צפייה בגרסה מלאה : דו"ח על חניית עגלה בחוף
בהמשך לשרשור על דוחות בחוף, וכאחד שדי מקפיד, הופתעתי לקבל דו"ח!!מרשעות הטבע והגנבים הלאומיים עם צילום של העגלה שלי בחוף, ודו"ח ע"ס 500 ₪...ולעניין, בדקתי בלשון החוק ומדובר על נהיגה ולא חניה במרחק 100 מטר מקו הגאות הגבוה. אני מתכוון לערער, האם למישהו יש ניסיון עם דוח דומה? אני לא נהגתי עם העגלה, ודחפתי אותה לחוף. אין צילום שלי נוסע, אלא צילום מ6 בבוקר של עגלה חונה. חוץ מזה, שתהיה שנה טובה , מלאת טיולים טבע ונופים, למרות רשעות הטבע, ופקחיה העשויים ללא חת ואין להם שום דבר חשוב יותר לעשות חוץ מלתת דוחות לעגלות בחוף.מפאת החג והשנה החדשה אחסוך את הברכות....שנה טובה וחג שמח לכולם רז
עגלה היא רכב לכל דבר ועניין ואם היא חנתה בתחום אסור אז זאת עבירה ואפילו אם דחפת אותה לשם ביד.
מעבר לזה אסור להחנות בשטח ציבורי נגרר שאינו רתום לגורר.
מעבר לזה אין לי ניסיון עם דוחות כאלה.
אתה מתחכם,
וכנראה שהשופט יגלגל אותך מכל המדרגות.
אחרת כל ערס יטען שהתדרדר לחוף ולא נהג פיזית ברכבו.
שנה טובה.
נכון.
אני מתחכם. עדיין אין חוק נגד זה😜
לעניין, החוק הוא נגד נהיגה ולא חניה.
רכב שהגיע לשם בהכרח נסע, גם אם נדחף.
עגלה, גם אם תרצה לא נוהגת.
מה הבעיה???
אז גש לבית משפט ותעדכן.
מתכוון לגשת,
מתייעץ עם חברי הפורום המכובדים,
ואולי אם מישהו התנסה בדוח שכזה.
אבל זה הכיוון.
בית משפט.
הכי כיף לפתוח ככה שנה..
עצה מקצועית בחינם:
עגלה היא כלי רכב.
למקום החנייה שלה היא הגיעה בנסיעה, גם אם היא הוסעה לשם בדחיפה או בגרירה (עגלה, אגב, תמיד נגררת, או נדחפת - לאחור)
הדרך היחידה שלך לצאת זכאי (אולי) היא אם תוכיח שהבאת אותה לשם דרך האויר, במתלה מטען, או שהיא נפלה מהצוק (וגם אז לא בהכרח תצא זכאי).
חבל על זמנך ועל האנרגיה. שלם ולמד.
גילוי נאות - אני עורך דין שעוסק גם בתעבורה.
אוקי,
תודה שמיל.
אבל אם מתפלפלים, ולשון החוק היא נהיגה על החוף
האם יש בכלל מונח כזה לעגלה כשהיא לא רתומה?
אם הייתי מצולם רתום עם הרכב לעגלה, האם עדיין היא היתה מקבלת דו״ח בנוסף לדו״ח
של הרכב?
זה פשוט נשמע לי מופרך לחלוטין, לתת דוח לעגלה חונה,
על עבירה על חוק נהיגה.
לשון החוק מתייחסת אומנם לנהיגה.
אבל נראה לי שאתה מופרך אם נראה לך שמישהו מאמין או חושב לרגע שרכב חונה לא נסע לנק או עגלה עם ציוד לקפינג הורידו בידיים.
מה אני חושב לא חשוב.
העגלה חנתה. לא נראתה נוסעת.
אז תמצא את הרכב שגרר, או שיראו לי הוכחה אז סבבה.
לטעמי זה לא מספיק.
וכן, הורדתי עגלה של אופנוע ים
לחוף ביד פעמים רבות, בהעדר ג׳יפ.
לעניין. השאלה היא אם ניתן על סמך השערה
או הבנה שלא ניתן לדחוף את העגלה לשם, לתת דוח.
האם זה לא כמו לתת דוח לרכב חונה רחוק, אם יש קוליסים.
אני עדיין בשוק מהעניין, בלי קשר להסכמתי או חוסר הסכמתי
עם החוק המקרה נראה לי הזוי
חנן גולומבק
05-09-13, 15:06
באיזה חוף זה היה ?
חוף זיקים. טרקטורונים שם כמעט הורגים אותך,
אבל דוח נותנים לעגלה חונה...
לא שיש לי הרבה כבוד לרשעות ולפקחיה מלכתחילה,
אבל זה בטח לא הוסיף.
יש לומר שפחתה כמות הבהמות המשתוללים בחוף,
והמודעות עלתה, רואים יותר ג׳יפים חונים רחוק,
אבל לראות ג׳יפ חונה רחוק, ולתת דוח לעגלה זה
האמא של לחפש את השקל מתחת לפנס.
שוב, ציפיותיי מגוף זה לא גבוהות,
אבל בכל זאת הם הצליחו להפתיע אותי.
האירוניה תהיה אם גם הגיפ, שרשום על שם אחר, יקבל הזמנה ללתרומה בדואר אחרי החג...
גם רכיבה על אופנוע היא נהיגת אופנוע, וגם דחיפת עגלה היא נהיגת עגלה או הסעתה.
כמו שכבר הסברתי עגלה (גרור, בלשון החוק), היא כלי רכב.
ולכן הסעה של עגלה במקום אסור לנסיעת כלי רכב - אסורה!
ואסביר שוב - העובדה שיא חנתה, מעידה שהיא הגיעה לשם בנסיעה (גם אם בלי כח מנוע). בעיקר כיוון שמעט מאד עגלות, אם בכלל, מונחתות ממטוסים או מסוקים.
עכשיו זה מספיק ברור?
טוב שמיל,
אז בין השורות, משתמע מדבריך,
כאילו לנסות להישפט יהיה משול לזמן לבטלה....
אי לכך ובהתאם לזאת אשקול לבלוע את הגלולה המרה,
ולהמשיך את מערכת היחסים המעורערת שלי עם הרשעות..
שתהיה שנה טובה,
מאושרת ומלאת טיולים,
שנמשיך להפריע בנוכחותנו בשטח לפקחים,
וכמה שיותר!
שנה טובה
boaz avrahami
05-09-13, 16:55
שמיל שלום,
ברשותך אשמח לכמה הבהרות כי הופתעתי מהתשובה.
נגרר הוא אכן רכב אבל נסמך ולא עצמאי.
רכב רתום לנגרר בחוף עלול לקבל שני דוחות נפרדים על אותה הנסיעה?
רכב בכביש אגרה משלם גם על הנגרר בנפרד?
רכב רתום באין כניסה עלול לקבל שני דוחות?
JEEP Grand Cherokee ZJ V8 98
IR 3.5"
הסעת רכב בכוח הגוף נחשבת לנהיגה בו.
סעיף 164.
*http://www.rsa.gov.il/SiteCollectionDocuments/P230_011.pdf
כשהנגרר רתום לגורר הוא נחשב ״רכב מחובר״ כלומר רכב אחד.
אולי זה נכון אבל...
מי נהג בעגלה?
ובבית משפט, תקן אותי שמיל אם אני טועה, יש משמעות גם לרוח החוק.
וכיוון שהחוק הוא בעניין נהיגה ולא חניה
ומטרתו ורוחו הן למנוע השתוללות ודריסת מצרחצים...
זה לא כל כך חד משמעי.
מזל.
אחרת לעורכי דין לא היתה עבודה..
אסף.
מי נהג בעגלה, אסף, זה ברור והוא גם מודה שהוא נהג בה.
לצורך העניין, רוח החוק היתה להרחיק כלי רכב מן החוף, וגם עגלה היא כלי רכב.
MATE - זה לא בין השורות זה באופן ברור.
לטענת אסף יש לך סיכוי, אז אם תרצה לנסות - אשמח לייצג אותך :)
ש
רכב רתום לנגרר בחוף עלול לקבל שני דוחות נפרדים על אותה הנסיעה? כן, זו תהיה חזירות כי רק אחד נוהג בשניהם, אבל אפשר, כי החוק מדבר על רכב, כזכור לי, ולא על נהג.
רכב בכביש אגרה משלם גם על הנגרר בנפרד? כן. בדרך כלל, אם גם הרכב וגם הגרור ברשותך באופן קבוע, ואתה שולח להם מראש את ההצמדה, הם יחייבו רק פעם אחת. אם הגרור נסע רתום לרכב אחר, צפה לקבל לו חיוב עצמוני.
רכב רתום באין כניסה עלול לקבל שני דוחות? לא, כי הדוח הוא לנהג ולא לרכב, ויש רק נהג אחד.
המצחיק שלפי לשון החוק גם אופניים יקבלו דו"ח כי הם גם מוגדרים ככלי רכב.
שלם וזהו, שמיל שכח להוסיף שהשופטים לא אוהבים את ה"מתפלפלים" ואז הם כועסים שמבזבזים את זמנם היקר ומכפילים לך את הקנס + הוצאות ואז תשלם 1500 ש"ח. היה לי מקרה אם דוחות חניה ולא עזר כלום, השופט ברוב המקירים מתעסק רק אם עובדות ובשבילו תמונה זה מספיק.
טל
שמיל, כמובן שהגבתי בציניות. היית ברור. לגבי כביש 6, נסעתי עם נגרר, אקראי, קיבלתי חיוב כפול,מכתב לכביש 6 ביטל את זה. אסף, גם אני חשבתי ככה, נראה אחרי החגים. שמיל, כל הקנס זה 500 ש״ח....
ומה החוק אומר על עגלה שהיא לא "תעבורתית"...
בניגוד לרכב ממונע, אין (למיטב ידיעתי) איסור לבנות מסגרת עם גלגלים ולדחוף/לגרור אותה ביד.
ומה לגבי מריצה או בימבה של ילדים לצורך העניין.
רק בגלל שיש לאותה עגלה מספר רישוי זה אסור?
המצחיק שלפי לשון החוק גם אופניים יקבלו דו"ח כי הם גם מוגדרים ככלי רכב.
לא ראית פה (באתר) ושם שאכן, רוכבי אופניים מקבלים דוחות מהפקחים?
ולעניין העגלה, ברור ש"משהו" עם מספר רישויי, שונה מ-"ממשהו" בלי מספר רישויי - הייתי אומר שההבדל העיקרי הוא ש"משהו" עם מספר רישויי נקרא... רכב...
מחר תוציא את המנוע מהחיפושית הישנה שלך ותגיד שאתה בכלל "דוחף" אותה באמצעות האגזוזים, נראה לך שתתקבל טענתך שזה לא "רכב"?
בגלל זה הצעתי, בשירשור קשור אחר - לתת לאופניים והרוכבים להאבק ברשות.. להם יש יותר "קייס" וניצחון שלהם ידגיש את הטימטום והכוחנות של הרשות ויהווה "רגל בדלת" ...
לעניין האופניים.
"רכב" - (1) כמשמעותו בפקודת התעבורה, התשכ"א - 1961 (להלן - פקודת התעבורה), ובין היתר, טרקטורון, ג'יפ או רכב שדה בדומה לו ואופנוע, למעט אופניים.
למעט אופניים - משמע עם אופניים מותר.
למייט מניסיוני הרב בבתי המשפט אין לך הרבה סיכוי, אך אם אני לא טועה הדיון לא יהיה בפני שופט תעבורה אלה בפני שופט שלום מהשורה ולכן אולי יש לך סיכוי.
אני חוזר על ההסתייגות אולי.
יש גם סיכון ופה בסיכוי גבוהה יותר לחטוף כפל או יותר.
לא תוכל לערער על החלטת השופט ברוב המקרים ולכן אני ממליץ שלם ודי.
רמי.
רט״ג מתייחסים לאופניים כאל כלי רכב. ונותנים דוחות בהתאם.
אם הציטוט נכון, אז גם כאן רט״ג מפרשים את החוק לפי איך שנוח להם?
דורון, זה חדש לך שלרט״ג יש לא רק פרושים שונים
אלא אפילו חוקים שונים?
חוק שונה אין, פירוש שונה יש, ויש גם כאלו כאן שהלכו איתם ראש-בראש, ולא הפסידו.
השונה במקרה של חוק הנסיעה בחוף הוא שזה חוק שנוצר שלא מסיבות שמירת טבע, ואולי בגלל זה הוא מגודר יחסית, קל לאכיפה, ומנוצל בהתאם-נכון או לא, זה כבר לא משנה.
סמכויות שימור הטבע של רט״ג כפי שמנוסחות הן מעורפלות מאד, ובגלל זה יש תחום פרשנות גדול לכל כיוון, ויש מי שמנצל את זה לאג׳נדה שלו, ויש מי שמצליח לתת להם בראש במגרש שלהם, בגלל אותו ערפל.
GodsFather
07-09-13, 11:31
מייט, אם יש לך היכולת להלחם, הזמן להלחם, המשאבים הכלכליים להלחם - תלחם. נתתי דוגמה לפני כמה שבועות בעניין אמצעי המדידה שלהם, ודי לחכימא ברמיזא.
אם לא, שלם הקנס וסע לשלום (רק לא בחוף).
מנסיון שלי מול תחום מקביל, שאגב גם שמיל היה מעורב בו ומכאן גם תשובתו.
שלום דורון.
הרשות נותנת קנסות על אופניים בתחום שמורה מוכרזת, שם יש להם כח ששווה לו רק אלוהים.
בחוף הים שלא בתחום שמורת טבע סע באופניים, אין איסור על כך בחוק איסור נהיגה בחופים.
חלק נכבד מחוף פלמחים הינו שמורה ולכן מותר להם לחלק שם דוחות על פי חוק אחר.
רמי.
6,000 שקל קנס על נהיגה אסורה בחוףhttp://megafon-news.co.il/asys/archives/135542
שלם את הדו"ח ולהבא תלמד.
בירידה לחוף הסר את המספרים מהרכב ומהעגלה.
הפקחים לא יגשו אליך והתמונה לא תהיה קבילה.
ראיתי גם דוח על רכב שעמד לצד השביל במרחק הרבה יותר גדול ממאה מטרים.
העברה הייתה ירידה משביל בשמורת טבע.
ניב בחיאת רבאק - זה נשמע כמו "בפעם הבאה שאתה הולך לשדוד בנק, שים גרב ניילון על הפרצוף"...
ניב בחיאת רבאק - זה נשמע כמו "בפעם הבאה שאתה הולך לשדוד בנק, שים גרב ניילון על הפרצוף"...
אז תמשיך לקבל דו"חות.
רשות הטבע לא יגשו אליך לחפש את בעל הרכב.
הם מצלמים מרחוק.
אם אתה לא יורד לחוף הים, אשריך .
אבל אני יורד . אני מחנה את הרכב רחוק על יד השביל ועדין מוריד מספרים.
כנגד כל הגדלת ראש של כל פקח של יהיה.
אז תמשיך לקבל דו"חות.
הם מצלמים מרחוק.
עד היום שהם יביאו שוטר כנגד הורדת המספרים.
אז תמשיך לקבל דו"חות.
הם מצלמים מרחוק.
1. ב-24 שנות בעלות על ג'יפ, טפו טפו, לא קיבלתי מעולם דו"ח מפקחי רשט"ג. איך? אולי כי אני לא עובר על החוק? (או שפשוט לא תפסו אותי... מי יודע? אבל זו עובדה)
2. לא תמיד הם רק מצלמים מרחוק.
3. יש לפקח סמכות שיטור לכל דבר. יש לו סמכות לבקש ממך להזדהות. מכיוון שאתה לא ערס שמהווה עליו איום פיזי, תהיה בטוח שהוא לא יוותר לך וכן ינסה לכפות עליך להזדהות... חוץ מזה שלאחרונה, אחרי כל המקרים בהם פקחים נתקלו באלימות של מטיילים, בהרבה מקרים הפקח מלווה בשוטר/שוטר מג"ב.
4. גם בכביש 6 אתה מוריד לוחיות כדי לנסוע בחינם? ואם בא לך לחנות באדום-לבן בלי לחטוף דו"ח, גם אז אתה מוריד לוחיות?....
5. בכל מקרה, להבנתי - הסרת הלוחיות היא עבירה נוספת. נדמה לי שמשהו שמקביל ל"הכשלת עובד ציבור במילוי תפקידו" או משהו דומה, אבל רצוי שמשפטן יגיד אם זה נכון או לא.
6. באופן אישי - הג'יפ שלי מספיק מוכר חיצונית ברחבי הרשת מכדי שהסרת לוחיות הרישוי יצילו אותו ואותי מזיהוי....
דרור,
יש להם סמכות בתחומי שמורה, ככלי לשמירת טבע, או כנגד עבירות ציד וכו׳ שאינן קשורות לתחומי שמורה.
הם ממש לא שוטרים, ובגלל זה הם גם מסתייעים בשוטרים.
אל תתחיל לנפח את הסמכויות שלהם שכבר עכשיו הם האצילו לעצמם מעבר למה שאמור להיות.
דרור,
גם אני לא קיבלתי דו"ח אמנם פחות זמן ממך אך מספיק זמן,.
נכון, הם לפעמים הם באים מקרוב אך זה קורה בליווי משטרתי ובמבצעים הגדולים שלהם.
כפי שדורון ציין הם ממש לא שוטרים,
לגבי כביש שש אני לא אתייחס , לדעתי זה נמוך , אבל אני רק אומר שאני בוחר איזה עברות לעשות, אני מניח שגם אתה.
הסרת לוחית היא עברה , האמת לא בדקתי את משמעות העברה , אשמח לשמוע מאחד המשפטנים את המשמעות.
לסיום שתהייה שנת טיולים פוריה ובלי דוחות.
boaz avrahami
08-09-13, 23:15
רכב בלי מספר יגרור תגובה מאוד חריפה מהפקח.
כנראה יעלה לך הרבה מעבר למה שאתה משער!
ניב, חשבתי על זה, לר שעשיתי, אבל...
מה שמרגיז אותי האמת זה שמנהל מרחב, הוא מי שחתום על הדו״ח.
הייתי עדיין מתבאס, אם זה היה סתם פקח.
אבל הייתי מצפה משיקול דעת, חשיבה קצת.
נכון, אולי זה מוגזם, אבל הייתי מקבל יותר בהבנה דוח על הרכב.
אני יודע שאי ידיעת החוק אינה פותרת מעונש, אבל באמת ניסיתי, האוטו חנה רחוק והכל,
ולקבל דוח על עגלה, בכלל לא חשבתי, אחרת גם היא לא היתה חונה שם.
יאמר לזכות הרשעות, שלמרות שאני לא מצפה מהם לכלום,
הם הצליחו להפציע אותי באטימות/רשעות/ טמטום שלהם.
דו״ח לעגלה חונה על עבירה על חוק איסור נהיגה בחוף....
*
אתה נתפס לשטויות. כן נהיגה, לא נהיגה, שמת כלי רכב על החוף בניגוד לחוק? אתה עבריין וצריך להיענש. נקודה.
בכלל, קשה לי נורא להבין את כל הקטילה של הפקחים פה לאחרונה. הם כולם אנשים טובים, שאכפת להם מהטבע, והגיעו לאן שהם הגיעו לא בשביל להתעשר. נכון, הם קשים וקשוחים. זו העבודה שלהם, ואני מבין את זה לחלוטין. אם הגולשים פה מדברים ומתנהגים ככה, מי שאמורים להיות אוכלוסיית הגיפאים היותר איכותית במדינה, איך יתנהגו אזובי הקיר? מבחינתי זה מסביר מעל לכל צל של ספק למה הרשות מתנהלת בצורה הזו.
בואו נהיה אנחנו בסדר, ואחר כך אפשר יהיה לבוא בטענות ודרישות. אי אפשר לצפצף על החוקים כי הם לא מתאימים לנו, ולצפות ליחס של מלכים.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk 4
GodsFather
09-09-13, 09:17
מצד שני, כשאוכפים את החוקים, צריך שהם יעשו כמו שצריך ולא לפי זוית ראיה עקומה. לראיה - מד המרחק ואופן המדידה וכן גם אכיפה של החוקים מול כל סוגי האוכלוסיות ולא רק האוכלוסיות הנורמטיביות שחוטאות מידי פעם בין במכוון ובין בשוגג.
אני לא מדבר כרגע על הגברת המודעות, פרסומים ושאר ירקות שיכולים לסייע לשני הצדדים במניעת הפשע, כי אני יכול להבין שמדובר בבעיות תקציביות (אני עדין בדעתי כאן).
http://www.rsa.gov.il/SiteCollectionDocuments/P230_011.pdf
http://www.nevo.co.il/law_html/law01/073_002.htm
http://www.knesset.gov.il/mmm/data/pdf/m02420.pdf
http://www.moin.gov.il/Legislation/IsurNehigaBerechev.pdf (http://www.moin.gov.il/Legislation/IsurNehigaBerechev.pdf)
http://www.sviva.gov.il/InfoServices/ReservoirInfo/DocLib/%D7%99%D7%9D%20%D7%95%D7%97%D7%95%D7%A4% D7%99%D7%9D/yam13.pdf
אתה נתפס לשטויות. כן נהיגה, לא נהיגה, שמת כלי רכב על החוף בניגוד לחוק? אתה עבריין וצריך להיענש. נקודה.
יקירי,
הכתב שלך בעייתי.
נכון שחבריינו עבר על החוק ומגיע לו, לעומת זאת כול ילד שמסריח כמו חלב חמוץ יודע בודאות שהXXX הארץ ישראלי יכול לעשות מה בא לו כמו להשתולל על החוף עם כלי רכב מבחירתו ואף פקח לי יראה אותו.
החוק הוא לכולם, או לאף אחד, אכיפה סלקטיבית זה פשע יותר גרוע מהעברה עצמה (לא משנה מה הסיבה, שברורה לכולם).
מסכים לחלוטין. אבל לדעתי השיטה היא לא לצפות שלא יאכפו לגבי אף אחד, אלא שיאכפו לגבי כולם. ובזה יש לטפל.
לפי החוק היבש (החלטת הכנסת) אתה עברין אבל למיטב ידעתי (אני לא משפטן) צריך לקרוא גם את ההסבר לחוק (יש הסבר לכול חוק המסביר למה מוצע החוק) ולפי ההסבר הסיבה למה חוקק החוק הינה "חוק איסור נהיגה ברכב בחוף הים, התשנ"ז–1997, האוסר על נהיגת כלי רכב בחופי הים, נועד למנוע סיכונים לחיי המתרחצים וכן את הרס החופים, הנובעים מתנועת כלי רכב במקומות אלה. "בציטט הינו מאתר הכנסת חפסו בגוגל חוק איסור נהיגה ברכב בחוף הים התשנ"ז-1997 דברי הסבר
ואני לא חושב שאם גררתה את עגלה ברגל אז לא סיכנתה חיי אדם וכנראה לא גרמתה הרס לחוף
GodsFather
09-09-13, 12:27
וכנראה לא גרמתה הרס לחוף
לך תוכיח שאין לך אחות, כמו שאומרים.
רגע לפני החג, פורסם שבחוף ניצנים, באותו האזור שהפקחים מקפידים על קוצו של מטר במרחק מהחוף למטיילים מהשורה, כולל הציר שנמצא בכלל מעל לחוף, על הרכס מעל, אז באותו אזור קיימו לאחרונה מס' אירועים המוניים שכללו הקמת תשתיות, נסיעת טרקטורים ומשאיות הרבה פחות מאותם 100 מטר..
ומישהו קיבל דו"ח?
שלום, לפני כמה שבועות נסעתי בחוף פלמחים כ 60 מטר מהחוף, על הרמפה בחוף הדרומי עם גיפ ועגלה עם ציוד, קבלתי דוח כפול, גם על גיפ וגם על עגלה, 500 לכל אחד. האם מישהו יודע א ניתן לבקש לבטל דוח אחד ולטעון שהעגלה הייתה רתומה ועל כן מדובר ברכב יחיד? תודה
תגובה: דו"ח על חניית עגלה בחוף
שלום, לפני כמה שבועות נסעתי בחוף פלמחים כ 60 מטר מהחוף, על הרמפה בחוף הדרומי עם גיפ ועגלה עם ציוד, קבלתי דוח כפול, גם על גיפ וגם על עגלה, 500 לכל אחד. האם מישהו יודע א ניתן לבקש לבטל דוח אחד ולטעון שהעגלה הייתה רתומה ועל כן מדובר ברכב יחיד? תודה
כן בטעות .. יש לך מידע בנושא?
boaz avrahami
25-11-13, 09:53
אני הייתי נוכח בסיור עם הפקח בפלמחים וראיתי שהוא רושם דוח לעגלה וגם לרכב.
כששאלתי מדוע הוא ענה לי שכל אחד מהם זה רכב בפני עצמו.
לטעמי זה לא יחזיק מים בבית משפט כי לפי האנלוגיה הזו היית מקבל גם דוח מהירת כפול, פעמיים אין כניסה וכו׳
אבל אני לא משפטן.
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
זה לא רכב יחיד.
אתה הסעת שני כלי רכב במקום אסור, גם אם הם היו מחוברים.
boaz avrahami
25-11-13, 11:41
זה לא רכב יחיד.
אתה הסעת שני כלי רכב במקום אסור, גם אם הם היו מחוברים.
שמיל,
אני ממשיך את האנלוגיה שלך....
נניח שנתפסתי בעברת מהירות כאשר אני גורר עגלה.
האם ניתן לרשום לי שני דוחות מהירות ואקבל פעמיים קנס ופעמיים נקודות?
עגלה רתומה אינה ישות עצמאית לתפיסתי....
אני מצליח להבין בקושי קנס עגלה שאינה רתומה אבל רתומה זה סיפור שונה להבנתי.
יש תקדימים או אסמכתאות לכאן או לכאן?
זה לא אותו דבר. אין לי מושג איך זה מנוסח בחוק, אבל ההגיון שלי אומר שיש דוחות שמקבל נהג (כמו מהירות) ויש דוחות שמקבל רכב (כמו חניה). לנסוע על החוף זו לא עבירת תנועה "קלאסית"
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
אם העגלה שלך חונה באדום-לבן, אתה מקבל דו״ח?
meir alony
25-11-13, 17:37
כביש 6 :
אם הרכב הגורר רשום כמנוי והוא מוסיף את הנגרר למנוי שלו הוא לא משלם על הנגרר.
תבדוק לפי איזה סעיף זה ואולי זה יעזור לך במשהו.
לא לכל דבר יש אסמכתאות, וחלק מהעובדה שלעורכי דין יש עדיין עבודה אחרי מאות שנות משפט, נעוצה בעובדה שלא כל המקרים זהים, ולכן לא כל העונשים או ההחלטות זהות.
כמו בחיים, שאל שני עורכי דין אותה שאלה ומבטיח לך לפחות 3 דעות. :)
תבדיל בין נהיגה לבין הסעה.
האחת היא פעולה אקטיבית פר אקסלנס, השנייה לא בהכרח.
וכמו שאמר דורון, ישנן גם עבירות נוספות.
הכל תלוי בלשון החוק ובמטרתו.
אחדד מעט אף כי אינני משפטן כלל וכלל
גם חניה של נגרר באדום לבן הינה עבירה וגם על נגרר החונה בכחול לבן יש לשלם דמי חניה כשהוא בנפרד מהרכב
ועוד יותר מזה
גם שנגרר חונה מתחת לבניין מקורה ,דהיינו חניה בבנין משותף יש לבטח אותו בביטוח חובה (ורצוי גם צד ג)משום שזה נחשב לכלי רכב לכל דבר
ואם ילד רץ בחניה ונפגע מהנגרר הוא יכול לתבוע את בעל הנגרר,(מניסיון)
על אותו משקל גם להעמיד רכב ללא רישוי ועם רישיונות מוקפאים במקום בו יש גישה לציבור רצוי מאוד לבטח בביטוח מתאים
שמיל, לפי תקנות התעבורה זה "רכב מחובר" (רכב מנועי שמחובר אליו גרור)
אסף.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.