PDA

צפייה בגרסה מלאה : גי'פאי מתחיל מחפש הכוונה

maor_z1
16-10-13, 00:55
שלום לכולם

לאחרונה התחלתי להתעניין בגי'פים בתור תחביב לשעות הפנאי וחשבתי לקנות גי'פ קטן לעצמי לצורך טיולים בסופ"ש.
אודה ואתוודה שאין לי שום רקע על ידע בגי'פים ואני אשמח להכוונה.
כרגע הרעיון שלי הוא לקנות סוזוקי גי'מיני בתור גי'פ וזה מיועד לטיולים קטנים עם רמת קושי קלה, אני אשמח לתגובות ולהצעות.
בנוסף גם חשבתי להתקין מערכת גפ"מ על מנת לחסוך בדלק.

eyali0001
16-10-13, 07:34
ברוך הבא.
ג'ימני זה יופי של התחלה, אך הוא מיועד גם לשטחים קשים.
מה התקציב?, יש ילדים?
במקרה הנ"ל לא הייתי ממליץ על גפ"מ (תופס מקום שגם ככה אין ולא ממש הכרחי בג'יפ שעושה 1:10).
תן יותר מידע כדי שיוכלו לעזור לך.

maor_z1
16-10-13, 09:34
תודה רבה.
אין לנו ילדים, אנחנו זוג צעיר (אני 28 וחברה שלי 24) שפשוט אוהבים לטייל (היא קיבוצניקית לשעבר, ואני קיבלתי את הבאג לטיולים מהעבודה הישנה שלי בתור חובש באבטחת טיולים).
התקציב הוא 40,000.
המטרה של הגי'פ היא להיות הרכב העיקרי שלי (בגלל זה אני צריך גי'פ חסכוני בדלק, זה למה חשבתי להוסיף מערכת גפ"מ), ושהיא תקבל את השברולט אופטרה 2008 שלנו.

יואב פולס
16-10-13, 09:49
ברוך הבא למחוזותינו.
ג'ימני זה אחלה.
אל תהרוס אותו עם ערכת גז. תשאיר אותו סטנדרטי ותהנה ממנו כמו שהוא.
אחלה אוטו לזוג.

MR BIG
16-10-13, 10:25
מצטרף לדבריו של יואב.
ג'ימני לבחור בסטטוס שלך זה מעולה.

כאחד שממש מתחיל, אני ממליץ לך לקנות ג'ימני סטנדרטי, מינימום השקעה בשיפורים ולאט לאט עם הזמן תראה מה מתאים לך ותשפר. לא למהר ולהוציא כסף מיותר על שיפורים ושדרוגים לפני שאתה מבין את אופי הטיולים והשימוש ברכב. מה שנכון למישהו אחר , לא בהכרח נכון לך....- הכל באיזי , במחשבה, ובהתייעצות....

ברשותך , עוד 2 הערות :

1) תמגן את הג'ימני טוב מפני גניבות. בני דודנו הדרומיים התאהבו בו....והוא מתחיל להיות גניב. אין צורך להיבהל , אך תהיה ער לנושא.
2) אני מקווה שאתה מבין את המשמעות של רכב שטח . רכב שטח זה לאנשים עשירים היום. מחירי הדלק בשמיים, ביטוחים, טסטים ואחזקה. נכון, במקרה של ג'ימני המכה היא הרבה יותר רכה....וזו דרך נוחה להיכנס לעולם ה- 4X4 , אך לפני שאתה עושה כל צעד , אני ממליץ לך לסמלץ את המספרים ברמה השנתית ולהבין טוב טוב לקראת מה אתה הולך והאם אתה מוכן למשמעויות הכספיות האלה. מנסיון!

maor_z1
16-10-13, 21:42
תודה רבה על העצות.
יש איזה שהוא שנה שאתם ממליצים עליו מבחינת הגי'מיני ? או לחילופין איזה שהיא בעיה ידועה בגי'פ הזה ? או משהו שאתם ממליצים לי לבדוק בו במיוחד (אומנם יש לי ניסיון בקניית רכבים אבל לא בקניית גי'פים).

לגבי הדלק אני מודע למחירים היום.
זה למה אני שמתי את העין על הגי'מיני כי הוא יחסית חסכוני וחשבתי להפוך אותו ליותר חסכוני עם המערכת גפ"מ, אלא אם אתם יכולים להציא לי עוד רעיונות על חסכון בדלק.

לגבי מיגון גניבות, אני אדאג לזה.

נמרוד
17-10-13, 08:59
הג'ימני הוא רכב השטח החסכוני ביותר והזול ביותר לאחזקה. אין לך מה לחפש יותר מזה.

לגבי שנתון - היו עדכונים מסוימים במהלך השנים, אבל לא דברים קריטיים. בהתאם לתקציב שלך.

בשוק יש הרבה אוטומטיים. אולי הרוב. מבחינת עלויות תחזוקה וצריכת דלק, עדיף להתאמץ ולמצוא ידני.

עזוב את עניין הגז, לפחות כרגע.

ההסבה עולה כסף (7-10K) שיקח כמה שנים להחזיר בחסכון בדלק. ויש לה השלכות לא תמיד ברורות על האמינות המשמעות היא, שאתה לא תקבל את העלות שלה במכירה - להיפך, הסבה לגז עלולה להוריד את ערך הרכב ביחס לרכב נקי ומקורי. בגלל שזה ג'יפ ראשון ולך תדע כמה זמן תחזיק אותו, אז הכדאיות של כל ההתעסקות עם הגז לא גבוהה.

maor_z1
17-10-13, 09:47
מעולה, תודה רבה לכם על העצות.

liontamer84
17-10-13, 10:13
תודה רבה על העצות.
יש איזה שהוא שנה שאתם ממליצים עליו מבחינת הגי'מיני ? או לחילופין איזה שהיא בעיה ידועה בגי'פ הזה ? או משהו שאתם ממליצים לי לבדוק בו במיוחד (אומנם יש לי ניסיון בקניית רכבים אבל לא בקניית גי'פים).

לגבי הדלק אני מודע למחירים היום.
זה למה אני שמתי את העין על הגי'מיני כי הוא יחסית חסכוני וחשבתי להפוך אותו ליותר חסכוני עם המערכת גפ"מ, אלא אם אתם יכולים להציא לי עוד רעיונות על חסכון בדלק.

לגבי מיגון גניבות, אני אדאג לזה.

השמועות מספרות שבג'ימני האוטומט, מתחת ל2005 הגיר יותר רגיש...
לא חסרים פוסטים של אנשים שהלך להם הגיר הזה.

המהדרין מוסיפים קולר גיר ובזאת שוכחים מהצרות.

שיהיה בהצלחה, אחלה רכב :)

מוטי טויוטה
02-11-13, 01:41
השדרוג מנוע לvvt ב2005 נחשב משמעותי ?

asafk
02-11-13, 23:50
השדרוג הוא לא רק למנוע, אלא גם תוספת של ABS ומנגנון שילוב תיבת העברה פחות אמין (אבל לא להיבהל).
השינוי במנוע, בפני עצמו, מוסיף כמה סוסים אבל לא משהו קריטי. הג'ימני VVT נשאר כלי איטי...
השדרוג המשמעותי הבא הוא הגיר האוטומטי מסוף 2006 אם אינני טועה (ואם אני טועה, יתקנו אותי תכף).

אסף.

-->