צפייה בגרסה מלאה : מבקש חוות דעת על צמיג bf goodrich at
בקרוב אני צריך להחליף צמיגים לפראדו, אני יודע ש-bf goodrich at בכללי מומלצים.
רציתי לקבל חוות דעת מאנשים בעלי נסיון עם הדגם במספר נושאים
1. האם הצמיג מרעיש בכביש? (ביחס לAT של חברות אחרות)
2. איך האחיזה קיץ\חורף ?
3. האם הוא עמיד לאורך זמן?
4. איפה ניתן להשיג בזול ומה המחיר?
תודה לכולם! ;)
1- הצמיג לא מרעיש יותר מידי - אני לא שומע אותו (מצד שני אני נוסע עם דיפנדר אז אני חצי חרש ממילא)
2 מעולה.
3 כן.
4.לא ניתן להשיג בזול. המחירים 1000 ומעלה לצמיג פעם אחרונה שביררתי.
אני קניתי בצמיגי רמת - אביב ,
לפני שלוש שנים+ , פסלתי סט שהיה במלאי בגלל גיל ( שכב הרבה זמן על המדף) , הוזמן עבורי סט נוסף ,גם שם היה אחד קצת ישן ואייל ציין את זה על החשבונית מיוזמתו- אייל מבין עניין ולא עושה פרצופים .
הצמיגים האלו לא עובדים אצלי קשה מדי , רוב הק״מ בכביש , הם לא מרעישים , בשטח הם די מהר מתפרקים ומזדקנים לא יפה .
הצמיגים כולם קיבלו מהר מאד סדקים של יובש בסוליה, היום הם ממש נראים יבשים אבל רק בסוליה ולא בדפנות ( הרכב חונה בצל רוב הזמן) , פנצ׳רים לא היו לי , מחזיקים אוויר לא רע.
הסט הבא שלי יהיה ככל הנראה at אחר זול יותר . לא נפלתי...
לשים לב לתאריך הייצור ולהעדיף תמיד צמיגים טריים גם אם צריך להתפשר על פירמה.
צמיג שקט, אחיזה טובה מאוד בכביש. בשטח אחז טוב מה- AT האחרים שהיו לי. אורך חיים נמוך יחסית. החזיקו כ- 30000 ק"מ, בתנאים לא קשים במיוחד. קוביות החלו להתפרק. בזמנו עלה כ- 1000 ₪ לצמיג.
בגודל של הרכב שלי זה היה קרוב יותר ל 1400 לצמיג. לא שווה ביחס תמורה תועלת.
בדקתי את החשבונית ,
הצמיגים נרכשו בסוף מאי 2010 , שכבו על המדף כשנה.
ניר, כל צמיג שהיה לי התחיל להראות בלאי משמעותי בגיל שלוש והיה נבלה בגיל ארבע. זה אורך החיים של צמיג.
צריך לקנות כאמור צמיגים טריים, ולתכנן בכל האקסלים והחישובים החלפה כל שלוש שנים.
מה שכן - צמיגי שטח חזקים - יעבדו את שלוש השנים בלי פאנצ'ר, בלי קריעת דופן, בלי לתקוע אותך. זה מה שהנסיון שלי מראה עם כמה סטים של גודייר וBF.
הבעייה עם רוב צמיגי הAT זה שהם חלשים משמעותית מצמיגי הMT - וכן, זה בראש ובראשונה עניין של שלוש שכבות בדופן. צמיגי הAT הבודדים שהם בחוזק דומה לצמיגי MT כוללים את הBF הנדון. מי שמחפש צמיג ברמה הזאת, צריך לשקול גם צמיגים שמוגדרים MT אבל הם מודרניים ושקטים יותר - גודייר MT/R קבלר החדש, ואת General Grabber SRL (שזה מה שאני נוסע עליו מזה מספר חודשים - לא מספיק זמן כדי לתת חוות דעת, בינתיים הם כמו חדשים).
נמרוד אתה צודק , אלא שאצלי הצמיגים האלו החלו להראות בלאי משמעותי ברגע שדרכו בשטח עוד כשהיו חדשים.
הם החלו להתפורר ונוצרו קרעים עמוקים . סדקי יובש בסוליה הופיעו כבר לפני שנתיים ... לעניות דעתי את סימני היובש כן ניתן לצמצם אם בוחרים צמיג טרי מאד , לפחות ברכב שלא חשוף לשמש .
הצמיג הכי עמיד שהיה לי עד כה היה אליאנס m+s שסירב למות ...*
נמרוד,
הבעיה עם הפראדו היא המידה. 265/70R16 - במידה הזו יש MT רק דאנלופ והנקוק.
הייתי מאוד שמח למצוא צמיג MT איכותי במידה הרלוונטית.
סט צמיגי bf at חדשים וטריים במידה הזו החזיקו מעמד אצלי שנה אחת בלבד ופחות מ 10 K קילומטרים.
אכן, קוביות מתפרקות די מהר, מחיר בסביבות 1 אל"שח ליחידה.
למען ההגינות אציין שהרכב עובד קשה, מאוד קשה.
לי היה נסיון טוב עם ה BF. הצמיג יחידי שהגיע אצלי לגיל "פרישה". כל צמיג אחר שהיה לי גמר עם קרע או פנצר בדופן.
נכון, הצמיג מאבד קוביות ועקב כך קשה לאזן אותו. הוא ניראה רע לאחר שנה, אבל עובדה היא שהוא החזיק עד "הסוף" - עד שהבחור במכון טסטים מחליט שהצמיג יבש מידיי, לא משנה שגם אז הוא יותר אמין מצמיגים אחרים במצב חדש.
חשוב שהצמיג יעמוד בדרישות שלך, לא בטוח שלאחר שהBF נשחק הוא שקט ורך בדומה לצמיג חדש. אבל יחסית הוא מאוד אמין בשטח.
רבין
בקרוב אני צריך להחליף צמיגים לפראדו, אני יודע ש-bf goodrich at בכללי מומלצים.
רציתי לקבל חוות דעת מאנשים בעלי נסיון עם הדגם במספר נושאים
1. האם הצמיג מרעיש בכביש? (ביחס לAT של חברות אחרות)
2. איך האחיזה קיץ\חורף ?
3. האם הוא עמיד לאורך זמן?
4. איפה ניתן להשיג בזול ומה המחיר?
תודה לכולם! ;)
חושב ישיכול לעזור לך במידע ובמחיר צלצל למוטי צמיגי זיתוני ונעים סניף בת ים 0503310331
נמרוד, מנצל את השרשור כדי לשאול דעתך על צמיגי General greber srl לאור הנסיון שצברת אתם?
תודה
מישהו יודע אם הדור החדש כבר משווק בארץ?
http://www.jk-forum.com/wp-content/uploads/2014/10/BFGoodrich-All-Terrain-TA-KO2-Logo.jpg
נמרוד, מנצל את השרשור כדי לשאול דעתך על צמיגי General greber srl לאור הנסיון שצברת אתם?
תודה
מצויינים, אני מרוצה מאד.
קח בחשבון שהם כבדים כנראה יותר מכל צמיג אחר, וקשים לאיזון. אבל הם אוחזים מצויין, ועמידים כמו בטון.
תיקון!!! עכשיו שמתי לב שנמרוד התכוון לצמיג אחר
דבריי הם לצמיג BF שגם כנראה קשים לאיזון
אולם אחרי שנה ו 25K עדיין נראים ומתנהגים מצוין
איזה סוג של BF? לצערי אין במידות שלי גנרל SRL
אני נוסע כחודשיים על סט bf at חדש שהחליף סט דומה בן 4 או 5 (הגיע על האוטו)
השינוי כמובן מורגש ברמת הרעש אבל לא ציפיתי למשהו אחר מול צמיג יבש.
דווקא הסט הקודם הזדקן יפה מאד ואם לא היובש והגיל היה נראה שיש לו עוד 50% בשר למרות שעשה כ100k קמ.
הצמיגיםהחדשים נעימים יחסית על הכביש ובמעט שיצא לי לסוע במדבר עשו עבודה טובה בלי להראות טראומות.
לא מצאתי סט בפחות מ4000 שח והסט שקיבלתי היה בן כ8 חודשים
סט צמיגי bf at חדשים וטריים במידה הזו החזיקו מעמד אצלי שנה אחת בלבד ופחות מ 10 K קילומטרים.
אכן, קוביות מתפרקות די מהר, מחיר בסביבות 1 אל"שח ליחידה.
למען ההגינות אציין שהרכב עובד קשה, מאוד קשה.
איזה קוביות מאבד צמיג שאין לו קוביות במקור?
boaz avrahami
20-04-15, 08:53
דורון, ההודעה מ 2013 ועדיין, קרא לצורה הלא מוגדרת איך שצרצה. בסופו של יום ה BF A/T מאבד את הגבשושיות/ קוביות שלו אצל רבים.
זה כנאה לא אותו הגומי של פעם ואצלי הם איבדו אמון גם
אבל המחירים נשארו בדיוק כמו פעם. הכי יקרים בשוק.
boaz avrahami
20-04-15, 10:32
הכי יקרים זה גודייר....
לא שהיו לי פעם אבל תמיד רציתי
היי
אני עם BF על הפראדו. זה הסט השלישי שאני מחליף. שני הסטים הקודמים החזיקו בסביבות 90 אלף קמ הסט הראשון. את השני החלפתי אחרי כ 80 אלף קמ. כרגע הסט השלישי על הרכב מזה כ 5 חודשים ( לא נסעתי עליו הרבה עד עכשיו ) המחיר בהחלט יקר בסביבות 1000 שח לצמיג.. אני מרוצה מהצמיגים האלה עד עכשיו. כמובן, שים לב לשנת יצור כמו שנאמר פה קודם.
קניתי עכשיו סט BF AT בצמיגי כנות (235/70R16) ב850 ש"ח לצמיג כולל מע"מ, שזה לחלוטין לא יותר יקר מהטויו שהיו לי לפני.
נראים ומרגישים פצצה, אם מקשיבים עם סטטוסקופ אולי יש טיפה יותר 'המיה' מהצמיגים.
גם אני התחדשתי בסט BF 245.70.16 ב 3200שח! המחיר כבר מצדיק BF.
איזה קוביות מאבד צמיג שאין לו קוביות במקור?
תקרא להן שוקולדות, גומיות, גבשושיות (תודה בועז), אצלי הן התעופפו/התקלפו/נשחקו מהר מאוד.
למען ההגינות ציינתי שהרכב עובד..
שיבחר כל אחד מה שטוב נוח ומתאים לו
קניתי עכשיו סט BF AT בצמיגי כנות (235/70R16) ב850 ש"ח לצמיג כולל מע"מ, שזה לחלוטין לא יותר יקר מהטויו שהיו לי לפני.
לפני שנה 235/85/16 לא ניתן למצוא בפחות מ 1100 לפני מעמ...המידה כל כך משנה..שאולי ה 85 לא מחזיקים הרבה ואז מופקעים או יש שינוי מגמה...מתחרים
בכל מקרה במראה...המישלין נראה יפה יותר לסט הבא
איזה דגם של BF?
אותו BF AT שכבר נמכר שנים רבות, ואכן המחיר ירד השנה משמעותית.
אכן המחירים ירדו לרמה סבירה, חזר להיות צמיג ראוי לבחירה.
תקרא להן שוקולדות, גומיות, גבשושיות (תודה בועז), אצלי הן התעופפו/התקלפו/נשחקו מהר מאוד.
למען ההגינות ציינתי שהרכב עובד..
שיבחר כל אחד מה שטוב נוח ומתאים לו
זה משנה מאד.
קוביות יש בצמיגי שטח מלא, וקוביות שנתלשות מאפיינות צמיג באיכות נמוכה/התפרעות/נהג אגרסיבי/צמיג יבש.
אם אתה מעיד על עצמך שאתה מעביד את הצמיגים קשה, ובכל זאת בחרת בצמיג בפרופיל רגוע שלא מתאים לעבודה כזו, על מה אתה מתפלא?
ביצעת מעשה מגונה בכפייה בצמיג, ואתה מתפלא שהוא לא התלהב מהעניין.
אני נוסע מעל 15 שנה רק עם צמיגי שטח מלא, הרבה בשטח, ברכב נעול וכבד.
לא נתלשו לי קוביות אף פעם.
לא ב-BF. לא ב-MTR, לא בדאנלופ שנשחקו מהר מאד, ולא בבריגסטון שהיו נחמדים מינוס.
כן ראיתי קוביות נתלשות/נפצעות במקסיס חדשים באותו המסלול שה-BF לא צייצו, ובעוד מותגים אצל חברים, וכן ראיתי סידוק ופציעות בסוליה ב-BF ו-MTR יבשים שסחטתי מהם מעל 90K בתנאים שתיארתי.
בכלי רכב עם נעילה אחורית אוטומטית והרבה כוח קוביות נתלשות עם הזמן ועוד איך. גם בצמיגים ממותגים יקרים.
אני כבר שנתיים וחצי עםהbf at אני נהג רגוע שלא מטייל המון (כן מפעיל פה ושם נעילה)ועושה כ10 אלף בשנה ומתעצל להוריד אוויר לרוב. אבל כן חסרות לי קוביות בשולי הסולייה, גם בקדמיים. אין לי למה להשוות כי אין לי נסיון עם צמיג אחר.
אני צריך להחליף את הצמיגים בדסקברי 2 , מודל 2004 ...
בחיפוש בהיסטוריה מצאתי את השרשור הזה
מה שלום הצמיג ( 235/70R16 ) אחרי שנה פלוס ?
האם מחזיק מעמד ? או שיש סדקים וקרעים של הקוביות ?
חושב להרכיב שטח מלא במידה הנ"ל ,
למי יש ניסיון עם צמיג שטח מלא בדיסקברי 2 ?
יש ממליצים ?
TNX
אני צריך להחליף את הצמיגים בדסקברי 2 , מודל 2004 ...
בחיפוש בהיסטוריה מצאתי את השרשור הזה
מה שלום הצמיג ( 235/70R16 ) אחרי שנה פלוס ?
האם מחזיק מעמד ? או שיש סדקים וקרעים של הקוביות ?
חושב להרכיב שטח מלא במידה הנ"ל ,
למי יש ניסיון עם צמיג שטח מלא בדיסקברי 2 ?
יש ממליצים ?
TNX
אני על דיסקברי 1 עם צמיגים 235/85/16, הלהטוט משמש לטיולים בלבד ולימי גשם בהם איני רוכב על הטרנסאלפ. הלהטוט הוא רכב טיולים ולכן בחרתי בצמיג שטח מלא של BF ואחרי שנה והרבה שטח עם משקל כבד הצמיגים נראים כחדשים. אין קרעים, אין סדקים ואין קוביות חסרות.
יחסית למקסיס ביג הורן שנעל הדיפנדר ה BFים מתנהגים טוב יותר ונראים טוב יותר ממקסיס לאחר אותו שימוש. ה BFים עלו לי 1050 ש"ח כולל מע"מ, הרכבה ואיזון לצמיג.
הייתי חושב פעמיים לגבי רכב שמשמש ליום יום. צמיגי שטח מלא מתקשים בבלימה ובגשם. רועשים משמעותית מצמיג AT ובגלל התנגדות לגלגול צריכת הדלק עולה משמעותית.
איללכא
צמיג טוב, לא מרעיש אחיזת כביש ברטוב סבירה, בשטח לפחות לי שיפר מאוד.
קניתי לפני כחצי שנה את K02 בצמיגי זוארץ ב700 +מע"מ, אבל המידה שלי קטנה משלך.
צמיגי BF AT KO2 כתבה של יואב קווה (http://shvilim.co.il/%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%99-%D7%A9%D7%98%D7%97-bf-ko2-%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%90%D7%A8%D7%95%D7%9A-%D7%98%D7%95%D7%95%D7%97/)
צמיגי BF AT KO2 כתבה של יואב קווה (http://shvilim.co.il/%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%99-%D7%A9%D7%98%D7%97-bf-ko2-%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%90%D7%A8%D7%95%D7%9A-%D7%98%D7%95%D7%95%D7%97/)
תודה על הנתונים ... אבל להבנתי הצמיג הנ"ל AT KO2 BF רך מידיי , אני נוטה יותר לצמיג שטח מלא שהוא :
235/70R16 104S MUD-TERRAIN T/A KM2
https://images.yad2.co.il/Pic/tires/manufacturers/7/1418139056tests.png
שאלה כמעט אחרונה : בשטח אין בעיה ,,, אבל בנסיעה על כביש האם האחיזה בכביש תפגע , פחות שליטה ? עם צמיג שטח מלא ,בגלל הקוביות הגדולות .
אחליט סופית בימים הקרובים ...
TNX
הייתי חושב פעמיים לגבי רכב שמשמש ליום יום. צמיגי שטח מלא מתקשים בבלימה ובגשם. רועשים משמעותית מצמיג AT ובגלל התנגדות לגלגול צריכת הדלק עולה משמעותית.
איללכא
אני עם צמיגי שטח מלא כמה מאות אלפי ק"מ ברכב שטח, יום-יום, בכל עונות השנה.
כולל כמה עצירות חירום לא מתוכננות.
אין שום שינוי בתצרוכת דלק של הרכב.
עם כמה דגמי MT, כולל סט רביעי כרגע של BF/KM2 על הרכב.
כן, הם קצת יותר מרעישים מצמיג כביש או AT, לא חושב שמשמעותית, לפחות לא כשהם טריים ויש דגמים יותר רועשים מאחרים.
אבל זה גם ככה רכב שטח, לא פרייבט שקט.
ברכב שטח, כל ההתנהלות שלך בכביש צריכה להיות שונה, מחושבת יותר, איטית יותר, ובמהירויות האלו ההבדל מצמיג AT איכותי זניחות עד לא קיימות.
בתמרון חירום,ההסתברות שלך להתהפך גבוהה יותר מאשר להחליק, משמע האחיזה היא לא הבעיה לך.
אגב,
נכון ללפני שבוע, BF/KM2 עולים 700 לצמיג.
חנן-ג'יפולוג
16-12-17, 22:37
קניתי ב750, אבל מאוד רחוק, בינוח. אני מגיע לאיזור ההוא לעתים רחוקות.
איפה יש ב700? אני צריך לקנות צמיג כנ"ל עד המפגש בסופ"ש.
שילמתי 750 לצמיג km2 במידה 33x10.5x15 לפני כמה חודשים אצל גדי ג.מ.פורטל. השאלה אם יש לו את המידה שאתה צריך במלאי...
קניתי ב750, אבל מאוד רחוק, בינוח. אני מגיע לאיזור ההוא לעתים רחוקות.
איפה יש ב700? אני צריך לקנות צמיג כנ"ל עד המפגש בסופ"ש.
בית עובד.
צמיגים טריים, ואחלה שירות.
דבר איתם בטלפון לוודא זמינות.
ועל הדרך תבוא לקחת את הספייר.
או אם אתה רוצה לקנות רביעיית BF/KM2 משומשים עם 50% סוליה במחיר של צמיג אחד חדש, או את כולם..
[emoji41]
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.