צפייה בגרסה מלאה : מערכת עצור-סע , באילו מכוניות ומה הסיפור שלה ?
באילו עוד מכוניות מלבד פולקסוואגן היא משווקת ? (חדשות)
מה העיקרון ? (איך מתבצעת ההתנעה החוזרת )
מה המשמעויות ? (בלאי , עלות מצבר ייעודי וכו')
האם ניתן לבטל ?
אופנה אירופאית שצוברת תאוצה .
לברוח כמו מאש, אם אין ברירה לוודא שאפשר לבטל שטות זאת.
ברוב הרכבים המצויידים במערכת זאת, מדחס המזגן המכני מפסיק להסתובב ותוך מספר שניות מרגישים שיש רק מאוורר שדוחף אוויר חמים לתא.
במכונית היברדית כגון הטויוטה, המדחס חשמלי ולכן לא מושפע מכיבוי המנוע בנזין.
במכוניות מתקדמות, המערכת בנויה על אגירת לחץ (מבלימה), לחץ זה מתורגם להנעה מכנית (דחיפת שמן) ולא חשמלית (סטרטר) של המנוע.
רענן
היתה לי פעם מכונית שדוממה בכל עצירה..
היום זה פיצ'ר
אסף.
חנן-ג'יפולוג
20-10-13, 16:10
קיים בהרבה חברות. בכל המערכות שאני מכיר ישנו כפתור ביטול למערכת אבל היא חוזרת לעבודה בפתיחת הסוויץ' הבאה.
קל מאוד לנטרל את המערכת באופן קבוע ע"י נטרול אחד מהתנאים שהיא משתמשת בהם כגון מפסק מצב דוושת מצמד, מפסק מצב תא מנוע וכו'. הבעיה היא שלפעמים זה משאיר לך נורת חיווי במקום שקצת מפריע בעין. גם את זה ניתן לפתור בהשקעה טיפה יותר רצינית. אני כבר עם רכב שלישי שמצויד במערכת כנ"ל ולטעמי למרות שהמערכת מיותרת היא ניתנת לביטול קליל וזו לא סיבה להתרחק מרכב שמצויד במערכת כנ"ל.
מבחינת חסכון בדלק, בנסועה נורמלית משולבת אין לך מה לצפות לראות חסכון אמיתי מדיד.
המצבר ברכבים האלה מחוזק, כמו גם הסטרטר, מה שאומר שכנראה העלות הנוספת בהחלפת המצבר הבאה תקזז כל חסכון בדלק שאולי הרווחת. מבחינת אמינות מערכת ומנוע, אין בעיה מיוחדת שידועה לי.
זאת לא סתם "אופנה אירופית" אלא בכך רוצים להקטין את זיהום האויר וביחוד בנסיעות עצור וסע עירוניות.
בברכה - רפי לין
חנן-ג'יפולוג
21-10-13, 11:05
זה יפה אולי בתיאוריה, אבל בניגוד למערכות למניעת זיהום אוויר אחרות שבאמת חוסכות זיהום אוויר בעשרות רבות של אחוזים, ואפילו ביותר מ99 אחוז, כגון ממיר קטליטי, מסנני חלקיקים, הזרקות אוריאה וכו', כאן מדובר על מערכת שבמתווה הנסועה האופטימלי ביותר למערכת חוסכת אחוזים בודדים של דלק ובנסועה נורמלית החסכון ממש לא מדיד:
כי, כשבורר המפוח נמצא על דרגות 3,4 היא לא נכנסת לפעולה.
כי אחרי דקה עם מזגן עובד המערכת ממילא מתניעה את המנוע.
כי כשהפשרת האדים הקדמית (או האחורית) עובדת אז המע' לא פועלת.
כי, גם ככה צריכת הדלק בסרק עומדת על אחוזים בודדים ביחס לצריכת הדלק בנסיעה.
כי, ברוב הנסיעות במדינת ישראל אנחנו רוצים את מדחס המזגן עובד, או בשביל קירור בקיץ או בשביל מניעת אדים בחורף אז אנחנו מבטלים את המע'.
כי כשהמצבר לא טעון מעל 80%, מצב די שכיח ברכב שנוסע בעיר, המערכת לא נכנסת לפעולה.
כי ברגע שהתחלת תזוזה המערכת מבוטלת עד שהרכב יעבור 10 קמ"ש ואז יתכן שבמשך פקק של חצי שעה המערכת תכבה את המנוע פעם אחת בלבד, ולזמן קצר.
ועוד ועוד.
לכן, אני מצטרף לדיעה שמדובר ב"אופנה אירופאית", מיותרת, לטעמי.
זה יפה אולי בתיאוריה, אבל בניגוד למערכות למניעת זיהום אוויר אחרות שבאמת חוסכות זיהום אוויר בעשרות רבות של אחוזים, ואפילו ביותר מ99 אחוז, כגון ממיר קטליטי, מסנני חלקיקים, הזרקות אוריאה וכו', כאן מדובר על מערכת שבמתווה הנסועה האופטימלי ביותר למערכת חוסכת אחוזים בודדים של דלק ובנסועה נורמלית החסכון ממש לא מדיד:
כי, כשבורר המפוח נמצא על דרגות 3,4 היא לא נכנסת לפעולה.
כי אחרי דקה עם מזגן עובד המערכת ממילא מתניעה את המנוע.
כי כשהפשרת האדים הקדמית (או האחורית) עובדת אז המע' לא פועלת.
כי, גם ככה צריכת הדלק בסרק עומדת על אחוזים בודדים ביחס לצריכת הדלק בנסיעה.
כי, ברוב הנסיעות במדינת ישראל אנחנו רוצים את מדחס המזגן עובד, או בשביל קירור בקיץ או בשביל מניעת אדים בחורף אז אנחנו מבטלים את המע'.
כי כשהמצבר לא טעון מעל 80%, מצב די שכיח ברכב שנוסע בעיר, המערכת לא נכנסת לפעולה.
כי ברגע שהתחלת תזוזה המערכת מבוטלת עד שהרכב יעבור 10 קמ"ש ואז יתכן שבמשך פקק של חצי שעה המערכת תכבה את המנוע פעם אחת בלבד, ולזמן קצר.
ועוד ועוד.
לכן, אני מצטרף לדיעה שמדובר ב"אופנה אירופאית", מיותרת, לטעמי.
+1 עוד המצאה מיותרת שמיקרת את הרכב וגורמת להוצאה עתידית יקרה יותר (מצבר,כל תקלה אפילו נורית = הוצאה במוסך וכו' )
כמדומני הנעת הרכב יוצרת יותר זיהום
sent from TIZ EL NABI
לי יש בפיאט את המערכת . לי זה לא מפריע אבל אישתי מנתקת את זה ברגע שהיא מתיישבת לנהוג .
לדעתי זה חוסך דלק ואחרי 3 שנים עם הרכב זה לא נראה שזה יוצר איזה בעיה עם רכיב כולשהו חוץ מהמנורות שנראה לי מרוב כיבוי והדלקה שלהם או קפיצות מתח הם מוחלפות אחת לחודשיים .
דרך אגב אם הטמפרוטורה בחוץ מעל 30 או 29(אני לא בדיוק זוכר) זה לא מופעל .
דרך אגב אצלי הצריכת דלקק היא בדרך כלל בסביבות ה- 1\15 ואצל אישתי 1\13.5 ככה שיכול להיות שזה תורם .
חנן-ג'יפולוג
21-10-13, 15:16
כמדומני הנעת הרכב יוצרת יותר זיהום
sent from TIZ EL NABI
זה בוודאי נכון כשהמנוע קר, התערובת עשירה וחיישן החמצן קר ולא סוגר חוג. אני מטיל בזה ספק רב כשמדובר במנוע חם.
סבלתי ממערכת כזו ב BMW (דיזל) שכור באירופה.
פשוט מערכת מעצבנת...
חירטוט מעצבן ומיותר.
לא מכיר שום דרך יומיומית מדויקת ואמינה שיכולה להוכיח שזה באמת חוסך דלק.
אבל כדי להוריד עוד עשירית מיקרוגרם CO2 מנתון הפליטה הרשמי, אולי זה כן עוזר. ובאירופה הירוקה/פוליטיקלי קורקטית של היום, זה כנראה הכי חשוב.
ומה יקרה עם זה בעוד כמה שנים? כמה תעלה התחזוקה של זה, וכמה עלות התיקונים תתקזז מול החיסכון התיאורטי בדלק? בעיה של הלקוח... העיקר שהירוקים והפוליטיקאים יבואו על סיפוקם.
איציק - 4X6ZH
22-10-13, 12:48
נישואי קרובים הילדים יוצאים דבילים
למפלצת המוצצת יש כבר ילדים
אחד הילדים של המפלצת היא המערכת הזאת
התעללות הזויה בנהג נזקים ברורים . וקומבינות אין סוף איך לנתק את המוצר הזה .
והכל בשם האוטו הירוק .
שומר נפשו \ וכספו שיתרחק כל עוד יכול
למי שיש כבר שימצא דרך לנתק
איציק
יש לי תמערכת הזו בגולף חדשה הבנתי שבחורף זה יותר שימושי שלא משתמשים במזגן ,
וזה לא כזה מפריע... מקווה שזה באמת חוסך לי בדלק
זה לא חוסך לך אפילו טיפת דלק. בטח לא בצורה שאתה יכול למדוד בעצמך באופן אמין/מדעי.
אבל זה פוטנציאל לתקלות ולהוצאות בהמשך. מתי? מי יודע.
כן אצלי הצריכת דלק של האוטו בחנייה ובנסיעה אותה צריכה בדיוק. ממש הגיוני .
אקיצר ברצינות מניסיון בחורף הרכב הכן נכבה יותר בעמידה ברמזור ורואים שיפור משמעותי בצריכה הכללית.
אם אתה אומר, מי אנחנו שנתווכח איתך.
רק תתעד הכל כדי להשוות כמה חסכת, כשיגיע זמן החלפת הסטרטר או כל תקלה מוזרה אחרת במערכת הזו.
טכנולוגיה מיותרת.
בקיץ מדובר על בערך 1/13.4 ובחורף על +1/15. לא נשכח שהמזגן לבדו גם מגביר את צריכת הדלק. הרכב שנת 2010 בקרוב בן ארבע . חסכוני, אמין וזול. לא חייב להפעיל את הstart and stop אבל זה נראה ומרגיש אקולוגי כשהאוטו כבוי כשהוא עומד במקום.
מלעיזים יש בכל מקום , עד היום לא שמעתי על תופעות מיוחדות.
ההפרשים שאתה מתאר בצריכת הדלק הם פרופר עניין של הפעלת מזגן. גם אצלי בפוקוס הישנה זה ככה - בחורף ללא מזגן, היא חסכונית בהרבה מאשר בקיץ כשהמזגן טוחן בלי הפסקה.
אין מצב שמערכת עצור-סע לבדה חוסכת כל כך הרבה דלק. פשוט לא. זה לא מסתדר.
אני שמח בשבילך שהמערכת אמינה.
הבעיה היא שבישראל, אוטו זה לא נעליים. לא זורקים כשהוא מתבלה.
כאן מכוניות מחליפות ידיים ונשארות רכוש בעל ערך כספי משמעותי (שגם אוכל כסף) למשך תקופה ארוכה בהרבה מאשר בחו"ל, בוודאי מעבר למה שהיצרן מתכנן, ואז מערכת כזו תמיד תהיה חשודה כעוד מקור פוטנציאלי לבעיות.
הבעיה היא שכבר אי אפשר לברוח מהמערכות הללו. הן הופכות לסטנדרט בכמעט כל אוטו.
אישית, אם יש אפשרות לבחור מכונית ללא המערכת הזו, הייתי נמנע ממנה (מהמערכת, לא מהמכונית) בכל מחיר. את צריכת הדלק החסכונית אני משתדל להשיג באמצעות נהיגה מודעת.
חנן-ג'יפולוג
30-10-13, 11:52
מכיוון שהמערכת לא מתפקדת כשהמצבר טעון מתחת ל80 אחוז, מצברים נפסלים לשימוש ברכב הרבה קודם לפסילתם בגלל בעיות התנעה.
זה מוביל בפועל, לא בתיאוריה, להחלפה תכופה יחסית של מצברים. וכנכתב למעלה, הם יקרים.
יחד עם זאת, אין כאן שום דבר שכשהוא כושל הוא משבית את הרכב או פוגם בפעולתו אז לא חייבים לתקן אם וכש... וגם לא חייבים להחליף מצבר אם אין בעיית התנעה.
חנן-ג'יפולוג
30-10-13, 11:55
אין שום הגיון בהמנעות מרכישת רכב שמצויד במערכת. זה מטופש לגמרי. אם אתה לא מעונין בה, אל תפעיל אותה. כשיגמר המצבר, תרכיב מצבר רגיל.
לזה התכוונתי ב"בעיות אמינות" פוטנציאליות.
זה לא משבית את האוטו.
אבל הסיכון להידרש להחלפת מצברים/סטרטרים בתכיפות גבוהה יותר - והעלויות הנילוות - לדעתי מבטל כל יתרון של חיסכון פוטנציאלי בדלק.
דרור אני לא הייתי נמנע מרכישת רכב בגלל הסיבה הזאת , מקסימום מהפחד לא הייתי מפעיל אותה .
כאמור אחרי כמעט ארבע שנים אני יכול להגיד שאני מכבה אותה בפקקים כי זה מעצבן כשהרכב כבה כל הזמן .
בנוסף אם אני לא מחליף מצבר בכל מקרה אחת לכמה שנים אז מתי כן מחליפים מצבר ? אף פעם ? .
אני בטוח שהמערכת מגבירה את הבלאי על רכיבים ברכב אבל כך גם נסיעה ברכב בכלל ואם אני משלם עוד 500 שח על מצבר אחת לארבע שנים אני לא חושב שזה מתקזז עם החיסכון בדלק שזה נתן וכאמור אני בכלל נהנה מהעובדה שאין רעש של מנוע או זיהום אוויר כשהאוטו עומד.
ככה אני דפוק ,נהנה להרגיש שאני לא מזהם ואז בסופש נוסע עם הג'יפ ומאזן את כמות הזיהום, כל אחד והסריטה שלו.
אתה נגד המערכת , לבריאות יש שיוצאים גם נגד גיר רובוטי כל אחד וההפרעה שלו אבל בלי ניסיון אישי לא חושב שצריך לגרום לכולם להחרים משהו.
אני ממליץ לבדוק בפורומים של פיאט ולשאול שם כי כולם שם עם המערכת הזו .
אני מביע רק את דעתי האישית מניסיוני האישי.
חנן-ג'יפולוג
30-10-13, 12:46
אם אתה לא מתכוון להשתמש במערכת, המצבר והמתנע המחוזקים יחזיקו יותר מאשר ברכב רגיל. לכן זה מטופש להימנע מקניית רכב כזה. קנה, אל תשתמש ותרוויח רכב יותר אמין. לא פחות אמין.
עשו את זה קודם , בוודאי זה לא משנה :
http://www.youtube.com/watch?v=_nr0h7GXY6E
מבחן לא אמין בעיני כי א. 10% מידי אופטימי ב. נסיעה עד שהאוטו עוצר לא מדוייקת (ולא בריאה לאוטו אבל זה משהו אחר) ג. קשה לי לתאר שהיו מפרסמים שאין שיפור או חו״ח את החסרונות שהועלו פה.
ברור לך שזה לא פרסומת של רנו.
המטרה שלהם בדרך כלל היא לבקר את המוצרים האלה .
10% זה פער פנטסטי. לא אמיתי, פנטזיה.
ככל שהרכב יותר נוסע ופחות עומד, כך השפעת המערכת הופכת לשולית.
ואם זה לא בשימוש אז בשביל מה צריך את זה לעזאזל?
מטרתה העיקרית של המערכת היא להפחית ערכי פליטת CO2 מוצהרים. זה הנושא הכי חם היום בתעשיית הרכב, תקנים הולכים ומחמירים נוחתים ליצרנים על הראש ומחייבים אותם להציג שיפור עקבי ובולט בצריכת הדלק המוצהרת ובעיקר ברמות הזיהום/פליטה. המערכת הזו הולכת להפוך לחובה באירופה בעתיד הקרוב ואז גם אנחנו, שצמודים לתקן האירופי, נסבול ממנה בכל רכב חדש.
כל הטרפת הירוקה הזו מייצרת לנו מכוניות מתקדמות מאוד עם המון טכנולוגיה מיותרת, פוטנציאל תקלות עתידי אינסופי ועלויות תחזוקה/תיקונים עתידיות שסביר להניח שיהיו בלתי אפשריות למשתמש הסביר.
חנן-ג'יפולוג
01-11-13, 05:23
אני יודע שבגרמניה רוכשים רבים זעמו על כך שתוצאות צריכת הדלק ברכבם לא תאמו את המובטח והם לחצו חזק להחזרת הרכבים. בסופו של דבר הדילר נאלץ להחזיר להם את האקסטרא 1000 יורו שהם שילמו על המערכת.
וזה במדינה שבה המזגן לא פועל קבוע.
בארץ למיטב ידיעתי רכבים לא מוצעים עם ובלי המערכת אבל בכל מקרה, למערכת הזו יש מחיר שמושת על הצרכנים (בתוספת מס?). האם הצרכן בסוף חוסך את המחיר הזה?
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.