צפייה בגרסה מלאה : חדש בתחום - חושב על פאגרו קצר 2008-2010
שלום לכולם
לאחר 20 שנה עם רכבי ליסינג , חודש הבא אני מחזיר וחושב להתקדם לרכב שטח 4x4
התלבטתי בין ג'יפ-שביל יפה לג'יפ שטח , וכרגע אני נוטה לג'יפ בעל יכולות טובות בשטח , המטרה טיולים עם המשפחה .
הג'יפ יהיה רכב שני במשפחה מהסיבה שיש עוד רכב ליסינג בבית , וזה אומר שהקילומטרז של הג'יפ יהיה בסביבות 15000 ק"מ בשנה .
התקציב יכול להגיע ל150,000 ₪ אבל אני רוצה יותר להתקרב ל120,000 ₪.
המחשבה הראשונה שלי הייתה לכיוון הטיוטה לנד קרוזר , אבל בחיפושים בחודש האחרון ראיתי שהם מאד יקרים ובתקציב שלי אני צריך להתפשר על רכב ישן עם קילומטרז גבוהה מאד , שמתי לב שהפאג'רו הקצר זול יחסית ואפשר למצוא רכבים עם ממוצע של 20,000 ק"מ לשנה שזה סביר בהחלט.
השאלה הראשונה : מה מחירי הפאג'רו ביחס למחירון ? האם הם סחירים ובאיזה מחיר הם נמכרים ביחס למחירון.
שאלה שניה : מה לבדוק לפני קניה ואיפה לבדוק.
שאלה שלישית : האם העבירות של הפאג'רו ללא שיפורים תספיק לטיולים משפחתיים בעבירות בינונית , ואם לא איזה שיפורים צריך.
תודה לכל העונים
שאלה ראשונה : אין לי מושג אבל מרבית כלי הרכב ובעיקר שטח נמכרים מהצד התחתון של המחירון
שאלה שנייה: אני אישית הייתי הולך קודם כל למוסך מורשה ובודק היסטוריה. אח״כ זוחל מתחת לרכב ובודק בעצמי ואז מכון בדיקה .
שאלה שלישית : עבירות בינונית זה מאוד יחסי. עדיף שתתן דוגמאות . הרכב בתצורה המקורית שלו מאוד נמוך ופלסטיקי . קח בחשבון שהשלדה אחודה ולא סולם אבל... מגיע עם נעילה אחורית מקורית. לדעתי השלב הראשון הוא מיגון ומיגון טוב! אח״כ הגבהה של 2״ כי לא תוכל יותר. בדקת את הגישה למושב האחורי? בדקת שתא המטען מקבל את כל הציוד הדרוש לטיול משפחתי ?
אני אישית וכן... דעתי משוחדת , הייתי פוזל לכיוון המותג jeep. בסכום הזה תוכל אפילו להשיג רנגלר אנלימיטד אבל אם זה לא אתה אז גרנד שירוקי לימיטד 4700 עם קוודרהדרייב 2 יקח אותך כמו מלך בכביש והרבה הרבה יותר רחוק מהפ׳גרו בשטח. קח בחשבון שמרביתם הגיעו ביבוא אישי וצריך לבדוק היטב שאכן יש להם קוודרהדרייב. בסכום שציינת אתה יכול לקנות 2008 או 2009 . בהצלחה ותעדכן
גבי
תודה על התשובה המפורטת
בדקתי את הגישה לכיסאות האחוריים וזה נראה סביר לילדים קטנים , גודל הבגאז מספיק לטיולים יומיים עם המשפחה .
לגבי דוגמאות למסלולים :
טיול בהרי יהודה לכיוון המרסבא מכביש הגישה של הבסיס הצבאי, האם רכב כזה בתצורה בסיסית + מיגונים ללא הגבהה יצלח את המסלול בקלות ?
נחל נקרות (ללא מעלה מרזבה כמובן)
לגבי הJEEP , אני מעדיף רכב יפני , אין לי נסיון טוב עם JEEP בתקופה שגרתי בארה"ב
אין לי ניסיון עם הקצר. לעיתים נוסע איתנו ארוך , ממוגן לא מוגבה. הנעילה בהחלט עוזרת אבל הרכב ״מנגן״ די הרבה. מכיוון שהוא שלדה אחודה הוא מצליב באזורים שכלי הרכב האחרים עם 4 גלגלים על הרצפה. בסיס הגלגלים הקצר בהחלט יעזור. דבר ראשון תסיר את המדרגות באופן יזום אחרת הם ירדו מעצמם באופן פחות אלגנטי. בהצלחה.
לדעתי, ילדים קטנים = רכב עם 4 דלתות.
הרבה יותר נוח ופרקטי.
אין לי ניסיון עם הקצר. לעיתים נוסע איתנו ארוך , ממוגן לא מוגבה. הנעילה בהחלט עוזרת אבל הרכב ״מנגן״ די הרבה. מכיוון שהוא שלדה אחודה הוא מצליב באזורים שכלי הרכב האחרים עם 4 גלגלים על הרצפה. בסיס הגלגלים הקצר בהחלט יעזור. דבר ראשון תסיר את המדרגות באופן יזום אחרת הם ירדו מעצמם באופן פחות אלגנטי. בהצלחה.
גבי מה הכוונה למנגן ?
לדעתי, ילדים קטנים = רכב עם 4 דלתות.
הרבה יותר נוח ופרקטי.
אין ספק אבל גם פחות פרקטי בחניות , אוכל יותר דלק , עולה יותר , לא הצלחתי למצוא אחד עם קילומטרז נמוך משום מה נראה שבעלי הארוך נוסעים הרבה יותר.
מנגן= המיגון לא מפסיק להשמיע רעשים כתוצאה מפגיעות ושפשופים.
טוב
אני חושב שחסר בפורום , חוות דעת של השואל לאחר קניית רכב ושימוש של תקופה ברכב.
יש פה הרבה נושאים ושאלות , כמובן שחברי הפורום עונים מכל הלב ומייעצים, אבל בסופו של דבר ברוב השירשורים שקראתי לאחרונה בפורום הזה חסר את דעת השואל : איזה רכב בסוף קנה , ואם לדעתו עשה קניה טוב ולמה.
אני בסופו של דבר קניתי פאגרו 2009 קצר דגם דיזל 200 כ"ס עם קילומטרז נמוך יחסית וכבר מחזיק אותו שנתיים ו34,000 ק"מ
כמובן ש99% נסיעה בכביש ואני מאד מרוצה מהתנהגות הכביש של הרכב.
כל סוף שבוע שני הרכב גורר עגלה עם טרקטורון עבודה(550 קילו סה"כ) ועושה את זה בכבוד עם צריכת דלק של יותר מ8ק"מ לליטר בגרירה (מעולה לדעתי)
טיולי שטח : רוב הטיולים שלי הם טיולים בשבילים מסומנים עם הכרות טובה של השטח לאחר שחרשתי את האיזור עם טרקטורון והחלטתי להביא את המשפחה לאיזור , לדוגמא מסלול המצפים בהרי יהודה או מסלול ממעלה אדומים למרסבא ומשם לכיוון מצפה דרגות , חולות אשדוד ,מסלולים בהרי ירושלים ובאיזור בין שמן , רוב המסלולים קלים בעבירותם אני לא מחפש אקסטרים ואף פעם לא התקרבתי למסלולים סטייל משלט 21 .
אחרי 32000 ק"מ של שימוש אני חושב שהקניה שלי קלעה בול לצרכים שלי , הרכב טוב בחולות , מעל ומעבר בשבילים מסומנים וחזק מאד לגרירה , צריכת הדלק משמעותית רק השבוע גררתי את הטקרטורון לגולן וחזרה בעלות של 300 ש"ח (טיול 3 ימים על טרקטורון), התחזוקה של הרכב זולה ביטוח לא יקר והאמינות כרגע מצויינת ,הילדים אוהבים את הרכב מאד נוח להם מאחור.
מי שמחפש רכב ליום יום + ירידות קלות לשטח זה הרכב בשבילו .
מומלץ מאד :-)
יפה מאוד, תודה על העידכון.
היי
הנה השנקל שלי:
סוגר בימים אלה 10 שנים על קצר 2003 עם מאות ירידות לשטח כך שאני חושב שאני מוסמך לענות :)
לאחר הגבהה קלה ועם מיגון תחתון תוכל לטייל בכל מקום שפוי בארץ בלי שום ניגונים ורינונים מהגחון.
אני אישית נימנע מטיולי מעלות למיניהם(זיק צינור נזירים וכל השאר) אבל זה בגללי לא עכב מוגבלות כלשהי של הרכב.פרט לנ'ל אין הרבה שבילים שצמיגי לא נחו עליהם.
נכון שיהיו מקומות שלנדרובר(כשהוא תקין) יעלה באצילות אלגנטית והקינג יצטרך להניף גלגל ולנעול אחורי,אבל הוא יעבור!יש נעילה אחורית
ובדגמים המתקדמים גם טרקשן קונטרול.
כיום המשפחה זנחה אותי ולא מצטרפת אבל בעבר כבר העמסתי 5 איש על ציודם למספר ימי טיול.אבל בעיקרון הוא אידיאלי לשניים(אני מניח שאצל רובנו ברגע שאתה נהיה טמבל מביך,וזה קורה כשהילדים מגיעים לגילאי 14-15 אתה נשאר מקסימום עם האשה בטיולים)
החוסר בשתי דלתות מעיק לפעמים אבל הפיצוי מגיע בדמות קלות-חניה וזויות גחון ונטישה מעולות ואילו השלדה הקשיחה מגבילה מהלכי מתלה אבל
מקנה עליונות בכביש ובשבילים מהירים.
כאמור אני והקצר בזוגיות ארוכת שנים ואני לא חושב להפרד בקרוב,מבחינתי הוא תפור למידותי וכשאני מסתכל סביב אני לא רואה רכב שהייתי רוצה להשתדרג אליו.
שיהיה לך בהצלחה עם כל רכב שתבחר !
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.