PDA

צפייה בגרסה מלאה : התלבטות בעניין צמיגים-מיקי טומפסון או גודייר

גניסלב רונן
14-11-13, 18:43
הי כולם,
אני נועל bf km2 שטח מלא 265/75/16 ולפני כן הדגם הקודם שלהם שטח מלא ,אמנם עדין יש ״בשר״ כיוון שלא עוברים ק״מ גדול אבל אחרי יותר מ 3 שנים של סלעים ונסיעה בלחץ נמוך הגיע הזמן להחליף צמיגים , הם כבר סדוקים יבשים ופצועים בדפנותיהם.

כעת מתלבט בין צמיגי שטח מלא , חייבים להיות מינימום 3ply בדופן , האופציות בגדול אותן עלויות 1000 שח ליח׳-
גודייר דוראטרק עם סוליית הקוולר .
מיקי טומפסון באחה רדיאל mtz .
מיקי טומפסון באחה קלואו ttc .

אני אוהב את הפרופיל של המיקי הרדיאלים ttc ואת ה mtz,
ממה ששמעתי הבנתי שאין בארץ את המיקי ttc הרדיאלי ושהחד כיווני הוא החזק והעמיד בינהם ,יעודי לסלעים אבל בכביש לא תענוג גדול ,
השאלה היא אם באמת כלכך שונה מבחינת ההתנהגות כביש מה bf km2 ,
אשמח לשמוע מנסיונכם עם הנ״ל,
כנ״ל לגבי הגודייר .
איך מחזיקים במבחן הזמן ? קוביות נתלשות ? עמידות דופן , רעש יחסית ל bf km2 , איך עובד בלחץ נמוך בדיונות , איך אוחז סלעים , וכו ׳
תודה למשיבים
רונן

eysham
14-11-13, 18:57
סתם כי סבבה לבלבל אותך עוד קצת... למה לא TOYO?

http://www.toyo.co.il/%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%99-%D7%A9%D7%98%D7%97/toyo-open-country-mt.html

לא מנסיון אבל זה מה שהתכוונתי לקנות ושמעתי עליהם רק דברים טובים.

boaz avrahami
14-11-13, 19:26
נראה לי שיש פה המון חומר מעניין על צמיגי MT

http://www.offroaders.com/tech/AT-MT-Tires/MT-Mud_Terrains.htm

JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex

נמרוד
14-11-13, 20:00
גודייר דוראטרק זה לא הצמיג שאתה רוצה!

גודייר MTR החדש, עם קבלאר - בהחלט כן. כשחיפשתי לקנות כזה, במידה 31 לא היה ולא היה ברור מתי יהיה, ואחרי זה מצאתי את הג'נרל SRL שבהחלט עונים על כל הדרישות שלך. אני לא בטוח אבל שיש ג'נרל SRL במידות שלך.

אבל יש גודייר MTR עם קבלאר במידה שלך, זה בטוח. זה היום הצמיג החדש לכלים צבאיים - נסעתי עליו בתחילת השנה בדויד צבאי, וראיתי גם על סופות 3, אז בטוח יש מלאי גדול בארץ.

eysham
14-11-13, 20:06
גודייר דוראטרק זה לא הצמיג שאתה רוצה!

גודייר MTR החדש, עם קבלאר - בהחלט כן. כשחיפשתי לקנות כזה, במידה 31 לא היה ולא היה ברור מתי יהיה, ואחרי זה מצאתי את הג'נרל SRL שבהחלט עונים על כל הדרישות שלך. אני לא בטוח אבל שיש ג'נרל SRL במידות שלך.

אבל יש גודייר MTR עם קבלאר במידה שלך, זה בטוח. זה היום הצמיג החדש לכלים צבאיים - נסעתי עליו בתחילת השנה בדויד צבאי, וראיתי גם על סופות 3, אז בטוח יש מלאי גדול בארץ.

בעיה קטנה רק... שה- GY MTR יקר בהרבה. לפחות לפי TIRES4U - לא בדקתי מחירים בפנצ'ריות.

http://tires4u.co.il/?search=1&iGarageID=&sc=&ar=0&r=16&a=75&s=265&m=0&CarType=0&CarType=6

נמרוד, לדעתך יש לזה הצדקה? לעומת TOYO למשל, עוד 500 ש"ח לצמיג.... (שזה עוד 2 צמיגים ספייר באותו המחיר של רביעיית גודייר!!)

לפני כמה חודשים כשקניתי את ה-JK ולא מצאתי צמיגים במידה שלי 255/75R17 הייתי לקראת החלטה לעבור ל-265/75R16.
ההחלטה בזמנו הייתה על ה-TOYO וברגע האחרון לשמחתי נפל לי לידיים סט BF במידה המקורית של רוביקון שגם הייתה רשומה לי ברשיון וזה ביטל את ההחלטה.

איל

savyon
14-11-13, 20:07
ע"פ ההודעה של צמיגי ג'נרל באתר (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=80672), SLR במידה שלך אין,
אבל יש להם במלאי את דגם ה-MT.
הנתונים הם באנגלית אז אני לא יודע להגיד לגבי מספר שכבות...

סביון

גניסלב רונן
14-11-13, 21:12
אז ככה ,
קראתי בריכוז את ה - http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=71800
ולאחר סקירת כל האופציות בשוק וסינון של טעם אישי (בלי לפגוע באף אחד),
הגעתי לסוף עם שתי האופציות שלא נעלתי מעולם ,
לכן ביקשתי ממי שיש לו ניסיון עמם שינדב ויתרום מידע מניסיונו.

בדקתי לגבי GT והMT , לא זמין ,הציעו לי הרקולס MT ופדרל MT ,זה מה שיש במידה שלי .
ונמרוד הי , נכון התבלבלתי ,ה MTR קבלאר בהחלט ,איך הוא לדעתך יחסית למיקי MTZ ?

boaz avrahami
14-11-13, 21:24
לפי הקישור ששמתי לך הגודייר הוא כנראה אחד הצמיגים עם הביצועים הטובים ביותר ומצטיין בכל תוואי שטח.
לכאורה הוא משמעותית טוב יותר ממיקי טומפסון. השוותי בין שני הדגמים שציינת.

אין לי נסיון אישי עם אף אחד מהם אבל ממליץ לך לעיין בלינק ששמתי.
יש שם סקירות על כמעט כל צמיג שטח שאתה יכול לחלום.

JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex

grand
14-11-13, 21:29
לדעתי אין כמו גודייר מעולם לא איכזבו, היו לי MTR בעבר היו מעולים, ולאחרונה לזמן קצר דוראטרק , לטעמי צמיג מעולה, שקט מאוד ובטוח בכביש, רך וגמיש ואוחז מעולה בשטח.

ishc
14-11-13, 21:32
לי יש ניסיון עם סטים של פדרל MT על הסמוראי. מדובר בצמיג בליגה הזולה (מקסיס ודומיהם) אבל אני הייתי מאוד מרוצה.
רועש - לא יודע וברכב פתוח זה לא ממש עניין אותי
אחיזה בכביש - בסמוראי במהירות צב אין ממש אופציה לבדוק.
אחיזה בשטח - מציינת, בעיקר בבוץ
עמידות - שני הסטים אכלו לא מעט חרא אצלי כולל הרבה "מכות" בדפנות והחזיקו יפה.

אני הייתי מרוצה אבל עדיין אני מאמין שאין מה להשוות באיכות לצמיגים בליגה הראשונה.

גניסלב רונן
14-11-13, 21:43
[QUOTE=boaz avrahami;545721]לפי הקישור ששמתי לך הגודייר הוא כנראה אחד הצמיגים עם הביצועים הטובים ביותר ומצטיין בכל תוואי שטח.
לכאורה הוא משמעותית טוב יותר ממיקי טומפסון. השוותי בין שני הדגמים שציינת.

אין לי נסיון אישי עם אף אחד מהם אבל ממליץ לך לעיין בלינק ששמתי.
יש שם סקירות על כמעט כל צמיג שטח שאתה יכול לחלום.

הי בועז ,הגזמת .
קישור לפורנו וחשבת שלא אכנס ? דווקא הBF שם מצטיינים יותר ....

רמי ,היה לך את הקבלאר ?

boaz avrahami
14-11-13, 22:05
אני חושש שאתה טועה.
תסתכל איפה יש יותר כוכבים

http://img.tapatalk.com/d/13/11/15/tu4a2aqa.jpg

http://img.tapatalk.com/d/13/11/15/2yba2u2a.jpg

http://img.tapatalk.com/d/13/11/15/pe6agyby.jpg

http://img.tapatalk.com/d/13/11/15/byqu7aju.jpg

JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex

ofiredri
14-11-13, 22:16
רונן, ירדת מה TTC או שאתה עדיין מחפש קצת משוב עליהם ?

גניסלב רונן
14-11-13, 22:18
נכון בועז .
נתקעתי על הMTR הישנים ...משום מה הפרופיל שלהם נראה לי יותר ...

בכל מקרה ,מישהו לגבי ניסיון עם מיקי טומפסון ?

סופת המדבר
14-11-13, 22:36
מחר אני הולך להרכיב מיקי טומפסון MTZ מידה 33 על סופה
נראה צמיג רציני למרות שבהגדרה שלו הוא 80\20 לפי מה שקראתי
אבל כמובן שלא תיהיה לי חוות דעת לזמן הקרוב
הבנתי מחבר שרצה להרכיב טויו שזה צמיג בעייתי קשה לאיזון
ב33 היו צריכים להוסיף לו על כל ג'אנט בערך 300-350 גרם גם על ג'אנטים חדשים
בסוף הוריד אותם ושם את המיקי כל גלגל 40-90 גרם

אסף ד.
14-11-13, 22:58
Goodyear MTR עם קוולאר עולים כ - 1400 לצמיג כולל מע"מ בערך.
במידה שלך חסר כרגע בארץ, צפי לקראת תחילת דצמבר.

boaz avrahami
14-11-13, 23:05
מחר אני הולך להרכיב מיקי טומפסון MTZ מידה 33 על סופה
נראה צמיג רציני למרות שבהגדרה שלו הוא 80\20 לפי מה שקראתי
אבל כמובן שלא תיהיה לי חוות דעת לזמן הקרוב
הבנתי מחבר שרצה להרכיב טויו שזה צמיג בעייתי קשה לאיזון
ב33 היו צריכים להוסיף לו על כל ג'אנט בערך 300-350 גרם גם על ג'אנטים חדשים
בסוף הוריד אותם ושם את המיקי כל גלגל 40-90 גרם

350 גרם לגלגל?
נראה לי שקצת התבלבלת או שסיפרו לך מעשיות

JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex

נמרוד - מערד
15-11-13, 10:58
היי רונן
אני נוסע על המיקי טמפסון כשנתיים, צמיג מעולה, השחיקה שלו גדולה יותר מהBF.
שימו לב לצמיג של היוקוהמה נתונים יותר טובים מהBF, מניסיון שלי נשחק מהר יותר מהBF.
נמרוד

ofiredri
15-11-13, 12:30
טוב, לא ענית לי לגבי ה TTC.
בכל מקרה אני נועל כאילו קצת פחות משנתיים. נעלתי לפחות 3 סטים של MT/R מהדגם הקודם (ב 3 הפסקתי לספור).
קניתי אותם במחיר מאוד אטרקטיבי. אז כמעט ולא מצאתי משוב עליהם. גם לא בפורומים האמריקאיים. מבחינתי זה היה הימור שהתגלה כמוצלח.
אני יכול להעיד עליהם דבר אחד גדול: הם הרבה יותר חסונים מהגודייר שהיו לי. אני עושה דברים הרבה יותר נועזים עם ה TTC והם עומדים בעומס.
הם נוחים לי בכביש הן מבחינת אחיזה והן מבחינת רעש. מיקי תומפסון שדרגו אותם משמעותית מהדגם הקודם. הדגם הקודם נראה מאוד טוב אך בפועל היה די עדין.
ה TTC מאוד בשרניים ולכן רואים עליהם את הבלאי בצורה של חתחתים אך לא בצורה של קוביות שנתלשות כמו ב BF.
מעבר מכך לגבי ה BF - היתה לי הזדמנות לקנות סט BF KM2 במחיר מצחיק אבל ויתרתי על התענוג בגלל העדינות שלהם.

בקיצור אני מרוצה מהם מאוד - 9/10. לא הייתי הולך על ה MTZ שהם מקבילים בפועל ל Duratrac של גודייר.
שאלות ? בכיף .

גניסלב רונן
15-11-13, 13:34
אופיר הי ,לא ירדתי מהTTC ,
עדין לא מגובשת דעה סופית ,אני בוחן את האפשרויות .
שמח לכל פיסת מידע מניסיון .

יוקוהומה בדקתי ויש במידה שלי והם גם זולים יותר מ"הליגה הגבוהה". אראה אותם ביום א' ואעדכן .

גניסלב רונן
15-11-13, 13:41
טוב, לא ענית לי לגבי ה TTC.
בכל מקרה אני נועל כאילו קצת פחות משנתיים. נעלתי לפחות 3 סטים של MT/R מהדגם הקודם (ב 3 הפסקתי לספור).
קניתי אותם במחיר מאוד אטרקטיבי. אז כמעט ולא מצאתי משוב עליהם. גם לא בפורומים האמריקאיים. מבחינתי זה היה הימור שהתגלה כמוצלח.
אני יכול להעיד עליהם דבר אחד גדול: הם הרבה יותר חסונים מהגודייר שהיו לי. אני עושה דברים הרבה יותר נועזים עם ה TTC והם עומדים בעומס.
הם נוחים לי בכביש הן מבחינת אחיזה והן מבחינת רעש. מיקי תומפסון שדרגו אותם משמעותית מהדגם הקודם. הדגם הקודם נראה מאוד טוב אך בפועל היה די עדין.
ה TTC מאוד בשרניים ולכן רואים עליהם את הבלאי בצורה של חתחתים אך לא בצורה של קוביות שנתלשות כמו ב BF.
מעבר מכך לגבי ה BF - היתה לי הזדמנות לקנות סט BF KM2 במחיר מצחיק אבל ויתרתי על התענוג בגלל העדינות שלהם.

בקיצור אני מרוצה מהם מאוד - 9/10. לא הייתי הולך על ה MTZ שהם מקבילים בפועל ל Duratrac של גודייר.
שאלות ? בכיף .

אופיר ,
איך ההתנהגות בלחץ אוויר נמוך ? דיונות וסלעים ?
אשמח לשמוע מכם מה הבעיה בעצם עם צמיג חד כיווני כמוח הTTC ? אפשר תמיד להוריד מהגנטים ולהצליב ....

sos4u
15-11-13, 17:01
רונן
מקווה שעדיין בזמן
אני עם Toyo Open Country 33X10.5R15
כבר מספיק זמן כדי להעיד שהם מצויינים. לא התנסיתי עם MTOMPSON [ איזה שם ארוך לצמיג ... ] אבל עם BF, פדרל, מקסיס, GY, התנסיתי, ללא ספק BF היו הטובים ביותר.

TOYO לא נופל מהם ואפילו אפשר לדווח על שיפור הן באחיזה, בשטח, הן באפשרות לנסוע עם לחץ נמוך יותר בלי חשש לפריקה.
יחסית לתנאים שיש אצלי, הצמיג שקט בנסיעה בכביש.
אין לי עדיין אפשרות להעיד על זמן ואורך חיים אבל בניגוד לBF נראה עד כה שהם נשחקים בצורה אחידה, וללא התפרקות של חלקי גומי.
מבחינתי בחירה טובה מאד.

לגבי מחיר ... כבר למדנו [ לפעמים בדרך הקשה ] שמה שעולה בזול שווה ככה ...
בהצלחה

סופת המדבר
15-11-13, 18:13
אצלי ההתלבטות היתה בין מקסיס ביג הורן חדשים
לבין טויו שהשגתי באותו מחיר
ואז הציעו לי את המיקי MTZ באותו מחיר רק שהם יד שניה
ונסעו בערך פעמיים הרוב על הכביש
העדפתי את המיקי כי אם ההיתי מרוצה מאד מהביג הורן אין סיבה שאני
לא יהיה מרוצה
מהמיקי
אני מקווה שהבחירה נכונה.
נ.ב הקוטר של המיקי 33" בפועל הוא 31.5

ofiredri
15-11-13, 18:52
אופיר ,
איך ההתנהגות בלחץ אוויר נמוך ? דיונות וסלעים ?
אשמח לשמוע מכם מה הבעיה בעצם עם צמיג חד כיווני כמוח הTTC ? אפשר תמיד להוריד מהגנטים ולהצליב ....

אני לא חובב דיונות אבל בפעמים הבודדות שנסעתי בסוג כזה של שטח הם היו בסדר גמור.
רוב הנסיעות שלי הן זחילת סלעים ומשם רוב המשוב שלי. כאמור, ה TTC עמידים יותר מה MT/R הקודמים.
אם ל MT/R קוולר היה מחיר טוב, הייתי בוחר בהם. עד אז, הסט הבא שלי יהיה שוב TTC.

ד ו ר ו ן
15-11-13, 19:14
צמיג שטוב בסלעים בהכרח לא מתאים לדיונות.
בדיונות אתה רוצה ציפה, וסוליה שלא חופרת פנימה לקרקע, ובסלעים אחיזה עם כמה שיותר חירוץ.

גניסלב רונן
15-11-13, 21:15
הי ,
בתחילת השבוע אברר זמינות ואלך לראות כמה אקזמפלרים ,אעדכן בהמשך.
שבש לכולם

תנין
16-11-13, 21:39
יש למישהו ניסיון עם הצמיג הזה
205/80R16 104Q XZL O/R RENF michelin הכונה להרכבה על היילקס הצמיג עולה 912שקל

שאולי
07-12-13, 11:14
היי
אני נסעתי עם מיקי טומפסון 33 . צמיג מדהים , חזק , אחיזה נהדרת , ממליץ בחום ... מאחר ואני נוסע בסופה עניין הרעש לא מהווה שיקול
היום אני נוסע עם bf ומאד מרוצה ..לכל מי שרוצה לשים 33 על הסופה שלו ממליץ ללכת על 33 10.5 ולא 33 12.5 צמיג יותר צר פחות עומס על המכלולים . ופחות שבירות

-->