צפייה בגרסה מלאה : חריטת בושינגים מפוליאורטן או דומיו בעד ונגד
הבושינגים בזרועות והמשולשים מחזירים נפשם לבורא וחייבים החלפה. נשאלת השאלה לאור העובדה שכדי לקבל סט מלא אני צריך א להפרד מ1800+- שח לפני מעמ ולהמתין שלושה חודשים, אם לא שווה ללכת לחרט עם פוליאורטן ושרטוטים ולתת לו לעשות את העבודה שאני מניח תהיה זולה יותר משמעותי.
השאלה המרכזית היא האם יש דרגות קשיות של פוליאורטן שצריך לבחור או שכל פוליאורטן יספיק ואולי יש חומר מתאים יותר.
להבנתי הבושינג לא יעמוד במאמץ גזירה אלא רק בחיכוך ולכן השטלה לגבי קושי של החומר ולא גמישות. אני טועה?
תודה לעונים המלצות יתקבלו בשמחה
אני לא זוכר במדויק את טווח הקושיות ביחידות שור של בושינגים מפוליאוריטן לחלקי מתלה (אני חושב שסד"ג של 75 שור), אבל קח בחשבון שמאוד קשה לחרוט פוליאוריטן בדרגת קושיות המתאימה, זה כמו לחרוט גומי...
התותבים האלה מיוצרים ביציקה. אני גם לא בטוח שתוכל למצוא מוט פוליאוריטן כזה (כלומר בקושיות המתאימה) כחומר גלם.
לא הייתי מכוון על דרגת קושיות גבוהה יותר כדי להצליח לחרוט מוט כזה, על חשבון ההתאמה של רמת הקושיות לתותב של חלקי מתלה.
התכנון הוא לחרוט אצל חרט ולא לבד. חרט לא יוכל לעשות את זה?
חרט רגיל לא התעסק בזה, יש שיטה מיוחדת לחרוט פוליאוריטן וסוגי גומי גמישים בהקפאה. יש כמה חרטים בודדים שעוסקים בזה וזה לא זול.
אוקולון ודלרין אפשרי לחרוט אבל לא מתאים בגלל חוסר גמישות.
טל
חרט רגיל לא התעסק בזה, יש שיטה מיוחדת לחרוט פוליאוריטן וסוגי גומי גמישים בהקפאה. יש כמה חרטים בודדים שעוסקים בזה וזה לא זול.
אוקולון ודלרין אפשרי לחרוט אבל לא מתאים בגלל חוסר גמישות.
טל
מעל 70 שור אין בעיה לחרוט בלי פירוטכניקה מיותרת...
רק שצריך חרט שיודע מה הוא עושה... זה לא מתנהג כמו מתכת.
איל
עידו לוריה
28-09-13, 10:37
אין שום בעיה לחרוט פוליוריטאן / גומי רק צריך את הסכינים המתאימים , יוצא לי מדי פעם לחרוט חומרים אלו .
לגבי חומר גלם בפוליוריטאן אני לא מכיר ספק שמוכר מוטת מוכנים , בדרך כלל חורטים תבנית ויוצקים לתוכה את החומר ( זה חומר דו קומפוננטי , דומה לאפוקסי ) כך שעם הבושיגים שלך סימטריים אולי עדיף לחרוט תבנית אחת ולקנות את החומרים ולצקת לבד את הבושינגים .
עידו
חברים תודה על התשובות הזריזות.
עידו, במידה ואני משיג מוט מוכן אוכל להעזר בך לטובת חריטה שלו? (כמובן בתשלום)
עידו לוריה
28-09-13, 12:53
כן בודאי .
עידו
עידו
מאיפה אפשר לקנות חמרכיבים ליציקת פוליאורתאן בכמות לא-מסחרית?
כדור8
תבדוק עם אורי כתום. הוא מייבא ומייצר בושינגים תחליפיים באיכות טובה. אם אין לו במלאי חלק מתאים, הוא חורט אותם מחומר גלם או מבצע התאמה לחלק מוכן דומה. כמו שעידו אמר, אין בעיה מיוחדת לחרוט את החומר הזה גם ללא הקפאה, בשונה מגומי. ראיתי איך עושים זאת, צריך סכין בעלת זוית עבודה מתאימה, וקצת רגש ביד.
"וורטהיים" איזור המפרץ מוכרים מוטות פוליאוריטן, יש פולאוריטן שמיועד לחריטה, לא מבין בזה כ"כ לגבי דרגות קושי אבל בזמנו שאלתי אותם בדיוק אותה שאלה והתשובה הייתה "אתה צריך פוליאוריטן לחריטה".. המחיר נכון ללפני 3 שנים היה 140 ש"ח למוט באורך 50 ס"מ קוטר 40 מ"מ...
מוטות פוליאוריטן במגוון קטרים/צבעים/שורים אפשר לקנות במפרץ חיפה אצל וירטהיים שיווק.
סביר שגם במרכז לא חסר ספקים.
http://www.wirtheim.com/products.htm
איל
עריכה: ליאור, הקדמת אותי ב-2 שניות... אבל אני נתתי לינק! :)
אייל וליאור תודה רבה על ההכוונה.
מניח שנתחיל מחר לקחת מידות מדויקות מהרכב ונלך לחפש מוטו. במידה
עידו לוריה
28-09-13, 19:16
עידו
מאיפה אפשר לקנות חמרכיבים ליציקת פוליאורתאן בכמות לא-מסחרית?
כדור8
תבדוק עם אורי כתום. הוא מייבא ומייצר בושינגים תחליפיים באיכות טובה. אם אין לו במלאי חלק מתאים, הוא חורט אותם מחומר גלם או מבצע התאמה לחלק מוכן דומה. כמו שעידו אמר, אין בעיה מיוחדת לחרוט את החומר הזה גם ללא הקפאה, בשונה מגומי. ראיתי איך עושים זאת, צריך סכין בעלת זוית עבודה מתאימה, וקצת רגש ביד.
כמה שזכור לי ווירטהים גם מוכר את הרכיבים .
עידו
עדכונים והמשך הפרוייקט
נמצא מוט פוליאוריטן 75שור במידות המתאימות מקווה שירכש עוד השבוע.
מה שעכשיו נשאר למצוא זה תותבי מתכת שיכנסו בתוך התותב מין מיסב החלקה שישמש גם לחץ מתוך התותב עצמו להצמיד אותו לבית. רעיונות חברים בעיקר בסגנון אני מכיר חנות ש...
תודה חברים
אני מכיר חרט ש...
תייצר אצל אותו החרט לפי מידה
צריך להתאים לבורג באפיצות נמוכה ולהיות מעט (חצי ממ עד ממ) יותר קצר כדי שסגירת הבורג תלחץ המעט על הבושינג
איל
חשבתי על זה... חיפשתי את הדרך העצלה.
למה לא להשתמש בתותבים מהבושינגים שאתה מפרק?
את התותבים רצוי לגלוון או אפילו לייצר מנירוסטה.
אם תצליח להכניס פטמת גירוז בזרוע או בציר, מה טוב.
בברכה,טושי
boaz avrahami
30-09-13, 07:23
אני חושש שפוליאוריטן וגריז לא חברים. אין טעם בפטמת גירוז.
בקיטים של בושינגים מפוליאוריטן יש בד״כ חומר סיכוך שקוף כמו וזלין. לדעתי זה גריז סיליקון.
אם לא תשים כזה העסק יעשה רעש מציק
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.