PDA

צפייה בגרסה מלאה : עזרה בנוגע למכשירי קשר

מנדי
25-11-13, 02:15
אתחיל בעובדה, שמשיטוט ברשת, המקום היחיד שמצאתי (בעברית) שעוסק בנושא מכשירי קשר - תחום הג'יפאים.

אני לא ממש ג'יפאי, למרות שאני חולה הגה (על הכביש בלבד בינתיים) ומצטרף מדי פעם לטיול שטח עם חבר על הג'יפ...

השאלה היא יותר בנושא התקשורת, לו אני נזקק בתחום עבודתי, כאשר אני נזקק לתקשר בין אנשי צוות מרוחקים בזמן שרשתות הסלולר קורסות (דוגמה מהתקופה האחרונה - הלוויתו של הרב עובדיה יוסף בירושלים. אפילו המירס של מדא ו'הצלה' לא עבד כל הזמן).

לאחר חיפושים יסודיים הבנתי שתחום התדר בו "לא יעשו לי בעיות" על שימוש בו הוא תדרי ה-FRS/PMR שבאיזור ה440-460 MHZ בשיטת UHF.

הזמנתי מספר מכשירים, והתחלתי לבדוק את יעילותם. המכשירים שבדקתי בינתיים הם BAOFENG BF-888S, PUXING PX-888 (http://www.ebay.com/itm/220728873310?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649). לא מצאתי זמן ללמוד ולא הבנתי בינתיים עדיין איך מתכנתים את המכשירים, אבל בינתיים פשוט גיליתי שה-BF888S מגיע מתוכנת על FRS, ובמכשיר השני פשוט כתבתי את התדר והגעתי למצב שאני קולט ומשדר.

עכשיו הבעייה היא שברגע שבין מכשיר למכשיר יש בניינים ועמודי חשמל - הטווח הוגבל ב200 מטר. שזה לא ממש רלוונטי בשבילי. עכשיו מה באמת גורם לזה שאני לא מצליח לקלוט ולשדר מטווחים גדולים יותר? כמו למשל טלפון סלולרי (האנטנה קצת יותר רחוקה...), או מכשירי הקשר של המשטרה?

האם זה ההגדרות?

האם זו השיטה? ה-UHF?

האם זה תחום התדר (איזור ה400)?

האם זו האנטנה (המקורית שהגיעה באריזת המכשיר)?

האם זה הספק השידור שלו? (4W לפי המופיע בספר המצורף ובEBAY)

ואולי זה איזור דפוק מפוצץ באנטנות אחרות?

ומה באמת אני יכול לעשות כדי לקלוט ולשדר?

erezgur
25-11-13, 10:20
בשורה התחתונה - אין הרבה מה לעשות במקרה שתארת.

הבעייה נובעת מהספקי השידור הנמוכים של המכשירים ומחוקי הפיזיקה - מכשירי הקשר הללו יצליחו לתקשר ממרחק גדול יותר בשטחים פתוחים עם קווי ראיה ביניהם ובתלות בתנאי מזג האוויר. בסביבה עירונית עמוסה, בניינים גבוהים והסתרות - פוגעים משמעותית ביכולת ליצור תקשורת מרוחקת בין מכשירים.

מכשירים סלולרים עובדים בצורה שונה לגמרי - הם מתקשרים באמצעות רהעברת נתונים ע"ג רשת של תאים (Cell), כך שכל מכשיר מקבל שירות מהאנטנות (של התאים) הקרובות אליו.

המעט שאתה יכול לעשות הינו לנסות:
א. להחליף אנטנות (אם מדובר במכשירי קשר לרכבים, ניתן למצוא אנטנות הממוקמות על גג הרכב) - בתנאי שאתה יודע למצוא אנטנות שאכן תשפרנה את המצב, מומלץ לבדוק עם מד יג"ע את ההתקנה.
ב. לבדוק האם בתדרי ה- FRS המכשיר אכן משדר בעוצמה של מעל 0.5W (מגבלות חוקיות). נסה לעבור לתדרים אחרים ולראות אם יש שינוי.

הערה:
מבחינת החוק, בארץ מותר לרכוש מכשירים קטנים עם תדרים "אירופאים" בלבד. חובבי רדיו בעלי רישיון יכולים לרכוש מכשירים אחרים גם כן. חובבי רדיו נוהגים להשתמש גם בתדרי VHF ובממסרים המאפשרים גם תקשורת בין ארצות (כמובן שלא מדובר במכשירים ידניים כמו שלך).

ישנם מספר חובבי רדיו כאן בפורום ואני בטוח שהם יוכלו לעזור הרבה יותר ממני וגם לתקן את התשובה שנתתי.

ארז גור

Tourist
25-11-13, 10:26
מה קורה אם השימוש הוא במתחם מוגדר והופכים חלק מהמכשירים לתחנת ממסר במקום נייח ?
אפשרי ?

Pageup
25-11-13, 16:18
חלוקת התדרים נעשית על ידי המדינה (כמו בכל מקרום בעולם). הבעיה היא שתדר זה מצרך מאוד יקר.
פינוי של תדרים זה הליך איטי ומסובך.
בעקרון על פי חוק אסור לך לשדר בתדר שאינו "חופשי" (unlicensed) ללא אישור. וגם בתחום התדרים
החופשיים יש הגבלה על הספק שלא תפריע לאחרים. חריגה מזה גוררת קנסות (במדינות מתוקנות).
מאחר ותשדורת באוויר אינה מוגבלת כמו שנוטים לחשוב אזי אין ממש דרך לתחום אותה במתחם ספציפי.

אייל
28-11-13, 12:07
אתה יכול לרכוש מכשירי קשר רשמיים עם רשיון ותדר שלך, הם יהיו יעילים הרבה יותר (אם מדובר בכשיר ברכב מקסטרקים למינהם יתנו לך פתרון ארוך טווח) אבל הם לא זולים וגם יש צורך לשלם אגרה שנתית לרשיון.

תדר FRS לא חוקי בארץ, התדר החוקי היחיד הוא PMR (כמו בקאקס קדמי זה "FRS אירופאי") וגם שם המכשירים מוגבלים בהספק ולא יינו לך טווח רחוק מדי, בטח לא בעיר.

עוד אופציה, במקרה ואתה רוצה לשמור על קשר סלולארי גם באירועים הומי אדם, לחפש במחסן או ביד 2 מכשירים מרשתות ישנות (CDMA של פלאפון למשל), שם יש סבירות גבוהה שלא תסבול מהפרעות עקב עומס.

-->