PDA

צפייה בגרסה מלאה : דיגום ארגז טנדר לטיולים

ד ו ר ו ן
30-09-13, 22:46
כמו בכותרת, רעיונות לדיגום ארגז טנדר לטיולים.
ארגז שביום-יום נשאר ריק ופונקציונלי, ומזווד לטיולים, בצורה שתאפשר שליפה של דברים בהפסקות בלי לפרוק את כל הציוד שמונח אחד על השני.

הסידור כרגע הוא מיכל מים 30 ל' צמוד לקבינה, עם צינור אחורה, עד לפתח הארגז, עם ברז בקצה- פותחים את דלת הארגז ויש ברז מים זמין.
http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=80239&d=1380569709

ארגז בישול מבית "חיים רכס". מתחת לבמה שמאפשר העמסה מעליו, ועם זאת לשלוף אותו בלי לפרוק חצי ארגז.
תיק חילוץ, עם רצועות, שאקלים וקומפרסור לצידו, מאותן סיבות.
http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=80238&d=1380569707

המקרר:
טיול ראשון, היה צמוד לקבינה, מעוגן לרצפת הרכב במיקום שהוכח כלא יעיל במיוחד, כדי לפתוח אותו צריך לפרוק דברים ולעלות על הארגז- חייב שינוי.

יש לי כמה רעיונות, ואשמח לתובנות של מי שאולי ביצע משהו דומה, ומול הרעיונות שלי לחלוקה אנכית פריקה=קונסטרוקציה שתועמס על הארגז רק לטובת הטיול, תאפשר שימושיות מקסימלית, ולא תשבית את הארגז ביום-יום.
אפשרות אחת היא שהמקרר יקובע למשטח נשלף מתוך הקונסטרוקציה, ובתפעול ינוח על הדלת הפתוחה של הרכב:
http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=80240&d=1380569823

אפשרות שנייה- אותו הדבר כמעט, עם שילוב של מגירה/חלל אחסון מעל למדף הנמוך יותר:
http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=80241&d=1380569827

אפשרות שלישית- שהמקרר יקובע לארגז הרכב, בלי קונסטרוקציה מעליו, והפתיחה תהיה ללא שליפה החוצה- החיסרון, אי אפשר להעמיס מעליו חוץ ממזרונים או משהו קל במיוחד שאפשר בקלות להסיר:
http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=80242&d=1380569831

רעיונות/חסרונות/משהו מוצלח יותר?

נמרוד
30-09-13, 23:04
בוא נראה אם הבנתי את הדרישות -

ביום-יום - ארגז ריק לגמרי (?)

בטיול - מזווד פיקס, הכל מעוגן ונגיש כמו רכב מסעות אוסטרלי.

ד ו ר ו ן
30-09-13, 23:14
בוא נראה אם הבנתי את הדרישות -

ביום-יום - ארגז ריק לגמרי (?) כן

בטיול - מזווד פיקס, הכל מעוגן ונגיש כמו רכב מסעות אוסטרלי - סוג של. ..
בגדול, כן.
מעניין אותי אם מישהו עם ארגז פתוח עשה משהו דומה, וכמובן הערות/הארות לרעיון.

KOOKE
30-09-13, 23:34
אני בעד אפשרות מספר אחת.

אישית הייתי מוסיף משטח ומסילה גם לצד השמאלי של הקונטרוציה ובונה אותה לכל אורך הארגז. כך יש לך שטח איחסון כפול לכל אורך הארגז וגם נגישות לחפצים שבתוך ובעומק הקונסטרוקציה.

אופציה זו כנראה צהיה יותר מסובכת לביצוע ויותר יקרה (נדרשות מסילות ארוכות ומסיביות לצד שמאל וכןיותר חומר ויותר עבודה) אבל זו כנראההאופצייה היעלה ביותר לטעמי. אם כבר עושים כזה דבר אז תעשה את הכי טוב ופרקטי.

KOOKE
30-09-13, 23:36
מתנצל על ההקלדה האיומה זה בגלל מקלדת האייפד ומתעצל לערוך.

יקיר גרין
30-09-13, 23:55
הייתי מציע לשלב לפתרון גם סידור נח לשקיות אשפה, טנדרים לרוב הופכים לאוטו זבל ... וזה מבאס שהמיץ של הזבל נוזל על האוהל או המטבח ... אולי סל מחוץ לארגז שנתלה על הדלת האחורית ...
בכל מקרה, לא הייתי מוותר על מסילות לשליפה של המקרר לאחור, כי אחרת יכולת ההעמסה שלך נפגעת מאוד. (משטחים או עצים וכו.)

ד ו ר ו ן
01-10-13, 00:31
קודם כל תודה על התגובות.

חידוד קטן:
בתכנון, הקונסטרוקציה לא נכנסת לכל עומק הארגז, אלא בעומק שהארגז בישול והמקרר נכנסים= חצי ארגז בערך.
זה מאפשר לי לנצל את עומק הארגז לדברים פחות שימושיים בטווח זמן מיידי (ארגז כלים, חלפים, וכו'), ולמקם דברים כבדים נמוך יותר במרכז הכובד.

לגבי השקיות אשפה: מזה זמן אנחנו לוקחים שק ניילון גדול של פסולת בניין ומכניסים לתוכו את השקיות זבל, וזה כשהן לא על הגג של האוטוזבל הרשמי שלנו- הדיפנדר בחבורה..

יקיר:
אני לא הבטוח שירדתי לסוף כוונתך לגבי יכולת שליפת המקרר, זה אומר שאתה מצדד באופציה א'?

זיף
01-10-13, 08:25
אהלן.
גם אני מתחבט בסוגייה מזה זמן, ומשתמש גם כן בהיילקס כרכב יומיומי. מכיוון שהרבה מהגיחות האחרונות היו בהרכב משפחתי עם זאטוט צעיר, אז גם כן כל פריקה והעמסה הפכו לקאדר של ממש. הרעיון שלי הוא קצת אחר, ועקב מגבלת זמן טרם בוצע.
ברכב שלי יש ארגז כלים גדול צמוד לקבינה ומחובר דרך קבע לרכב , ובו כלי עבודה ציוד חילוץ וכו' , כך שאין לי את עומק הארגז לשחק איתו, ומצד שני אני צריך שהנגישות לארגז הזה תהיה קלה.
המחשבה שלי היא לעלות לגובה ויש כרגע שתי אופציות.
הראשונה היא לבנות שתי קשתות ברזל מסיביות מצינור עם שתי קושרות ביניהן, וגגון עריסה פריק. על הגגון יהיה הציוד הקל- אוהל מזרונים וכו', ושאר הציוד והצידנית ירוכז בארגזי פלסטיק (שאקנה לפי מידה או שאבנה לבד) בחלק האחורי של הארגז. כל ארגז כזה יוכל להישלף בנפרד.
ייתכן, ועדיין לא חשבתי על זה לעומק לבנות אפשרות למסילות פריקות בין הקשתות לאורך הארגז אך משהו כמו 30 ס"מ מעל גובה הקאנט שלו, שעליהן תהיה אפשרות להניח עוד משטח שעליו אפשר יהיה להעמיס ציוד.
האפשרות השנייה היא דומה, רק עם קשת אחת מאחורה ולא שתיים ולבנות אפשרות לגגון פריק כמו בקישור הבא
http://www.alibaba.com/product-tp/105742871/hilux_offroad_products/showimage.html

בכל מקרה- לגבי הרכב והדרישות שלך- הייתי מגדיל את הבמה לכל שטח הארגז ומסדר לה אפשרות קשירה ועיגון לאוטו, וכמו כן בונה לה מעקה בהיקף עם נקודות קשירה שתוכל להעמיס מעליה.
זיו

המשוטט
01-10-13, 11:44
אני משתמש בקשת של טל והדס או ש"ע

משמש לשולחנות ספסלים וציוד שינה

רצוי להשתמש בעריסה

זיף העריסה שקישרת אליה לא נראית לי עמידה במיוחד
sent from TIZ EL NABI

ד ו ר ו ן
01-10-13, 15:42
יש לי 2 קשתות ברכב, זה מתאים לדעתי לדברים הקלים באמת כמו מזרונים, ואלו לרוב יורדים בהפסקות גם ככה.
הייעול אמור להיות מול ציוד כבד יותר או כזה שאין לו שימוש במהלך היום, ואז הפריקה וההעמסה כל פעם מציקים.
אני עדיין מתחבט.

itaysa
01-10-13, 15:53
גם אני מגלגל בראש תכנון של משהו בסגנון.
חשבתי לנסות ולנצל את הקונסטרוקציה כדי שתהיה גישה נוחה לציוד גם מצידי הרכב,

thebips
01-10-13, 17:16
אהבתי את הפתרון הזה:
http://www.ozrax.com.au/SL370851.JPG

יקיר גרין
01-10-13, 17:23
דורון, כן, אופציה 1 נראית לי מתאימה ... זה מאפשר לך גם להעמיס מעל, וגם נוח להשתמש במקרר.

KOOKE
01-10-13, 18:33
מניסיון מר כלי עבודה וחלפים תמיד צריכים להיות זמינים גם אם השימוש בהם הוא נדיר עד לא קיים. דווקא ברגע האמת כשצריך אותם זה מאאאאד מבאס לפרק ציוד מחצי ארגז כדי להגיע אליהם.

ברוביקון וברנגלרים יש תא איחסון מתחת לרצפת תא המיטען. יש לי כרגע קונסטרוקציה בתא המיטען. בטיול האחרון דווקא על מדרגה חתך בגלגל - צריך בוקסה לפתיחת הגלגל שנמצאת בתא שמתחת.... לך תפרק הכל כדי להגיע לזה.....

לכן אני חוזר על הצעתי לך על האופציה הראשונה ותאריך את החלק השמאלי של הקונסטרוקציה לכל עומק הארגז כשבתוך הקונסטרוקציה מגירה ארוכה עם מסילות מסיביות. בעומק המגירה תאכסן את הכלים והחלפים ובקדמת המגירה את ארגז הבישול.

כך אתה מרוויח שטח איחסון נגיש לכל אורך הארגז מבלי לפרק כלום כדי להגיע לכל דבר.

מסובך ויקר לבנייה כן אבל הכי פרקטי לטעמי. אם כבר אז כבר.

נמרוד
01-10-13, 20:06
מתבקש לבנות משהו סגור, מן "ארון קודש" עם ידיות ארוכות מצינורות שבולטות משני הצדדים, ומאפשרות למספר זוגי של אנשים להרים ולהוריד את העסק כמו שהוא - מן מכולת זיווד טיולים מושלמת, שמונחת, מאובזרת במחסן בין טיול לטיול. התקרה של הארונית מן הסתם תהיה עם גדר קלה ונקודות גרירה בדומה לעריסה של גגון.

אם זה לחצי תא מטען, לדעתי זה יכול להיות במשקל סביר לשני אנשים להרים.

זה דורש כמובן מקום, רצוי סגור, לאחסן את ארון הקודש. לחלופין, אם יש לך סככה גבוהה מספיק, אפשר להרים אותו עם פלשנצ'וק ואפילו לאבטח אותו לתקרה. אני מכיר כאלו שעושים את זה עם קייקים וכדומה, אמנם לא אותו משקל אבל העיקרון תופס.

eysham
01-10-13, 21:12
http://image.trucktrend.com/f/features/gear/163_1012_cargo_storage_solutions_buyers_ guide/28849169+w799+h499+cr1+ar0/01-adventure-trailers-composite-drawer-system.jpg

משהו כזה....

בזמנו כשהיה לי F350 תכננתי לבנות משהו דומה שאפשר לנתק מהארגז ולהוריד עם מלגזה.
אופציה אחרת כמו שציינו מעליי זה כמו שעושים עם הגג הפריק של רנגלרים - מערכת שמרימה עם כננת חשמלית קטנה ומצמידה אותו לגג של המחסן.

http://i128.photobucket.com/albums/p188/hguarini/JK%20Hoist/IMG_0023.jpg

יונתןמצפה
01-10-13, 21:16
אני מודה שמעולם לא התחברתי לקונפיגורציה של טנדר פתוח.
יצא לי בעבר הרחוק לטייל עם טנדר פתוח מדי פעם וזה תמיד היה מעיק.
בנוסף, האקסיומה של מקום אין סופי בטנדר ממש לא מוכחת לדעתי! משלב מסויים אתה נהיה עבד של קשירות ולמעשה משועבד לארגז של הטנדר...

בשנה האחרונה אני מטייל עם טנדר סגור. הארז הוא מהסוג של תא מרכזי גדול ושני תאי צד לא קטנים עם גישה מהצדדים.
על האגז יש גגון מאסיבי.
בסוכות האחרון טיילנו עם הטנדר והסמוראי (נהייתי ספק רכבי שטח לטיולים...). בסמוראי נסעו 3 אנשים + שני כלבים (ללא ציוד כלל), בטנדר 5 אנשים.
כל הציוד היה בטנדר: 3 משטחים, 8 מזרנים, שולחן מתקפל, 120 ל' מים, כל האוכל, ציוד בישול, שקי שינה, אוהלים, תיקים אישיים, ציוד חילוץ ועוד...

הסידור הוא כזה:
משטחים ומזרנים על הגג
מיכל מים של 100 ל' עם צינור + ג'ריקנים בחלק הקדמי של הארגז צמוד לקבינה
שולחן מתקפל עומד צמוד לדופן הארגז בצד.
צידניות, ארגזי אוכל וכד' בארגז בין מיכל המים לדלת.
כל התיקים, האוהלים והשק"שים מעל הצידניות ומפוזרים בחללים שבין הארגזים.
בתא צד אחד: מחצלת, כסאות, ציוד חילוץ, ארגז כלים, ערכת קפה, ג'ריקנים קטנים של מים, ערכת תאורה וכל הפיצ'פקעס.
בתא צד השני: ציוד קבוע של העבודה שלא יוצא מהרכב ולא משמש לטיולים (שם גם דחפתי ג'ריקן 20 דל סולר...)
כל פריט שאני צריך יוצא מהרכב תוך שתי דקות גג.
פריקה/הענמסה של כל מה שצריך לארוחת צהריים דשנה לוקחת לא יותר מ- 5 דקות.
העמסה בבוקר- 10 דקות מהרגע שכל הציוד מסודר לייד הרכב. כולל קשירת המזרנים, המשטחים והזבל על הגג.

נכון, הדיון כאן מתייחס לטנדרים פתוחים, אבל אני חושב שסידור של תאי צד מעל בתי הגלגלים שניתן גם לבנות לטנדר פתוח ושבהם שמים את כל הציוד הקטן שצריך בהישג יד (ערכות חילוץ, ערכות קפה וכד') יחד עם גגון טוב שעליו שמים משטחים ומזרנים נותן מענה הולם לבעייה.
ועדיין, אי אפשר להמנע מקשירות מעיקות בכל עצירה שרוצים משהו מהארגז.

בשורה התחתונה אני ממליץ- תסגרו את הטנדרים!

asafk
01-10-13, 21:23
קודם כל לדעתי.. מגירות זה רעיון טוב.
אבל לא פחות טוב - תאים ארוכים מהקבינה ועד לדלת האחורית, צמודים לדפנות, שנפתחים כלפי מעלה, והם ברוחב של בית הגלגל. מחוץ לרכב אפשר לפתוח אותם ולהוציא מה שרוצים, ולארגז הם גם ככה לא באמת מפריעים כי שטח הרצפה בין בתי הגלגל לא נפגע כמעט.
בין שניהם - כל הדברים הגדולים/ קלים, עם רשת מגומי רחב על הכל.
המקרר - כמו היום, על מסילה.
ג'ריקנים - בקדמת הארגז, באמצע, צמוד לקבינה. גם אם צריך לתדלק, אפשר לפתוח את המכסה ולהכניס לתוכו את הצינור של המשאבה בלי להזיז את הג'ריקן.

אסף.

asafk
01-10-13, 21:24
והכי טוב... UTILITY BODY עם תאי העמסה חיצונית בשני הצדדים וארגז גדול באמצע.

אסף.

4x1om-Israel
01-10-13, 21:33
שים את הצידנית כמה שיותר קרוב לקבינה בחלק האחרי -בזנב של הרכב כל קפיצה קטנה מקפיצה את הזנב לגובה במיקרה הטוב כל מה שיש בצידנית התערבב
במיקרה הגרוע בקבוקים והצידנית היתפרקו, אם תחליט על התקנה בצמוד לקבינה דאג להתקנה נוחה עם מסילות שיאפשר לך גישה נוחה אולי גם שרפרף קטן
לעמוד עליו בשביל לראות מה מוציאים מהצידנית ודבר נוסף תתקין גגון קטן נפתח על ציר כשפותחים צידנית (במידה ולא מתקינים על מסילות) וגם חיפויי צד
למנוע חום ושמש בהקרנה ישירה על הצידנית תיהנ הבשטח

ד ו ר ו ן
01-10-13, 21:37
טוב..
יש כאן כבר כמה תובנות ורעיונות לשיפור.

יונתן:
הסגירה לא באה בחשבון כרגע- לא אוהב את הסגור ומבחינתי זה מאד מגביל לשימושים שונים.
למרות התיאור האופטימי שלך, הוא מזכיר לא מעט את הסידור שלנו, ואף פעם לא הצלחתי להתכנס ל-5 דקות.. בטח לא לשליפה של משהו שיש מעליו דברים אחרים, בגלל זה הרצון לדיגום.
הבמה הקטנה שיש כרגע, (תוכננה ונבנתה טרם הגעת המקרר) שיפרה בצורה מאד מוחשית את הזמינות של ציוד הבישול בהפסקה, בלי לפרק כל מה שנמצא מעל.
הג'ריקן עם הצינור שהולך אחורה מהווה מבחינתי פתרון טוב מאד למיכל מים קבוע, במיוחד כי אפשר ליישם אותו גם עם מיכל גדול יותר, ועדיין בעלויות מאד נמוכות.
עם ונטיל למעלה בפקק, אפשר לייצר גם מערכת בלחץ, אבל דווקא חוסר הלחץ מסייע מאד לחסכון במים.
תזכור שחלקנו במקום אחר ממך.. עם משפחה שמכתיבה קצב קצת שונה של זמינות דברים בשליפה וקיפול.

אני לא אוהב את הרעיון של משטחים ומזרונים על הגג, גם בגלל מרכז הכובד (משטחים), וגם בגלל הגרר בנסיעת הכביש שמהווה לצער כולנו חלק גדול בנתח הנסיעה בטיול.

נמרוד:
רעיון ה"ארון קודש", הוא הקונספט, רק שאני צריך להגביל אותו למשהו שאני אוכל להרים/להוריד לבד (ריק) לארגז לפני ואחרי הטיול.

שלמה:
הכוונה היא כמה שיותר זול ופשוט, ולמרות זאת נראה לי שאתחיל לחפש מסילות לכל הפחות למקרר לשליפה נוחה יותר.

לגבי ארגז הכלים- החשיבה שלי הייתה שאם כבר צריך כלים שיש בארגז, אז גם ככה יש מספיק זמן כדי לפרוק אותו מעומק הארגז, ולכן לא אכפת לי שהוא לא יהיה זמין בשליפה, ועל הדרך להרוויח מיקום המשקלים הכבדים באמת צמוד לקבינה ולא בקצה הארגז- אבל נתת חומר למחשבה.
יש לי כלים בסיסיים בתוך הרכב, מאחורי הכיסא האחורי, שנותנים פתרון להרבה תרחישים גם בלי ארגז הכלים ה"כבד", ככה שלא מרתיע אותי ל"קבור" את הארגז הכבד עמוק בפנים.

eysham:
מה שהעלת זה הכיוון, רק אולי פשוט יותר, ופתוח ללא מגירות כדי לאפשר ורסטיליות של אריזות מתחת לבמה.

כרגע, אני נוטה לאופציה א', עם הוספה של מסילות למשטח המקרר, שבתחילה חשבתי להניח על משטח החלקה, שצריך מעט כוח לשליפה והכנסה, אבל מצד שני הכי פשוט שיש.

ד ו ר ו ן
01-10-13, 21:42
שים את הצידנית כמה שיותר קרוב לקבינה בחלק האחרי -בזנב של הרכב כל קפיצה קטנה מקפיצה את הזנב לגובה במיקרה הטוב כל מה שיש בצידנית התערבב

זה החשש בהתקנת המקרר בקצה הרכב, ומצד שני, כשהוא צמוד לקבינה הוא לא נגיש.. ואת זה אני מנסה לפתור.
חוץ מהמקרר אני לא רואה נסיעה למעבר ליום בלי צידנית מלווה.

אולי צריך לחשוב על כיוון קצת שונה, של המקרר במפלס מוגבה אבל צמוד לקבינה, ומאחור את הציוד בישול וחירום זמין דרך דלת הארגז.

אין כאן אף אחד עם מקרר בארגז פתוח?

יונתןמצפה
01-10-13, 22:03
טוב..
יש כאן כבר כמה תובנות ורעיונות לשיפור.

יונתן:
הסגירה לא באה בחשבון כרגע- לא אוהב את הסגור ומבחינתי זה מאד מגביל לשימושים שונים.
למרות התיאור האופטימי שלך, הוא מזכיר לא מעט את הסידור שלנו, ואף פעם לא הצלחתי להתכנס ל-5 דקות.. בטח לא לשליפה של משהו שיש מעליו דברים אחרים

זו בדיוק הנקודה.
בטנדר פתוח, שליפה של משהו שיש מעליו "דברים אחרים" כוללת פתיחת הקשירות, הסרת המזרנים שמכסים את הציוד(...), ורק אז להתחיל לפנות את אותם "דברים" כדי להגיע נניח לארגז ירקות, או צידנית.
בהעמסה אתה בכלל בסרט: מעמיס בסדר מדוקדק את ה"דברים" שלא ימצאו את דרכם החוצה מתחת ללחץ המזרנים שאתם אתה קושר את הכל.
ברכב סגור, אתה פותח את הדלת, שולף 3 תיקים ואוהל והכל נגיש ובשלף: צידנית/ארגז ירקות/ציוד בישול/רשת צל...
בהעמסה- מחזיר את הארגזים וזורק מעליהם את ה"דברים" האחרים.
5 דקות זה מציאותי לגמרי ואני אפילו מגזים. פריקה לוקחת לא יותר משתי דקות.
שכחתי- היתה בטנדר גם גיטרה. היא הועמסה מעל לכל הציוד והדברים ברווח שסידרתי לה תו"כ ההעמסה. איך אתה שומר על גיטרה בטנדר פתוח?

אין לי כוונה לנסות לשכנע אותך לסגור את הארגז.
אבל תקרא את התגובה של אסף. זו בדיוק הכוונה לקחת את הרעיון של הסגירה שיש אצלי וליישם אותה בארגז פתוח. תבנה תאי אכסון אורכיים לאורך דפנות הארגז + גגון והחיים שלך יהיו יפים.
לגבי יציבות- אני לא חושב ש- 3 משטחים משפיעים באופן משמעותי לטנדר.
יצא לי לנסוע גם עם יותר משטחים בשיפועי צד לא מבוטלים והטנדר שידר יציבות. הרבה יותר מ- SUV שלא מועמס בגג...
מה האלטרנטיבה? לשים משטחים בתחתיחת הארגז ואז אתה מגביה את מרכז הכובד של כל יתר הדברים בארגז? או לחילופים לקשור את המשטחים מעל לציוד ואז לפרוק אותם בכל עצירה?
גם אם אתה לוקח עצים בצורה אחרת הם עדיין תופשים מקום לא מבוטל בארגז. מקום שאפשר ורצוי לדעתי לחסוך.
עם הסמוראי הייתי גם נוסע עם משטחים על הגג כולל מזרנים והכל והסתדרתי. לעיתים אפילו יותר מ- 3 משטחים. שם באמת הייתה פגיעה רצינית ביציבות אבל לא הייתה לי ממש ברירה...

לגבי צריכת דלק, אין לי טיעון משכנע, למרות שאני לא בטוח עד כמה זה ישפיע באובראול של טיול ארוך. 50 ש"ח יותר? נראה לי מציאותי ולחלוטין שווה...

אגב, אנקדוטה קטנה: בטיול האחרון בסוכות, מייד כשסיימתי להעמיס את כל הרכב, כולל הקשירות על הגג, גיליתי שחסר לי הרבה אוויר באחד הגלגלים.
תוך פחות מדקה שלפתי את הקומפרסור מאחד מתאי הצד וניפחתי את הגלגל. גם אם היה צורך להחליף גלגל או לתקוע תולעת הציוד הנחוץ היה זמין לחלוטין.
לא רוצה לדמיין מצב דומה כאשר הציוד הנחוץ נמצא אי-שם עמוק מתחת לכל הקשירות. זה יכול להוציא את כל הכיף מהטיול!

תחשוב על זה.

נמרוד
01-10-13, 22:16
יונתן ציין את יתרונות הטנדר הסגור והוא צודק בהחלט, רק שבזבז על זה הרבה מילים.

טנדר סגור זה כמו קיטבג. זרוק הכל פנימה, סגור את הדלת בכל הכוח עד שהמנעול נתפס... וסע לשלום.

מה דעתכם על הסטרטאפ הבא:

סגירה קומפלט - בגובה הגג - קשיחה אבל לא מתכתית (או לא מתכתית ברובה) כך שמשקלה לא מאד גבוה - שנכנסת ויוצאת מארגז הטנדר כמו אותו ארון קודש. זרוק אותה בחצר, לפני טיול תרים אותה על הטנדר, חבר אותה, ואז יש לך טנדר סגור עם היתרונות. משהו כמו האמבטיות פלסטיק, אבל עם עוד אמבטיה מעל ועם דלת אחורית, או אפילו סוג של ברזנט שמתקפל פנימה לאחסון כשלא בשימוש.

או בעצם... למה לא מסגרת עם ברזנט אטום כהלכתו ושלום על ישראל. ביום יום תוריד את הברזנט. כמו בכל טנדר צבאי מאז מלחמת העולם הראשונה.

ד ו ר ו ן
01-10-13, 22:21
יונתן,
גם בארז סגור, כדי להגיע למה שמאחור אתה חייב לשלוף את כל מה שנמצא לפניו, לעומת זאת בארגז פתוח יש לך גישה מכמה כיוונים.

אבל הנקודה כאן היא רעיונות לדיגום ארגז פתוח, לא השוואה או מה עדיף- הנתון הוא דיגום ארגז פתוח, בוא נשאיר את הדיון בכיוון הזה.

ד ו ר ו ן
01-10-13, 22:23
מה דעתכם על הסטרטאפ הבא:

סגירה קומפלט - בגובה הגג - קשיחה אבל לא מתכתית (או לא מתכתית ברובה) כך שמשקלה לא מאד גבוה - שנכנסת ויוצאת מארגז הטנדר כמו אותו ארון קודש. זרוק אותה בחצר, לפני טיול תרים אותה על הטנדר, חבר אותה, ואז יש לך טנדר סגור עם היתרונות. משהו כמו האמבטיות פלסטיק, אבל עם עוד אמבטיה מעל ועם דלת אחורית, או אפילו סוג של ברזנט שמתקפל פנימה לאחסון כשלא בשימוש.

או בעצם... למה לא מסגרת עם ברזנט אטום כהלכתו ושלום על ישראל. ביום יום תוריד את הברזנט. כמו בכל טנדר צבאי מאז מלחמת העולם הראשונה.
קיים כבר..
יש קמפרים וארגזי ציוד כאלו שנחים בחצר על רגליות ומועמסים רק כשצריך.

נמרוד
01-10-13, 22:28
דורון, מה רע באמת בדיגום ברזנט קלאסי? מסכים איתך שארגזי "אינסטלטורים" נראים לא משהו (בלי להעליב אף אחד) אבל ברזנט זה משהו אחר לגמרי, פרקטי גם ביום-יום וקל להסרה אם אתה כן צריך את הארגז הפתוח בשביל להעביר דירה.

http://images04.olx.co.za/ui/12/35/86/1346139384_432932986_4-ACCESSORIES-CANOPY-TOYOTA-HILUX-DC-Tyres-rims-exhausts.jpg

http://images02.olx.co.za/ui/2/40/98/1371226765_519833298_5-Toyota-hilux-4x4-dc-2700i-Mint-Condition-100-Limpopo.jpg

http://www.lynx4x4.co.za/images/CANOPIES/hilux-canvas-canopy1.jpg

ד ו ר ו ן
01-10-13, 22:32
זה לא מוריד את הצורך במערכת לעיגון הציוד וסידור אנכי כדי שיהיה זמין, ובמידה מסויימת נראה לי אפילו מסורבל יותר.

באותה מידה, גם ארגז סגור הוא לא פתרון אידיאלי, כי גם בו צריך לעשות חלוקה כדי להיות מסוגל להוציא דברים בנפרד, ראה כל מערכות המגירות ואחסנה ברכבים סגורים.

KOOKE
01-10-13, 23:03
דורון אני לא הייתי מוותר בכזו קלות על ניצול מלוא עומק הארגז ובניית במה שמאלית עמוקה.

יש לי הצעה שלא אמורה להיות יקרה ומסובכת. במקום מבנה עם מסילות ארוכות ומגירה פשוט קח משטח עץ שלתחתית שלו תחבר גלגלים קטנים ובקצה שלו איזה שהכוא מנגנון נעילה ועיגון אל המיסגרת של הבמה כשהמשטח מכונס פנימה. בצידי המשטח תחבר טבעות עיגון וכך תיקשור אליו את הציוד שמאוחסן עליו ובתוך הבמה/ קונסטרוקציה.

לדעתי הרעיון הזה פשוט ליישום ולא אמור להיות יקר.

ד ו ר ו ן
01-10-13, 23:43
שלמה,
הכל פתוח בשלב זה.

בקישור הזה יש הרבה מאד רעיונות- נחפור גם כאן.
Post up your drawer/storage system (http://www.expeditionportal.com/forum/threads/9034-Post-up-your-drawer-storage-system)

השמשוני יחיעם
02-10-13, 16:13
עזוב אותך,,,,,תשאיר הכל בערמה (:

shachar
02-10-13, 17:15
עזוב אותך,,,,,תשאיר הכל בערמה (:

תקשיב לשמשוני
ואז קצת לפני שאתה מגיע לחניון, אתה פותח את הדלת. ברקס חזק וגז חזק ופרקת את הכל בשניה

Sent from my GT-I9100T using Tapatalk 2

shmulikbg
02-10-13, 17:40
דורון,
המקרר עם פתיחה כלפי מעלה?

ד ו ר ו ן
02-10-13, 18:32
תקשיב לשמשוני
ואז קצת לפני שאתה מגיע לחניון, אתה פותח את הדלת. ברקס חזק וגז חזק ופרקת את הכל בשניה

Sent from my GT-I9100T using Tapatalk 2

זה היילקס,
התוצאה של מה שאתה מתאר תהיה נפיחת עשן מאחור וניעור כללי של הרכב שמשמעו בגמלית מדוברת הוא:
״באימ׳שך. מה ניסית לעשות?!״

ד ו ר ו ן
02-10-13, 18:33
דורון,
המקרר עם פתיחה כלפי מעלה?

כן.

shmulikbg
02-10-13, 21:58
אתה יכול להניח את המקרר בקידמת הארגז, צמוד לדופן.
מעליו, לבנות מסגרת דומה לזו שהצגת, שעליה, בחלק העליון מעל המקרר,
מסילות להכנסה והוצאת ארגז \ מגירה, שנשלפים הצידה, מעל דופן הארגז והחוצה.
את המסילות שמשמשות כבסיס למגירה, תעשה עם רווח מספיק גדול ביניהן, שכאשר
אתה מוציא את המגירה החוצה, דלת המקרר יכולה להפתח כלפי מעלה.

מקווה שהבנת...:D

ד ו ר ו ן
02-10-13, 23:23
הבנתי, אבל נראה לי שזה עוד יותר מסרבל את המצב הנוכחי- המטרה היא שהמקרר וציוד מוגדר נוסף יהיו זמינים במינימום פעולות, להרים משהו כדי להגיע למקרר או ציוד אחר זה המצב כיום.

KOOKE
03-10-13, 11:23
דורון
תודה על הקישור. יש שם ים רעיונות.

דרך אגב, כמעט כל הטנדרים המדוגמים שבשירשור שם הם עם מערכות איחסון/ קונסטרוקציות שמנצלות את מלוא עומק הארגז.

ד ו ר ו ן
04-10-13, 11:57
תובנה יעילה אחת כבר יש- בכל זאת להשקיע במסילות, ולא רק משטח מחליק החוצה.
מאיפה אני מוצא מסילות למגירות?
הכוונה בשלב זה למסילות למשטח עליו יהיה המקרר.

סולי
04-10-13, 14:09
נועה פירזול. ראש העין.

asafk
04-10-13, 15:09
ככל שאני מסתכל, אני עדיין מחזיק בדעה שארגזי צד כמו שכתבתי קודם (שנפתחים מלמעלה מבחוץ) הם הפתרון הכי נכון מבחינת ניצול מקום ונגישות.. ולמקרר צריך למצוא מקום מוצלח יותר.

8044680447

אסף.

ד ו ר ו ן
04-10-13, 16:02
זה לא נותן פתרון ליכולת שליפת ארגז המטבח בהפסקות, והפתח העליון יחייב פריקה של דברים כדי להגיע לפתח, או ריקון של הארגז אם יש לו פתח אחורי.

ככל שאני מתעמק, אני מתכנס לזה שחלוקה אנכית הוא הפתרון הנכון לדרישות שלי, תצורה שתאפשר שליפה של ציוד דרך הדלת האחורית של הארגז, בלי לפרוק כלום מעל לבמה.
השאלה העיקרית כרגע היא האם ללכת על מגירות/במה לכל עומק הארגז או חצי אחורי, מה שיאפשר לי להנמיך מרכז כובד של הציוד הכבד באמת בחלק שצמוד לקבינה (כלי עבודה, חלפים ומים).

asafk
04-10-13, 16:08
אם הפתח העליון הוא מעל הדופן של הארגז, אתה לא מעמיס עליו אף פעם, זה הרעיון..

אסף.

ד ו ר ו ן
04-10-13, 19:08
בכל יציאה לשטח שמעבר לחד-יומי, הציוד תמיד עובר את סף הארגז.

יונתןמצפה
04-10-13, 20:24
אני גם בדעה של אסף. זה גם מה שכיוונתי אליו כשכתבתי לקחת רעיונות מהארגז הסגור.
אבל בניגוד לאסף, אני חושב שעדיף פתחי צד, עם תאים הרבה יותר גבוהים.
ככה אתה יכול להעמיס מעל לתאים האלו מה שאתה רוצה, ועדיין יש לך גישה חופשית לכל מה שיש בפנים.
בתאים האלו אתה שם את כל הציוד הכבד, חלפים וכלים, ומעליו את ציוד ה"הפסקות": מחצלת, כסאות, ערכת קפה, תאורה וכד'.
בין שני תאי הצד הללו יש לך עדיין המון מקום לכל שאר הדברים שאתה רגיל לשים בארגז, ומכיוון שהתאים הללו יושבים מעל בית הגלגלים אתה למעשה כמעט ולא מפסיד מקום משטח הארגז.
לדעתי אל תפסול את זה על הסף...

ד ו ר ו ן
04-10-13, 20:44
ואיפה נכנס המקרר בשליפה וציוד המטבח שצריכים להיות זמינים?
ברעיון הזה אני עדיין צריך לבנות במה.
שלא לדבר על הרבה יותר עבודה להכין תאים כאלו.

הרעיון לפשט את המנגנון, כזה שניתן יהיה להוריד לגמרי מהארגז ביום-יום.

יונתןמצפה
04-10-13, 20:57
המקרר נכנס איפה שאתה מתכנן כרגע, כנ"ל ציוד המטבח.
היתרון הוא שאתה מרוויח:
א. זמינות של דברים שרוצים שיהיו בשלף וכרגע אתה נאלץ לקשור אותם.
ב. מקום להרבה יותר דברים בשטח שבין התאים כי העברת חלק משמעותי מהציוד שיש לך שם כרגע לצדדים.

הקונפיגורציה האידיאלית לדעתי:
במה ומתחתיה המקרר והארגז של רכס ככה שניתן לשלוף אותם עם פתיחת הדלת האחורית (מבלי לפרק את הציוד שמעל לבמה).
תאי צד גדולים וגבוהים שמכילים את כל הציוד הכבד והציוד הנוסף שרוצים שיהיה בשלף.
מעל הבמה ובין תאי הצד- את כל ציוד הלילה והתיקים, קשור ומחכה ללילה.
אופציונאלי: גגון מעל הכל להעמסת משטחים ומזרונים.

החסרונות:
1. בנייה מעט יותר מורכבת של תאי הצד
2. צריך להתייחס לקשירת הציוד בעת בניית התאים כי אתה כבר לא יכול להוריד את החבלים מתחת למפלס הציוד אל דפנות הארגז כפי שאתה עושה כיום (זה היתרון של טנדר סגור).

ד ו ר ו ן
04-10-13, 21:11
זה ארגז של טנדר יפני, לא פולסייז, אין מקום לכל הקונפיגורציה הזו יחד לרוחב.

היום, לרוחב הארגז נכנס בדיוק מה שצריך, עם מרווח קטן- תסתכל על התמונות בהתחלה- זה מה שאמור להיות בשליפה דרך הדלת האחורית.

יונתןמצפה
04-10-13, 21:41
http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=80242&d=1380569831

בוא נבחן את זה ביחד:
התיק השחור- לא רואה בעיה לשים בתאי הצד (למרות שאני לא יודע מה יש בו.
בלון גז גדול- באמת הכרחי בטיולים? גם אם כן, חובה שירד בכל עצירה?
מה לגבי הבמה, איזה גובה אפשר לעשות אותה? אם היא תהיה בגובה המקרר זה הגיוני?
במידה וכן, אתה יכול לעשות בה חור עגול ולהניח את הבלון על הארגז בישול.
אם זה אפשרי אז הרוחב צריך להספיק.
מה עוד צריך לצאת בשליפה מתחת לבמה? ארגז אוכל וארגז ירקות נניח (שגם אי אפשר שיימעך...). אולי לעשות את הבמה מספיק עמוקה כדי שהכל ייכנס בטור ובשליפה על מסילות?
זה באמת כבר נהיה מסורבל אבל עדיין נראה לי עדיף מלפתוח את כל הקשירות ולפרוק חצי אוטו בכל עצירה.
אני מנסה לצייר לך את היתרונות של תאי הצד הללו. אני בכל טיול נפעם מחדש מכמות הציוד שנכנסת בהם ומהקלות של השליפה שלו בכל עצירה.
אם תצליח להתאים את היתרונות של התאים האלו לדרישות שלך לדיגום לדעתי אתה רק תרוויח.

מסתבר שיותר מדי זמן לא נפגשנו... אתה צריך לראות את הסידור הזה בשביל להבין את היתרונות שאני מדבר עליהם.

ד ו ר ו ן
04-10-13, 23:36
אני מכיר את הסידור הזה מרכבי עבודה- לא מתאים לי.

לא בגלל רוחב הארגז, ובמיוחד בגלל (לדעתי)החוסר ורסטיליות.

השאיפה שלי היא לא להפוך את זה לסמי-ארגז סגור, אלא לדגם פתוח במשהו פריק שלא ידרוש הרבה להרכיב בארגז או להוריד.

zoharami
05-10-13, 00:17
יש כאן כמה קישורים...

ראשון יש ארגז כלים רוחבי בצורת יהלום הכי שימושי מבחינת גישה ונפח.
http://www.800toolbox.com/

שני ארגזי מגירות מלאים (דרך אגב חבל להשקיע במסילות כבדות יקרות(נמצא אצל כל חנות פרזול לנגרים) ניתן פשוט להתקין 3 מייסבים התומכים מגירה ובנוסף מיסב ע"ג הדלת האחורית מבפנים לתמיכה ברגע שהמגרה פתוחה, ראיתי את זה בפורד 350 בארץ ייצור עצמי)
http://www.electrician-information-resource.com/pickup-truck-tool-box.html

באחרון יש את מה שחיפשתם....ארגז כלים פריק עם רגליים צדדיות(אפשרות נוספת ליישום אחד כמו מיטת אמבולנס).
בזה אפשר ליישם כמעט כל מה שתרצה
http://www.pickup-truck-toolbox.com/

מעבר לכך ---> מעבר לארגז אוסטרלי ואז יש לך גם מקום לארגזים תחתיים ואתה יכול לבנות בלי הגבלה (flat bed) הבעיה העיקרית היא עלות הייצור והרישיון ....יקר.

מקווה שעזרתי.

למי שמחפש יש לי זוג מגירות מסנדוויץ מצופה משקל כבד רוחב 90 על 60 על 30 אם אני זוכר נכון.
ארגז רוחבי אלומניום מרוג בניה עצמית תואם היילקס או כל טנדר יפני .
אפשר בפרטי.
בהצלחה.

סתם אינסטלטור...

ד ו ר ו ן
08-10-13, 18:26
מצאתי משהו שמתרגם הכי קרוב לרעיון שיש לי בראש:
http://www.frontrunner.co.za/media/catalog/product/cache/1/thumbnail/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/S/S/SSAM005_1474_20130930234754.jpg
עם הבדל עיקרי (בינתיים..) שהארגז בישול יכנס לחלל התחתון לצד המקרר, ולא בתוך מגירה.
המקור הוא מחברת הדיגום הזו: .FrontRunner (http://www.frontrunner.co.za/storage-systems/drawers.html#)

עכשיו נתחיל לתכנן איך להוציא לפועל.

ניב151
08-10-13, 21:59
הייתי עושה ממשיך את הרעיון שלך עושה חצי במה מעץ מעל המקרר בחצי השני ארגז
הבישול .
את הגז משאיר עמוק בתוך הארגז , ומוציא צינור גז , כמו עם המים. כנ"ל גריקנים לדלק.

shmil
08-10-13, 22:24
את הגז משאיר עמוק בתוך הארגז
big, big mistake....

ד ו ר ו ן
08-10-13, 22:41
ניב,
לא בטוח שירדתי לסוף דעתך לגבי סידור הבמה.

לגבי הגז,
אם אני משאיר אותו מאחור, אני מעלה פוטנציאל לתקלות משמעותית- צינור עם לחץ בתוכו, עם סיכון לדליפה עם התנועות של הציוד, ענן גז שמחכה לניצוץ.. וסיכון לא קטן.
וזה עוד הרבה לפני חוסר פרקטיות לכל סיטואציה שאני יושב שלא צמוד לרכב.

ניב151
11-10-13, 11:52
באמת לא הבנתי מה הבעיה בלון עומד בתוך טנדר פתוח.

מבין את הרצון להוריד את הגז אבל כמה אתה באמת תסחוב בלון כזה ולאיזה מרחק?
לגבי הבמה , היית בונה כמו הצתמונה האחרונה שהעלת מעץ , עם מגרה נשלפת למקרר. ,, תא למטבח ונשאר עוד מקום למגירה לציוד.

ד ו ר ו ן
11-10-13, 12:42
בצד הפנימי, במקרה דליפה, אני יוצר אמבטיה רוויה בגז.
בקצה הארגז, במיקום הנוכחי, הבלון ליד החלק הכי מאוורר של הארגז, ככה אני מבין את הבעיה.

כמה רחוק מהרכב אני סוחב את הבלון?
לפעמים גם 50מ׳. לא תמיד פורסים צמוד לרכב.

zoharami
15-10-13, 20:58
פתרון נוסף פשוט יעיל ועלות לא בשמיים..(מבחינתי מנצח מכל מה שראיתי עד היום).
פלטה של 3 מ"מ מונחת ע"ג הדפנות מחוזקת עם פרופילים מלמטה נסגרת עם רתק ע"י הדלת האחורית .
בניה של גגון או אמבטית צינורות מעל הארגז.
תפעול הארגז שנוצר פשוט וקל ע"י ארגזי פלסטיק גדולים.
חסרון - הרמת גובה מטען שמונח ע"ג הפלטה, התא שנוצר מוגבל בגובה 44 ס"מ לערך.
יתרון - עלות, פשטות, מוגן מים קל לפריקה, מסודר ואינו מושך את העין.

נכנס לרשימת הפרויקטים...
ניתן גם להשתמש ברשת עכביש גדולה ע"מ לרתום דברים ע"ג הפלטה וליצור סככה מעל הארגז לימים החמים..(ולטובת המראה..)

ד ו ר ו ן
17-11-13, 22:33
עדכון:
אחרי הסיעור רעיונות כאן, אחת התובנות המרכזיות היתה להשתמש במסילות מתאימות, ולא ללכת על מיסבי החלקה או קומבינות אחרות.
שיקול שהתברר כנכון ביותר, בעיקר בכל מה שקשור לקלות התפעול, בייחוד של אנשים אחרים- זה פשוט ולא מצריך הדרכה והסמכה איך לפתוח "מגירת קומבינה" מיוחדת.
עכשיו, ניתן לפרוק אוכל/שתייה/ציוד בישול בלי קשר לכל מה שמועמס מעל, ועדיין הפונקציונליות של ארגז טנדר נשמרה- כלומר הרבה מקום להעמסה, אין בעיה של עצים/מזרונים/תיקים/כלים, ובכל זאת אפשר לפרוק בהפסקות את הדברים העיקריים בלי לפרוק 3/4 ארגז כל הפסקה.

הקונסטרוקציה מחזיקה את המקרר, בלון גז 5ק"ג, תיק מדחס אויר (למילוי בסוף הטיול), ציוד בישול וארגז מטבח של "רכסים"- מה שראינו שצריך להישלף במשך היום+הקומפרסור, שתמיד היה מבאס להגיע אליו מתחת לערימות הציוד.

החלטתי ללכת על קונסטרוקציה ממתכת, פריקה, עם מינימום נק' עגינה, כדי שיהיה נוח הן להעמסה והן לפרוק.

הוכן אב-טיפוס, שעבר את טבילת האש שלו בסופ"ש האחרון בהצלחה מרשימה מבחינתי, ומבחינת המשתמשים האחרים.
כמובן עם נק' לשיפור כמו עיגונים נוספים, נעילה יעילה של מגירת המקרר למסגרת, והוספת חציצה פנימית וכו', אבל לא הפתעות כבדות.

הקונסטרוקציה בנויה משני אלמנטים נפרדים, שבתוצר המוגמר יחוברו אחד לשני, ועדיין יאפשרו תפעול בנפרד- למקרים שלא צריך את שניהם, ולנוחות העמסה ופריקה של אדם יחיד.
הפרופילים בהם השתמשתי לבמה הקטנה היו בחתך 20 מ"מ, שהיו זמינים בערימת ברזלים בחצר, ובעצם חתכתי את הבמה הישנה, שהייתה לרוחב כל הארגז, והתאמתי אותה לשטח שנותר במקביל לארגז מקרר החדש.
הקופסא של המקרר בנויה מפרופילים בחתך 20X40 שהיו זמינים כנ"ל, מאיזה ארון מתכת שפורק בעבר, כלל המוטות מרותכים.

בחלק האחורי של ארגז המקרר יש רשת מתכת, על מנת שיהיה אוורור מקסימלי מול פתח האוורור של המקרר, וכנ"ל בצד הימני של הקוביה.
מידות קוביית מקרר לוקחות בחשבון חלל חילוף אויר לאזור המדחס, ככה שיש שם כ-10ס"מ מרווח לחילוף אויר מצד ימין ומאחור.
המגירה עליה ממוקם המקרר הנה תוצרת ROCKSOLID, מאלומיניום, מכופפת ובעלת מגרעות מובנות לעיגון המקרר- מוצר יפה ונכון שמצידי חוסך הן משקל רב ביחס לפתרון אחר, והן זמן עבודה.
המגירה מקובעת לקונסטרוקציה ע"י מסילות תעשייתיות כפולות לעומס 80 ק"ג שנרכשו ב"מחם".

הקובייה עצמה מקובעת לרכב כרגע ע"י פלח 6מ"מ לשפת הארגז עם בורג 12מ"מ, לחור קיים בשפת הארגז, שפת הארגז מחופה פלח מתכת 4מ"מ לכל האורך, חזק בהרבה מהפח המקורי של הארגז- בהמשך נוסיף עוד 2 נק' עגינה בתחתית הארגז ע"ב חורים קיימים, עם פרפרים, לחיבור/שחרור מהיר.

עקב מבנה הארגז, נוצר חלל בין דופן ארגז המקרר והכנף, שאיכשהו יצא מתאים בול ל-3 כיסאות GONATURE מתקפלים ולמוטות צילייה.

לוח העץ העליון שייך במקור לדלת ארון מטבח, ובנוי מליבת עץ מלא עם פורמיקה בעובי כולל של 20מ"מ, שחובר לקונסטרוקציה עם ברגים.

מאחורי הקונסטרוקציה יש מיכל 30 ליטר מים, עם צינור שרץ לאורך דופן ימין אחורה, לצד המקרר, שבקצהו ראש טוש לחיץ, וברז כדורי פשוט לפניו בתור.
הכוונה היא שבנסיעה הברז הכדורי סגור, למניעה של לחיצה לא מתוכננת על ידית הטוש ובזבוז המים.
שבשביל מים צריך לפתוח את דלת הארגז, והברז שליף לשימוש, לחץ המים אטמוספרי ועובד על גרביטציה.

ועכשיו לתמונות:

המשוטט
18-11-13, 07:42
כל הכבוד עבודה יפה מאוד.

מנסיון מר הידיות של המקררים האלו לא מחזיקות מעמד ,
רצוי למצוא פיתרון אחר לקיבוע המקרר.

sent from TIZ EL NABI

ishc
18-11-13, 08:41
יפה, נראה פרקטי ביותר

ד ו ר ו ן
18-11-13, 08:58
כל הכבוד עבודה יפה מאוד.

מנסיון מר הידיות של המקררים האלו לא מחזיקות מעמד ,
רצוי למצוא פיתרון אחר לקיבוע המקרר.

sent from TIZ EL NABI

תודה על הטיפ, רעיון לעיגון?

המשוטט
18-11-13, 08:59
להחליף לידית מתכת .
או ליצר פלטה עם טבעת שתשב מתחת לידית הנוכחית על אותם ברגים ,
היות ומה שנשבר לי זו הידית עצמה.

sent from TIZ EL NABI

ד ו ר ו ן
07-12-13, 22:54
פינישים ודיגום סופי (?..)

יישום הלקחים מהטיול הראשון עם אב-הטיפוס:

נקודות עיגון:

לארגז הרכב, יש 2 בכל צד לדופן, ע"ב חורים קיימים, עם ברגי 12מ"מ.
בנוסף, חיבור בין 2 חלקי הקונסטרוקציה, עם בורג 8מ"מ ופרפר לחיבור/שחרור מהיר.

http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=82662&d=1386449640

http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=82663&d=1386449640
http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=82660&d=1386449640

סגירות לארגז מקרר:

רשת מתכת בכל הדפנות, לאוורור מקסימלי למדחס, ומצד שני למנוע דברים מלהכנס לחלל.

http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=82664&d=1386449640

http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=82661&d=1386449640

תקרה/סגירה עליונה:

החלפה של המשטחים בעץ סנדוויץ' 15מ"מ מחופה פורמייקה בשני החלקים, במקום הפלטה הסינטטית שהיתה- הפחית משמעותית מהמשקל של העסק.

נעילה למגש מקרר:

בריח קפיצי פשוט לנעילה במקום במצב סגור, הסגר מאפשר נעילה בטריקה, בלי מאמץ.
בחלק האחורי של המסילות יש גומיות מובנות שיוצרות לחץ נגדי לבריח, ואין משחק של המגירה במצב סגור.

http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=82665&d=1386449640

צביעה:

צבע יסוד+ספריי שחור, נראה לי מספק בהתייחס לייעוד, ומאפשר תיקוני צבע פשוטים.

חשמל:

החשמל מחובר ישירות למצבר, עם בית פיוז, ונתיך, ומשורשר דרך כיסוי לאורך השילדה אחורה לארגז.
התקנת שקע מצית מוגן מים בחלק האחורי של הארגז, שביום-יום הנתיך שלו מנותק כדי למנוע אפשרות לקצרים יזומים וונדליזם מכוון.

http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=82656&d=1386449640

לבסוף, צילום של העסק במצב אחסנה מחוץ לרכב במחסן.
http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=82655&d=1386449640

מצב סופי (?..)
http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=82658&d=1386449640

http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=82659&d=1386449640

בסיכום,
"איך לא עשינו את זה קודם.."
בדיעבד, הסידור הזה משפר את איכות החיים בטיול מאד, גם בלי מקרר, גם אם דוחפים בחלל הזה "רק" צידנית, בסופו של יום, כמה שזה יותר שימושי, יותר משתמשים בזה, ועצירות ושליפות של דברים נהיה משהו פשוט מאד.

boaz avrahami
07-12-13, 23:22
יפה מאוד. תתחדש.
אינך חושש מהאבק שהמקרר ינשום?

JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex

ד ו ר ו ן
07-12-13, 23:42
הארגז מכוסה בברזנט בזמן הנסיעה בשטח, נקווה לטוב..

מסגרת חיפוש הרעיונות הסתכלתי על הרבה דיגומים, בעיקר אוסטרלים, שנראה שמתמחים בנושא

ראיתי לא מעט דיגומים שבהם המקרר בחלל שאינו אטום, ולפעמים רק מחופה מלמעלה.

נקווה שהם יודעים מה הם עושים.

yoav21
08-12-13, 08:57
דורון
יצא יפה מאוד
יואב

ד ו ר ו ן
08-12-13, 18:15
תודה.

jeep.il
08-12-13, 20:35
לא רואים בתמונה אבל אם בכל אופן בלון הגז לא מקובע אז כדאי לך לקבע אותו כי בצורה הזאת הקפיצות והתילתולים לא בריאים לסוע ככה אם בלון הגז. זה פשוט מסוכן

ד ו ר ו ן
08-12-13, 21:09
הבלון דחוס בין הדלת והתיק חילוץ שנמצא מאחוריו, ומעוגן חזק למדי בנסיעה.
ואני מוסיף מחצלת קטנה בין הדלת והבמה, כדי למלא חללים כדי שדברים לא יגעו מתכת במתכת.

shmil
09-12-13, 07:35
יפהפה!

ד ו ר ו ן
23-02-14, 22:41
פיניש אחרון?

ד ו ר ו ן
27-07-14, 23:51
השלב הבא:
אחרי המקרר וארגון ציוד הבישול בא התיאבון- שיטוט בירחונים אוסטרליים ופורומים מחו"ל נתן את הכיוון- גגון ביניים, בשביל להעמיס את הציוד הקל, שאין לו שימוש ביום-יום, ובכל עצירה צריך להזיז כדי להגיע לצידנית/ציוד/כל דבר אחר בארגז.

בחו"ל מתקינים עליו בהרבה מקרים אוהל גג, וזה מה שהילדים ביקשו:
89816

רציתי שיהיה קל ככל שאפשר, ומצד שני, במינימום השקעה.
אז משטח הגגון עצמו נבנה משאריות- מסגרת אלומיניום של חלון גדול, עם פרופילים צורניים שנותנים חוזק, ותושבות לקשתות משאריות מסגרת מזגן שמצאתי.
8981789818898198982089821

הסל בנוי מרשת גדר ישנה ועבה, והחיבורים עם ניטים פלדה וברגים לחיבור הרשת למשטח.

הקונסטרוקציה מחוברת לקשתות עם ברגי 16ממ ואומי ניילוק.
הסיבה לקשת האחורית שמופנית קדימה היא בעיקר כדי להימנע מקורות אורך ארוכות, שיחייבו משהו חזק בהרבה כדי גם לגשר על המרחק, וגם לעמוד בתפקיד ובעומס בלי לקרוס, ואז אני מאבד את היתרון של קורות האלומינים.
במצבו הנוכחי, אני יכול לעמוד על הקונסטרוקציה בלי בעיה.

הגובה נקבע כך שניתן לפתוח צידנית שנמצאת בארגז, בלי בעיה כדי להוציא אנכית בקבוק ליטר וחצי.

ואז, אחרי שהכל מורכב, והוכיח עצמו בטיול ראשון- קיבלתי את זה:
89822

הרשת פורקה כלאחר כבוד, והעריסה הושבה במקומה:
89823

89824

הסידור הזה מאפשר ניצול מירבי של הנפח לדעתי, מה שלא צריך באמצע היום, כל הציוד הקל יחסית, צ'ימידן בגדים ומצעים ומזרונים, נמצא למעלה, ולא צריך לגעת בו כדי להגיע למשהו.
בחלק האחורי, הצילייה+מוטות זמינים לעצירה.

ובארגז עצמו, מה שנמצא זמין לשליפה בלי להרים משהו מעליו.

המשוטט
28-07-14, 07:07
אני משתמש בקשת של טל והדס או ש"ע

משמש לשולחנות ספסלים וציוד שינה

רצוי להשתמש בעריסה

זיף העריסה שקישרת אליה לא נראית לי עמידה במיוחד
sent from TIZ EL NABI
לקח לך קצת זמן ......[emoji6]

ספרדי
28-07-14, 08:00
פיניש אחרון?
מאיפה קנית את זה?

ד ו ר ו ן
28-07-14, 08:23
לקח לך קצת זמן ......[emoji6]

אצלך זה על הרשתות, הפתרון הכי פשוט, אבל פחות התאים לי.
רציתי משהו אחר, נמוך יותר ופחות בולט מעל קו הגג.
יש הבדל גדול ומורגש בהתנגדות רוח בין המקרים.

Slowly..

ד ו ר ו ן
28-07-14, 08:24
מאיפה קנית את זה?

eBay

Slowly..

shmil
28-07-14, 09:35
ענק.
כזה עוד לא ראיתי.. :D

ishc
28-07-14, 12:30
יפה מאוד

ספרדי
28-07-14, 14:31
eBay

Slowly..
אפשר לקבל לינק?

ד ו ר ו ן
14-08-14, 22:25
אפשר לקבל לינק?

http://m.ebay.com/itm?itemId=400456874628

ד ו ר ו ן
12-04-15, 22:35
דוח שימוש:
אחרי כמה טיולים וסידור מחדש של הקשתות (הקשת האחורית עברה באמת אחורה), הרה-ארגון של הארגז עם הפרדה מפלסית שיפר משמעותית את הנגישות לציוד בלי לפרוק חצי ארגז בכל פעם.
כנ"ל לגבי ההעמסה אחרי חניון.
אין כמעט תלות בסדר שהדברים מוכנסים לארגז, כי יש מעט מאד דברים שיש עליהם משהו אחר.

בצילום, מועמס ל-4 ימים בשטח, יש בארגז רק מתחת ולצד הבמה (בחללי הכנפיים) מקרר 45ל', ארגז בישול של רכס, 4 כיסאות, בלון גז, פטיש 5, תיק חלפים, קומפרסור, 3 מגשים גדולים, משטח חיתוך גדול, וגזיה ספייר.
בחלק הקדמי של הארגז, 2 מיכלי מים (30+20), ארגז כלים גדול, 2 צידניות 40ל' כ"א, פוייקה, ערכת תאורה, אוהל 6, הייליפט, שק בולי עץ למדורה, רשת מנגל, גלון שמן מנוע, גלון נוזל קירור, גלון שמן גיר, וליטר דקסטרון.
שולחן מתקפל, ומזרון שטוח נוסף.
כמעט כל הדברים נגישים בהרמה של הברזנט, בלי לפרוק את משהו אחר.

על הגגון למעלה יש את ציוד הלינה, שלא צריך במהלך היום וקל יחסית, כדי לא להעלות את מרכז הכובד: 2 צ'ימידנים של ביגוד משפחתי, מצעים ושמיכות, 3 מזרונים מגולגלים, צילייה 6X4 עם 6 מוטות מתקפלים.

בקיצור, ערימות של ציוד, ומעט מאד מאמץ לשלוף משהו.
היה שווה.

97529

opl
12-04-15, 22:42
יפה!. הפנס עבודה צריך לעבור שינוי מקום או שזה בכוונה שם?

ד ו ר ו ן
12-04-15, 22:52
היה שם לפני הגגון, מכוון באלכסון הצידה ונותן תאורה חזקה לצידיי הרכב ואחורה.
כשהגגון+הארגז עמוסים, אני לא רואה אחורה, אלא במראות צד, ושם יש תאורה טובה מאד מהזרקורים האלו.

יש לי מחשבה להעביר אותם או להוסיף על הקשת האחורית, לא בטוח שבמבחן היעילות זה שווה.

ד ו ר ו ן
06-09-15, 01:27
עדכונים:
במסגרת השפצורים הבלתי נגמרים, הותקנה משאבת מים בסגנון flowjet, (זהה חיצונית, סוג של מוצר מדבקה סיני).
101231
המשאבה הותקנה בתוך קופסאת פיקוד של מערכת כיבוי אש שמצאתי.
101232
הרעיון מאחורי המשאבה הוא הרצון לשמר את הארגז פונקציונלי ככל האפשר להעמסת ציוד, ובגלל זה המשאבה מותקנת מתחת לארגז.
הקופסא שומרת על המשאבה והחשמל מחוץ לטווח התזות בנסיעה חורפית, הגנה מכנית מרסס אבנים, ולא תופסת מקום בארגז.

העסק נשלט ע״י מפסק, כדי שביום-יום ובטיול, לא תופעל המשאבה בטעות בגלל ברז שהשתחרר וכל המים יאבדו, או ירטיבו ציוד.

101233

כלל החיווט מוגן ע״י שרוולים, ושרינק על החיבורים.
ככה זה נראה מותקן מתחת לרכב, לפני חיבור צינורות המים:
101234

כדי להפעיל מפעילים את המתג דרך בית הגלגל האחורי.

הצנרת עובר מתחת לארגז ועולה למעלה בקצה הארגז:
101237
בארגז הותקן ברז כדורי, שגם הוא משמש כאבטחה נגד זליגות מים- במקרה של דליפה מהצנרת, הפרשוסטאט ימשיך לדחוף מים, והברז מונע את זה כשהוא סגור:
101235

הזנת המים למשאבה מבוצעת מג׳ריקן 30 ליטר שממוקם בארגז צמוד לדופן, וממנו יוצאת צינורית קצרה יחסית למשאבה.

כלל הצנרת היא צינור מקלחת משוריין עם מחברים סטנדרטיים.

במסגרת העבודה על המשאבה, שודרגו אפשרויות חיבורי החשמל מאחור, כשהמקרר קיבל שקע אנדרסן בשבילו, במקום שקע המצית שהיה נתון לבעיות מגעים בנסיעה בשטח.

בנוסף לשקע למקרר, נוספו 2 שקעי מצית מוגני מים עבור גרילנדה, טלפוניה או כל מה שמתחבר לשקע כזה:
101236

השלב הבא, השלמת בניית קונסטרוקציה חדשה מאלומיניום, במסגרת דיאטת המשקל המתוכננת, בניית בית המקרר הסתיימה, והחלק השני בדרך, ההבדל במשקל בולט מאד:
101238
101239

גלעד .ג.
06-09-15, 01:49
יפה דורון, מתוכנן מיכל מים מתחת להיילקס בעתיד?

Sent from my iPhone using Tapatalk

ד ו ר ו ן
06-09-15, 08:54
יפה דורון, מתוכנן מיכל מים מתחת להיילקס בעתיד?
יש מקום בנפח ראוי רק אם מייצרים מיכל צורני, שיעלה הרבה מאד.
שאר האופציות מחייבות הוצאת הגלגל ספייר מתחת לרכב, אל הארגז (לא מקדם את פינוי המקום), או מתקן גלגל על הפגוש האחורי, שגם לא מתאים לי.

הכיוון הוא מיכל שטוח בארגז עצמו.

ishc
06-09-15, 10:53
איזה מכל יש לך היום? אשמח לקפוץ לראות את ההתקנה במציאות אם אפשר

ד ו ר ו ן
06-09-15, 15:23
ג׳ריקן 30 ליטר סטנדרטי שמוכרים בחנויות ציוד חקלאי, עם הברגה מובנית בתחתית המיכל.

אני מחפש מיכל גדול יותר (50-60ליטר), ועד אז, נוסע עם 2 ג׳ריקנים ומעביר מים מאחד לשני כשצריך.

ד ו ר ו ן
14-09-15, 22:55
המשך תהליך הדיאטה והדיגום:
בניית מבנה לאחסון במקביל לכלוב מקרר, גם הוא מאלומיניום, עם ניטים וחיזוקי פלטות.
כלל החומרים, למעט הניטים מהג'נקיה של המושבים באזור, אחרי כמה וכמה גיחות לאיסוף חומרי גלם..

נהייתי מוכר בקרב האלטזאכנים וסוחרי המתכות שבאים לנבור בערימה.

שדרגתי את המבנה המקורי של החלק השני (המשלים למקרר) ממפלס אחד לשני מפלסים, עם מקום לארגז תנובה נמוך, לציוד בישול שלא נכנס בארגז, ואוכל יבש בשליפה.

ממבנה ברזל ועץ של מפלס אחד, שמבוגר מרים עם מעט מאמץ, התקבל מבנה בין 2 קומות שילד בן 5 יכול להרים לבדו.
101471

המבנה בנוי מקורות אלומיניום של מסגרות חלונות, והמשטח מלוחות צד של מחסן שמישהו זרק.
התקבלו משטחים קשיחים, וקלים מאד.
החיבור לקורות בעזרת מפזרי לחץ וניטים.

זה חומר המקור:
101472

וככה זה נראה לאחר השילוב כמשטח:
101473

הקשיחות של המבנה מבוססת על האלכסונים והפלטות בפינות בלבד, והיה חשוב מאד לקבע כמו שצריך עם ניטים בפיזור שמקבע נכון גם לקורה, וגם את המשטח בווקטור של העומס.
101474
101475

ברגע ששני החלקים מעוגנים לדפנות, ואחד לשני עם האבזם, העסק לא זז, והתושבות מקבעות את המבנה חזק מאד.

במפלס התחתון מאוחסן הארגז מטבח, וכדי לקבע אותו שלא יטייל לרוחב התא, קיבעתי מסילה בחלק העליון, שמובילה את הארגז פנימה למיקום בצד שמאל, גם היא מחתיכת מסגרת חלון..
101476

שני חלקי המבנה מחוברים עם אבזם:
101477

לבסוף, תאורה קטנה מעל למקרר:
101478

עם סידור משאבת המים, סידור החשמל בארגז מחדש, והקונסטרוקציה, הארגז מגיע לרמות נוחות תפעול גבוהות מאד.
יש הכל זמין בלי לפרק כלום:
צמוד לקבינה יש חשמל 12V זמין לאביזרים שונים, פותחים את דלת הארגז ויש נגישות למקרר, מטבח, גז, קומפרסור, חלפים, שולחן (אלומיניום גם הוא.. על גג הקונסטרוקציה), מים בלחץ, 4 כיסאות בשליפה מתא הצד שנוצר בין המקרר והכנף, צילייה ומוטות בגגון מעל, תאורה קטנה למקרר, תאורה חזקה לאחורי וצידי הרכב, ציוד חילוץ ופטיש 5 בחלל השמאלי בין הקונסטרוקציה והכנף השנייה, 2 ערכות גרילנדות לד (נייטורצ'+נוספת), וכמובן פותחן לבירה בפינה של הפגוש.

זה עוד לפני שמתחילים להגיע לציוד בחלק הקדמי של הארגז, זה שלא מצריך יכולת שליפה מהירה:
הייליפט, ארגז כלים מלא, ציוד חילוץ, מיכל מים 30 ליטר+מיכל נוסף 20 ל', צידנית 50ל' נוספת, מקום לעצים, גלון שמן מנוע, גלון נוזל קירור, גלון שמן גיר, נוזל בלמים, שמן הגה, תיק צעצועים של הילדים, אוהל 6 צמוד לקבינה ובטח עוד משהו ששכחתי.

והשורה התחתונה, הדיגום פריק בכמה דקות, ויש ארגז טנדר רגיל אם רוצים.

יאללה, מתי סוכות?

opl
15-09-15, 10:21
כנראה פספסתי, כשאתה מבשל, שוטף כלים וכו - איפה זה קורה?

ד ו ר ו ן
15-09-15, 10:27
בישול בצד, על הכירה מהארגז בישול של רכס.
ממקמים את הכירה על הרצפה או שולחן, או בהמשך לדלת ארגז, איך שנוח באותו הרגע, אבל לא על דלת הארגז.

כלים לייבוש על דלת הארגז או השולחן.

יונתןמצפה
15-09-15, 11:59
כלים לייבוש על דלת הארגז או השולחן.

דורון, תתקדם.
אחד השיפורים הכי משמעותיים שהיו לי עד היום בכל מה שקשור לדיגום ואבזור הרכב זה האביזרים האלו.
לא יודע איך הסתדרתי לפני זה...

http://www.naamanp.co.il/Media/Uploads/11124020(1).JPG

http://i00.i.aliimg.com/photo/v5/897806128/plastic_cutlery_drainer.jpg

אמיר ב.א
15-09-15, 12:23
דורון - סחטיין על ההשקעה והרעיונות - במיוחד אהבתי את העבודה עם חומרים ממוחזרים ,
משהו שגם אצלי הפך מנהג די קבוע.

מניסיון - דבר אחד מאוד מציק לי גם בטנדר שלי בעניין של נסיעה עם כיסוי ברזנט :

מה עושים אם צריך להשאיר את הרכב בדרום ולטייל קצת ברגל כשברכב עמוס מאחור?

מה עושים אם יש טיול אחרי טיול והרכב חונה ליד הבית עמוס מאחור - והחנייה פתוחה לרחוב ?

הברזנט לא ממש מרתיע גנבים / בדואים / סתם ילדים שמעניין אותם מה יש לי בטנדר מאחורה ?

ד ו ר ו ן
15-09-15, 13:43
אמיר,
תודה.

אכן בעיה.
בשטח, אנחנו יוצאים לגיחה רגלית קצרה או על קשר עין לרכב, או שיש פדלאה שנשאר ליד הרכבים.

בשטח, אני לא רואה הבדל בין רכב סגור עמוס ורכב פתוח מבחינת גנבים- אם יש משהו מעניין, הם ישברו חלון.

בעיר, לא יצא לי להחנות רכב עמוס ללילה, אבל בישובים כפריים כן, ועד היום לא נגעו, אולי כי הניחו שאם זה ברזנט, לא יכול להיות משהו יקר באמת מתחת?

הרכב שלי חונה בחצר, ואמנם יש שער אבל לא ממש מונע ממישהו להכנס רגלית.

במקרה של נסיעה אחרי נסיעה, אני משאיר עמוס.

ד ו ר ו ן
15-09-15, 13:49
דורון, תתקדם.
אחד השיפורים הכי משמעותיים שהיו לי עד היום בכל מה שקשור לדיגום ואבזור הרכב זה האביזרים האלו.
לא יודע איך הסתדרתי לפני זה...
g[/IMG]
חשבתי על זה, ואיכשהו עוד לא יישמתי.
ברשימה.

ד ו ר ו ן
15-09-15, 14:50
גימור לחשמל- הגנה פיזית לכבלים, שלא יפגעו/יתלשו בגלל ציוד בארגז:

101525

101526

ד ו ר ו ן
03-10-15, 22:35
עדכון לסוגיית המשאבת מים:
בעקבות המלצות ותובנות כאן, שמשאבות חזקות גורמות לבזבוז מים מהיר, הזמנתי משאבה עם ספיקה של 4ל'\דקה.

הסיני הדפקט אישר ששלח משאבה של 5ל'\דקה, אמרתי ניחא.

הגיעה משאבה של 6ל'\דקה..

ניסוי כלים ראשון עכשיו בשטח, והדבר הזה חזק מידי.
חזק ברמה של הסתלבטות של "הבאת גרניק לשטח?"

חזק ברמה שמעיף לילדים צעצועים מהיד כשהם רוצים לנקות אותם מקצת בוץ..

צריך לחשוב על רעיון להגביל את יכולת הלחיצה על השפריצר.

הבעיה האמיתית היא שהמים נגמרים מאד מהר עם הדבר הזה.
יצאתי עם כמעט פי-2 מים, שנגמרו בחצי הזמן.

erezgur
03-10-15, 22:59
ואם תשלב קטע אחד של צינור דקיק שלא מאפשר מעבר כמות גדולה של מיים בזמן נתון? למשל צינור של טפטפות אדנית ...

Gilad
03-10-15, 23:17
ברז כדורי על הקוו שסגור חלקית?

ד ו ר ו ן
03-10-15, 23:18
השאלה אם זה לא יגרום למשאבה לעבוד בעומס מול ההתנגדות של הצינור?

חשבתי בכיוון של להגביל את הלחיצה על השפריצר בצורה מכנית, ואז אם חייבים לחץ חזק, להוציא את החתיכה שמגבילה את הלחיצה.

ד ו ר ו ן
03-10-15, 23:19
ברז כדורי על הקוו שסגור חלקית?

יש ברז כדורי על הקו, לא ממש השפיע בלי לסגור כמעט לגמרי.

avikkllk
04-10-15, 10:51
עבודה באמת מושקעת ואיכותית

shmulikbg
04-10-15, 22:28
ברז שמחלק לשני צדדים, אחד על חשבון השני. קו אחד ממנו שלח חזרה כעודפים למיכל.

amit1
04-10-15, 23:00
תכל'ס, כל המשאבות האלו זה קשקוש אחד גדול ביישום בו זרימה בגרוויטציה אפשרית. KIS.

אלון_ק
04-10-15, 23:15
למשאבה יש גרף ספיקה לזרם חשמלי, או גרף מקביל לזה. תמצא אותו, תגביל את הזרם לפי הגרף, ניצחת.

אלון_ק
04-10-15, 23:15
פוטנציומטר יפתור את הצורך במציאת הגרף.

ד ו ר ו ן
05-10-15, 00:57
למשאבה יש גרף ספיקה לזרם חשמלי, או גרף מקביל לזה. תמצא אותו, תגביל את הזרם לפי הגרף, ניצחת.
בשיחה עם חברה יום הוא העלה בדיוק את האפשרות הזו.
המשמעות היא נגד על הקו?

ד ו ר ו ן
05-10-15, 01:01
תכל'ס, כל המשאבות האלו זה קשקוש אחד גדול ביישום בו זרימה בגרוויטציה אפשרית. KIS.
תודה על התובנה המנוסחת בבהירות ורהיטות אופיינית.
רק לתזכורת, כי בטח שמת לב ולא זכרת, מתישהו בנבכי השרשור היה מתקן מבוסס גרוויטציה, וזה השדרוג.
בבקשה לא להמשיך את הדיון לגבי הגרוויטציה או נחיצות/יעילות משאבות בשרשור הזה.

rob
05-10-15, 07:08
אצלי ברכב הקודם הייתה אותה הבעיה, אבל בגלל שמיכל המים ישב מתחת לרכב הייתי חייב להשתמש במשאבה.
בשביל לפתור את הבעיה הוספתי פיצול T מהמיכל ומשאבה של שפריצרים עם כפתור טוגל.
רוב השימוש היה עם המשאבה הקטנה ורק במקלחות או שטיפת כלים עקשנים היינו משתמשים במשאבה הגדולה.

amit1
05-10-15, 08:55
אני כבר עברתי את התהליך האבולוציוני של זרימה בגרוויטציה מעבר ל Flowjet וחזרה לגרבוויטציה מהטעם הפשוט שמדובר בתחכום יתר שגורם גם לביזבוז מיים מטורף וגם מוסיף מערכת נוספת שמחייבת תחזוקה. כיום ה Flowjet מאוחסנת במחסן ומחכה לקרוואן או למיכל הצורני שאולי יבנה מתישהו מתחת לדיסקו.
ממה שאני זוכר ברגע שאתה מקטין את הספיקה הפרשרסטאט מתחיל לזפזפ ולכן מתחת לספיקה מסוימת אתה חייב מעקף. בנוסף ישנן נקודות תורפה בנקודות חיבור הצנרת לכניסה/יציאה . המחברים נוטים להישבר ולכן מומלץ לקבע את הצנרת ביחס למשאבה. בנוסף, לפני פתח כניסת המיים למשאבה חובה להתקין פילטר גס כדי למנוע נזק לדיאפרגמה.

ד ו ר ו ן
05-10-15, 09:43
קודם כל הנחיות ההתקנה הן לא לקבע את הצינורות ביחס למשאבה בדיוק כדי למנוע שברים במחברים.
המשאבה מייצרת הרבה ויברציות בעבודה, ובלי דרגת חופש וגמישות לצנרת זה מתכון לשברים.

עד כאן התייחסות עניינית למי שיקרא את ההנחייה הלא נכונה שכתבת.

זה מה שאני רוצה כעת, זה מה שיש, ואין טעם לפתוח דיון על היתרונות והחסרונות-היינו שם, דנו בנושא, וזאת התצורה שאני רוצה כעת.

ומעכשיו, אני מבקש שלא תגיב כאן בנושא כן/לא משאבה.
תכבד את זה.

אם אתה רוצה להמשיך דיון בנושא, תפתח דיון בשרשור אחר בבקשה, לא כאן.

אלון_ק
05-10-15, 10:37
בשיחה עם חברה יום הוא העלה בדיוק את האפשרות הזו.
המשמעות היא נגד על הקו?
כן. כשאמרתי פוטנציומטר התכוונתי לנגד משתנה, כך תוכל לשחק איתו בניסוי וטעיה.
יתרון נוסף הוא שאם תרצה יום אחד לשנות ספיקה זה רק לסובב כפתור, והיתרון הכי טוב זה שיש כאלו במגוון עצום.

ד ו ר ו ן
05-10-15, 10:47
תודה.
יש לך קישור למשהו כזה שאפשר להתקין חיצונית ברכב?

בינתיים זה נשמע לי פחות בלגן מלפתוח את הצנרת למפצלים ומשאבה קטנה נוספת.

shachar
05-10-15, 11:00
חפש נגד של אוורור רכב הוא יעמוד בהספק

Sent from my SM-T700 using Tapatalk

eliv1
05-10-15, 12:14
אתה מתכוון לחבר נגד בטור? או שלמשאבה יש ווסת מהירות? במידה וחיבור טורי שים לב שהנגד יפזר הרבה הספק וצריך לבחור אחד בהתאם. כנה הספק צורכת המשאבה?

ד ו ר ו ן
05-10-15, 12:22
אתה מתכוון לחבר נגד בטור? או שלמשאבה יש ווסת מהירות? במידה וחיבור טורי שים לב שהנגד יפזר הרבה הספק וצריך לבחור אחד בהתאם.

את רוב השאלות האלו אני אפילו לא יודע לשאול..
ובשביל התשובות האלו אתה גר מספיק קרוב..

למשאבה אין ווסת, היא עובדת לפי דרישה, פותחים ברז-מתחיל לעבוד.

Asaf-a
05-10-15, 13:05
למומחי המשאבות שכאן.... מתלבש על השרשור ...
האם במיכל שטוח שיותקן בתחתית הרכב כגון גובה 25 סמ רוחב 100 אורך 40 משאבה אמורה לתפקד תקין? או כבר בירידת מפלס גובה לשליש תהיה בעיה? המלצות לאופן חיבור משאבה למיכל כזה?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

zerez
05-10-15, 13:34
לגבי לחץ - אם המשאבה היא מה שנקרא משאבת יאכטה, כזאת שמשתמשים היאכטות וקרוואנים, אז ברז פשוט יעשה את העבודה בלי נזק למשאבה.
צריך צנרת גמישה שתספוג את הלחץ והווסת יפעיל את המשאבה בפולסים (מה שנקרא PWM ) ובזה נגמר הסיפור.
ככה זה עובד בקרוואנים ויאכטות.

zerez
05-10-15, 13:36
האם במיכל שטוח שיותקן בתחתית הרכב כגון גובה 25 סמ רוחב 100 אורך 40 משאבה אמורה לתפקד תקין? או כבר בירידת מפלס גובה לשליש תהיה בעיה? המלצות לאופן חיבור משאבה למיכל כזה?

תלוי במשאבה, אבל שום משאבה לא תשאב ברגע שגובה המים ירד מתחת לצינור השאיבה.
אתה צריך למקם את המשאבה יותר נמוך מהמיכל, כמה מתחת תלוי במבנה של המשאבה.

ד ו ר ו ן
05-10-15, 14:30

המיכל המותקן כרגע ברכב הוא מיכל שטוח במידות 15*45*85, עם מחיצות פנימיות (עדכון וצילומים להתקנה בהמשך) די דומה למידות שתיארת.
אין בעיית שאיבה כל עוד יש מים מעל נק' הניקוז מהמיכל.

הבעיה היא אחרת, כאשר מפלס המים נמוך, כ-1-2 ס"מ, ועדיין יש במיכל 5-8 ליטרים, אבל הרכב לא עומד מפולס או בנטייה הפוכה לנקודת השאיבה.
במצב הזה, המים לא מגיעים פיזית למשאבה.

עכשיו, בטיול סוכות נתקלתי בזה, יחסית פשוט לפתרון ע"י תכנון זווית עמידת הרכב.

- - - Updated - - -

לגבי לחץ - אם המשאבה היא מה שנקרא משאבת יאכטה, כזאת שמשתמשים היאכטות וקרוואנים, אז ברז פשוט יעשה את העבודה בלי נזק למשאבה.
צריך צנרת גמישה שתספוג את הלחץ והווסת יפעיל את המשאבה בפולסים (מה שנקרא PWM ) ובזה נגמר הסיפור.
ככה זה עובד בקרוואנים ויאכטות.
כן, המשאבה היא מה שמותקן ביאכטות וקרוואנים.
ברז על הקו כבר יש, הצנרת משוריינת אבל גמישה.
ננסה את זה לפני שנלך על פתרונות אחרים.

רק להבהרה- הברז בין המשאבה נקודת היציאה (שפריצר)?

תודה.

zerez
05-10-15, 14:44
הברז בקצה הצינור, כן.
אני לא יודע מה הגמישות של צנרת משוריינת, ככל שהצנרת יותר ארוכה וגמישה היא יכול "לספוג" יותר לחץ כאשר המשאבה עובדת ולשחרר אותו כשהמשאבה לא עובדת.
יש כאלה שמוסיפים שסתום אל חוזר ביציאה מהמשאבה נוסף על זה שאמור להיות במשאבה.

JustDoB
05-10-15, 16:20
תודה.
יש לך קישור למשהו כזה שאפשר להתקין חיצונית ברכב?

בינתיים זה נשמע לי פחות בלגן מלפתוח את הצנרת למפצלים ומשאבה קטנה נוספת.

+1
אם יש למישהו פשוט קישור למתחילים זה יהיה פגז.

[emoji41]

opl
05-10-15, 16:31
למה להסתבך אם משאבה עולה 60 שקל?
http://www.ebay.com/itm/DC-30W-0142-Motor-High-Pressure-Diaphragm-Water-Self-Priming-Pump-3L-Min-12V-/391135613571?hash=item5b117fd283&vxp=mtr

בכוונה שמתי קישור ל3L. ככה כנראה ישלחו לך 4 :-)

אני אישית מייצר לחץ עם קומפרסור.

zivo
05-10-15, 16:35
לא פשוט נגד משתנה להספקים האלו, ובכלל לא בטוח כמה זמן הוא ישרוד.
ובכלל, לשים נגד בטור, זה סתם מקור לצרות.
מקווה שאתה יכול לעמוד בסכום הזה -
https://www.dx.com/s/12v+DC+motor+speed
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050430.m570.l1313.TR0.TRC0.H0. X12v+DC+motor+speed.TRS0&_nkw=12v+DC+motor+speed&_sacat=0

opl
05-10-15, 16:39
אני רצת אקשה... מה אתה עושה במקרה והמשאבה מתקלקלת? איך אתה מוציא מים? בכל זאת מדובר במוצר סיני...

ד ו ר ו ן
05-10-15, 17:19
נראה לי שנמצא הפתרון.

משחק עם הברז הכדורי על הקו מאפשר הורדה משמעותית של הספיקה בלי שהמשאבה מייצרת קולות מצוקה.

פתיחה של הברז לרבע מהלך מאפשר זרם מים יעיל בלי אפקט הגרניק.

ד ו ר ו ן
05-10-15, 17:21
אני רצת אקשה... מה אתה עושה במקרה והמשאבה מתקלקלת? איך אתה מוציא מים? בכל זאת מדובר במוצר סיני...
כל הברגות לאורך הקו זהות.
פשוט מחבר את החלק האחרון עם השפריצר ישירות ליציאה של המיכל, ומקבל מים בלחץ אטמוספרי.

חנן-ג'יפולוג
05-10-15, 19:52
ברז שמחלק לשני צדדים, אחד על חשבון השני. קו אחד ממנו שלח חזרה כעודפים למיכל.
יש מצב שפספסת את זה?
זה נראה כמו סידור טוב, שלא מייצר למשאבה התנגדות.
אני לא בטוח שצריך ברז כנ"ל, שאולי קשה לאיתור. לדעתי תספיק עוד יציאה מT על הקו שתלך דרך ברז חזרה למיכל או לצינור שנכנס למשאבה.

אם זו משאבה אוטומטית, זה כנראה לא מתאים, כי זה יגרום לה לפעול קבוע, אלא אם יש דרך לצאת חזרה בין ברז ההפעלה ליציאה.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk

ד ו ר ו ן
05-10-15, 21:39
חנן,
ראיתי, תודה.
זו משאבה עם פרשוסטאט, ברגע שיש מפל לחץ בין כניסה ליציאה, היא עובדת.
אם יהיה קו חזרה למיכל, המשאבה תעבוד ללא הפסקה.

ניסיתי את הרעיון שהציעו כאן להשתמש בברז על הקו יציאה, ברז שכבר קיים אצלי- וזה עובד.
מה שהטריד אותי זה האם המשאבה תסבול מזה, והגיונית אין סיבה שזה לא יעבוד, בסוף, בקרוואן או יאכטה, אתה לא פותח את הברז תמיד על הלחץ הכי גבוה.

102026

zerez
05-10-15, 22:12
במשאבות הטובות זה עובד מצויין אין לי נסיון עם הסיניות, יש לי אחת כזאת שעדיין לא הספקתי להרכיב.
אבל זאת משאבה מספיק זולה כדי להחזיק עוד אחת באוטו למקרה של תקלה.

amit1
05-10-15, 23:05
קודם כל הנחיות ההתקנה הן לא לקבע את הצינורות ביחס למשאבה בדיוק כדי למנוע שברים במחברים.
המשאבה מייצרת הרבה ויברציות בעבודה, ובלי דרגת חופש וגמישות לצנרת זה מתכון לשברים.

עד כאן התייחסות עניינית למי שיקרא את ההנחייה הלא נכונה שכתבת.

זה מה שאני רוצה כעת, זה מה שיש, ואין טעם לפתוח דיון על היתרונות והחסרונות-היינו שם, דנו בנושא, וזאת התצורה שאני רוצה כעת.

ומעכשיו, אני מבקש שלא תגיב כאן בנושא כן/לא משאבה.
תכבד את זה.

אם אתה רוצה להמשיך דיון בנושא, תפתח דיון בשרשור אחר בבקשה, לא כאן.
הקיבוע הוא כזה שמצד אחד מאפשר דרגת חופש לרעידות של המשאבה שמותקנת על רפידות גומי ומצד שני מונע מצב בו משיכה אגרסיבית של הצינור תשבור את היציאה. מעבר לכך, אם סוגיית הספיקה קריטית מבחינתך, מציע לך להתייעץ עם גוזמן משאבות בפ"ת שמבינים במשאבות דיאפרגמה מהסוג הנדון. בהערת אגב ומבלי לפגוע בחשיבות ועומק הדיון, אם אני הייתי מטייל עם טנדר, בלי להסס הייתי מצטייד בלפחות 200 ליטר מים ופותח מקלחת שדה בכל חניה...:) מה שעובד מצוין עם ספיקה של 6/ל/ד.

אלון_ק
05-10-15, 23:47
תלוי במשאבה, אבל שום משאבה לא תשאב ברגע שגובה המים ירד מתחת לצינור השאיבה.
אתה צריך למקם את המשאבה יותר נמוך מהמיכל, כמה מתחת תלוי במבנה של המשאבה.
לא תמיד נכון, ובבחירת משאבה חשוב לשים על זה דגש. משאבות שיכולות לעשות Self Priming ניתן לשים הרבה מעל המיכל. לסדרת LF של Flojet לדוגמא, שזה המשאבות הקטנות שלהם, יש יכולת למשוך עד 76 ס"מ מעל המיכל לפי היצרן.

אם ממקמים את המשאבה מתחת למיכל - זה חובה רק אם למשאבה אין Self priming - ורוצים לדעת לאיזה גובה היא יכולה לדחוף מים, תסתכל על נתון הלחץ בו היא עובדת. משאבה מאותה סדרת LF ממקודם עובדת בלחץ נומינאלי של 1.7 באר, לכן מסוגלת לדחוף מים לגובה של כ17 מטר (קצת פחות, אבל למי אכפת).

ד ו ר ו ן
07-10-15, 22:20
עוד אלומיניום..
אם רק היו יודעים מה הגלגול נשמות של מסגרות החלון של האולם ספורט הישן..

102107

102108

גלעד .ג.
08-10-15, 00:33
דורון כבוד!!!!

הרבה יותר מעניין מלקנות מוצר ייעודי...

amit1
08-10-15, 17:10
נראה לי שבטנדר בו מגבלת נפח ההעמסה כמעט ולא קיימת פרקטי יותר לחבר מספר מיכלי פלסטיק בתוך מארז קשיח. מדוע בחרת דווקא בתצורה הזאת ?

ד ו ר ו ן
08-10-15, 19:39
ניצול נפחי טוב יותר.
על המיכל אפשר להעמיס, על ג׳ריקנים לא (גובה ויציבות).

amit1
09-10-15, 09:34
מומלץ להתקין מיגון על הפתחים.
בדר"כ במיכלים בתצורה דומה הפתחים ממוקמים בתוך מגרעת.

ד ו ר ו ן
09-10-15, 10:21
מומלץ להתקין מיגון על הפתחים.
בדר"כ במיכלים בתצורה דומה הפתחים ממוקמים בתוך מגרעת.
כמובן..

102226102227

shachar
09-10-15, 10:52
ממה עשוי המיכל עצמו?

ד ו ר ו ן
09-10-15, 11:26
פוליאתילן מולחם.
57 ליטר~.
מיכל משומש מחבר באתר.

החומר עצמו די גמיש, ומחייב מסגרת תומכת להגנה מחפצים בצדדים/מעל.

הכוכב הכחול
11-03-23, 20:02
דורון,
יש עדכונים אחרי 8 שנים?
תמונה של הדיגום הנוכחי?

תודה

ד ו ר ו ן
11-03-23, 20:16
הפלטת עץ העליונה הוחלפה בחלת אלומיניום שנפלה לידי.
הוריד עובי, הוריד משקל והוסיף קשיחות.

תאורת ארגז בחניון לילה:
פנסי האופניים היו נחמדים אבל לא נוחים לטעינה.
הוחלפו בפסי תאורה מופעל חיישן תנועה ואפשרות להדלקה קבועה, נטען USB.
נצמד מגנטית לצד התחתון של הגגון.
כן, זה גגון אלומיניום, אז הודבקה לוחית מתכת כמו של דיבוריות.
ביניים הצלחה.

₪ 10.42 61% Off | LED Ultra דק לילה אור חיישן תנועה אלחוטי USB תחת קבינט אור למטבח ארון חדר שינה ארון מקורה תאורה
https://a.aliexpress.com/_EHDKxyF

כיסוי הברזנט על הגגון הומר בצימיגג ענק.
ברשימה לזמן הקרוב, לשלב שולחן אלומיניום דק בתחתית הגגון ולהחליף גם את חיפוי מיכל המים באותה חלת אלומיניום.

השאר פשוט עובד.
נהנה מכל פעם שיוצא לשטח.
לפני כ-3 שנים הגמל עבר להיות רכב טיולים בלבד. מאז, הזיווד לא מפורק מהרכב ביום-יום, למרות שאפשר.

-->