צפייה בגרסה מלאה : ביטקוין Bitcoin - מי מתמצא?
boaz avrahami
23-05-17, 08:51
שיט שיט שיט.
המסקנה המתבקשת היא שעורכי דין לא מבינים בהשקעות
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170523/c9d33aabbbce8226ded7f96dd8d8fa6d.png
דווקא עורך הדין הזה, צריך להבין יותר טוב מכולנו מה הערך של אמצעי להעברת כספים שאיננו ניתן לניטור...
העו"ד הזה מדאיג אותי, בועז.
הכל בסדר איתו?
נעלם לאחרונה...
מקווה שלא חטפו אותו ומעבידים אותו בכפיה במכרה ביטקויין...
boaz avrahami
23-05-17, 12:28
הכול בסדר איתו.... לדעתי הוא מתכנן קאמבק.
נראה לאחרונה בדיון על קומפרסורים...
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
אני מציע לקרוא מהר, במיוחד את הפסקאות האחרונות, לפני שהפוסט... נעלם.
דווקא עורך הדין הזה, צריך להבין יותר טוב מכולנו מה הערך של אמצעי להעברת כספים שאיננו ניתן לניטור...
ובגלל זה, במנגנוני הניטור/רגולציה של היום, עורך הדין מעריך שהקישקוש הזה ישאר אמצעי להעברת כספים ותו לא, בדיוק כמו הפתקים של החרדים, איגרות בונד, שטרי חוב, כרטיסי הגרלה (למי שלא יודע, יש גם "מסחר" בהם"), תווי שי ועוד אמצעים שונים, שמטרתם לעקוף את החוק.
ברור שיש כאלה שמרוויחים מזה, בדיוק כמו איגרות הזבל של פעם, וכשיש היקף תנועה מספיק, הם גם צוברים "פופולריות".
אבל מטבע... זה אף פעם לא יהיה.
הדבר הזה "יחיה", כל זמן שיהיו מספיק טפשים/עברייניחם/חכמולוגים שירוויחו מזה - כל זמן שראש הפרמידה עדיין מצליח "להזיז" את הדברים.
לעניין ה-
העו"ד הזה מדאיג אותי, בועז.
הכל בסדר איתו?
נעלם לאחרונה...
מקווה שלא חטפו אותו ומעבידים אותו בכפיה במכרה ביטקויין...
הכול בסדר איתו.... לדעתי הוא מתכנן קאמבק.
לא חטפו ולא מעבידים ולא.."הכל בסדר".
למי שלא יודע (הגיעו אלי כמה מיילים פרטיים שהתעניינו)...
החלה פה איזה עונה של PMS וצנזורה ואיומים במחיקות וחסימות וחרמות, וכשיצאתי נגד התופעה (נגד איום מסוים אחד), מיד נמחקתי.
מיד אח"כ, ובהמשך לאותו PMS, נמחקו עוד כמה פוסטים שלי ואף נחסמתי מספר פעמים... לגמרי.
המחיקות והחסימות, כך נאמר לי מצד שלישי - שהרי החוסם לא מוצא לנכון לתרץ/להסביר (בדיוק כמו הסיפור על ההוא שעושה מה שעושה, בגלל שהוא יכול) - היתה באמתלה שאני פוגע בחברים ומעכיר את האווירה והחוסם, למעשה, נחלץ להגנת החברים באתר.
מי שהספיק לקרוא את הפוסטים (המינוריים!) שנמחקו והובילו לחסימות, יכול היה לראות שהתוכן שלהם כלל לא נגע לחברים אלא העלה ביקורת צינית/סרקסטית ועדינה (יחסית למה שאני יכול) על המחיקות והחסימות ועל המוחק/חוסם עצמו, שבמקום לקחת את הדברים לתשומת ליבו ולהתעשת, בחר, שוב, למחוק ולחסום.
חבר באתר שיכנע את אותו בעלים להסיר את החסימה (וגם זו שלפניה) לפני מספר ימים, לאחר שהתחייב בשמי "להתנהג יפה".
אני חושב שאני התנהגתי יפה מאוד.
אינני מתכוון (כפי שאתם ..קוראים) להרכין ראש בהכנעה ולחכות שיעבור ה-PMS, כפי שייעץ לי בעלים אחר בה"פ.
אני לא מתכוון לצאת ב"הצהרות פרידה" בומבסטיות, כמו שעשו כמה שבחרו להתנתק.
אני אוהב את האתר ואת החברים ואת הדיונים פה.
אני פחות אוהב את ההתערבות הגסה והצדקנית, שמידי פעם מפציעה/"מפציעה" פה - אני אכתוב ואביע את דעתי פה, כל זמן שלא יחסמו אותי.
האתר פרטי ובעליו יכולים לעשות ככל העולה על רוחם (כמו גם למחוק את הפוסט הזה, כמו שעשה לפוסטים קודמים, ולהעלימו ולחסום אותי, שוב... לתמיד..שוב).
בזמן האחרון, לטעמי, "ככל העולה על רוחם" הגזים לגמרי ואני לא מוכן להתיישר לפי הגחמות וההתעמרות של "בעל הכוח".
זכותו לחסום אותי.. שיבושם לו - הוא אף יכול לרחוץ בנקיון כפיו ולתרץ/להסביר לחברים שהורחקתי בגלל עבירות חמורות על חוקי האתר = פגיעה ברגשות הטהורים של הבעלים המסוים = מכבסת מילים של "ככה בא לי".
אני בטוח לגמרי שאתר יכול להתקיים יפה מאוד בלעדי ואני מעריך במידה רבה של ביטחון, שאני יכול להתקיים בלעדיו.
איך אני נוהג להרגיע את ה"מתעצבנים" - זה כולה אינטרנט.
למי אמרת שיש PMS?
ברנרד חתיכת אידיוט. הפוסט הזה לא ימחק, כדי שיהיה ברור למה אתה נחסם, אם למישהו אכפת.
התגובה הבאה שלך שלא עניינית תגרור לחסימה - ללא פג תוקף הפעם.
זה היה באמת מהיר. ברנרד נחסם שוב, ללא הגבלת זמן.
חזרה לדיון - ביטקוין נדמה לי הנושא.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
אם להתייחס לחלק הענייני,
יש לא מעט מטבעות וירטואלים כאלו כיום וזה המפורסם והנפוץ מבינהם by far ... זאת כבר עובדה קיימת.
כמו כן יש מדינות שמכירות בו באופן רשמי, כמו שיש שמכירות במדינה פלשתינאית, נאהב את זה או לא, קיימת אפשרות פשוטה להמיר אותו למטבע רשמי של מדינה ולכן game over !
את המוטיבציה של עבריינים להשתמש באמצעי הזה אתה מכיר, היקפי ההון השחור הם עצומים, זה לא הולך להשתנות בקרוב - יש כאן מוצר עם ביקוש אמיתי שאי אפשר להתעלם ממנו, לא משנה אם קוראים או לא קוראים לו מטבע. עדיף אפילו לא לקרוא לו מטבע ...
כל מטבע של כל מדינה הוא קשקוש וירטואלי לחלוטין שמושפע בעיקר מספקולציות ונשחק לאורך זמן, אבל כל זה כבר נכתב כאן בלי סוף.
מה החרטא הזה?!
אני נהנה בכל פעם להעיר את השירשור ולראות את ברנרד מתפתל, אין זכות קיום לשירשור הזה בלעדיו!
לא יודע מה קרה ולא ראיתי מה כתב במקומות אחרים, לפעמים עולים לטונים וזה יכול לקרות לכל אחד אבל אחרי שמתקררים כדאי לחשוב על זה שוב.
בקיצור, מקווה שה'לתמיד' הזה קצוב בזמן, לכל אחד מותר להיות אידיוט לפעמים ולכל אחד זה גם קורה, יאללה, שחררו, כולנו ילדים גדולים.
boaz avrahami
23-05-17, 21:29
זה היה מיותר מכל הצדדים. אמנם לא הספקתי לראות מה נמחק.
חבל לי כי אני באמצע והאתר הוא כיכר מפגש עם חברים.
ועכשיו יש פה סתם התנגשות אגואים מיותרת שלא ניתנת לצערי לריסון.
זה לא ביקורת על מי מהצדדים כי אני מבין את שניהם .
רק פורק תיסכול אישי.
קיבינימאט הביטקוין
זה היה באמת מהיר. ברנרד נחסם שוב, ללא הגבלת זמן.
חזרה לדיון - ביטקוין נדמה לי הנושא.
זהו שביטקויין היה חלק מהנושא
נמרוד,
לא אתה אמרת על עצמך שבזמן האחרון אתה לא מבין כל מיני דברים?
זו לא הפואנטה של אוף-טופיק?
מי שלא רוצה, שלא יכנס.
חברים יקרים (אחרי כל הרעש והמנהלות), יש פה עיסה לא קטנה,
אז בבקשה.
1- המיוחדיות של ביטקוין היא בעובדה שזה "מטבע" לא מפוקח (ע"י שום בנק מרכזי). מעבר "למרד" שלא להיות מפוקח שכל אחד יחליט למה זה טוב לו (או לא).
2- ערך של מטבע ("נורמלי") לא נקבע מהכמות של המטבעות שיש בשוק. במטבעות נורמלים, מטבע משוייך לכלכלה מסויימת (מדינה או שוק כמו השוק האירופאי), והכלכלה הזו מכתיבה את ערך המטבע. היחודיות של הביטקוין שהוא לא מוצמד לכלכלה וכביכול אין שיקולים זרים שישפיעו על ערכו.
3- אם יש אנשים שמוכנים לשלם יותר מאלפיים דולר עבור ביטקויין אחד, אי אפשר להתווכח שזה מה שהוא שווה (כרגע). הבעיה שאף אחד לא יכול להסביר למה 2000 ולא 1000 או 3000. בכלכלה העולמית שערי החילופין והמסחר, מאד ברורים (ויש שיטענו, צפויים), פה אין שום נוסחה או הסכמים ברורים. זה הצע וביקוש גרידא. ברגע שמדינה כמו סין למשל, תחליט לדכא את הפעילות הזו, השער יפול מידיית (ומצד שני, מספיק שכלכלה גדולה כמו ארה"ב או השוק יכירו בביטקוין כמטבע רשמי, ערכו יעלה).
4- אחד הרעיונות המרכזיים של הביטקוין זה שאין גוף יחיד (כמו הבנק המרכזי של איזה מדינה) שיכול להכתיב את השער ויכול להדפיס עוד שטרות. האלגוריתם של יצור מטבעות נוספים (כריה) ידוע, ותאורטית, כל אחד יכול לכרות עוד מטבעות כאלו. בפועל, האלגוריתם כל כך כבד ומסובך, שכמות המיחשוב שצריך להריץ ע"מ לכרות עוד מטבעות כל כך גדולה, שצריך לשם כך חוות מחשבים כל כך גדולות שזה אתגר אמיתי. בסופו של יום, עיקר הפעילות הזו מתנהל בסין (ולכן גם ההערה שלי על פוטנציאל של ממשלת סין להשפיע על ערך הביטקוין).
5- תאורטית, העלות של תיפעול החוות האלו, היתה צריכה להכתיב את הערך של המטבע, בפועל הערך גבוה יותר, ומשקף איזה מקדם (ספקולטיבי?) נוסף, שלא ברור איך הוא נקבע.
6- במדינות שלא מכירות "במטבע" הזה כמטבע, יש לעסקים חוקיים בעייה לעבוד עם המטבע הזה (עסק שקונה בביטקוין לא יכול להכיר בהוצאה הזו, והפוך, שהוא מוכר הוא לא יכול להכיר בהכנסה, אז יש לו בעיה בספרים). יש מדינות שמכירות בביטקוין, יש כאלו שמחרימות ונלחמות, ויש עוד הרבה מצבים ביניים ( http://www.investopedia.com/articles/forex/041515/countries-where-bitcoin-legal-illegal.asp )/
7- בגלל שהביטקוין לא מפוקח ע"י שום בנק מרכזי, לא חלים עליו כל מני חוקים של הלבנת הון וחרמות למיניהן (מסחר עם מדינות או ארגונים שונים (ארגוני טרור, מאפיה) ). אבל בניגוד למה שהרבה חושבים, ובניגוד ללמטבעות מזומנים אחרים, בביטקוין, כל פעולה רשומה ומתעודת. כל החלפת ידים (בעלות) רשומה על המטבע עצמו, ואפשר לעקוב אחרי כל תנועה וכל ההיסטוריה של כל מטבע.
עד לכאן, עובדות טכניות, ומכאן כמה הערות שמשקפות דעה אישית -
1- בכללה הנוכחית, יש החמרה מתמשכת של חוקי הפיקוח והגברת השקיפות של המערכת הבנקאית. כל עוד הטרור העולמי ממשיך להתגבר, והעולם המערבי הפך את הכלכלה לנשק חשוב במלחמה הזו, קשה (לי) להאמין שהכלכלה המערבית "תכיר" בביטקוין כל עוד הביטקוין לא יקבל עליו איזה שהם חוקים של פיקוח ( מה שסותר את עקרונות הביטקוין).
2- בהנחה שאנחנו לא עוסקים פה בעסקים לא חוקיים (מסחר עם גופים מוגבלים?) אני לא מבין לה השיקול להתעסק עם ביטקוין.
3- אם יש פה מישהו שממליץ להתעסק עם ביטקוין לצרכי השקעה \ ספקולציה, אני אשמח לשמוע הסבר הגיוני לסיכון הזה.
4- מי שחושב שהוא יכול לסחור בביטקוין, ולא להשאיר עקבות, שיעשה שיעורי בית.
4- אחד הרעיונות המרכזיים של הביטקוין זה שאין גוף יחיד (כמו הבנק המרכזי של איזה מדינה) שיכול להכתיב את השער ויכול להדפיס עוד שטרות. האלגוריתם של יצור מטבעות נוספים (כריה) ידוע, ותאורטית, כל אחד יכול לכרות עוד מטבעות כאלו. בפועל, האלגוריתם כל כך כבד ומסובך, שכמות המיחשוב שצריך להריץ ע"מ לכרות עוד מטבעות כל כך גדולה, שצריך לשם כך חוות מחשבים כל כך גדולות שזה אתגר אמיתי. בסופו של יום, עיקר הפעילות הזו מתנהל בסין (ולכן גם ההערה שלי על פוטנציאל של ממשלת סין להשפיע על ערך הביטקוין).
אני רק הערה:
לא מדוייק לומר שכל אחד יכול לכרות עוד מטבעות כאלה.
מדובר ב'משאב' מתכלה, ככל שכורים יותר כך קשה יותר לכרות ועד שמגיעים לתחתית החבית שכן מס' המטבעות והוא סופי ומוגבל.
זה חלק מהגאוניות שלו.
(ושחררו את ברנרד)
חברים יקרים (אחרי כל הרעש והמנהלות), יש פה עיסה לא קטנה,
אז בבקשה.
1- המיוחדיות של ביטקוין היא בעובדה שזה "מטבע" לא מפוקח (ע"י שום בנק מרכזי). מעבר "למרד" שלא להיות מפוקח שכל אחד יחליט למה זה טוב לו (או לא).מטבע או לא מטבע - חוסר היכולת לנטר אותו הופך אותו למבוקש ע״י מי שצריך להלבין הון או להעביר כספים באופן חשאי, ארגוני טרור/עולם תחתון - מן הסתם ... אבל מה עם סוכנויות ביון וכו׳ ? זה יתרון שאין לשום מטבע שעובר ידיים דרך מערכת בנקאות וזה יתרון עצום מבחינת מי שמהמר על המוצר הזה.
2- ערך של מטבע ("נורמלי") לא נקבע מהכמות של המטבעות שיש בשוק. במטבעות נורמלים, מטבע משוייך לכלכלה מסויימת (מדינה או שוק כמו השוק האירופאי), והכלכלה הזו מכתיבה את ערך המטבע. היחודיות של הביטקוין שהוא לא מוצמד לכלכלה וכביכול אין שיקולים זרים שישפיעו על ערכ
זה לא נכון, כמות הכסף בהחלט משפיעה, כלכלה יציבה או איך שתקרא לזה - משפיעה גם כן, אבל אף אחד לא יכול להכתיב או לקבוע את ערך המטבע.
3- אם יש אנשים שמוכנים לשלם יותר מאלפיים דולר עבור ביטקויין אחד, אי אפשר להתווכח שזה מה שהוא שווה (כרגע). הבעיה שאף אחד לא יכול להסביר למה 2000 ולא 1000 או 3000. בכלכלה העולמית שערי החילופין והמסחר, מאד ברורים (ויש שיטענו, צפויים), פה אין שום נוסחה או הסכמים ברורים. זה הצע וביקוש גרידא. ברגע שמדינה כמו סין למשל, תחליט לדכא את הפעילות הזו, השער יפול מידיית (ומצד שני, מספיק שכלכלה גדולה כמו ארה"ב או השוק יכירו בביטקוין כמטבע רשמי, ערכו
אם שערי החליפין צפויים או ברורים או ניתנים לחיזוי...כנראה שפיספסתי משהו במהלך 20 השנים שאני עוסק בשוק הזה
ממשלת סין יכולה וכנראה משפיעה על כל מטבע בעולם, בעיקר $ ארה״ב, היא מחזיקה חוב של משהו כמו 2 טריליון באג״ח ממשלת ארה״ב...
5- תאורטית, העלות של תיפעול החוות האלו, היתה צריכה להכתיב את הערך של המטבע, בפועל הערך גבוה יותר, ומשקף איזה מקדם (ספקולטיבי?) נוסף, שלא ברור איך הוא נקבע.
החוב של ממשלת ארה״ב עומד על כ 20 טריליון $ , אתה יכול לחשב כמה זה עולה ?
6- במדינות שלא מכירות "במטבע" הזה כמטבע, יש לעסקים חוקיים בעייה לעבוד עם המטבע הזה (עסק שקונה בביטקוין לא יכול להכיר בהוצאה הזו, והפוך, שהוא מוכר הוא לא יכול להכיר בהכנסה, אז יש לו בעיה בספרים). יש מדינות שמכירות בביטקוין, יש כאלו שמחרימות ונלחמות, ויש עוד הרבה מצבים ביניים ( http://www.investopedia.com/articles/forex/041515/countries-where-bitcoin-legal-illegal.asp )/
7- בגלל שהביטקוין לא מפוקח ע"י שום בנק מרכזי, לא חלים עליו כל מני חוקים של הלבנת הון וחרמות למיניהן (מסחר עם מדינות או ארגונים שונים (ארגוני טרור, מאפיה) ). אבל בניגוד למה שהרבה חושבים, ובניגוד ללמטבעות מזומנים אחרים, בביטקוין, כל פעולה רשומה ומתעודת. כל החלפת ידים (בעלות) רשומה על המטבע עצמו, ואפשר לעקוב אחרי כל תנועה וכל ההיסטוריה של כל מטבע.
עד לכאן, עובדות טכניות, ומכאן כמה הערות שמשקפות דעה אישית -
1- בכללה הנוכחית, יש החמרה מתמשכת של חוקי הפיקוח והגברת השקיפות של המערכת הבנקאית. כל עוד הטרור העולמי ממשיך להתגבר, והעולם המערבי הפך את הכלכלה לנשק חשוב במלחמה הזו, קשה (לי) להאמין שהכלכלה המערבית "תכיר" בביטקוין כל עוד הביטקוין לא יקבל עליו איזה שהם חוקים של פיקוח ( מה שסותר את עקרונות הביטקוין). מספיק שתוכל להמיר ביטקוין למטבע חוקי כלשהו, במקום אחד בעולם...
2- בהנחה שאנחנו לא עוסקים פה בעסקים לא חוקיים (מסחר עם גופים מוגבלים?) אני לא מבין לה השיקול להתעסק עם ביטקוין
פשוט מאד - ספקולציה. הימור על זה שיעלה (או ירד אם ניתן לבצע שורט ובטוח שניתן), מרבית המסחר במטבעות הוא על בסיס ספקולטיבי נטו...
3- אם יש פה מישהו שממליץ להתעסק עם ביטקוין לצרכי השקעה \ ספקולציה, אני אשמח לשמוע הסבר הגיוני לסיכון הזה
כי זה פחות מסוכן מלהמר על $ ארה״ב למשל ? אם לא הבהרתי את זה עד כה
4- מי שחושב שהוא יכול לסחור בביטקוין, ולא להשאיר עקבות, שיעשה שיעורי בית.
לא יודע... לא ניסיתי ולא התעמקתי ... לצערי....
הביטקויין בהחלט מסוכן.
כל נכס / מטבע עם תנודתיות הוא מסוכן וככל שהתנודתיות גדולה יותר כך הוא מסוכן יותר ולכן ניתן לומר שהביטקויין מסוכן מהדולר.
מודל סיכון / תשואה: https://he.wikipedia.org/wiki/CAPM
הביטקויין בהחלט מסוכן.
כל נכס / מטבע עם תנודתיות הוא מסוכן וככל שהתנודתיות גדולה יותר כך הוא מסוכן יותר ולכן ניתן לומר שהביטקויין מסוכן מהדולר.
מודל סיכון / תשואה: https://he.wikipedia.org/wiki/CAPM
אני משתדל לא להיצמד למונחים המדוייקים למרות שגם אצלי במגירה יש את אותן תעודות שיש לך כנראה... מעדיף להתנסח בשפה פשוטה שגם כל מי שאין לו את התעודות האלו יבין. על כן אני גם אמשיך להשתמש במלה מטבע ביחס לביטקויין למרות שאינו מוכר כהילך חוקי בשום מדינה.
אי אפשר כמובן להשוות ל$ או כל מטבע של מדינה, כי זה לא אותו יצור. נתתי את ה $ כדוגמה לחתיכת נייר, שהמדינה ש״עומדת מאחוריה״ כבר לוותה מכל העולם 20 טריליון, שאין לה שום דרך להחזיר, רוב ההכנסות שלה ממיסים משמשות לתשלומי הריבית בלבד ועדיין אנשים עומדים בתור להלוות לה עוד כסף בריבית אפסית שלא משקפת שום סיכון....
ומה לגבי היורו ? הסיפור הזה על סף פירוק בכל רגע, באופן רשמי. עדיין יש הרבה שמעדיפים להחזיק את הניירות האלו במקום משהו שלפחות יוכלו לאכול או לעשות איתו משהו שימושי חוץ מלנגב או לשרוף בתוך חבית כדי להתחמם...
קשה להדיוט לקשור תנודתיות לסיכון, גם השקעה זה מושג מאד מטעה, לכן אני משתמש במונח הימור - זה הכי ברור לכולם.
להמר בקניית ביטקויין שיש גם סיכוי (=סיכון בשפה הכלכלית) שיעלה (ריאלית) במשך הזמן, נראה לי נכון יותר מלהמר בקניית $ שבוודאות ירד לאורך זמן.
אני לא ממליץ ולא נכנס לעיתוי הרכישה - סוחרים ימליצו להמתין למימוש כדי להיכנס, רק מציין שההגיון ברכישה של הדבר הזה מובן לי יותר מהגיון ברכישה של הרבה מוצרים אחרים כולל מטבעות שונים ש ״עומדות מאחוריהם״ מדינות ובנקים מרכזיים.
רק דיברנו....
https://m.calcalist.co.il/article.aspx?guid=3713873
לגבי כל ההערות, בואו נפריד בין השאלות של הטכנולוגיה, לשאלות של השווי וההתנהגות הכלכלית של הביטקוין.
נאמרו פה הערות פשוט שגויות על הטכנולוגיה ( Blockchain ).
בהגדרה! זו טכנולוגיה שבנויה על שקיפות ע"מ ליצור אמון.
ולכן כל החלפת ידיים, מתועדת.
פשוט , אם המשתמש לא רשום בזהות האמיתית, אז אנחנו לא יודעים מי זה, אבל אי אפשר להסתיר את העובדה שמשתמש מסויים נגע במטבע מסויים.
ומי שחושב שבגלל שהוא נרשם באיזה מערכת בשם בדוי, אי אפשר לקשר אותו, שלא יופתע אם לילה אחד ידפקו לו בדלת.
אני לא מכיר את הטכנולוגיה וקראתי על זה מעט מאד, מומחה לקריפטוגרפיה אני לא.
אבל אין סיבה שאם אני או אתה רוצים להמר בקניית ביטקויין, לא נעשה את זה. אין לנו מה להסתיר ואין לנו צורך להסתיר את הזהות שלנו.
יחד עם זאת - אם המאפיה הרוסית או ארגון דעאש, מעוניינים להעביר סכומי כסף גדולים בין יבשות - זה מהווה עבורם יופי של אמצעי. מה הם יעשו אח״כ עם הנרקומן שנרשם תחת הארנק הדיגיטלי שקנה או מכר את הביטקויין זה כבר זוטות...
כל מה שאמרתי הוא שהצורך הזה כבר יוצר ביקוש גבוה מאד שקשה להעריך, ברגע שזה כבר התחיל להתגלגל זה צובר תאוצה וגדל כמו כדור שלג... היום זו כבר מציאות קיימת.
ניר,
מצויין, בא נעזוב את הטכנולוגיה (מי שרוצה שיתעמק), עכשיו, ורק בשביל הסקרנות,
האם אתה יכול להסביר לי, בצורה רציונאלית, למה לשים את השנקל שלי על ביטקוין, ולא על מטבע אחר, או מניה של גוגל או אפל למשל?
וכל זה, שברור, שיש פה פעילות שלמה שכמו שהיא מתנפחת, החלטה אחת, של ממשלה אחת, והכל קורס.
בקיצור, זה כבר ממש לא דיון טכנולוגי, זה דיון של השקעה כספית.
מעבר לסיכון הברור מאליו שערך הביטקוין יכול להתרסק יש עוד אתגר שלא קיים במטבעות והשקעות 'מסורתיות': אין בקרה ופיקוח על הגופים שסוחרים במטבע הזה.
היו כבר מספר מקרים ש bitcoin exchanges נעלמו עם יתרת הכספים של לקוחותים.
יש פתרונות של העברת הכספים ל'ארנקים פרטיים' ואולם גם אלו נפרצו והכסף נעלם משם.
הפיתרון הבטוח היחיד מפני גניבות אינטרנט הוא הדפסה של הכסף במדפסת ביתית (כלומר הדפסת קוד ייחודי שמייצג את ביטקוינים שבבעלותנו) ושמירת הנייר המודפס כמו ששומרים שטרות כסף או תכשיטים. התהליך ממש לא טריויאלי למי שאיננו גיק מחשבים.
בקיצור, גם אם בא לכם להשקיע סכום כלשהו בביטקוין זה הרבה יותר מסובך והרבה פחות בטוח מהשקעות סטנדרטיות.
יאיר
ניר,
מצויין, בא נעזוב את הטכנולוגיה (מי שרוצה שיתעמק), עכשיו, ורק בשביל הסקרנות,
האם אתה יכול להסביר לי, בצורה רציונאלית, למה לשים את השנקל שלי על ביטקוין, ולא על מטבע אחר, או מניה של גוגל או אפל למשל?
וכל זה, שברור, שיש פה פעילות שלמה שכמו שהיא מתנפחת, החלטה אחת, של ממשלה אחת, והכל קורס.
בקיצור, זה כבר ממש לא דיון טכנולוגי, זה דיון של השקעה כספית.
למה אתה אומר שהחלטה אחת של ממשלה אחת והכל קורס? אתה מתכוון לממשלה הסינית ?
אני חושב שאתה טועה כאן וכמו שכבר אמרתי - הם יכולים לבקש את הכסף שלהם בחזרה ולמוטט את הכלכלה האמריקאית הרבה יותר בקלות.
חוץ מזה - בשום מקום לא כתבתי שאני מציע להמר על ביטקוין, אמרתי שזה הגיוני כמו להמר על כל דבר אחר ולעיתים אף יותר הגיוני.
שמע, אני עוסק 20 שנה בשוק ההון, עבדתי במערכת הבנקאית ובגופים הפיננסיים הכי גדולים במשק, לא עבר יום משנת 98 שלא ראיתי מסכי מסחר ...
כבר לפני 100 שנים אמר אחד שיודע - שאם הציבור היה יודע איך מתנהלת המערכת הבנקאית, היתה פורצת מהפכה עוד לפני עלות השחר,
ישנם מעט מאד משקיעים בשווקים הפיננסיים, כמעט כל נפח המסחר במט״ח, סחורות וני״ע הוא ספקולטיבי וכל דבר שנסחר בשוק פתוח, נתון להמון מניפולציות ועלול לקרוס בין רגע. לכן זה ממש לא דיון של השקעה כספית.
אנשים מהמרים פעמיים בשבוע על זכיה בלוטו בהסתברות 0, מוציאים אלפי ש״ח בימי חייהם והמדינה מעודדת ודוחפת אותם לזה.
מי היה מסכים לשלוח טופס אפילו בשקל בודד אם היו אומרים לו שבטוח אין זכיה ? אבל משתמשים במילים קצת יותר מורכבות ואנשים רצים להמר.
מה סיכויי הזכייה בקזינו למספר בודד על הרולטה ? 1:38 ואנשים זורקים שם אלפים
כל מה שאני יכול להגיד זה שהסיכוי לרווח בהימור על ביטקויין הוא לפחות 1:2 .
מעבר לסיכון הברור מאליו שערך הביטקוין יכול להתרסק יש עוד אתגר שלא קיים במטבעות והשקעות 'מסורתיות': אין בקרה ופיקוח על הגופים שסוחרים במטבע הזה.
היו כבר מספר מקרים ש bitcoin exchanges נעלמו עם יתרת הכספים של לקוחותים.
יש פתרונות של העברת הכספים ל'ארנקים פרטיים' ואולם גם אלו נפרצו והכסף נעלם משם.
הפיתרון הבטוח היחיד מפני גניבות אינטרנט הוא הדפסה של הכסף במדפסת ביתית (כלומר הדפסת קוד ייחודי שמייצג את ביטקוינים שבבעלותנו) ושמירת הנייר המודפס כמו ששומרים שטרות כסף או תכשיטים. התהליך ממש לא טריויאלי למי שאיננו גיק מחשבים.
בקיצור, גם אם בא לכם להשקיע סכום כלשהו בביטקוין זה הרבה יותר מסובך והרבה פחות בטוח מהשקעות סטנדרטיות.
יאיר
מצטער לנפץ עוד מיתוס, אבל הבקרה והפיקוח שקיימים על הגופים שסוחרים בשווקים ה׳מסורתיים׳ שווה לתחת ואפילו גורמת הרבה יותר נזק מתועלת לאזרח התמים.
באמת שעדיף בלעדיה ואני אומר את זה מהיכרות מאד מעמיקה ואישית הן עם גורמי הפיקוח והן עם פעילי השווקים.
לגבי האפשרות לפרוץ ולגנוב לך את הביטקויין ואם זה יותר או פחות אפשרי מלגנוב לך את הכסף מחשבון הבנק - אני לא מתמצא, אבל עדיין זוכר את אתי אלון והבנק למסחר...
את משפט הסיום שלך הייתי עורך למשהו כמו -
אם בא לכם להמר בביטקויין או בהימורים על כל דבר אחר, תעשו את זה בסכום שאתם יכולים להרשות לעצמכם להפסיד.
למה אתה אומר שהחלטה אחת של ממשלה אחת והכל קורס? אתה מתכוון לממשלה הסינית ?
אני חושב שאתה טועה כאן וכמו שכבר אמרתי - הם יכולים לבקש את הכסף שלהם בחזרה ולמוטט את הכלכלה האמריקאית הרבה יותר בקלות.
חוץ מזה - בשום מקום לא כתבתי שאני מציע להמר על ביטקוין, אמרתי שזה הגיוני כמו להמר על כל דבר אחר ולעיתים אף יותר הגיוני.
שמע, אני עוסק 20 שנה בשוק ההון, עבדתי במערכת הבנקאית ובגופים הפיננסיים הכי גדולים במשק, לא עבר יום משנת 98 שלא ראיתי מסכי מסחר ...
כבר לפני 100 שנים אמר אחד שיודע - שאם הציבור היה יודע איך מתנהלת המערכת הבנקאית, היתה פורצת מהפכה עוד לפני עלות השחר,
ישנם מעט מאד משקיעים בשווקים הפיננסיים, כמעט כל נפח המסחר במט״ח, סחורות וני״ע הוא ספקולטיבי וכל דבר שנסחר בשוק פתוח, נתון להמון מניפולציות ועלול לקרוס בין רגע. לכן זה ממש לא דיון של השקעה כספית.
אנשים מהמרים פעמיים בשבוע על זכיה בלוטו בהסתברות 0, מוציאים אלפי ש״ח בימי חייהם והמדינה מעודדת ודוחפת אותם לזה.
מי היה מסכים לשלוח טופס אפילו בשקל בודד אם היו אומרים לו שבטוח אין זכיה ? אבל משתמשים במילים קצת יותר מורכבות ואנשים רצים להמר.
כל מה שאני יכול להגיד זה שהסיכוי לרווח בהימור על ביטקויין הוא לפחות 1:2 .
בניגוד לטכנולוגיה, שאותה אני מבין מצויין, השקעות זה לא התחום שלי, ולכן רציתי לשמוע מה אחרים אומרים.
נתתי את ממשלת סין כדוגמה, אבל לא רק היא.
ולכן גם צירפתי את הכתבה מהיום, אם החלטה של ממשלת יפן יכולה להעלות את שער הביטקוין, אז לעניות דעתי, החלטה אחרת, של אותה ממשלה, יכולה גם להוריד, וזו בדיוק הנקודה שניסתי להגיד.
אני לא מוצא אף אחד שיכול להסביר, הגיונית את ערך הביטקוין, ולכן אני חושב שההשוואה שעשית לרולטה נראית לי הגיונית.
boaz avrahami
24-05-17, 20:51
מי שמסביר לך השקעות בהגיון הוא שרלטן...
בעצם גם לכלכלה אין הגיון שנשען רק על מתמטיקה.
ממשלת יפן הכירה בביטקויין כאמצעי תשלום, מישהו כבר העלה את זה אפילו כאן בשרשור, זה עדיין לא הילך חוקי ולכן לא יכול להיקרא מטבע.
המשמעות של הילך חוקי במדינה ריבונית - הוא שמדובר באמצעי תשלום שחייבים לכבד ולא באמצעי תשלום שמותר לכבד.
אני מכנה את זה הימור מהרגע הראשון שהגבתי כאן ולמיטב זכרוני גם תמיר התייחס לזה ככה כבר בתגובה הראשונה בפוסט לפני כמה שנים...
גם קנייה של מניית גוגל או $ אני מכנה אותו דבר ומתייחס אותו דבר, אתה צריך להבין שאין שום הבדל.
בשבוע שעבר, במתקפת הסייבר חוצה מדינות, דרישת הכופר הייתה בביטקויין, וזה אומר הכל.
boaz avrahami
24-05-17, 21:31
לא הבנתי מה זה אומר
מי הצרכן העיקרי שעומד מאחורי המטבע בהתייחס ליתרונותיו, שהם גם חסרונותיו בשביל הצרכן הישר.
אלו התארגנויות שבשביל רווח עצום עובדים מאחורי הקלעים כדי ליצור מגמות שאני מאמין שאף אחד מהמתכתבים כאן לא לוקח בהן חלק.
פעם ראשונה שלי על הרולטה בסרי לנקה. שמתי את כל הכסף על מספר 2 ועזבתי את השולחן. הדילר קרא לי לחזור כי זכיתי.
אז זה קורה :-D
זכיתי ב20 דולר :cool: הגעתי לקזינו עם חברים רק בגלל שהיה אוכל וסיגריות חופשי ;). שמתי את כל הדולרים שנשארו לי על 2 והלכתי. סוג של תשלום למקום על האוכל. החזירו לי שטר של 20 דולר. הקופאית לא ידעה מה אני רוצה ממנה :cool:
בזבזת את כל המזל שלך על 20 דולר...
ישוחרר ברנרד
זה יותר מעניין מזה אבל לא דיון השירשור.
זכיתי ב20 דולר :cool: הגעתי לקזינו עם חברים רק בגלל שהיה אוכל וסיגריות חופשי ;). שמתי את כל הדולרים שנשארו לי על 2 והלכתי. סוג של תשלום למקום על האוכל. החזירו לי שטר של 20 דולר. הקופאית לא ידעה מה אני רוצה ממנה :cool:
טוב, אם ככה אז הכדור לא נעצר במספר 2... כי יחס הזכייה הוא 1:35 ולא נראה לי שהימרת על 57 סנט ...
ברולטה יש מספר אפשרויות להמר, אתה כנראה הימרת על 4-5 $ ביחס 1:4 - הכדור נעצר באיזור של המספר 2.
אם זה קרה לפני מספר שנים, הביטקויין עמד על פחות מ 1$ - אם היית מהמר עליו עם אותם 5$ היית זוכה היום ביותר מ 10,000.... וזה בדיוק נושא הדיון.
ואם מישהו שואל אם אפשר כזה רק בלי הסיכון ?
אז זהו שלא.
שמע אני כבר לא ממש זןכר. אני כן זוכר שהימרתי על מספר והוא זכה. מה זה משנה? לדעתי דולר או משהו כזה.
נראה לי יש כאן איזו קונספירציה על חשבוני...
ברנרד ביים הרחקה של עצמו רק כי לא יכל לשאת את הפדיחה: הביטקויין כבר פאקינג 2700$!!!
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4967469,00.html
יוחזר ברנרד מיד!
הייתה גם ירידה "קלה"...
אולי אפשר לשחרר את ברנרד
נראה לי יש כאן איזו קונספירציה על חשבוני...
ברנרד ביים הרחקה של עצמו רק כי לא יכל לשאת את הפדיחה: הביטקויין כבר פאקינג 2700$!!!
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4967469,00.html
יוחזר ברנרד מיד!
חחח... לא חשבתי על זה , אולי זה באמת היה מקרה קלאסי של התאבדות באמצעות שוטר :D
נראה לי קצת מיותר לצטט שערים
לחובבי ההימורים- תמיד אפשר לפתוח חשבון ני״ע אצל ברוקר שאינו בנק (עמלות נמוכות) ולהתחיל לחפש מציאות או מניות בתחומים צומחים, עדיף כאלו שאתם מכירים ככל האפשר. לא נדיר למצוא מניות שנותנות תשואות של מאות אחוזים על פני מספר שנים או אפילו חודשים, עם תנודתיות כזו או אחרת.
פייסבוק (מי לא מכיר ?) , החלה להיסחר ב 40$ ,נחתכה די מהר לפחות מ 20$ ומאז לא הפסיקה לטפס משך מספר שנים עד ל 150$ כיום ללא מימוש מהותי בדרך ....
אולי הדבר הבא הוא סנאפצ׳אט ? הילדים שלי עפים עליו ובארה״ב זה כמו הווצאפ שלנו... גם היא רק הונפקה וכבר התרסקה, כעת מתחילה להתאושש לאט ואולי יהיה שידור חוזר...
הבעיה עם ההימורים האלו ( חוץ מההפסדים עצמם) היא שהמדינה מכירה לכם רק ברווחים ולוקחת נתח נאה, ההפסדים הם בד״כ בעיה שלכם ( ניתן לקזז מרווחים עתידיים משך 7 שנים). לא ידוע לי על מס רווחי ביטקויין עדיין...
הבעיה עם ההימורים האלו ( חוץ מההפסדים עצמם) היא שהמדינה מכירה לכם רק ברווחים ולוקחת נתח נאה, ההפסדים הם בד״כ בעיה שלכם ( ניתן לקזז מרווחים עתידיים משך 7 שנים). ...
אם אין לך הפסדים לקזז שבע שנים אחורה.... מצבך מצויין.
הבעיה בדכ עם אלו שאין להם מספיק רווחים לקיזוז [emoji56]
ישוחרר ברנרד
תכלס איך קונים ביטקויינים ?
זה לא כלכך פשוט ולרוב כולל התקנה של תוכנה (ארנק דיגטלי) במחשב שלך ,
ויותר מסובך מזה - אחרי שקנית לשמור שישאר אצלך ושלא איזה האקר יגנוב אותו ממך.
זה לא כלכך פשוט ולרוב כולל התקנה של תוכנה (ארנק דיגטלי) במחשב שלך ,
ויותר מסובך מזה - אחרי שקנית לשמור שישאר אצלך ושלא איזה האקר יגנוב אותו ממך.
לא ניתן לגנוב לך כלום, מאיפה אתה מיירט מידע בלי להבין בזה.
באופן כללי ,ארנק דיגיטאלי הוא הרבה יותר מאובטח מהסיסמה שלך בבנק במקומי בישראל.
הסיסמה שלך בנוייה עד 250 תויים, מי מסוגל לפרוץ את זה בכלל. בנוסף הסיסמה מוצפנת. לפני שכותבים תבדקו.
מי שקורא ועוקב מבין לבד שהמטבע נשלט ע"י כוחות חזקים בינ"ל, כיום עומד על רמה של 2000 דולר,וצופים לו להגיע גם ל 100 אלף, כי זה מטבע מוגבל.
לי באופן אישי אין ,כי אני מהאסקולה הישנה. אבל כל החברים שיש להם עד היום מרוויחים בגדול.
בהצלחה
יעקב ,
אני במקרה מתעסק בתחום הזה למחייתי , פרילנסר בתחום המחשוב ובמיוחד בתחום אבטחת מידע.
חוזק האבטחה של מוצר או תוכנה הוא כחוזק החולייה החלשה ביותר.
היו הרבה מאוד מקרים של גניבה , בין אם הביטקוין מאוחסן במחשב ובין אם הוא מאוחסן בבורסה כלשהי.
יש הרבה מאוד דברים שצריך לעשות כדי שביטקויין שמאוחסן אצלך יהיה באמת מאובטח .
אם אתה מתעניין איך גונבים - לדוגמא מקרה שבו גנבו למישהו ביטקוין בשווי מיליוני דולרים :
https://www.forbes.com/sites/laurashin/2016/12/20/hackers-have-stolen-millions-of-dollars-in-bitcoin-using-only-phone-numbers/#28ae05a438ba
עוד דוגמא איך לגנוב :
https://www.theverge.com/2013/12/19/5183356/how-to-steal-bitcoin-in-three-easy-steps
אמיר.
אמיר, השאלה היא לא תאורטית ..
האשה רוצה ביטקויין .. אוכלת לי את הראש ..
אז חשבתי לקנות 0.00000002 ביטקויין בשקל ..
לא משנה אם יגנבו כי אני לא בונה על זה בתור תכנית חיסכון .. רק אני קורא כבר שלושה ימים את כל גווגל ועדיין לא הבנתי איך אני קונה תכלס ביטקויין ..
תוכל להפנות אותי לאתר או משהו ?
גם בפרטי אם זה יותר נוח.
תודה
לא תצליח לשכנע אותי, יש ים הונאות גם החשבונות בנק בישראל.
הארנק הדיגיטלי מאובטח By Far מכל השאר.
בנוסף אם מישהו לא דאג לסיסמה נורמלית או שתלו לו סוס 🐎 זה כבר סיפור אחר.
לפני שנים הסיסמה הנפוצה בעולם היתה : Password ,ולכן חצי מחשבונות הפורומים היו נפרצות בקלות.
לעניין הדיון כאן, דעתי האישית ביטקויין אחד המטבעות החזקים בעולם. מאחר ושליטים מנהלים אותו,הוא ימשיך לעלות בעוצמה רבה.
יעקב - אני לא מנסה לשכנע אותך , מה שאתה חושב זה עניין שלך.
אני כותב כדי שלא תטעה אחרים כאן בפורום.
זה שיש הונאות גם בבנק ישראל , זה נכון , אבל אפשר לעלות עליהם הרבה יותר בקלות.
בביטקויון , העניין זה שברגע שהוא ניגנב ממך הסיכוי לקבל אותו חזרה הוא אפסי בגלל מבנה ה BLOCKCHAIN.
בנוסף האבטחה בביטקוין קשורה מאוד גם למשתמש , ואפשר לעשות טעויות שיגרמו לכך שגניבת ביטקויון ממך תהיה קלה מאוד.
גיא : לגבי איך לקנות , אתה צריך להתקין ארנק דיגיטלי אצלך במחשב , תעשה חיפוש בגוגל.
לאחר מכן אתה יכול לרכוש כאן ביטקוין:
https://www.bitsofgold.co.il/en/set_amount
קח בחשבון שזו השקעה ספקולטיבית ביותר כרגע.
גיא, אולי זה יעזור לך
http://www.alefbit.com/obtain/embassy-atm/
יעקב - אני לא מנסה לשכנע אותך , מה שאתה חושב זה עניין שלך.
אני כותב כדי שלא תטעה אחרים כאן בפורום.
זה שיש הונאות גם בבנק ישראל , זה נכון , אבל אפשר לעלות עליהם הרבה יותר בקלות.
בביטקויון , העניין זה שברגע שהוא ניגנב ממך הסיכוי לקבל אותו חזרה הוא אפסי בגלל מבנה ה BLOCKCHAIN.
בנוסף האבטחה בביטקוין קשורה מאוד גם למשתמש , ואפשר לעשות טעויות שיגרמו לכך שגניבת ביטקויון ממך תהיה קלה מאוד.
גיא : לגבי איך לקנות , אתה צריך להתקין ארנק דיגיטלי אצלך במחשב , תעשה חיפוש בגוגל.
לאחר מכן אתה יכול לרכוש כאן ביטקוין:
https://www.bitsofgold.co.il/en/set_amount
קח בחשבון שזו השקעה ספקולטיבית ביותר כרגע.
הרבה תודה :)
ההשקעה היא באושר של זוגתי .. לא מעבר :) אבל זאת השקעה בטוחה !
שוב אומר שלא צריך להתייחס לזה כאל השקעה, ואין טעם לנתח את זה, חבל על האנרגיה ...
רצוי להמר בסכום זניח (כל אחד עם מה שזניח עבורו) שלא מצפים לקבל בחזרה ואז לשכוח מזה, להתנתק מזה, לא לעקוב אחרי התנודתיות. לשים שעון מעורר לעוד 20 שנה. ביטקוין יכול להיסחר עד אז במליון דולר או להיעלם, כל מספר זוכה. מי שיתפתה לעקוב אחרי זה לעולם לא ירוויח סכום משמעותי מהימור כזה, כי הוא מהר מאד יממש את הרווח, או יחתוך את ההפסד.
אם כבר לרדת לפרטים - הייתי מפזר את ההימור על מספר מוצרים מהסוג הזה, יש כנראה מוצרים יותר מתוחכמים ופחות נפוצים עדיין, ששווי השוק שלהם נמוך בהשוואה לביטקויין ופחות כסף צריך להיכנס אליהם כדי להגדיל את שווים. אם שווי הביטקוין 40 מיליארד אז דרושה רכישה מאסיבית בשביל להכפיל את מחירו ל 80 - אני מניח שכמה מיליארדים אפילו. אבל כדי להריץ מוצר מקביל עם שווי של 100 מליון נניח ולהכפיל את מחירו דרושות סה״כ קניות של כמה מליונים ...
בהצלחה
boaz avrahami
15-06-17, 11:32
שוב אומר שלא צריך להתייחס לזה כאל השקעה, ואין טעם לנתח את זה, חבל על האנרגיה ...
רצוי להמר בסכום זניח (כל אחד עם מה שזניח עבורו) שלא מצפים לקבל בחזרה ואז לשכוח מזה, להתנתק מזה, לא לעקוב אחרי התנודתיות. לשים שעון מעורר לעוד 20 שנה. ביטקוין יכול להיסחר עד אז במליון דולר או להיעלם, כל מספר זוכה. מי שיתפתה לעקוב אחרי זה לעולם לא ירוויח סכום משמעותי מהימור כזה, כי הוא מהר מאד יממש את הרווח, או יחתוך את ההפסד.
אם כבר לרדת לפרטים - הייתי מפזר את ההימור על מספר מוצרים מהסוג הזה, יש כנראה מוצרים יותר מתוחכמים ופחות נפוצים עדיין, ששווי השוק שלהם נמוך בהשוואה לביטקויין ופחות כסף צריך להיכנס אליהם כדי להגדיל את שווים. אם שווי הביטקוין 40 מיליארד אז דרושה רכישה מאסיבית בשביל להכפיל את מחירו ל 80 - אני מניח שכמה מיליארדים אפילו. אבל כדי להריץ מוצר מקביל עם שווי של 100 מליון נניח ולהכפיל את מחירו דרושות סה״כ קניות של כמה מליונים ...
בהצלחה
היי ניר
בהמשך לשיחות אוף ליין שלנו אני מבקש שתחשוף אותנו למוצרים דומים שלטעמך הם הימור מסקרן.
בועז
אטרנום ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
בועז ,כאן הכוונה שלי היא למטבעות וירטואליים מתחרים של הביטקויין, או טכנולוגיות שקשורות לענף הזה, אני לא מתמצא בזה. אנשי תוכנה יכולים להתייחס באופן מקצועי למה יותר יעיל/ בטוח ועם פוטנציאל מבינהם. מה ששלחת לי על ה ICO של Bancor למשל, נראה לי ממש מעניין.
בהצלחה
איזה עוד מוצרים דומים יש?
אני מניח שבגלל שאני לא בתחום הפיננסים או בתחום המחשוב (פעם הייתי) אז אני לא מכיר. אבל לאזרח הפשוט, איפה הוא יכול לרכוש את המידע/ידע הזה?
תודה
הטכנולוגיה נקראת בלוקצ׳יין , אתה יכול ללמוד עליה בקבוצות ופורומים מתאימים , אין לזה קשר דווקא לתחום הפיננסים.
שווה להקדיש את הזמן לדעת על זה יותר, מטבעות דומים לביטקויין יש את האת׳ריום למשל , שוב , לא חייבים להשקיע דוקא במטבעות עצמם, מתפתחת תעשיה שלמה מסביב לזה.
איזה עוד מוצרים דומים יש?
אני מניח שבגלל שאני לא בתחום הפיננסים או בתחום המחשוב (פעם הייתי) אז אני לא מכיר. אבל לאזרח הפשוט, איפה הוא יכול לרכוש את המידע/ידע הזה?
תודה
בג'יפולוג :)
המטבעות החזקים כרגע , מבחינת נתח שוק מבין כל המטבעות הקריפטוגפיים :
ביטקוין - 38 אחוז
אתריום - 31 אחוז
ריפל - 9.9 אחוז
ישנה מגמה של גדילה של אתריום על חשבון ביטקוין.
ביטקוין במגמת ירידה מבחינת כמות מחשבים שמריצים NODES שלו לעומת אתריום.
בעתיד הכוחות יכולים להשתנות.
תודה. נברר על האתריום וריפל האלו
גיא, אולי זה יעזור לך
http://www.alefbit.com/obtain/embassy-atm/
באתר שלהם אי אפשר לקנות ...
אולי הכספומט הזה עובד.. אולי לא.
הם לא עונים גם לבקשת תמיכה.
נראה שיש אחד בחיפה. אולי אנסה אותו.
המטבעות החזקים כרגע , מבחינת נתח שוק מבין כל המטבעות הקריפטוגפיים :
ביטקוין - 38 אחוז
אתריום - 31 אחוז
ריפל - 9.9 אחוז
ישנה מגמה של גדילה של אתריום על חשבון ביטקוין.
ביטקוין במגמת ירידה מבחינת כמות מחשבים שמריצים NODES שלו לעומת אתריום.
בעתיד הכוחות יכולים להשתנות.
אני חושב שבתגובות האחרונות מתגלה הבעייה האמיתית עם הנושא הזה. מה מונע מהשוק לנטוש את מטבע א' ולעבור למטבע ב'? מה עדיף במטבע ד' על מטבע ג'?
באותו נושא:
http://www.calcalist.co.il/markets/articles/0,7340,L-3715687,00.html?ref=ynet
boaz avrahami
22-06-17, 17:03
תסביר.
לא בטוח שהבנתי את כוונתך
אני מסכים עם נמרוד,
מה שמעניין אותי הוא השיטה , לא מטבע ספציפי, יש כנראה כבר אלפי מטבעות כדוגמת הביטקויין , שום דבר לא מבטיח וגם אין שום הגיון שדווקא הביטקויין יהיה הכי נפוץ, חוץ מהיותו החלוץ וזה שמפתחיו הביאו לעולם את הרעיון.
בלוקציין היא "טכנולוגיה" שבוחנים גופים פיננסים אמיתיים.
זה לא אומר כלום, ייתכן ונובע מכך שהם לא רוצים להיות, הילד שפיספס את הסדרה שכולם מדברים עליה בכיתה.
Sent from my Android using Tapatalk ישוחרר ברנרד
ניסיתי לכרות איתריום. נפלתי בשלב של עדכון הבסיס נתונים או משהו כזה. מסובך מידי.
שיט שיט שיט.
המסקנה המתבקשת היא שעורכי דין לא מבינים בהשקעות
מכלכליסט
לזינוק בערך הביטקוין אחראים ההאקרים
אם הביטקוין ימשיך להיות המטבע שבו האקרים סוחטים מותקפי סייבר, ימיו ללא פיקוח רגולטורי ספורים
עו"ד זיו קינן 07:1104.07.17
http://www.calcalist.co.il/markets/articles/0,7340,L-3716416,00.html
מכלכליסט
אם הביטקוין ימשיך להיות המטבע שבו האקרים סוחטים מותקפי סייבר, ימיו ללא פיקוח רגולטורי ספורים
עו"ד זיו קינן 07:1104.07.17
http://www.calcalist.co.il/markets/articles/0,7340,L-3716416,00.html
רק מחזק את המסקנה של בועז שעורכי דין לא מבינים בהשקעות.
הוא מנסה להציג 'הסבר אלטרנטיבי' ורחוק מאד מהאמת.
רק מחזק את המסקנה של בועז שעורכי דין לא מבינים בהשקעות.
הוא מנסה להציג 'הסבר אלטרנטיבי' ורחוק מאד מהאמת.
מכלכליסט
עו"ד זיו קינן 07:
זו הערכה מבוססת על עובדות ומושכלת למדי לדעתי.
א. זו עובדה שהאקרים אכן דורשים את הכופר בביטקוין כי הוא לכאורה אנונימי.
ב. מסלול הכסף עוד מימי אל-קפונה היה אמצעי לאיתור הפושעים.
ג. כשתוקפים אלפי קורבנות קטנים, שקשה להם להגיב ניחא, אבל שהנפגעים מתחילים להיות ממשלות וארגונים גדולים מאד, בעלי אמצעים ברמת מדינה, אז הם יכולים להגיב במה שנראה כמו חוסר פרופורציה עצום לאדם הפרטי.
אז האקר כזה יפגוש מולו כמה מדינות בעלות אינטרס משותף.
אז כרגע לפי הפרסומים ההאקרים התחילו את שלב החזירות, וזה אומר שמדינות מתחילות להתעורר.
ולתיאור המצב יש שלל הקבלות בסגנון של ״ייקח לך זמן להרגיז פיל, אבל כשהוא יתרגז הלך עליך״..
או ״כשאתה משתין על הצבא/מדינה, תזכור שהיא יכולה להשתין עליך בחזרה, ואז יש סיכוי שתטבע..״
זו הערכה מבוססת על עובדות ומושכלת למדי לדעתי.
א. זו עובדה שהאקרים אכן דורשים את הכופר בביטקוין כי הוא לכאורה אנונימי.
זהו שהוא לא באמת אנונימי
ב. מסלול הכסף עוד מימי אל-קפונה היה אמצעי לאיתור הפושעים.
ומה זה קשור לנושא?
ג. כשתוקפים אלפי קורבנות קטנים, שקשה להם להגיב ניחא, אבל שהנפגעים מתחילים להיות ממשלות וארגונים גדולים מאד, בעלי אמצעים ברמת מדינה, אז הם יכולים להגיב במה שנראה כמו חוסר פרופורציה עצום לאדם הפרטי.
אז האקר כזה יפגוש מולו כמה מדינות בעלות אינטרס משותף.
יפעלו נגד התוקפים, לא נגד המטבע, אחרת מה עשו בזה? התוקפים ימצאו מטבע או שיטת תשלום אחרת.
אז כרגע לפי הפרסומים ההאקרים התחילו את שלב החזירות, וזה אומר שמדינות מתחילות להתעורר.
ולתיאור המצב יש שלל הקבלות בסגנון של ״ייקח לך זמן להרגיז פיל, אבל כשהוא יתרגז הלך עליך״..
או ״כשאתה משתין על הצבא/מדינה, תזכור שהיא יכולה להשתין עליך בחזרה, ואז יש סיכוי שתטבע..״
הכופרות הן שבריר אחוז מהמחזור בביטקויין, שכאמור לא באמת אנונימי ודרישות הכופר לא יכולות להסביר את הזינוק במחיר הביטקויין,
בעיקר כשההסברים הכלכליים האמיתיים נמצאים מול העיניים (בעיקר ביקושים חזקים מכיוון סין).
חש מצב שאתה לא כותב בכחול?
זה בלתי אפשרי לקריאה.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
https://bitcoin.org/en/alert/2017-07-12-potential-split
אמינות...
כמה קטעים מהלינק.
Potential network disruption
12 July 2017
Bitcoin confirmation scores may become unreliable for an unknown length of time. This means that any bitcoins you receive after that time may later disappear from your wallet or be a type of bitcoin that other people will not accept as payment.
........
During the event
Do not trust any payments you receive after Tue Aug 01 2017 03:00:00 GMT+0300 (IDT) until the situation is resolved. No matter how many confirmations the new payment says it has, it can disappear from your wallet at any point up until the situation is resolved.
Try not to send any payments. During the event there may be two or more different types of bitcoin and you may send all of the different types to a recipient who only expects one type. This would benefit the recipient at your expense.
Be wary of offers to allow you to invest in the outcome of the event by “splitting” your coins. Some of these offers may be scams, and software claiming to split your coins can also steal them.
....
boaz avrahami
13-07-17, 18:47
הייתי עכשיו בכנס של אבטחת מידע.
ענייני מטבע וירטואלי , כזה או אחר, ובכלל בנקאות וירטואלית זה משהו שקורה בודאות.
זה לא שאלה של אם אלא של מתי וכיצד.
בדיוק כמו בינה מלאכותית ודיפ לרנינג.
חבל על הנסיונות הפאטטיים לחשוב שהקידמה לא תנצח
הקידמה תנצח.
ההשגות שלי הם לגבי מי עומד מאחורי ומי הרגולטור.
לא מאמין באנרכיה.
boaz avrahami
13-07-17, 20:16
הסיכוי משקף את הסיכון.
לו לא היה סיכון לא היה סיכוי לרווחים כל כך קיצוניים.
לא מתאים לך תשקיע בדברים יותר סולידיים...
בועז,
אף פעם לא המלצתי למישהו להשקיע או לא להשקיע..
זה שיש סיכון גבוה לא מצביע בהכרח על סיכוי גבוה או להיפך.
לפעמים יש רק סיכוי ולפעמים יש רק סיכון.
המינימום זה לנסות להבין במה מדובר.
boaz avrahami
13-07-17, 20:53
לטעמי הבלתי מלומדת:
ברור שמשקף...
הרי אלו כוחות השוק.
מי שלוקח סיכון גבוה מבקש סיכוי גבוה אחרת הוא לא יכנס.
המצב שיש סיכוי כמעט בלי סיכון זה בשוק מניות כאשר שווי שוק של חברה( מניה) עולה מסיבות פיננסיות קשיחות.
הקידמה תנצח.
ההשגות שלי הם לגבי מי עומד מאחורי ומי הרגולטור.
לא מאמין באנרכיה.
זה בכלל לא חשוב ולא משנה, לרגע אל תתפתה לחשוב אחרת.
ספקולנטים ושחקנים מקצועיים משחקים גם/בעיקר במטבעות רשמיים וגורמים להטיית שערי החליפין, אז נכון שבגלל סדרי הגודל שבהם מדוב, לא מדובר בתנודות כאלו חריפות, אבל כשאתה ממונף זה בדיוק אותו הדבר...
אמשיך בהזדמנות אחרת.
ניר.
את שוק ה fx אני מכיר מיד ראשונה.
גם עסקאות מפורסמות בלירה טורקית...
נו, אז תסביר מה זה משנה שיש נגיד מאחורי זה ושיש רגולטורים ?
בנק ישראל נלחם שנים בהתחזקות השקל, אוגר דולרים, הספקולנטים עושים ממנו צחוק.
רשות ני״ע ישנה בעמידה - פעמיים בשנה צולבת איזה מנהל השקעות או סוחר שהצליח לעשות מהצד קצת דמי כיס / בעל עניין שעשה מניפולציה, הנזק שכביכול נגרם לציבור מהתופעות האלו הוא אפילו לא עשירית אחוז ממה שכל מנגנוני הפיקוח והאכיפה האלו עולים לציבור. בעוד שהשוק כבר שנים מוצף ע״י תוכנות מחשב שמבצעות את אותן מניפולציות, בהיקפים עצומים - אבל המערכת לא יודעת/ לא מבינה/ לא רוצה בכלל להיכנס לזה.
הביטקויין אחד מאלפי מכשירים דומים, אבל הכי מפורסם ונפוץ בינתיים, ציבור די גדול של הדיוטות מזרים ביקושים וחולם על התעשרות מהירה, תכלס זה לא שונה משום טרנד אחר שהיה לפניו או יהיה אחריו.
נכון זה טרנד.
הטכנולוגיה כאשר תאומץ ע"י בנקים מרכזיים תהיה באמת מטבע.
לצורך ההגדרה הרשמית , מחר יכולה מדינה ריבונית כלשהי להכריז על הביטקויין כהילך חוקי בה והוא יהיה מטבע.
גם לי נראה שכבר מזמן היו צריכים להתחיל להטמיע את השיטה הזאת לצורך העברת מטבעות רשמיים ולוותר על מסלקת Swift .
אז אנחנו מסכימים על השיטה/טכנולוגיה... כל היתר פוליטיקה
לצורך ההגדרה הרשמית , מחר יכולה מדינה ריבונית כלשהי להכריז על הביטקויין כהילך חוקי בה והוא יהיה מטבע.
גם לי נראה שכבר מזמן היו צריכים להתחיל להטמיע את השיטה הזאת לצורך העברת מטבעות רשמיים ולוותר על מסלקת Swift .
מי שעוקב אחרי ה Ripel ימצא שלמעלה מ 200 בנקים האסייה הצטרפו למהלך ומשקיעים בטכנולוגיה זו ,שעוקפת את ה Swift,והרבה יותר מהירה וזמינה לכולם.
דעתי האישית שזה היה אמור לקרות מזמן, אבל הבנק העולמי לא ייתן לזה יד. כי אחרי הכל .....הכל זה רק עמלות= המון כסף,אף אחד לא יוותר על זה ,במיוחד לא ארה"ב
מה הקשר בין הבנק העולמי לעמלות?
אתה יודע מה זה הבנק העולמי?
boaz avrahami
15-07-17, 17:15
בקיצור, אפשר כבר לסכם את השורה התחתונה כך:
כנסו לפוזיציה?
מה זה swift?
העברת כספים בינ׳ל ?
Swift
https://he.m.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%90%D7%92%D7%95%D7%93%D7%94_%D7 %94%D7%A2%D7%95%D7%9C%D7%9E%D7%99%D7%AA_ %D7%9C%D7%AA%D7%A7%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7% AA_%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%A0%D7%A1%D7%99% D7%AA_%D7%91%D7%99%D7%9F-%D7%91%D7%A0%D7%A7%D7%90%D7%99%D7%AA
בקיצור, אפשר כבר לסכם את השורה התחתונה כך:
כנסו לפוזיציה?
Long or short?
boaz avrahami
15-07-17, 21:00
לונג, ברור
חשבתי שכבר ראיתי הכל, אבל מסתבר שלא ...
חברת ספנות ציבורית שנסחרת בניו-יורק, מצבה הפיננסי טוב, חוב נמוך ביקשה להרחיב את הצי שלה ע"י רכישת אניות בשווי כמה מאות מליוני $.
בד"כ לווים מגופים פיננסיים/ מנפיקים אג"ח לציבור/ מנפיקים עוד מניות לציבור ... הפעם הם בחרו בדרך מאד מקורית -
עשו עסקה עם גוף כלשהו - הוא יתן לחברה את הסכום הדרוש והיא בתמורה תנפיק עבורו מניות חדשות (המחזיקים הקיימים מדוללים כיוון שכמות המניות הכללית גדלה, אבל שווי החברה גדל בתאם לכסף שנכנס אליה). רק שהמנגנון לפיו נקבע מחיר המניות בהנפקה הזו, הוא לפי המחיר הנמוך ביותר שהיה בשוק בשמונה ימי המסחר האחרונים מינוס 6%.
אז הגוף הנ"ל מבצע מכירות בחסר (שורט) - כלומר מוכר מניות שעדיין אין לו (זה אפשרי), קובע שער מאד נמוך כי הוא אדיש למחיר המכירה ומקבל כעבור מספר ימים מניות חדשות במחיר הנמוך ביותר שקיים, לא מסתכן בשום נזק ובעצם לא נותן שום שירות מלבד לשמש ידיים לחברה עצמה שאסור לה להפיץ מניות בצורה כזו.
היות שמדובר בסכום העולה עשרות מונים על נפח המסחר הרגיל במנייה הזאת - מחיר המניה נחתך מהר מאד לאפס כשהוא קובר את כל מחזיקי המניות הקיימים ואת אלו שקונים לאורך הדרך למטה.
כל זה קורה בבורסה הכי גדולה, רשמית ומפוקחת בעולם המערבי, בינתיים כבר מספר חדשים ללא הפרעה, למרות הגשת תביעות ומחאת ציבור בעלי המניות. מנהלי החברה והגוף שקשרו איתו את המזימה הזאת אינם חוששים משום מה, המשקיעים מחקו את כספם לחלוטין ולבלי שוב .
אז לונג או שורט על הביטקויין - כל אחד עפ"י ניחושו, אבל הטענה שבגלל חוסר פיקוח וקיום בורסות רשמיות העסק הזה יותר מסוכן מלהמר על השקעות בשווקים רשמיים, לא מחזיקה מים.
איך זה יכול להיות שזה חוקי?
בעצם החברת ספנות מחקה לעצמה את כל שווי המניות? זה די קובר אותה?
ה"גוף" שעשה את התרגיל עשה אותו כדי לקבל מלא מניות בכלום כסף נכון? אבל המניות שלו לא שוות הרבה. אז מה הוא השיג בזה?
שהוא מכר בשורט את המניות?
boaz avrahami
28-07-17, 19:11
הבנתי בשורה התחתונה מה שניסית לומר אבל לא הבנתי את הטריק שעשו.
למה המשקיעים מחקו את השקעתם לבלי שוב אם לחברה יש ערך כלכלי מובהק?
האין זה מנוגד לאינטרס החברה לזמן הרחוק שהמניה נמוכה?
אם הטריק הזה חוקי אז למעשה כל חברה יכולה לרכוש בזול בחזרה את המניות שלה ולהפוך חזרה לפרטית אחרי שעשקה את המשקיעים.
אני מודע שאני מבין מעט מדי בשוק ההון אבל משהו לא מובן לי בסיפור הזה...
או שהחברת ספנות נפלה לסוג של עוקץ, חוקי או לא, או שמשהו ממש לא ברור.
איך זה יכול להיות שזה חוקי?
הכל יכול להיות, החברה דיווחה לבורסה לפני ואחרי על המהלך - מי שלא מתאים לו שלא יקנה
בעצם החברת ספנות מחקה לעצמה את כל שווי המניות? זה די קובר אותה
לא מזיז לה, היא קיבלה המון כסף שהיא לא צריכה להחזיר. נכון שלא תצליח לגייס כסף ממשקיעים אמיתיים או להשתמש במניותיה כבטחונות, אבל היא גם לא מתכננת כנראה - אם יש מספיק פראיירים שממשיכים לקנות בשוק.
ה"גוף" שעשה את התרגיל עשה אותו כדי לקבל מלא מניות בכלום כסף נכון? אבל המניות שלו לא שוות הרבה. אז מה הוא השיג בזה?, הוא קודם מוכר בשוק (במהלך המסחר בבורסה), מקבל בתמורה כסף אמיתי. אח"כ הוא מקבל מהחברה מניות חדשות במחיר נמוך בהרבה ממחיר המכירה הממוצע שלו . זה המשמעות של מכירה בשורט. הוא לא מקבל מניות ואח"כ צריך להתמודד עם מכירה שלהן בלי להפסיד כסף.
שהוא מכר בשורט את המניות?
זה אפילו הרבה יותר בזוי... המנכ"ל והמייסד של החברה הוא גם זה שעומד מאחורי חברת הקש שמשמשת למכירת המניות בשוק, הוא מרוויח פעמיים...
הבנתי בשורה התחתונה מה שניסית לומר אבל לא הבנתי את הטריק שעשו.
למה המשקיעים מחקו את השקעתם לבלי שוב אם לחברה יש ערך כלכלי מובהק?
האין זה מנוגד לאינטרס החברה לזמן הרחוק שהמניה נמוכה?
כי ברגע שמציפים את השוק באינסוף מניות, אז גם אם שווי השוק יחזור להיות קרוב לשווי הכלכלי - מחיר מניה בודדת יהיה אפסי ולעולם לא יחזור למחירה לפני הדילולים. זה כמו יצירת אינפלציה ע"י הדפסת כסף.
בפועל מחיר מניה כזו בשנה האחרונה הגיע ל 160$ כאשר מספר המניות הקיימות היה סביב 5 מ'- נניח שרכשת 1000 והיית שווה 160,000$. הלכו ומכרו מניות בשווי 250 מליון תוך יום-יומיים בשורט ע"י ריסוק שער המניה. כאשר מנייה יורדת עשרות אחוזים ביום יש כל מיני רובוטים ושחקנים שמצטרפים לחגיגה בין אם בתור מוכרים ובין אם בתור קונים שמצפים להתאוששות מהירה וככה מצליחים למכור ולקבל תמורה כספית. אחרי שבועיים עושים את אותו תרגיל רק שעכשיו כבר יש 10מ' מניות והמחיר 40$ למניה. מהר מאד יורד המחיר לפחות מ 1$ ועכשיו אתה שווה 1000$ בלבד. אז החברה מכריזה על איחוד מניות ביחס 1:15 ועכשיו יש לך 66 מניות במחיר 15$ למניה. שוב זורקים לשוק חבילה וממוטטים את המחיר לפחות מ 1$, עכשיו נשארו לך רק 66$ ביד... באיחוד הבא אתה כבר עם 6 מניות ואחריו עם שבריר של מניה .... נמחקת לחלוטין ואין שום אפשרות שתתאושש מזה כי החברה כבר שחררה לשוק עשרות מליוני מניות נוספות.
אם הטריק הזה חוקי אז למעשה כל חברה יכולה לרכוש בזול בחזרה את המניות שלה ולהפוך חזרה לפרטית אחרי שעשקה את המשקיעים.
אני מודע שאני מבין מעט מדי בשוק ההון אבל משהו לא מובן לי בסיפור הזה...
למה שהיא תרצה לרכוש את הזבל הזה ולהפוך חזרה לפרטית אם היא מצאה דרך לייצר כסף מכלום באמצעות הבורסה של ניו-יורק ?
מי שרוצה לקרוא על זה עוד ולעקוב, מוזמן. הסימול הוא DRYS , אפשר להתחיל מכאן :
https://www.smarteranalyst.com/2017/04/07/dryships-inc-drys-fool-shame-fool-twice/
התחלתי לקרוא. הייתי בטוח בהתחלה שמדובר על חברה אסיאתית אבל אשכרה חברה אמריקאית עם בעלים יווני. מה שאני לא מבין באמת זה אם היה דיווח לבורסה לפני כל המהלך, מי האידיוט שקונה? מה גם שהוא מנכל מאוד מפוקפק. איך הבורסה בכלל הרשתה את זה ולמה עוד חברות לא עושות את זה?
משהו לא היה לי מובן. אם הבעלים/מנכל הוא גם נהעלים/מנכל של חברת הדמה אז מה הוא מרוויח מזה? האם השורט מכסה לו את ההוצאה של ה240 מליון דולר שנתן לחברת ספנות? כי כמו שאני רואה את זה, זה להעביר כסף מיד ליד. חוץ מזה, זה שהמניות שוות כלום ויש הרבה מהן לא עלול לגרום להשתלטות עויינת? אם החברה שווה ורווחית והמניות שלה, גם אם יש מליונים מהם, שוות סנטים בודדים אז מישהו יכול לקנות את רוב המניות ולתפוס בעלות, לא?
בבקשה, נצל את ההזדמנות מיכה.
אנשים כמוך (וכמוני) ש"משהו לא מובן להם" הם בדיוק המנוע של של דברים כאלו.
בבקשה, נצל את ההזדמנות מיכה.
אנשים כמוך (וכמוני) ש"משהו לא מובן להם" הם בדיוק המנוע של של דברים כאלו.לא הבנתי למה אתה מתכוון. ברור שיש משהו שאני לא מבין אבל, לגבי לפחות, אני בדרך כלל לא אשקיע כספים אדירים במשהו שאני לא מבין בו.
אתה עושה בשכל. יש כאלו שחושבים שמבינים, משקיעים סכומים אדירים, מפסידים את התחתונים והם מקור הכסף בסיפורים האלו.
המנכ״ל מושך שכר גבוה ומשתמש בכסף שנכנס לחברה מהנפקת המניות כדי לרכוש אניות במחירים מפולפלים מידי חברות פרטיות שבבעלותו וכו׳.
חברת הקש שגם היא מקושרת אליו, מבצעת מה שנקרא ארביטראז׳ - היא מוכרת ביוקר ואח״כ קונה בזול את המניות שחברת הספנות מנפיקה לה. המחיר הזול מובטח והרווח לכן חסר סיכון. היא נשארת בסוף היום עם כסף מזומן, את המניות היא כאמור מכרה בבורסה מראש.
זה הכל על השולחן כאמור ומדווח עפ״י תקנות הבורסה, שקיפות מלאה.
המחזור היומי בתקופה כזאת הוא עצום - כל יום עוברות מיד ליד יותר מניות ממה שהונפקו, רק עשירית מהן נמכרות ע״י חברת הקש - השאר זה מהמרים שקונים ומוכרים שוב ושוב בשאיפה להרוויח מהמשחק הזה כסף מהיר. רובם משתמשים במכונות מסחר ממוחשבות שמבצעות עשרות או מאות פעולות ביום ״רובוטים״ .
תיאורטית ניתן לקנות ביום מסחר אחד את כל מניות החברה עבור מליוני דולרים בודדים ולהשתלט עליה, אבל זה לא מעשי -
כי ברגע שיכנס גורם שרק קונה ולא משחרר תוך מספר שניות או דקות את מה שקנה במחיר קצת יותר גבוה (או נמוך) אז המחיר יתחיל לעלות מאד מהר, עשרות ומאות אחוזים תוך דקות - רובוטים יזהו מיד שהמשחק השתנה ויתחילו לקנות במקביל. החברה מצידה תגיד תודה ותשחרר לשוק מניות חדשות ב 250 מליון דולר לא רק ב 2.5 - 3 מליון כמו שהיא מדווחת כיום. בקיצור ... מי שינסה להשתלט ימצא את עצמו נאלץ לשלם מאות מליונים על ההשתלטות ויום אח״כ החברה תנפיק עוד מניות בשווי מאות מליונים ...ולך תדע אם המניות האלו בכלל מקנות זכויות הצבעה ...
boaz avrahami
29-07-17, 21:13
נו, באמת...
כמה וכמה מחברינו מתפרנסים לא רע מהלופט גישפט הזה.
אני חושב שזה משהו לגיטימי שהיינו צריכים להבין בו יותר. הרבה יותר
השורה התחתונה היא שהחברה תגייס בשיטה הזאת 700 מליון $ במזומן , כנגד מניות שלא שוות את הביט שהן תופסות על השרתים...
בתוך התהליך הזה יש מעט שחקנים שיצליחו להרוויח מההפקר והרבה שחקנים שהפסידו ביחד לפחות 700 מליון $
יכול להיות שזה כשר אבל מסריח ... יכול להיות שהמנכ״ל הזה משתין מהמקפצה ותימצא הדרך להרשיע אותו בהונאה, נחכה ונראה.
הוא מצא פרצה שנובעת מהתנהגות השחקנים בשוק ומכך שלוקח למערכת המון זמן לזהות פרצות ולסגור אותן, לפעמים נוח למערכת שהפרצות הללו קיימות.
בורסת הביטקויין היא הרבה יותר בטוחה מול המקרה הזה, יש בה גם סיכוי להרוויח.
האם מישהו אחר השתמש בפרצה הזו בעבר? אם כן, למה לדעתך לא סגרו אותה?
בעצם מה שאתה אומר זה שהוא (המנכל) משחק עם עצמו. מעביר רכוש מיד אחת לשניה, קונה מעצמו אוניות ונותן לעצמו הלוואה.
מה שאני כנראה לא מבין זה מה האינטרס שלו. למה לעשות דבר כזה? אני מניח שיש אנשים שלעולם לא אבין את המניעים שלהם למרות שנראה לי שבמקרה הזה מדובר על תאוות בצע רגילה...
יש המון פרצות, לא ניתן לסגור את כולן, לא חושב שיש בכלל טעם לנסות ... מנגנוני הפיקוח עולים המון כסף ובסופו של דבר משיגים מעט מאד, על הדרך הם גורמים יותר נזק מתועלת.
בד״כ חברה נשלטת ע״י בעלי המניות, הם ממנים את המנכ״ל והוא משתדל להציף עבורם ערך ולא להזיק להם. לעיתים המנכ״ל הוא גם בעל מניות או בעל שליטה או מתוגמל באופציות.
בעבר חברה שמתנהלת בצורה כזאת הייתה נמחקת ע״י המשקיעים - אף אחד לא היה מעיז לקנות שוב מניות אחרי שנדפק בזדון.
כיום המסחר נגיש לכל אחד מכל מקום ובכל רגע וזה נהיה קזינו לכל דבר, רוב המסחר מתבצע ע״י מכונות כמעט ללא התערבות אנושית, למכונות אין רגשות או רצון לנקום או להעניש. גם הציבור הפאסיבי מושקע דרך כל מני קרנות וקופות במכשירים צמודים או עוקבי אינדקסים שמתנהלים בצורה רובוטית ללא ניהול השקעות אקטיבי.
מי שמכיר את צורת העבודה של המכשירים האלו יודע איך לנצל את זה וזה חוקי לחלוטין.
boaz avrahami
30-07-17, 06:45
ניר
לא ענית לשאלה שלי.
מה מונע מחברה לקנות באופן הזה בזול את המניות שלה חזרה מהציבור אחרי שגיסה את הכסף שהיתה זקוקה לו?
יש חברות ( דל למשל) שקנו מהציבור את המניות וחזרו להיות פרטיות. שילמו מעבר למחיר המניות בבורסה בהליך המקובל...
ראה תגובה 348 ופסקה אחרונה ב 354... לחברה אין שום אינטרס להפוך לפרטית אם עיקר הביזנס שלה זה לקחת כסף מציבור המהמרים בכזו קלות.
מעסקי החכרת אניות היא לא מרוויחה כלום...
boaz avrahami
30-07-17, 13:51
אני לא שואל על החברה הספציפית אלא על הפירצה הכללית שמאפשרת אם הבנתי נכון את מה ששאלתי לגביו.
לכאורה כל חברה מונפקת יכולה להפיל את ערכה ולהשתלט על המניות בזול כשרוב הכסף אצלה .
כן, זה אפשרי , חברות יכולות לבצע רכישה עצמית של מניותיהן ובסופו של דבר לפרסם הצעת רכש למה שנשאר אצל משקיעים שעדיין מחזיקים. הן מחוייבות לדווח על כך גם לפני (כשמאשרים את הBuyback) וגם תוך כדי. השתלטות עויינת זה כבר ע״י צד שלישי, הוא מחוייב לדווח רק כשמגיע לאחזקה של 5% והופך לבעל עניין, אז לעיתים חוברים מספר גופים שאוספים בנפרד כדי לא לדווח ובסוף מוכרים לגוף שמנסה להשתלט. היה נסיון מפורסם כזה לפני 10 שנים כשגזית ניסתה להשתלט על אורמת.
גם גרמה לעצמה נזק כספי אדיר וגם לבעלי השליטה ומקימי החברה ( משפחת ברוניצקי) שלמעשה התאבדו כלכלית בנסיון למנוע את ההשתלטות .
boaz avrahami
30-07-17, 17:10
אז מן הסתם הסיכוי שזה יקבל חותמת כשרות של הבורסה האמריקאית נמוך במקרה הרע ובטח הפרצה ובוודאי הפירצה תסגר בקרוב.
מה שמוזר בכול הסיפור זה שגוי ולא יהודי ניצל את הטריק
מחר הוא יום מיוחד,
כי היום בלילה יופסק המסחר בכל הבורסות בעולם במטבע ביטקויין
מבצעים בו שינוי אלגוריתמים
אולי הוא ימריא? אולי הוא יתרסק?
נחכה לראות את המחר
מה זאת אומרת משנים את האלגוריתם? כל הפואנטה של ה"מטבע" הזה זה האלגוריתם. זה כמו שמחר תצא הודעה שבערב משנים את המולקולות של הזהב...
מה זאת אומרת משנים את האלגוריתם? כל הפואנטה של ה"מטבע" הזה זה האלגוריתם. זה כמו שמחר תצא הודעה שבערב משנים את המולקולות של הזהב...
שאלה מצויינת. אני מציע לשאול המפתח
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
בדיזינגוף פתחו כספומט של ביטקויין...
תכלס לא הבנתי כלום ...
http://www.geektime.co.il/bitcoin-forks-into-2-currnecies/
התפרסם ב דהמרקר
הכירו את ביטכהן: מטבע דיגיטלי "כשר" שמיועד ליהודים
היזם הרוסי ויאצ'סלב סמנצ'וק הודיע על תוכנית לבצע הנפקה ראשונה לציבור של המטבע הדיגיטלי ה"כשר" הראשון בעולם,
שמיועד במיוחד לשימוש חברי קהילות יהודיות ברחבי תבל.
המטבע החדש, ששמו "ביטכהן" - שילוב של שם המטבע הדיגיטלי הפופולרי ביטקוין ושל המילה כהן - נועד לפשט את הביצוע של תשלומים בתוך קהילות יהודיות, אמר סמנצ'וק. עם זאת, המטבע יימכר לכל דורש, ולא רק ליהודים.
לדברי סמנצ'וק, הוא השקיע בפרויקט 500 אלף דולר והמטבע הדיגיטלי החדש יהיה מבוסס על בלוקצ'יין שפותח באופן נפרד.
https://www.themarker.com/wallstreet/1.4339951
boaz avrahami
09-08-17, 08:40
ואף מילה על הערךשל הביט קויין כיום?
בכמה אחוזי רווח אנחנו עומדים מטס הוא היה סביב ה 700?!
ואף מילה על הערךשל הביט קויין כיום?
בכמה אחוזי רווח אנחנו עומדים מטס הוא היה סביב ה 700?!
החמישים דולר של אשתי כרגע שווים 70 ככה שזה בעליה ...
בועז סליחה.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170809/6da0e1d7c112db6cfc67bfbcd825a8f8.jpg
כבר 3,450 :cool:
ישוחרר ברנרד!
כך נהפכה בלוקצ'יין מתקוות האנרכיסטים לחביבת התאגידים
https://www.themarker.com/magazine/1.4318221
ארגון מחדש לביטוי הפשע המאורגן.
ובנתיים....
המחיר כבר מעל 4000$.....
The trend is your friend...
boaz avrahami
13-08-17, 23:29
$4200
שלוש מאות אחוז מתחילת השנה
Drys שדיברנו עליה לפני שבועיים עלתה 300% בשבוע האחרון ...
boaz avrahami
13-08-17, 23:40
ושנינו יושבים על הגדר ואוכלים את הלב
ממש ממש לא !
זה כמו שתגיד שאתה אוכל את הלב על זה שלא מילאת את המספרים הנכונים בלוטו אחרי שאתה כבר יודע אותם.
מעולם לא התרגשתי ולעולם לא אתרגש מסיפורי הביטקויין, זה לא שונה ממה שאני רואה סביבי כל יום בעשרים השנים האחרונות בכל מני מכשירים עם תנודתיות דומה.
בכל רגע שתהיה מעוניין לסכן כסף עבור סיכוי לתשואה מהירה של מאות אחוזים אוכל להפנות אותך למסחר במה שקרוי Pink sheets או באופציות .
https://m.calcalist.co.il/article.aspx?guid=3719704
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
נתפסו צוענים ברחובות מוכרים ביטקויין .....
2 ביטקויין ב 1000 רובל
https://meduza.io/shapito/2017/10/04/obninskaya-politsiya-proverit-post-o-tsyganah-prodayuschih-falshivye-bitkoiny-na-ulitse
boaz avrahami
22-10-17, 08:04
כבר מעל 6000 דולר החתיכה.
כואב הלב שברנרד צריך לאכול את הכובע בסתר.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171022/5bef1ccd486a0dd9585fe357fc90763f.jpg
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
עזוב אותך בועז, זה אם אמא של הבועות וגם אם זה יגיע ל 60,000 לפני שיגיע לאפס לא ישנה את העובדה הזאת.
מה זה משנה אם זו בועה או לא? אתה לא משקיע במשהו ממשי וקבוע לעתיד. אתה רוצה לעשות כסף מהיר.
אם היום מישהו מוכן לשלם 6K דולר עבור דבר כזה אז אני ממש מקנא שאין לי כמה מטבעות כאלו.
אם מחר המטבע יפול? מה אכפת לי אני את הכסף שלי עשיתי.
boaz avrahami
23-10-17, 07:38
עזוב אותך בועז, זה אם אמא של הבועות וגם אם זה יגיע ל 60,000 לפני שיגיע לאפס לא ישנה את העובדה הזאת.
גם אתה, ברוטוס?
Honda TRX300EX
גם אתה, ברוטוס?
Honda TRX300EX
Brutus is right, he been in the biz long enugh,.
אני מצטט מה ברנרד אמר בתגובה הראשונה שלו לפוסט בשנת 2013 כשהביטקויין עלה 800 ש"ח, מעבר לזה לא המשכתי לקרוא וגם לא רלבנטי :
"המטבע" הזה... מהו?
ספקולציה שהחלו לסחור בה, כאילו היתה משהו ממשי..
אבל מה עומד מאחוריה... כלום, מלבד הספקולציה.
איך הגדיר זאת יוסי, פרמידה.
מרוויחים יפה, במיוחד הראשונים, עד שהיא נופלת - והיא נופלת, כשהבסיס שלה רחב מאוד...וערך ההפסד לגבי כל אחד, הוא המקום שלו במעלה/מורד הפרמידה.
וכמו בכל הונאת פרמידה, היא לא הונאה, עד הנפילה. אז מתחילים לבדוק.
וכמו בכל הונאת פרמידה, אם נכנסת ויצאת בזמן, הסיכויי שתרוויח גדול.
מעולם לא טענתי שדבריו אינם נכונים בהסתברות כמעט מוחלטת .
לא עודדתי אף אחד להצטרף למשחק הזה, למרות שאני יכול להתרברב ולנפנף שיצאתי גאון הדור אם השתמע למישהו שכן.
כל הטענות שלי היו שזו ספקולציה לגיטימית לא פחות מספקולציות אחרות, לא מסוכנת יותר בגלל היעדר "פיקוח" ולא בטוחה יותר.
אמרתי שצריך להחליף את המילה "השקעה" ב"הימור" וזה נכון גם לשוק ניירות הערך, הסחורות, המט"ח.
בועז, הציע לך אז אילן הדר, להמר ב 800 ש"ח ולקנות אחד - או שתפסיד 800 ש"ח או שתרוויח בגדול. זו הייתה בגדול גם הגישה שלי. אם לא 800 ש"ח אז כל סכום אחר שאתה יכול להרשות לעצמך להפסיד, זה נכון באותה מידה גם היום, למרות שככל שהזמן עובר הנפילה מהמצוק מתקרבת.
אם אני חושב שאבכה בעתיד על משהו שלא קניתי - אני קונה אותו. לא קניתי ביטקויין, לא בוכה, אם ידגדג לי לקנות - אקנה.
מי שהיה כאן הכי נחרץ זה תמיר (יסלחו לי אחרים אם אני לא זוכר), בינתיים הוא זוכה בגדול, מקווה בשבילו שגם שם על זה כסף.
שאלת תם, באמת שאני מבין כלום בלופטגעשעפט הזה, מה קורה אם אני רוצה לממש ביטקויין , נניח סכום יפה שהרווחתי , 10 מיליון שקל, איפה אני מקבל את הבוחטה של הכסף אם הבנקים לא מכירים במטבע הזה ? בלילינבלום אצל אחד הגרוזינים ?
טל, זה כבר נקרא ״צרות של עשירים״.
... נניח סכום יפה שהרווחתי , 10 מיליון שקל, איפה אני מקבל את הבוחטה של הכסף אם הבנקים לא מכירים במטבע הזה ? בלילינבלום אצל אחד הגרוזינים ?
"אה, נניח? אז בוא נניח שאני העברתי את ההודעה בקשר! מה דעתך המפקד, סיגריה המפקד?"
117190
boaz avrahami
23-10-17, 10:30
שאלת תם, באמת שאני מבין כלום בלופטגעשעפט הזה, מה קורה אם אני רוצה לממש ביטקויין , נניח סכום יפה שהרווחתי , 10 מיליון שקל, איפה אני מקבל את הבוחטה של הכסף אם הבנקים לא מכירים במטבע הזה ? בלילינבלום אצל אחד הגרוזינים ?
בעולם יש סוכנויות מסחר והמרה כמו גם בנקים שמכירים וסוחרים בביטקוין...
אתה יכול להמיר למטבעות או לפייפל כרצונך.
העניין טל שאתה יכול לנהל את הכסף הזה בלי שהממסד יידע ויבקש מס...
אגב, על רווחי ביטקויין יש לשלם מס בישראל [emoji854]
Honda TRX300EX
באתה יכול לנהל את הכסף הזה בלי שהממסד יידע ויבקש מס...
כל עוד אתה:
א. יודע שאתה עובר על חוקי הממסד.
ב. לא ממיר את ה"דבר" הזה חזרה לכסף רגיל.
כנראה שלא סתם הממסדים למיניהם לא אוהבים את השימוש בו ורואים בו מכשיר להלבנת כסף שחור.
boaz avrahami
23-10-17, 11:08
יש לדעתי עוד כמה שיקולים...
הוא עלול לערער את השליטה המוניטרית של מדינות.
הוא יכול לשמש אירגוני טרור למשל אם יהיה לו ערך ממשי בעולם האמיתי בישראל
Honda TRX300EX
לפני כמה חודשים כשברנרד ננעל .. קניתי ב 50$ דרך המאעכר הישראלי בתל אביב.
אתמול ה 50 היו שווים 124$
עכשיו כרגע
120$
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171023/1d26cf97233d72ff78e652c4efe4cbf5.jpg
זה דיי דינאמי.
כל עוד אתה:
א. יודע שאתה עובר על חוקי הממסד.
ב. לא ממיר את ה"דבר" הזה חזרה לכסף רגיל.
כנראה שלא סתם הממסדים למיניהם לא אוהבים את השימוש בו ורואים בו מכשיר להלבנת כסף שחור.
זה תחום לגמרי אפור,
רשויות המס לא מכירות בו כמטבע לכן בניגוד למסחר במטבעות, חל עליו מס רווחי הון. אם רשויות מע״מ יחליטו שאתה עוסק בזה אז תשלם גם מע״מ.
עד כאן זה לא שונה ממסחר בניירות ערך בבורסה מוכרת.
ממסחר בניירות ערך מנכים לך מס במקור על כל רווח שנוצר לך, אבל לא מזכים אותך במגן מס על הפסד אם לא מדובר באותה שנה קלנדרית. תצטרך להגיש דוחות בעצמך למס הכנסה ולבקש לגלגל את מגן המס לשנים הבאות. רוב האנשים נמנעים מכך מתוך בורות וחשש להתעסק עם מס הכנסה, בכל מקרה מס הכנסה רק יפתור אותך ממס על רווחים עתידיים ולא ישלם לך כסף שלא הרווחת - כך שהמדינה רק מרוויחה וכל הסיכון עליך. מע״מ זה בכלל שערוריה, כי הוא שותף רק ברווחים ולא מכיר בהפסדים משנים קודמות.
קנית מניה ב 100 ש״ח ומכרת ב 200 . מס הכנסה יקח לך מייד 25% מהרווח ותוכל לקנות שוב רק ב 175 ₪ , בסוף השנה תשלם גם מע״מ אם הרווחת בסה״כ. שנה הבאה תפסיד 100 ₪ וזו תהיה בעיה שלך - החזר מע״מ לא תקבל וגם מס הכנסה יתחשבן אתך רק אם תרוויח שוב בעתיד.
אם תקנה ותמכור ביטקויין במשך שנים, תוכל לגלגל את הרווחים כמה שנים שתרצה ובסוף להמיר את זה לכסף, אם תרצה להלבין אותו - תדווח למס הכנסה על סך הרווח, תשלם מס ועוד יגידו לך תודה, כי אין להם שום דרך לדעת על הפעולות שביצעת. לא נאסר כאן מעולם לקנות ולהחזיק ביטקויין כמו שלא נאסר לקנות מטבעות שוקולד.
אם עשית 10 מליון כמו טל, תוכל לעזוב את הארץ ולקבל אזרחות באיזה מקלט מס, לפדות את הביטקויין ולחיות כמו מלך לשארית חייך.
עוד סיבה להעדיף הימור על ביטקויין.
boaz avrahami
23-10-17, 12:16
טל כבר לא יעזוב את המדינה...
את העשרה מליון שהוא הרוויח הוא השקיע בצרעה-קוין ועכשיו יש לו המון מרוצים ברחבי הארץ
Honda TRX300EX
יש ספורט מוטורי בארץ ולא סיפרו לי ?
ניר להשלמת התמונה,
העברת כספים לתושב חוץ חייבת מס במקור של 25% ....
אלא אם קיבלת אישור לפטור מפקיד השומה.
יש פטור לרכישת מטבע חוץ שהמטבעות הוירטואלים אינם נחשבים ככאלו.
boaz avrahami
23-10-17, 12:36
ברור, בארץ שבה טל הרוויח עשרה מליון בביטקוין
Honda TRX300EX
שחר, לא הבנתי את הקונטקסט, למי להעביר כספים ?
כאשר מבקשים לבצע העברה של כסף לתושב חוץ ממנו קונים את הביטקויין.
לופטגעשעפט , כמו שאמרתי .
מרוצים שאלתם ? הנה לאיפה שהכסף האמיתי הולך...
117192
117193
יום שישי האחרון , ראלי רייד רמת הגולן.
boaz avrahami
23-10-17, 19:35
מה בסוף הנזק וכמה ביטקוין זה יעלה?
Honda TRX300EX
זה לא השרשור המתאים.. אבל דיפרנציאל שבור, גלגלי שיניים של הרוורס , ומחר אני אפתח הכל לראות אם יש גם נזקים בגלגלי השיניים ,מייסבים וצירים בפנוכו.
אני מעריך שזה ייגמר בכ 15-20 ביטקויין, נכון לעכשיו, לך תדע כמה זה יהיה מחר... , אגב ההוא שם באמריקה מקבל דולרים ,לא ביטים .
עכשיו בדרך לביה״ס של הילדה, סיפר לי אחד ההורים שנשבר וקנה ביטקויין. נראה לי שזה הבנאדם האחרון שיודע שיש לי קשר לשוק ההון ולא שאל אותי על הביטקויין עד היום. פעם בשוק ההון היו אומרים שכשנהג המונית מתחיל לדבר אתך על מניות אז זה הזמן למכור...
אבל היום לא מדובר בתופעה מקומית שמוגבלת לפרובינציה שלנו, זו מגפה כלל עולמית, ככה שמחזור החיים שלה ארוך הרבה יותר ממה שהכרנו עד כה.
כל מה שצריך לעשות כדי להצטרף למשחק מכל מקום בעולם הוא להוריד אפליקציה ... בלי לפתוח חשבון בבנק, בלי לחתום על הסכמים ... מרתק.
גם כדי לגייס כסף מהציבור, לא צריך תשקיף ולא צריך להראות ביצועי עבר, לא להביא הוכחות ולא לרצות רגולטורים - רק להמציא איזה חלום ולהציג אותו יפה בפאוורפויינט. יהיה מעניין. יש לי הרגשה שבמקרה הזה, ככל שזה גדל יותר - הזנב יקשקש בכלב, כלומר ההתרסקות של הבועה הזאת תגרור גם את התרסקות שוק המניות הקונבנציונלי. סה״כ מדובר באותו ציבור מהמרים שמזין את שניהם.
שאלה ...
אני נשברתי לפני כמה חודשים. קניתי חמישים דולר. בנתיים החמישים הללו נהיו 155$.
ונשאר דיי יציב באזור הזה.
אני האדם הכי חסר הבנה בדברים הללו ביקום.
השאלה שלי. מה מביא את העליה ולמה זה נשאר יציב פה. ?
גיא לא נשברת... הקרבת 50 דולר , היית עושה את אותו דבר בקזינו בווגאס אם במקרה היית נקלע לשם. אתה לא תתעשר ולא תתרושש בשום תרחיש.
אנשים שמסכנים סכומים משמעותיים מגיבים בהיסטרייה. אתה אדיש לתנודות ולא יוצא ונכנס , אלא פשוט מחכה. אם היית קונה 50,000 דולר היית כנראה מתנהג אחרת.
שמת לב שהמחיר מדשדש תקופה ... זה הגיוני. ככל שיש יותר כסף ויותר שחקנים בתוך המשחק, קשה יותר להזיז אותו - בתחילת הדרך נדרשו רכישות נטו בכמה עשרות אלפי דולרים בלבד, כדי להעלות את המחיר בעשרות אחוזים והיום דרושים לכך כמה מיליארדים. ככל שימשך הדשדוש, כסף יתחיל לצאת ואז המפולת תהיה כהרף עין.
לקח כמה שנים למחיר לעלות מ 700$ ל 7000$ ויקח לו בין יום לשבוע לרדת את אותה דרך. כל מה שצריך כדי לפוצץ את הבועה, זה ירידה בקצב כניסת מהמרים חדשים.
דשדוש אומר שכרגע יש בערך איזון וכל יום ללא עליות גורם לעוד מחזיקים למשוך החוצה (הם אגב חוזרים במחיר גבוה יותר אם גל העליות מתחדש).
גיא לא נשברת... הקרבת 50 דולר , היית עושה את אותו דבר בקזינו בווגאס אם במקרה היית נקלע לשם. אתה לא תתעשר ולא תתרושש בשום תרחיש.
אנשים שמסכנים סכומים משמעותיים מגיבים בהיסטרייה. אתה אדיש לתנודות ולא יוצא ונכנס , אלא פשוט מחכה. אם היית קונה 50,000 דולר היית כנראה מתנהג אחרת.
שמת לב שהמחיר מדשדש תקופה ... זה הגיוני. ככל שיש יותר כסף ויותר שחקנים בתוך המשחק, קשה יותר להזיז אותו - בתחילת הדרך נדרשו רכישות נטו בכמה עשרות אלפי דולרים בלבד, כדי להעלות את המחיר בעשרות אחוזים והיום דרושים לכך כמה מיליארדים. ככל שימשך הדשדוש, כסף יתחיל לצאת ואז המפולת תהיה כהרף עין.
לקח כמה שנים למחיר לעלות מ 700$ ל 7000$ ויקח לו בין יום לשבוע לרדת את אותה דרך. כל מה שצריך כדי לפוצץ את הבועה, זה ירידה בקצב כניסת מהמרים חדשים.
דשדוש אומר שכרגע יש בערך איזון וכל יום ללא עליות גורם לעוד מחזיקים למשוך החוצה (הם אגב חוזרים במחיר גבוה יותר אם גל העליות מתחדש).
בגדול האשה בקשה ביטוקויינים .. אז קניתי לה.
אבל מסקרנות יותר מאשר מהימור, אני לא מבין בזה כלום ודיי ברור לי שזה מסוכן לכסף.
מעניין המשפט שאמרת שמי שיוצא כי הערך יורד ורץ לקנות אחרי זה כשהוא עולה .. זה נשמע לי לא הגיוני ודיי מבזבז כסף ככה ... לא ?
בגלל זה כולם מפסידים כסף חוץ מכמה שחקנים שמפעילים רובוטים...
אההה
תודה ;)
ניר וגיא , זה לא בדיוק רק עניין של שוק קח תן , היצע וביקוש קלאסי.
את העליות הרציניות שראית גיא , הובילו וירוסים שנפוצו ברשת שמצפינים הרדיסקים ומבקשים כופר בביטקוין.... מליוני ניפגעים בחודשים האחרונים.
ירידות רציניות מגיעות בגלל פיצולים (FORK) , מטכעות חדשים מוצלחים, פריצות מאסיביות לבורסות ביטקוין , או גילוים שקשורים לפירצות באבטחה.
אמיר.
טוב, פיספסנו את יום ההולדת של הפוסט שחל ברביעי לנובמבר.
אז נעשה את זה בקיצור:
לפני 4 שנים בועז שאל על הביטקוין ופתח את השירשור.
מי שיקרא את השירשור מההודעה הראשונה, יתגלגל היום מצחוק :cool:
אז ככה: בועז, אילו היית שם 1,000 דולר באותו יום על ביטקויין, היו לך היום מעל 44,000 דולר.
ישוחרר ברנרד!
מעל 10000 $ חובה לשחרר את ברנרד
boaz avrahami
27-11-17, 19:44
היו בעיות במשא ומתן על תנאי השחרור.
הנאשם מוכן להשתחרר רק בלי תנאים מגבילים
Honda TRX300EX
אצלי זה עומד עכשיו בדיוק על 402% רווח.
היו בעיות במשא ומתן על תנאי השחרור.
הנאשם מוכן להשתחרר רק בלי תנאים מגבילים
Honda TRX300EX
אסור לחקור או להאשים את ברנרד כל עוד הוא משרת ציבור שנבחר ע"י הפורום.
מה גם שההרחקה פוגעת ביהדות אמריקה וחייבים לגלות רגישות.
ואם כבר, זו הפלייה של אשכנזי על תימני.
אז אם כבר,
יוחזרו שני הזקנים מהמרפסת של החבובות, נציגי התפוצות מארהב ועד חצי האי-ערב..
טוב, פיספסנו את יום ההולדת של הפוסט שחל ברביעי לנובמבר.
אז נעשה את זה בקיצור:
לפני 4 שנים בועז שאל על הביטקוין ופתח את השירשור.
מי שיקרא את השירשור מההודעה הראשונה, יתגלגל היום מצחוק :cool:
אז ככה: בועז, אילו היית שם 1,000 דולר באותו יום על ביטקויין, היו לך היום מעל 44,000 דולר.
ישוחרר ברנרד!
תמיר, זה לא חברי מצידך
ברנרד לא היה מהמר על זה בפרנציפ , גם אם לפני 4 שנים היית מגיע מהעתיד ומראה לו עיתון של היום. יש אנשים שפשוט מתרחקים מהימורים לטוב ולרע.
בועז לעומתו, פתח את הפוסט כי זה סקרן אותו והוא שקל קנייה. אתה סתם דורך לו על היבלות.
כאשר אני מסתכל על ערכי הביטקוין בארבע שנים האחרונות אני לא מצליח להבין איך אנשים שהשקיעו במטבע החליטו (מחליטים...) על 'אסטרטגיית מכירה' ?
להבדיל מסחורות, מניות של חברות או אופציות שבהם נצבר כבר ניסיון ויש מודלים וכלים להתנהגות שוק וערכי הניירות הנסחרים במקרה הזה אני סקרן איך בכלל מגבשים אסטרטגיה מתי למכור ? לאחר רווח של 100% ? 1000% ? 'מספר עגול' (500, 1000, 10,000). נפילה של 50% ביומיים ?
הרי אם השקעתי $1000 ועכשיו יש לי $44,000 אולי כדאי לחכות 'עוד קצת' ואז כבר יהיה לי $100,000. אין תקרה, הכל אפשרי.
יאיר
אני מחכה עד שיהיה לי מספיק לדאסטר חדשה. באותו היום אני מוכר.
תמיר, זה לא חברי מצידך
ברנרד לא היה מהמר על זה בפרנציפ , גם אם לפני 4 שנים היית מגיע מהעתיד ומראה לו עיתון של היום. יש אנשים שפשוט מתרחקים מהימורים לטוב ולרע.
בועז לעומתו, פתח את הפוסט כי זה סקרן אותו והוא שקל קנייה. אתה סתם דורך לו על היבלות.
מה לא חברי?
אני בסה"כ רוצה שברנרד יחזור וימשיך לכתוב שהביטקויין זה פיקציה ובקרוב מחירו ירד לאפס ואין סיכוי שהדבר הזה יתפוס אי פעם.
אין קשר להימורים :cool:
זה הרבה יותר מעניין מדיון על אסטרטגיות מכירה של הביטקויין :cool:
ובלי קשר, שימשיך את הדיון ההוא, על החיים בארה"ב דרך העיניים של ברנרד.
כאשר אני מסתכל על ערכי הביטקוין בארבע שנים האחרונות אני לא מצליח להבין איך אנשים שהשקיעו במטבע החליטו (מחליטים...) על 'אסטרטגיית מכירה' ?
להבדיל מסחורות, מניות של חברות או אופציות שבהם נצבר כבר ניסיון ויש מודלים וכלים להתנהגות שוק וערכי הניירות הנסחרים במקרה הזה אני סקרן איך בכלל מגבשים אסטרטגיה מתי למכור ? לאחר רווח של 100% ? 1000% ? 'מספר עגול' (500, 1000, 10,000). נפילה של 50% ביומיים ?
הרי אם השקעתי $1000 ועכשיו יש לי $44,000 אולי כדאי לחכות 'עוד קצת' ואז כבר יהיה לי $100,000. אין תקרה, הכל אפשרי.
יאיר
אתה צודק, זה ניחוש, יש מי שיסתפק בלהרוויח 2% , 100% , 300% , יש מי (נדיר) שלא ישחרר לעולם ויממש רק כשיצטרך להשתמש בכסף או בחלקו.
סוחר מקצועי יגדיר מראש מה רמת הסיכון וכמה הוא מוכן להפסיד. נניח שהוא מוכן להפסיד 20% - יתן הוראת מכירה אוטומטית ברגע שהמחיר יורד לשם, כאשר המחיר עולה, עולה יחד איתו מחיר המימוש וככה הוא יכול להנות מהעליות כל עוד הן נמשכות ועדיין לצאת ברווח גם אם לא בשיא.
אין הבדל בין זה לבין סחורות ומניות מבחינת מסחר, תראה לי את המודל שאומר בכמהתיסחר מניית אמאזון או טסלה בעוד חודש/שנה או בעוד יום או בכמה תיסחר אונקיית זהב .
תמיר, ברנרד יחזור כשמחיר הביטקויין ירד לאפס, אז תהיה לו מוטיבציה לקבל את התנאים המגבילים, כרגע זה לא נראה טוב מבחינתו ולרוץ ברחובות ג׳רסי עם חוטיני כבר קר מדי. את הפוסט על החיים באמריקה הוא כבר נטש מזמן ... אולי התרגל.
עברנו ל 10,000 כלומר נוסף עוד אפס
הזדמנות לשחרר את ברנרד.
boaz avrahami
28-11-17, 20:35
טוב,
ישוחרר ברנרד!
רק שתדע שהתכוונתי להשקיע 5000 דולר
וכן, אני בעד שברנרד יחזור.
מספיק כבר. אפשר להתמודד עם הביקורת שלו ולא משנה מה הוא יגיד
Honda TRX300EX
מאמר (ארוך) מעולה בעברית קלה שמסביר מה כמה ולמה ביטקוין, למי שמעוניין
https://hashiloach.org.il/ביטקוין-הצצה-לכלכלת-העתיד/
וקישור לגרסת pdf:
https://hashiloach.org.il/wp-content/uploads/2017/11/2-3-hashiloach_7-shalev-web.pdf
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
מאמר (ארוך) מעולה בעברית קלה שמסביר מה כמה ולמה ביטקוין, למי שמעוניין
https://hashiloach.org.il/ביטקוין-הצצה-לכלכלת-העתיד/
וקישור לגרסת pdf:
https://hashiloach.org.il/wp-content/uploads/2017/11/2-3-hashiloach_7-shalev-web.pdf
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalkבעיני המאמר מאוד מוטה והחזון שבסופו מבהיל ורע אבל קרוב לודאי שלא יכול להתממש.
המאמר מתאר בצורה חיובית גם את נושא הICO. אפילו באתר הרישמי של קהילת הביטקוין הם מזהירים מזה.
שימוש בביטקוין ודומיו בצורה מסיבית יש לו משמעות גם לאיכות הסביבה ולהיתחממות הגלובלית בגלל משאבי החישוב האדירים, החשמל והקירור שנדרשים לצורך הכריה.
כל האמור לעיל לא אומר שאי אפשר להרויח בגדול בטווח הנראה לעין מהמטבעות הדיגיטליים.
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
boaz avrahami
29-11-17, 08:34
ברנרד מוסר שהוא מוכן לחזור גם ב 10000 רק שיתנו לו לדבר בלי מגבלות [emoji41]
Honda TRX300EX
התחלתי לעבוד בשוק ההון בסוף שנת 98, בדיוק הגיעה לכאן סערת הדוט.קום, וותיקי השוק אמרו לי שהמחזור החיובי הזה יכול להימשך שנים רבות, אבל הבועה התפוצצה כעבור חודשים ספורים ואחריה היתה בצורת שנמשכה עד אמצע 2003 . חמש שנים התנפחה בועת הפיננסים, כאשר התפוצצה, היו משוכנעים מומחי השוק שזה סוף הסיפור של שוק ההון, אם לצטט את אחד מחבריי שכיום הוא מראשי הענף ״הפעם ספגנו פגיעה ישירה שכבר לא נצליח להתאושש ממנה״, אבל לפני שהספקנו למצמץ כבר התחיל השוק להתאושש, במהלך עליות ארוך ביותר שנמשך עד היום ולא צופים את מועד סיומו...
לפני זמני הייתה המפולת של 94 , משבר וויסות מניות הבנקים , הסייקלים האלו הולכים אחורה עד לתחילת המאה שעברה.
אז שלא יהיו אי הבנות - ביטקויין הוא לא פלא מיוחד, יש כבר עשרות אלפים שמחקים אותו, השיטה היא ככל הנראה מוצלחת ויהיה לה עתיד, אבל הספקולציה על הביטקויין סופה ידוע מראש רק שכמו תמיד לא ידוע מועד הפקיעה. כדי להתעשר מזה כיום, 10 שנים אחרי שהרכבת יצאה לדרך, כבר לא מספיק לסכן 1000$.
ד.א יש לי שיטה בדוקה לפוצץ את הבועה הזאת ברגע. פשוט לקנות בסכום משמעותי לעצמי !
תיכף תתחיל לשים שום בנעליים
הביטקוין איבד כ-1,500 דולר מערכו בתוך שעות ספורות; שטיגליץ: "צריך להוציא אותו מחוץ לחוק"
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5049670,00.html
ברור... למה שאנשים יזרקו כסף על הימורים בחסות המדינה כמו לוטו, אם יש הימור חוקי עם סיכוי וריגוש ארוך יותר ?
למכירה: רכב יד שניה תמורת ביטקוין וחציhttps://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5050197,00.html
boaz avrahami
06-12-17, 23:41
מממ... נסמן על הגרף חציה של 13000.
זה מאתגר את התאוריה של תמכור כשנהג המונית מתחיל לדבר על ביטקויין
Honda TRX300EX
תסמן 14 אלף גם תכף
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171207/f85ac75052bfad99a2ec7481092efc35.jpg
השווי רק יעלה. כרגע יש לזה באז בתקשורת ובכל מיני תוכניות טלויזיה.
מממ... נסמן על הגרף חציה של 13000.
זה מאתגר את התאוריה של תמכור כשנהג המונית מתחיל לדבר על ביטקויין
Honda TRX300EX
לא ממש,
זה נכון לשוק המקומי, אבל זו תופעה גלובאלית וזה שנהג המונית בישראל מדבר על ביטקוין לא מעיד על כך שנהג המונית ברומניה או כל מקום אחר בעולם מדבר על ביטקויין. לא צחקתי כשאמרתי שהמחיר יכול להגיע גם ל 60,000 דולר לפני שירד לאפס, כי אין ( לי לפחות) שום דרך להעריך את גודל השוק הפוטנציאלי של הקונים ומתי תתחיל ״הריצה אל הבנק״.
השווי של ביטקויין ומקביליו הוא כרגע סביב 400 מליארד דולר, כמובן שרק מי שנכנס לאחרונה קנה לפי שווי כזה, אבל המשמעות היא שציבור המחזיקים יושב על ערימה די גדולה של כסף על העץ. מי שזוכר את בועת הדוט קום, מכיר בטח אנשים שהחזיקו אז אופציות בשווי עצום ולוו כנגדן המון כסף שאח״כ לא יכלו להחזיר, זה קורה גם היום קרוב לוודאי. חוש הריח שלי אומר שהעניין קרוב לסיום מבחינת זמן (לא מבחינת מחיר), משהו כמו חודשים. ככל שהעליות נהיות חדות יותר, זה מקרב את הקץ, כבר לא מדובר בכסף קטן וההשלכות של זה יכו חזק גם בתחומים הריאליים. לדעתי הרגולטורים ישנים בעמידה ויתעוררו מאוחר מדי ... כמו תמיד, בסוף עוד יאלצו לתמוך בביטקויין כמו שתמכו בדולר האמריקאי או במחירי הנדל״ן בישראל, כדי לא להחריב את הכלכלה...
boaz avrahami
07-12-17, 07:39
התחושות שלך הן אחלה אבל תכלס פקששת את אחת ההשקעות המבריקות של השנים האחרונות.
אל תספר לי על הימור מול השקעה כי גם ההשקעות הן סוג של הימור וככול שההשקעה מבוססת יותר התנועה שלי סמלית יותר.
רווח טוב לא מגיע מהמקומות הסולידיים.
ברנרד בארץ עכשיו, בקור הזה זמן מצויין לצלם את שניכם עם חוטיני בים [emoji23]
Honda TRX300EX
כל מה שחשבתי כתוב כאן בפוסט ואפשר לדפדף אחורה ולקרוא,
לא טענתי שהמחיר לא יעלה, אני גם לא טוען היום. לא אפול מהכסא אם בתוך חודש הוא יהיה 100 אלף $ ליחידה.
הסברתי שבתור הימור - הוא עדיף לעיתים על המון הימורים אחרים ויש לו לגיטימציה לא פחות מהימורים על שערי מטבעות רשמיים או על ניירות ערך בבורסות רשמיות.
תפשת אותי כמי שממליץ על רכישת ביטקויין, אז למה אני צריך לרוץ עם חוטיני ? בגלל שבחודש האחרון אני מדגיש ומבהיר שמדובר בבועה ? חשבתי שכל החוכמה זה להתריע על דברים לפני שהם מתרחשים, לא אחרי.
לי אישית זה לא מתאים לפרופיל הסיכון ולכן אני לא מצטער ולא אצטער - גם את זה כבר כתבתי לך כאן.
היות שאני חשוף שנים לשוק ההון אני מכיר המון מכשירים שנותנים פרופיל דומה של סיכוי/סיכון וזה לא מרגש אותי או זר לי.
כאן יש תופעה שסוחפת גם את כל מי שהתרחק מהימורים דרך שוק ההון, כי נכווה בעבר או מכיר כאלו שנכוו, אבל היא לא שונה.
בעבר הציבור היה נסחף לתוך בועות בבורסה, היום הוא קונה סיפור אחר, אבל כל מה ששונה זו התחפושת.
תעקוב אחרי המדורים הכלכליים, עומדים לאפשר מסחר בחוזים על הביטקויין בבורסה האמריקאית. המשמעות של זה היא שמי שמחזיק פוזיציה גדולה בביטקויין יוכל לפדות אותה באופן רשמי דרך חוזים, את זה אתה לא תקרא בעיתון ...
נ.ב.
הסיבה שרק לאחרונה אני מגדיר את זה כבועה ולפני כן זו הייתה בעיניי רק עוד ספקולציה, היא כמות הכסף שכבר יש בתוך המשחק.
כשמדובר במאות מליארדים, זה כבר לא צחוק, שווי הביקויין לבדו הוא כבר יותר משווי כל המניות הנסחרות בבורסה בת״א ביחד.
מאחורי הביטקויין אין כבר אפילו סיפור או חלום - סתם תקווה שהמחיר יעלה כי עוד קונים יכנסו למשחק.
על מניית יצרן הרכב החשמלי טסלה, שנסחרת בשווי דומה לחברת פורד, למרות שפורד מרוויחה מליארדי דולרים בשנה וטסלה שורפת מעל מליארד - אפשר ובצדק לטעון שמדובר בבועה. אבל יש חלום ... שיום אחד בעתיד החברה הזאת תצליח אשכרה להרוויח ולהשאיר מאחור את כל יצרני הרכב הקיימים, בגלל החדשנות שלה וכו׳.
תעקוב אחרי המדורים הכלכליים, עומדים לאפשר מסחר בחוזים על הביטקויין בבורסה האמריקאית. המשמעות של זה היא שמי שמחזיק פוזיציה גדולה בביטקויין יוכל לפדות אותה באופן רשמי דרך חוזים, את זה אתה לא תקרא בעיתון ...
אתה יכול להרחיב?
https://www.ft.com/content/43d69af8-d6b0-11e7-8c9a-d9c0a5c8d5c9
https://www.ft.com/content/5ee5fda2-daa7-11e7-a039-c64b1c09b482
https://www.investopedia.com/articles/investing/012215/how-invest-bitcoin-exchange-futures.asp
boaz avrahami
07-12-17, 10:59
אתה מתכוון שחוזים בשורט יסיטו את הערך?
בכל אופן, אני לא רואה הבדל גדול בינו לבין מרבית המניות הספקולטיביות האחרות.
אולי דווקא ההיפ עליו הוא הזדמנות נהדרת למי שאוהב להמר
Honda TRX300EX
אתה יכול להרחיב?
קראת בטח על התאומים וינקלווס שרכשו ביטקויין ב 11 מליון דולר לפני 4 שנים ויושבים היום על שווי של משהו כמו שני מליארד $, חוץ מהם לא ידוע על עוד מישהו שמחזיק ביטקויין בסכומים אסטרונומיים, אבל מן הסתם יש לא מעט אנשים שמחזיקים מליונים, או עשרות מליונים. זה הון שחור שבעייתי להנזיל ... לא מוציאים את זה מכספומט ביטקויין וקשה להסביר מאיפה צץ לך פתאום סכום כזה בלי הוכחות, אז איך מלבינים את זה במדינה שיש בה פיקוח על הלבנת הון ?
ברגע שיאפשרו מסחר בחוזים בבורסה רשמית, יוכל כל מי שמחזיק בנכס הבסיס למכור חוזים כנגדו ולמעשה לפדות את הפוזיציה באופן רשמי.
בלי קשר - זה מכניס למשחק את השחקנים הכבדים של שוק ההון - אמרתי שזה כבר כסף גדול ולא סתם משחק ילדים, אז יש בשר, יש מוטיבציה לוול-סטריט להרוויח מהמשחק.
- - - Updated - - -
אתה מתכוון שחוזים בשורט יסיטו את הערך?
בכל אופן, אני לא רואה הבדל גדול בינו לבין מרבית המניות הספקולטיביות האחרות.
אולי דווקא ההיפ עליו הוא הזדמנות נהדרת למי שאוהב להמר
Honda TRX300EX
בועז, מתי טענתי שיש הבדל ? המשחק אותו משחק, כאן אפילו לא טורחים לפברק חלום.
מי שמחזיק ביטקויין ומוכר חוזים, לא מבצע שורט - הוא פשוט מוכר את הפוזיציה.
האפשרות לבצע שורט בבורסה רשמית ( לדעתי היא קיימת בבורסות הפירטיות ) פשוט מאפשרת לשחקנים רשמיים להצטרף לחגיגה.
ברגע שיאפשרו מסחר בחוזים בבורסה רשמית, יוכל כל מי שמחזיק בנכס הבסיס למכור חוזים כנגדו ולמעשה לפדות את הפוזיציה באופן רשמי.
זה הקטע שאני אשמח שתסביר בפרוט, מה זה אומר "למכור חוזים כנגדו" ואיך זה משפיע על המחיר (מוריד אותו? זה מימוש, לא?).
בקטע לימודי לגמרי.
boaz avrahami
07-12-17, 12:05
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000095465
Honda TRX300EX
"אני ניר ל , מתחייב לקנות טויוטה היילקס שנת 1999 בסכום 60,000 ₪ עד לתאריך 28/12/2018
בתמורה לסכום של 4000 ₪ "
זה אני מוכר אופצית מכר (put)עבור 4000₪
נכס הבסיס - היילקס 1999
מחיר מימוש 60,000 ₪
תאריך פקיעה 28/12/2018
" אני נמרוד מתחייב למכור היילקס 99 בסכום 60k עד לתאריך 28/12/18 בתמורה לסכום של 4000₪ ״
זה אתה מוכר אופציית רכש (call) עבור 4000 ₪
מחיר היילקס 99 היום בשוק יד2 הוא 60,000 ₪ (ספוט), לתמיר יש היילקס 99 והוא רוצה למכור אותה בשוק במחיר הזה, אבל הוא ברילוקיישן השנה ולא יכול להעביר בעלות.
אז הוא מוכר אופציית call 60 וקונה אופציית put60 כנ״ל ובכך למעשה הוא ביצע מכירה של ההיילקס ב 60k דרך חוזה סינטטי.
הוא לא שילם כלום (קנה ומכר אופציות באותו מחיר) . אם בעוד חודש המחיר יעלה ל 80k - אז יבוא קונה ה call וידרוש ממנו היילקס ב 60 - תמיר יתן לו את היילקס.
אם בעוד חודש מחיר ההיילקס יירד ל 20k , תמיר ידרוש ממוכר ה put לקנות ממנו את ההיילקס ב 60k .
בא בועז ומקים זירת מסחר באופציות (בורסה), מציע לכל המעוניין להפקיד כסף לחשבונו ולסחור באופציות בזירה שהקים, תמורת עמלה שולית עבור כל אינטרקציה.
זה המצב כרגע בבורסות הביטקויין - מי ערב לכך שהצד המפסיד יכבד את החוזה ומי ערב לכך שמחר בבוקר הבורסה הפיראטית תהיה קיימת ?
בורסה רשמית ומוכרת, מחזיקה בטחונות וערבה לכיבוד החוזים בין החברים, היא כפופה לרגולציה, מפוקחת ע״י הרשויות, הסיכון שהיא תיעלם נמוך יותר.
כדי להנפיק ני״ע בבורסה רשמית, יש דרך מסודרת, צריך תשקיף וכו׳. אבל כדי לסחור באופציות צריך רק בטחונות מספיקים, בכך למעשה מכשירים את השרץ בלי כל המסביב...
אוקי. איך אני, בתור סוחר שהאמין בעתיד וקנה במזומן היילקסים במשך שנים אבל לא יכול למכור אותם כי הכל כסף שחור, מרוויח מזה?
שאלה טובה, אין לי תשובה מספיק טובה,
זה לא בדיוק כסף שחור, כי זה לא כסף והרשויות לא יודעות איך להתמודד עם זה. אין חוק שאוסר על אחזקת ביטקויין או על מסחר בו, אם תראה שקנית בכסף לגיטימי ומימשת ברווח - ימסו אותך על הרווח והכל טוב. רק שזה יותר מסובך, בטח כשמדובר בסכומים גדולים. עברתי לאחרונה דרך כל העובדים והמנהלים בפקיד שומה רחובות, כדי לקבל תשובה בעניין לגמרי טריוויאלי כמו ״אילו טפסים אני צריך למלא כדי לקבל זיכוי על הפסדי הון מני״ע סחירים? ״ , אם אגיע אליהם עם ארנק ביטקויין...
כנראה שבורסה שתנהל מסחר בחוזים על הביטקויין, תצטרך להכיר בנכס הבסיס כבטחונות.
boaz avrahami
07-12-17, 14:15
שאלה טובה, אין לי תשובה מספיק טובה,
זה לא בדיוק כסף שחור, כי זה לא כסף והרשויות לא יודעות איך להתמודד עם זה. אין חוק שאוסר על אחזקת ביטקויין או על מסחר בו, אם תראה שקנית בכסף לגיטימי ומימשת ברווח - ימסו אותך על הרווח והכל טוב. רק שזה יותר מסובך, בטח כשמדובר בסכומים גדולים. עברתי לאחרונה דרך כל העובדים והמנהלים בפקיד שומה רחובות, כדי לקבל תשובה בעניין לגמרי טריוויאלי כמו ״אילו טפסים אני צריך למלא כדי לקבל זיכוי על הפסדי הון מני״ע סחירים? ״ , אם אגיע אליהם עם ארנק ביטקויין...
כנראה שבורסה שתנהל מסחר בחוזים על הביטקויין, תצטרך להכיר בנכס הבסיס כבטחונות.
טוב, כי ביקשת זיכוי... בזה הם לא מבינים.
אם היית צריך לשלם כולם היו עונים לך איך - אפילו השומר בכניסה [emoji23]
לעניין יציבות הביטקויין, אני חושב שהוא עבר את נקודת האל חזור מבחינת אמינות והוא ממלא צורך אמיתי בסוג מסויים של כלכלה.
ככול שהוא הופך גדול רחב ומבוסס יותר הוא יזמין עוד משקיעים שישבו עד כה על הגדר להיכנס אליו והערך יוסיף להאמיר.
לא חושב שהוא בועה
Honda TRX300EX
לעניין יציבות הביטקויין, אני חושב שהוא עבר את נקודת האל חזור מבחינת אמינות והוא ממלא צורך אמיתי בסוג מסויים של כלכלה.
ככול שהוא הופך גדול רחב ומבוסס יותר הוא יזמין עוד משקיעים שישבו עד כה על הגדר להיכנס אליו והערך יוסיף להאמיר.
לא חושב שהוא בועה
אתה רציני בועז, כן?
לא כזה פשוט בועז.
רשות המיסים קפצה כמובן על העגלה וקבעה שרווחי ביטקויין ימוסו כרווחי הון (רווחי מטבע לא ממוסים).
לגבי האיך ... אני בטוח שעוד אין להם מושג...
נניח שאני רוצה להצהיר על רווח של 100% מהכסף, אין וויכוח בכלל על בכמה נכנסתי, מסכים לשלם מס מהשקל הראשון, אני בכלל סטושי ונראה מישהו מוכיח אחרת.
איך מס הכנסה יכול לוודא שלא קניתי את הכל אתמול בכסף שחור ? ממי אני מביא אישור ? נראה לך שהם יודעים איך לאכול את זה ?
boaz avrahami
07-12-17, 15:01
אתה רציני בועז, כן?
לגמרי רציני.
הצורך קיים. מה שהיה חסר לו זה האמון כי ערך אמיתי זה לא פקטור אפילו לא בשביל הדולר או היורו.
השאלה היא עד כמה הוא מבוזר.
ככול שהוא יהיה מבוזר יותר כך הוא יהיה פחות רגיש לאפקט הבועה.
תוסיף לזה את העניין הטכני של הבלוקצ׳יין שהוכח שהוא אמין וגם מערכות בנקאיות ותיקות מאמצות או ממש בדרך לאמץ.
לטעמי ביטקוין כאן בשביל להישאר ואליו יתווספו עוד מטבע או שניים בשביל להימנע מריכוזיות.
Honda TRX300EX
אוקי. שכנעת אותי סופית שהגיעה הזמן לצאת מהבועה.
מכרתי הרגע את 1.3 הביטקוין שקניתי באזור הודעה 30 בשרשור הזה. לא מספיק בשביל לקנות רוביקון חדש... אבל יש גבול לגרידיות. :rolleyes:
boaz avrahami
07-12-17, 15:31
אם זה נכון אז הרווחת כ 10k$
לא רע בשביל סקפטי כמוך.
אמנם לא הרווחת רוביקון אבל היי, יצא לך סיקס משופץ בחינם...
Honda TRX300EX
רוביקון
הצעה לדון עבור הדגם החדש:
רוביטקוין
Sent from my LG-H960 using Tapatalk
boaz avrahami
07-12-17, 18:44
16000.
Honda TRX300EX
כבר עבר היום 19,000... בהחלט ההצגה הכי טובה בעיר / עולם.
כבר מפמפמים כל מני חברות קש בבורסה שיש להן איזושהי נגיעה לעניין הזה ... אפילו בת״א
יאללה נשברתי... בכמה לקנות ?
boaz avrahami
07-12-17, 20:10
1.3
שיהיה המשכיות לנמרוד
Honda TRX300EX
שאלה שעלתה פה ..
מי קובע את המחיר של הביטקוין ?
איך זה מוחלט ? איפה ? שעכשיו יעלה ב0.1% או יירד ?
קיימות זירות מסחר - דומות לבורסה לני״ע בת״א או ל NYSE, בהן מתרחש כל הזמן מסחר בין קונים למוכרים והמחיר זז באופן רציף בהתאם לביקוש וההיצע.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5053879,00.html הביטקוין צנח מ-17 ל-15 אלף תוך שעות...
הצלחת
:cool: זו תנודתיות רגילה של מסחר, הבועה עוד לא התפוצצה ... לא צריך אגב לחכות לפרסום בעיתונים - יש אינספור ציטוטים חיים של המסחר ברשת.
כשזה יתפוצץ זה יהיה אלים באמת , בינתיים יהיו עוד עליות וירידות שיכניסו עוד אנשים למשחק.
בעיניי זה סיפור מדהים שעוד ידברו עליו עשרות שנים ויעשו עליו סרטי קולנוע,
למי שזוכר, לפני כעשר שנים החלו לרכב על המסחר בבורסה לצורך הקמת אתרי הימורים שלרגולטור לקח הרבה זמן לחסל ...
קראו לזה מסחר בחוזי הפרשים/ אופציות בינאריות - פתחו זירות הימורים על שערי מניות שנסחרות בבורסה וכו׳ כדי לתת לזה צביון לגיטימי.
עכשיו היוצרות התהפכו והבורסה מנסה לרכב על משחק פירמידה ... כל עוד הכסף זורם כולם מרוצים ונהנים.
boaz avrahami
08-12-17, 17:30
קנית בסוף?
Honda TRX300EX
עדיין לא, צריך לחתום על הרבה מסמכים בשביל המשכנתא ההפוכה על הדירה, אם אני משקיע בזה אז שיהיה בגדול !
וברצינות - אין לי עניין לסכן כסף משמעותי בהימורים ולשחק עם כסף קטן זה חסר משמעות בעיניי. את הריגוש אני מקבל במקומות אחרים עם סיכויים קצת יותר טובים לטובתי.
גיא לא יתעשר מה 50$ שהשקיע, לנמרוד יש סיכוי להגריל רוביקון משומש אם קנה 1.3 ביטקויין לפני שנתיים, רק שעכשיו גם יש לו סיכוי גבוה יותר להפסיד את הסיקס המשופר שכבר יש לו על העץ.
boaz avrahami
08-12-17, 19:47
מה רע בסכום כזה כמו שנמרוד טוען שהרוויח.
מסדר לך טיול קטן לארהב.
הוא השקיע לכאורה 1000 דולר
סכום קטן להפסיד ובעל פוטנציאל היפוטתי לבוננזה
Honda TRX300EX
חותן שלי קיבל טלפון מאריאלה השבוע, מסתבר שהוא מנוי של מפעל הפיס, זה לא רע, זה יסדר לו פיליפיני לעוד 10 שנים.
אז זה אומר שגם אני צריך לעשות מנוי, כי עובדה שיש סיכוי לזכות ?
ד״א אם 1000$ זה סכום קטן להפסיד, אז למה לעזאזל לא הורדת אפליקציה וקנית 4 ביטקויין קצת אחרי שפתחת את הפוסט ?
כמו שאני מכיר את נמרוד, ספק אם העדיף לקנות 1.3 ביטקויין על קיט קפיצים או משהו לג׳יפ
טוליפמאניה - שגעון הצבעונים (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%99%D7%92%D7%A2%D7%95%D7%9F_%D7 %94%D7%A6%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%99% D7%9D)
עולם כמנהגו נוהג.
boaz avrahami
08-12-17, 21:15
באת בזמן יואב...
היום שתלתי מעל 300 פקעות ציבעונים
( לא צוחק)
Honda TRX300EX
בועז - 300 ביטקוין ?
זה הרבה מאוד כסף ...
באת בזמן יואב...
היום שתלתי מעל 300 פקעות ציבעונים
( לא צוחק)
Honda TRX300EX
אפשר קצת טיפים על גידול צבעונים ? קברתי באדניות פקעות לפני שבועיים, נראה שהן צומחות יפה, קר עכשיו כמו בהולנד...
אדניות חלון זה מספיק ? באיזו צפיפות רצוי לשתול ? כמה לשקות ? עדיף אור או צל, כי שמש של ממש ממילא אין ?
עלו 20 ש"ח בסופר, מעניין מי ישרוד יותר, הצבעונים או הביטקויין, עכשיו כשהכרישים הגדולים באמת נכנסים למשחק.
אגב, יש לי חבר שטוען שהביטקויין בכלל לא עולה - זה הדולר שיורד... זאת למעשה האינפלציה שצריכה הייתה להתרחש בעקבות הורדת הריבית וההדפסה המאסיבית של דולרים. תיאורייה מעניינת.
boaz avrahami
10-12-17, 11:09
אין בעיה באדנית.
אני את הפקעות מניח מאמצע ספטמבר בתא של הירקות ושותל כשמתחיל להתקרר כמו עכשיו. הקור דרוש להן בשביל להתעורר.
שותל בעומק של 5-8 סמ באדמה במרווחים של כחמישה סמ לפקעת גדולה. לפעמים קצת יותר.
חצי צל על מנת שהשמש של מרץ לא תהרוג את הפריחה מהר. הפריחה די קצרה.
ממשיך להשקות עד מאי גם כשהעלים קמלו על מנת שהפקעות ילדים ימשיכו להתפתח ואז מוציאים מנקים ( אפשר למיין צבעים למי שרוצה) ומפריד את הפקעת הראשית מהפקעות ילדים.
לכל פקעת כעיקרון כ 7 מחזורי גדילה וכל אחת מוציאה עוד כמה פקעות קטנות מסביבה. אתה לא יכול לדעת באיזה מחזור הפקעת הגדולה וכמה נשאר לה.
הקטנות לא יפרחו בשנה הבאה אבל יוציאו עלים ויגדלו.
ככה אפשר להגדיל את העדר.
חלק קטן נרקבות עד שמוציאים.
חלק נראות כאילו לא יצא מהן כלום אבל מנסיון חלק גדול מאלו שנראו נורא וניסינו בצד באדנית והן תפסו.
במקביל יש לנו גם מקבצי אירוסים שאנחנו לא מוציאים ונרקיסים ואמרליוסים ועוד כל מיני.
אחלה תחחביב לחובבי הגינה.
התחלנו משקית של מאה ציבעונים שתוך כמה שנים הכפילה את עצמה והשנה קיבלנו חיזוק של עוד 80- הפעם מאירלנד
Honda TRX300EX
זה נראה כאילו חלק נרקבות כבר עכשיו, אבל כולן צומחות בקצב כזה או אחר. היה נראה לי שאולי צפוף להן אז העברתי וראיתי שלחלקן לא יצאו שורשים עדיין ולמרות זה הן צומחות.
איפה אתה שומר אותן בקיץ ?
אתה מתאר תשואה לא רעה... הכפלה תוך כמה שנים... מח"מ של 7 שנים זה נראה לי פי 3 משרת לכריית ביטקויין ודורש מעט מאד התעסקות.
עוד 5 שנים שהן יהיו זקנות אני אמכור אותן ללא חשבונית לעיריית ראשון-לציון, שיפזרו בכיכרות. שמעתי שיש להם שם הרבה כסף שחור מהשוק האפור :D
boaz avrahami
10-12-17, 12:55
אחרי שאני מוציא אותן שם בקרטון מאוורר במחסן.
אסור בשקית נילון
Honda TRX300EX
איך לעשות כסף מאוויר מזוהם -
הטירוף ממשיך בכל העוצמה, המטבעות עצמם לא שברו אמנם שיאים חדשים, אבל בדיוק כמו בזמן בועת הדוט קום - כל מי שמצרף לעסק הכושל שלו או לשלד הבורסאי שלו ״פעילות בתחום הביטקויין״ עף לשמיים.
לפני כשבועיים, עלו אצלי על הרדאר שתי חברות שנסחרות בבורסה האמריקאית, MARA וRIOT
הן עלו מאות אחוזים במחזור חריג בתוך שעות וזה מדליק כמובן את שחקני המומנטום בבורסה, שכיום הם בעיקר רובוטים.
הנטייה של מגמה היא להמשיך באותו כוון, אפילו אם זה לזמן קצר וטכנית זה הימור משתלם בד״כ, רק שלא כדאי להיות חזיר ולהשתהות יותר מדי זמן עד למימוש הרווחים - רובוטים עושים את זה כמובן טוב יותר, ללא החולשה האנושית.
מבט קצר לתוכן הפעילות של החברות האלו מגלה בדיוק את אותו סיפור - אנשים מהירי תגובה מזהים הזדמנות לכסף קל, רוכשים שלד בורסאי בזול (בבורסה יש חברות רפאים חסרות פעילות שהונפקו בעבר וטרם נמחקו מהמסחר) ויוצקים לתוכו פעילות שנקשרת לטרנד החם הנוכחי.
הפעם מדובר בחברות איזוטריות שרכשו או מנהלות מו״מ לרכישת חוות שרתים שכורות מטבעות דיגיטליים.
גאונים כאלו יש גם בארץ - שלד בורסאי בשם ״משאבי טבע״ שנרכש לאחרונה ע״י רועי סבג, שלד נוסף בשם ״פנטזי נטוורק״, עפ״י כללי הבורסה וחוק ני״ע - כל אירוע מהותי חייב בדיווח מיידי לציבור. ניהול מו״מ לרכישת חוות שרתים או אפילו החלטה על שינוי אסטרטגיה ובחינת אפשרות כניסה לתחום חדש כמו כריית מטבעות - והרי לכם אירוע מהותי שמדווח לציבור וגורם מיידית לבהלה לזהב - עלייה של מאות אחוזים בשער המניות במחזור מסחר עצום של פי כמה וכמה ממספר המניות המונפקות, בכל יום מסחר, מה שהופך את מחזיקי או רוכשי השלד לעשירים מאד בין לילה - כל מה שהם צריכים לעשות עכשיו זה למכור קצת מניות בבורסה.
אז אולי אנחנו לא מסוגלים להבין בדיוק מה זה ביטקויין ולחזות את עתידו, אבל בברזלים אנחנו כן מבינים.
אין חסמי כניסה לתחום כריית המטבעות הדיגיטליים - כל אחד יכול להקים חוות שרתים ולהתחיל לעבוד - המחיר של זה ידוע. לכן לא יתכן הרי שחברה בעלת חוות שרתים, תהיה שווה פי 100 מהסכום שדרוש כדי להקים חברה זהה מאפס. זה לא שבשבוע שדרוש לשם כך הם מפיקים מטבעות בשווי עצום.
שאפו למי שיודע לזהות הזדמנויות ולנצל אותן. תשתדלו רק לא לשלם את המחיר.
דיברנו על תחילת מסחר בחוזים על הביטקויין בבורסות אמריקאיות רשמיות, לא הייתה לי תשובה טובה לנמרוד ומסתבר שגם לבורסה אין.
המסחר אכן התחיל, בשלוש בורסות ניתן לרכוש ביטקויין באמצעות חוזים, אבל לא ניתן למכור בשורט. הבורסה לא יודעת להתמודד עם חישוב הבטחונות הדרושים.
אני עדיין חושב שהם יצטרכו להכיר בדרך כלשהי בנכס הבסיס , איך הם יעשו את זה ? נחיה ונראה. מי בינתיים מוכר חוזים לאלו שמעוניינים לקנות ? גם שאלה טובה ...
אני לגמרי מתעשר מזה.
זה פשוט מרתק !
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171212/8c9136d567287a0f41faa01756c0404b.jpg
boaz avrahami
12-12-17, 19:39
אל תשכח שאת הכסף סופרים במדרגות...
Honda TRX300EX
קראתי כתבה מעניינת בכלכליסט: אחרי ההתרסקות, בעל השליטה במשאבי טבע עונה להאוזר: "רשות ני"ע לא יכולה לשלוט ביד הנעלמה" https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=3727215
קראתי כתבה מעניינת בכלכליסט: אחרי ההתרסקות, בעל השליטה במשאבי טבע עונה להאוזר: "רשות ני"ע לא יכולה לשלוט ביד הנעלמה" https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=3727215
Sent from my iPhone using Tapatalkנו אז?
מדובר בשלד בורסאי שרק במשא ומתן על קניית חוות שרתים לקריית ביטקויין. ישר השווי קפץ מעל השווי של אלעל וחברות אחרות.
זה לא בועה?
מישהו עשה חישוב שגם אם החברה אכן קונה את השרתים כמה ביטקויינים היא יכולה לכרות ולהרויח? האם זה יכול להצדיק את השווי שהיא הגיע אליו (ומאז נפלה ב54 אחוז).
להזכיר השוק החפשי בנה את בועת הדוט קום ב2001. השוק החפשי בנה את בועת הסאב פריים ב2008. לא הבנקים המרכזיים והרגולטורים.
אותם אפשר רק להאשים שלא עשו את תפקידם אז ונתנו לזה להיתפתח.
אני בתור מישהו שרוצה להשקיע באופן סולידי בתעודות סל, לא רוצה שחברות בועה כאלו יכנסו למדדים.
https://cryptowat.ch/
כאן אפשר לראות ציטוטים חיים מהמסחר בביטקויין ומקביליו, כאמור יש כאלו מאות. שימו לב שככל ששווי הביטקויין מתנפח, העליה מתמתנת. בשנה האחרונה עם כל הבאז סביב הביטקויין, דווקא מטבעות קטנים יותר זינקו פי כמה ממנו, קחו לדוגמה את ה״לייטקויין״. הסוף יהיה אותו סוף ובאותו זמן, מי שמעוניין להמר כעת- עדיף לו דווקא על אלו בעלי השווי הנמוך, עליהם קל יותר להשפיע.
https://www.themarker.com/wallstreet/1.4790144
החושך בקצה המנהרה?
boaz avrahami
20-12-17, 15:55
תן לי 7500 אחוז ב 4 שנים ולמכור את הכול....
הנבואה נתנה לשוטים.
מאמר מעניין שהיה לא מזמן עם ביבי בנוגע לביטקויין.
שווה קריאה
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5057914,00.html
הכוכב הכחול
20-12-17, 17:40
גם 75% זה סבבה...
https://www.geektime.co.il/south-korean-bitcoin-exchange-bankrupt/
תיקון מאד חד היום, לא רוצה להתערב שזה הסוף עדיין, אבל אם לא היום אז באחת מהפעמים הבאות... נסחר כרגע ב 11K אחרי שכבר נגע ב 20K .
אם מישהו מתחרט שלא קנה קודם ורואה בזה הזדמנות קנייה - אז צריך לשים לב ולקנות אם יחזור לעלות בקרוב, אם יירד מתחת ל 6000$ זה יהיה כנראה הסוף.
מה שאני כותב כאן לא מדעי כמובן, אלא מבוסס על ניתוח טכני של המחיר - שזה הדבר היחיד שאפשר להאחז בו במקרה הזה לדעתי.
כבר נגע ב-20,000 דולר, תיקן חדות למטה, דשדש, טיפס קצת ושוב ירד... אני רואה כעת שקרוב ל-10,000 דולר...
אנשים שכבר לבשו חוטיני וכמעט יצאו רוץ, חוזרים בביטחה לטרנינג חם, אנשים שהלכו עם מעיל עבה ולא חשבו שיצטרכו להסירו, כבר מתחננים מסלול ריצה עם חוטיני...
כאשר כמעט כל עקרת ביית התעניינה כיצד פותחים ארנק אלקטרוני וגל רגע שעובר היא מפסידה פוטנציאל של אלפי שקלים, כנראה שהגיע הזמן לחזור לפרופורציות. או לא...
אימי עליה השלום נהגה לקרא לדברים כאלה לופט גשפטען.
boaz avrahami
17-01-18, 23:47
לפי המחסור העולמי והקושי בהשגת כרטיסי GPU לשרתים ( הכרטיסים משמשים בין היתר לכריית מטבעות), לא הייתי ממהר להספיד את העסק הזה.
התנודתיות גדולה לשני הכיוונים וסביר אפילו שבמגמת ירידה תהיה תנודתיות גדולה יותר אבל אני מהמר בלי פוזיציה שזה ישתנה
Honda TRX300EX
six 4 life
18-01-18, 00:39
לפי המחסור העולמי והקושי בהשגת כרטיסי GPU לשרתים ( הכרטיסים משמשים בין היתר לכריית מטבעות), לא הייתי ממהר להספיד את העסק הזה.
Honda TRX300EX
גם אם ימצאו כרטיס שכורה 1000 ביטקויין ביום הכמות מוגבלת וידועה מראש והיא פשוט תגמר יותר מהר ותעלה את המחיר יותר מהר (פחות היצע יותר ביקוש). בקצב הנוכחי כל 4 שנים כמות הביטקויינים שנותרים לכריה יורדת ב25% והצפי הוא שעד 2024 לא יהיו יותר ביטקויינים לכריה, וזה מתחילתו של המטבע היה מקור הבאז הבאז סביבו כי בניגוד לכסף אין ואי אפשר להדפיס ממנו עוד - יש כמות יחידה וידועה מראש וכשהיא תיגמר זה מה שיש ולא יהיה יותר ולכן יש לא מעט שצופים שהשמיים הם הגבול למחיר המטבע הזה.
זה בעיקר תלוי באיך יפתרו בעיות אבטחה במהלך השנים הקרובות, באמון הציבור בזה, ובעיקר בכמה ארצות ועסקים בעולם יערכו לקליטה ועבודה עם ביטקויינים כי ברגע שיגמרו בעיות האבטחה או יצומצמו לרמה בטוחה לאחזקה, הוא למעשה הופך לכסף לכל דבר, מטבע שמוכר בכל מכולת, והוא פוטנציאלית מטבע שנדרש ע"י כל אדם שלא רוצה להשתמש בכרטיס אשראי/ שירותי בנק כאלו ואחרים.
הסחר בו יהיה בעשיריות ואלפיות ביטקויין כדי להגיע לכסף קטן, אבל אין שום מניעה עם זה מאחר והכל מחושב בין רגע דיגיטלית.
זה מקור הטענות (הלא מופרכות לדעתי) שהביטקויין בסופו של דבר ימשיך לעלות, וכל עוד לא יקום מטבע נוסף ששווה בכוחו לביטקוין, הביטקוין תיאורטית יכול להגיע גם למיליון דולר ליחידה.
כתבה בנושא ביטקויין מכלכליסט
הגר רבט ורעות שפיגלמן06:5018.01.18
https://www.calcalist.co.il/markets/articles/0,7340,L-3729895,00.html
כך הקפיץ סוחר אחד את הביטקוין ביותר מ־800%
במחקר חדש נטען כי הקפיצה הגדולה הראשונה בערך הביטקוין נבעה מתרמית,
ושייתכן שבוצעה כדי להסתיר גניבת ענק בבורסת מטבעות. לפי החוקרים,
שניים מהם מאוניברסיטת תל אביב, ייתכן שפעילות דומה אחראית לעלייה המטאורית של המטבע ב־2017
יש הרבה חוסר הבנה ומידע מוטעה בציבור בנוגע לביטקויין.
למרות שמו הביטקויין אינו ולא יכול להיות מטבע אשר מחליף את המטבעות הנוכחיים. מי שמבין ומאמין בו ממשיל החזקת ביטקויין להחזקת מטילי זהב.
מבחינה טכנית הוא אינו יכול להיות מטבע עובר לסוחר לקניית מוצרים יומיומיים וגם אם יש איזו פלאפלייה בתל אביב או חנויות ביפן שמקבלות אותו מדובר בגימיקים.
הטרנזקציה אינה מהירה וכדי שתיכנס לבלוק נדרש לחכות לפחות 10 דקות אך גם זה אינו נותן ביטחון ולכן מקובל לחכות עוד 5 בלוקים כלומר שעה.
קצב הטרנזקציות העולמי מוגבל לבערך 5 טרנזקציות לשניה שזה רחוק בהרבה סידרי גודל ממה שנדרש ממטבע רגיל ברמה העולמית ואפילו הארצית. זה לא תלוי כלל במשאבי החישוב אלא מוגדר בעקרונות הביטקויין (יצירת בלוק כל 10 דק', גודל בלוק של 1MB, גודל טרנזקציה ממוצעת של 0.5KB).
טרנזקציות שלא משלמות עמלה, אין להם יכולת להיכנס לבלוק. ככל שכמות הביטקויינים החדשים שנוצרים בלוק הולכת ופוחתת (כרגע 12.5, מדי תקופה נחתך בחצי עד 2140 שאז לא יווצרו יותר), העמלות יילכו ויגדלו מאחר וזה יהיה ההחזר הכספי לכורים.
אוכל לתת הסבר טכני מפורט יותר למי שמתעניין אבל לא כרגע.
boaz avrahami
02-02-18, 08:12
נראה שהביטקוין ואיתו עולם המטבעות הוירטואליים ברגע האמת.
מבקש להתפלל לשלומו של החולה...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180202/a1af47e3307fa92d314bd8bfdd441342.jpg
Honda TRX300EX
בועז (או כל מישהו אחר),
אבל למה? למה זה טוב???
אחרי ששמים בצד את ההתלהבות והחדשנות (ויש בבלוקצ'ין הרבה חדשנות ופוטנציאל לדברים אחרים), למה להתעסק עם זה?
תקראו טוב את כל מה שכתבו פה (ובמקומות אחרים)-
יש פה איזה משאב, מוגבל (גם בכמות, וגם בנפח המסחר), יש כבר הרבה תחליפים (מטבעות ווירטואלים אחרים), ויש חדשים כל יום.
אז אם כל הכוונה שלכם זה לתפוס טרמפ ולעשות איזה קופה, זה בסדר, אבל שכולנו נבין שזה הימור (בדיוק כמו הימור על אופציות, מניות....).
(או, אתם בכל מני עסקים אפלים, ואז לפחות אותי זה פחות מעניין.)
אבל מי שחושב שביטקויין ישתלט על העולם, הוזה וחולם.
1- כמטבע עצמאי, ביטקוין, או כל מטבע ווירטואלי אחר (שלא מגובה ע"י בטחונות חיצונים), יכול להעלם תוך לילה..... מספיקה שמועה אחת, פריצה אחת..... (מה שעולה מהר, בד"כ גם יורד מהר). לביטקוין (או כל מטבע ווירטואלי אחר) יש עלות (נמוכה יחסית) של יצור אבל אין לו שום גיבוי. אין שום גוף או מערכת שמתחייב להגן עליו. ולכן בבעיה הראשונה, כולם ימכרו וילכו ללהיט הבא. אין שום הסבר שיכול להצדיק את הערך הנוכחי של ביטקוין, זו פרמידת אשליות ומניפולציות (ופעם נוספת, אני מפריד בין המטבע ביטקויין, לבין הפוטנציאל של הטכנולוגיה שמאפשרת את הביטקוין, וזמינה היום לכל אחד).
2-בסופו של יום (בדיוק כמו כל דבר אחר) המחיר יתייצב סביב עלות הייצור \ השגה של המשאב ומחיר האלטרנטיבה (כמה עולה לי להעביר כסף בשיטה אחרת).
3- מאחר ובכל יום נולדים מטבעות חדשים, המתחרים של המטבעות האלו זה כבר לא רק הבנקים עם העמלות שלהם, אלא גם המטבעות החדשים.
4- לפי כללי היצע וביקוש הכי פשוטים, כל עוד המחיר מנופח, ימשיכו לצוץ מטבעות חדשים עד שהמחיר שלהם ירד לרמה שלא כדאי יותר להכנס "לתעשיה" הזו. שום דבר לא מונע הופעה של אין סוף מטבעות נוספים. יתרה מזאת, סביר להניח שמטבעות חדשים יהיו "טובים יותר" (זולים יותר ליצור, ומאובטחים טוב יותר) (ולכן הראשונים להיפגע יהיו המטבעות "הישנים" יותר).
אין ספק שהבלוקצ'ין כטכנולוגיה הוא בשורה גדול. זו טכנולוגיה, וליתר דיוק טכנולוגיות Electronic Cash - eCash חדשות יותר, שיתפוסו את מקומן כאמצעי נוסף (נפוץ יותר או פחות) להעברת כסף (אבל לא בהכרח כמטבע עצמאי).
ועדיין, מי שרוצה לקחת כסף ובמקום להשקיע במניות, במסחר באופציות.... רוצה לשחק במטבעות ווירטואלים, זה בהחלט אפשרות.
זה שוק עם תנודות גדולות, אז יש הרבה הזדמנויות (להרוויח, ולהפסיד).
ואז בכלל עולה שאלה, למה ביטקוין? למה לא מטבע ווירטואלי חדש יותר???
My two cents
שבת שלום
boaz avrahami
02-02-18, 16:10
זיו,
יש דיבור להעלים את הכסף המזומן כמלחמה בהון השחור.
יש עוד הרבה סיבות אפלות למה צריך מטבע נזיל ולא מפוקח.
חבר זאת יחד עם טכנולוגיה חדשנית כמו הבלוקצ׳ין ויש פה משהו שהוא יותר מקוריוז לדעתי.
הוא עדין סובל ממניפולציות ומחלות אבל לדעתי בשל להתרומם
Honda TRX300EX
זיו,
יש דיבור להעלים את הכסף המזומן כמלחמה בהון השחור.
יש עוד הרבה סיבות אפלות למה צריך מטבע נזיל ולא מפוקח.
חבר זאת יחד עם טכנולוגיה חדשנית כמו הבלוקצ׳ין ויש פה משהו שהוא יותר מקוריוז לדעתי.
הוא עדין סובל ממניפולציות ומחלות אבל לדעתי בשל להתרומם
Honda TRX300EX
בועז, תקרא טוב מה כתבתי.
אני בכלל לא מתיל ספק בבלוקצ'ין מטבעות וירטואליים.
השאלה שלי הייתה על ביטקוין עצמו.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.