צפייה בגרסה מלאה : חוף פלמחים ??? אין דבר כזה, מעתה אמור: חוף הצבים...
אתמול בערב ירדתי כמנהגי מדי יום חמישי לחוף פלמחים עם 2 חברים
ישבנו בשקט ונהנינו מהשקט ומהבריזה הנעימה של הים.
קצת אחרי השעה 11 בלילה הגיעו 2 פקחים של רשות שמורות הטבע וביקשו
מאיתנו לעזוב את החוף לטובת הצבים שבאים להטיל ביצים.
לא עזרו תחנונינו שאנו לא מפריעים יושבים בשקט ללא מוסיקה ושאנחנו כאן
כבר שנים מידי יום חמישי.
אולצנו לעזוב את החוף ולכמותנו כל מי שהיה בחוף נאלץ לעזוב אחרת יחטוף קנס על סך 730 ₪.
החוף יהיה סגור עכשיו למשך שלושה חודשים בערבים זאת אומרת כל הקיץ
אני פשוט לא מבין מה קורה כאן נלחמנו שנים במאבק על החוף כדי שיהיה פתוח
לציבור הרחב ומה שיצא זה שזורקים אותנו
בהתחלה אמרו לא להיכנס עם כלי רכב קיבלנו זאת בהבנה אפילו שהפקחים
נוסעים חופשי על החוף
אחר כך אמרו לא להדליק מדורות
אחר כך אמרו לא להדליק אור
אחר כך אמרו לא לשמוע מוסיקה
ועכשיו פשוט זורקים אותנו מהחוף
אולי עדיף להיות צב הבן אדם כבר לא יכול לשבת בשקט בערב בשפת הים
ולנקות את הראש
לאן נגיע...............נכתב ע"י חברי יעקב בדיחי
אני עם הצבים, הם יותר חשובים מכמה חברה שיושבים על החוף. צ'טערת זו דעתי. תמצא חוף אחר שאין בו צבים.
אוייש - איזה קישקוש.
כן מר בדיחי, חבר של אורנג', אולי באמת יותר טוב להיות צב, שפעם בשנה מקיים יחסים ורוצה להעלות להטיל ביצים ויושב איזה בחורצ'יק (בשקט בשקט. רק מעביר את הזמן) בדיוק על הדרך שלו (שלה, יותר נכון).
וואללה. בדיחי.. מה אני אומר לך - תפור עליך צב...
אולי אתה רוצה להיות גם צבי - תהיה לך שמורה משלך, תוכל לישון בה ולא דווקא בחניון לילה, תוכל לאכול כמה עשבים שאתה רוצה וכולה פעמיים בשנה, תצטרך להסתתר בשקט, בשקט שהציידים (ברשיון - אני לא מדבר על פורעי חוק..) לא "יעלו" עליך... אה, כן. גם תוכל לעשות כל שנה ילד חדש, למקרה שקודם לא היה כ"כ בשקט..
וואללה, בדיחי, תפור עליך צבי..
או אולי, בדיחי, אתה רוצה להיות אווזה/ברווזה - פה אצלינו יש להם זכות קדימה לחציית כבישים - גם כשאין מעבר חצייה (יש שלטים ולפעמים אפילו שוטרים עוצרים את התנועה ושומרים על שיירה של אמא ואבא אווז ואיזה 15 פרחחים אווזונים) - ולא תצטרך, כשאתה ממהר לעבודה, לחכות 10 דקות (לפעמים איזה אווזון מחליט לנוח באמצע החצייה) כל מה שאתה צריך לעשות, זה להזהר שלא לחצות את "הגבול" לפנסילבניה ( כמעט מעבר לכביש), משום ששם, על כל אווז, מחכים 4 ציידים.
וואללה, בדיחי, תפור עליך אווזה...
מוני אורבך
20-07-13, 16:33
הצבים הם בסכנת מין נכחד.
השלוש חודשים האלו הם בדיוק עונת הטלת הביצים.
הצבות נמשכות לאורות חוף חלשים ועולות לחוף.
יותר מדי אור והם מתבלבלות ובורחות.
מדובר מרדת החשכה ועד דימדומים.
אני חושב שזה לא קורבן גדול מדי...
תמימים אתם. כאילו שלא ידעתם שזה מה שיהיה בסוף....
האמת, אחרי שצחקנו קצת, שהמקרה הזה, של תקופת ההטלה של הצבים ובדיחי שמקנא, זו בכלל לא הבעייה.
הבעייה היא שאר המקומות, ששם אין צבים ועדיין מציקים ואוסרים... זה מעצבן.
במקום לקבוע חוקים ותקנות רלוונטיות ולאכוף אותן, באים המשרתים בקודש, בוחרים בדרך הקלה ביותר ופשוט מטילים איסור גורף... ושיקפצו כולם..
מתוך אתר רט"ג:"מטרות הרשות מתחלקות למחויבויות לשמור על הטבע ועל אתרי המורשת, לטפח אותם לרווחת הציבור ולחנכו בהתאם למטרות אלה. הרשות היא רשות ממשלתית, גוף ציבורי המחזיק בנאמנות, בשם הציבור, חלק מנכסי הכלל: שמורות טבע וגנים לאומיים. נכסים אלו אינם שייכים רק לדור הנוכחי והרשות מחויבת אליהם כאל פיקדון עליו יש להגן לטווח הארוך, גם בעבור הדורות הבאים. "
הנושא כמובן, שנוי במחלוקת ובעייתי, ונראה תמיד שהפקחים מושכים לכיוון המחויבות לשמור על הטבע על חשבון הטיפוח לרווחת הציבור.
אבל המשפט האחרון הוא משפט המפתח שככל הנראה עליו מתבססות החלטות הרשות,
הם שומרים עליו עכשיו, כדי שהוא יהיה בשביל כולנו בעתיד. או אולי אני תמים?
זה כמו שאסור להכנס לבריכת הנופרים כי היא בשיקום, אחרי ש-40 שנה זה היה הקאנטרי קלאב של ראש העין והסביבה. אבל היא השתקמה באופן מדהים בכמה השנים האחרונות.
ותסתכלו על זה מהצד שלכם,
נניח שאתם שותלים עכשיו דשא חדש וירוק בגינה. אתם לא תלכו בו בשבועיים הראשונים כדי שאחרי זה תוכלו "להנות מהפירות".
ככה יש להתייחס לאיסור הנוכחי על שהייה לילית בחוף, למרות, שהצבים לא באמת מעניינים לנו את התחת.
גם אותי זה מעצבן האיסור כניסה לאתרי טבע, אבל אני משתדל תמיד להסתכל על הצד השני.
אתה צודק אביעד אבל הדוגמא שלך לא הגיעה "לסוף".
אתה שותל עכשיו דשא חדש וירוק בגינה, ואולי אפילו במקום דשא שהרסו קודם לכן, ואז אתה לא נכנס שבועיים-שלושה-חודש... ואח"כ? נכנס, נכון. אולי עם כללים חדשים ושומר שהפרחחים לא יתלשו את הדשא ויעשו צמות והשד יודע מה...
מה הם עושים?
אותו הדבר אבל אז אומרים "יודעים מה, לא נכנסים וזהו"!!
לשמר זה יפה ואני מסכים עם כ מילה שהעלית פה, מהאתר שלהם אבל בדרך, כמו בהרבה מקרים, באיזשהו שלב מישהו שוכח מה המטרה והופך את אמצעי למטרה... רק בגלל שזה קל ופשוט וזול..
מ-"שומרים כדיי ש...." וכו'
הפך ל-"שומרים!!" וזהו..
מעניין מתי יחליטו איזה דור, מהדורות הבאים, זכאי כבר להנות מנחל פרצים כולו?
לדעתי.. האיסור לשהות על החוף הוא רק בקטע של הגן הלאומי ולא לכל אורך החוף מפלמחים עד אשדוד.
אני צודק או טועה?
אסף.
לא נותנים לבדיחי לצאת בשקט מהבית ולכן הוא רוצה להיות צב ?
ומה יגיד הצב ? אף פעם לא יוצא מהבית !
האמת, בדיחי - אני חוזר בי מכל מה שאמרתי - ואם הוא לא קורא, אורנג', תעביר לו.
הכל מקינאה!
לשבת בלילה על החוף, להינות מהבריזה, בלי הגמדים על הראש, אולי עם איזו בירה (או דיאט קולה, במקרה שלי..) - מקנא בך...
אתמול בערב ירדתי כמנהגי מדי יום חמישי לחוף פלמחים עם 2 חברים
ישבנו בשקט ונהנינו מהשקט ומהבריזה הנעימה של הים.
קצת אחרי השעה 11 בלילה הגיעו 2 פקחים של רשות שמורות הטבע וביקשו
מאיתנו לעזוב את החוף לטובת הצבים שבאים להטיל ביצים.
לא עזרו תחנונינו שאנו לא מפריעים יושבים בשקט ללא מוסיקה ושאנחנו כאן
כבר שנים מידי יום חמישי. - עצם הנוכחות מפריעה ועלולה לגרום לצבה לחזור חזרה למים.
אולצנו לעזוב את החוף ולכמותנו כל מי שהיה בחוף נאלץ לעזוב אחרת יחטוף קנס על סך 730 ₪.
החוף יהיה סגור עכשיו למשך שלושה חודשים בערבים זאת אומרת כל הקיץ - עונת ההטלה של הצבים.
אני פשוט לא מבין מה קורה כאן נלחמנו שנים במאבק על החוף כדי שיהיה פתוח
לציבור הרחב ומה שיצא זה שזורקים אותנו - לא זורקים אותך הצבות באות רק בלילה ולעונה מוגבלת, כל שעות היום ושאר ימות השנה שלך, מעבר לזה יש חופים בהם לא אוכפים זאת.
בהתחלה אמרו לא להיכנס עם כלי רכב קיבלנו זאת בהבנה אפילו שהפקחים
נוסעים חופשי על החוף - זה לא תירוץ הם נוסעים לצורך עבודתם.
אחר כך אמרו לא להדליק מדורות - לא אמרו לא, אלא רק באיזורים המיועדים לכך.
אחר כך אמרו לא להדליק אור - בלילה - בשמורה או בגן - כמו בכל העולם (בעלי חיים פעילים בלילה), בשחטי אש, יערות קקל וביישובים אתה עדיין יכול להפריע לבעליהחיים בחינגות/קריוקי/מסיבות טבע ואף אחד לא ימננע ממך.
אחר כך אמרו לא לשמוע מוסיקה - בלילה - בשמורה או בגן - כמו בכל העולם.
ועכשיו פשוט זורקים אותנו מהחוף
אולי עדיף להיות צב הבן אדם כבר לא יכול לשבת בשקט בערב בשפת הים
ולנקות את הראש - צבים מתים כל הזמן הם מין בסכנת הכחדה והמלחמה שלהם די אבודה.. הם לא יכולים הרי להשיב מלחמה הם לא יודעים לדבר או להרביץ כמו כל הבעלי החיים, לכן השמירה עליהם היא חשובה, חשוב עליהם כעל ייצורים חסרי ישע, בעוד שלאדם יש בתים , כבישים, מכוניות, מפעלים בתי קולנוע, צימרים ... והכל בא על חשבון הטבע , אז בסדר אנחנו חייבים לחיות ולהינות ולהירגע, אבל בהרמוניה מסויימת איכשהו מוכרחים לנסות לשמור על האיזון, להזכירך אנחנו בכלל לא זן נכחד, ההפך, אומנם יונקים מהלכים על שתיים אבל אימצנו התנהגות של נגיף, שמכלה ומכלה בלי הפסקה.
לאן נגיע...............נכתב ע"י חברי יעקב בדיחי
אני עם הצבים, הם יותר חשובים מכמה חברה שיושבים על החוף. צ'טערת זו דעתי. תמצא חוף אחר שאין בו צבים.
בעונת ההטלה צבי ים עולים בכל חופי ישראל, אפילו בתל ברוך היו שתי הטלות העונה.
אבל לא בכולם מונעים את הפרעות בני האדם (חקיקה, תקציבים, כוח אדם).
גם אני חושב שאתה צודק ולא צריך להפריע לצבים ולטבע. כולם צריכים לחיות ואם יוצא שצריך קצת לוותר בשביל אחרים אפילו שהם לא בניאדם אז מה לעשות, ככה זה נכון וצודק. דאוד
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.