צפייה בגרסה מלאה : כמה משקל אפשר להעמיס על פרגולה
למומחים שלום,
אני מפנטז על בניית גגון ("פרגולה") מעל הכניסה לבית.
שטח הגגון 3 מ' על 3 מ' ותפקידו להצל ולתת מחסה מגשם.
לגגון שלושה מרכיבים:
בסיס - המשטח יהיה מברזל מכופף לזוית (משהו כמו בזנ"ט), כאשר במבט מלמטה יראו חלק שטוח והניצב יעלה כלפי מעלה. עובי הברזל ורוחבו תלוים בתשובתכם.
במפתח של 3 מטרים, יהיו שלוש חלוקות (רצ"ב שרטוט צ'וקומוקו), חצי מטר - מטר - מטר - חצי מטר.
על הבסיס יהיה "במבוק"78390
על הבמבוק פרספקס (או חומר מגן מגשם אחר לפי המלצתכם).
כל הנ"ל, יעמוד על שני עמודים בחזית ובצד שני ייתלה על הקיר.
שתי שאלות:
1. מבחינת המשקל שהברזל יכול לסחוב - האם הבסיס הנ"ל יכול לסחוב את משקל הברזל עצמו, הבמבוק והפרספקס במפתח של שלושה מטרים?
2. היכן ניתן להזמין פרספקס? האם ניתן לפי מידה? האם יש חלופות אחרות?
ברזל מגלוון כמובן, או לשלוח לגילוון, לא נראה לי ששווה לך.
תבנה את המסגרת מפרופיל U100 או U120, חיזוקים פנימיים מפרופיל 40X40X1.5 או 50X50X1.5.
או אם אתה לא אוהב את המראה ה"תעשייתי" ומעדיף פרופיל מלא אז 80X80X2מ"מ. אותם חיזוקים פנימיים.
תחבר לקיר על חגורה, כלומר, לא לבלוקים אלא ממש לחגורה. כל 80 ס"מ אמורה להיות חגורה עם ברזל בקיר. תמצא את זו של הקיר שעליו אתה מחבר את הפרגולה ותתחבר אליה.
במקרה של פרופיל U אתה פשוט קודח חורים בפרופיל ומחבר. במקרה של פרופיל מלא יש לך 2 אפשרויות, או לקדוח חור ישר דרך כל הפרופיל או שאתה משתמש בפרופיל זווית 50 ומחבר אותו מתחת למיקום של ה80X80, יוצר מעיין מדף ומרתך אותו אחר כך ל80X80. אישית אני חושב שהפרופיל U מתאים יותר. אם יש לך נישה אז תקדח ישר דרך כל הפרופיל.
את הרגלים תעשה מפרופיל 60X60X2.5 (או עובי דופן קרוב לזה) או מ80X80X2. תדאג שלא יהיו חורים רציניים כדי שלא יכנס הרבה גשם אבל תדע שיכנס, לכן כשאתה מחבר את הרגליים אתה דואג שיהיה פתח יציאה של כמה מ"מ בתחתית כדי שלא ישארו שם מים. המים זו לא הבעיה אלא המלח שנשאר כשהם מתאדים. לכן אם כבר נכנסים מים, אז שיצאו. בנוסף, תדאג שהחיבור של הרגלים יהיה במעט גבוה מהמשטח על מנת שלא יהיה מתחת למים במקרה של הצפה או משהו כזה. זה במידה ואתה יוצק נקודות ספציפיות (ואז אתה צריך לתקוע בבטון משטח 150X150 כדי שישמש כבסיס. משטח עם עוקצים כמובן.
אם אתה יוצק רגליים, אני חושב שעדיף, אז כשאתה מעמיד את העמוד תדאג שהפתח התחתון שלו יהיה על אדמה ולא אבן או בטון, כדי שהמים יוכלו לצאת. כמובן שתרתך עוקצים לחוזק מירבי. לא צריך להגזים, 3-4 מספיקים באורך של 10-15 מ"מ ברזל בניין מספר 6 או 8, כמו במשטח אם תחליט על השיטה הזו.
בקשר להרכבה. אתה צריך משטח ישר שעליו אתה בונה את המסגרת, בודק דיאגונלים כמובן ודואג שהכול יהיה באותו מישור ושלא יהיו לך קצוות בולטים (ציר Y) אתה יכול לנסות לרתך את הכול על המקום בגובה אבל זה יהיה קשה.
2 סולמות לפחות ורצוי כמה ברזלים ארוכים שישמשו בתור רגליים זמניות.
2 אנשים לפחות וגם אז זה יהיה מאוד קשה כי זה יהיה כבד מאוד. אולי עדיף אפילו לשכור מנוף אבל צריך להערך לזה לוגיסטית כי אחרת סתם תבזבז זמן.
אתה מוזמן ליצור קשר, אני בישראל עד יום רביעי. אם אתה גר באיזור המרכז אוכל אולי לבוא לתת לך טיפים ולהסביר לך מה לעשות.
בקשר לגגון, שים את הבמבוק ועליו שים גגון פלסטיק ייעודי או איזכורית. השמש תהרוג כל דבר פרט לאיזכורית אז קח את זה בחשבון. פלסטיק שלא מיועד לשימוש בשמש יתעכר.
בהצלחה
ליזארד, תודה רבה.
אין חכם כבעל נסיון - נושא המשקל אפילו לא עלה בדעתי מבחינת ההרמה וההעמדה על הרגלים. אני צריך שוב לעשות חושבים.
אני לא חושב שאני רתך מספיק טוב בשביל לרתך את זה "באויר".
החיבור לקיר - חשבתי על "תפיסת" U לקיר, לכל האורך עם ג'מבו או משהו כזה, ואת הפרגולה "להשעין" עליו (יחוזק, כמובן עם ברגים/ריתוך). מה דעתך?
מבחינת הברזל, מגלוון כמובן. לי היה בראש מסגרת מזוית 60*60 (אולי 80*80???) בעובי 2 מ"מ לפחות. החיזוקים יהיו משתי זוויות של 30*60 (או 40*40 בהתאם) מרותכות "גב אל גב" על מנת ליצור תחתית (נראית לעין) של 60 מ"מ.
השימוש בבזנ"ט ולא בU או מלא הוא על מנת להשאיר מקום בשביל "להניח" את הבמבוק. במחשבה שניה, גם U יתן מענה.
איסכורית מבאסת אותי ואני מעדיף משהו שקוף, לכן חשבתי על פרספקס. מחיפוש קצר ברשת ראיתי שיש מלא סוגים ועוביים. מה העובי המומלץ?
יש לך מושג כמה בערך סיפור כזה אמור לשקול?
תודה על ההצעה לקפוץ לסייע, אבל לא נראה לי שזה יקרה כל עוד אתה בארץ.
שוב תודה,
יובי
אין טעם בלרתך 2 ברזלי זווית יחדיו. יהי חלש יותר יקר יותר ומכוער להפליא.
את הבמבוק את שם על המסגרת ואת הפלסטיק עליו ומקבע הכול בברגי איזכורית. העובי של הפלסטיק לדעתי האישית פחות רלוונטי. אבל אם ההבדל בין 2-3ממ ל4ממ הוא לא גדול אז קח עבה יותר. לא בטוח שהוא יהיה עמיד יותר. שוב לא מדובר על משטחי פרספקס אלא על משהו שנראה כמו איזכורית שקופה. אחרת הקרינתuv תעכיר את הפלסטיק וזה יראה מגעיל.
אתה לא צריך לעשות נישה מפרופיל u. זה אוברקיל. זווית 50 מספיק.
הרעיון היה לחתוך את הבמבוק לריבועים ולהניח כל ריבוע בכיוון אחר, על החלק השטוח של הזוויות. מכאן השימוש בבזנ"ט.
הרעיון להניח את הבמבוק מלמעלה פשוט יותר ואעלה אותו לאישור בפני הנהלת הבית.
אולי אפשר להשתמש בברזל T. יש לקנות ברזל T 60*60?
מה זה איסכורית שקופה?
יובי
יקר T. זה פרופיל יקר.
אתה יכול לקחת פרופיל 30 ולעשות נישה בתוך ה60x60.
מחר אולי אצלם משהו דומה שבניתי להסבר.
אם תוכל לצלם זה אחלה.
בינתייים, אני יותר ויותר מתכוונן לרעיון שרשמת קודם.
שאלה,
מדוע לא לבנות מעץ בניגוד לברזל?
שאלה,
מדוע לא לבנות מעץ בניגוד לברזל?
דוקא בניה מעץ אני יותר מכיר ויש לי גם יותר כלים.
אבל מדגדג לי באצבעות להדליק את הרתכת...
חוצמזה, בא לי לנסות עיצוב קצת שונה.
חטפתי הצטננות או שפעת קלה, אני מקווה שאצלם לך מחר אם ארגיש טוב יותר.
אתה יכול לראות פה למה התכוונתי בפרופיל 60X60
http://www.almogymetal.com/index.php/gallery/pergola
הפרגולה המשולשת. היא מפרופיל 60X60. קדחתי חורים דרל הפרופיל. הייתה לי שם נישה.
המטרה הייתה לבנות בסיס לזכוכית אבל זה כל כך יקר שבסוף אבא שלי (שם בתמונה) שם במבוק במקום. אחת העבודות הראשונות שלי.
תרגיש טוב.
אני תכננתי משהו קצת שונה, אני מקווה שאצליח ליישם.
אתה זה אלמוגי? העבודות באתר נראות ממש טוב.
כן, אני זה אלמוגי :-)
תודה, אני משתדל לעשות עבודה טובה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.