צפייה בגרסה מלאה : סופה 2500 סמ"ק
מתעניין לאחרונה לגבי סופה,
דגם TD ידני קצר דיזל 2.5
107 כוח סוס.
ראיתי עד עכשיו רק דגמים ידני קצר בנזין 4.0
180 כוח סוס.
על פניו ההבדלים בין שני הדגמים ברורים. 2.5 מול 4, דיזל מול בנזין, 107 כ"ס מול 180 כ"ס.
כרגע, אני עם טיוטה ראב4 1999, 3 דלתות, אוטומט, מנוע 2000, 150 כ"ס (יותר כ"ס מסופה ??? :confused:)
השאלה העיקרית היא, האם לקנות סופה עם מנוע 2500 ? האם הדגם הזה (דיזל) הוא אמין ?
הנושא נטחן פה כבר מס' פעמים, אפילו אני חשבתי על זה. בגדול לא מומלץ חכה לתגובה של דרור הוא יתן יופי טופי של פירוט למה דיזל לא ובנזין כן :)
דרור הבמה לרשותך...
הנושא נטחן פה כבר מס' פעמים, אפילו אני חשבתי על זה. בגדול לא מומלץ חכה לתגובה של דרור הוא יתן יופי טופי של פירוט למה דיזל לא ובנזין כן :)
דרור הבמה לרשותך...
תודה :)
ממתין בסבלנות
ברוך הבא.
מדובר בניסיון לא מוצלח של תע"ר לענות למכרזים שדרשו מנועי דיזל.
המנוע אנמי, חלש ומתחמם.
חלפים אני לא משוכנע שיש..
באופן כללי, מה שטוב בסופה ומה שהופך אותה למה שהיא זה גם מנוע הבנזין החזק והאמין שלה.
אם אתה הולך על סופה- לך על סופה "אמיתית" בלי קיצורי דרך.
הדיזל חלש, לא אמין ואפילו לא כזה חסכוני.
אבל - כדאי לרכוש בזול סופה דיזל עם מנוע גמור כדי להסב אותה למנוע בנזין - כי היא מגיעה כבר במקור עם כמה בונוסים שבדגם הבנזין נחשבים ל"שיפורים"- יחסי העברה 4.10 בסרנים, ציריות קדמיות מחוזקות.
ההסבה מאושרת וחוקית.
לעניין "למה למנוע דיזל 2.5 ליטר יש 107 כ"ס מול מנוע בנזין 2.0 ליטר מודרני עם 150 כ"ס" - זו מגילה ארוכה.
לדיזלים יש יותר מומנט, בייחוד בסל"ד נמוך, וההספק המירבי שלהם מתקבל בסל"ד נמוך יותר. מכיוון שנתון ההספק (כוחות סוס) הוא פונקציה של מומנט וסל"ד, הוא לכאורה "נמוך" יותר בדיזל.
טורבו-דיזלים מודרניים מפיקים הספקים דומים למנועי בנזין מודרניים בנפח דומה, אבל המומנט שלהם גבוה לעתים פי 2. לדוגמה - מנועי TDI 2.0 ליטר של פולקסווגן למשל, מספקים 140 או 170 כ"ס. והמומנט שלהם סביב 35-40 קג"מ או יותר, לעומת מנוע הבנזין 2.0 ליטר של ראב4 שמספק 150 כ"ס וכ-20 קג"מ.
יש גם את עניין אופי הפעולה - מנוע בנזין עולה מהר יותר בסל"ד, ולכן נתוני ביצועים כמו תאוצה מ-0 ל-100 או מהירות מירבית יהיו דומים או עם יתרון לבנזין. לעומת זאת בנהיגה יומיומית הטורבו דיזל מושך יותר בקלות ו"מתאמץ" פחות על מנת לספק את אותם ביצועים.
מנוע הטורבו דיזל בסופות הוא לא מהמודרניים/מתקדמים בלשון המעטה, ועדיין ימשוך חזק יותר בסל"ד נמוך ממנוע הבנזין 2 ליטר של ראב4. העניין הוא שלדיזל "נגמר האוויר" מוקדם יותר בזמן שהבנזין ממשיך לטוס בסל"ד. מנוע הבנזין 4.0 ליטר בסופה ממחיש את זה טוב מאוד בהשוואה לטורבו דיזל 2.5, הוא מגיב ומושך טוב יותר בכל טווח הסל"ד, וזו כבר פונקציה של הנפח הגדול - אם נתעלם מצריכת דלק, באמת אין תחליף לנפח.
סופת המדבר
21-11-13, 20:30
לחבר יש את הדיזל וואלה דווקא נוסעת נחמד הפתיעה אותי בדיונות
גם מנוע הוא הצליח להשיג באיזה 4 אלף (אחרי שגנבו את הגיפ ו''קרעו ''אותו ואז השאירו אותו מונע זרוק וברחו (היה מרדף)
אבל תאמת לרדת מראב 4 עם נתונים טובים לסופה דיזל זאת ''בעיה''
תודה רבה על העזרה ועל ההירתמות, בפרט לדרור שקינח בתשובה מפורטת ומובנת מאוד. לפיכך דיזל לא יהיה.
בעניין הדלק, אני מבין שההפרש בין מנוע 2.5 ל-4 הוא גדול מאוד. אם כך, כמה אוכלת סופה 2.5 לעומת 4 ?
שלי אגב אוכלת 1 ל-7 בערך. לא מעט...
מחפש כעת בנזין במצב טוב, לא פשוט בכלל. רוב הסופות קרועות ולא כמו אף ג'יפ אחר...
בכלל, לאט לאט מחלחלת ההבנה שלסופה ניגשים שלא כמו לכל ג'יפ אחר.
למשל, רוב (או כל...) הסופות צבועות. לכן האמירה הזו "הרכב צבוע, בטח עבר X/Y/Z", ממש לא רלוונטיות לעולם הסופות...
(אגב, כמה עולה הסבת מנוע 2500 ל-4000, כפי שרשמת דרור ?)
ראב4 צורך אצלך 7 ק"מ לליטר?.... האוטו תקין?
סופה בנזין תקינה צורכת ביומיום כ-6 ק"מ/ליטר בממוצע. בשטח לא מודדים, כי אז לא יהיה כיף. בעיר כ-5 ק"מ/ליטר. בבינעירוני רגוע 7-8 ק"מ/ליטר. הדיזל לא חסכונית משמעותית. סביב 7-7.5 ק"מ לליטר בממוצע. הפער באחוזים אכן גדול - עד 25% אבל מעשית, זה רק עוד ק"מ וחצי לליטר. לא טראגי. פער הביצועים והאמינות טראגי עד מאוד, לטובת הבנזין.
יש הרבה משתנים שיכולים לשנות את הצריכה (בעיקר לרעה): גודל צמיגים, מרכב סגור או ברזנט (מעלה את הצריכה - גרר אוירודינמי), יחסי העברה, מצב כללי של האוטו וכו'.
אכן, ג'יפ אמיתי כמו סופה או סיקס בודקים לפי פרמטרים אחרים. שנת הייצור, מקוריות הרכב (פרטי או מכרז) פחחות וצבע, מס' ידיים, קילומטראז' - כל מה שמשנה כל כך הרבה בפרייבטים וב-SUV ואפילו בג'יפים אחרים, בכלל לא משנה כאן. הדבר היחיד שחשוב זה מצב הרכב הספציפי, (מכני, בודי,שילדה) ומה המפרט שלו - שיפורים וכו'.
יש מצב להעדיף למשל סופה 95' יד 8 עם 300,000 ק"מ אחרי פחחות וצבע (בטח כבר פעמיים-שלוש פחחות וצבע) אבל מתוחזקת ובריאה, על פני 2003 עם 160,000 ק"מ ומוזנחת. אין סופה שלא עוברת פחחות וצבע ולא בגלל תאונה אלא בגלל חלודה. רוב הסופות אכן שחוטות, אבל ההבדלים ביניהן הם ברמת התחזוקה. אלה דברים שקל למצוא אם אתה בודק אותן עם מישהו שמתמצא.
ראב4 צורך אצלך 7 ק"מ לליטר?.... האוטו תקין?
הרכב תקין, מטופל בטיוטה מורשה וכו'. אבדוק שוב...
בקשר לצריכת הדלק והמשתנים, הרי שזה עניין של טעם אישי. למשל, אני מעוניין בסופה סגורה אבל לא מתפשר על צמיגי שטח גדולים.
יש מצב להעדיף למשל סופה 95' יד 8 עם 300,000 ק"מ אחרי פחחות וצבע (בטח כבר פעמיים-שלוש פחחות וצבע) אבל מתוחזקת ובריאה, על פני 2003 עם 160,000 ק"מ ומוזנחת. אין סופה שלא עוברת פחחות וצבע ולא בגלל תאונה אלא בגלל חלודה. רוב הסופות אכן שחוטות, אבל ההבדלים ביניהן הם ברמת התחזוקה. אלה דברים שקל למצוא אם אתה בודק אותן עם מישהו שמתמצא.
האם מספר הידיים לא משנה ? אני אצנזר קצת. רק אומר שאשמח לדעת מי היו בעליה הקודמים. יש נטייה שכזו בקרב אי אלו בעלים לקרוע את הסופות כמה שיותר, ולשחק איתן בתוך שלוליות בוץ עמוקות...
מנוע 300,000 ק"מ לא קרוב לסוף דרכו ? האם החלפת מנוע והתהליך הנלווה, בתקווה שאכן הוחלף למנוע תקין, לא תהיה יקרה יותר, או לפחות בסכום זהה, לצביעה ופחחות ? חוץ מזה, אין הבדלים משמעותיים בין סופה מודל 95' למודל שנת 2003 למשל ?
אגב, נניח ואמצא סופה שמורה ומטופלת דיזל 2.5 ליטר, שהיא זולה יותר מדגם הבנזין 4 ליטר, כמה יעלה להסב אותה לבנזין 4 ליטר בבוא העת ?
הרכב תקין, מטופל בטיוטה מורשה וכו'. אבדוק שוב...
בקשר לצריכת הדלק והמשתנים, הרי שזה עניין של טעם אישי. למשל, אני מעוניין בסופה סגורה אבל לא מתפשר על צמיגי שטח גדולים.
האם מספר הידיים לא משנה ? אני אצנזר קצת. רק אומר שאשמח לדעת מי היו בעליה הקודמים. יש נטייה שכזו בקרב אי אלו בעלים לקרוע את הסופות כמה שיותר, ולשחק איתן בתוך שלוליות בוץ עמוקות...
עקרונית, בעולם של פרייבטים וג'יפונים רכים, זה אמור להיות פקטור.
במציאות של סופות וסיקסים, זה קצת פחות קריטי לך. צא מנקודת הנחה שקרעו את האוטו. בתול הוא כבר לא יהיה. עכשיו מה שמשנה לך זה מצבו הנתון.
מנוע 300,000 ק"מ לא קרוב לסוף דרכו ? האם החלפת מנוע והתהליך הנלווה, בתקווה שאכן הוחלף למנוע תקין, לא תהיה יקרה יותר, או לפחות בסכום זהה, לצביעה ופחחות ? חוץ מזה, אין הבדלים משמעותיים בין סופה מודל 95' למודל שנת 2003 למשל ?
יש מנועים שקרובים לסוף דרכם כבר ב-150,000 ק"מ ויש כאלה שמנגנים יפה ובריא עם 500,000 ק"מ. הכל עניין של איך טופל ואיך נהגו בו. 300K ק"מ ו-18 שנה והמנוע אצלי טפו טפו בועט חזק. לחץ שמן מעולה, לא אוכל טיפה שמן, לא נוזל, לא מתחמם. אבל מה? החיים של הג'יפ הזה קלים בשנתיים האחרונות. בגלל מחירי הדלק, עיקר התחביב עבר מנסיעה וטיולים לפירוקים והרכבות. אז פעם בכמה זמן אני מותח לו ת'שרירים באיזה טיול חזק, אבל עקרונית הוא כבר לא נוסע הרבה. לא עומד בחוץ בשמש, בגשם וברוח, מתפנק לו על דיאטה של חלפים מקוריים, שמנים ונוזלים משובחים ויקרים, מה רע לו?...
פחחות וצבע ברמה טובה זה היום סיפור של עשיריה +/- אלא אם תבצע את העבודה לבד, או אצל בני דודים במשולש (לא, אל תעשה עבודות אצל הפלסטינים באיו"ש. הם גנבים, סכנת החיים ממשית וזו גם עבירה פלילית). מנוע מיבוא עם הרכבה יעלה לך 7-8K שקלים. למנועים מיבוא יש אחריות 3 חודשים.
עקרונית אלה מכלולים חסונים ואמינים שמאריכים ימים. מצד שני קרעו אותם והתעללו בהם. ג'יפים רבים משופצים - החליפו להם מנועים וגירים וטרנספרים ואין מה לפחד מהם בתנאי שיש תיעוד מסודר להחלפות הללו.
אגב, נניח ואמצא סופה שמורה ומטופלת דיזל 2.5 ליטר, שהיא זולה יותר מדגם הבנזין 4 ליטר, כמה יעלה להסב אותה לבנזין 4 ליטר בבוא העת ?
זה כדאי בתנאי שהסופה דיזל שתרכוש באמת תהיה זולה משמעותית. לכן מי שרוצה להיכנס להחלפה כזו צריך למצוא סופה דיזל עם שילדה ובודי טובים, אבל מנוע גמור.
מחירי הסופות גבוהים מאוד בשנים האחרונות, עלות הסבה לדעתי סביב 12K אבל שווה לברר במוסכים שמתמחים בג'יפים ...
מנוע מיבוא עם הרכבה יעלה לך 7-8K שקלים. למנועים מיבוא יש אחריות 3 חודשים.
לא כולל מערכת החשמל והאלקטרוניקה, כמובן, שגם אותה יש להתאים וזו התאמה לא פשוטה.
שמיל, הסבות כאלה נעשו בעבר בהצלחה רבה. לא רק בסופות אלא גם בצ'רוקי XJ. פחות או יותר הדרך היחידה להגיע לצ'רוקי בנזין ידני בישראל - לקנות דיזל ידני, ולהסב אותו לבנזין.
בסופה זה יותר פשוט - מחשב וצמה ומה עוד צריך? יש המון חלקים בפירוקים.
בגלל זה כתבתי למטה שעלות הסבה יכולה להיות סביב 12K, כולל מנוע. לעתים קצת יותר. במציאות שבה סופות בנזין נסחרות ב-40K - 70K שקל, ודגמי דיזל מחליפים ידיים הרבה יותר בזול כי אין מה לעשות עם המנוע המחורבן שלהם, אולי זה כדאי.
אפרופו פחחות.לסופה 94, חלודה (מאוד), כולל מספר חורי רקבונות, קבלתי לאחרונה ה. מחיר - 10000 ש"ח. הפחח אמין, ואיכותי, ראיתי עבודות שעשה , בעברו בעלים של סופה ודאג לעדכן שיש סיכוי סביר שתוך 1-2 שנים יופיעו שוב נקודות חלודה. אישית, אני מאמין שהטיפול בסופו של דבר יעלה יותר...(אפילו 15000).
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.