צפייה בגרסה מלאה : נורית CHECK של TOD מהבהבת לעיתים
היי
דגם 2002 דיזל עם TOD
נורית ה CHECK מהבהבת לעיתים , יש רעיונות ? אשמח לשמוע
במוסך מרכזי אמרו שלא מתעסקים עם זה ואם מהבהב קבוע או דולק קבוע יש כנראה להחליף את הטרנספר .................
אשמח להכוונה
בטח הכי פשוט זה להחליף טרנספר למה לטרוח לבדוק....
הנורה מהבהבת כשאתה משלב TOD ? מתי בדיוק היא מהבהבת?
נסה להוציא קוד תקלה ע"י קיצור פינים בקונקטור DLC שמתחת לפנל רגל ימין של הנהג, קיצור פין 8 לגוף הרכב, תיעזר בזה:
8156681567
נסה להוציא קוד תקלה, בלי קוד זה ניחושים ובניחושים לא פותרים הרבה...
תתחיל מבדיקת שמן -שמן גיר דקסטרון 3 בלבד , תפרק את הקונקטורים ותנקה תבדוק קורוזיה , תבדוק את הצמה בדרך כלל זה בעיות חשמל ,בדיקת חיישנים , ה-TOD מערכת אמינה ולא מתקלקלת בקלות ולמוסכי UMI כעקרון לא הייתי ניכנס ובטח לא נותן אמון בסיפורים שלהם, גם עם השמן ישן מאד (סביר ) זה עלול לחוות את התקלה
תתחיל מבדיקת שמן -שמן גיר דקסטרון 3 בלבד , תפרק את הקונקטורים ותנקה תבדוק קורוזיה , תבדוק את הצמה בדרך כלל זה בעיות חשמל ,בדיקת חיישנים , ה-TOD מערכת אמינה ולא מתקלקלת בקלות ולמוסכי UMI כעקרון לא הייתי ניכנס ובטח לא נותן אמון בסיפורים שלהם, גם עם השמן ישן מאד (סביר ) זה עלול לחוות את התקלה
אפי-אין קשר לשמן גיר, וגם אם השמן ישן בטרנספר(אבל לא שרוף, נדיר שקורה) לא אמור לחוות את התקלה.
קשור לחיישנים נטו, איזה? בשביל זה צריך קוד תקלה, זה ממש פשוט להוציא ממנו.
ramon עוד שאלה- ה ABS תקין ועובד אצלך או מנותק? ברכבים שמנותק ומצויידים ב TOD הנורה בהחלט תהבהב לעיתים(בדרך כלל בזמן בלימה או משחק עם הגז שנותן חיווי למצערת,הנורה תתן היבהוב אחד וזהו) וזה לא קשור לתקלה, לא יהיה גם קוד, זה בגלל שה ABS מנותק/לא עובד וה TOD עובד גם על חיישני ABS .
היי
תודה לכולם
נדב , כן נכון (שכחתי לציין הייתי צריך סליחה לא עלה בדעתי שזה קשור ) נורת ה ABS דולקת ואני מתקן את זה ביום ראשון ,
אני מבין ממה שאתה כותב שיש קשר בין השניים ואולי אחריי שאתקן את ה ABS תעלם בעיית ה CHECK של ה TOD - יכול להיות ?
אשמח אם תוכל להרחיב למה השניים קשורים.
תודה רבה
השאלה מתי הנורה מהבהבת? באיזה קצב היבהוב מהיר או היבהוב קבוע בלי הפסקה? ?רק בבלימה? רק במצב שילוב?
אצל רבים ה abs מנוטרל/ לא עובד ובמצב בלימה או בעמידה בניוטרל הנורה מהבהבת לעיתים כי זה קשור לחיישני ה abs, במצב בלימה המערכת מעבירה כוח לגלגלים הקידמיים.
אין בעיה לנסוע כך וגם ברוב המקרים לא יופיע קוד תקלה.
היי
זהו הבקר של ה ABS הוחלף ועכשיו נעכוב אחר נורית ה CHECK של ה TOD ונראה מה קורה ,
תודה
נ.ב יש למישהו מושג עם אפשר להציל/למכור משהו מהבקר הישן ? :-)
היי
נורית ה CHECK של ה TOD הבהבה עד כה רק פעם או פעמיים לאחר החלפת בקר ה ABS ,
מקווה שזה סוף הסיפור , ממשיך לעכוב
תודה על הטיפים
לדעתי לא פתרת את הבעיה .
אני תקופה מסויימת נסעתי בלי בקר (מוח) ה ABS
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=70398&highlight=ABS+%F9%E9%F4%E5%F5
ונורית CHECK של ה TOD לא הבהבה. יתרה מזאת, ה TOD עבד רגיל.
לדעתי יש לך מגע רופף בסולנואידים של המשלב קידמי (מחברים את ציריה שמאל לדפרנציאל).
רענן
לדעתי לא פתרת את הבעיה .
אני תקופה מסויימת נסעתי בלי בקר (מוח) ה ABS
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=70398&highlight=ABS+%F9%E9%F4%E5%F5
ונורית CHECK של ה TOD לא הבהבה. יתרה מזאת, ה TOD עבד רגיל.
לדעתי יש לך מגע רופף בסולנואידים של המשלב קידמי (מחברים את ציריה שמאל לדפרנציאל).
רענן
רענן- אתה כותב מניסיון בדבר לגבי הסולונואידים? ניתקלתי בנורה הנ"ל שמהבהבת גם בנסיעה רגילה, גם בניוטרל, וגם כשהרכב לא משולב בכלל...
אין קוד תקלה...
רענן- אתה כותב מניסיון בדבר לגבי הסולונואידים? ניתקלתי בנורה הנ"ל שמהבהבת גם בנסיעה רגילה, גם בניוטרל, וגם כשהרכב לא משולב בכלל...
אין קוד תקלה...
בפתיחת סוויץ מתבצע בדיקת אתחול (BIT ) . אני מניח שזה כולל בדיקת רציפות לסולונאידים וחיישני מהירות היציאה.
בסיום ה BIT המע' אמורה להיות ב STAND BY עד להפעלתה.
אם אתה מתאר שהנורית CHECK מהבהבת גם שהמע' לא מופעלת, אז אני משער (למרות שלא נראה לי הגיוני) שהמע' מבצעת BIT בתדירות מסויימת.
עוד אופציה, קו הזנת המתח או האדמה ליחידת ה TOD רופפים ובעצם היא מידיי פעם כבית ומופעלת ומבצעת BIT
כול זה מוביל אותי להנחה שזאת בעיית חיווט חשמלית.
אם התקלה רק במשולב כשמע' ה TOD מופעלת, אזור הסולנואידים נראה לי מקום טוב להתחיל בו.
רענן
רענן- הצמות ניבדקו, כל החיבורים+חיישנים.
הנורה מהבהבת לשניה כאשר הרכב כבוי בפתחית סוויץ', לאחר הנעה בניוטרל או p מהבהבת לשניה כל כמה דקות, בנסיעה לא מהבהבת וגם כשהמערכת משולבת לא מהבהבת, בהאטה עד זחילה לפני ובעצירה ברמזור מהבהבת לשניה וזהו.
בשני הטרופרים(דיזל) שבדקתי ה abs לא עובד לכן לדעתי קשור אליו....
לא מצאתי את הסימטום בספר, מה דעתך?
אני מציע שתנטרל את נושא הויברציות כשהמנוע פועל.
פשוט פתח סוויץ בלי להניע (נוריות דולקות) ותראה אם לאחר הפעם הראשונה הנורית מהבהבת .
בדוק במצב TOD ובמצב TOD OFF .
במידה ויש הבהוב תנסה למדוד זמנים בין הבהוב להבהוב (לראות אם יש תדירות בדיקה מסוימת) .
במידה ואין הבהוב, לחץ מעט על דוושת הבלם ותראה אם יש השפעה (היבהוב הנורית).
אם עד כאן הכול תקין, תניע הרכב ותראה אם יש היבהוב עקב ויברציה.
במידה ואתה חושב שיש השלכה של תקלת ה ABS על ה TOD , נתק את הצמה הראשית מיחידת הבקר וסע עם הרכב וראה אם אותה תופעה קיימת.
(שים לב זאת צמה עבה עם פלג מלבני גדול שיש למשוך (כמה סמ' ) את הנועל שלו לכיוון המנוע. הקפד לשלוף הפלג במידה שווה משני הקצוות כלפי מעלה)
בהצלחה
רענן
נ.ב - אתה בודק עם TECH2 ? או בשיטת הג'ימפור פינים בפלג ה OBD ?
לגבי ההצעה הראשונה בוצע והנורה מהבהבת בקצב אחיד- היבהוב אחד כל כמה דקות כמו מעין ביקורת כזאת רק כאשר המערכת מנוטרלת.
לגבי ניתוק יחידת ה abs מהפלג מכיר וביצעתי פעם בדיקות בצמה לפי הספר, ננתק אותה שוב וננסה לינסוע ככה ניראה מה קורה.
הבדיקה נעשתה באמצעות ג'ימפור פינים, ופעם אחת בטק 2 , לא נימצאו תקלות, משהו מוזר ומעניין....
תודה רבה...
היי
רענן / נדב מישהו מכם יכול בבקשה לעזור בטעינת תמונות של חלקי המערכת כדיי להבין יותר טוב איפה הם אותם החיבורים אותם אתם ממליצים לבדוק בכל נקודה ?
(צמות חשמל, חיישנים וכו') אשמח להרחיב את הידע בנושא . אם אפשר יהיה נהדר ויעזור בטוח במידה והתופעה תחזור.
דרך אגב - מה משמעות ההבהוב ? האם זה אומר שבאותו הרגע אין 4X4 ? גם ב LOW?
תודה תודה
לגבי ההצעה הראשונה בוצע והנורה מהבהבת בקצב אחיד- היבהוב אחד כל כמה דקות כמו מעין ביקורת כזאת רק כאשר המערכת מנוטרלת.
זה מעניין ! אז יכול להות שההשערה שלי נכונה
אם אתה מתאר שהנורית CHECK מהבהבת גם שהמע' לא מופעלת, אז אני משער (למרות שלא נראה לי הגיוני) שהמע' מבצעת BIT בתדירות מסויימת.
בכול מקרה, אם אתה צריך עזרה עם TECH2 , תגיע (אתה לא רחוק).
רענן
ramon
ננסה לצלם לך תמונות בהמשך...
בעקרון ישנם חיישני מהירות כניסה ויציאה, חיישני ה abs שנמצאים על כל גלגל, קונקטורים על יחידת הטראנספר ומחשב המערכת.
בקשר להבהוב זה תלוי, אם ההיבהוב מהיר אחרי שלחצת על השילוב אז היחידה לא מתפקדת ואתה תיראה שגם הנורות הירוקות העליונות של חיווי השילוב לגלגלים הקדמיים לא נידלקות.
ב low ה 4x4 תמיד יעבוד (זה החלק הכי יפה ב tod כי תמיד יהיה 4x4)כי השילוב מתבצע ע"י חלק אחר בטראנספר שלא קשור ל high וניתן לשלב אותו גם בלי ללחוץ על כפתור השילוב, כמובן בעצירה מלאה.
זה מעניין ! אז יכול להות שההשערה שלי נכונה
בכול מקרה, אם אתה צריך עזרה עם TECH2 , תגיע (אתה לא רחוק).
רענן
גם אני חושב שההשערה שלך נכונה....
תודה על ההזמנה, נגיע בכייף לא רק בשביל הטק2, גם קצת לקשקש.... :-)
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.