PDA

צפייה בגרסה מלאה : בדיקת פראדו במכון בדיקה

oferziv1
05-10-13, 13:02
שלום,

אתמול, עקב חוסר הניסיון שלי ביצעתי בדיקה לטויטה פראדו 2002 במכון בדיקת רכב.

מצורפת התוצאה.

אשמח לכל תגובה,

תודה,

עופר

raanan
05-10-13, 13:30
במבט כללי עפ"י הטופס, נבלה שיש להתרחק.
הבעיה שאם לא רואים בעיניים, קשה לדעת אם זה לא טופס כסת"ח.

לדעתי רצוי שבדיקה תתבצע ע"י מוסך אמין ומקצועי שמתחזק את סוג הג'יפ הנבדק.
באותו מעמד לבקש מהמוסך גם הצעת מחיר כתובה לתיקון הליקויים.

רענן

asypeer
05-10-13, 13:38
רכב שנת 2002 עם 232 אלף ק״מ +מכון בדיקה שמכסת״ח.
קח את הרכב למישהו שמכיר את הדגם בשביל לקבל חוו״ד אמיתית. גם רכב 2012 היה מקבל את רוב הרג׳קטים שקיבלת.
זה לאו דווקא מעיד על הזנחה פושעת, הרכב לא צעיר.
וכמובן שאת רוב הדברים החשובים ניתן לסדר (נזילות למיניהן) ולקזז מהמחיר בקניה.

לפחות אין שאסי ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free (http://tapatalk.com/m?id=1)

oferziv1
05-10-13, 14:16
כאשר מדברים על מוסך אמין ומקצועי מדברים על מוסך מורשה? האם הם מבצעים בדיקות לרכבים?

asypeer
05-10-13, 14:17
לא מורשה, אני לא מכיר את קהילת הלנד קרוזרים. אבל אני חושב שבפורום שלהם יענו לך.

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free (http://tapatalk.com/m?id=1)

tooshey
05-10-13, 14:19
בלה בלה בלה...
קח את טופס הבדיקה ותעשה ממנו טיארה. (אלא אם המוכר מספיק טמבל להתחלק איתך בתיקון הליקויים הרשומים).

בדיקה ראשונית לרכב לפני קניה עושים לבד או בעזרת חבר שמבין.
אם עבר את הבדיקה הראשונית מבחינת ניירת ומבחינה מכנית, הולכים לבדיקה במוסך שמבין בסוג הרכב, רצוי המוסך הקבוע שלך, זה שגם יטפל ברכב בהמשך.

בפעם הבאה שתקבל התקף פילנטרופיה, אתה יכול לשלם למכון בלי לבצע את הבדיקה. התוצאה תהיה זהה אבל תחסוך זמן.
מצד שני יש מספיק מסכנים שישמחו לתרומה של 800 ש"ח...

מה חשבת שיהיו תוצאות הבדיקה של רכב שטח בן 12 עם מעל 200 אלף ק"מ ?

מה שדופק את כל נושא בדיקות הקניה במכונים הוא האחריות שהם נותנים, לכאורה.
קצת בעייתי לתת אחריות על משהו שאתה לא באמת יכול להיות אחראי עליו...
ומכאן נולד הכסת"ח.

לך למקום שנותן לך ממצאים , חומרתם, ועלות תיקון, בלי אחריות.

בברכה,טושי

oferziv1
05-10-13, 14:28
אהלן טושי,

אני מרגיש טון של נזיפה מצידך ואני שמח מאוד על כך, הבנתי שהבדיקה די מיותרת, הלכו 800 שח.

לוקח לתשומת ליבי, אך מפעת חוסר הניסיון שלי בתחום עדיין לא רואה בהמשך איך אני מתמודד עם זה

1. מה עם אין חבר שבדיוק מבין?
2. איזה מוסך הולכים טויוטה? הם עושים בדיקות לרכב?

אשמח לעצות,

עופר

בלה בלה בלה...
קח את טופס הבדיקה ותעשה ממנו טיארה. (אלא אם המוכר מספיק טמבל להתחלק איתך בתיקון הליקויים הרשומים).

אם עבר את הבדיקה הראשונית מבחינת ניירת ומבחינה מכנית, הולכים לבדיקה במוסך שמבין בסוג הרכב, רצוי המוסך הקבוע שלך, זה שגם יטפל ברכב בהמשך.

בפעם הבאה שתקבל התקף פילנטרופיה, אתה יכול לשלם למכון בלי לבצע את הבדיקה. התוצאה תהיה זהה אבל תחסוך זמן.

בברכה,טושי

raanan
05-10-13, 14:37
בלה בלה בלה...

מה שדופק את כל נושא בדיקות הקניה במכונים הוא האחריות שהם נותנים, לכאורה.
קצת בעייתי לתת אחריות על משהו שאתה לא באמת יכול להיות אחראי עליו...
ומכאן נולד הכסת"ח.

לך למקום שנותן לך ממצאים , חומרתם, ועלות תיקון, בלי אחריות.

בברכה,טושי
100+

הבעיה היותר חמורה,
המכונים בכול זאת רוצים ששני הצדדים יצאו מרוצים ותמשיך תנועת מסחר ופראיירים שיבואו לבדיקה אצלם,
אז השיטה שלהם זה שהבוחן בשיחת הסיכום ממעיט בערך הממצאים ונותן תחושה שאין לו ברירה הוא חייב לרשום בשביל הרשמיות ....
כמובן כשבאים לממש האחריות (בדיקה של המכון), הטופס הוא שקובע והדיבורים בעלמא של הבוחן הם עורבא פרח ...

רענן

tooshey
05-10-13, 14:37
למה נזיפה ? אתה עובד אצלי ? מדינה חופשית...
דבר ראשון שב וקרא את הפורום. הרבה זמן, הרבה סבלנות.
תפנים את המידע וכך תלמד.
שאל שאלות ואני בטוח שתקבל שלל תשובות טובות.

המוסך הנבחר לבדיקה תלוי מאד במיקום של הרכב המועמד לקניה. מעטים המוכרים שיטריחו עצמם לבדיקה במקום מרוחק.
יש מספיק מומחים לרכבי שטח בכלל ופראדו בפרט מהצפון עד הדרום.
אם תשאל באופן ספציפי לפי מיקום גיאוגרפי, תקבל המלצות .

בברכה,טושי

oferziv1
05-10-13, 14:46
שלא תבין לא נכון, אני מאוד שמח שכך ענית לי, כשכתבתי נזיפה הכוונה הייתה כמובן חיוביות בלבד.

למה נזיפה ? אתה עובד אצלי ? מדינה חופשית...
דבר ראשון שב וקרא את הפורום. הרבה זמן, הרבה סבלנות.
תפנים את המידע וכך תלמד.
שאל שאלות ואני בטוח שתקבל שלל תשובות טובות.

המוסך הנבחר לבדיקה תלוי מאד במיקום של הרכב המועמד לקניה. מעטים המוכרים שיטריחו עצמם לבדיקה במקום מרוחק.
יש מספיק מומחים לרכבי שטח בכלל ופראדו בפרט מהצפון עד הדרום.
אם תשאל באופן ספציפי לפי מיקום גיאוגרפי, תקבל המלצות .

בברכה,טושי

מוני אורבך
05-10-13, 14:47
אהלן עופר

כמו שכבר אמרו קודמי (וגם רשמתי לך בפרטי) בדיקה לפני קניה היא מאוד בעיתית.
אני מבין את הבעיה שלך (כן כן, אפילו אני לא נולדתי עם נסיון (-:)
הפתרון הוא ... לצבור נסיון!
וכשלונות הם החלק הכי חשוב בצבירת ניסיון.
כדי להיות זקן ומנוסה אתה צריך בהתחלה להיות צעיר וטיפש..

אין לך חבר עם ניסיון, לך לראות הרבה מכוניות, כך לאט לאט תבין מה טוב ומה לא טוב.
נכון ארוך מתיש ומתסכל אבל זו הדרך היחידה.
אפשרות אחרת היא לקנות את הרכב הנ"ל (עם הורדת מחיר בהתאם) ולקוות לטוב.
יהיו תקלות ובעיות, אבל איתם תוכל לצבור ניסיון.
איך אמר לי פעם חבר, החיים קשים, ובסוף מתים.

אתה במצב הרבה יותר טוב ממה שאני הייתי.
כאשר אני קניתי את הרכב שטח הראשון שלי (לאדה ניבה, תיהי נשמתה מבורכת) היא עשתה לי בית ספר!
אחרי שצברתי ניסיון עליה הייתי מוכן לבאות.
אז לא היה אינטרנט ולא היה ניתן להתיעץ או לחפש מידע.
אם לא היתה מכיר משהו שמכיר משהו שמכיר מוסכניק, היית יכול רק לנחש מה קורה.

oliel77
05-10-13, 14:54
עופר, גם אני עשיתי אותה "טעות" לאור חוסר ניסיון לפני שנתיים כשרכשתי את הפראדו שלי (מודל 99, אז עם 296 אלף ק"מ).
טושי כנראה צודק - התוצאות אחד לאחד כמו שלך (ממש copy-paste) למעט הבולמים שאצלי מקוריים (לגביהם גם נרשם ליקוי - שיש להחליף)...

oliel77
05-10-13, 15:51
null
טושי, אנצל את ההזמנה לעופר כדי לבקש המלצה למוסך טוב לפראדו באזור המרכז (אני מבת ים)
תודה

oferziv1
05-10-13, 17:47
לא הבנתי האם הטעות היא ברכישת הפראדו או כשהלכת לבצע קנייה?

עופר, גם אני עשיתי אותה "טעות" לאור חוסר ניסיון לפני שנתיים כשרכשתי את הפראדו שלי (מודל 99, אז עם 296 אלף ק"מ).
טושי כנראה צודק - התוצאות אחד לאחד כמו שלך (ממש copy-paste) למעט הבולמים שאצלי מקוריים (לגביהם גם נרשם ליקוי - שיש להחליף)...

oliel77
05-10-13, 18:54
בדיקת הקנייה כמובן...
נהנה ממנו מאד :-)

tooshey
05-10-13, 19:36
ממליץ לדבר עם יוסי ממוסך "קאר זון " במושב גנות 052-2782270.
מכונאי מצויין והגון, מתמחה ב 4*4.
יתכן שמוכן לבצע בדיקה לפני קניה.

בברכה,טושי

IlanHadar
05-10-13, 20:01
לגבי הבדיקה יש שם דברים מדאיגים, הגה נוזל למשל, הבדיקה כן נותנת כיוון שתחזוקת הרכב הזה ברמה נמוכה ותהיה השקעה. את הרכב הזה הייתי לוקח רק במחיר מאוד אטרקטיבי.

לגבי הערות החברים - נכון שלנו בעלי הניסיון שכל סופש לא מפחדים להוריד ארגז כלים לרכב ולהתחיל לפרק, בדיקה זה מיותר. אבל למי שלא מבין זה נותן כיוון. לא כולם כמו רענן, טושי ומוני - השבוע חילצתי בחור שלא ידע להניע רכב ידני שהלך לו מצבר, חיכה שעתיים לגרר, הנעתי לו הרכב ב10 שניות בירידה, היה בהלם מוחלט, לא ידע איך להודות לי מרוב יאושו.

מי שחושב לקנות רכב 4x4 שיעשה לעצמו טובה שיקח למוסך שימליצו עליו החברים, ישלם פחות מעלות בדיקה ויקבל חוו"ד טובה בהרבה. נכון לא בכתב ובלי שום אחריות, אבל ידע מה מצפה לו.

כחכם לאחר מעשה - את הרכב הנוכחי קניתי על סמך בדיקה שלי בלבד, כאשר הבאתי אותו למוסך נאמר לי שהוא כמו רכב חדש, אכן היו לי שנתיים ללא תקלות, עכשיו קצת משקיע ברכב לאחר כמה טיולים קשים בשנה האחרונה.

ניר_לב
07-10-13, 13:36
היי עפר,

אני שמח לראות שאתה מתקדם בחיפושים שלך. אני מצטרף לאמירות בנוגע לבדיקה לפני קנייה. בדיקה עושים רק בשביל להוריד מחיר, אין שום סיבה אחרת, וגם אותה עושים רק אחרי שאתה מבין שאתה רוצה את הרכב הזה ובדקת אותו באמצעות חבר או מישהו שמבין.

הדבר הכי חשוב שכן הופיע בבדיקה והגדולים ממני בשנים ובחוכמה לעיל טרם התייחסו אליו , הוא ההערה לגבי בדיקת מקוריות הרכב, זה סופר קריטי עפר! בייחוד כשהרכב עבר תאונה בוודאות.
גם אם אתה קונה בסוף את הרכב הזה או כל אחד אחר, כדי שלא תגלה מאוחר מדי שיש לך רכב "מורכב" או שהרכב עבר אבדן להלכה וכד', אתה חייב לעשות את הדברים הבאים בטרם הרכישה:
1. לבדוק עבר ביטוחי של הרכב- יש שתי דרכים לעשות את זה, חוקר פרטי- ייקח לך כמה מאות שקלים. אפשרות שנייה (וזולה הרבה יותר) היא להתקשר לאחת מחברות הביטוח שמבצעות חיתום לפני ביטוח של רכב, ז"א שבודקות את העבר הביטוחי של הרכב לפני שמבטחות אותו, ולבקש מהם לבטח את הרכב, לתת להם את מספר הרכב וכו' ולבקש שיבדקו קודם שהם יכולות לבטח אותו. אם עולה משהו, יש להתרחק (לדעתי).
2. להתאים מספר שלדה ברישיון הרכב למספר השלדה שעל גבי הרכב עצמו. שים לב, לא למספר שבלוחית המתכת שמודבקת למנוע, אלא במספר שמוטבע על גבי שלדת הרכב עצמו (לא יודע איפה זה בדיוק אצלך, אבל החבר'ה בפורום ידעו לומר לך בוודאות). כמו כן, במידה ואפשר לראות, תתאים גם את מספר המנוע לרשום ברישיון.
3. לבדוק ברשם המשכונות שאין משכונים על הרכב- אנא אל תעשה את זה דרך בנק הדואר. אגרת עיון במרשם עולה משהו כמו 20 ש"ח. משום מה דרך בנק הדואר זה מתקרב ל- 90.

אם צריך עזרה במשהו מהדברים שציינתי לעיל אל תהסס לפנות אליי (ניר- 050-8920530), אשמח לסייע.

בהצלחה!
ניר.

חייםז
08-10-13, 22:14
אז מה המסקנה?
אין כל ערך לבדיקה במכון??

tooshey
08-10-13, 22:32
אז מה המסקנה?
אין כל ערך לבדיקה במכון??

יש.
המכון מרוויח כסף.

יש מקרים בהם כדאי להכניס רכב למכון בדיקות לפני קניה.
רכב חדש ויקר יחסית (נגיד בן שנה) עם חשד לתיקון תאונה קשה.
מוכר שמוכן להתחלק איתך בעלות התיקונים שיתגלו בבדיקה.

לא רואה סיבה נוספת להכניס רכב לבדיקה במכון, בטח ובטח רכב שטח בן 10 ומעלה.

בברכה,טושי

חייםז
09-10-13, 00:08
מה לגבי בדיקה במוסך מרכזי?
יהיה לה ערך מוסף?
עושים בכלל בדיקות לפני קניה במוסכי היבואן?
להם לעניות דעתי לא צריך להיות אינטרס, ומאידך אמור להיות להם ציוד דיאגנוסטיקה מתאים.

הרי מה בסך הכל אנחנו רוצים לדעת? שהמנוע והגיר לא ישבקו חיים כעבור שבוע (מנסיון...)

יוני5
09-10-13, 09:32
הרי מה בסך הכל אנחנו רוצים לדעת? שהמנוע והגיר לא ישבקו חיים כעבור שבוע (מנסיון...)

לא מדוייק.
בוא נניח שיש נבלה סרוחה שהחליפו לה, בעשרות אלפי שקלים מנוע וגיר לחדשים. אתה מרוצה?
בוודאי שלא, כיוון שתיקון מערכת היגוי גמורה + חופשים במתלה קדמי + מיסבים בסרן אחורי (יאללה, שיפוץ סרן), דריישפטים - דורשים החלפה וצמיגים ובלמים שהגיע זמנם, והופ, הגעת למחיר הרכב...

אני מקווה שהבהרתי את הנקודה.

ועוד עצה: תקשיבו לטושיי, משקלו של הנסיון שלו בזהב.

בברכה,
יוני5

-->