צפייה בגרסה מלאה : חלקים מחו״ל זקוק להבהרות
הזמנתי מחו״ל קיט בידוד לגג jk מחיר העסק כ-200$ ולהבנתי זהו חלק שנמצא ברשימת נוהל שיחרור מהיר של משרד התחבורה.
אםאני לא טועה מאחר והמחיר נמוך מ-325$ אז זה גם פטור ממכס ואצטרך לכל היותר לשלם מס קנייה ומע״מ.
כמו כן בגלל מה שכתבתי איני צריך גם אישור מיוחד ממשרד התחבורה.
לא הצלחתי להבין מהו שיעור מס הקנייה.
כמו כן אודה אם תתקנו אותי אם טעיתי בהבנת המצב שכתבתי למעלה.
boaz avrahami
28-07-13, 09:56
ערך המוצר כולל בתוכו גם את מחיר המשלוח.
מכס מהווה במקרה הקיצוני 8 אחוז בלבד מסך המיסוי - זניח.
הפטור הוא עד סך של 75$ כולל המשלוח(!).
בהנחה ש 200 דולר זה העלות כולל משלוח אתה תשלם עוד מאה ללפיד...
רק קח בחשבון שאם הזמנת דרך Fedex ודומהם הם עלולים לעשות לך את תרגיל ה 129 ש"ח, יתקשרו אליך, יגידו לך שזה חלק לרכב צריך אישור, אתה תגיד להם שאתה מכיר את התקנות וזה שחרור מהיר, נופל תחת "חלקי פלסטיק לפנים הרכב וסוגיהן", הם יגידו לך שהם עושים לך טובה ומורידים למכס לשחרור, אבל על הטיפול גובים ממך עמלת טיפול.
לגבי התשלום כמו שבועז אמר, המיסים מחושבים לפי ערך החלק כולל משלוח.
כן אני יודע שהמיסים מחושבים לפי הערך כולל המישלוח.
תקנה חדשה יחסית מפרואר 2012 עד 75$ פטור מלא ממיסים ועד 325$ פטור רק ממכס אבל לא פטור ממס קנייה וממע״מ.
לכן שאלתי מהו שיעור מס הקנייה.
אכן מדובר במשלוח בפדקס - תודה על העזרה והטיפ.
שלמה,
כנס ל-BUY2USA
יש שם מחשבון עלויות שמפרק את המחיר למשלוח ולמיסים,
צריך לבחור את הקטגוריה של המוצר המוזמן ולפי זה מחושב המחיר.
http://usa.buy2.co.il/BUY2USA/HowMuch
איל
אהלאן וסהלאן, תראה מנסיון שלי בדבר הזה, מה צריך לעשות זה רק לתת לפדקס לטפל בכל אבל להתווקח איתם הרבה. אני תמיד אמרתי להם, תשמעו זה יקר ואם אתם לא מורידים אני הולך לבד על זה ואם זה היה נמוך, הייתי אומר להם שיהיה לכם לבריאות תקחו בשבילכם, ןתמיד תמיד תמיד הם ירדו לפחות מחצי ממה שהיה בהתחלה של הדיבור שלהם. באחריות, זה עובד חזק.
זה לא כל כךבשליטתי המוכר שם כבר שלח לי את המוצר עם פדקס.
צפוי להגיע ביום 01/08/13.
נחכה ונראה מה ירצו ממני פדקס.
פדקס נוכלים גנבים ושקרנים !!! על פלגים ולמדה מחיר כולל 69$ שפטורים ממכס וכו' דרשו אישור משרד התחבורה 250 ש'ח +מכס 129ש'ח+80$ איכסון 4 ימים ליפני הטיפול ועוד 3-5 ימי איכסון עד השיחרור 60-80$ נוספים !!!!! לא עזרו הצעקות ואף התריסו - תתבע אותנו זה מה שיש או שזה חוזר לשולח , אז עניתי למז..... (ולאחר ששאלתי אם זה מוקלט ענה שכן )שהוא יכול לדחוף את המישלוח לעכוזו אני לא משלם לגנבים ושוןדדים אג' שחוקה ...לדעתי צריך להכין להם בליץ בפייס ובכול מקום אפשרי ולשלוח מחאה לפדקס העולמית זו גחמה של המשרד המקומי שמתנהג בדיוק כמו שהמדינה מתנהגת רק שאותו ניתן לעצור הוא לא יכול לחוקק חוקים במושב הליצים והחמדנים !
ולמה שבאמת לא תתבע אותם?
"תביעות קטנות" נוצר בדיוק בשביל זה...
רק תהיה בעייה קטנה אם אמרת להם שישלחו חזרה ... בניסוח כזה או אחר..
הם ולא רק הם- מתחילים בדרישה לאישור משרד התחבורה שלא נדרש. בגלל שזה לוקח זמן הם לוקחים גם דמי איכסון. ואז בגלל שיש ניירת גם עמילות. ואז ממשיכים עם מכס אפילו שלא צריך.
זו שיטה.
וזה מרתיח.
יש שתי אפשרויות:
אפשרות א
הם לא מטומטמים ולא לא יודעים מה צריך ומה לא.
הם פשוט מנצלים את זה שהסחורה שלך כלואה בידיים שלהם.
אפשרות ב
הם לא יודעים מה הם עושים.
בכל מקרה, זה אומר שאסור לסמוך עליהם וזו טעות לשלוח איתם חלקים לארץ.
רוב האנשים לא עןשים את החשבון שלהזמין מחדש ומשלוח בדואר יעלה פחות מלשלם את הכופר. בזכות זה הם מצליחים לגבות מה שלא מגיע להם.
אסף.
ועכשיו לטובת החיפוש של גוגל
משלוח בפדקס
מעקב משלוחים פדקס
משלוח מארה"ב פדקס
FedEx
משלוח מארה"ב לישראל
ולמה שבאמת לא תתבע אותם?
"תביעות קטנות" נוצר בדיוק בשביל זה...
רק תהיה בעייה קטנה אם אמרת להם שישלחו חזרה ... בניסוח כזה או אחר..
יתקנו אותי עוכרי הדין אם אני טועה, אבל בשביל זה יש תביעות ייצוגיות. בכלל לא קטנות.
אסף.
לא בדיוק לתקן אבל להבהיר..
תביעה ייצוגית זה לא דבר פשוט - בין היתר, צריך להוכיח לבימ"ש שאתה/עו"ד והמקרה שלך מתאימים לייצוגית ושאכן אתם יכולים להתמודד עם ניהול תביעה ייצוגית, על מנת לקבל היתר לנהל את התביעה כייצוגית.
תביעה ייצוגית עולה המון כסף(בין היתר לשלם למומחים לחוו"ד ולהעדה בבימ"ש) וצריך להוכיח כל מיני דברים "ייצוגיים".
משמעות הפסד בתביעה הייצוגית היא הרבה-הרבה כסף לחברה הנתבעת - יש יותר מוטיבציה להתגונן ולא להגיע לפשרה שכדאית לתובע עצמו - הוא מייצג רבים וכל פשרה טעונה אישור בימ"ש לעצם הפשרה (זו לא חותמת גומי, כמו בפשרות אחרות) - שלא נפגעים זכויותיהם של היתר, בפשרה "שלך".
אם זוכים בתביעה יצוגית, פוטנציאל הרווח של התובע עצמו (היוזם), וכמובן העו"ד שלו, הוא גדול מאוד... מאוד..
בתביעה "קטנה":
אתה חשוף לפחות הוצאות.
החברה הנתבעת (בד"כ) לא רשאית להעזר בעו"ד - קל (לך) יותר להתמודד.
אם אתה מציג עצמך בחוכמה כמי שלא באקי יותר מידי בהליך ולא מתלהם, בימ"ש בעצמו "דואג" לעזור לך להתמודד מול נציג החברה הנתבעת, שמטבע הדברים יהיה "בעל נסיון".
השיקול היחיד של בימ"ש הוא הנזק שנגרם לך ואם החברה נהגה שלא בסבירות ואין כל שיקולים "עקרוניים".
קל הרבה יותר להגיע להסדר ולקבל פיצויי שיספק אותך.
מכיוון קצת אחר,
קחו בחשבון שהחזרות חוזרות ונשנות לספקי חול יגרום למצב שהספקים לא ירצו למכור לישראלים/לישראל. זה מצב שקרה באיטליה. החזרה לספק זו לא פעולה עסקית סבירה או שגרתית בכלל ובפרט שלא מהסיבות המדוברות כרגע!
ולך תדע אם יחזירו לך את הכסף שכבר שילמת...
זה סיפור בקיצור.
כי אפשר עקרונית לבצע החזרה לצוצר ולקבל החזר כספי,
אבל מחייבים את הספק במשלוח חזרה אליו וזאת הבעיה.
במקרה כזה עדיף לא להורות לחברת השילוח להחזיר. הנוהל שלהם הוא להשמיד (יותר זול)
אסף.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.