צפייה בגרסה מלאה : זקוק לעזרה בהבנה בסיסית של מערכת מיזוג ברכב (חיבורי חשמל)
התקלה אצלי שלא מגיע חשמל לקלאטץ של המדחס.(בעבר פעל בסדר)
העברתי 12V ישר לקלאטץ - פועל בסדר , התקלה לא שם.
ישנם שלושה מימסרים , אשר ממתגים את החשמל למפוח , קלאטץ ועוד משהו(כניראה המפוח שמאחור)
החשמל - כניסת הפיקוד לשלושת המימסרים מגיע מרכיב שאני לא בטוח לגמרי מה הוא , הגיונית אמור להיות משהו כמו טרמוסטט,
שמכניס את המדחס לפעולה כל כמה זמן , כתלות גם בטמפ'
צריך עזרה לזהות מה הרכיב הנ"ל - בתמונה , הרכיב שניראה כמו גליל עם 4 חוטים שניכנסים מלמעלה(טרמוסטט + מייבש?)
חשמל 12V פיקוד לממסרים מגיע רק לאחד מהם - זה שמפעיל את המפוח מקדימה , השאר לא מקבלים חשמל לפיקוד ,
ולכן הקלאטץ לא ניכנס לפעולה.
עזרה תתקבל בברכה ...7763377634
אמיר הגליל זה המייבש.
אני לא משוכנע, אבל יש מצב שכשאין גז ,לא מגיע + לקומפרסור.
אמור להיות גז ,
מה הפעולה שמתבצעת ברכיב עבור 4 חוטי החשמל שניכנסים?
חנן-ג'יפולוג
30-07-13, 17:40
הרכיב הזה נותן חיווי ללחץ נמוך או גבוה מדי ולפעמים גם ללחץ ביניים.
נסה ללחוץ על אחד הונטילים בצנרת הגז לראות אם יש בכלל גז.
כשאתה מפעיל ידנית את המדחס המזגן מקרר?
הוא מנתק את החשמל למדחס אם הלחץ במערכת גבוה\נמוך מדי.
תודה על הזיהוי - באמת לחץ גז נמוך מידי ...
כניראה הגיע הזמן להכניס לפעולה את הגלאי דליפות גז שקניתי באיבי.
שני דברים... א. איך החלטת שלחץ הגז נמוך מדי?
ב. סתם מתוך סקרנות, אתה יכול לצרף לינק לגלאי דליפות שקנית?
לחץ גז נמוך - בעקבות מה שחנן הציע - לחצתי על הונטיל ובקושי נישאר משהו מהגז
גלאי גז מזגנים בסיסי:
http://www.ebay.com/itm/Promotions-New-Halogen-Gas-HFC-CFC-Refrigerant-Leak-Detector-R22-R134A/261091453026?_trksid=p2047675.m1850&_trkparms=aid%3D333005%26algo%3DRIC.FIT% 26ao%3D1%26asc%3D16724%26meid%3D21928700 0963414089%26pid%3D100011%26prg%3D7905%2 6rk%3D4%26rkt%3D5%26sd%3D330931074150%26
לינק לגלאי שקניתי(יותר משוכלל - מזהה הרבה סוגים של גזים, טוב גם לגלוי גז בישול וכו)
http://www.ebay.com/itm/Combustible-Gas-Leak-Detector-Methane-Propane-Hydrocarbon-Vapor-AR8800A-/141020857168?pt=UK_Sound_Vision_Other&hash=item20d57f8350
הרכיב החשמלי הנו אכן מתג לחץ (גז) שנקרא "טרינרי" והוא מבצע ניתוק בין צמד חוטים אחד במקרה של לחץ גז גבוה מדי או לחץ גז נמוך מדי כך שמדחס המזגן לא יפעל.
בצמד חוטים שני מתבצע חיבור בלחץ גז שעולה לערך מסוים, כדי להפעיל את מאוור הרדיאטור/מעבה המזגן.
בתמונה המצורפת, הטרינרי מחובר אל הקולט מייבש.
לפי התמונות מע' המזגן הנה התקנה ישראלית (של מי?) ולא מקורית של יצרן הרכב.
בברכה - רפי לין
א. לא ראיתי ברשימה שהגלאי מגלה גז מזגנים... פספסתי?
ב. אני יודע שכשעבדתי במוסך למיזוג אוויר היינו מכניסים קצת גז ומעלים אותו ללחץ עבודה של המדחס. במצב שלך, שבקושי יש גז לא בטוח שתוכל למצוא את הדליפה..
רפי - ההתקנה אכן לא מקורית - של אוטוקור מלפני הרבה שנים...
נילמן - הגלאי מגלה גם גז מזגנים :
<tbody>
Methane
Natural Gases
Coal Gases
Hexane
Propane
Ethane
Butane
Pentane
Isopropyl Alcohol
Methanol
Ethanol
Butaol
Aether
Ketone
Butone
Protone
Hydrogen
Toluene
Gasoline
Refrigerant
Sulfur Dioxide
Ammonia
Sulfured Hydrogen
Acetic Acid
</tbody>
נמלא גז - וניבדוק אז ...
אם הדליפה קטנה לא בטוח שתראה אותה. יש בדיקה שעושים עם חנקן, בלחץ של בערך 200 psi. עברתי את הסיפור הזה לאחרונה..
אצלי היה ואקום תקין, כשממלאים גז קירור לא מאתרים נזילות, ואחרי שבוע הגז שוב ברח. עד שלא עשו את הבדיקה בלחץ גבוה, לא ראו נזילות.
שווה לבדוק ביסודיות פעם אחת ולאטום איפה שצריך, אחרת תחזור על מילוי גז כמה פעמים.
מצד שני- זה שמילא לי גז לא השתמש במכשיר לאיתור נזילות כמו שלך יש, אולי שלך מספיק רגיש וימצא את הבריחה..
בכל מקרה אני מניח שאתה לא ממלא גז בבית, אז תדאג שמי שאתה הולך אליו מקצועי, וידע לאתר את הנזילה..
פססססט
http://www.harborfreight.com/a-c-manifold-gauge-set-92649.html
כלי חובה לכול פולני מהשורה,
אל תתלהם מהמחיר, זה עולה כ2שליש ממה שרשום., ואם תבקש יפה אפילו נלמד איך לקרוא את זה.
בעניין המילוי בבית, אפשרי בהחלט ובלי לקנות R134
code name: MANGAL
ולא נפרט פה.
זה שרשום Refrigerant זה אכלה, השאלה איזה... R12, R134a, 404?? יש כל מיני סוגים.
לגבי המילוי חנקן, אני חוזר ואומר, מה שאנחנו היינו עושים זה לשים קצת גז מזגנים (בערך 40 psi) ואז מעלים את הלחץ ל-200-250 psi. המכשיר שהיה לנו היה מגלה דליפות של 3 גרם לשנה...
חנקן זה או כי מתקמצנים על הגז או כי אין להם מכשיר לאיתור דליפות...
הגלאי מגלה את כל הסוגים של גזי הקירור,
ליתר ביטחון , בדקתי עם הגלאי לגבי הכמות המעטה שנישארה שם, שיוצאת כאשר לוחצים על הוונטיל - מגלה את הגז טוב מאוד.
מה שיותר קשה למצוא זה מישהו באיזור חיפה שעדיין מתעסק עם R12 בשביל המילוי.
ולמה אתה צריך R12 משנות ה- 90 המוקדמות כבר לו משתמשים בו לרכב
יש מתאם שמתברג על הונטיל שירות ואז ניתן למלא גז חדש. אתה מוציא את הונטיל מהונטיל שרות של הלחץ המוך, בדיוק כמו בגלגל, ומחבר את המתאם שמגיע עם ונטיל משלו.... וזהו :-) רק תדאג להוציא את הגז הישן לפני זה ולעשות ואקום למערכת.
מה קורה אם ממלאים 134 במערכת ? זה לא יכול לעשות בעיות כלשהם ?
תוציא את הגז הישן ותעשה ואקום, ולא תהיה בעייה. כשאתה ממלא גז תוסיף שמן למערכת. ואני גם הייתי מחליף מייבש עם הדרך....
אם אתה מסתבך בלמצוא מתאם/מייבש או כל דבר אחר, תגיד....
כשתגלה מאיפה הדליפה תגיד גם, יש חלקים שאני יכול אולי להשיג לך במחירי עלות פלוס מינוס :-)
הערה קטנה ששכחתי... תבדוק שאתה ממלא גז איכותי ולא איזה גז סיני!! יש כל מיני מקומות שעושים כל מיני מבצעים על מילוי גז ומשתמשים בגז סיני או דרק אחר, לאורך זמן הוא עושה נזקים!!
כמו כן תבדוק שמכניסים לך את הכמות המדוייקת עם מכונת מיחזור ולא סתם מבלון לפי ה"רגש".... אתה לא תאמין כמה אנשים היו באים אלינו אחרי שמילאו להם גז במקום אחר והכמות לא הייתה קרובה למה שאמור היה להיות....
תוציא את הגז הישן ותעשה ואקום, ולא תהיה בעייה. כשאתה ממלא גז תוסיף שמן למערכת. ואני גם הייתי מחליף מייבש עם הדרך....
אפשר לבקש שתסביר את עצמך?(אתה בחור חביב ואני לא רוצה להעביר ביקורת סתם בגלל בעיית תיקשורת)
איך בדיוק אתה מבצע הסבה מR12 לR134?
חוץ מזה...שמעתה עלSR24?
עד כמה שאני יודע, וזה לא הרבה במיזוג רכב, אבל אי אפשר סתם ככה להחליף גז למה שנקרא "גז חדש"... יש ערכות הסבה למערכות ישנות וזה אומר להחליף את כל האטמים הישנים בכאלו שמתאימים ל'גז החדש', אני לא יודע אם זה מסתכם באטמים בלבד, אבל אף אחד לא מוכן לקחת אחריות במילוי גז R134 במקום R12, אז כנראה שיש משהו...או שזו עוד דרך להוציא כסף מלקוחות?...
ליאור יקירי (אגב בקרוב אתה לוקח(הפעם אתה משלם) אותי לאלפאסי)
יש תהליך מסודר ומדוייק להסבה.
חיפוש קל ברשת....
tzagi, קודם כל לא שמעתי על SR24, אני פשוט אומר מה שהיינו עושים במוסך למיזוג אוויר שעבדתי בו. זו הפרוצדורה שהיינו עושים שם ואני מכיר, ולפי מה שמנהל המקום אמר זה מספיק. יכול מאוד להיות, כמו ברוב הדברים בארצנו,שזו לא באמת הפרוצדורה הנכונה.
אם הטעיתי את הבחור אני מתנצל, זו לא הייתה הכוונה שלי. בלי קשר אני מניח שזה מה שהיו עושים לו בכל מקרה. אני אשמח להחכים ולדעת מה הפרוצדורה הנכונה אם תהיה מוכן לפרט :-)
tzagi, קודם כל לא שמעתי על SR24, אני פשוט אומר מה שהיינו עושים במוסך למיזוג אוויר שעבדתי בו. זו הפרוצדורה שהיינו עושים שם ואני מכיר, ולפי מה שמנהל המקום אמר זה מספיק. יכול מאוד להיות, כמו ברוב הדברים בארצנו,שזו לא באמת הפרוצדורה הנכונה.
אם הטעיתי את הבחור אני מתנצל, זו לא הייתה הכוונה שלי. בלי קשר אני מניח שזה מה שהיו עושים לו בכל מקרה. אני אשמח להחכים ולדעת מה הפרוצדורה הנכונה אם תהיה מוכן לפרט :-)
ג'ו יקירי, כדי למנוע אי הבנות, אני מאשר מהיכרות, שכל מילה אמת והכוונה טהורה.
שמיל, אני יודע שנילמן בחור טוב, רק שהנוהל שהוא כתב זיעזע אותי,
מה זה להוסיף שמן? איך אתה יודע כמה שמן יש במערכת? מה קורה לשמן הישן? מה עכשיו יש לנו כמות כפולה של שמן? למי זה טוב?
נוהל ההסבה הוא ככה:
1 מפרקים קומפרסור והופכים אותו לרוקן את כול השמן
2. מחליפים את כול הגומיות המשחורות לירוקות (המולקולות ב134 קטנות יותר מR12 ויהיה נזילה עם הגומיות השחורות, הירוקות מיועדות לעבוד עם R134)
3 רצוי לעשות פלאשינג
4 רצוי להחליף רסיבר דרייר
5 רצוי להחליף שסטום פרופורשנינג או ORIFICE TUBE
6. להוסיף שמן PAG בכמות הנדרשת למערכת הספציפית.
כול העבודת פרך הזאת ממש לא נחוצה, יש זג בארץ הקויידש שנקרא SR24, זה DROP IN למערכת R12
כלומר לא צריך לשנות כלום ולמלא כרגיל.
שמיל, תודה :-)
במכונות מיחזור שלנו כשהיינו עושים Recovry זה היה שואב גם את השמן הישן... לגבי המייבש כתבתי שכדאי להחליף בכל מקרה :-)
לגבי גומיות לא ידעתי שיש הבדל אנחנו היינו משתמשים רק בירוקות.
לגבי פלאשינג, לא ידעתי שיש דבר כזה למערכת המזגן. איך זה עובד? צריך מכונה לזה?
צחי .
. למיטב ידיעתי ואם אינני טועה . במידה ומחליפים גז , הדבר הראשון והחשוב הוא להחליף את השסתום התפשטות ואת הפרסוסטט עם המייבש שעליו הוא יושב.
בנתיים , תוקנו שני חורים במעבה , ותושבת שבורה (שגרמה לחורים בגלל טילטולים של המעבה)
תוקנו שני נתקים במערכת החשמל של המיזוג , ועוד היד נטויה ... בהמשך השבוע.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.