PDA

צפייה בגרסה מלאה : Article: להזיל ריר ודמעות: RAGE COMET R200RT

דרור ברלי
01-09-13, 13:10
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=3081-%D7%9C%D7%94%D7%96%D7%99%D7%9C-%D7%A8%D7%99%D7%A8-%D7%95%D7%93%D7%9E%D7%A2%D7%95%D7%AA-RAGE-COMET-R200RT

talw
01-09-13, 15:00
אה !!!

orend
01-09-13, 17:32
וואוווו!!!
אני (שלא סובל באגים עם הנעה אחורית) מ-א-ו-ה-ב.
מי רוצה לעבור לאנגליה? God save the queen!!!

סופת המדבר
01-09-13, 20:08
פיי איזה כלי חלומי
ממש מדהים ו(נראה) מאד מאד מהנה

רפאל
01-09-13, 22:38
דרור .....
הכלי מדהים אבל אני לא רוצה להיות משבית שמחות .......
הרכב לא עובר רישוי ספורט מוטורי בגלל הרדיאטור :)

asafk
01-09-13, 22:42
זה בסדר רפי... גם הכלוב לא תקני (יש לי מייל תשובה שלהם לשאלה שלי אם בחד מושבי הכלוב תקני לפי FIA ... הם שאלו FIA ?? מה זה??? אה, זה... לא... לא יודעים... לא ממש... )

אסף.

דרור ברלי
01-09-13, 22:42
אז שלא יעבור.
כאילו שיש פה מירוצים.
כלים רציניים ממנו לא עוברים אצלנו. רק תהיה לך עוד עבודה להסב אותו ל"תקן". (אבל רק אחרי שתסיים כבר את הכננת שלי. אני צריך אותה לאוקטובר!)
אני מתלהב מהעובדה ששם הוא חוקי לכביש. אבל גם זה לא יעבור פה - הרי אין לו מזגן ובקרת יציבות...

בכלל, נדמה שכל העולם מה-זה מטומטם - ורק היהודים כל כך חכמים.
רק משרד התחבורע של מדינת היהודים יודע לקבוע תקינה לכלי רכב.
הרי זה ידוע לכל תינוק שבטכניון וברשות הספורט המציאו את הגלגל, לא ככה?

talw
01-09-13, 22:44
אה !!!

Tom Bril
02-09-13, 02:04
בבאחות האירופאים מתחרים עם כאלה לא מעט ,אסף מוזר שלחברה הזאת אין מושג מה זה FIA אחרת לא היית רואה אותם מתחרים שם .

לדוגמה באחה פורטוגל http://www.youtube.com/watch?v=_Gk0Z5fXK2s

אין כל בעיה לייבא כלי כזה לארץ תחת קטגוריית ספורט מוטורי, לפי מה שאני מבין הרכב מיוצר באופן סדרתית ויש לו הומולוגציה.

דרור ברלי
02-09-13, 09:20
ואז תום, תצטרך לנסר אותו כאן, ולהוסיף לו עשרות ק"ג של ברזלים, לשנות לו מרכזי כובד וכו', שינויים שמי יודע, אולי גם יהפכו אותו מכלי מאוזן לכלי מסוכן, רק כדי שיניח את דעת הבוחנים של רשות הספורט ויעמוד בתקנות. וזה לפני שינויים במיקום רדיאטור עוד כל מיני שינויים שיפגמו בתפקוד ובאמינות שלו, שוב - רק כדי שיעמוד בתקנות. מזכיר קצת את חובת התקנת הקשתות בטרקטורונים אצלנו - מהלך הזוי שהפך אותם מכלים שהם "רק" קצת מסוכנים במקור - לכלים קטלניים. זה פגם קשות ביציבות, גרם לשבירת שילדות ועוד ועוד.
אם אתה שואל אותי? זה טירוף. טמטום יהודי טיפוסי.

אני שייך לאסכולה שמחזיקה מאוד משיקולי מהנדסי היצרן שבונים את הרכב. יש לי יסוד סביר להאמין שאם היצרן רק היה רוצה, הוא היה מתכנן את הרכב מלכתחילה על בסיס תקנות ה-FIA, זה לא היה עולה לו הרבה יותר, אם בכלל. אבל להעביר את אב הטיפוס תקינה? אהה, זה כן היה עולה לו יותר - והוא היה צריך לגלגל את זה על הלקוח וגם הופך את הכלי לבלתי שמיש בכביש ציבורי. עובדה שבקטגוריות החובבים מתחרים שם עם כלים כאלה במצבם המקורי פחות או יותר (להחליף מושבים וריתמות זה כסף קטן יחסית. לשנות את כל השילדה זה כבר ממש לא כסף קטן...

משיחות עם מתחרים אירופאיים פרטיים קטנים, מה שנקרא "חובבים", עולה שבאירופה נערכים עשרות מירוצים מקומיים בכל סוף שבוע, רובם ככולם לא משתייכים לסבבי ה-FIA למיניהם. אנשים מתחרים כתחביב, כי הם אוהבים את זה, לא כמקצוענים, ורק מעט מאוד כלים נבנים ועומדים בתקנות FIA. בכל קטגוריות החובבים/עממי זה יהיה נדיר למצוא כלים שעומדים בתקנות מ-א' ועד ת' וקשה לומר שמתחרים נהרגים שם בעשרותיהם בכל סופ"ש רק בגלל שהכלים לא נבנו לפי הספר של FIA...

לפי מה שהם אומרים - מי שרוצה להתחרות באירועים הבינלאומיים הגדולים, שיבנה לפי התקנות. באירועים קטנים ומקומיים, בקטגוריות חובבים, פשוט אין צורך. בכלל יש שם אנטגוניזם עצום כלפי "הצרפתים המז....ים מה-FIA" שלטענתם הפכו את המירוצים מ"תחביב לגיטימי שנגיש לכמעט כל אחד, לספורט אקסקלוסיבי של מיליונרים". וזה ציטוט מילה במילה. מזכיר לכם משהו?...........................

Shahafmiz
04-09-13, 10:52
הבריטים האלה יודעים לחיות...

tal-jk
08-09-13, 00:41
ברלי , משתי הפסקאות האחרונות שלך
אתה בעצם אומר וטוען שצריך להוסיף קטגוריה נוספת לרכבי חובבים עם תקנות "רכות" יותר מאשר התקנון FIA הקשיח שמאומץ פה בצורה יותר מידי מוקפדת (לטעמי גם) ושגורם לאלה שרוצים להתחרות לוותר מראש על כל העניין ...

lizard
08-09-13, 00:46
מה שצריך זה להוציא את הראש מהתחת וללכת לרשות ולדרוש שיעיפו את הfia המזויין הזה מאירועים מקומיים. שיקלו על המתחרים הקונים שלא רוצים, לא יכולים ושהתחרויות הבנלאומיות מעניינות להם תשערות בתחת.
כשרק התחילו עם התקנות האלו נאמר שזה לא מה שהולך בעולם. אתה רוצה משהו בנלאומי? סבבה לך על fia. .לתחרויות בארץ שפאקינג רייזר סדרתי מגיע בהם למקום ראשון תנו לבנות בצורה חופשית יותר.
אבל לא, כל הקודקודים ה"חכמים" טענו שרק fia. אז הנה לכם, אין תחרויות ואין מתחרים.

-->