התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שאלה למבינים באינסטלציה (עזרה בבניית מתקן מים)

hadtomer
06-08-13, 17:17
שלום לכולם!

לאור העובדה שהבת שלי, בת שלוש וחצי, סוף סוף מטיילת איתי- ודורשת כל שני קילומטר לשטוף ידיים או רגליים, כי היא חתיכת פולניה כמו אמא שלה (וכמו אמא שלי) נוצר הצורך במתקן מים לגג הרכב - כזה שבונים מצינור ארבעה צול.

עד כאן לא בעיה, הלכתי לחנות אינסטלציה וקניתי צינור 4 צול באורך המתאים - בקצה אחד שלו יש מחבר T עם פקק שממנו אפשר למלא מים - ובצד השני יש פקק גדול שנכנס בצינור - בו אקבע ברז פלסטיק.

הבעיה היא שהצינורות הם ללא הברגות. בפועל זה אומר שהמחברים מתלבשים על הצינור בדיוק כמו שצריך - אבל האטימה לא מושלמת.

בחנות האינסטלציה אמרו לי "תרתך את זה". אני לא ממש אינסטלטור ואין לי שמץ של מושג איך מרתכים פלסטיק.

מי יודע איך סוגרים את הפינה הזו ואיך אוטמים את העסק?

(היתי מעלה תמונות, אבל כדי להעלות כאן תמונה צריך לסיים תואר בהנדסת חלל עם התמחות בנאסא, ואני כולה מרמת גן)

liontamer84
06-08-13, 17:38
בד"כ בפקקים האלה יש חריץ מיוחד לגומי אטימה.
המהדרין מוסיפים סיליקון לאטימה.

כמו כן, הייתי ממליץ על להוסיף איזו מופה שעליה יוברג הברז. למקרה שיום אחד תחליט להחליף אותו...

liontamer84
06-08-13, 17:41
וחוץ מזה... אז כדי להיות קצת יותר מפורט:

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=44048&page=2

הודעה #28 יש שם קובץ מצורף

savyon
06-08-13, 22:43
אם קנית צינור שחור (גיבריט) אז הלחמה מתבצעת בעזרת "מכונה" שמיישרת ומלחימה שני חלקים או בעזרת "מופה חשמלית" אליה מתחבר מכשיר מיוחד שמלחים את שלושת החלקים.

אם קנית משהו אחר, סיים תואר בנאסא ותחזור להעלות תמונות, כדי שיוכלו לעזור לך

<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/q5L1sLBiNs4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

סביון

hadtomer
10-08-13, 08:41
בד"כ בפקקים האלה יש חריץ מיוחד לגומי אטימה.
המהדרין מוסיפים סיליקון לאטימה.

כמו כן, הייתי ממליץ על להוסיף איזו מופה שעליה יוברג הברז. למקרה שיום אחד תחליט להחליף אותו...
מעולה, תודה רבה!

עידו לוריה
10-08-13, 11:18
תומר איזה צינור קנית ?

עידו

ד ו ר ו ן
10-08-13, 11:52
למה לא ג׳ריקן עם ברז?

הכי פשוט להכנה, מגוון נפחים ואין סוגיות נזילה/הלחמות ואיטום.

asafk
10-08-13, 16:40
האמת... מיכל מים מצינור פלסטיק זה כלכך ניינטיז...

אסף.

נמרוד
10-08-13, 19:13
קאיה ספורטאג' זה כל כך ניינטיז!

hadtomer
11-08-13, 08:02
קאיה ספורטאג' זה כל כך ניינטיז!
ג'יפולוג זה כל כך ניינטיז....
עידו - צינור 4 צול באורך מטר, שתי סגירות, אחת עם זוית עם ברז - וברז פלסטיק אחד - וזה הכל. מכיל 6.5 ליטר מים, יותר מזה, בשביל לשטוף ידיים, אני לא צריך. מיכל מים אין לי איפה להתקין ולא בא לי להתקין על המתקן של הגלגל הרזרבי.

liontamer84
11-08-13, 11:24
מכיל קצת יותר אם הנתונים שרשמת נכונים....

אורך כפול פאי אר בריבוע...

hadtomer
11-08-13, 14:34
צודק!!!!! אני מודה, לא מדדתי ממש מדויק על המיליליטר אבל בפועל אתה צודק

-->