צפייה בגרסה מלאה : בניית מתקן לג'ק הייליפט
ג'ק הייליפט תופס תמיד מקום בבגז' או על הגג, נימאס להוריד ולהעלות אותו כל טיול.
מצטער שאין תמונות יותר מפורטות מהבניה ומידות מדוייקות, נימדד וניבנה על הרכב.
החומרים:
פלח 10 מ"מ על 30 מ"מ, פלח 80 מ"מ על 10 מ"מ.
רתכת.
דיסק חיתוך.
צבע שחור.
8217482175821768217782178
המתקן ניבדק בשטח כבר, בשבילי "קורדרוי" ארוכים במהירות גבוהה ונמוכה, במעלות, ועוד...
כל הכבוד על הביצוע. עכשו צריך לודא שההיי ליפט גם יעשה את עבודתו בשעת מבחן. מנסיוני ומנסיון אחרים היי ליפט מלוכלך ומאובק נוטה להיתקע בעיקר בשלב הורדת הרכב דווקא. אני ממליץ שתבדוק איך אתה יכול לשמור על נקיון המנגנון.
יפה מאוד.
קשה לראות לפי התמונות מה המרחק, אבל בויברציות בשטח (לא חוכמה בכביש...) המתקן לא ירעד ויפגע בדלת? אם זה פחות מס"מ הייתי שוקל להדביק פס גומיספוג שימנע את הקרקושים.
חוץ מזה, ההתקנה צבעה לך את ההיליפט מאדום לצהוב?? :)
כל הכבוד על הביצוע. עכשו צריך לודא שההיי ליפט גם יעשה את עבודתו בשעת מבחן. מנסיוני ומנסיון אחרים היי ליפט מלוכלך ומאובק נוטה להיתקע בעיקר בשלב הורדת הרכב דווקא. אני ממליץ שתבדוק איך אתה יכול לשמור על נקיון המנגנון.
ברור שעדיף אם היה מנויילן בואקום (והמקפידים אף יעשו זאת בחדר נקי).. :)
מנסיון שלי, אחרי הרבה מאוד ק"מ בשטח, כשההיליפט מותקן מחוץ לרכב, לא נתקלתי בבעיה. והוא לא היה לקישוט -- השתמשתי בו
כל עוד בחזרה מכל טיול מקפידים לשטוף ולשמן את המנגנון הוא ימשיך לעבוד.
איל
היא לא צבעה בצהוב זה ג'ק סיני של ל.כ. אם אני זוכר טוב.
טל
היא לא צבעה בצהוב זה ג'ק סיני של ל.כ. אם אני זוכר טוב.
טל
ברור. זה FARMJACK כמו שלי יש.
השאלה/הערה/בדיחה מתייחסת לזה שבאחת התמונות - בתחילת התהליך יש הייליפט אדום ובאחת אחרת מסוף התהליך הוא צהוב.
כלומר לא "הוא" ממש (כי הוא הרי לא נצבע), אלא "הוא" כמשל להייליפט.
מקווה שברור... :cool:
איל
כל עוד בחזרה מכל טיול מקפידים לשטוף ולשמן את המנגנון הוא ימשיך לעבוד.
איל
תנקה אותו ותשמן עם ״שמן יבש״, כמו של אופניים או ספריי גרפיט יבש.
לא סופח ג׳יפה ושומר על המנגנון פעיל גם בתנאי חוץ.
ההייליפט שני תלוי בחוץ מעל 10 שנים ותפקד כל פעם (בפעם בשנה בערך שהוא באמת נחוץ..).
תודה על התגובות...
ככה- ההייליפט אכן ניקנה מל.כ, עשה עבודה נאמנה במשך כשנתיים, אבל אישית אני לא מרוצה ממנו, הזמנתי את האדום.
האדום שבאחת התמונות הוא של חבר והמתקן תוכנן עבורו, אלא מה? שהחורים בין האדום לצהוב לא זהים במרווחים...:-( אז בינתיים מותקן הצהוב עד שיגיע האדום...אחר נשנה את מיקום הקיבועים.
כמו שכתבתי המתקן ניבדק כבר בכמה טיולים, שבילי קורדרוי, מעלות וכו', לא רועד, לא מקרקש, ולא זז, בינתיים :-) אם יהיו שינויים אני יודיע...
הרכב אחרי כל טיול בנוהל עובר שטיפה,גירוז במידת הצורך ובדיקה כללית(רכב יחיד שמשמש גם ליום יום), עכשיו נוסף לרשימת הטיפול גם ההייליפט, בלי קשר נימצא ברכב ספריי ניקוי וספריי לשימון, ככה שאם הוא מאובק או מבוצבץ לפני תחילת העבודה איתו הוא מקבל שטיפה, ניקוי ושימון ואז מתחיל את עבודתו(גם כשהיה על הגג הוא היה מתלכלך, אולי לא באותה מידה...), הייליפט זה כלי מסוכן מאוד ועדיף להשקיע את הכמה דקות האלה לפני העבודה.
האם מישהו התנסה עם המתקן הזה:
http://www.allstar.co.il/sale.asp?pid=1436&salenum=#
אם כן אשמח לקבל חוות דעת.
כמו כן, האם ניתן להשתמש בהייליפט עם מדרגות צד מקוריות של לנדקרוזר?
מדרגות צד מקוריות לא חזקות להרמה ע"י הייליפט, לא בלנדקרוזר ולא ברכב אחר, הם מחוברות בדרך כלל למרכב הרכב ולא לשילדה ובדרך כלל גם עשויות פלסטיק/אלומיניום פריך.
liontamer84
30-05-16, 08:37
האם מישהו התנסה עם המתקן הזה:
http://www.allstar.co.il/sale.asp?pid=1436&salenum=#
אם כן אשמח לקבל חוות דעת.
כמו כן, האם ניתן להשתמש בהייליפט עם מדרגות צד מקוריות של לנדקרוזר?
שים לב שבמתקן שהעלית פה, ההייליפט נמצא יחסית רחוק מגוף הרכב, מה שמכביד עוד יותר על הדלת האחורית.
לא יודע איך הצירים של הדלת של הלנדקרוזר, אבל הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי מוסיף את המשקל הזה, במרחק הזה...
הצירים אכן שוקעים לאורך הזמן, והדלת כבר תוקנה פעם אחת.
כוונתי להתקין את ההייליפט רק בטיולים, כך שהעומס אמור להיות קצר-מועד, אבל ברור שצריך להביא בחשבון את תוספת המשקל + הוקטור ("המרחק" מהדלת).
אשמח לשמוע מנדב על השפעת המשקל על הדלת של הטרופר (במידה והוא עוד קיים, בכל זאת עברו שנתיים וחצי...) - אם כי במקרה שלו המתקן צמוד לדלת, ועד כמה שהצלחתי להבין אולי אפילו רוב המשקל של ההייליפט יושב על המדרגה ולא על הדלת.
אהלן, הטרופר חי וקיים בתצורה הנוכחית, הקונה המאושר שלו מטייל איתנו מידי פעם, לא יודע מה הולך בלנדקרוזר, בטרופר הצירים די מסיביים ואין שקיעה או עיוותים בדלת גם אם מתקינים עליה גלגל ספייר 33".
המתקן שבניתי אכן צמוד לפח של הדלת עד כמה שאפשר ושים לב לחומר שהישתמשתי בו, ההייליפט לא ניתמך משום צד, יושב נטו על המתקן.
אהלן, הטרופר חי וקיים בתצורה הנוכחית, הקונה המאושר שלו מטייל איתנו מידי פעם, לא יודע מה הולך בלנדקרוזר, בטרופר הצירים די מסיביים ואין שקיעה או עיוותים בדלת גם אם מתקינים עליה גלגל ספייר 33".
המתקן שבניתי אכן צמוד לפח של הדלת עד כמה שאפשר ושים לב לחומר שהישתמשתי בו, ההייליפט לא ניתמך משום צד, יושב נטו על המתקן.
תודה נדב.
האם המתקן בטרופר מחובר רק עם הברגים של תושבת הגלגל, ללא חיבורים נוספים לדלת עצמה?
ללא חיבורים לדלת, אבל שים לב שיש לו רגל נוספת לתמיכה וחיזוק שמחוברת למרכז המתקן גלגל, כמו כן 2 הברגים של המתקן גלגל הוחלפו לכאלה יותר ארוכים טיפה ויותר חזקים.
כך חשבתי אבל לא הייתי בטוח בגלל שראיתי שביצעת ריתוכים כשהמתקן מורכב.
לא, זה רק נקודות כדי למקם את הכל, אחר כך ריתוכים וצביעה.
liontamer84
30-05-16, 14:50
נדב,
באיזה עובי של פלאח השתמשת?
ואם אתה זוכר מידה של הברגים, זה בכלל יהיה נהדר.
תודה,
רועי
עובי פלח 1 ס"מ, מידה של הברגים כבר לא זוכר...
איך מגיעים לבלומפילד לקנות היי-ליפט???
זאת הכתובת...
http://www.hi-lift.com/
Address: 46 W Spring St, Bloomfield, IN 47424, United States
Phone:+1 812-384-4441
Hours: Closing soon · 7AM–5PM
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.