צפייה בגרסה מלאה : OBD2 Bluetooth Scanner ל-WJ
נתקלתי לאחרונה בסקנרים שמתחבר לשקע ה-OBD ב-WJ שמשדרים ב-Bluetooth שאותו אפשר לקרוא בסלולרי או במחשב נייד.
זה עולה גרושים, כמה דולרים בודדים ב-eBay.
מישהו מכיר או התנסה?
מה ההבדל בין המידע שהצעצוע הזה מוציא למכשיר OBD מקצועי שעולה כמה אלפי דולרים?
עמרי
boaz avrahami
21-08-13, 14:40
מקצועי משומש של SNAPON אתה יכול להשיג סביב 200 דולר כולל הקסטה והכבל.
הפלאג BT יכול רק לשלוף נתונים וגם אז לא ממש מעמיק.
המקצועיים יכולים מעבר לקריאת תקלות להגיע לעוד נתונים בגיר, בחשמל, ב ABS ובמנוע וגם לבצע בדיקות אקטיביות במערכות של הרכב.
לא ממש עומדים אחד מול השני.
אגב, הרכב הזה הוא OBD II ולא כפי שרשמת.
אם תרצה לראות מחשב מקצועי כזה בפעולה ולהתרשם אתה מוזמן ליצור קשר בפרטי.
בועז
יש לי כזה, זול ב- כמה דולרים מה-EBAY.
עובד נהדר, במגבלות שבועז ציין - היינו קורא תקלות אבל גם מאפס.
בזמן שחיפשנו WJ לחבר שלי, חיברתי את הפטנט הקטן הזה לכל רכב שראינו - איפסתי לשניים את ה-CHECK ENGINE וקראתי כל מיני תקלות (הרוב היו בגיר..), כולל היסטוריה.
עובד יפה מאוד לשימוש בסיסי - אין כל תחרות לתועלת-עלות של הדבר הזה.
לא עובד בגראנד 2014 - אולי לא יעבוד בכל רכב שיש לו CAN BUS, שזה, איך נגדיר, פרטוקול חדש יותר מה-OBD2..
כן עובד על לנד רוברים (בנזין).
יש אפליקציות שונות שמתמשקות עם הדבר הזה. תלוי באיכות של האפליקציה, זה קורא נתונים בזמן אמת ומציג בצורה של שעונים או טבלת נתונים. יש אפליקציות שמציגות קודי תקלה ויש כאלו שאתה גם מקבל את ההסבר המילולי של הקוד ויש גם אפליקציות שמתרגמות קודי תקלות שהאפליקציות מראות.
יש גם אפליקציות שמסונכרנות עם המצלמה וה-GPS ומתעדות את כל נתוני זמן האמת (סל"ד, טמפ', מהירות וכו') ומציגות על מסלול/סרט.
את כל אלה ניסתי והן עובדות יפה עם המכשיר.
תעשה חיפוש בחנות של גוגל (אם יש לך אנדרואיד) ל-OBD2.
מומלץ מאוד ביחד עם תוכנת ה Torque. עדיף להשקיע ולא לקנות את הכי זול באיביי, אלא ממוכר טוב.
ברנרד - לא מדוייק לגבי ה can-bas, אני קניתי אחד שתומך גם בזה, עובד על הגרנד שלי WK.
אילן.
תן קישור.
אחרי הקטסטרופה הקטנה של הגראנד החדש (בושה וחרפה.. רכב שטח עאלק), חיברתי את שלי, שעבד יפה עם WJ וכו', והוא לא הצליח לזהות את הפרוטוקול של הרכב - התחבר יפה לטלפון ולאפליקציה אבל לא לרכב...
ברנרד,
בבקשה:
http://www.ebay.com/itm/V1-5-ELM327-OBD-II-OBD2-Bluetooth-CAN-BUS-Auto-Interface-Diagnostic-scan-tool-/221041194330?pt=Motors_Automotive_Tools&hash=item337714f55a
שים לב שרשום Can-Bus.
לגבי רכב שטח עלק (למרות שזה לא מטרת השרשור), כדי להביא היום רכב 4X4 ליכולת טיול שאנחנו רוצים צריך להשקיע והרבה, אין מה לעשות, ב WK2, צריך, לפרק חצאית קדמית, הגבהה (אם אין קפיצי אוויר), אם רוצים לנסוע במים אז שנורקל, מגיני גחון וסף, מגן פגוש אחורי, צמיגים נורמליים (יתכן גם החלפת ג'נטים) ועוד. (אצלי ב WK הרשימה הייתה די דומה...)
תודה.
לא עשינו שטח קשה - הצמיגים החזיקו יפה בבוץ הסמיך (ה-TC והנעילה, עובדים מצויין ביחד) ויש קפיצי אויר והגובה היה הכי גבוה..
ולא נסענו "במים" - חצינו שלולית שהעלתה שפריץ מעל מכסה המנוע. לא משהו מיוחד בכלל. הבעייה שפתח יניקת האויר חשוף לחלוטין, פונה לפנים, מעל הפנס הקידמי (ברווח בינו לבין מכסה המנוע) ושואב הכול!.
המרחק בין פתח היניקה, לבית הפילטר הוא, בערך, 20 סמ' - הכל נכנס לפילטר...
תיכנון בסיסי של רכב כביש/ספורט ולא שטח ואפילו לא שביל - בגלל זה העאלק...
בדקתי את שלי - אותו הדבר בדיוק.
למה לא התחבר לי לרכב???
יש רעיונות?
קניתי את ההתקן בגדול הוא קורא את הרכב אפשר למחוק איתו תקלות אבל הוא לא יודע לעשות בדיקה למע'
מה זה "לא עושה בדיקה למע'"?
הוא קורה את המחשב ואם יש תקלות, הוא מציג את הקוד ו/או את תיאור התקלה - אין תקלות אין מה להציג.
חוץ מזה הוא מציג כל מיני נתוני זמן אמת כמו סל"ד, טמפ', הצתה וכו'..
אם לא, משהו לא תקין שם...
ברנרד,
לא יודע למה זה לא עובד אצלך בחיבור לרכב, בדוק את הנורות על המכשיר תראה אם אומרות משהו, לפעמים גם לוקח מספר ניסיונות עד שהחיבור בין האנדרויד למכשיר תופס, מניסיוני צריך לתת לקופסה איזה דקה כדי לעלות ולהתחבר.
לגבי בדיקת כל המערכות, את המנוע אני יודע שהמכשיר רואה, נשארה השאלה אם גם רואה מערכות אחרות כמו ABS, הנעה וכו', שתהיה תקלה נדע (טפו, טפו....)
והנה עוד דוגמא מה אפשר לעשות עם המכשיר, מי שמקבל קוד P0300, שזה קוד שמראה על פיספוס בהצתה, במנוע V8 זה יכול להיות בעיה איזו בוכנה מפספסת, אז בתוכנת ה Torque יש אופציה להציג את מקרי פספוס ההצתה בכל בוכנה וככה לאתר הבעיה:
http://www.jeepforum.com/forum/f67/p0300-random-misfire-code-09-4-7l-gc-1493637/
המכשיר מזהה את הטלפון והטלפון מזהה את המכשיר והם מתחברים באמצעות ה-BT.
ההודעה שאני רואה היא, שפרוטוקול הרכב לא מזהה והמכשיר לא מצליח להתחבר לרכב.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.