צפייה בגרסה מלאה : ביטול ממיר...
מדובר ב-ZJשנת 93.
מצאתי את ההסבר ( אחד מהם לפחות ) לתקלת חיישני חמצן.
כשירדתי לבקר מתחת לרכב גיליתי שפשוט אין לרכב ממיר. רק דוד אחורי.
אני חושד שאחרי שהורידו אותו לא דאגו "לעדכן" את האלקטרוניקה
ולספר למחשב מנוע. יש דרך קלה לעשות זאת?
אני אפילו לו יודע איפה אמור להיות החיישן האחורי....
תשובה מעולה. אז איפה החישן חמצן השני נמצא?
איציק - 4X6ZH
26-09-13, 12:17
הוא לא נמצא
אתם בטוחים שבמקור אין ממיר?
זה שבישראל הוא לא נדרש לפני 1995, זה לא אומר שבכל העולם זה ככה.
אם אני לא טועה ממירים קטליטייים הורכבו על מכוניות בעולם גם הרבה לפני 1993.
במקור יש ממיר גם בדגמי טרום 96 ...
ברוב המקרים מורידים. כיוון שהחוק לא מחייב. לא ראיתי שזה גרם לבעיה מיוחדת ..
רק הסאונד נהיה עמוק ונעים יותר ...
בעיקרון ולא ספציפית לרכב זה. אם בצמה יש אופציה לחיישן חמצן והוא לא קיים צריך לג'אמפר בקונקטור. כך שהמחשב לא יתחרפן.
הצלחתם לבלבל אותי.
הייתי בטוח שלכל מנועי MPI יש שני חיישנים. אחד לפני ואחד אחרי הממיר. אבל נזרום ונניח שזו טעות.
אבל אם יש רק חיישן אחד וצריך להיות רק אחד - אז מה הכוונה בדיווח תקלה בקוד 21
ברכב כזה?
עזרא, זה 6 או 8 צילינדר?
בשש צילינדר יש חיישן אחד, בסעפת הפליטה, לפני הממיר (שגם לדעתי, היה אצלך במקור). תקלה 21 אומרת שהקריאה מהחיישן לא תקינה - יש כמה אפשרויות. החיישן עצמו אצלך קיים ומחובר בכלל?
היי נמרוד. מדובר ב-8 צילינדר.
תקלה 21 מדברת על שני חיישנים:
Upstream oxygen sensor response slower than minimum required switching frequency. Upstream oxygen sensor heating element circuit malfunction. Downstream oxygen sensor heating element circuit malfunction. Downstream oxygen sensor input voltage maintained above the normal operating range. Oxygen sensor voltage too low, tested after cold start. (Upstream or Downstream) Left oxygen sensor input voltage maintained above the normal operating temperature.*
ברכב שלי יש אחד. קרוב לאזור הגיר/טרנספר. מחובר.
ויש דיווח על תקלה 21.
אם יש ממיר, במקור, אז לפחות על פי ההגיון צריכים להיות 2 חיישנים.
היי נמרוד. מדובר ב-8 צילינדר.
תקלה 21 מדברת על שני חיישנים:
Upstream oxygen sensor response slower than minimum required switching frequency. Upstream oxygen sensor heating element circuit malfunction. Downstream oxygen sensor heating element circuit malfunction. Downstream oxygen sensor input voltage maintained above the normal operating range. Oxygen sensor voltage too low, tested after cold start. (Upstream or Downstream) Left oxygen sensor input voltage maintained above the normal operating temperature.*
ברכב שלי יש אחד. קרוב לאזור הגיר/טרנספר. מחובר.
ויש דיווח על תקלה 21.
אם יש ממיר, במקור, אז לפחות על פי ההגיון צריכים להיות 2 חיישנים.
גם לפי הספר יש רק אחד.
אם כך, מישהו יכול לפרש לי את הודעה 21? למה הכוונה?
וואללה? אף אחד? אני הראשון להתמודד עם הנושא?
עם מה בדיוק אתה מתמודד? חוץ מזה שאתה יודע שקיים קוד תקלה. האוטו נוסע בסדר?
מדובר ב-ZJשנת 93.
מצאתי את ההסבר ( אחד מהם לפחות ) לתקלת חיישני חמצן.
כשירדתי לבקר מתחת לרכב גיליתי שפשוט אין לרכב ממיר. רק דוד אחורי.
אני חושד שאחרי שהורידו אותו לא דאגו "לעדכן" את האלקטרוניקה
ולספר למחשב מנוע. יש דרך קלה לעשות זאת?
אני אפילו לו יודע איפה אמור להיות החיישן האחורי....
היי, שלום רב.
לא הבנתי מה התקלה שלך?
התקלה שלך ברכב הוא מנורת check engine עם קוד תקלה 21?
כי יכול להיות מצב של שתי סוגי תקלות:
הסוג הראשון:
TPS circuit
והסוג השני זה חיישן למדה.
היתי ממליץ לך לבקש מאותו בחור שקרא במחשב מנוע ולומר לך את הקוד תקלה+פירוט, זה יוכל לעזור לאנשיי הפורום לעזור לך באיתור התקלה.
ברכב שלך יש חיישן חמצן אחד .
תשובות:
נמרוד - לא, הרכב לא מגיב היטב בסל״ד ביניים.
טוויטו6 - הבעיה היא שמנורת Check Engine מהבהבת בעליצות את המספר 21
שעל פי האינטרנט - צירפתי בהודעה הקודמת את פירוש התקלה הזו.
כהדיוט שקורא אותה - אני מצליח להבין שיש התייחסות ל-2 חיישנים ולא אחד.
אם כך - מה משמעות הקוד הזה כשיש חיישן אחד בפועל?
אם זה פשוט הצבעה על חיישן (הבודד) תקול, האם יש דרך לוודא זאת על ידי מדידה כזו או אחרת?
תשובות:
נמרוד - לא, הרכב לא מגיב היטב בסל״ד ביניים.
טוויטו6 - הבעיה היא שמנורת Check Engine מהבהבת בעליצות את המספר 21
שעל פי האינטרנט - צירפתי בהודעה הקודמת את פירוש התקלה הזו.
כהדיוט שקורא אותה - אני מצליח להבין שיש התייחסות ל-2 חיישנים ולא אחד.
אם כך - מה משמעות הקוד הזה כשיש חיישן אחד בפועל?
אם זה פשוט הצבעה על חיישן (הבודד) תקול, האם יש דרך לוודא זאת על ידי מדידה כזו או אחרת?
ידידי היקר: אתה צריך להתחבר לסורק תקלות על מנת לראות בדיוק את התקלה ומה הקוד תקלה, לפעמים יכול להיות מספר תקלות שמופיעות במחשב מנוע.
בנוסף צריך לראות איך חיישן חמצן מגיב , את כל זה אתה תוכל לראות דרך מחשב רכב.
אם זכור ל נכון: ברכב שלך יש חיישן חמצן אחד בודד, ככה שאין לך טעם להתיחס לשני חיישנים.
ב 93 אפשר לקרוא קודי תקלות גם בלי סורק.
ב 93 אפשר לקרוא קודי תקלות גם בלי סורק.
מצויין, אז רק שיקרא את הקוד תקלה+פירוש התקלה. כי יכול להיות קוד תקלה עם פירוט שונה לרכבים שונים.
מצויין, אז רק שיקרא את הקוד תקלה+פירוש התקלה. כי יכול להיות קוד תקלה עם פירוט שונה לרכבים שונים.
אבל זה בדיוק מה שעשיתי. בגלל זה הגעתי עם השאלה הזו לכאן.
אבל זה בדיוק מה שעשיתי. בגלל זה הגעתי עם השאלה הזו לכאן.
לא הבאת מפרט תקלה , רק קוד, ולא אמרת גם איך החיישן מגיב , אם הוא מגיב בצורה תקינה.
במידה ואתה רואה קוד תקלה על החיישן ואתה רואה חיישן עצל, תבדוק במקביל במכשיר 4 גזים על מנת לאמת את התקלה, במצב כזה צריך להיות תערובת עשירה ברורה. שעשויה להיווצר כתוצאה מחיישן חמצן עצל.
לא הבאת מפרט תקלה , רק קוד, ולא אמרת גם איך החיישן מגיב , אם הוא מגיב בצורה תקינה.
במידה ואתה רואה קוד תקלה על החיישן ואתה רואה חיישן עצל, תבדוק במקביל במכשיר 4 גזים על מנת לאמת את התקלה, במצב כזה צריך להיות תערובת עשירה ברורה. שעשויה להיווצר כתוצאה מחיישן חמצן עצל.
לא מבין מה אתם רוצים ממנו - הביא את קוד התקלה וגם את הפירוש/פירושים...
עזרא.
בנוסף לעיצות שימוש בקורא תקלות, שעולה עכשיו כ-$8 באיביי, כולל משלוח (גם בסופה לא סמכתי על הבהובי הנורות בלוח השעונים)..
לפי מה שאני קורא, הקוד הזה הוא זהה לחיישן אחד ו/או לשניים ומדבר על אותה תקלה בדיוק לחיישן לפני הממיר(Upstream) ולחיישן אחרי הממיר (Downstream).
הקוד מדבר על נתונים לא תקינים (מע' חימום עצמי או זרם נמוך מידי או קריאה נמוכה).
מנסיון (רב) בבעיות חיישני חמצן במנועי V8 (לנדרובר..), החיישן "הלך". זה גם התיקון הזול - תתחיל בהחלפת החיישן ותמשיך (אם יהיה צורך) משם.
כאמור, קוד התקלה מתייחס לחיישן "לפני", לחיישן "אחרי" או לשניהם ביחד - אם יש לך חיישן אחד, הקוד מתייחס אליו.
לא הייתי מטריד את עצמי עם אפשרות שמישהו ביטל את החיישן, אם לא רואים, שם למטה, חיווט/ג'ימפור של חוטים - מדובר בשלושה-ארבעה חוטים, כך שאם יש אילתור, סביר שתראה סימנים...
תודה ברנרד.
יש ל-ZJ שנת 93(!) קורא תקלות?
אפשר קישור?
לגבי חיישן - יש המלצה איפה לקנות? איזה? מחיר?
*
http://www.jeepsunlimited.com/forums/showthread.php?539053-Does-anyone-know-of-a-Jeep-OBD1-scanner
http://www.amazon.com/Actron-CP9145-AutoScanner-Diagnostic-Capability/dp/B00020BM2S
http://www.craftsman.com/shc/s/p_10155_12602_00920899000P?keyword=obd1&prdNo=1&blockNo=1&blockType=L1
http://www.autozone.com/autozone/accessories/Actron-OBD-I-code-scanner/_/N-25iq?itemIdentifier=5390_0_0_
http://www.oreillyauto.com/site/c/search.oap?ck=Search_obd1+scanner_-1_2976&keyword=obd1+scanner
אם יש צורך ב-ZIP CODE על מנת לראות מחיר, תכניס את שלי - 08043...
חיישן חמצן - באיביי, אצל מוכר עם הרבה מכירות ופידבק של יותר מ-99% חיובי..
חיישן חמצן - באיביי, אצל מוכר עם הרבה מכירות ופידבק של יותר מ-99% חיובי..
לחפש דגם מסויים של חיישן? אין After market שאסור לגעת בהם או כאלו שמומלץ לקנות דווקא אותם?
לגבי ה-Scanner - רובם יקרים למדי... אבל הכנסת בי מרץ לחפש. תודה!
הם יקרים בגלל שזה OBD 1 ולא 2. את ה-2 אפשר למצוא בפחות מ-$10 אבל אני לא יודע אם הם "יקראו" OBD1 ואיזה מתאם צריך ואם יש בכלל.
אולי מישהו אחר יודע פה???
חיישן.
פשוט תריץ חיפוש לפי הדגם/שנה שלך.
אני לא יודע משהו "שלא לגעת בו" - שוב, אולי למישהו אחר פה יש נסיון/יידע...
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.