספיר

myd
19-07-13, 08:18
הגי'פ [פראדו 2001] לאחר תאונה בחזית, במוסך [טויוטה - הסדר] אומרים שצריך להחליף את הפגוש ואי אפשר ליישר אותו, חברת הביטוח [הראל] מסרבים, הפגוש לא מבוטח, ביקשתי שאם הפגוש אספיר לא מבוטח שישימו רגיל, אך גם לזה מסרבים, כאילו ביטוח את הרכב בלי פגוש, כרגע זה בלשכת עו"ד של סוכני הביטוח, יש למישהו נסיון עם זה.

asafk
19-07-13, 11:01
הפגוש הוא חלק תחליפי ולכן הוא חלק מהרכב. במקרים רבים חברות הביטוח מעדיפות להרכיב פגושי מתכת כי הם זולים יותר מפגוש מקורי.
הרכב מבוטח כולל כל החלקים שלו - ופגוש הוא חלק מהרכב.
אל תוותר

אסף.

shachar
19-07-13, 11:22
האם הרכב יכול לעבור טסט בלי פגוש כלל?
כנראה שלא ולכן חייבים להחזיר אותו לכשרות כפי שהיה לפני התאונה.

אתה ביקשת והם סירבו. מה הם מציעים?

boaz avrahami
19-07-13, 11:48
לי היה לפני שנים נסיון כמו שאסף תאר.
הרכבתי tjm במקום המקורי.

איפה הסוכן שלך בסיפור?

יואב פולס
19-07-13, 11:49
יש נסיון עם זה. תפעיל את סוכן הביטוח שלך.
היה לי מקרה דומה. חברת הביטוח סרבה לשים פגוש תחליפי, ולכן ביקשתי פגוש מקורי. אחרי שהם ביררו כמה עולה מקורי, אושר פגוש תחליפי עם השתתפות שלי בכ 300 שקלים מעלות הפגוש שהיתה כ- 5500 שקלים.
הכל עשה סוכן הבטוח שלי, לא רבתי עם איש, ולא דיונים ארוכים. שיחה קצרה והוא פתר עבורי את כל הבעיות. בשביל זה אני משלם לו, לא?

boaz avrahami
19-07-13, 15:34
אגב,
אתה מציין ש״כרגע זה בלשכת עו״ד של סוכני הביטוח״.

מה זה הגוף הזה ועל מי הוא מגן?

oren13
19-07-13, 20:59
במקרה שלי לאחר שיצרן הפגוש אמר שלא ניתן לישר הביטח החליף ללא בעיה
הסוכן שטיפל בזה זה מאיר רוטברג
אורן

myd
21-07-13, 16:20
תודה לכל המגיבים, בפורום ובפרטי. המצב כרגע שחברת הביטוח [הראל] לא מוכנים להחליף בכלל, לא תואם ולא אספיר ולא כלום, סוכן הביטוח טוען שהוא מדבר ומנסה ועושה [מקווה שכך], לפי התגובות של הביטוח זה נשמע כאילו הפגוש זה חלק שהוסיפו על הרכב ולא חייבים אותו, בדיוק את הטענה שהעלה כאן שחר שהרכב בלי פגוש לא עובר טסט אמרתי לו, הסוכן אומר שעובד על זה. אגב, פגוש תואם בטויוטה עולה 2832 ₪ [לפי הצעת התיקון של השמאי] ופגוש אספיר 3186 ₪ [לפי המופיע באתר]. שוב תודה למגיבים, אעדכן על התפתחויות נוספות. [נ.ב. לא יודע למה אני לא מצליח לעבור שורה עם הenter]..

asafk
21-07-13, 21:18
תבקש מחברת הביטוח מכתב (בעזרת הסוכן) שהחלק הוא תוספת ושאפשר בלעדיו, וכל נזק ישיר או עקיף שייגרם כתוצאה מנסיעה ללא החלק הזה - הם, בתור חברת הביטוח שלך, מתחייבים לכסות.

אסף.

גיל אסרף
23-07-13, 10:35
התייעצתי עם אחותי בנושא, סטודנטית לתואר שני במשפטים וסוכנת ביטוח לשעבר.
היא אומרת שהרכב מבוטח כמכלול, בנוסף, רוב הסיכויים הם שהפגוש של אספיר, מעצם היותו משופר וחזק מהמקורי, מנע נזק גדול יותר לרכב.

חברת הביטוח חייבת לפצות אותך, הרי גם הם מרכיבים לך תחליפי ולא מקורי (מקורי של לנד קרוזר עולה יותר מאספיר, בוודאות)

זה מקביל לרדיו דיסק ברכב, הוא מבוטח עד סכום מסויים, מעבר לזה אתה סופג בעצמך.
אם הרכבת רדיו דיסק של 2000 שקבל במקום המקורי שעולה 1000 נניח,
הם עדיין חייבים לפצות אותך ב1000 ש״ח.

כנ״ל עם הטמבון, הם חייבים לפצות אותך עד עלות של טמבון תחליפי תואם טויוטה, ואת השאר אתה סופג בעצם.

אז הם לא יכולים לטעון שבגלל שזה חלק לא מקורי הם פטורים מלשלם לך.

כמו שאחותי אמרה לי, חברות ביטוח המציאו את ״שיטת מצליח״ .
תהיה חזק מולם, שהפעם לא יצליח להם.

בברכה
גיל אסרף.

-->