צפייה בגרסה מלאה : תפקידו של המפצל בצומת הצינורות הקטן בדיפנדר tdi-300
האם למפצל של צומת הצינורות הקטן בדיפנדר tdi-300 (זה שהולך ממיכל העיבוי אל בית הטרמוסטאט ואל הרדיאטור) יש תפקיד/ תפקוד מיוחד?
במילים אחרות: האם יש מניעה להחליף אותו ב T מתכת רגיל??
שי.
למפצל המקורי יש מבנה פנימי שיכול להעיד על איזשהו תפקיד ייעודי כמו יצירת אפקט וונטורי כשה או אחר וכו..
השאלה היא האם לנדרובר באמת התכוונה ליצור מחבר בעל תכונות מסויימות, או שסתם ייצרה עוד חלק מסובך שלא לצורך.
תשובות בבקשה ממי שיודע על מה הוא מדבר. (מבלי לפגוע)
האם אתה מתכוון למפצל העגול מהפלסטיק שנראה יותר כמו Y ?
אם כן אז הוא משמש בתור וסת שמושפע מטמפרטורת המים, אל תחליף לT רגיל קנה אצל גקי אחד חדש ותחליף.
יותר טוב- קנה אצל ג'קי צינור חדש, מורכב מ3 צינורות, שבא מורכב עם הY.
אסף.
תודה על ההתיחסות.
א. כן. המפצל שנראה כמו Y.
ב. פתחתי אחד כזה ולא מצאתי עדות לכך שלטמפרטורת המיים יכולה להיות השפעה על הזרימה. אין בפנים שום רכיב או חומר מיוחד. אשמח להסבר יותר מקיף.
ג. צומת צינורות חדש = 230 ש"ח, בעוד ש T רגיל + מטר צינור = 20 ש"ח.
ד. הלכתי על האופציה הזולה ובינתיים אין סימני מצוקה מצד האוטו.
שינוי טמפ המים מתבטא גם בשינוי הלחץ במערכת, יכול להיות שהשסתום מבוסס על הפרמטר הזה (?)
במקומך הייתי שם את הY המקורי ולא צומת T רגיל, בכל אופן שים לב האם יש איזה שהוא שינוי בחום המנוע בימים חמים ומעניין לקבל עידכון ממך במידה ותרגיש או לא תרגיש באיזה שהוא הבדל.
השירשור הזה הןא עדות לפרנויה של בעלי הלנד רובר.
ולצערי אני ממש לא מנסה ללגלג :?
כל הסיפור הוא מפצל T שצד אחד שלו (יציאה) מעט יותר רחב מהשנים הנכנסים.
גאוני LR החליטו משום מה לעשות את היציאה יותר רחבה.
אין כאן שום שסתום או מכונת "קסמים" אחרת
ואין גם שום מעבר מים אגב.
מה שעןבר בצינורות הוא עודף אוויר\קיטור שנועד להתנקז אל מיכל העיבוי.
ומדובר בכמויות קטנות, ומעבר איטי.
אז למה עשו את זה כך - יש אמרה באידיש "איבר חוכם"
לא אתרגם לעברית כי זה יאבד משמעות.
המפצל הזה בנוי מפלסטיק מחורבן, ואחרי כמה שנים הוא נוטה להתפוצץ. ואז יוצאים המים, וראש המנוע הולך לגורו (אצל בעל LR טיפוסי).
אז או שמחליפים כל כמה שנים את המפצל הזה, או שפשוט מחליפים לאחד ממתכת.
אני נסעתי כך ללא בעיות.
הפראנויה שלנו מבוססת על שנים של ניסיון. לפעמים היא מגוחכת, ולעיתים גם מונעת נזק.
את הנזק לראש המנוע במקרה של איבוד מיים אפשר למנוע ע"י זמזם גובה מיים במיכל העיבוי.
אני מטפל באוטו בעצמי (כולל החלפת הראש לא מזמן), ומכאן שאני נאלץ לשאול היכן שאני לא בטוח.
בינתיים נוסע עם T מתכת בשני גרוש והכל נראה ונשמע תקין.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.