צפייה בגרסה מלאה : Article: מסלול גולשים: מעלות ומגלשות מעל יריחו
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=3114-%D7%9E%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%9C-%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%A2%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%9E%D7%92%D7%9C%D7%A9%D7%95%D7% AA-%D7%9E%D7%A2%D7%9C-%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%97%D7%95
נשמע מצויין, יש מצב שכרגע נתת לי רעיון לטיול הבא :) תודה
מזכיר תקופות אחרות... אחרי הפנייה שמאלה מטריק אבו ג'ורג לכיוון ייטב, אחרי המחסום בצומת, בצד ימין, גבעה נמוכה עם כמה עצים ומשטחי בטון. שרידים ארכאולוגיים של מחנה אסף/שלח - מחנה הקבע של גדוד 46 בשנות ה90' ולפני כן של גדוד הנדסה 601. התמונה מלפני שנה.
80243
כדאי לשלב במסלול זה ביקור באנדרטת הנ"ד (http://www.zanhanim.org.il/show_item.asp?levelId=30905&itemId=228&itemType=0), יש מיקום מדויק בעמוד ענן ודרך ברורה מהצומת (לא בדיוק איפה שכתוב במפה הלבנה). האסון האווירי הכבד ביותר עד לאסון המסוקים ב97', בשנת 77' התרסק במהלך אימון יסעור עמוס פלוגת צנחנים שלמה. 54 הרוגים.
מוני אורבך
01-10-13, 11:00
אז בגלל זה משטחי הבטון שם...
עכשיו נפל האסימון.
אנחנו עשנו מסלול דומה בחג האחרון.
טיול ליומים, כאשר בראשון עשינו תצפית על יריחו ואז עלינו את מעלה כוכב השחר.
בשני נסענו דרך מסלול הנבאים ציר קרדיולוג, ציר האימה ועוד כמה.
היה מאוד נחמד, הבעיה העקרית היתה החום (במיוחד ביום השני)
עוד חודש (ואולי אפילו פברואר) ויהיה ממש אדאלי.
מסלול עם הרבה נופים ואוויר טוב, מטובל בטוב טעם באתגרי עבירות שמשארים אותך ברמת אדרנלין טובה.
ממליץ.
אחחח זכרונות מהמגלשה מאמצע שנות ה-80... היינו באים לשם הרבה (נסיעה לא קצרה ב-D500 ממחנה תרצה הלא כל כך סמוך) כדי להתקרר קצת, עד שהמקומיים הבני ז....ת מילאו אותה בשברי זכוכיות.
מבחינתם זה היה בידור גדול לראות חייל ישראלי מתגלש בצרחות אימים ויוצא מהמים עם תחת מדמם.
יש עוד הרבה משטחי בטון כאלו בבקעה ובמדבר יהודה, שפונו בהדרגה בשנות ה90 ותחילת שנות ה2000. התירוץ המקובל זה שזה בעקבות הסכמי אוסלו, אבל האמת היא שהצבא פשוט התייעל, סגר יחידות, איחד בסיסים וגופי הכשרה. כל זה בא על חשבון כל החורים שכוחים האל והנוסטלגיה שהם מעוררים... את 49 המעלות בצל (ואין צל...) הזכרון מדחיק. באזור הזה, דרומית לצומת, ישב גדוד תותחנים (עודד נדמה לי) וממש צמוד לייטב - על גדרות הישוב - מחנה "מפואר" ירושת תקופת המרכבות של חטיבה 211 ז"ל. מה זה מחנה מפואר? סככות מעל משטחי הטיפולים! אך, החיים הטובים של המפונקים מגדוד 9 :)
יש עוד הרבה משטחי בטון כאלו בבקעה ובמדבר יהודה, שפונו בהדרגה בשנות ה90 ותחילת שנות ה2000. התירוץ המקובל זה שזה בעקבות הסכמי אוסלו, אבל האמת היא שהצבא פשוט התייעל, סגר יחידות, איחד בסיסים וגופי הכשרה. כל זה בא על חשבון כל החורים שכוחים האל והנוסטלגיה שהם מעוררים... את 49 המעלות בצל (ואין צל...) הזכרון מדחיק. באזור הזה, דרומית לצומת, ישב גדוד תותחנים (עודד נדמה לי) וממש צמוד לייטב - על גדרות הישוב - מחנה "מפואר" ירושת תקופת המרכבות של חטיבה 211 ז"ל. מה זה מחנה מפואר? סככות מעל משטחי הטיפולים! אך, החיים הטובים של המפונקים מגדוד 9 :)
גדוד 9 - עשת ??
גדוד 9 - עשת ??
חיובי :rolleyes:
אחחח זכרונות מהמגלשה מאמצע שנות ה-80... היינו באים לשם הרבה (נסיעה לא קצרה ב-D500 ממחנה תרצה הלא כל כך סמוך) כדי להתקרר קצת, עד שהמקומיים הבני ז....ת מילאו אותה בשברי זכוכיות.
מבחינתם זה היה בידור גדול לראות חייל ישראלי מתגלש בצרחות אימים ויוצא מהמים עם תחת מדמם.
אבא לקח אותי לשם לסיור מור"קים לפני כמה שנים... ( שריונר מ211 כמדומני), הייתי בטוח שהוא צוחק לגבי המגלשה (היה גם כינוי בערבית שאינני זוכר?)... נחמד לשמוע שזה אמיתי...
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk 4
השם של המגלשה עוג'ה, כמו הכפר בצומת עם כביש 90, עוג'ה אל-תחתה, כמו ע'וגה אל-פווקה, ואדי עוג'ה, עין עוג'ה... הכל בסביבה היה עוג'ה :)
אני בעד פתיחת צירים וטיולים באזורים פחות שכיחים - זה היה פרגון.
עכשיו לשלב ההערות -
אם כבר מדובר ברמת עבירות קשה, ניווט בעייתי ומסלול שנשמע כמו תענוג צרוף, למה לא לצ'פר את הצופים הנלהבים בעוד תמונות? התמונות בכתבה נראות כמו נסיעה לאורך הטיילת באשדוד....
שלום לכולם
תודה על התגובות.
הנה תמונות נוספות ששלחה אלי פאביין, אחת ממשתתפות הטיול.
ערן CJ
אני לא מצליח להוריד קובץ TWL
אין קובץ להורדה, אם אפשר לסדר את העניין, תודה:cool:
תודה,כעת ניתן להוריד את הקובץ :)
התמונות שהוספתי בפורום של הכתבה:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=79741
ערן CJ
לערן, שבתי הערב מהטיול שכתבת. אני נוסע בלנדקרוזר ארוך ואיתי נסעו עוד פראדו ולנדקרוזר קצר. אני מבקש להביע את הערכתי והערכת שאר המשתתפים בטיול על תאור הדרך המקצועי והמדוייק, ובעיקר על אזהרות העבירות שהיו במקומן: רק רכב עם הילוך כח ונעילות נהוג בידי נהג ותיק יוכל לטפס את מעלה הנביאים בביטחה. המאמץ שווה, הנוף מרהיב. אני גם מסכים עם המלצתו של נמרוד לסטות מהדרך ולבקר באנדרטת הנ"ד. עקב החשיכה המוקדמת בעונה זו מומלץ לצאת למסלול מכוכב השחר לא יאוחר מ-0900.
עדכון למסלול:
עשינו אותו בשבת 31.1.2015 , מעלה הנביאים קשה וחלק מהדרך נסחפה מהגשמים.
רכבים רחבים מידי לא יוכלו לעבור שם וקיימת סכנה רצינית,
בטיול שלנו ג'יפ סיקס רחב מאוד נתקע בשיפוע צד חריף על פני תהום ונאלצנו להמתין לחילוץ מקצועי כי היינו רובנו עם סמוראי וג'מיני ולא יכולנו לחלצו.
קחו זאת בחשבון וסעו בזהירות:)
https://www.facebook.com/alon.oz.524/posts/789682457773855?pnref=storyתמונות למי שמעוניין מהחילוץ:
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.