צפייה בגרסה מלאה : בעיות עם בולם של קוני, מחפש פתרון .
שלום חברים,
לפני כשנתיים נרכשו סט בולמים של קוני, והותקנו בסדנא באזור המרכז. לאחרונה החלו לרעשים/חריקות מאזור הבולם האחורי השמאלי, ולאחר בדיקת הבולם נקבע כי הגומיה באוזן הבולם יבשה/ אינה תקינה ולאחר התייעצות של הסדנא , אני מניח עם היבואן הוחלט כי יש להחליף את הבולם (התפקוד של הבולם עצמו ללא דופי מאד מרוצים באופן כללי)
נראה לי קצת הזוי, לאור העלות הלא זניחה של הבולם.
השאלה היא לאור הנסיון של חברי הפורום, האם אין פתרון כל שהוא להחלפת הגומיה/ בוקסה באוזן הבולם?
האם בכול פעם שמתייבש הגומי צריך להחליף בולם?
אשמח אם תוכלו להעיר את עיניי.
תודה
1) אם הבולם עצמו תקין אין בעיה להחליף גומיה, ישנם בשוק גומיות אכותיות.
2) בכללי אחריות כבר מזמן אין לך לבולם, לחלקי רכב יש אחריות ל 6000 ק"מ או שלושה חודשים מיום הקניה של החלק. כל אחריות נוספת היא רצון טוב של היצרן או היבואן.
טל
שלום טל
אני מסכים עם הטענה השניה, לא מחפש אחריות אלא פיתרון הגון.
לגבי הטענה הראשונה, האם אתה יכול להמליץ על מקום שבוא אוכל להגיע לבדוק ובמידת הצורך לטפל בגומיות , מקום עם ידע,נסיון ורצון טוב לעזור (כמובן בתשלום).
יכול להיות שלא רוצים לקחת סיכון.
בכל מקרה, מציע לך לדבר עם היבואן למרות שכבר מזמן לא באחריות.
במקרה הגרוע החברים באאוטבק יוכלו להתאים רק את הבושינג.
אסף.
GodsFather
23-09-13, 23:34
בולמים מחליפים בזוגות.... הסדנא המליצה לך להחליף רק אחד ?
לא שניים וזה מה שמעצבן ומייקר את את העסק בצורה משמעותית.
2) בכללי אחריות כבר מזמן אין לך לבולם, לחלקי רכב יש אחריות ל 6000 ק"מ או שלושה חודשים מיום הקניה של החלק. כל אחריות נוספת היא רצון טוב של היצרן או היבואן.
מאיפה הבאת את זה? היצרן מעניק מסגרת אחריות על סמך מגוון שלם של שיקולים טכניים ושיווקיים. כל יצרן וכל חלק לגופו. חוץ מזה, אני לא מכיר יבואן (של חלקי חילוף, כן) שמעניק תוספת אחריות מטוב ליבו.
צריך להבין שכשהיצרן (יצרן רציני לפחות) מתמחר חלק הוא מכניס פקטור של אחריות על סמך נסיון עבר וסטטיסטיקות (כמו של חברת ביטוח).
אם בבולם מסוים אחוז הכשל של הבושינג הוא זניח (ביחס לכמות המחירות של הבולם) לא כלכלי לו להציע את הבושינג כחלק חילוף למראת שטכנית ניתן להחליפו.
במקרה כזה, כשיש כשל בבושינג בתקופת האחריות כל הבולם מוחלף.
זו החלטה שמבוססת על שיקולים סטטיסטים/כלכליים לא טכניים.
מצטרף להמלצה לפנות אל החברים באוטבק עבור בושינג חליפי.
יואב
בולמים מחליפים בזוגות....
זאת דיעה מאוד פופולרית שאין לה שום בסיס מדעי/ טכני.
אין שום סיבה להחליף באופן גורף זוג בולמים כשרק אחד מהם כשל.
כל מיקרה לגופו.
יואב
זאת דיעה מאוד פופולרית שאין לה שום בסיס מדעי/ טכני.
אין שום סיבה להחליף באופן גורף זוג בולמים כשרק אחד מהם כשל.
כל מיקרה לגופו.
יואב
היא מבוססת מאד, על זה שלחלק עובד יש בלאי, ובולם חדש משכך אחרת מבולם שעבד, בטח ובטח שנתיים, ועוד יותר ברכב שטח, שעובד קצת יותר קשה מפרייבט.
התוצאה תהיה רכב שהמנעד עבודת מתלה שלו יכולה להיות ללא שינוי ועד לתנודות קשות בעבודת המתלה, והאצת בלאי מרכיבים אחרים.
נכון שצריך להתחשב במקרה עצמו, וזה לא גורף, אבל בהחלט מבוסס.
אם נחזור לרגע לשאלה המקורית-
חבר התקין קוני וגם אצלו התחילו חריקות.
במקרה שלו לאחר החלפה או שתיים של בולמים הוא הבין שזה לא הבולם אלא הגומי...
אצלי בג'יפ הקודם היו קוני מלפנים, אני זוכר שהייתי צריך להחליפם ולא זוכר מדוע.
פשוט פירקתי את הבושינג מזוג הבולמים המקוריים שהיו על הרכב והחלפתי.
אם הבנתי נכון את שכתבת, לדעתי, גם אם יש בלאי כלשהו בבולם, שמרגיש סביר ואינו חורז מהצד הנגדי מהותית- אין כל סיבה להחליף אותו אלא את הגומייה בלבד.
גם אני כבעל סדנה הייתי ממליץ להחליף שני בולמים
ועל הדרך גם להגביה את הרכב בעוד 2" ולעשות שנורקל ופגוש עם כננת - זו המלצה מעולה, אבל למיטב הבנתי מהכתוב לא הכרחית.
ובזמן שאתה חושב,
תוכל לפרק את הגומי (למיטב זכרוני בתוך האוזן יושב בצורה של קונוס כפול כאשר המרכז צר יותר) לגרז מעט ולהרכיב חזרה- כדי להיות בטוח שזה אכן רק הגומיה.
כמו שכתבו,
תתחיל בדבר הכי פשוט והכי זול: תגרז את הגומיה בתושבת שלה, וגם את השרוול בו מושחל הבורג.
היא מבוססת מאד, על זה שלחלק עובד יש בלאי, ובולם חדש משכך אחרת מבולם שעבד, בטח ובטח שנתיים, ועוד יותר ברכב שטח, שעובד קצת יותר קשה מפרייבט.
התוצאה תהיה רכב שהמנעד עבודת מתלה שלו יכולה להיות ללא שינוי ועד לתנודות קשות בעבודת המתלה, והאצת בלאי מרכיבים אחרים.
נכון שצריך להתחשב במקרה עצמו, וזה לא גורף, אבל בהחלט מבוסס.
ברמה הטיאורטית אתה צודק אבל אם תשים בולם משומש תקין על דינמומטר ותשווה את התוצאות לבולם חדש ברוב המוחלט של הפעמים ההבדל יהיה זניח. וגם אז, אם רוצים להיות ממש קטנונים, אטען שהבולם החדש צריך לעבור הרצה. במציאות, במיוחד ברכב שטח, אין שום מדד אוביקטיבי שימצא הבדלים (מבחני יציבות תקניים).
שוב, כל האמור מתיחס לבולם משומש תקין.
אין שום צידוק להחליף שני בולמים באופן גורף ואוטומטי כשצריך להחליף בולם יחיד.
יואב
כמו שכתבתי, זה אכן לא גורף.
אבל ההנחות שלך מוטעות ומטעות.
לפי התיאור שלך לבולמים אורך חיים אינסופי אם הם לא נפגעים פיזית-ולא כך המצב.
בולם יכול לא לתפקד גם עם כל השמן/גז בתוכו, ופיזית הוא לא פגוע.
תיסע פעם על רכב עם בולם בלוי בפינה אחת ותראה שזה מאד מוחשי בבלימה ומעבר הפרעות. בדרך, בעיקר בכביש.
גם בדינמומטר תראה הבדל, במיוחד כי רוב עבודת הבולם היא בטווח מצומצם במרכז המהלך, מול תדרים שהכביש מציב בפניו, מה שאומר שמרבית בבלאי מתרכז באזור מצומצם יחסית.
בולם שעבד שנתיים על רכב, ובמיוחד רכב שטח יכול לחיות בנעימים בכביש בלבד, 10kקמ בשנה, ואז אפשר לשקול להחליף רק אחד.
ומצד שני זה יכול להיות מישהו שהנסועה שלו היא 50k קמ בשנה, ומטייל כל שבת שנייה, ואז ההבדל יהיה גדול מאד בין חדש למשומש בן שנתיים.
העניין הוא שאי אפשר לתת המלצות עיוורות בלי להכיר את הרכב והמקרה, ובטח לא לצאת בהצהרות כמו שכתבת.
GodsFather
24-09-13, 13:34
אם אפשר היה לשים את שני הבולמים על דינמומטר ואז להחליט שצריך להחליף את שניהם, מה טוב. אבל לא כל אחד מוכן לעשות זאת.
מה היבואן אומר ?
דורון, קח בחשבון שהבלאי לא סימטרי.
לפעמים באופן קיצוני.
למשל טנדר מאזדה, או דגמי ג'יפ מסויימים שבולם אחד תמיד חם בכמה עשרות מעלות מהשני כי הוא לייד האגזוז.
אז לא נכון באופן גורף שלא מחליפים זוגות ולא נכון באופן גורף שכן מחליפים בזוגות.
בולמים גמורים - ברור.
אבל כשל נקודתי בבולמים יחסית חדשים - באמת כל מקרה לגופו ואין כלל אחר
אסף.
מי אמר לא נכון באופן גורף?
תסתכלו שוב בתגובה שלי.
אמרתי שפעם אחת אי אפשר להגיד שאין בלאי בבולמים בצורה שבולם ישן וחדש יהיו כמעט זהים כמו שהציגו.
ופעם שנייה, שבלי לדעת מה עבר על הבולם בשנתיים שהוא היה על הרכב אז בטח-ובטח שאי אפשר להמליץ בכזו נחרצות על החלפה של אחד.
בסוף,
הבעיה המוצגת היא רק בגומיה של הבולם.
חברים,
לדעתי הויכוח והטיעונים מתרחקים מהטענה הראשונית, אין כל בעיה עם תפקוד הבולמים,מתפקדים ללא דופי, החריקה כפי שציינתי היא היא מבושינג הנמצא בעין , החיבור של הבולם לתושבת. לא דיברתי אם היבואן, אבל כן דיברתי OBT וקבעתי להגיע אליהם עם הבולם והם יתאימו את הבושיג המתאים בתקווה שזה יפתור את העניינים.
העדכן בהתפתחויות.
תודה מודה על ההמלצות.
כמו שכתבתי, זה אכן לא גורף.
אבל ההנחות שלך מוטעות ומטעות.
לפי התיאור שלך לבולמים אורך חיים אינסופי אם הם לא נפגעים פיזית-ולא כך המצב.
בולם יכול לא לתפקד גם עם כל השמן/גז בתוכו, ופיזית הוא לא פגוע.
תיסע פעם על רכב עם בולם בלוי בפינה אחת ותראה שזה מאד מוחשי בבלימה ומעבר הפרעות. בדרך, בעיקר בכביש.
גם בדינמומטר תראה הבדל, במיוחד כי רוב עבודת הבולם היא בטווח מצומצם במרכז המהלך, מול תדרים שהכביש מציב בפניו, מה שאומר שמרבית בבלאי מתרכז באזור מצומצם יחסית.
בולם שעבד שנתיים על רכב, ובמיוחד רכב שטח יכול לחיות בנעימים בכביש בלבד, 10kקמ בשנה, ואז אפשר לשקול להחליף רק אחד.
ומצד שני זה יכול להיות מישהו שהנסועה שלו היא 50k קמ בשנה, ומטייל כל שבת שנייה, ואז ההבדל יהיה גדול מאד בין חדש למשומש בן שנתיים.
העניין הוא שאי אפשר לתת המלצות עיוורות בלי להכיר את הרכב והמקרה, ובטח לא לצאת בהצהרות כמו שכתבת.
דורון, אני לא טועה ולא מטעה. אני לא כותב על בסיס הנחות אלא על בסיס ידע.
אין בשום דבר שכתבתי אף לא הנחה אחת.
כשאני טורח להגיב בפורום המכובד הזה, זה בשביל לשאול שאלה או לתרום מהידע שלי. אם יש לי הנחות אני שומר אותם לעצמי.
אני קורא שוב את הפוסט שלי ולא מבין איך קיבלת רושם שאני אומר שלבולמים אורך חיים אין סופי?
מספר פעמים ציינתי שאני מדבר על בולם משומש תקין, ברור שרצוי מאוד להחליף בולם שלא מתפקד. נראה לי שמי שמטעה פה הוא אתה.
יש דעה פופולרית שגורסת שבמידה ובולם אחד כשל צריך להחליף גם את הבולם המשומש שמימולו גם אם הוא תקין. זה בפרוש לא נכון.
בא מישהו מעלה תהייה לגבי החלפה אחרי שבסדנא נאמר לו שכדאי להחליף את שניהם.
עד עכשיו, כנראה שהיחיד שבאמת התרשם ממצב הבולם הוא הסדנא, לא אתה ולא אני יודעים מה עבר על הבולם והאם הוא תקין, וכנראה שגם פותח השרשור לא יודע לאבחן את מצבו, אחרת הוא לא היה שואל כאן.
אני חושב שלתת חו״ד לגבי תקינות חלקי רכב במדיה אינטרנטית, ללא ששאלת אפילו שאלה בסיסית לגבי מה עבר על החלק- זה לא רציני, בהמעטה.
שנינו מסכימים שיש מקרים שלא צריך להחליף 2 יחד, אבל לא לך ולא לי יש מידע שתומך בזה לגבי הרכב הספציפי, ולענות שלא חייבים להחליף את שניהם בלי ששאלת אותו ולו שאלה אחת מה עבר על הבולמים ברכב עד היום, זה לעשות עוול לשואל השאלה, ולסדנא שאולי צודקת כי ראתה פיזית את הבולם.
בולם משומש יכול להיות בלוי ותקין כי יש לו מרווח תקינות, זה לא אומר שהוא יהיה זהה לחדש.
חשבת אולי שיש אפשרות שהתשובות שהתבלו רק בצד אחד מעידות אולי שהבולם הזה עבד קשה יותר מסיבה כלשהי?
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.