PDA

צפייה בגרסה מלאה : טיפול תקופתי ג'ימני 2009 - התייעצות

tamir128
18-08-13, 12:21
שלום חברים,

הג'ימני 2009 עם 50,000 ק"מ. נמצא יחסית הרבה בשטח.
ב 40,000 עשו לו טיפול באיזה מוסך סוזוקי (הוא לא היה אז אצלי אלא אצל קרוב משפחה שלא מבין הרבה).
כל שאר הטיפולים נעשו במוסך המרכזי של סוזוקי, בפ"ת או חיפה (היה באחריות).
אם אני זוכר נכון, בספר הרכב כתוב להחליף נוזל קירור ב 40,000, בפועל לא החליפו.

עכשיו כשמגיע ל 50,000, ועבר לא מעט זמן מהטיפול האחרון, נראה לי שכדאי לעשות טיפול גדול.
אני מטייל הרבה לבד, גם בעומק המדבר, וחשובה לי אמינות אבסולוטית של הרכב.
אני רוצה לעשות הכל לפי הספר, חלפים וחומרים (נוזל קירור, שמן מנוע) המומלצים ע"י היצרן וטיפול מקצועי ואוהב בלי עיגולי פינות ועם עין שרואה לעומק.

השאלה איפה לעשות את הטיפול באזור המרכז, מי מומלץ?

tamir128
18-08-13, 18:53
אין המלצה לאף אחד?

zerez
18-08-13, 19:27
נתניה זה מרכז?
אז לך לזוקילנד.

הכוכב הכחול
19-08-13, 18:23
הבנאדם היחיד שעונה על כל הדרישות שרשמת פה הוא..........- אתה!
חוץ ממך לאפחד לא באמת אכפת מהאוטו כמו שלך אכפת.

תוריד ספר רכב
תקרא תלמד ותתחיל לטפל לבד
אם יהיו בעיות תחזור לפה ויעזרו לך

בהצלחה :)

hotrodh
19-08-13, 22:01
אם טירה זה מרכז בשבילך, אז תתקשר לסלמן. מקצוען ואמין. 054-6958040

tamir128
20-08-13, 11:47
הבנאדם היחיד שעונה על כל הדרישות שרשמת פה הוא..........- אתה!
חוץ ממך לאפחד לא באמת אכפת מהאוטו כמו שלך אכפת.

תוריד ספר רכב
תקרא תלמד ותתחיל לטפל לבד
אם יהיו בעיות תחזור לפה ויעזרו לך

בהצלחה :)

אם הייתי מבקש המלצה על מנתח מוח, האם התשובה שלך היתה שונה?

זה לא שיש לי חלילה ידים שמאליות, אבל אני יודע היטב מנושאים אחרים, שגם לדברים פשוטים יותר מרכב צריך מומחיות ונסיון, ולי אין כרגע את שניהם.
נוסיף לזה שגם אין לי זמן, אין לי מקום, אין לי כלים ואין לי חשק להחליף את העור הקשה שנוצר לי בכריות האצבעות מהקלדות על המקלדת (הצורה בה אני מתפרנס) לשחור מתחת לציפורנים (המניקוריסטית לא תאהב את זה). :cool:

אצמצם את השאלה: האם הגורואים נוסח מורי או זוקילנד, טובים רק לנעילות / הגבהות / פתרונות מיוחדים וכו', או שגם טיפול תקופתי ושיגרתי כמו שהזכרתי בתחילת השירשור כדאי לעשות אצלם?

הכוכב הכחול
20-08-13, 13:13
אצמצם את השאלה: האם הגורואים נוסח מורי או זוקילנד, טובים רק לנעילות / הגבהות / פתרונות מיוחדים וכו', או שגם טיפול תקופתי ושיגרתי כמו שהזכרתי בתחילת השירשור כדאי לעשות אצלם?

כן. כל הגורואים טובים גם לטיפול תקופתי.

ובקשר לשאר מה שרשמת,
אני לא אכנס לפינה הזו של טיפול לבד.
הכיס שלך יכניס אותך לפינה הזו בהמשך הדרך ואם לא הכיס אז כאשר תתיקע באמצע שום מקום עם הג'יפ ולא יהיה שום גורו באזור הנמצא
תבין שרצוי שגם אתה תכיר את הרכב שלך.

לסיכום
כל אחד ומה שנוח לו.
לא נכנס לך להחלטות או לכיס

תעשה מה שטוב בשבילך
בהצלחה.

ishc
20-08-13, 13:38
גם אני כמו דני חושב שחשוב להכיר את הרכב אבל מצטרף להמלצה פה מעלי על סלמן מטירה.
בהצלחה

ohadw50
20-08-13, 14:25
ממליץ בחום על מורי , אמין ומקצועי לכל דבר שתרצה

Scrusher
21-08-13, 00:26
תמיר,טיפול זה חארטה שאפשר לעשות גם על המדרכה!
להחליף נוזל קירור לא יותר קשה מלרוקן דלי מים ולמלא אותו מחדש,כנ"ל לגבי שמן מנוע ושמן סרנים (פקק ריקון ופקק מילוי - ליתר בטחון תפתח קודם את פקק המילוי כדי שלא ייצא מצב שרוקנת את כל השמן והפקק מילוי מסרב להיפתח)
פלאגים זה להוציא את הישנים ולהכניס חדשים במקומם,חוטי הצתה זה פשוט להחליף אותם אחד-אחד כדי לא לבלבל את ההצתה
אם בכל זאת תרצה לעשות במוסך,אז גם אני ממליץ על סלמן מטירה.

tamir128
21-08-13, 10:24
גם לרשת מקלאס אחר, לדרוס חלק מהפונקציות שלו, ליצור לו מופע ולקמפל הכל בDLL זה חרטא, אבל בכל זאת, רוב האנשים יגידו "עזוב'תי באמא'שך".

צריך לזחול מתחת לרכב? צריך כלים? צריך לדעת באיזה כוח להבריג את הפלאגים? צריך לדעת איזה נוזלים לקנות? צריך לדעת לנקז אויר? צריך מקום? צריך דלי לניקוז שאח"כ ילך לפח? (ההצתה אלקטרונית).

אני הולך למומחה גם בשביל הערך מוסף, שיסתכל ויראה דברים שאני לא רואה.

ואולי מישהו יגיד לי סופסוף למה כתוב בספר רכב להחליף נוזל קירור? מה הבעיה עם הנוזל קירור אחרי 40,000 ק"מ? היצרן לא כותב סתם, נכון?

הכוכב הכחול
21-08-13, 12:32
אתה צודק!
לך למורי, סלמן, זוקי לנד...

הם יודעים הכל הם ידעו הכל והם גם אלו שכתבו את הכל.
לך אין שום צורך להכיר את הרכב ולדעת בתחנת דלק של מצפה רמון איזה שמן לבקש כי חסר לך שמן במנוע
או מה ההבדל בין מים לרדיאטור לבין נוזל קירור
הרי אין מצב ולא הקל שבקלים שיום אחד הרחק מהגורו תהיה תקלה ברכב
והגורו באותו הזמן שוהה בחו"ל. הפתרון- בשביל זה יש גרר לא?!........

עצה אחרונה שלי אליך.
לך לגורויים, תשאיר שם את הרכב תחזור בערב קח את הרכב תקין ותשלם.
אבל תזכור דבר אחד. באמצע השטח זה רק אתה והרכב.
אתה עדיין תצטרך להכיר את הרכב שלך כדי להימנע מתקלות, ובמידה ויש תקלה תדע איך לפתור אותה בשטח.

חומר למחשבה מתקלות בטיולים (הכל קרה באמצע השטח במדבר הרחק מכל כביש..)
משאבת דלק שהחליטה לשבוק באמצע המסלול
מאיה שנשברה
כבל קלאצ' קרוע
רכב לא מניע
רכב מתחמם
יונית חום מנוע שמשתגעת ולא נותנת מדד מדויק
קפיץ שיצא מהמקום (סלילים)
סעפת יניקה שמשפריצה קיטור
צלב שנשבר
גל הנע שהתעקם / התפרק

ואלו סתם דברים שקרו בטיולים לחלק מהמשתתפים הרחק מהגורו ומכל מחסן חלפים..
אם לא היינו מכירים את הרכבים כל סעיף מהרשימה היה יכול להגמר אחרת
(כל הסעיפים נגמרו בזה שבסופו של דבר הרכב הגיע בנסיעה עד הבית)

אז סלח לי על הביטוי
אבל אל תלך עם הראש בקיר! תנסה להשקיע טיפ טיפה כדי ללמוד את הרכב שלך.
בטיול הראשון יעזרו לך בשמחה בטיול השני קצת פחות ובטיול השלישי מכיוון שאתה בעצמך לא רוצה להכיר את הרכב שלך
גם משתתפי הטיול לא ירצו להכיר את הרכב שלך.
ואתה תצטרך להסתדר לבד.....

tamir128
21-08-13, 17:10
המממ... אני בכלל לא מתווכח, אתה צודק בגישה, רק שאין לי את הזמן והמשאבים.
גם אם אני באמצע השטח, אז אפילו כלים אין לי מלבד חוט ברזל, לדרמן ומפתח גלגלים (טוב, גם ערכת תולעים לפנצ'ר).
בשום טיול לא יעזרו לי בשימחה כי אני מטייל בד"כ לבד ומסתדר לבד, ובכל ציר שאני עושה אני גם בודק אם ולאן אוכל לחלץ רגלית לכביש, ושיהיו לי מספיק מים לעשות את זה, גם אם מדובר בציר הליכה של 20 ק"מ. כל אחד עם הדברים שהוא טוב בהם...

זו גם הסיבה שאני רוצה טיפולים תקופתיים וסקירה של מומחה באופן שוטף כטיפול מונע, להקטין את הסיכוי לתקיעה מכנית באמצע השטח.

ועדיין אף אחד לא יודע מדוע צריך להחליף נוזל קירור?

Scrusher
21-08-13, 23:45
גם לרשת מקלאס אחר, לדרוס חלק מהפונקציות שלו, ליצור לו מופע ולקמפל הכל בDLL זה חרטא, אבל בכל זאת, רוב האנשים יגידו "עזוב'תי באמא'שך".

צריך לזחול מתחת לרכב? צריך כלים? צריך לדעת באיזה כוח להבריג את הפלאגים? צריך לדעת איזה נוזלים לקנות? צריך לדעת לנקז אויר? צריך מקום? צריך דלי לניקוז שאח"כ ילך לפח? (ההצתה אלקטרונית).

אני הולך למומחה גם בשביל הערך מוסף, שיסתכל ויראה דברים שאני לא רואה.

ואולי מישהו יגיד לי סופסוף למה כתוב בספר רכב להחליף נוזל קירור? מה הבעיה עם הנוזל קירור אחרי 40,000 ק"מ? היצרן לא כותב סתם, נכון?

תתפלא אבל גם תכנות אני יודע לעשות...וגם להחליף נוזל קירור.

באיזה כוח להבריג את הפלאגים? יש ידית מומנט וספר טיפולים. רשום שם. איזה נוזלים? כנ"ל. צריך לדעת לנקז אוויר? כמו שביקשת המלצה על מוסך,יכולת לבקש ממישהו שיעזור לך שעה-שעתיים עם הרכב שלך. אני בטוח שמישהו יתנדב. מקום לא באמת צריך במידה ואתה מתכוון לזחול מתחת לרכב. דלי אני מוכן לתרום לך,אבל אל תזרוק אותו לפח,תבקש מהמוסך הקרוב אליך לזרוק אותו. עניין של פינוי פסולת שמזהמת מאוד את הסביבה...

מסכים איתך לגבי הערך המוסף. ושוב, אני ממליץ בחום על סלמן! הוא באמת עושה עבודה יסודית!

אני מאמין שכתוב בספר רכב להחליף נוזל קירור מאותה הסיבה שכתוב להחליף שמן מנוע ושמן טרנספר ושמן בלמים. הנוזלים האלה עובדים הרבה והם מאבדים מהתכונות שלהם עם הזמן

tamir128
22-08-13, 00:45
תתפלא אבל גם תכנות אני יודע לעשות...וגם להחליף נוזל קירור.

באיזה כוח להבריג את הפלאגים? יש ידית מומנט וספר טיפולים. רשום שם. איזה נוזלים? כנ"ל. צריך לדעת לנקז אוויר? כמו שביקשת המלצה על מוסך,יכולת לבקש ממישהו שיעזור לך שעה-שעתיים עם הרכב שלך. אני בטוח שמישהו יתנדב. מקום לא באמת צריך במידה ואתה מתכוון לזחול מתחת לרכב. דלי אני מוכן לתרום לך,אבל אל תזרוק אותו לפח,תבקש מהמוסך הקרוב אליך לזרוק אותו. עניין של פינוי פסולת שמזהמת מאוד את הסביבה...

מסכים איתך לגבי הערך המוסף. ושוב, אני ממליץ בחום על סלמן! הוא באמת עושה עבודה יסודית!

אני מאמין שכתוב בספר רכב להחליף נוזל קירור מאותה הסיבה שכתוב להחליף שמן מנוע ושמן טרנספר ושמן בלמים. הנוזלים האלה עובדים הרבה והם מאבדים מהתכונות שלהם עם הזמן

אני לא מתפלא בכלל. אני מניח שאני לא המתכנת היחיד שיש לו ג'יפ. בסה"כ ניסיתי להדגים משהו.

תתפלא, אבל אני יודע היטב להחליף נוזל קירור פלאס לנקז אויר ועשיתי את זה יותר מפעם, בעיקר במיני מטרו שהיתה לי לפני 25 שנה (כולל שאר הטיפולים כולל ניקוי קרבורטור).
אני יודע גם לעבוד בגבס, לשטוף רצפות, לפתוח סתימות בביוב ולבצע עבודות אינסטלציה מורכבות, הכל כולל נסיון .
אבל היום אני מעדיף לשלם למישהו אחר שיעשה את כל אלה במקומי. למה? זו ההעדפה שלי.

(ודאי ששמן שרוף לא זורקים לפח, הכוונה היתה לדלי עצמו שלא יקבל אישור להיכנס הביתה לאחר מכן).

שמן נשרף ומתמלא פיח, שמן בלמים סופח מים, אבל מה בדיוק קורה לנוזל קירור?

הכוכב הכחול
22-08-13, 07:42
אבל מה בדיוק קורה לנוזל קירור?

תריץ חיפוש באתר, היו על זה המון דיונים ארוכים..

-->