PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלת תם/הוצאת קיטור: מדוע פערי המחיר כל כך גדולים במחירי שיפורים!?!?

hadtomer
28-09-13, 10:59
אהלן. אני יודע שאני די מטפס כאן על עץ שרבים וטובים טיפסו לפני, אבל איך ייתכן שפערי המחירים של כל מיני שדרוגים כל כך גדולים בין ישראל ובין חו"ל - ויותר מכך - איך ייתכן שבעלי הסדנאות השונות מתיחסים בחלקם ללקוח כאילו שהיה אידיוט שאינו מסוגל לפתוח מחשב??

העיניין הוא כזה-לפני כמה חודשים הגעתי לאיזה מבוי סתום עם הרכב מבחינת שיפורים-עשיתי כל מה שרציתי מבחינת עבירות והחלטתי שהגיע הזמן להשקיע בכל מה שמעבר- תאורה, יניקה וכיו"ב כמו כולם הלכתי בהתחלה לסדנאות הגדולות כדי לקבל מושג ודי נדהמתי מכמה שהאנשים האלה חיים בחלקם הגדול בסרט...

דוגמאות? באתר גדול שמתהדר בהתמחותו בתאורת LED נדרשתי לשלם 1300 שקל עבור לד באר מתוצרת מסוימת, באורך 40 ס"מ. את הלד באר - הספציפי הזה, אותו יצרן, אותה עוצמה, הכל זהה עד לרמת הבורג - קניתי באיביי. 89 דולר כולל משלוח. מכס לא שילמתי. ואם נגיד שהיה מכס היתי סופג עוד 100 שקל. כששאלתי את המוכר הישראלי מה מצדיק פער של 300 אחוזים הוא ענה ש"זה סיני, אצלי יש לך גב", כלומר גם הוא מוכר את המוצר הסיני (ומטיל ספק באיכויות), אבל הוא נותן גב. לא סתם גב, אחריות של....שלושה חודשים. אפילו חצי שנה לפעמים.

הלאה-שנורקל - במקרה שלי מעטים הם השנורקלים הייעודיים לקיות אך למרבה המזל שנורקל של היילקס 2001 יושב בול. כמובן שיש שנורקלים משובחים ושנורקלים פחות משובחים. איך זה עובד? ובכן, שנורקל עלום שם ממוצא סיני עולה 550 שקל באיביי. ויש משלוח: 200 שקל. אין מכס ונגיד שאם היה אז היה עוד 200 שקל. המחיר בישראל לאותו הפריט זהה לחלוטין ברמת היצרן והדגם?? תכינו 1500 שקל באתרי אינטרנט ותגיעו גם עד 1800 שקל בסדנאות מסוימות.

מכשיר קשר - בכלל אין מה לדבר. מה שעולה 700 שקלים בישראל עולה בין 100 ל120 דולר. כנל-אותו דגם.

בכל המקרים כששאלתי את המוכרים הישראלים על הפער ביחס לאינטרנט, "הכינו אותי" בסדנאות לסיפורי זוועה, סיוטי מכס, החרמות..... "לד באר???? לא יעמוד בתקינה הישראלית. יחרימו לך. מכשיר קשר???? השתגעת!?!? לא יתנו לך להכניס בכלל. שנורקל? שינוי מבנה של הרכב, יגרסו לך אותו במכס". אז זהו שלא - בכל המקרים חוץ מהשנורקל הזמנתי גם לחברים בכמה הזדמנויות. שום מכס, שום תקינה ושום נעליים. (במכשיר הקשר הסיפורים היו מוצלחים במיוחד, כולל פגיעה בבטחון המדינה!! את המכשיר השני שקניתי באיביי הזמנתי אשכרה בשביל הקטע כדי לבדוק אם הפעם סוכני מוסד ימתינו לי במכס..איזה מכס....השני הגיע תוך שבוע. יש אנשים שמשלמים אלף שקל על מקסטראק בן עשר...מדהים....).

יש עוד פריטים-אך פערי המחירים זהים.

בשוק חופשי קיימת תחרות. אצלנו קיימים שקרים וחירטוטים. המוכרים בישראל צריכים לשמר נתח רווח? איזו הפתעה, גם החנויות שמכרו לי את הפריטים הן סתם חנויות של אביזרי שטח-גם להן יש נתח רווח, הן לא מכרו לי בחינם.

עכשיו - ברור לי שהשוק חופשי - איש כטוב בעיניו יעשה ועובדה שאני בחרתי לרכוש בחו"ל באיביי - אבל למה המוכרים בישראל חושבים שהצרכן אידיוט? למה למכור לו סיפורים? באיביי לדוגמה כשאתה שולח למוכר לינק של מישהו שמוכר את אותו המוצר יותר בזול, באים לקראתך. משווים מחיר. בישראל הבחור החביב מהפנסים אמר לי שהוא סומך על זה שלא כולם פותחים אינטרנט.

boaz avrahami
28-09-13, 11:12
אויש כמה שאתה מנותק. ממש כאילו שאתה תייר במדינה.
גם אני כמוך לקוח פרטי שמביא המון באינטרנט.
הניתוח שלך ממש לא הוגן כלפי בעלי העסקים בארץ.

ליבוא מסחרית זה לא כמו ליבא פרטי.
להחזיק מקום במחירי השכירות של היום
לשלם ארנונה יקרה בשביל לממן את המושחתים מהעיריה
לשלם למכון התקנים בשביל לממן את המושחתים שלהם.
להחזיק מלאי זמין שעולה כסף.
פחת ואחריות גם עולים.
עובדים שיתנו לך שרות לא עולים?
מכרת ? תשלם מס הכנסה 50 אחוז בשביל לממן את המושחתים של הכנסת והשרות הציבורי.

בסוף גם צריך להתפרנס בשביל שגם לך יהיה ג׳יפ ובית שעולים פה המון כסף, אחרת למה כל ההרפתקה הזו.
בסוף גם השוק שלך קטן כי המדינה פצפונת ולחצי משתלם להביא לבד באינטרנט.

עכשיו תן לנו את התוכנית העסקית של העסק מחדש

hadtomer
28-09-13, 11:15
מאוד פשוט: להתעלם לחלוטין מהמוכרים בישראל ושיתייבשו. הארנונה שלהם אינה בעיה שלי, הארנק שלי הוא הבעיה שלי.

boaz avrahami
28-09-13, 11:19
זה נכון בראיה הקצרה.
בראיה ארוכת הטווח המנגנון המנופח הזה פוגע בכולנו.

אנחנו מדינה של סוחרים ולא של פועלים.
אם הסוחרים לא יצליחו להתקיים אז הם יעזבו כי היהודי הוא נודד ( אחרי המסחר).
קשר לאדמה אין לו.

hadtomer
28-09-13, 11:21
דבר אחד שאני מתקשה להבין- השקרים. במקום לציין שאצלך השרות יותר טוב, העובדים מפרנסים משפחות ונכון שיקר-אבל זה בגלל שהממשלה לוחצת-- אני צריך לשמוע איומים על מכשירי קשר גרוסים. ככה לא מגיעים רחוק.

boaz avrahami
28-09-13, 11:29
מכשירי קשר זה תחום בפני עצמו.
הוא לא פתוח כמו בארה״ב.

מכשירי קשר צריכים אישורים מיוחדים ממשרד התקשורת ויש עליהם גם אגרה שנתית.
אתה לא יכול להשוות את המחיר של חדשים עם כל ההגבלות והעלויות הנוספות שהמדינה שמה עליהם פלוס מיסוי מטורף שכבר הזכרתי בהתחלה למחירים של מכשירים מוברחים או כאלו שנמכרים כמשומשים אחרי שבשוק האזרחי לא היתה להם כל דרישה עם המעבר לפלאפונים וממש זרקו אותם לפח עד שכל מיני סוחרים שעובדים בשחור התחילו לקנות במאה ולמכור באלף...

לדעתי אתה סתם יורה ובמקרה דווקא באנשים הלא נכונים.

hadtomer
28-09-13, 11:36
מוברחים?!? משומשים!? רכשתי מכשירים חדשים, כדת וכדין. בסופו של יום, עם כל הצדקנות, כשמגיעים למבחן המציאות - אני משער שגם אתה לא ממהר לשלם מכיסך עוד 200% כדי לפרנס בית עסק ישראלי

boaz avrahami
28-09-13, 11:43
כפי שכתבתי בהתחלה, אני רוכש המון באינטרנט.
אני פשוט מנסה לתת לך תמונה מאוזנת בשביל שתבין שבעלי העסקים לא חזירים אלא מסכנים.

אנחנו כולנו קורבנות של ממסד רעב ומושחת.

נימי
28-09-13, 12:18
שאלה, בחו"ל אין ארנונה, שכירות, חשמל, מים, עובדים, עירייה, מיסים ועוד.
אולי אני לא מבין בזה (ואני לא אומר את זה בציניות) אבל נראה לי שזה חזירות נטו, הדברים מתומחרים פה במחירים המקסימאלים שנראה למוכר שהוא יצליח למכור בו

דוגמא מעולם הרכב, ליפני שנה +- יצאו לעולם שתי תאומות ספורטיביות (BRZ ו GT86) שהיצרן הוציא אותם כמכוניות ספורט זולות (לפחות ככה הם בשאר העולם), באנגליה הרכב תומכר ב 25 אלף פאונד, במחיר זהה לטויוטה ראב 4 (היום ההפרש מחירים שלהם שם הוא 2000 פאונד), בכל מקרה, הטויוטה נימכרה בארץ ב 180 אלף ש"ח, ה GT86 היה אמור להיות במחיר זהה או קרוב מאוד, במציאות ה GT86 עלתה 230 אלף ש"ח לידני, למה בידיוק הפרש של 50 אלף ש"ח? כי היבואן חשב שזה המחיר המקסימאלי שבו הוא יוכל למכור את הרכב, ואני אומר את זה בעצב כי ב 180 אלף היום כנראה היה לי כזה רכב בחניה, ב 230 אלף העדפתי להשקיע את הכסף במשהו הגיוני יותר

opl
28-09-13, 12:25
בישראל הבחור החביב מהפנסים אמר לי שהוא סומך על זה שלא כולם פותחים אינטרנט.

בינגו... הדבר השני שהם סומכים עליו זה שתשלם יותר בשביל האחריות, בחלק מסויים מהמקרים זה יחסית מוצדק.

אגב מי שמוצא לי שנוקרל מאיביי לפאגרו 2.8 לא מנופח במחיר נורמאלי יזכה ברביעית בירה ביתית.

ויש דברים שפשוט אי אפשר להזמין מחול. מדרגות צד לאוטו שלי כבר לא מייצרים סידרתי, כי הוא ישן, אז אצל אספיר, רסטה ועוד כמה אין בכלל על מה לדבר. השאר מוכנים לבנות לי ב3000 -2500 שקל בערך. רק לסדר את האוזן - למגן פורסטר חדשה היום עולה באזור ה-2K קומפלט... אז נכון שזה ביצור סדרתי וכו אבל בחייאת...

hadtomer
28-09-13, 12:31
אגב מי שמוצא לי שנוקרל מאיביי לפאגרו 2.8 לא מנופח במחיר נורמאלי יזכה ברביעית בירה ביתית.

...
http://www.ebay.com/itm/Mitsubishi-Pajero-Shogun-Snorkel-Kit-90-99-Brand-New-/221227575185?pt=UK_CarsParts_Vehicles_Ca rParts_SM&hash=item338230e791

opl
28-09-13, 12:35
כן ראיתי את זה... לא הכי אהבתי. אבל מילה זה מילה, אם אזמין תקבל :-)

פומפוי
28-09-13, 12:43
http://www.ebay.com/itm/Mitsubishi-Pajero-Shogun-Snorkel-Kit-90-99-Brand-New-/221227575185?pt=UK_CarsParts_Vehicles_Ca rParts_SM&hash=item338230e791 יש לי שנורקל שפירקתי ממאגום אני חושב שזה מתאים לך 400 שח והוא שלך

opl
28-09-13, 12:44
נמשיך בפרטי

hadtomer
28-09-13, 12:56
כן ראיתי את זה... לא הכי אהבתי. אבל מילה זה מילה, אם אזמין תקבל :-)
אני עוד זוכר את הבירות שלך מהמפגש. באהבה גדולה.

לגבי השאר- ראשית לדוגמה מי שעוסק בתאורת LED לא מחזיק אפילו חנות. הוא מחזיק אתר ומחסן נאה בבית. אז היכן עינייני השכירויות? מעבר לכך, כל העסקים שמהם רכשתי מציגים (לפחות באינטרנט) תמונות של סדנאות שלהם שמביישות בגודלן את האופרציות הישראליות. הם לא משלמים שכירויות? ארנונה? אגב, היתי מוכן לשלם על שרות והתקנה. נאמר שהיתי ניגש לרוקסוליד, היתי גם משלם פי שלוש כדי לדעת מי עבד לי על הרכב-אבל חלק גדול מהחנויות בהן נתקלתי בישראל רק מוכרות לך את החלק. התקנה? תשבור את הראש לבד. זו סתם חזירות. אני מדגיש- שירוויחו, אבל להרוויח מאות אחוזים!?!?

ד ו ר ו ן
28-09-13, 12:56
ויש דברים שפשוט אי אפשר להזמין מחול. מדרגות צד לאוטו שלי כבר לא מייצרים סידרתי, כי הוא ישן, אז אצל אספיר, רסטה ועוד כמה אין בכלל על מה לדבר. השאר מוכנים לבנות לי ב3000 -2500 שקל בערך.
בנית פעם מדרגות?
לרכב לא סטנדרטי שאין שבלונה זה לא טריוויאלי בכלל.
גם עם שבלונה, עדין צריך לבצע התאמות שמקורן בעיוותים שכל רכב תופס עם הזמן.
זאת עבודת מסגרות קפדנית.
זה סוג של כלבת אם אתה קפדן ורוצה תוצאה איכותית, חזקה וגם אסתטית.
מדידות, חיתוכים, פיקים על הרכב, שוב לפרק, לרתך כמו שצריך, להרכיב לבדיקה, לפרק שוב, צבע יסוד, ייבוש, ועליון-גימור.
בהרבה פעמים הצדדים לא זהים וכל צד זה פרויקט בפני עצמו.

רק החומרים לבד יוצא קרוב ל-1000 שקל בקלות כולל צבע, תוסיף לזה עלויות עבודת בעל מקצוע שבאותו פרק זמן מרוויח הרבה יותר על כמה עבודות פחות סיזיפיות והגעת לסכומים האלו.

boaz avrahami
28-09-13, 13:01
ובסוף יש מעמ ומס הכנסה...
תוריד אותם וכמה נשאר לך ברוטו?

opl
28-09-13, 13:06
אני דיי בטוח שיש להם שבלונות או מודולים מאחר והם בעבר ייצרו ופשוט הפסיקו כי הביקוש ירד. ההבדל בין הסדנאות מגיע ל1000 שקל.

אגב, הבריטי המנומס מספר לי בצער רב שיעלה לי עוד 110 פאונד המשלוח...

hadtomer
28-09-13, 13:14
אנ

אגב, הבריטי המנומס מספר לי בצער רב שיעלה לי עוד 110 פאונד המשלוח...

שאלה של סבלנות וחיפושים - לי לקח כמה שבועות למצוא - כל יום צצים פריטים חדשים ובמפתיע החיפוש של איביי לא הכי מדויק- אתה יכול לבצע שני חיפושים על שנורקל לפאג'רו/מונטרו בהפרד של דקה ולקבל תוצאות שונות. מעבר לכך, יש אפשרויות סינון שכדאי להשתמש בהן- כשהחשובה ביותר היא משלוח חינם. בתאילנד, הונג קונג וסין יש שוק מטורף לדברים האלה - אם לא יצוצו היום יצוצו מחר

lior_b.s
28-09-13, 13:21
מאותה סיבה שרכב בן 20-25 עם מעל 400000 ק"מ , שבמדינות אחרות כבר מזמן הפך לפחיות קולה ומוחזר 17 פעם, המוכר מבקש 40-50 אש"ח . . יש מי שיקנה , וגם את מה שכותבים פה יש בעלי ג'יפים שלא קוראים ופשוט הולכים לסדנאות ומשלמים את המחירים הללו...

opl
28-09-13, 13:28
הרכב שלי בUK עולה 1500 לישט :-) ופה 36 אש"ח

אני מניח שביום שבו תהייה קהילת שטח רצינית או יותר נכון קהל לקוחות גדול המחירים ישתנו בהתאם, אני עם החיידק כבר 15 שנה ומאז ועד היום נדמה כי כמות האנשים שאשכרה יורדים לשטח ,מטיילים ומשפרים רק הולכת ופוחתת והסדנאות מתמחרות בהתאם.

רפאל
28-09-13, 13:44
היי תומר

כבעל סדנא אני לא רוצה להיכנס לוויכוח של למה המחירים הם ככה או אחרת ........
אבל אני אשאל אותך דבר אחר
עלות בניית מטר דירה כיום הינו כ- 1000$ שהם כ- 3500 ש"ח ובוא לצורך הדיון נעגל ל-4000 ש"ח.
דירה ממוצעת היום בבניין של כ-40 דירות בנויה על שטח של כ-100 מטר מרובע.
מחיר קרקע לבניין כזה ואני משתולל בכוונה 10 מיליון שקל.
עכשיו נחשב
מחיר בניית הדירה 4000*100=400000 ש"ח.
מחיר הקרקע לדירה 10000000/40=250000 ש"ח.
הגענו כבר למחיר של 650000 ש"ח !!!!
אז למה דירה כזו תעלה בין 1.5 מילון שקל לבין 2.2 מיליון שקל ????

הרי אתה יכול לקנות קרקע ולייבא את כל הבית מאיביי ולבנות לבד ?!
אז למה לא עושים זאת ?!

ואני יודע שזה נשמע דבילי לייבא בית אבל אני מכיר אנשים אישית (כולל משפחתי שלי) שייבאה בית שלם משבדיה - וכן יצא הרבה יותר זול מאשר לבנות.

אתה מתפרץ בדיון זה לדלת פתוחה שרבים ניסו להסביר לך וכנראה שאתה לא מבין......
יוקר המחיה ויוקר המוצרים בארצנו הקטנה הינו גבוה מאוד בגלל שיש צורך לפרנס את אוכלי החינם שחיים בינינו

וכמו שאני תמיד אומר ללקוחות שלי שמדברים איתי על הנושא - והאמן לי שיש לי לא מעט כאלו
עם מחירי מזוודה אני לא יכול להתחרות !
המזוודה לא יכולה להתחרות בשרות שלי ובאחריות שאני נותן ללקוח שלי !

תמיד אבל תמיד אתה תיפול בין הכסאות כי על התקלה אתה תגיד שהמתקין אשם והמתקין יגיד שהחלק השם ואז למי תפנה לאחריות.
אנשים שוכחים שגם מתן אחריות עולה כסף ומתומחר במחיר המוצר.
ומה עם זה שהמוצר שתזמין לא מתאים בדיוק לרכב שלך ? - וגם לכך יש לי עשרות דוגמאות.

אז נכון שהמחירים בארץ יקרים מאשר בחו"ל, אבל האמן לי שלא אנחנו - בעלי הסדנאות - אשמים בכך
מי שאשם בכך זו אך ורק המדינה שמערימה עלינו קשיים כלכליים רבים!

בברכת שבוע טוב
רפי

ד ו ר ו ן
28-09-13, 13:53
הרכב שלי בUK עולה 1500 לישט :-) ופה 36 אש"ח

אני מניח שביום שבו תהייה קהילת שטח רצינית או יותר נכון קהל לקוחות גדול המחירים ישתנו בהתאם, אני עם החיידק כבר 15 שנה ומאז ועד היום נדמה כי כמות האנשים שאשכרה יורדים לשטח ,מטיילים ומשפרים רק הולכת ופוחתת והסדנאות מתמחרות בהתאם.

לפני 15 שנה היה שיא חגיגת הסולר הזול (1.3שקל לליטר סולר..), ופקקי תנועה בנגב.
פקקים ברמה של 3 שעות בפקקטה מדרגת נקרות..

המצב היום מזכיר את מה שהיה לפני כן, שמי שטייל היו אלו שבאמת ירדו לשטח, עם מפה, עם הכרות שטח ובלי מדריכי טיולים מודפסים עם מרחקים בין נקודות.

opl
28-09-13, 13:58
אני דווקא מתגעגע לאפס את הספידומטר כל קילומטר וחצי... :-) אבירם לקח אותנו למקומות של ידענו עליהם.

hadtomer
28-09-13, 14:00
. נאמר שהיתי ניגש לרוקסוליד, היתי גם משלם פי שלוש כדי לדעת מי עבד לי על הרכב-אבל חלק גדול מהחנויות בהן נתקלתי בישראל רק מוכרות לך את החלק. התקנה? תשבור את הראש לבד. זו סתם חזירות. אני מדגיש- שירוויחו, אבל להרוויח מאות אחוזים!?!?
רפאל, פספסת את מה שכתבתי קודם

רפאל
28-09-13, 14:06
אכן תומר פיספסתי אך גם לא הבנתי .......

הרי גם אם תגיע לסדנא כזו או אחרת מחיר החלק ומחיר ההתקנה הם שני מחירים אשר מרכיבים את עלות המוצר שלטענתך הינו גבוה.
גם הסדנא מייבאת את המוצר לבד או רוכשת אותו מיבואן רישמי ולכן עלויות המוצר גבוהות - כמו שרשמתי קודם.
על עלות העבודה אני מוכן להיתווכח היות ויש מקצועיים יותר ומקצועיים פחות.
אך כאשר אתה מגיע לסדנא ורוכש גם את החלק וגם את העבודה יש לך אבא ואמא בנושא האחריות גם על החלק וגם על ההתקנה - וזה משהו ששווה קצת בימינו :)

רפי

foxy
28-09-13, 16:04
ההבדל בין חול לבין פה אצלנו שבעל עסק בחול מרויח מעט על המוצר ולוקח סכום נאה על ההתקנה אצלנו לוקחים פי שנים בממוצע על המוצר ועוד על העבודה

foxy
28-09-13, 16:23
יסלחו לי אנשי הפורום אבל אני חייב להפנות שאלה לרפאל מרוק סולייד כמה עולה סרן קידמי של jk רוביקון עם הנעילה המקורית כמובן סרן משומש לא חדש במצב טוב

boaz avrahami
28-09-13, 17:33
פוקסי,

אתה משווה אותנו לארופה או לארהב ?
ארופה לא זולה מישראל.
ארהב כן כי יוקר המחיה נמוך והמיסוי לא מורגש ביחס לישראל.

מנוסף השוק בישראל הוא קטנטן.
בשביל להגיע לאותה תפוקה אתה צריך להשקיע הרבה יותר.

JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex

asafk
28-09-13, 17:45
פוקסי... ההבדל בין ישראל לבין חו"ל... זה שכאן כל לקוח מרשה לעצמו להיכנס לספק לכיס. בחו"ל, מחיר זה מחיר. טוב לך - תקנה. לא - לא.

אסף.

דרור ברלי
28-09-13, 18:09
השרשור הזה מסביר במדויק איך מדיניות המיסוי של מדינת ישראל הורסת את מי? את מדינת ישראל.

מדברים כאן על שיפורים לג'יפים, אבל זה בדיוק אותו דבר בכל דבר אחר שמיובא - בגדים, צעצועים, הכל.
וברור שבאיביי יותר זול. אז כולנו נרכוש רק באיביי ותוך שנתיים-שלוש כל העסקים בארץ שמתעסקים בסחורה מיובאת פשוט יקרסו.

וכולנו יודעים שהפתרון לא בסדנאות ולא בחנויות אלא ברחובות. כי האויב שלנו הוא אחד ויחיד - הממסד של מדינת ישראל.

ועוד משהו - בדיבורים לא משיגים כלום. עכשיו נראה למי יהיה אומץ להרים נבוט, לאסוף איתו עוד 100,000 איש עם נבוטים ולקחת - בכוח - רק בכוח - את המדינה שלו בחזרה מהחזירים שגנבו אותה.

raanan
28-09-13, 18:38
ועוד משהו - בדיבורים לא משיגים כלום. עכשיו נראה למי יהיה אומץ להרים נבוט, לאסוף איתו עוד 100,000 איש עם נבוטים ולקחת - בכוח - רק בכוח - את המדינה שלו בחזרה מהחזירים שגנבו אותה.
אומנם מזג האויר מתחיל להיות נעים, אבל נראה שאתה צריך דחוף לחזור למזגן ...
בקצב הזה נצטרך להרים מגבית לשחרור בערבות מאבו כביר על אישומי המרדה.

רענן

boaz avrahami
28-09-13, 19:15
הנבוט לא מפחיד אותי וכנראה עוד רבים נוספים. מה שמרפה את ידי זה שאחרי שניקח את המדינה מישהו יגנוב לנו אותה תוך חודש מחדש.
עיין ערך מצריים... או יאיר לפיד....

JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex

דרור ברלי
28-09-13, 19:41
אומנם מזג האויר מתחיל להיות נעים, אבל נראה שאתה צריך דחוף לחזור למזגן ...
בקצב הזה נצטרך להרים מגבית לשחרור בערבות מאבו כביר על אישומי המרדה.

רענן

רענן, לחשוב עוד מותר כאן, ואת הדעות שלי אתה מכיר. משום מה פעם הייתי הרבה יותר קיצוני ועדיין לא באו אלי בריוני יס"מ בשלוש לפנות בוקר לעצור אותי, אז כנראה שלא חציתי גבולות...:p

אותי פשוט הפתיע עצם השרשור הזה.
כולנו חיים כאן, מכירים את המדינה שלנו, יודעים לאן הולך כל הכסף וגם יודעים למה כל כך יקר כאן.
כל מי שהוא בעל עסק או היה בעל עסק, מכיר את המלכוד - מצד אחד המדינה לוקחת ולוקחת ממך עוד לפני שהרווחת שקל, מצד שני אם תמכור במחיר סו-קולד "סביר" לא יישאר לך ממה לחיות כי גם מהרווח המועט המדינה ישר גוזרת חצי, ומצד שלישי אם תמכור ביוקר, כאן יגידו שאתה גנב ומוטב לקנות באיביי...

גם אני קונה באיביי ולא מעט, אבל בד,כ רק דברים שאני יודע להתקין בעצמי ושגם אם התפקשש ולא הלך, הנזק הכספי יהיה נסבל, על תקן "שכר לימוד".
כל מני דברים שמצריכים התקנה - מוטב לקחת בחשבון בעיות אחריות ושאולי נזדקק לשירותי מתקין מקצועי, וגם זה עולה כסף.

Tourist
28-09-13, 20:04
ובמקרה הפוך,
בכל הפעמים שהתקשרתי לג׳קי (אוטומיני) הוא בדק ואמר לי אם כדאי לקנות ממנו או שעדיף לי להזמין מחו״ל.
ברוב הפעמים המליץ על הזמנה מחו״ל.
מעולם לא פגשתי אותו או ביקרתי בעסק שלו. טלפונית בלבד.

לגבי מדרגות צד.... מישהו הזמין כזה דבר מחו״ל ?

(דרך אגב, רפאל/רוקסוליד, הדוגמא הספציפית של נדל״ן אינה נכונה כי בועת נדל״ן המטורפת בה אנו חיים והסכנות האדירות לכשהיא תתפוצץ ידועות לכל)

נמרוד
28-09-13, 20:16
זוית ראייה אחרת...

סדנא בארץ, כמו סדנא בחו"ל - היא מסעדה. קונים בה ארוחה, כולל 200% רווח על השתייה. משלמים על המצרכים, על העבודה, על הנסיון, על הטעם, על התאורה, על המוניטין, "על המפה" כמו באיטליה, על שיחה עם השף תוך כדי...

או שקונים מצרכים ומבשלים בבית.

אה, ותומר, אם כבר פתחת שרשור שהולך ומתדרדר לעוד שרשור למה יקר-->נבוטים--> ברלי לשלטון (אני מכיר את ברלי טוב, לא מצביע בשבילו בחיים! מוכן לשתות את הויסקי שלו, זה כן) - אז בוא נוציא מזה משהו מועיל - קישור למכשיר קשר הנכון להזמנה באיביי? אולי שווה דיון נפרד.

raanan
28-09-13, 20:19
כולנו חיים כאן, מכירים את המדינה שלנו, יודעים לאן הולך כל הכסף וגם יודעים למה כל כך יקר כאן.
אני לא בטוח שכולם יודעים למה יקר כול כך !

לבעיה יש כמה "רגליים" :
א. סה"כ כשליש מהאוכלוסיה המוגדרת כברת כושר עבודה והכנסה משלמת מס הכנסה .
בשני השליש ישנם בגדול שני מגזרים שגדלים (כולל כוחם הפוליטי) ומקבלים סיוע כספי במסגרת מדיניות רווחה אך לא מכניסים לקופה הציבורית.
נתח קטן מהשני שליש הן אוכלוסיה עובדת אך משכורתם אינה מגיעה לשכר המינימום.
ב. הוצאות בטחון לא פרופרציונליות בקנה מידה של כלכלה מערבית ביחס להכנסות (ואני לא נכנס לאם צריך עוד צוללות ומטוסי F35 ).
ג. הון שחור (בחלקו הוא תוצאה של הגבייה הענקית במיסים כך שיש תמריץ להתחמק מתשלום מיסים)
ד. מדיניות רווחה שלמעשה מנציחה עוני ואפילו מעודדת התרחבות שני מגזרי העוני העיקריים (כעת החל שינוי עם הקטנת קיצבאות הילדים).

עבור א', מצאה המדינה פתרון של גביית מיסים עקיפים על כולם כך שגם השני שליש הנוספים ישלמו אותם.
המיסים בצורת מע"מ (כולם קונים לחם וחלב ...), מס רכישה, אגרות, בלו וכו וכו ...
עבור ב', שומעים ומרגישים בקיצוץ ימ"מ וסד"כ.
עבור ג', למיטב ידעתי (מהתקשורת) עיבו את יחידת המעקבים ברשות המיסים.
עבור ד', קיצוצי קיצבאות אך עדיין המדינה לא החליטה האם היא אירופאית (מדיניות רווחה מקיפה שבגללה יש הגירה "מזרח תיכונית" אליה)
או אמריקאית (כול אחד לעצמו ויכול להיזרק לכלבים אם הוא לא מפרנס). כנראה שזה שעטנז (כהרגלנו) מזרח תיכוני ...

שאלת השאלות,
נניח (כמו הגששים בגבעת חלפון) שאנחנו באוטופיה ואין את ארבעת הבעיות שלעיל, האם היינו חיים כמו אזרחי דובאי ? או,
הגנים היהודיים היו דואגים לגניבת הכסף ע"י החזירים (כשרים) שבשלטון ומקורביהם ....

רענן

עידו לוריה
28-09-13, 20:42
זה שרשור שאחד לכמה חודשים עולה פה , והחלק המעניין בסיפור הזה שזה תמיד חבר פורם שהוא לא בעל עסק ,וישר מתחיל דיון עם משפטים כמו : "
אבל להרוויח מאות אחוזים!?!? "
וכיוצא בזה , זה דיון מגוחך ואני בתור בעל עסק שמבין ( או חושב שמבין ) את הקליינט שלי הייתי מאוד שמח לתת מחיר שהוא תחרותי לכול מחיר של מוצר זהה בעולם ואז גם הייתי יכול להיות יצואן , תסלחו לי אבל עם יש לכם בעיה זה לא עם בעלי העסקים זה עם נבחרי הציבור והפקידים שלהם .
סתם לשם השוואה הייתי עכשיו באיטליה כוס קפה עולה שם 1 יורו ( 4.66 ש"ח ) + מאפה 1 יורו = 2 יורו שזה 9.32 ש"ח נראה אותכם מוצאים מחיר כזה בארץ ( וזה לא מבצע או משהוא כזה זה המחיר הרגיל שם ) , אז מה אני נכנס לפורום " קפה ומאפה " ורושם שם חזירים / מרוויחים מאות אחוזים / וכו ' למה לא בעצם , כי זו אותה תשובה : ממשלה/ פקידי ממשלה .
יש בדיונים כאלו טעם נפגם ופוגע וזה מצער אותי מאוד העיוורון שאנשים סובלים ממנו , וטוענים בריש גלי הנה האמת , אני רואה את האור בעלי " העסקים גנבים " , זו לא שאלת תם ולא הוצעת קיטור זה חוסר הבנת העולם והמדינה שאתה חי בה .
אבל ברצינות עכשיו יש לי בשבילכם עצת מליון דולר : פתחו עסק ומהר, תייבאו את כל מה שכתבתה בתחילת השרשור תעשו "
מאות אחוזים "
וכולם היו מרוצים גם מנהל חשבון הבנק שלכם וגם אז תבינו קצת יותר איך נראה העולם והמדינה שלכם .
עולם חופשי מדינה חופשית תעשו מה שאתם רוצים רק לפני הוצעת הקיטור /שאלת תם תחשבו טוב טוב כמה פעמים עם מה שאתם כותבים / אומרים / עושים לא פוגע , האם זו האמת , או שסתם אני עצבני ורותח אז אני יוציא קיטור וכולם יקבלו כוויות עכשיו וזה על הז***ן שלי .

עידו

dadi
28-09-13, 21:26
תומר כשתרצה שנורקל תדבר איתי זה יעלה לך 1000 שקל
ולא משנה לאיזה רכב ( יש כמעט לכל רכב )אתה תחסוך לפחות 500 שקל
ואני עדיין ירוויח
שבוע טוב

דרור ברלי
28-09-13, 21:31
רענן, כל מה שכתבת נכון, ועדיין יקר כאן בגלל מיסוי לא נורמלי. נקודה.
אפילו הדוגמה שרפי הביא מתחום הנדל"ן ולא בדיוק רלוונטית, קשורה ישירות למיסוי - חצי ממחיר דירה בישראל מורכב ממיסים.

כמו שכתבתי קודם - גם אני קונה כל מיני שטויות באיביי ולא מעט.
מצד שני, ככל שנקנה יותר באיביי, כך עסקים כאן בישראל יקרסו אחד אחרי השני. ושלא תגידו לי "אז שיורידו מחירים" כי במקרים רבים, במציאות המיסוי הישראלית, אם מדובר בעסק שמשלם את מיסיו כחוק, בהרבה מקרים כבר אין לו כל כך לאן לרדת ועדיין להמשיך להתפרנס בכבוד.

פוליטיקה - אל תצביעו לי, אני ממש לא רוצה לשבת שם בדיר החזירים בירושלים.

ויסקי - בפעם האחרונה שפתחתי לכם את הבר האקטיבי עם כל מיני בקבוקים משונים, ההיענות היתה, אפעס... השתכרתם שם מקולה ובקבוק וחצי בירה. ממש בושה.
מכיוון שמזג האוויר הופך לידידותי, אולי הגיע הזמן לאיזה ערב של נשנושים מעולם החי ואחר כך שתיה כדת. רצוי ערב שבסיומו לא נוהגים אלא הולכים לנחור באוהל. אי שם במדבר.

boaz avrahami
28-09-13, 22:06
רענן,

אתה יעול להוסיף ליוקר המחיה את עול נפנסיה התקציבית.
אחד הסעיפים הכי כבדים בהוצאות המדינה...

JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex

foxy
28-09-13, 22:42
אני שאלתי שאלה מאוד פשוטה כמה עולה סרן קידמי דנה 44 משומש שירד מגיפ רוביקון ולא קיבלתי תשובה אתם יודעים למה ................אני יסביר אני קניתי גם קידמי וגם אחורי והסכום היה מטורף נכון אפשר להביא מחול הכון אפשר הרבה דברים אבל רבותי נסו את מזלכם תיבדקו כמה עולה אההההה ואין מסים על הסרן כי הוא פורק בארץ

המשוטט
28-09-13, 23:18
ואל תשכחו את הנמלים ...
כל הפסקת קפה שלהם מייקרת פלאות את העלויות של כל מכולה .

sent from TIZ EL NABI

tzagi
29-09-13, 00:15
עוד משהו שאתם לא יודעים, כספי המיסים שלכם הולכים לסבסד תעשיה מיצאת (הכנסת מט'ח)
דוגמה בפועל:
http://www.motoradusa.com/about-us/

יצרן קל של חלקי רכב, הגדול מסוגו בארה'ב אם לא בעולם. הוא OEM כמעט לכולם. מחירי זנות, טרמוסטט לג'יפ עולה כ$3 בכול חנות
מכירים? כמובן שלא כי הכול מיוצא, לעומת זאת אתם צריכים לקנות איזה זבל סיני במחיר פי 5, מדוע?

דוגמה שנייה: כתר תעשיות, מייצרים ארגזי כלים(גם), נמכרים במחירי ריצפה(בארה'ב) (אותו מחיר כמו זבל סיני) איך זה?
אין להם מיסים וארנונה?
הסיבה שהם יכולים להתחרות בסינים זה בגלל הסיבסוד, כלומר, אתם משלמים מכס פעמיים, גם ביצוא וגם ביבוא.
גן עדן.

boaz avrahami
29-09-13, 01:05
ואל תשכחו את הנמלים ...
כל הפסקת קפה שלהם מייקרת פלאות את העלויות של כל מכולה .

sent from TIZ EL NABI

זה אחד הקישושים הכי גדולים שמאכילים אותנו.
ההשפעה של עלות התפעול בנמל היא כל כך שולית על המוצרים.
בוא נניח ש 3 אחוז מערך המוצרים בממוצע.....
על זה יש בממוצע עשרות אחוזי מיסוי שהולך לקופת הגנבים באוצר.

מדובר בתרגיל מגוחך חיסול של מוקדי כח ועבודה מאוגדת.
עדיף שהרבה עובדים ירוויחו טוב מאשר חבר אחד של ביבי שיתעשר ועוד המון פועלים בשכר מינימום...

אפרים
29-09-13, 09:55
.
סתם לשם השוואה הייתי עכשיו באיטליה כוס קפה עולה שם 1 יורו ( 4.66 ש"ח ) + מאפה 1 יורו = 2 יורו שזה 9.32 ש"ח נראה אותכם מוצאים מחיר כזה בארץ ( וזה לא מבצע או משהוא כזה זה המחיר הרגיל שם ) , אז מה אני נכנס לפורום " קפה ומאפה " ורושם שם חזירים / מרוויחים מאות אחוזים / וכו ' למה לא בעצם , כי זו אותה תשובה : ממשלה/ פקידי ממשלה .
י
עידו
בראש השנה הייתי באיטליה וגם אני כמו עידו קניתי (יותר מפעם אחת.) קפה ומאפה ב 2 יורו.
כשחזרתי לשוויץ ויצאתי לעבודה נגשה אלי לקוחה עם הבת ושאלה כמה עולה כיסוי לאייפוד ועניתי 15 פרנק.
הלקוחה כמעט טרפה אותי חי וטענה שבאיטליה זה עולה 3 יורו,אני ששתי דקות לפני כן יצאתי מקפה של בוקר בבית הקפה שאלתי אותה האם כבר שתתה הבוקר קפה ?
הלקוחה ענתה בחיוב,ואני שאלתי כמה שילמה? 3.5 פרנק ענתה הלקוחה ,ואני מייד שאלתי :האם גם בבית הקפה שאלת מדוע זה יקר ביחס לאיטליה ? כמובן שהיא התחמקה מתשובה,ואני הסברתי לה שאני חי עובד ומשלם מיסים בשוויץ ולא בסין.
שלא תחשבו לרגע שהבעייה קיימת רק בארץ הקודש.
ואגב,בצעתי כמה עבודות אצל עידו והמחיר ששילמתי היה יותר (הרבה יותר ) מסביר,שלא לדבר על המקצועיות והיחס שעבורי הם דבר חשוב כשלעצמו.
שבוע טוב לכולם.

raanan
29-09-13, 11:14
רענן,

אתה יעול להוסיף ליוקר המחיה את עול נפנסיה התקציבית.
אחד הסעיפים הכי כבדים בהוצאות המדינה...

JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex

בזה אני לא אוביקטיבי ! אבל, מ 2004 אין יותר למתגייסי צה"ל אפשרות לפנסיה תקציבית אלא רק צוברת.
לדעתי גם בשאר השרות הציבורי מזמן כבר אי אפשר להצטרף להסדר פנסיה תקציבית.

אם מזכירים פנסיה, אז זה עוד רעה חולה שמפקידים בידי מקורבים את העתיד שלנו.
אותם מקורבים ידעו לאשר בקלילות לחבריהם הטייקונים הלוואות ללא כול בדיקת סיכונים (כי זה כסף של הפראיירים שנקראים עם ישראל),
בהתאם גם "תיספורות" נדיבות כשלא יכלו להחזיר ההלוואות.

רענן

רפאל
29-09-13, 15:11
היי FOXY

לא קיבלת תשובה היות וברכבך כבר הותקנו סרנים כאלו שניקנו מאיתנו והותקנו על ידך בסדנא אחרת.
כל מקרה לגופו וכל סרן לגופו, מצבו, מקורו וכו' וכו'.

רפי

yes1952
29-09-13, 16:07
החתום מטה והעונה לכם הינו חזיר מיובש-וזאת לפי שני המשפטים שהעתקתי משתי תגובות
1-מאוד פשוט: להתעלם לחלוטין מהמוכרים בישראל ושיתייבשו. הארנונה שלהם אינה בעיה שלי, הארנק שלי הוא הבעיה שלי
2-שאלה, בחו"ל אין ארנונה, שכירות, חשמל, מים, עובדים, עירייה, מיסים ועוד.
אולי אני לא מבין בזה (ואני לא אומר את זה בציניות) אבל נראה לי שזה חזירות נטו, הדברים מתומחרים פה במחירים המקסימאלים שנראה למוכר שהוא יצליח למכור בו

ותגובתי
זה לא חדש שיש לי חנות מתנות-זה לא חדש שאני קונה מיבואנים מסודרים-
יש פריטים שבאיביי אכן עולים פחות-ככה זה במסחר גלובלי וככה זה שאנו נהנים משוק של מאות מיליוני צרכנים ויש דברים שכדאי לקנות דרך ענקי הקניות המקוונים עד ש....
מוצרים עם אחריות שעלו ממון רב כדאי ורצוי לשקול
אביא דוגמא קטנה-נכנס לקוח-התעניין בדגם מסויים של זיפו-טען שיקר לו המחיר והזמין באיביי-חודשיים לאחר מכן התייצב אצלי בחנות בטענה שהזיפו נשבר ושאדאג לתקנו-
בעדינות הסברתי לו שאני לא נציג של זיפו ויש יבואן רשמי בארץ ושילך אליו או שיפנה לנציגו באיביי-תוך כדי כך נכנס לקוח עם זיפו שקנה אצלי-הוא התעסק עם אבן הצור ועיקם את הציר-הוצאתי פנים חדש של זיפו ,החלפתי לו ושלחתי אותו לדרכו.אפרופו גם את הראשון שלחתי לדרכו רק בלי שרות,
וזה רק זיפו שעולה באיביי 25 דולר ומשלוח 150 שקל,
כך גם עם לדרמנים וכו'
אז כן גם בחו"ל יש ארנונות ומיסים אך בסגנון אחר
אך לקרוא לנו המוכרים או הסוחרים חזירים?
לאחל לנו להתייבש?
נו אולי צריך לחשוב אם זה הפורום המתאים להמצא בו-מפני ששני תפוחים רקובים פוגעים בכות עצומה של חברים שלפחות אילו שאני מכיר והם לא מעט ישרים כמו סרגל
ואפרופו סדנאות
שיפרתי את הסופה בסדנת רוק סוליד(כתבתי על כך בעבר)אני לא וחשב שאם הייתי שולח את הסופה לחו"ל כדי שיעשו לי את אותה העבודה הייתי משלם פחות-
ולכם שני התפוחים אני מאחל הרבה בריאות ושלא תזדקקו למוכרים או בעלי מקצוע מפני שבשביל הראשון התייבשנו והשני בשבילו אנו חזירים
תלמדו לא לכתוב בהכללות מפני שאלה הן התגובות שתקבלו

yes1952
29-09-13, 16:38
החתום מטה והעונה לכם הינו חזיר מיובש-וזאת לפי שני המשפטים שהעתקתי משתי תגובות
1-מאוד פשוט: להתעלם לחלוטין מהמוכרים בישראל ושיתייבשו. הארנונה שלהם אינה בעיה שלי, הארנק שלי הוא הבעיה שלי
2-שאלה, בחו"ל אין ארנונה, שכירות, חשמל, מים, עובדים, עירייה, מיסים ועוד.

ותגובתי
זה לא חדש שיש לי חנות מתנות-זה לא חדש שאני קונה מיבואנים מסודרים-
יש פריטים שבאיביי אכן עולים פחות-ככה זה במסחר גלובלי וככה זה שאנו נהנים משוק של מאות מיליוני צרכנים ויש דברים שכדאי לקנות דרך ענקי הקניות המקוונים עד ש....
מוצרים עם אחריות שעלו ממון רב כדאי ורצוי לשקול
אביא דוגמא קטנה-נכנס לקוח-התעניין בדגם מסויים של זיפו-טען שיקר לו המחיר והזמין באיביי-חודשיים לאחר מכן התייצב אצלי בחנות בטענה שהזיפו נשבר ושאדאג לתקנו-
בעדינות הסברתי לו שאני לא נציג של זיפו ויש יבואן רשמי בארץ ושילך אליו או שיפנה לנציגו באיביי-תוך כדי כך נכנס לקוח עם זיפו שקנה אצלי-הוא התעסק עם אבן הצור ועיקם את הציר-הוצאתי פנים חדש של זיפו ,החלפתי לו ושלחתי אותו לדרכו.אפרופו גם את הראשון שלחתי לדרכו רק בלי שרות,
וזה רק זיפו שעולה באיביי 25 דולר ומשלוח 150 שקל,
כך גם עם לדרמנים וכו'
אז כן גם בחו"ל יש ארנונות ומיסים אך בסגנון אחר
אך לקרוא לנו המוכרים או הסוחרים חזירים?
לאחל לנו להתייבש?
נו אולי צריך לחשוב אם זה הפורום המתאים להמצא בו-מפני ששני תפוחים רקובים פוגעים בכות עצומה של חברים שלפחות אילו שאני מכיר והם לא מעט ישרים כמו סרגל
ואפרופו סדנאות
שיפרתי את הסופה בסדנת רוק סוליד(כתבתי על כך בעבר)אני לא וחשב שאם הייתי שולח את הסופה לחו"ל כדי שיעשו לי את אותה העבודה הייתי משלם פחות-
ולכם שני התפוחים אני מאחל הרבה בריאות ושלא תזדקקו למוכרים או בעלי מקצוע מפני שבשביל הראשון התייבשנו והשני בשבילו אנו חזירים

foxy
29-09-13, 18:39
[QUOTE=רפאל;537436]היי FOXY

לא קיבלת תשובה היות וברכבך כבר הותקנו סרנים כאלו שניקנו מאיתנו והותקנו על ידך בסדנא אחרת.
כל מקרה לגופו וכל סרן לגופו, מצבו, מקורו וכו' וכו'.

רפי[/QUO
למה ספר כמה עלו סרנים משומשים תרגיש חופשי לגבי מחיר העבודה היה שווה כול שקל אבל תאיר את עינינו

foxy
29-09-13, 18:46
אני חושב שהעינין יצא מפרופורציה נכון מאוד יקר התחום לפעמים יותר מידי אבל כמו שאני הכנסתי את היד לכיס ושילמתי. ואיך אומרים מתאים לך תשלם לא מתאים תעמוד ותסתכל העלויות מאוד גבוהות אבל עדין אין אופציות אחרות

opl
29-09-13, 18:51
תלוי למה. לפנסים כמו שכתב פותח השירשור יש אפציות אחרות. וגם לעוד הרבה דברים אחרים. בגדול כל תרבות הפנאי היא מאוד יקרה וכשיש אופציה לקנות בחול לדעתי זה שווה את הסיכון ברוב המקרים. יעידו מי שהזמין פנסים, רכבי שלט, ציוד לאופניים ועוד ועוד ועוד. פאק, עד היום רק על כפפות של FOX לאופניים חסכתי 300 שקל.

hadtomer
30-09-13, 08:50

יוסי, ראשית, אני לא יודע אם כבודו יודע, אבל התפוח הרקוב הזה הוא גם לקוח שלך. סט כלים מעולה למנגל, שלצערי עד היום לא פתחתי כי לא מצאתי זמן לעשות מנגל.

שנית, במפתיע, תיבת הדואר הפרטי שלי סובלת בשלושת הימים האחרונים מפיצוץ אוכלוסין: "מאיפה הבאת שנורקל?", "אנא שלח קישור ללד באר", "אנא שלח קישור למכשיר קשר". אני מבין שאני יוצא כאן הרע, אך הרשה לי לומר לך בעדינות שהצרכן הישראלי אינו פראייר. רבים וטובים שמגיבים כאן מציינים בעצמם שבפועל הם רוכשים לא מעט מוצרים באיביי, אותם מוצרים שהם יכולים לרכוש בישראל - ביוקר. האם הם רוכשים באיביי בגלל שהם רוצים להעניק פרנסה לעסקים מקומיים בישראל? התשובה היא שלא. אתה מדבר על כמות עצומה של חברים ישרים כמו סרגל? הם חברים של איביי, לא שלך, הם פשוט לא כותבים את זה כאן.

ושלישית, נקודה למחשבה: למזלנו הרב אנחנו נמצאים בכלכלה (בערך) חופשית ואחד מיופיים של כללי ההיצע והביקוש הוא היכולת לרכוש בזול. חכם גדול אני לא, אבל על רגל אחת, זה מה לימדו אותי באוניברסיטה על היצע וביקוש: קיים היצע מסוים של מוצרים, כלומר כמות ורמת ביקוש למוצרים, כלומר כמה אנשים מוכנים לשלם עבור המוצרים. במקרה של חלק ניכר מן המוצרים שמוצעים באיביי - ההיצע אדיר ולכן הביקוש למי שמוכר אותם ביוקר- יורד. מי שמוכר בזול - מרוויח. בין ההיצע לביקוש יש נקודת השקה, כלומר נקודה בה ההיצע הגדול והמחירים הנמוכים יוצרים נקודת כדאיות לרכישה, שנמצאת הרבה יותר נמוך ממה שבמקרים רבים עסקים ישראלים מוכנים למכור. היצע וביקוש הם גמישים - הגמישות הזאת היא בעצם כמה מהר הצרכן מסתגל לשינוי - או במקרה שלנו - כמה מהר הוא לומד לפתוח מחשב - והצרכן אכן יודע לפתוח מחשב. מה קורה במצב כזה? העסקים נאלצים לפעול לפי כללי השוק כדי לשרוד. איך הם עושים את זה? על ידי תחרות, כלומר הם מורידים את מחיר המוצר כדי להיות תחרותיים (או שמעניקים ערך מוסף). כמובן שהם נדרשים לבחון היטב את ההוצאות שלהם וכו - ומה נדרש לעשות כדי להיות תחרותיים. חלקם עומדים במשימה בכבוד. חלקם לא מורידים מחיר: קוראים לזה כשל שוק. במקרה כזה, כמו שאומרים בשפה יפה, אוי אברוך. הם נאלצים להילחם על הלקוחות באמצעים אחרים, אל תשאל איזה סיפורים, אפילו עלבונות, במקרה של עסקים כאלה, היתי אומר שאנשים ירכשו ממתחריהם הזולים אבל פשוט לא יספרו להם. יש כאן עיניין של תקורות, של עלויות, של מתחי רווחים וכיו"ב - אני משער שלעסקים כאלה יש רואי חשבון מצוינים שיודעים לומר להם האם עסק כזה הוא בכלל כדאי או לא. לאור התחרות העזה לא בושה לפעמים לבוא ולומר "אני לא יודע אם זה כלכלי". חשוב מאוד שנפריד כאן בין עסק שנותן ערך מוסף ייחודי ששווה לשלם עליו - ר' מה שכתבתי קודם על רוק סוליד - שאני כן אשים את הרכב שלי אצלם בגלל הידיים של רפי - ובין מקום שאינו נותן ערך מוסף. וגם כאן יש שאלה של מה בעצם שוויו של הערך המוסף, כלומר נגיד שאתה נותן אחריות על הזיפו. היא שווה X כסף. אם במחיר שאתה מוכר זיפו ניתן להזמין 2.5 זיפו, אז עדיף להזמין מחו"ל אחד ספייר. זה הכל, חשבון פשוט. אפשר לקבל את המתמטיקה הפשוטה הזו, ואפשר גם להיכנס למגננה, ואפשר עוד משהו: לעשות חשבון ולומר "רגע, איביי מוכר יותר בזול? אז אני אמצא דרך לדפוק את איביי, לא רק באמצעות האחריות שאני נותן, אני גם שולח את הפריט עד הבית, אני חורט בחינם את שמך על הזיפו, אני מוריד את השכירות על העסק שלי, אני מקים אתר אינטרנט מפואר שמבהיר בעברית פשוטה מה אני מוכר ואולי זה טיפה יקר אבל אצלי זה בעברית וזה קרוב אליך, לא איזה מוכר מפוקפק באינדונזיה". יוסי, לפני הכפשות, בדקת לאחרונה איך נראה אתר האינטרנט של החנות שלך!?!

opl
30-09-13, 09:23
לא יודע אם זיפו זו הדוגמא הכי טובה. אם אני לא טועה האחריות היא עולמית ולא אמור לשנות ל טי אנד אי איפה נקנה המוצר. כשעבדתי בריקושט לא זכור לי ששאלנו את הלקוח איפה נקנה הזיפו. כל עוד היה מדובר בזיפו מקורי טי
אנד אי היו לוקחים את המוצר בלי שאלות

hadtomer
30-09-13, 16:48
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000881762#fromelement= hp_firstarticle נהניתי לקרוא כל מילה. ניתן רק לשער שמתחריו טוענים שלקוחותיו הם תפוחים רקובים, בזמן שהוא מחייך כל הדרך אל הבנק.

yes1952
30-09-13, 17:26
תומר שלום וברכה
לא שללתי לרגע את הגלובליות או את איביי והקניות שם
אני מתגאה ברמת השרות שאני נותן
אין ספק שבמקרה של מציתי זיפו ,לו הייתי יכול לייבא הרי שמחירם היה בהתאם למחירי ארצות הברית-בינתיים יש יבואן אחד בארץ ורוב החנויות קונות דרכו
מציתים שאינו מחזיק במלאי אני דואג להפנות את הלקוח למקורות גלובליים,
לגבי האתר של החנות-רק בימים אילו הוא עלה לאוויר ועדיין איננו פעיל
לגבי הביטוי תפוחים רקובים
הוצאת קיטור היא טובה ,תמיד
להכפיש באופן כללי זה לא מקובל לפחות בבית ספרי
כאשר היה לי סיג ודברים מול מוסך שעשק אותי ,פירסמתי זאת
כאשר היתה לי מילה טובה פירסמתי זאת-
אז אם נפגעת אישית אני מתנצל-אך הרגשתי אני פגוע מההכללה
תמיד לשרותך

Tourist
30-09-13, 18:03
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000881762#fromelement= hp_firstarticle נהניתי לקרוא כל מילה. ניתן רק לשער שמתחריו טוענים שלקוחותיו הם תפוחים רקובים, בזמן שהוא מחייך כל הדרך אל הבנק.

פה זה לא איביי
תזהר שלא אחייב אותך בעמלה
http://www.jeepolog.com/forums/showpost.php?p=537680

;)

yes1952
30-09-13, 18:08
תומר שלום וברכה
לא שללתי לרגע את הגלובליות או את איביי והקניות שם
אני מתגאה ברמת השרות שאני נותן
אין ספק שבמקרה של מציתי זיפו ,לו הייתי יכול לייבא הרי שמחירם היה בהתאם למחירי ארצות הברית-בינתיים יש יבואן אחד בארץ ורוב החנויות קונות דרכו
מציתים שאינו מחזיק במלאי אני דואג להפנות את הלקוח למקורות גלובליים,
לגבי האתר של החנות-רק בימים אילו הוא עלה לאוויר ועדיין איננו פעיל
לגבי הביטוי תפוחים רקובים
הוצאת קיטור היא טובה ,תמיד
להכפיש באופן כללי זה לא מקובל לפחות בבית ספרי
כאשר היה לי סיג ודברים מול מוסך שעשק אותי ,פירסמתי זאת
כאשר היתה לי מילה טובה פירסמתי זאת-
אז אם נפגעת אישית אני מתנצל-אך הרגשתי אני פגוע מההכללה
תמיד לשרותך

YosSima
30-09-13, 21:19
מכיוון שמזג האוויר הופך לידידותי, אולי הגיע הזמן לאיזה ערב של נשנושים מעולם החי ואחר כך שתיה כדת. רצוי ערב שבסיומו לא נוהגים אלא הולכים לנחור באוהל. אי שם במדבר.

בחודש הבא שמתחיל ממחר
הרי אומי הבטיח לנו חיפושיות בציר המצלעות לא ?

YosSima
30-09-13, 21:24

בחודש הבא שמתחיל ממחר
הרי אומי הבטיח לנו חיפושיות בציר המצלעות לא ?

-->