צפייה בגרסה מלאה : עזרה בהרכבת נעילת דיפרנציאל (נוסליפ, דנה 60 על סופה)
שלום,
אני מנסה להרכיב נעילה אחורית NO SLIP לסופה, סרן אחורי DANA 60.
פירקתי את מכסה הדיפרנציאל (ורוקנתי את השמן) והשלב הבא הוא להוציא את ה pinion shaft על ידי הוצאת ה retaining pin / roll pin שמחזיק את ה pinion.
איך מוציאים את הפין הזה ? (הברגה, איזה סוג של הברגה, בדפיקה החוצה ?)
הפין חלול ואני לא רואה סימני הברגה.
אני מזכיר שזה DANA 60.
תודה
אסי
אם הבנתי אותך נכון אתה מדבר על חלקים 30 ו-31.
http://img43.echo.cx/img43/66/14uf.jpg
הוצאת הפין אבטחה היא ע"י דפיקה שלו החוצה בעזרת כלי מתכתי כלשהו. אני משתמש במקדח. אחר כך הציר יוצר בקלות.
דפוק אותו החוצה עם מקב או מברג פיליפס. אחרי זה אתה מוציא את הקרוס- שאפט, ואת הגג"שים. ומרכיב את הנעילה עם הקרוס- שאט החדש.
אסף.
- אכן מדובר בפין 30.
- ניסיתי קצת לדפוק את הפין החוצה, וזה לא הצליח - זה אמור לצאת בקלות ?
- לאיזה כיוון הפין אמור לצאת ? (אני מול הגי'פ מאחור - לשמאל או לימין)
- בספרים ראיתי שמדובר על הברגה, האם אתה בטוח שכך זה ב DANA 60 ?
- אכן מדובר בפין 30.
- ניסיתי קצת לדפוק את הפין החוצה, וזה לא הצליח - זה אמור לצאת בקלות ?
כדי להבין לאיזה כיוון זה צריך לצאת אתה יכול לראות בצילום שצירפתי מאיזה כיוון זה נכנס. דפוק מהכיוון ההפוך וזה יצא.
- לאיזה כיוון הפין אמור לצאת ? (אני מול הגי'פ מאחור - לשמאל או לימין)
אתה עובד כשהדיפ' בתוך הסרן? הוצאת ציריות? אתה חייב להוציא את הדיפ' כדי להוציא את הסטליטים.
אם אתה עדיין מסתבך תתקשר אלי 052-2229774
אורי טל
- אני עובד עם הדיפרנציאל בתוך הסרן ועדיין לא הוצאתי את הציריה - זה הסדר שמצויין בחוברת ההרכבה של הנעילה.
- נסיתי לדפוק עם מקדח - אבל הוא התעקם ...
- אני הולך לקנות מקב, ומחר אחרי העבודה אמשיך.
- אם למישהו יש עוד משהו להוסיף אז בבקשה.
תודה על העזרה.
אסי
זה לא אמור להיות כל כך קשה. מוזר.
נ.ב. אם המקדח התעקם אז כנראה שהוא מקדח דרעק. מקדח טוב היה מוציא את הפין או שהיה נשבר :wink: . בכל אופן, אתה יכול לנסות גם עם פיליפס או באמת לקנות מקב.
בהצלחה.
אורי טל.
בדנה 60 לא צריך להוציא את הדיפרנציאל כדי להוציא את הגג"שים.
חשוב שמה שאתה דופק איתו יהיה בקוט קרוב ביותר לקוטר החיצוני של הפין- שיכנס בדיוק בקדח, כי הפין חלול, ואם אתה דופק עם משוה יותר דק, ה"מקב" שלך נכנס בתוך הפין ולא מוציא אותו.
אסף.
תודה על התשובות.
קניתי סט מקבים, ובכמה מכות רציניות עם פטיש רציני הפין יצא - הוא היה תקוע די חזק.
הרכבתי הכל כמו שכתוב וגם המרווח בסדר.
עכשיו הסרן והגלגלים באויר, לפני שאני סוגר את המכסה איך אני בודק שהנעילה עובדת - בחוברת הרכבה כתוב להכניס להילוך (ברכב אוטומטי - הסופה שלי אגב ידנית) להחזיק גלגל ולסובב את הגלגל השני לכיוון השני - או משהו כזה. בקיצור, איך בודקים ?
זהו. הנעילה הורכבה.
נסעתי לנסיעת מבחן.
מבחינת רעשים\ תיקתוקים\ דפיקות - אפשר לשמוע מעט רעשים אבל צריך להתאמץ, ממש לא לרמת הרעשים של הסופה ...(אולי עדיין לא נכנסתי למצבים הבעייתים ?)
מבחינת התנהגות כביש - זה מרגיש שמשהו שונה, אבל אני לא בטוח.
בשטח - כיף. סימנתי לי כמה אזורים\מצבים לפני הנעילה לשם השוואה, ועכשיו עם הנעילה בדקתי שוב (בדיקה קצרה ביינתים) וזהג'יפ פשוט נוסע, הוא לא מפרפר\מתפרע\מתאמץ, פשוט נוסע.
תודה על העזרה,
אסי
רשום בחוברת ההתקנה שיש להריץ את הרכב לאחר ההתקנה
ללא מאמץ כ 50 מייל.אני מקווה שלא פסחת על השלב הזה
ברוב התלהבותך :wink:
יובל
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.