צפייה בגרסה מלאה : דיסקו בנזין - מספר שאלות של מתחילים !
עד שיגיע ספר הטיפולים... ראיתי בלינק של אסף קישור לקבצים בנוגע לאוברול מנוע, אני מחפש קישור לפרוצדורות פירוק ראשוניות יותר - צריך לטפל במערכת הקירור, לפתוח טרמוסטט ולפרק בדרך את כל מה שמפריע לגישה אליו.
2. חלקי חילוף - אצל מי ? אוטומיני קרוב אלי, איך המחירים שלו ? איפה יש חליפיים ? איפה כדאי ואיפה אפשר לקבל הנחות?
3. סתם בכללי - אילו מכלולים הם דפוקים מיסודם (נניח אלטרנטור/מפלג/סטרטר) ? והאם יש נסיון עם התאמה של פירמות אחרות מוצלחות יותר במקומם ?
4. יש לי חיישן ABS דפוק, איך אני מאתר אותו ? כמה נחוץ הטסט בוק לרכב הזה וכמה הוא עולה ?
אולי שווה לקנות כזה במרוכז שיהיה בחבר'ה (אם כן אז נפתח שרשור נפרד).
5. חופש בדיפ' אחורי, כבר הבנתי שזה סטנדרטי, איפה הבעיה ?
קודם כל מברוק!
לגבי חלקים - אך ורק אוטו מיני , הזול ביותר בארץ , יש כמעט תמיד את כל החלקים הנחוצים והכי חשוב אמין במיוחד.
לגבי הABS - ב94 שהיה לי הוא בוטל על ידי משום שהוא פשוט "השתגע" , החיישנים נדפקו וזה מה שקרה , החיישנים המקוריים יקרים מאוד אך יש את חברת "בוש" ( אם אני לא טועה) שמייצרת תחליפיים ושמעתי על לא מעט כאלה שהרכיבו ומרוצים , מלבד זאת מומלץ מאוד לעשות ניתוק לABS מהסיבה שבשטח זה ממש סכנה , לא מאחל לך ולאף אחד להכנס לסיטואציה של ABS משתולל באמצע ירידה טכנית.
לגבי החופש בסרן האחורי , אצלי לא היה בקודם , ואין בנכחי , הייתי ממליץ לבדוק קודם את הקופלונג גל הניע של הדרייב-שאפט.
בהצלחה ומזל טוב , יעקב .
ניר,
חלפים: חדשים, באוטומיני (שם אני קונה) או יאנוביץ (בטח מוכר לך מאיפה שהוא). אם אין להשיג לא פה ולא שם, תמיד אפשר לקנות מהמזרח במחיר הקרן. חלפים משומשים, מאלי שחר במושב טל שחר.
מכלולים דפוקים: כל מה שקשור במערכת החשמל והוא מקורי, קרי מתוצרת לוקאס/מגנטו-מרלי.
אלטרנטור חליפי מומלץ הוא של בוש. לא חסרים מכלולים גרועים אחרים, אני מניח שתתקל בהם בהמשך הדרך.
חופש בדיפרנציאל - בדרך כלל כתוצאה מחופש בסטליטים/קרוס פין; אפשר להחליף לחדש (על מנת לגלות שנוצר חופש מחדש תוך 200 מטר) או להחליף בנעילה כלשהי (אתה יכול לבחור בין דטרויט, ARB, מקנמרה או מקסידרייב. יש גם לוקרייט - אבל לא יפתור את הבעיה אלא רק יחריף אותה). יש בתי סטליטים פתוחים מחוזקים (גם מקוריים וגם AFTERMARKET) שהם בזבוז כסף לשמו.
היות וקנית בנזין, הרי שרוב רובן של התשובות פה:
http://www.pirate4x4.com/forum/forumdisplay.php?f=26
תהיינה רלוונטיות לך (דיפנדר 90 בגרסתו האמריקאית ודיסקברי בנזין, זה אותו הרכב למעט עוד 10 אינשט בשלדה ופח אחר).
עמי
לגבי איתור חיישן ABS תקול- תמדוד התנגדויות על כל החיישנים. אם אני זוכר נכון, ההתנגדות צריכה להיות בין 900 ל1900 אוהם (ויכול להיות שאני לא זוכר, אז החיישן עם ההתנגדות החריגה - הוא כנראה הבעייתי)
אסף.
אחרי עיון בהסטוריית הטיפולים ברכב - יש זיהוי מלפני חדשיים של חיישן ימני קדמי תקול ע"י הטסט בוק אצל בנצי, הוא לא רצה להחליף כי העדיף לוותר על ה ABS אז זה לא הוחלף.
אם אני מחליף לבד צריך לאפס ע"י הסקאנר או שאפשר לנתק מצבר בלבד ?
מוני אורבך
31-05-05, 11:56
ניר אל תחכה לספר טיפולים.
יש ספר יצרן מלא ברשת להורדה באימול.
אם אתה רוצה אוכל לשלוח לך אותו באימיל, רק שלח לי את הכתובת שלך.
אשר לבעיות תקלות וכו...
בזמנו (שנה) כתבתי כתבה על בעיות אפיניות ב LR.
שלחתי לנמרוד שהבטיח לפרסם, ולא קיים.
תרצה אשלח לך אותה (אם אמצא אותה (-: )
קצרה היריעה לאסוף את כל הבעיות האופיניות (אין לי כוח להקליד)
תרים אלי טלפון ובשמחה אעביר לך ידע.
מוני
מוני אורבך
31-05-05, 11:57
8294664 04
opps
מוני, הכתבה אצלי.
למה לא פורסמה עדיין? כי היא חלקית מדי. לא רק שהיא לא מקיפה את כל הבעיות, היא לא מקיפה את הרוב ואפילו לא חלק קטן... חשבתי לפרסם אותה בתור "מבוא" :twisted:
לעומת אתרי האינטרנט השלמים (!) שניר מצא על תקלות לנדרובר אופיניות, לפרסם בג'יפולוג שלושה עמודים בלבד ולהגיד שזה כל מה שדפוק בדיסקברי - יהיה פשוט לא רציני :lol:
אני הייתי תוקף את הבעייה מכיוון אחר - אולי שניכם ביחד תוכלו לחבר כתבונת על מה שכן עובד בלנדרובר דיסקברי? אם תצליחו לגרד 500 מילה, אני הולך על זה.
(כל בעלי הדיסקברי הנעלבים - תעברו השתלת חוש הומור לפני שאתם מגיבים :twisted: )
נמרוד, תסלח לי אתה לא תוקף את הבעיה מהכיוון הנכון. הבעיה בלנדרובר היא פשוטה מאד, הנהגים פשוט שמנים מידי בארץ. רק על קצה המזלג, להוכחת טענתי.
כסאות קדמיים: מאד יפים ונוחים. קורסים בבסיס המושב ב150-200K, כתלות במשקל הנהג...הפתרון- תרזו קצת.
דלת אחורית: בדר"כ נפתחת, לא לנסות לפתוח בהצלבה...אני לא צוחק, בדר"כ רועדת על ציר הנעילה כתלות במשקל הנהג המטפס על הספר... הפתרון-תרזו קצת.
דש בורד: בדר"כ נמצא מקדימה מתחת לחלון, מתחיל להסדק ב-150K-או/וגם-6שנים על הכביש. הפתרון- את האנטריקוטים מפשירים לפני שיוצאים לטיול, עזבו את הדש בורד המסכן, וגם לא יזיק לכם לרזות קצת.
מחזיקי כוסות: מנגנון משוכלל ביותר יש לציין, מסוגל להחזיק 2 כוסות באותו זמן, בדר"כ נעקר ממקומו אחרי ניסיון סגירה כושל. הפתרון- למה לשתות בנסיעה? תרזו קצת. חוץ מזה עם כוסות זה מפריע לשלב נ.מרכזית...אז בשביל מה?
תא מסמכים בין הכסאות: נוח גדול ומעולה. עד שהילדים שמים עליו רגלים, ואז הוא נשבר בברגי הבסיס שלו ורועד. או שהחליפו לכם גיר.. ואז הוא גם רועד וגם מחמם לכם את התחת...הפתרון - ילדים רק בגגון, ורצוי שירזו קצת בגלל מרכז כובד בעיתי.
כבל מכסה מנוע: הידית עמידה מאד, עשויה פלסטיק קשיח מסוג מסוקס. בדר"כ נשברת אחרי שמשכתם אותה בעזרת 2 חברים נוספים, סטייל "משוך בגזר". הכבל נקרע כל שנה-עד-שנתיים, כתלות במספר הפעמים שאתם בודקים שמנים ליום. הפתרון - תרזו קצת ואז לא תצליחו לפתח את המומנט הדרוש לקרוע את הכבל(וגם לא תצליחו לפתוח את המכסה, אבל תודו שזה פתרון).
כיסויי דלתות פנימיים: מאד מסוקסים, עושים רושם טוב ממרחק של 3-4 מטר. במידה ופירקו/פירקתם/ניסתם לפרק לבד... אותם רק 3-עד-5 פעמים להחלפת מנגנונים/מנועים/מובילים/מנופים/מסילת ח.חשמלי/גלגלת למסילת ח.חשמלי/מנוע הרמה/מנעול/הפינים האדומים-שחורים... אז בסדר אפשר לחיות עם הקרקושים של הדיפון. מעבר לכך, כלומר 10-20 פעמים, רצוי להמנע ממגע עם הדפנות, לא תיגעו לא ירעיש, תנסו לצמצם מימדים, כלומר לרזות קצת. (ויש גם את העניין עם תת-סעיף תאי המסמכים בדיפון הדלתות מקדימה אבל אני לא רוצה לפגוע בנפשות רכות, אז נעזוב את זה)
דיפון גג: טוב כולם מכירים זה לא חוכמה. הפתרון - בערב כשאתם חוזרים הביתה להפוך את האוטו על הגג כדי שהדיפון יצנח לצד של האין דבק...
נזילות: אתם לא באמת רוצים שאפרט נכון? , הפתרון- אם הייתם מרזים קצת הייתם יכולים לזחול מתחת לאוטו עם מרווח גחון של22 ס"מ ולאבחן במדוייק את הנזילות עוד שהיו צעירות, ואז הייתם הולכים לסדר אותם במוסך. ( וחוזרים כעבור שבועיים עם עוד 2-עד-4 נזילות חדשות)
במחשבה שנייה נמרוד, אתה מכיר מכון טוב להרזייה? בקלדנות לא שורפים מספיק קלוריות :roll:
יואב
וואלה יואב, עכשיו גרמת לי להיזכר בסופה שהיתה לי (אחד לאחד, כולל הדלת האחורית וההצלבה)
ניר, חיישן ABS- לא צריך לאפס תקלה אחרי התיקון, בדרך כלל (יש כל מיני גרסאות תכנה מן הסתם, אבל זה מה שאני זוכר). צריך לנסוע במשך כמה זמן עם החיישן החדש (עד שהזכרון של הבקר מלא בקריאות תקינות, וכל הקריאות הלא תקינות נמחקו), וזה יבטל את התקלה, אבל ישאיר תקלה היסטורית עד לאיפוס המחשב.
אסף.
ניר
ממה שאני זוכר משרשורים קודמים בדיסקברי הבעיה בד"כ בחוטים המתחברים לחישן ולא בחישן עצמו.
ערן
את ינוביץ' אני מכיר (מימי הסופה) מה הכתובת של "אוטומיני" ?
המלצות לגבי מי יותר זול ? יותר אמין ?
ערן
למה כוונתך בתקלה בחותים שך החישן
איפה לנסות לחפש
אמיר
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.