צפייה בגרסה מלאה : תסמינים של טרמוסטט תקוע במצב פתוח
כמו בכותרת. מה התסמינים של טרמוסטט תקוע במצב פתוח?
הרכב- פאגרו דיזל (אם זה משנה)
כמה זמן נחשב לסביר להתייצבות טמפרטורה לאחר לילה? - בנסיעה עירונית רגועה.
אחד הדברים ששמתי לב הוא שלאחר טיול בהרי ירושלים בשעות הבוקר, בעת הגלישה למטה חזרה למרכז מד החום ירד לכיוון הרבע. לא מרגיש לי תקין
אני לא שולל תקלה במד
התקררות בירידה היא בהחלט תסמין אופייני.
אסף.
התקררות בירידה היא בהחלט תסמין אופייני.
אסף.
למה שהירידה הטמפ לא ירד?
הדבר הכי הגיוני הוא בנסיעה בירידה ארוכה, כמו שמתואר, הוא שטמפ׳ המנוע ירד למינימום התקין.
ברכב שלי, בנסיעה רגילה, הטמפ׳ עומד על קצת מתחת לשליש, ובמאמץ עולה גם לחצי, כלומר, בתגובה מתאימה לעבודת המנוע.
בירידות ארוכות. בהן המנוע כמעט ולא מתאמץ או אפילו בולם חלק מהדרך, מד החום יורד יחסית מהר, ונעצר ברבע.
זה לא משנה אם זה חורף או אוגוסט בדרום.
נראה לי יותר הגיוני לבדוק כמה זמן לוקח לרכב להגיע לטמפ׳ עבודה תקין בבוקר.
האוטו אצלי כחצי שנה. מיד לאחר הקניה הוחלף הרדיאטור בחדש (לא הייתה בעיית התחממות אבל במהלך ניקוי הוחלט להחליף מאחר והוא היה מקורי ובלוי/סתום חלקית) ומאז ומתמיד המד חום מתנהג כמו בדיפנדר ז"א מתייצב על קצת פחות מחצי ונשאר שם ויהי מה. ה"תופעה" הזו של התקררות בירידות חדשה לי. הייתי מצפה שהטרמוסטט יסגר על מנת לשמור על רמת חום. במד אין סימון לתחום "קר" כל מה שלא באדום מוגדר כנורמאלי.
מהכרות עם הרכב המצב לא תקין.
בדוק את היוניט חום והחיווט שלה.
פרק את התרמוסטט ובדוק את התקינות שלו, כניראה שתקוע ולא ניפתח/ניסגר כמו שצריך, דבר שעלול להביא להתחממות יתר במקרה הגרוע והרס של ראש מנוע.
דורון
התרמוסטט אכן דואג שהטמפרטורה תרד למינימום התקין.
אבל כשאין תרמוסטט הטמפרטורה יורדת לערך לא תקין.
וזה מה שאלירן מתאר.
בכל מקרה תרמוסטט הוא חלק סול.
וגם קל לבדוק אותו (בקומקום).
אסף.
ידידי היקר,
זהו בדיוק תפקידו של הטרמוסטט, כשחם לו הוא נפתח, וכשקר לו הוא נסגר, וע"י הפעולה הזו הפשוטה לכאורה הוא אמור לגרום למנוע לעבוד בטמפ' אופטימלית.
במקרה שלך מד החום מציין טמפ' נמוכה יתר על המידה (אמור להיות באמצע) ? אזי שיש סיכוי סביר שהטרמוסטט תפוס במצב פתוח.
כמובן שאסור לשלול תקלה במד החום או ביוניט
בהצלחה...
הטרמוסטט אצלך מורכב על צינור המים התחתון. כשאתה בירידה ובסל"ד נמוך, הרדיאטור מתקרר
יחסית מהר, ומן הסתם מקרר את סביבתו הקרובה, שזה צינור המים העליון, שממש בכניסה אליו נמצא יוניט חום מנוע.
אם הירידה בשעון היא מינורית, אז הכל בסדר.
הטרמוסטט אצלך מורכב על צינור המים התחתון. כשאתה בירידה ובסל"ד נמוך, הרדיאטור מתקרר
יחסית מהר, ומן הסתם מקרר את סביבתו הקרובה, שזה צינור המים העליון, שממש בכניסה אליו נמצא יוניט חום מנוע.
אם הירידה בשעון היא מינורית, אז הכל בסדר.
הפוך גוטה הפוך...
מעגל זרימת המים במערכת קירור זורמת הפוך ממה שתיארת, ותאמין לי שלא אני קבעתי את חוקי הטרמודינמיקה...
נוזל הקירור שהתחמם עולה לראש המנוע ומשם דרך הטרמוסטט שממוקם ביציאה לצינור המים העליון זורם לרדיאטור.
הרדיאטור בתורו מקרר את הנוזל תוך זרימה מחלקו העליון לתחתון (או מצידו האחד לאחר, אבל גם שם זה מלמעלה למטה), ומשם דרך צינור המים התחתון נשאב הנוזל ע"י משאבת המים לבלוק המנוע, וחוזר חלילה...
אם הטרמוסטט סגור ולא מאפשר את זרימת המים מראש המנוע לרדיאטור, אזי שיש צינור עוקף עד שהטרמוסטט נפתח.
http://www.youtube.com/watch?v=D9dYx9lF5uw
בברכת שבוע טוב, אורן
איציק - 4X6ZH
03-11-13, 09:40
למי שרוצה להתעמק בנושא טרמו דינמי של מנוע דיזל
חשוב לזכור שמנוע דיזל רגיל ( כמו בפאגרו )
לוקח אויר חופשי ( אין למנוע מצערת )
וכאשר הרכב בירידה עדין נכנס למנוע כמות אויר גדולה .
אויר זה מקרר את המנוע
איציק
הפוך גוטה הפוך...
מעגל זרימת המים במערכת קירור זורמת הפוך ממה שתיארת, ותאמין לי שלא אני קבעתי את חוקי הטרמודינמיקה...
נוזל הקירור שהתחמם עולה לראש המנוע ומשם דרך הטרמוסטט שממוקם ביציאה לצינור המים העליון זורם לרדיאטור.
הרדיאטור בתורו מקרר את הנוזל תוך זרימה מחלקו העליון לתחתון (או מצידו האחד לאחר, אבל גם שם זה מלמעלה למטה), ומשם דרך צינור המים התחתון נשאב הנוזל ע"י משאבת המים לבלוק המנוע, וחוזר חלילה...
אם הטרמוסטט סגור ולא מאפשר את זרימת המים מראש המנוע לרדיאטור, אזי שיש צינור עוקף עד שהטרמוסטט נפתח.
http://www.youtube.com/watch?v=D9dYx9lF5uw
בברכת שבוע טוב, אורן
אורן ידידי,
הטרמוסטט בפאג'רו מורכב על צינור המים התחתון. זו עובדה. מכאן ואילך, תקרא שוב מה כתבתי.
גם אני לא מתווכח עם חוקי התרמודינמיקה.;)
לאחרונה אין לי ממש זמן לעבוד לבד על הרכב אז את מלאכת החלפת הטרמוסטט ביצע מיכאל רדיאטורים באיזור התעשייה הישן של ראשון לציון. ממליץ.
את הטרמוסטט הישן לקחתי הביתה. אני מצרף תמונות שלו במצב קר ובמים רותחים. רואים שבמצב קר הוא פתוח קצת ואני מקווה שזו הסיבה לתופעה ולא בעייה במד/חיישן וכו
8159981600
איך הוא נראה ביחס לאחד חדש?
אין לי בסיס להשוואה... שבוע הבא אני אקנה אחד כספייר ונראה
המעבר הקטן שרואים במצב קר מספיק כדי להסביר את הבעיה שתארת
בדיוק אותה בעיה הייתה לי לפני כמה חודשים בדיסקו. טרמוסטט חדש פתר את הבעיה
כבוד על התשומת לב. רוב האנשים שאני מכיר לא היו רואים את הבעיה, חסכת דלק ובלאי
בועז
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.